sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Inte en rolig situation

Publicerad 2014-11-29 12:17:52 i Allmänt

Det är ingen rolig situation jag är i just nu jag orkar ingenting för det gör så ont i ryggen då skruvarna ligger och nöter på insidan så det går bara inte att beskriva denna SMÄRTA!!!!
 
Jag gör varje dag så jag skriver en göra lista för att jag ska komma ihåg vad jag ska göra men på sista tiden så även om jag skrivit en lista så är alltändå ogjort eftersom jag har för ont att orka med.
 
Vi åkte ut nu idag för att handla men det blev inte lätt jag tog mej knappt fram alls så vi handlade endast det mest nödvändiga sedan ska mamma åka tillbaka senare idag om vi kommit på något mer vi behöver.
 
Nu längtar jag VERKLIGEN tills jag ska få träffa ortopeden den 11/12 så jag försöker verkligen att härda ut tills dess men det är svårt när det gör ont precis hela tiden och man bara får sova högst en timma per natt så man har inte så mycket ork att göra någonting.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Är inte så konstigt

Publicerad 2014-11-28 08:30:07 i Allmänt

Jag opererades ju 1999 för cancer en hjärntumör och dom fick ju bort den men för att vara helt säker så skulle jag strålbehandlas. Det har länge varit EXTRA SVÅRT för mej att komma ihåg saker och ting tex som jag har problem med även nu är att om jag ska hälsa på någon så även fast jag vet vem personen och när jag ska hälsa så kommer  jag aldrig ihåg namnet på den personen.
 
Nu hörde jag när jag sökte på barn som drabbats av cancer och speciellt dom som fått hjärntumör och måsta strålbehandla efteråt operation för att vara helt säker på att allt är borta.
Det stod på den sidan att den som drabbats av hjärntumör oftast måste ha hjälp av en assistent för att klara sin vardag i skolan men det hade jag inte förrän jag började gymnasiet och det var kanon för hon hjälpte mej med så mycket och höll reda på viktiga saker åt mej.
 
Jag har ju länge deppat över att mina betyg är så dåliga att det skulle vara svårt att hinna läsa upp mina betyg för att någon skulle vilja anställa mej men nu har jag hittat en förklaring till varför det varit så svårt för mej i skolan.
 
Nu i dag ska jag försöka få en tid hos arbetsterapeuten för att prata med henne om hur jag ska göra med skolarbetet för jag hinner ju aldrig börja innan jag måste fara hem för det gör för ont och efter att jag varit borta några dagar så när jag kommit tillbaka så har dom börjat på något nytt så jag hinner aldrig slutföra något arbete.
 
Därför funderar jag på om jag ens ska fortsätta för jag kommer ALDRIG hinna läsa upp mina betyg så pass bra så det ska ha någon betydelse för att jag ska kunna få mej en anställning.
Jag får väl e hur jag gör.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Ett stort problem!!

Publicerad 2014-11-27 08:08:01 i Allmänt

Jag har ett stort problem som jag inte vet hur jag ska lösa för efter att vi kom hem igår så på kvällen fick jag EXTREMT ONT i ryggen vid såret det kändes som skruvarna börjat att komma ut.
 
Det stora problemet jag har nu är att jag ska fundera hur jag ska göra det här med körkortet för i natt har det gjort EXTREMT ONT och jag har sovit i natt endast 30 minuter!!
Jag vet inte ens om jag kommer att åka ut idag tog jag mej knappt upp ur sängen och nu så orkar jag knappt röra på mej alls eftersom det gör så ont.
 
Nu ska jag testa en gång till att fara dit och blir det på samma sätt så kommer jag att måsta vänta med körkortet tills jag opererat ut skruvarna för hälsan måste gå i första hand.
 
Jag kommer att försöka ändå att plugga i böckerna så jag håller igång på det viset för jag fick ju en massa läxa jag ska göra som ska vara gjort tills nästa gång.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Vilken seger!!!!

Publicerad 2014-11-26 13:32:43 i Allmänt

´Vi åkte ju till Wilhelmina idag till körskolan för att se om jag kunde köra en bil som har manuellväxel för det är ju svårt för mej eftersom jag inte har någon känsel alls i hela höger arm. Först så körde läraren en bit sedan var det min tur och jag fick först stå stilla och växla och det gick för mej att köra.
 
Bilskolläraren sa att jag fick på den körningen MVG plus och det är en ENORM SEGER för mej så nu börjar jag att plugga och på måndagar och tisdagar är det teorikurs. Vi tänkte först att jag skulle komma tidigare och köra  två timmar och sedan ha teorikursen men det lär jag aldrig palla med men då bokar vi in en körning någon annan dag.
 
Jag tror det är klokast så jag inte fördärvar ryggen för jag vill inte att den ska bli värre i såret igen för det gör redan nu nog som det är.
 
Resten av dagen ska jag ta det lugnt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Strider för min sak!!

Publicerad 2014-11-25 11:40:27 i Allmänt

Jag hade ett möte i morse med några som hade varit i kontakt med den läkare i Sävar som är jätte bra och dom pratade lite gran över min situation. Om inte denna ortoped vill operera ut skruvarna så ska han ta upp det på högsta chef nivå och finns det ingen annan ortoped i Umeå så skickar dom mej till något annat sjukhus i något län.
 
Det känns så skönt att det finns någon läkare som verkligen strider för mej och jag längtar VERKLIGEN tills jag ska få träffa ortopeden den 11/12 och det går MYCKET lättare att stå ut med smärtan när jag vet att jag kommer få hjälp.
 
Jag kommer att ta det väldigt lugnt ändå för det gör för ont för att jag ska orka med att fara ut igen så det är bättre att vara hemma för då kan jag ju ta på mej kläder som inte gör så ont att bära när det är bara jag hemma.
 
I morgon ska jag till Vilhelmina för att se om jag kan gå bilskola där för dom har bara vanliga bilar och ingen automatväxlad men det ska nog inte göra så mycket för man ser på displayen vilken växel jag fått in så det lär gå bra ändå.
 
Nu ser jag en ljusning i horisonten!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Måste va försiktig!!!!

Publicerad 2014-11-24 08:39:40 i Allmänt

Nu kan jag meddela att såret på ryggen som jag haft i över fyra år är nu tack vare att jag inte använder sonden på magen så är såret på ryggen helt läkt!! Jag har fortfarande kvar bandaget för att det ska ligga som ett skydd för jag vet ju hur lätt det är att det öppnar sej igen.
 
Det känns bra och det bevisar ju att när jag inte använder sonden så läker såret så nu har jag ännu en anledning till varför jag vill plocka ut skruvarna för dom gör mer skada än nytta.
 
Just nu är värken med att det kör knivar i mej hela tiden så fort jag rör på mej och jag undrar vad det beror på?
Det blir inte mycket jag gör om dagarna annat än att sitta vid datorn och det är då en väldig tur att jag har den för annars skulle jag blir GALEN eller ännu mer GALEN än vad jag redan är.
 
Jag tar just nu tio minuter i taget och vissa läkare klagar ju att jag äter för mycket mediciner men vad har jag för annat val för jag vill bara försöka ha det så drägligt det bara går.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 

Bara att acceptera

Publicerad 2014-11-22 10:50:21 i Allmänt

Idag kommer jag inte att göra någonting annat än att va vid datorn för då behöver jag ju inte röra så mycket på mej nu när det gör så ont för ju mer jag rör mej ju värre blir smärtan.
Varje steg jag tar skär som knivar i mej och gör EXTREMT ONT så jag vill röra på mej mer än jag måste så därför blir det nog att vara hemma och inte gå ut.
 
Jag har kommit fram till en sak när det gäller att jag ska skriva min bok och det är att det får nog bli i flera böcker för jag har skrivit nu 70 a4 sidor men det är nog inte ens 1/15 del annars skulle det bli en så tjock bok.Det är ju så mycket jag varit med om som jag måste förklara för att andra ska kunna förstå vad jag varit med om.
 
Nu kommer jag att ta tio minuter i taget att härda ut så jag planerar inte mer än så tyvärr.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Måste få hjälp med detta!!!!

Publicerad 2014-11-21 10:17:39 i Allmänt

Jag har ju länge haft så svårt att ens kunna ha på mej kläderna för det gjort så ont och nu är det så svårt för mej att kunna sitta ner alls så jag fick en tid hos en läkare här i Storuman. Det är jobbigt att behöva stå eller att ligga ner men just nu är det den ända lösningen för jag klarar inte av att sitta ner tyvärr.
 
Det jag ville att läkaren skulle göra var att få det dokumenterat så dom andra läkarna ska kunna få se hur jag har min vardag som det är nu.Läkaren ska skriva ett brev till läkarna på dom olika avdelningarna att jag vill ha ett läkarmöte där jag och mamma ska vara med och diskutera vad man ska göra åt min smärta för så här ska jag INTE behöva ha det!!!
 
Att någon läkare börjar ta tag i detta betyder oerhört mycket för att bara gå hemma dag ut och dag in är inge vidare till liv.En gång sa en barnläkare åt mej "du kan väl aldrig tro att du kommer bli smärtfri" det vet jag redan att jag ALDRIG blir men jag vill kunna ha ett vettig liv mer än så begär jag inte.
 
Nu rör det då på sej och det är ALLTID något.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Ont som bara den men det måste gå!!

Publicerad 2014-11-20 14:04:25 i Allmänt

Jag har ju länge haft så svårt att ens kunna ha på mej kläderna för det gjort så ont och nu är det så svårt för mej att kunna sitta ner alls så jag ska försöka få mej en tid hos någon läkare här i Storuman. Det är jobbigt att behöva stå eller att ligga ner men just nu är det den ända lösningen tyvärr.
 
Vad läkaren ska kunna hjälpa mej med vet jag inte eller om läkaren skriver någon remiss till Lycksele eller Umeå för att kanske få bättre hjälp där.
 
Trotts att jag har så ont i ryggen har vi pratat med körskolan i Vilhelmina att jag vill ta körkortet där och även om jag har VÄLDIGT ONT så ska jag bara klara det!!
Jag fick tid där den 26/11 på en körlektion så nu börjar jag redan nu att plugga i förväg för då är man ju bättre förbredd.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Ett stort steg närmare!!!!!

Publicerad 2014-11-19 09:10:53 i Allmänt

Igår ringde det dolt nummer och det var en sjuksköterska från ortopeden som ringde och frågade när det skulle passa att träffa ortopeden? Vi pratade en hel del och vi kom fram till att den 11/12 ska vi fara ner för att träffa ortopeden!!
 
Detta har jag väntat på nu några år och nu är vi ett större steg till att jag ska få operera ut skruvarna!!
 
Det är som en dröm och jag längtar tills dess och jag ska förbereda på ett block vad jag har för frågor men även olika argument till varför jag vill att skruvarna ska opereras ut.
 
Om det skulle bli av så skulle det förbättra mitt liv AVSEVÄRT MYCKET!!!
 
Nu när jag vet det så går det lättare att stå ut med smärtan eftersom jag snart kanske får hjälp!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 

Att få rätt !!

Publicerad 2014-11-18 08:35:16 i Allmänt

Jag har ju varit inom vården dubbelt så länge som jag fick vara frisk och jag har ju varit med om mycket inom vården.Vissa säger ju att vi i Sverige har bra sjukvård.Vissa kanske tycker att man gnäller men har man fått vara med om en massa saker som blivit fel under en behandling så vill man ju få rätt till ersättning.
 
Det är många år jag velat ha ersättning för saker jag fått utså men som försäkringsbolagen hävdat att man inte har rätt till. Nu håller politikerna på att starta en grupp som ska jobba med alla dessa ärenden och inte försäkringsbolagen och det tycker jag är VÄLDIGT BRA!!
 
Nu kommer jag att börja skriva några anmälningar för när man fått lida i onödan i flera år så vill man ju få någon slags kompensation för allt lidande även om det ALDRIG kan ersätta den smärta man fått utstå men det är en liten tröst i bedrövelsen.
 
Hur dagen ser ut är för tidigt att säga utan jag tar just nu timma för timma.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Stor betydelse!!

Publicerad 2014-11-17 10:32:31 i Allmänt

Jag har ju haft såret i över fyra års tid utan att det har läkt och det är först nu som såret har snart läkt och en STOR BETYDELSE för det är att jag inte sprutat in någon sondnäring i sonden på magen.
 
Det har ju gjort så ONT så fort jag ens sprutar in medicinen så därför har jag ju inte ens tänkt tanken på att ens försöka och det har gjort att såret läker vilket styrker det jag säger att skruvarna måste ut!!
 
Nu är det besvärliga att jag har sådan nervsmärta bak på ryggen som gör att jag inte kan ha en tröja mot för då bränner det EXTRA MYCKET och jag har svårt att stå ut med den men vad har jag för val?
Det är ändå tur i oturen att jag provat på att ha RIKTIGT ONT för jag kan hantera det på ett annat sätt än vad andra som inte provat på skulle ha gjort.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Hur löser man detta??

Publicerad 2014-11-16 08:32:01 i Allmänt

Jag har ett STORT PROBLEM och det är att smärtan har gjort så att jag knappt kan ha på mej kläder som sitter åt de allra minsta för då gör det så ONT.Nu har jag blivit tvungen att klippa upp i resåren på mina byxor för när det tar åt för det FRUKTANSVÄRT ONT!!
Det är inte roligt att behöva göra det men när det inte finns någon annan lösning att jag får använda hängslen om jag far ut.
 
Nu har jag och morsan pratat om att jag ska ta körkortet och hon känner ju dom i Wilhelmina som jobbar på trafikskolan.Hon ska prata med dom om det går att jag får köra en intensivutbildning även om jag får åka fram och tillbaka så är det bättre att få göra bort det fortare när jag inte vet hur min framtid ser ut.
 
Om det nu blir operation så vet jag ju att jag kommer ju ha rätt ont så då fixar jag nog inte det så om det gick att göra bort det mesta vore det väldigt bra.
 
Det kommer bli VÄLDIGT SVÅRT att lyckas med det eftersom jag har sådan smärta hela tiden men jag ska då försöka i alla fall för det skulle vara en ENORM SEGER om jag lyckades!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Vad kan vara orsaken?

Publicerad 2014-11-14 09:30:14 i Allmänt

Jag har det ju väldigt jobbigt med min smärta och jag försöker ju alltid att försöka hitta olika lösningar som kan lindra min värk men det är svårt. Nu har jag kommit på en lindring och det är att i vissa byxor form av en hård resår jag tog en sax och klippte lite och kunde klippa bort den så nu gör det inte lika ont längre.
 
Nu under morgonen ringde jag till stället i Sävar som jag var på tidigare för att be dom ordna så när jag ska dit för att träffa ortopeden att jag även ska få träffa en neurolog angående att jag inte har någon känsel i min högra arm.
Jag sa även att om det gick att ordna så jag får träffa någon läkare från hud eftersom jag har som brinnande knivar som sticker in hela tiden.
 
Sköterskan jag skulle prata med var ledig idag men jag ska ringa på måndag morgon så ordnar hon detta på bästa sätt.
 
Jag kommer att fara ut idag för att få se något annat och träffa lite folk för att bara sitta inne vid datorn blir tråkigt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Vilken plåga!!

Publicerad 2014-11-13 08:01:27 i Allmänt

Igår åkte vi ju först ner till Umeå och träffa lungläkaren och det var det som var bra med denna resa för han höll med om att skruvarna i ryggen MÅSTE ut för att jag ska kunna andas normalt igen och han skulle skriva det i journalerna.
 
Efter att vi var klara där åkte vi mot Ica kvantum för det ligger ju bredvid en av dom vägarna som man kan köra till mormor i Vindeln. Innan vi en var klar där så fick mamma nästan bära ut mej för det gjorde så ONT att jag knappt fick fram benen.
 
När vi väl kommit till mormor stannade vi endast ett litet tag och jag hade önskat att vi hade stannat över hos mormor för färden hem var VERKLIGEN EN PLÅGA!!!
Trotts att vi har den nya bilen så hade jag ju så ont tidigare att jag pallar INTE att åka fram och tillbaka under samma dag!!
 
Jag kommer inte att göra nästan något idag för det gör så ONT att det INTE går med ord beskriva hur ont det gör man vill bara gråta!!
 
Tack för titten välkommen åter!!'
Sampe

Blir mer jobb

Publicerad 2014-11-12 08:32:05 i Allmänt

Idag är vi på väg ner till Umeå men det är väldigt halkigt så vi kör saktare än vanlig men vi har ju tid på oss så vi kommer att hinna dit i tid om det nu inte skulle hända något.
 
Denna läkare har tidigare krävt av smärtteamet ska hjälpa mej med min smärta för då skulle jag andas bättre men det har dom ALDRIG gjort så det blir kul att höra vad han säger denna gången vem vet han kanske flyger genom taket denna gången för det var nära förra besöket.
 
Jag håller ju på att fortsätta skriva på min bok om det jag varit med om och eventuellt får jag skria fortsättningar till boken eftersom den skulle bli för tjock annars.
 
Det kommer att bli jobbigt  att renskriva för som det är nu har jag skrivit 57 A4 sidor var av 45 har jag skrivit dom senaste dagarna och jag måste sätta mej ner och ren skriva lite men jag är långt ifrån klar!!
 
Det tar tid men det ärr det värt!!
 

Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Dagen innan prövningen

Publicerad 2014-11-11 08:09:53 i Allmänt

I dag ska jag förbereda inför i morgon då det blir jobbig resa vi ska åka ner till Umeå för att träffa lungdoktorn för min rygg är så krokig och den högra lungan är som ihop tryckt så jag andas verkligen inte som jag ska.
 
Det kommer bli en väldig tuff resa och det enda vi kommer att hinna göra är att träffa läkaren sedan måste vi åka hem igen för morsan har utbildning i någonting så hon måste vara hemma så vi kommer att åka förbi mormor men det blir bara en kort stund innan vi måste åka tråkigt nog.
 
Den läkare vi ska träffa har även varit inkopplad tidigare när det gäller min smärta och att smärtteamet hela tiden gett mej så andningsdepprimerad medicin som bidragit till att jag andas så dåligt.
 
Nu idag har jag lite saker att göra inför färden sedan ska jag handla men innan vi åker hem ska vi åka förbi farfar och hjälpa honom innan morsan skjutsa hem mej.
 
Då vet ni hur läget ser ut.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Jag Lyckades!!!!!

Publicerad 2014-11-10 10:59:23 i Allmänt

I morse skulle jag köra permobilen på mammas jobb för jag skulle ha ett möte med kommunalrådet men även den som är ansvariga för vägar och vägunderhållet .När jag gick till permobilen när jag startar den var den utan ström så jag åkte med mamma istället.
 
Jag hade skrivit upp 6 olika problem i samhället som skulle måsta göras något åt för att den som är funktionshindrad inte tar sej fram i samhället för den som är funktionshindrad har nog med sej själv och att ständigt bli påmind om det och man har nog jobbigt  psykiskt som det redan är.
 
När jag tog upp att Vallnäsvägen är dålig fick jag reda på att dom kommer börja åtgärda den nästa år för först ska dom byta ut vatten och avlopp innan dom lägger en ny väg vilket kan vara förståeligt.
 
Det var inte bara den vägen även andra vägar som är bedrövliga och om man nu ska köra permobil så ska man ju hålla så långt in till höger om det inte finns någon trottoar men vägarna brukar ju vara som sämst där och då tvingas man köra mitt i vägen på vissa ställen även om man inte får det för annars tar man sej inte fram.
 
En annan sak var att inne i centrum så är det omöjligt för den som kör permobil att kunna ta sej upp på trottoaren när det är en kantsten för hjulen är för små för att man ska kunna ta sej upp. Jag pratade även om att det är svårt vid övergångsställen för ibland så kan hjulen fastna.
 
Vid pratade också om järnvägs övergången att det ska börjas redan nästa år att göra något åt för ingen ska måsta missta livet innan det händer något och det höll dom med om
 
Så ALLA mina mål som jag hade inför detta möte är uppnått så det är en ENORM SEGER för MEJ att jag kunna bidra med något för dom som lever med ett funktionshinder!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Något som ALLA bör tänka på!!!!

Publicerad 2014-11-09 09:22:00 i Allmänt

I dag är det ju farsdag och man ska ju gratulera sina pappa och det tycker jag man ska göra men min pappa är ju inte i livet han dog när jag var två år. Vi brukar ändå åka ner till hans grav och tända ett ljus men det är kämpigt för mej för graven ligger så långt bort och jag har ju så svårt att gå så det tar verkligen på krafterna men det är något jag verkligen vill göra ändå fast det tar så på krafterna.
 
Vi har även gjort som tradition att uppvakta farfar också på farsdag men jag brukar säga att det är farfarsdag.
 
Nu till något annat i morgon ska jag ju träffa kommunalrådet och den som är ansvarig för vägar och vägunderhåll och vi ska träffas på mammas jobb och jag har varit runt och kollat lite här i samhället men det är inte så lätt när snön har börjat komma då är det ju svårare att se men jag försöker komma ihåg ändå och sedan skriver jag ner.
 
Det som hade varit bra om en annan man som kör permobil som också är beroende av att vägarna är dålig om han kunde vara med men det kunde han inte och det gick inte att ändra tiden med kommunen tyvärr men han kommer ringa mej idag när han varit ute så skriver jag ner det och framför det imorgon.
 
Om kommunen står vid sitt ord och gör något åt vägarna så skulle det vara kanon men även vara en STOR SEGER för min del att jag lyckats med att påverka och förändra något i samhället till något bättre.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Ett stort steg framåt!!!!!

Publicerad 2014-11-07 08:41:01 i Allmänt

Jag skulle ju till Lycksele och ta en röntgen och när jag sitter framför datorn så ringde dom från Reseservice och undrade om jag skulle kunna tänka mej att Åka redan 12:00 istället för 13:20 för dom hade en akuttransport som skulle ner till lycksele och jag hade ju ändå inget att göra så varför inte.
När vi kom dit anmälde jag mej och fick komma in 45 minuter tidigare och fick sedan åka hem med samma taxichaufför.
 
Nu kommer det som är ett stort steg framåt det ringde och jag svarade och det var kommunalrådet som skulle vilja boka in ett möte med mej och den som är ansvariga för vägar och vägunderhåll. Dom vill träffas så jag verkligen kan förklara hur svårt det är att ha ett funktionshinder och ta sej fram i samhället så antagligen vill dom att jag ska köra permobilen.
 
Jag tänker nu när jag är ute skriva upp dom ställen som jag skulle vilja dom gör något åt så jag lättare kommer ihåg så mycket som möjligt.
 
Två av anledningarna till varför jag tror dom vill prata med mej är dels att jag tog upp frågan när det var inför valet på valboxen men också för att jag tog upp det när jag blev intervjuad av SvT där dom ställde frågan åt kommunalrådet när dom tänker åtgärda vägarna så jag men även fler lättare ska ta sej fram i samhället.  
 
Det känns som en ENORM SEGER att dom VERKLIGEN kommer att åtgärda felen som är mest nödvändiga nu sedan får man ta det i beräkningarna nästa år !!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Dagens utmaning

Publicerad 2014-11-06 07:44:08 i Allmänt

Idag är det utmaningsdagen eftersom jag ska ner till Lycksele för att göra röntgen och sedan åka hem igen och jag har sjukt ont i ryggen så det kommer verkligen att ta på krafterna vill jag lova.
 
Jag sov lite annorlunda i natt gick och la mej som jag brukar 22:30 men lyckades inte somna förrän 01:15 för jag hade så ont trodde att skruvarna kommit ut för dom senaste dagarna har det gjort mycket mer ont  och då sov jag till 03:30 så det blev ju ungefär lika som jag brukar sova fast en annan tid men det känns ändå rätt okej när det gäller sömnen.
 
Nu under morgon ska jag ringa till reseservice och höra vilken tid dom kommer och hämtar mej så jag vet när jag ska vara redo för jag ska ju ha med mej en massa saker så det gäller att jag hinner förbereda allt.
 
När röntgen är gjord så när dom godkänt bilderna så är det bara att åka och jag får svaret på bilderna när jag blir kallad ner till ortopeden.
 
Detta blir en prövning men det ska gå även fast det blir kämpigt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Dagen före prövningen

Publicerad 2014-11-05 08:38:19 i Allmänt

Jag har sovit dåligt i natt och haft ont i såret men inte värre än vanligt så jag klev upp ungefär som vanligt 01:15 för varför ska man ligga kvar i sängen om jag inte kan sova för jag har mer värk när jag ligger än när jag är uppe.
 
Nu under morgonen så pratade jag med morsan och dom skulle åka med flyget 07:00 och hon sa att hon skulle höra av sej när dom kommit till hotellet.
 
Ja nu imorgon är det en prövning vill jag lova för jag ska ju åka ner till Lycksele med reseservice för att göra röntgen av ryggen som ortopeden vill ha. Det som är prövningen är att jag har så ont i ryggen och att åka bil är ju det värsta som finns så det blir inte lätt och sedan när jag kommer hem börjar nästa mardröm att ta mej upp för trapporna för det kommer göra ont.
 
Det blir nog lättare när jag kommit upp och kan ta mer medicin.
 
Nu ska jag ta det lugnt för att spara på krafterna till i morgon.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Förburedelse

Publicerad 2014-11-04 09:18:36 i Allmänt

Idag så håller vi på med att förbereda inför att morsan ska vara borta två nätter på jobbkonferens i Stockholm och då är det en hel del vi förberett allt som jag behöver för att jag ska klara mej på egenhand och det är en hel del saker vill jag lova.
 
Sedan idag ska vi fara på sjukstugan för att vaccinera oss mot influensan för vi båda är med i det så kallade Riskgrupperna så vi måste vaccinera oss.Jag har ju två shuntar plus att jag har ingången som jag får mat via blodet så därför måste jag vaccinera mej och morsan har hjärtfel så därför måste även hon göra det.
 
Det blir inte förrän vid 15:00 som vi åker och vaccinerar oss så det blir nog att jag far ut två gånger idag även fast det känns jobbigt men det är nödvändigt.
 
I övrigt så har jag som inga planer för dagen utan jag tar den som den kommer.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Så lite kan göra så mycket!!

Publicerad 2014-11-03 09:41:35 i Allmänt

Jag har extremt ont i såret och även sonden på magen för igår så tänkte jag att om jag ska opereras så måste jag ju upp i vikt och då tänkte jag prova spruta in sondnäring och det var bland det dummaste jag gjort. När jag började spruta gjorde det FRUKTANSVÄRT ONT i både magen men även såret på ryggen och jag kunde ENDAST spruta in 6 milliliter alltså mindre än en tesked.
 
Det gjorde så ont i både magen och såret på ryggen och det började blöda från såret på ryggen men även på magen runt sonden så lite behövs det för att göra så STOR och SMÄRTSAM SKADA!!!
 
Nu vet jag då helt klart att jag inte kan gå upp så mycket i vikt som jag hoppats för denna smärta klarar jag INTE av så den ide jag hade om att tvinga i mej sondmat är nu helt utraderad.
 
Det är inte mycket att göra än att försöka acceptera det man inte kan förändra och försöka härda ut med smärtan så jag kommer att försöka ta det väldigt lugnt idag och inte göra så mycket annat än att härda ut.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Betyder oerhört mycket!!!!

Publicerad 2014-11-02 08:36:17 i Allmänt

Han som besökte mej 1999 på intensiven när jag hade hjärntumören vi har hållit kontakten och nu är han sport chef för Frölunda och i SHL håller jag på Frölunda förstås och jag fick ett meddelande av honom att han tänker mycket på mej och han tycker jag gör det så bra och kämpar på trotts motgångar och han sa att vi ska kolla när dom har någon match hemma i Göteborg när det skulle passa och då ordnar dom transport och boende och det betyder mycket för mej och han är verkligen en sann vän!!
 
Jag ska kolla när det skulle passa bäst och jag måste kolla på något sätt veta exakt när jag ska ner och träffa ortopeden för när jag vet det då kan jag börja fundera när det kan tänkas bli av!
 
Det betyder OERHÖRT MYCKET för mej så jag hoppas VERKLIGEN att det INTE ska vara några problem och om det skulle vara så att jag ska opereras och det är rätt snart så när det är gjort är det ju ingenting som hindrar att jag åker ner en kort tid efter operation för jag har ju gjort detta förr och jag vet att den värken är MYCKET mindre än denna värken så det är då det minsta bekymret.
 
Nu återstår det att se när det kan bli av och jag ser fram mot det!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Vilken nyhet!!!!!!!

Publicerad 2014-11-01 09:03:58 i Allmänt

Jag har ju länge gått och undrat över hur länge jag ska behöva gå och ha ont och lida tills jag kan få någon som gör något åt ryggen och nu igår så fick jag ett brev om att jag ska till Lycksele för att göra en röntgen av ryggen som ska tas innan jag träffar någon ortoped.
 
Det är den 6/11 jag ska göra den och jag lär nog snart få en kallelse till ortopeden för det är ju tur man varit med om detta förr så jag vet att den röntgenundersökningen görs kort tid innan man träffar ortopeden för att dom ska ha så aktuella bilder som möjligt.
 
Nu känns det bättre av att veta att jag snart kan få någon hjälp och kanske bli av med denna olidliga SMÄRTA!!
 
Jag brukar säga att det värsta som finns är att inte veta även om det är något dåligt för då vet man hur man ska hantera och klara av detta och då har man ett mål att kämpa för.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela