sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Nått måste göras!!!!

Publicerad 2010-08-30 11:02:53 i Allmänt

Jag väntar på att få komma ner till Umeå på den dära röntgen men väntelisstan är lång så jag ska nu måsta stå ut med smärtan som är helt olidligg jag kan inte ens sitta i fem minuter utan att det spränger i ryggen nå kopiöst jag vet helt enkelt inte vad jag ska ta mej till läkarna verkar ju inte göra något fast vi flera gånger ringt och försökt skynda på de hela men dom verkar ju inte bry sej någonting för hade dom gjort de så då borde jag fått komma in för länge sen ja jag kanske är lite dumm mot dom att det finns andra patienter men va fan jag Dör snart om dom inte gör något åt saken jag är desperat!!

Det kommer nog att sluta med att jag och morsan åker ner till akuten i Umeå och sätter oss där så dom får lägga in mej där så dom får se hur pass illa det är och gör dom inte något åt saken så då anmäler jag läkaren och kräver skadestånd och jag vill träffa en ny läkare som kan göra något åt saken.

Tack för titten välkomen åter!

En desperat Sampe

Hemuppgift

Publicerad 2010-08-26 13:34:56 i Allmänt

De ska då va själva FN att det ska vara så svårt att läsa uppgiften innan man gör den för nu hade jag skrivit ungefär 75 procent av arbetet och så tittade jag på själva papperet där uppgiften stod och då står det ju att man ska måsta göra det på ett visst sätt och man skulle svara på en massa frågor och ha delat in allt i olika stycken med mera så nu är det bara till att börja om ifall jag ska kunna få godkänt ibland så tro jag att jag tänker med ändan men men det är inget att göra åt nu.

I morgon ska jag ner till Lycksele på habbiliteringen och prata med dom och se ifall dom skulle kunna hjälpa mej med något vad de nu skulle kunna vara vi får väl se.

Så jag kommer inte att kunna vara på två av mina lektioner i morgon så jag får jobba i helgen också hur nu de ska gå.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Skolstart

Publicerad 2010-08-24 12:11:45 i Allmänt

I dag var ju skolstarten och jag skulle ju göra en sak på skolan och det var att jag skulle prata inför två och treorna och motivera dom till vadför man ska gå i skolan och sedan berättade jag lite om min sjukdomshistoria och ifall dom hade någon eller några frågor angående mej så sa jag bara att det är bara att fråga vad det än gällde jag svarar ju på allt med en ärligt svar och det tror jag vissa fick sej en tankeställare och efter att jag pratat fick jag applåder och när jag ska gå ut där ifrån var det många som gav mej beröm över de jag sade så det kändes riktigt bra att göra.

Efter att jag pratat så var det så att vi skulle gå till vårat hemklassrumm och där fick vi lite information kommande dagar och sedan så fick vi några hemuppgifter eftersom att onsdag och torsdag ska ju 1 orna lära känna varandra och göra en massa övningar ihop så vi har hemstudier tills på fredag då det ska vara klart så det lär nog gå bra de också.

Men det är inte över änn jag ska även prata inför 1 orna och ge dom lite motivation dom om någon borde ju vara så kallat "skoltrötta" så vi får väkl se hur det går men det lär nog säkert gå bra de med.

Nä nu måste jag vidare men tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Ber om ursäkt Igen

Publicerad 2010-08-23 11:37:23 i Allmänt

Jag får åter igen be om ursäkt för det dåliga uppdaterandet på bloggen men jag haft det lite besvärligt dom senaste dagarna med ryggen och nacken så jag har inte kunnat vara aktiv alls jag har knappt varit uppe någonting så jag hann bara inte med.

I dag är det ju den sista "fria" dagen innan skolan börjar igen men jag har ännu inga planer vad jag ska hitta på för dagen men det lär nog inte bli så värst mycket för kroppen lär nog säga ifrån som den alltid brukar göra så jag får nog ta det lugnt och in vänta morgondagen då de hela brakar lös.

Jag skrev ju tidigare att jag skulle göra något på själva skolstarten men  jag behövde ju prata med rektorn först men jag berättade ju inte vad det var men det tänker jag inte heller göra nu men jag kan säga till er att det är nått man behöver tänka på och till er som inte kommer att vara på skolstarten så kommer jag att skriva om det sedan.Så det känns lite pirrigt men jag tror nog att det ska gå iaf

Nu ska jag och morsan ut och äta lunch får väl se vad man hittar på sedan.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Utkast: Aug. 19, 2010

Publicerad 2010-08-19 13:39:33 i Allmänt

I dag så har jag förburett mej på som ska hända inför när skolan ska starta jag försökte få tag i rektorn om en sak men det tänker jag inte tala om förren det är gjort men han var på känsteresa så jag måste antagliggen vänta tills imorgon innan jag får tag i honom.

Annars i dag så har jag hämst lite att göra vet inte riktigt vad man skulle kunna hitta på i denna byhålan någon som har ett förslag? Jag får väl se på nån film eller va ut på nätet eller nått ja jag får se vad det blir.

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Inför skolstarten

Publicerad 2010-08-18 12:45:25 i Allmänt

I går var jag ju på mötet med syokonsulenten och en person till som jag inte riktigt vet vad hon hade för roll i de hela och min mamma och vi började se över hur det förra läsåret var och jag har faktiskt slagit rekord jag har varit i skolan hela 58 procent och det är mycket för vad det gäller mej så det kändes bra att veta.Sedan så kollade vi på hur detta läsår ser ut och jag går ju fortfarande individuella och då tittade vi på vilka ämnen jag klarat och vilka ämnen jag borde ha i år för jag vill ju så hämst gärna gå barn och fritid men dom startar ju inte upp någon sådan och jag har ju inte betygena för att ta mej in men jag ska iallafall gå några kurser med Bufarna (alltså dom som ska gå barn och fritid årkurs 3) så då får jag räkna in dom i betygenaså det känns riktigt bra.

Alltså är det här är dom kurser jag ska läsa i år: Svenska-A,Matte-A,Engelska Grundskole,Kominikation,Ledarskap och lek och idrott, Natur och frilufsliv, och till sist Psykologi.

Ja det är kort och gott vad som sas på mötet och jag känner att det ska bli riktigt roligt att få börja nu igen och som vanligt kommer jag att gå på till 100 procent från första början och jag hoppas det är fler som kommer att göra de för det är ju för en egen skull man är där och är man inte där eller att matt struntar i de jo vem drabbs jo en själv.

Tack för besöket välkomen åter!

Sampe

Möte

Publicerad 2010-08-17 12:42:49 i Allmänt

I går träffade jag ju läkaren här i Storuman och han förstod att jag hade ont men han trodde inte att  dom skulle kunna sätta in en smärtpump utan att dom först ha gjort några undersökningar och rönkat mej i olika röntken apparater så det kunde ta väldigt lång tid innan jag skulle kunna få en sådan men han sa att under tiden dom undersöker vad felet är så ökade han upp min medicin på den medicin som jag tar vid smärtattacker till de dubbla så att jag skulle kunna få det lite drägliggare men sedan vi träffat doktorn så hade dom från Umeå vilja att dom skulle ta et kreatinprov jag vet inte vad det är men dom stack mej då två gånger i armen med nålar innan dom kunde få ut nå blod.
Men men nu kanske man kan klara av vardagen lite gran iallafall.

I dag så ska jag träffa syokonsulenten på skolan och prata lite om vad jag ska läsa för ämnen och ifall jag kan få någon praktikplats någonstans för det vore kul att hya något att göra helst om man fick va på nå dagis med småungarna visst  det kanske inte låter så kul men jag tycker att jobba med småbarn är det roligaste som finns för dom lär sej hela tiden en massa nya saker som man får vara med och uppleva men också så lär jag mej en massa saker om hur man ska vara med barn och små tipps och knep om  olika saker så det ser jag fram emot.

Nä nu måste jag kila iväg annars hinner jag inte till mötet...

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Nu rör det på sig

Publicerad 2010-08-16 11:53:07 i Allmänt

Jag beklagar den dåliga uppdaterandet av bloggen men jag har inte mått så bra fysiskt det har med ryggen att göra som håller att ta knäcken på mej så jag har inte kunnat sitta uppe länge nog för att hinna skriva men jag ska bättra mej det lovar jag.

Jo redan i Lördags så var det på tok det här med ryggen kunde knappt vara uppe alls när jag väl var uppe dröjde det högst 25 minuter innan jag behövde lägga mej ner igen och under helgen blev det bara värre så jag och morsan bestämde oss redan i lördagskväll att vi skulle ringa doktorerna både dom här i Storuman och min ortopeddoktor och jag fick tid hos doktorn i Storuman klockan två fast vi sa att det var akut men men det är alltid nått tänkte jag och sedan så ringer och till Umeå på ortopedmottagningen och frågar vart (ursäkta språket) FAN är den där röntgen igentliggen? Och då säger dom att jo läkaren har skrivit en remiss (ett papper som visar vad han vill ha för en slags röntgen) men han hade glömmt att signera den och gör han inte de då kommer jag ju inte att få någon tid på röntgen så sköterskan skulle gå till min doktor direkt och kräva att han skulle skriva under den omgående så att den skulle komma iväg.

Så nu försöker jag härda ut tills vi träffat läkaren här i Storuman han kanske kan avgöra ifall jag ska behöva åka ner till Ume för att få hjälp med smärtan eller om jag ska måsta hära ut ( jag vågar inte tänka hur det skulle gå då).

så det blir bara att vänta och under tiden får man väl försöka hitta något på datorn att göra men först ska jag och morsan fara och äta lunch.

Ps jag kommer att lägga ut nya bilder så snart jag bara kan och hinner det lovar jag!!!

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Snart går det inte.....

Publicerad 2010-08-14 14:33:44 i Allmänt

Jo jag skrev ju tidigare att jag antagliggen ska operera om mej det här med ryggen men att det kanske skulle ta tid innan det blir av men jag värken fortsätter ju och det börjar bli helt ohållbart som det är nu får jag inte sova på nätterna och på dagen så kan jag inte ens vara uppe mer än 45 minuter innan jag måste lägga mej ner för att det gör så fruktansvärt ont så nu har jag fått nog på måndag ringer vi till doktor vet inte vem vi ska ringa först ifall det blir att vi går via Storumansdoktorer eller om vi tar kontakt med ortopederna direkt och säger att jag ska få komma ner och ge mej en sådan där så kallad "Smärtpump" den sprutar in medicin på det exakta stället där man har ont och att man kan får en jämnt flöde och att man kan ge en liten "push" alltså en bonlus (alltså Extra" dos men vi får väl se vad läkarna har att säga ifall dom inte ens bryr sej ( som vissa brukar att göra föra vissa tycker att jag gnäller i onödan) men varje gång jag så kallat "gnäller" så har det ju slutat med att det blir en akut operation och nu när man fyllt 18 år då är man ju så kallat "vuxen" för inom vården räknas man som barn ända till du är 18år så det är ju en sak som är bonus.

För det finns faktiskt en lag inom sjukvården som säger att man faktiskt måste tro på vad patienten och lyssna på vad man säger ända tills dom kan bevisa något annat men när man är så kallat "barn" då brukar vissa läkare säga som ta mej tex att " Han är ju så ung" eller " Han vet inte vad smärta är" men om jag inte vet vad smärta är då undrar jag bara en sak att nu när nästa operationen kommer att bli då blir det nummer 50  och det är faktiskt sannt om det är någon som inte tror mej så säg bara till så kan jag räkna upp dom för Dej/er jaja hur som helst  och om jag nu inte skulle veta vad smärta är så undrar jag bara vem kan säga sej då veta vad smärta är? och tex hur kan det då komma sej att när jag bröt handleden och när jag kom upp på sjukstugan i Storuman så sa dom till mej att "men Samuel du borde skrika så som din arm ser ut" Men jag sa ju bara som det var att jag är van smärta och att det inte var värre än vanligt och sedan satt jag och drog roliga historier för sköterskan som skulle gippsa armen och när dom gav mej medicin i armen via en nål i handen för att det skulle ge snabbare värkan så sitter jag och sjunge snabbsvisor fast att det gjorde ont.Är man inte smärttålig då ja då vet jag då inte vad
  Någon som har en kommentar till de Snälla säg vad ni tycker och tänker om de

Nu ska jag ta och vila mej lite detta räcker för att jag får sådan värk i ryggen så jag hoppas det löser sej på måndag.

Tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Så här blev de

Publicerad 2010-08-11 12:15:39 i Allmänt

Jag får återigen börja med att be om ursäkt att jag inte uppdaterat bloggen dom senaste dagarna för dom senaste dagarna har jag och min mor varit hos mormor och av någon anledning så tar man sej inte ut på internät hos henne så jag kunde inte skriva som ni kanske förstår?

Jo jag träffade min ortopeddoktor men innan jag träffade honom så var jag på röntgen och tog några bilder som vi tittade på när jag träffade honom och han sa att tyvärr så måste han säga att skoliosen som dom trodde ha läkt bra och dom hade ju tagit  bort skruvarna förra gången jag opererades men att dom egentliggen borde varit kvar för han ser på bilderna att skoliosen har rört på sej och att jag blir allt mer krokigare.
MEN han sa att han behövde ta sej en funderande och prata med sina kolegor för det är inte den lättaste saken att göra för jag är ju opererad flera gånger i ryggen så det kan bli mera bekymmer så han vet inte riktigt hur han ska göra men han sa att det inte ska ta allt för lång tid innan det blir av.

Och då kommer jag ju att vara ifrån skolan ett bra tag och jag som just börjat få  det att fungera riktigt bra men nu vet jag ju inte hur länge jag ska vara ifrån skolan och jag ärr hemskt RÄDD inte för operationen utan att jag inte ska klara av skolan och om jag inte klarar det får jag ju ingen utbildning och då får jag ju inge jobb så jag undrar hur det ska gå men en sak som är tur är att jag har nära och kära pluss kompissar som stöttar en så det lär nog gå till slut hoppas jag då.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Nu far vi

Publicerad 2010-08-05 12:34:09 i Allmänt

I dag så åker jag och mamma ner till mormor och så ska vi sova över hos henne tills på Måndag då jag ska träffa ortopeddoktor och då får jag förhoppningsvis reda på hur dom har tänkt att göra ifall dom kan göra någonting åt de utan att behöva att operera men ifall dom vill att jag ska korsett så blir det ett problem för jag syresetter så dåligt och sist jag hade på mej korsetten så fick jag ingen luft så jag svimmade men sedan som tur va slapp jag att ha korsetten för det gjorde mer skada än nytta.Men vi får väl se vad det blir man får väl hoppas på de bästa.

Hinner inte skriva mer dags att fara


Så håll tummarna att det ska gå bra för mej!!


Tack för titten välkomen åter

Sampe

Nedräkning

Publicerad 2010-08-04 12:14:16 i Allmänt

Nu går jag bara och väntar tills nästa måndag då jag ska få träffa ortopeddoktorerna och jag ska då ta en så kallad provokationsröntgen (detbetyder att man tar bilder på ryggen medan man belastar ryggen på olika sätt) och för hoppningsvis kanske dom kan hitta något så jag kan få svar på vadför jag har så ont ibland vet jag inte vad jag ska ta mej till men vissa personer tycker att jag gnäller i onödan men då kan jag säga åt dom personerna att varje gång jag så kallat "gnäller" så har det ju varit någonting som doktorerna måsta operera för att rätta till de hela men inte kan dom då efteråt be om ursäkt för att dom inte trodde mej och i vissa lägen kränkt mej men det skulle aldrig hända det  är nästan så att en doktor får säga och göra precis som dom vill fast gör dom något fel så drabbar det ju inte dom för dom får ju sin lön likafullt medan patienten får lida och det är bara 1/15 del som får ersättning för sveda och värk dom andra får bara nöja med att dom kanske rättar till felet.

Så i dag gör jag ingeting särskilt försöker bara att få tiden att gå men det går inge bra det finns ju ingenting här i Storuman som man kan göra men ändå så är det en hel massa turister jag fattar inte vad gör här för det finns ju ingenting att göra eller titta på ja det lär få bli en gåta....

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Hur ska de gå?

Publicerad 2010-08-01 12:03:22 i Allmänt

Ja jag funderar hur det ska gå ifall jag ska opereras eller inte för som det är nu går det bara inte för jag kan bara vara aktiv högst en timme sedan måste jag lägga mej ner för att det inte ska vara så mycket tryck på ryggen så då är det bäst att ligga ner men hur kul är de man vill ju kunna ha ett liv där man kan vara aktiv utan att behöva lagga sej ner  mellan åt eller ska man behöva accptera de och finna sej i det? Ja jag misströstar lite när doktorerna säger att man ska behöva acceptera  läget som det är nu  som om dom visste vad man ska behöva gå igenom det är ju ändå inte dom som behöver ha det så här så.

Men nästa måndag den 9de så får jag träffa doktorerna och höra med dom om dom kan operera till felet så jag inte ska behöva ha det så ont och kanske kunna få ha ett "normalt" liv där man kanske har mindre ont och kan vara aktiv som alla andra i min ålder.

Tack för titten välkomen åter!

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela