sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Klara av att stå ut?

Publicerad 2012-04-29 08:59:13 i Allmänt

Jag sitter och funderar hur jag orka klara av dagen.Det värker i hela nacken och axlar som är inflamerade men jag vet inte om jag ska smörja med den salva som läkaren ville jag skulle ha för det gör snarare mer ont i de områden där man smörjt än om jag inte gjort de.

Det går knappt att lyfta på armarna men det är väl bara att bita ihop.

Jag vill inte kontakta sjukstugan denna vecka för det är denna vecka jobbar den doktor som felaktigt anklagat mej för att överdosera medicin fast jag inte gjort de och sa att jag skulle ha övervakare och var väldigt otrevlig så jag vill helst inte åka upp och möta honom men det blir så svårt att stå ut hela denna vecka när det gör så
ONT!!!

Om jag får träffa den rätta läkaren som jag vill träffa då kanske de löser det återstår att se får jag inte träffa den läkaren blir det en tuff vecka.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Utdelning!!!

Publicerad 2012-04-27 11:07:37 i Allmänt

I morse när jag vaknade 04:00 och steg upp hade jag fruktansvärt ont i nacken och kunde knappt röra på huvudet eller lyfta armarna.När morsan vaknade så hjälpte hon mej att smörja in salvan vi fick igår och det kändes efter en stund lite bättre.

Nyss kom jag hem från Ica och jag brukar ju spela ibland på lotto och dom gånger jag vunnit så blir de typ 25,50 eller 75 kr men nu när jag rättade lotten på spelhörnan så visade det sej att jag vunnit 2590kr

Det är ju ingen högvinnst men jag är glad för de iaf.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Aj aj aj!!!

Publicerad 2012-04-26 13:21:03 i Allmänt

Jag har haft ont i nacken nu över en veckas tid och inte kunnat göra så myckety för varje gång jag rör på huvudet gör det ont så i morse ringde jag sjukvårdrådgivningen för att höra vad dom tyckte, hon föreslog att jag skulle prata med en doktor.

Efter att jag pratat med henne så ringde jag upp på sjukan för att höra om jag kunde få en tid hos en doktor och morsan skulle ju ändå upp på sjukan för att lägga om benet och taxin var redan beställd och det gick att ordna.
När jag var klar åkte farfar och jag ut på byn bland annat Yngvessons audio video för farfar har börjhat höra mer och mer dåligt och på sistra tiden har hgan inte hört vad folk säger i telefonen.När vi då kom dit fick vi reda på varför ( när han svarar i telefon eller pratar har han hela tiden kommer han nog åt den knappen)


Så var de mysteriumet löst.

annars försöker vi att ta de lugnt.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Hur ska detta sluta?

Publicerad 2012-04-23 17:18:43 i Allmänt

Jag blir bara så vansinigt förbannad över hur svårt de är att få tag på en läkare för att man ska ha nya recept på medecinen.När man ringer ska man ju välja sin områdes doktor men inte finns det någon telefontid så man testar nästa läkare och nästa och nästa tills man till slut får tag på en läkare då har man ju BARA testat 6 st innan ma som var en vikarierande läkare.

Hon ville först inte skriva ut medicinen för hon inte kände mej och tyckte att någon av dom ordinarie läkarna borde göra de istället.Hur i HELVETE!!!! ska de gå till när man inte ens får tag på någon??

Efter att jag pratat med henne länge så till sist skulle hon skriva ut medicinen,hur ska detta sluta? hur svårt ska de behöva vara för att man ska få ut sin medicin som man har rätt till?

Nu mer kanske det går fortare om man ringer 112 om man vill förnya ett recept än att försöka få tag på en doktor för de är nästan omöjligt Pratade just med smärtteamet om min medicinering och hur svårt de är att ens få en läkare att skriva ut mina mediciner även fast de är dom från smärttemet sagt att jag ska hälsa att det är dom som ordinerat doseringen fast läkarna här vill att smärtteamet ska skriva eller kontakta dom här hemma när det ska bli några ändringar på medicineringen. De är då inte lätt att vara sjuk för man har nog med smärtan och att man ska behöva lägga en massa energi på sådana här saker!! Varför ska de vara så svårt att vara sjuk och att man ska få allt att fungera? Tack för titten välkomen åter!! Sampe

Jobbigt värre

Publicerad 2012-04-20 13:39:18 i Allmänt

Jag får åter igen be om ursäkt att jag inte hunnit med att uppdatera bloggen på länge men det har var väldigt körigt dom senaste dagarna.

Det har varit jobbigt med mitt sår på ryggen.Jag har knappt fått sova alls den natt som jag sov mest blev den 2timmar 15 minuter så man blir väldigt sliten och har svårt att hålla humöret uppe.

Tidigare idag ringde dom från smärtteamet för att höra hur det går med smärtan ( vilket dom redan borde gjort för 14 dagar sedan) Dom frågade hur de gick och jag berättade om hur jobbigt jag har de att hga ont hela dagarna och att inte fått sova om nätterna. Sjuksköterskan skulle prata med en doktor och ringer upp senare idag och jag undrar om dom lyckas komma på något.

Nu ska bekänten iväg på uppdrag :)

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Inte bra

Publicerad 2012-04-15 08:00:47 i Allmänt

Ursäkta att jag inte uppdaterat bloggen har bara haft de för jobbig med massa smärta i ryggen för att orka med.

Jag var ju i Umeå för att träffa plastikkirurgen och resan ner gick bara bra och på lassaretet så kom min moster Gunilla och var med mej under läkarbesöket.Det var inte samma läkare som jag träffat tidigare och när han skulle ta bort förbandet så var han hårdhänt och jag skrek av smärta och när han sett hur det såg ut sa han "det ser läkt ut så vi ska ta ett annat förband och sedan lägger vi på ett plåster som heter duodärm"

När jag fick höra de sa jag till läkaren att jag provade att ha de förra gången och det blev värre i såret efter att jag haft de.Läkaren pratade en massa och sa "att det var den bästa lösningen" (själv tänkte jag vi får väl se vem som har rätt)efter de besöket åkte jag hem med samma taxi som kört ner mej.

Jag kände redan under färden hem att det gjorde mer och mer ont i såret och när jag kom hem berättade jag för mamma och som tur hade jag spelat in hela undersökningen så hon fick lyssna.Det värkte som en eld i såret och jag ville att mamma skulle ta bort de men hon bad mej vänta till dagen efter för då skulle hon upp på sjukstugan för att få sitt sår omlagt. Under natten sov jag nästan ingenting och när vi kom upp på sjukstugan la dom förts om mammas sår och sedan mitt.När dom tar bort mitt bandage så ser dom såret helt vidöppet igen SÅ VEM FICK RÄTT!!!



Nu har det ju gått några dagar sedan jag var där men det värker olideligt i såret och jag önskade bara att läkaren lyssnat på mej så hade jag inte behövt ha så här ont!!!

Vi ska idag upp på sjukan för att mamma ska lägga om såret får se hur vi gör med mitt sår om dom har tid.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Ringa doktor!!??

Publicerad 2012-04-10 10:03:58 i Allmänt

I dag så behövde jag prata med en läkare om ett nytt recept på en av mina mediciner men eftersom jag blev kränkt av en doktor förra gången så valde jag att mamma skulle ringa istället. Medan hon pratade med läkaren så ringde jag sjuksköterska för jag behöver omläggning av såret på ryggen och att mamma skulle behöva en omläggning av sitt sår.

Idag var de fullt men i morgon har hon tid 13:00 och jag 13:30 så jag får det omlagt innan jag ska ner nu den 12/4 till plastikkirurgmotagningen för att se över såret och om det måste åtgärdas.

Det blir ju problem eftersom mamma inte kan följa med så ska vi försöka ordna reseservice så jag får taxi ner till Umeå så jag tar mej dit och där kommer min VÄRDEFULLA MOSTER Gunilla SOM ÄR GULDVÄRD!! att möta upp mej på sjukhuset och vara med som en backup för mamma har ju alltid varit med mej när jag varit på sjukhus och utan henne skulle jag inte klara mej så det känns tryckt att ha någon nära anhörig med sej.

Jag tror då inte att de ska vara några problem med att ordna reseservice och dom kommer att ringa upp mej 15:15 från plastikkirurgen så jag får väl se hur de går.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Rolig träff

Publicerad 2012-04-08 12:13:23 i Allmänt

I dag var jag iväg med farfar för att handla mat och då träffade jag min bror Jimmy  och hans familj (otroligt söta barn ) men Joel var lite blyg men därimot inte hans syster.Vi stod och pratade ett tag och fick reda på att dom skulle fara till Kurres( min farbror ) för att fika och träffa lite folk och farfar skulle dit och frågade om jag vilja följa med ?men eftersom jag måste hem för jag hade lite saker att göra så avstod jag tyvärr.

Jag fick reda på att dom skulle köra hem idag eftersom dom hade varit ner över i Sverige för att fira påsk så jag sa att dom skulle köra försiktigt.

Senare ska vi väl göra mat får se vad det blir.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Läkardjävel

Publicerad 2012-04-04 10:45:48 i Allmänt

I bland skulle jag bar vilja slå in pannbenet på läkardjävlarna jag fattar inte hur dom tänker om dom nu ens gör de!!! jag ringde för att förnya ett recept på medicin och den doktorn skulle skriva ut de och ett annat läkemedel men då har hon satt ett datum då jag tidigast får hämta ut och då har läkaren skrivit den 7/4 då är det ju Lördag och inget apotek är ju öppet då så jag blir nog utan hela helgen och de blir inte roligt. Undra hur den doktorn kunde få bli läkare eftersom läkarn inte ens kan räkna ( om ni tycker jag verkar hård mot den doktorn så vill jag bara säga detta är 3 ¨gången som detta händer med samma doktor så jag har nog rätt att bli ARG!!)

Nu ringer en annan Läkardjävels som jag redan hatar sen innan och säger " medicinen ska räcka och jag kommer inte ändra något på de"

Mediciner räcker ju fram till de datumet men sedan är det ju helg och jag blir utan igen som vanligt!!!

Jag fattar inte hur dom tänker dom vet verkligen inte hur det är att vara sjuk och ha ont och inte kunna göra något och bara får ligga inne hemma hela dagarna för det gör för ont i kroppen för visste dom de skulle dom hjälpa en bättre!!

ETT TIPS OM MAN ÄR SJUK FÖRSÖK STÅ UT SÅ LÄNGE DE BARA GÅR FÖR DET BLIR BARA VÄRRE NÄR MAN PRATAR MED SJUKVÅRDEN TRO MEJ!!

ursäkta om jag låter sur jag fattar bara inte hur dom tänker
Tack för titten välkomen åter!!

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela