sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Ingen hemgång

Publicerad 2013-02-25 14:40:49 i Allmänt

Det var ju sagt att vi skulle få fara hem nu i början av veckan men det blir nog inte så för jag har backat i vikt så nu har dom åter igen höjt upp näringsintaget och nu hoppas vi att det vänder.Det är en gåta varför jag går ner i vikt för jag har ätit exakt det jag ska och har bara legat still i sängen så därför är det en gåta varför jag inte går upp i vikt.
Både jag och mamma har en teori men den teorin säger hon som är dietist här att det inte stämmer men jag litar inte på henne för våran teori är att mycket av min energi går åt all smärta som jag har dygnet runt för jag går ner mer i vikt när jag haft mycket mer smärta än vanligt.
Sedan så har vi nu som ett test lagt om såret på ryggen med ett blött förband för att om det är nervsmärta då måste nervändarna vara i blöt miljö för att läka och att det inte ska behöva fastna i såret.
Jag hoppas att det fungerar för det gör ont hela tiden och gör fruktansvärt ont så fort man är där och rör.
Håll tummarna!!
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Något som är fel?

Publicerad 2013-02-22 12:03:09 i Allmänt

Igår väntade vi hela dagen på att läkaren skulle komma och gå rond men läkaren kom aldrig under hela dagen.Nu idag kräver jag att läkaren ska komma för det är något som inte stämmer har fått mycket mer smärta och har fått enormt mycket med håravfall (lossar mer hår än vad en katt gör) så något måste vara fel.
Det kom en läkare från IVA som kom för att ta prover  eftersom jag är svårstucken så försöker dom inte ens här på avdelningen men det gick inte så bra för han heller för nu kom sköterskan in och sa att dom måste ta fler prover så nu väntar vi på att läkaren ska komma och ta dom om jag har nå blod kvar.
Jag ska ändå försöka ta mej ut idag för att få mej lite luft och kanske fara och handla lite det är ju Fredag så det blir ju Fredagsmys så gott det går här på sjukhuset.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe
 
 

Service

Publicerad 2013-02-17 10:06:28 i Allmänt

I förrgår ringde jag till So-macken för att höra om dom hade fått hem nyaste bond filmen för jag vet att dom brukar få hem den dagen innan den släpps. När jag pratar med Anna så sa hon "tyvärr har den inte kommit än" men jag tackade iaf så sa vi hej då. Bara någon minut senare ringer telefonen och det var Anna hon sade "jag ber tusen gånger om ursäkt jag ljög  men inte med flit hon hittade den i en oöppnad kartong".Toppen sa jag kan du lägga undan en film tills på Söndag då kommer min mamma och hämtar den för vi ligger inne på sjukhuset i Lycksele men mamma ska åka upp på Söndag på eftermiddagen?Då säger hon " Men du jag ska ner till Lycksele på söndag skulle du vilja att jag kom förbi med den?".
Det kallar jag Service och det är tur man bor där man bor för om det varit i en stad så hade man bara varit en dussinvara men i Storuman finns det omtänksamma personer som verkligen bryr sej om sina medmänniskor.

I dag käns det då lite bättre än igår för då hade jag fruktansvärt ont i såret på ryggen och fick lägga om såret till ett liknande förband som jag haft innan det förband som satt på nu och det blev bättre.
Jag kommer idag att bara ta det väldigt lugnt sitta vid datorn och se på tv och när Anna kommit med filmen ser jag väl på den:)
Nu måste jag lägga mej ner har så ont i ryggen.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Ett steg i taget

Publicerad 2013-02-12 17:36:37 i Allmänt

Igår så tog dom en massa prover och jag hade väldigt dåligt blodvärde så det blev till att jag fick blod för att värdena ska bli bättre.
Idag så vägde jag mej och jag hade gått upp ett kilo så nu väger jag 27,3kg det är väl ingen höjdar vikt men ett kilo upp är aldrig fel.Läkaren sade att jag förmodligen får fara hem i mitten eller slutet av nästa vecka.
När klockan blev 13:00 så fick vi besök av Försäkringskassan som vi satt och pratade  om att jag ansökt om assistentersättning om jag hade nog antal timmar som jag behövde ha hjälp för att dom ska bevilja det.Vi fick svara på en massa frågor och får nu vänta på ett beslut.
Nu ikväll kommer vi bara att ta de lugnt inte mycket annat att göra här.
Tack för titten välkomen åter!
Sampe
 

Gårdagens utflykt

Publicerad 2013-02-10 12:21:30 i Allmänt

Det gick bra igår att ta mej ut och det kändes så himla skönt höll på att bli galen av att inte kunna vara ute.Vi åkte till Ica för att handla men innan vi handlade så skulle vi varmköra bilen för vi hade till och med is på insidan och vi fick sitta och skrapa under färden.8
När vi fått upp värmen så åkte vi förbi Lilla bageriet för att köpa något gott som vi skulle ha till kvällen.Efter de så åkte vi till Ica och jag använde kundvagnen som rullator och mamma gick bakom mej ifall jag skulle ramla bakåt.Efter vi handlat klart åkte vi tillbaka till sjukhuset och det sprängvärkte i mina fötter så det kändes skönt när jag fick av mej skorna och lägga benen i högläge.
Senare idag ska vi fara ut men denna gången ska vi inte vara ute länge så jag inte får så ont i fötterna.Nu ska jag sätta mej och se på damernas störtlopp men jag tror inte att Sverige har någon som åker.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Få fara ut

Publicerad 2013-02-09 13:27:38 i Allmänt

Sist skrev jag ju skulle få fara ut men det blev inte av eftersom jag inte fick ner fötterna i skorna för dom var för svullna och nu är dom ännu mer svullen.Igår va mamma och köpte ett par andra skor som jag testat och dom får jag på mej så idag ska jag äntligen få komma ut och se något annat än sjukrummet har ju inte varit ute på 10 dagar.
Det blir nog inte så länge vi är ute vi ska bara fara och handla på Ica men jag är då nöjd och njuter för varje minut jag slipper sjukhuset.
Mer händer det inte idag eftersom på helgen går inte läkarna rond och inga undersökningar görs om det inte är akut.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe
 

Undersökning

Publicerad 2013-02-07 13:33:14 i Allmänt

Jag brukar ju inte kunna sova om nätterna pga värk och det var en sådan natt vaknade 02:10 man bara ligger och tittar på klockan och man tänker är det inte morgon snart.
Nu idag ska jag ju få göra röntgen men jag lär nog inte få svar idag så det blir åter igen en enda lång väntan innan man får höra något.Jag har nu i uppgift att dricka 8dl kontrastmedel som smakar pyton dom har satt en nål till som dom även ska spruta in kontrast medel.
Jag hoppas att jag inte får mer värk efter undersökningen för då ska jag om jag orkar få fara ut och åka bil för att få se på något annat. Jag har ju inte varit ute sedan 31/1 då vi kom hit  och är så less på att bara ligga inne på rummet och man inte har något att göra.
Nu ska jag förbureda mej inför färden.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Vet lite mer

Publicerad 2013-02-06 12:24:50 i Allmänt

Jag har inte fått göra röntgenundersökningen den blir inte förren den 7/2.När läkaren kom så pratade vi om hur länge jag skulle ligga här och det blir minst en vecka till innan jag får åka hem men det kan även bli längre.
Det är så tråkigt här ligger mest bara på rummet och ser på tv eller sitter vid datorn och dom  gånger jag lämnat rummet har varit när jag skulle på undersökningar.
Idag var det första gången sedan vi kom hit torsdag förra veckan som jag fått åka ner till centralhallen och det kändes så skönt att få göra något annat än att ligga på rummet men det  sprängvärker i benen när jag håller ner fötterna men det är det värt.
Jag längtar tills jag får åka ut med bilen men då gäller det ju att jag ska få ner fötterna i skorna och som det är nu så är det helt omöjligt det klämmer och gör för ont för att jag ska kunna använda skorna.
I övrigt så händer det inte mycket här.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Så här ser läget ut nu

Publicerad 2013-02-04 12:13:48 i Allmänt

Jag ber åter så hemskt mycket om ursäkt att jag inte uppdaterat bloggen på väldigt länge men det har varit VÄLDIGT JOBBIGT!! för mej en längre tid med mycket smärta och har knappt kunnat sova. I onsdags höll det inte längre  blev inlagd igen på sjukstugan i Storuman för att få hjälp med mina svullna ben och med smärtan.Jag fick största rummet på hela avdelningen har nog aldrig haft ett så stort rum någonsin.Hade fått ett rum med en säng men även en lädersoffa ,soffbord,tv och det är inte många salar som har så många saker men tyvärr så blev det bara en natt.
På Torsdagen förflyttades vi ner till Lyckselelasarett för dom kan ge mej bättre vård här än hemma i Storuman.Jag har fått inflamation i såren på foten  och får nu penicillin intravinöst mot infektionen i foten.
Det är väldigt  trisst att ligga inne och jag har inte lämnat  rummet sedan vi kom hit men som tur har man en tv på rummet men knappt några tv kanaler. Jag har ju datorn och filmer med mej så man har då något att fördriva tiden med men det blir ändå väldigt långtråkigt när man inte har något att göra.
Jag kommer sedan att lägga ut en utförlig berättelse om det som hände tididigare före den här sjukhusvisstelsen.
Nu måste jag lägga mej ner för att vila bena för det gör så ont och så fort jag sitter upp på sängkanten så sprängvärker det hela tiden.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela