sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Vad ska jag göra??

Publicerad 2014-12-29 09:42:27 i Allmänt

Jag har ju länge vetat att jag har nervsmärtor och under detta år har det blivit värre med det så nu till den grad att jag inte kan sitta ner längre än några sekunder åt gången. Nu  försöker jag hitta olika lösningar allt jag bara kan komma på som ska kunna hjälpa så jag kan sitta ner längre stunder.
 
Det blir inte så lätt men vi ska fara ner till mormor och fira nyår för jag är ju hedersmedlem i Vindelrevyn och den 1/1 2015 ska vi få gå på premiär av Vindelns Nyårsrevy och det kommer bli kämpigt att jag ska orka sitta så länge så därför ´försöker jag hitta något som gör att det inte ska göra så ont så jag kan sitta hela föreställningen.
 
I övrigt idag kommer jag nog bara att ta det lugnt för det är inte lätt att vara ute bland folk när jag har så ont både för min del men även för andra för det är inte lätt att försöka va trevlig när man knappt står ut med sej själv.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Kommentarer

Postat av: Lisa

Publicerad 2014-12-29 13:42:54

Läser din berättelse om svåra nervsmärtor. Och blir intresserad av hur du lever ditt liv . Jag har nämligen oxå en nervskada. Fast i ändtarmen . Började år 2000 efter en operation där. Det är en väldigt lång historia med massor av letande efter hjälp. Och nu är jag det sämsta någonsin. Sitter aldrig, får gå sakta, har helt slutat köra bil o åka i en bil. Kan inte lyfta nåt eller ens städa mitt hus. Dessa skärande skarpa smärtorna är djävulska. Sedan värk , hugg. Stickningar, ilningar, etc. Lever bara i mitt hus utan attkomma nånstans. Fast jag är mycket äldre än dig, snart 60. Vill bara detta helvete ska ta slut! Tänker jag ska följa dig i fortsättningen!

Svar: HejJag lider med dej och jag kan tro mej förstå din situation och att du har ont för jag har nästan samma symptomer jag går sakta för det skjuter knivar i mej när jag går och att sitta ner är det värsta det går bara högst någon minut sedan måste jag upp och stå eller lägga mej ner nästan mer i framåt stupat sidoläge för det minsta det tar på ryggen flyger ja rätt upp för det gör så ont.När jag måste fara ut gör jag det högst en gång för vi bor på andra våningen och har ingen hiss så det värsta är att gå i trapporna för det skär i hela ryggen för varje trappsteg så om jag är ute måste jag göra så mycket jag hinner och orkar med för jag pallar inte att fara ut flera gånger per dag. Jag måste använda hängslen istället för bälte för det gör för ont om jag har bälte men istället tar nacken väldigt mycket stryk av det men om jag måste välja att ha ont i ryggen eller ha ont i nacken väjer jag att ha ont i nacken för det är mycket lindrigare än värken i ryggen. Det blir inte mycket jag orkar med om dagarna för även om viljan finns att vilja göra något och jag skrivit upp på en göralista så är nästan alltid allt kvar för det gjort för ont att jag ska orka med. En smärtläkare sa att vi skulle börja trappa ner på mediciner men jag sa ALDRIG i livet för så länge jag inte får testa någon annan medicin istället utan enbart trappa ner så går jag ALDRIG med på det för min värk blir ju inte bättre av att trappa ner när jag redan har så ont och jag vill inte ha mer värk än vad jag redan har. Nu letar jag efter allt jag kan hitta på näten som kan hjälpa mot nervsmärta för det är det mina dagar går ut på att försöka härda ut även fast det är enormt jobbigt.
Jag hoppas du får det bättre med din värk och att du ska få slippa detta helvete men ge aldrig upp hoppet någon gång ska det bli bättre. Roligt att du skrev ha det bra Med vänlig hälsning Sampe
samuel ingesson kallas även Sampe

Postat av: Lisa

Publicerad 2014-12-29 14:22:00

Skrev en lång kommentar till dig , för jag har oxå svåra nervsmärtor, men kommentaren kom inte fram , orkar inte skriva om den . Få se en annan gång

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela