sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Kan bli bättre

Publicerad 2015-08-28 09:43:39 i Allmänt

Dom senaste dagarna har varit EXTREMT JOBBIGA för det har gjort FRUKTANSVÄRT ONT i både nere till höger vid revbenen (i det området sitter gallblåsan) fram på magen men det har även sprängvärkt bak på ryggen i ungefär samma höjd som där fram.
 
Igår kväll så stod jag bara inte ut så vi ringde sjukan och min mamma pratade med en sjuksköterska.Efter en stund så ringer en läkare upp och började prata med mej innan min mamma fick ta över för jag fick ett hickanfall.
 
När dom pratade så sa läkaren att hon skickade remissen till kirurgen i Umeå och det blir nog dom som kommer att operera mej om det är någon som vågar. Om vi inte hört något i slutet av nästa vecka så ska vi ringa till sjukstugan så ringer dom till Umeå för att få svar på frågan.
 
Läkaren undrade om mamma kunde komma upp på sjukstugan för att hämta en medicin som skulle hjälpa när man har gallproblem och fungerade den inte skulle jag få testa en annan. Min mamma hämtade några tabletter och läkaren hade även skrivit ut ett recept som vi ska hämta ut på apoteket idag så ska vi se hur det fungerar.
 
Det blir bara till att ta det lugnt idag för ryggen pallar inte med att göra så mycket.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Bäst att ta saken i egna händer!!

Publicerad 2015-08-25 08:58:39 i Allmänt

I förr går så skrev jag ett mail till läkaren i Linköping ifall det var så att om jag skulle operera gallan före jag träffar honom och om det skulle sätta käppar i hjulet för det?
 
Han ville ju att jag skulle göra bort det eftersom man kan få gallbesvär i samband med att jag får morfinet.
 
Jag ringde igår till sköterskan i Storuman för jag ville träffa läkaren men dom hade ingen tid annat än telefontider så jag väntade att läkaren skulle ringa men det blev aldrig av.
 
Nu väntade jag istället idag att läkaren skulle ringa under telefontiden men det blev inte av.
 
Min mamma ringde ner till Kirurgen i Lycksele och pratade och dom gav oss tips att man kan gå via minavårdkontakter på näten och skicka in en egen remiss som ska gälla likadant som om läkaren skrivit den.
 
Vi fyllde i allt dom ville ha med och skickade iväg den.
 
Jag gör allt för att så snabbt som möjligt ska få göra bort det så det ska hinna läka och kanske att värken minskar lite.
 
Nu ska jag lägga mej ner har varit uppe på tok för länge!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Snacka om ENORM TUR!!

Publicerad 2015-08-22 09:40:14 i Allmänt

När jag fick veta att jag hade gallsten så genast fick jag en STOR oro över att det kunde sätta käppar i hjulet för att jag skulle kunna operera ryggen. Jag skrev ett mail igår eftermiddag till läkaren i Linköping och berättade att jag fått gallsten och jag frågade om jag kunde operera bort dom i väntan på ifall det blir ryggoperationen. Om det skulle vara så att det skulle hindra för att kunna operera ryggen tänkte jag stå ut med detta tills ryggen var i ordning.
 
Man brukar ju måsta vänta länge innan man brukar få svar av en läkare men snacka om att nu gick det for redan inom en timma fick jag ett svar. Läkare rekommenderade mej att opererade gallan först medan jag väntar för annars kan jag få stora gallbesvär efter ryggoperation i samband med morfinet kan ge mej gallbesvär så han tycker det är bra att göra bort det.
 
Om det skulle varit så att jag åkt ner ändå kanske det inte blivit någon operation och då hade jag varit ENORMT BESVIKEN!
 
Nu ska jag göra ALLT jag kan för att läkarna ska operera gallan så fort dom bara kan för det måste ju hinna läka.
 
Det är ENORM TUR att jag är så tänkande som kom på detta!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Kan höras otroligt men sant!

Publicerad 2015-08-20 14:49:01 i Allmänt

Detta kan höras otroligt och många kanske inte skulle tro mej men jag svär detta är sanning.
 
Jag har ju haft det VÄLDIGT JOBBIGT med VÄRKEN men även att jag får hicka hela tiden. Det gör ju ont i vanliga fall men när jag har skruvarna som sitter i diskarna så gör det EXTREMT ONT !!!
 
Bara igår så tro det eller ej men jag hade hicka 31 gånger och då menar jag inte vid ett tillfälle utan antal gånger under dagen.Detta kan bero på mycket sa läkaren och en sak kan vara gallstenarna och att jag har ett stort sug i magen hela tiden men det kan även vara andra orsaker.
 
Läkaren sa något som jag aldrig vetat och det var att den hjärntumörstyp jag hade på hjärnstammen kan trycka på vissa nerver pga R-vävnader  (det visste jag sedan tidigare bland annat hörsel och syn) men han sa att det kunde trycka på en nerv som kan starta hickan.
 
Det kan vara en förklaring varför jag vissa tider har det värre med hickan och andra gånger ingenting.
 
Jag fick utskrivet en medicin som jag ska prova nu i några dagar för att se om det hjälper mot hickan annars ska jag få pröva något annat.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Nu går det inte längre något MÅSTE göras!!!!

Publicerad 2015-08-17 10:59:16 i Allmänt

Nu har jag fått nog av all FRUKTANSVÄRDA SMÄRTA  nu idag har jag ringt till smärtteamet och prata med dom och säga att någon form av medicin måste ju bara finnas för att hjälpa mej med värken. Jag har så FRUKTANSVÄRT ONT att jag knappt kan ta mej upp ur sängen längre!! Den jag ville prata med hade inte kommit än men jag bad att hon skulle ringa mej så fort hon hade möjlighet.
 
Det MÅSTE bara finnas något dom kan ge mej mot smärtan för jag kan ju inte ligga ner hela tiden använda och om jag är uppe måste jag hålla en kylklabb mot ryggen för att försöka lindra smärtan eftersom är det ända som hjälpt då  jag inte haft något annat val men nu går det INTE längre!!
 
Dom ska kolla om man kan spruta in bedövningsmedel i ryggen för att smärtan ska lindras men dom är osäkra på om det är så smart att ge mej det innan jag har träffat läkaren i Linköping? Jag sa att det är det för det lär dröja innan jag får komma ner dit så jag vill göra detta så fort det bara går!
 
Om det inte finns någon medicin för att lindra smärtan vet jag ett sätt som jag fick veta tidigare av en annan MYCKET BRA läkare är att det enda sättet för att jag ska vara helt smärtfri är att sjukvården håller mej nersövd för att slippa ha så ont tills jag får träffa läkaren i Linköping.
 
Även om det inte skulle vara det roligaste men är man så DESPERAT som jag är så finns det ingen medicin som kan hjälpa mej så ser jag det som det enda alternativet.
 
Detta inlägget började jag skriva redan i Fredags kväll men värken är så JOBBIG att jag endast orkar med att vara uppe högst nån minut åt gången annars blir värken ännu värre.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Hoppas på ett svar + att tekniken går framåt fort!!

Publicerad 2015-08-13 10:36:48 i Allmänt

Jag hoppas snart få ett svar när jag kan få åka ner till Läkaren i Linköping som lovat göra en second opinion (en andra bedömning) av min rygg. Det börjar vara EXTREMT JOBBIGT med värken och jag orkar inte göra annat än att stå korta stunder vid datorn annars ligger jag bara i sängen.
 
Om jag bara fick ett besked om hur länge det dröjer innan jag får träffa läkaren så skulle det kännas lite lättare för då kan jag ställa in mej på det och ha det att se fram till.
 
Jag läste tidigare om att dom håller på att forska i att försöka kunna skriva ut olika organ på en 3D skrivare och på något sätt ska kunna gå att använda på patienter. Det skulle nog inte kunna gå att göra en ny ryggrad för det är ju en del av hjärnan men om det skulle gått att göra så fanns det ju ett sätt att bota patienter som har skolios.
 
Nu måste jag lägga mej igen ryggen pallar inte mera just nu.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 

Ändrande planer

Publicerad 2015-08-10 09:18:41 i Allmänt

Vi skulle ju åka ner till mormor för att sova där innan vi skulle flyga luftballongen. Innan vi skulle fara så var jag hos frisören och efter det hämtade vi min moster som kom med bussen hit till Storuman. Efter det åkte vi ner till mormor och det var en VÄLDIGT JOBBIG färd för min rygg varje litet gupp gjorde ONT!!
 
När vi väl var framme så kunde jag ta det lugnt och under natten var det väldigt lite sömn hade alldeles för ONTi ryggen. Under morgonen så funderade jag om hur jag skulle orka med att flyga men jag tänkte att det är bara att bita ihop.
 
Senare vid tolvtiden så hade mamma fått ett meddelande på mobilsvararen från ballongföretaget att flygningen var inställd pga dåligt väder och det kunde bli åska. Det var samtidigt bra nu när jag hade så jobbigt i ryggen att det inte blev av men det var jobbigt att behöva åka i onödan och att det gjorde så ONT!!
 
Nu är vi hemma igen och jag ska bara ta det lugnt och vila ryggen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Är jag dum på riktigt eller?

Publicerad 2015-08-07 09:07:52 i Allmänt

Ja det kanske jag är men det vet jag inte förrän efteråt. Mamma fick ju i födelsedagspresent att flyga luftballong och nu har hon bokat så den 8/8 ska mamma och JAG flyga luftballong i Umeå.
 
Frågan om jag är dum i huvudet kan jag nog inte svara på förrän efteråt för det kommer att stöta i mycket när vi landar och med tanke på min rygg är bedrövlig så är det inte är det smartaste men jag kommer flyga ändå fast jag vet att jag kommer få VÄLDIGT ONT men de är det värt!
 
Som jag vet nu ska även två av mina mostrar kommer att följa med och flyga så det blir roligt.Om jag fattade de hela rätt så startar vi klockan 18:00 med att åka till stället vi ska vara på och sedan ska vi hjälpa till att få upp ballongen innan vi ska flyga. Vi ska vara i luften 1 timma och sedan ungefär någon gång vid 22:00 ska vi vara klara att återvända till mormor.
 
Jag hoppas att det kommer bli roligt och jag ska försöka filma från flygturen och lägga upp på bloggen om det går annars lägger jag ut några bilder från färden.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dåligt medan samtidigt bra.....

Publicerad 2015-08-05 09:15:19 i Allmänt

I förrgår så åkte jag och min mamma ner till Lycksele för att jag skulle göra ett ultraljud för att se hur min lever mådde och den var okej.
Läkaren som undersökte mej undersökte även andra organ och då upptäckte han att jag har väldigt mycket gallstenar i gallblåsan vilket har gjort att jag har så höga levervärden.
 
Läkaren sa även att om man har mycket gallsten så har man strålande smärta mot ryggen och jag har i ryggen som det redan är.
 
Nu väntar jag att läkaren från Storumans sjukstuga ska höra av sej om det blir en operation eftersom jag har så ont.
 
Det som skulle stoppa mej för att välja opereras är att om det skulle hindra mej från att kunna operera ryggen för att måsta vänta på att allt ska ha läkt då opererar jag mej INTE utan jag vill operera ryggen först av allt !!
 
Om det inte skulle hindra ryggoperationen så självklart får dom operera det är då ingenting gemfört med dom operationerna jag fått gå igenom.
 
Jag brukar säga " Det är bättre att få veta än att inte veta något alls"
 
Nu ska invänta vad läkaren säger så det får bli till att ta det lugnt ett tag.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Nu ser jag ljuset i tunneln

Publicerad 2015-08-02 13:48:51 i Allmänt

Nu ser jag ljuset i den mycket långa och jobbiga tunneln för jag fick ett e-postmedelande av läkaren i Linköping nu idag. Han har fått en remiss från Smärtteamet i Umeå och han har fått cd-skivan med mina bilder.
 
Läkaren skrev att han har gått igenom bilderna och ser hur det ser ut och han vill så fort semestertiderna är över ska han ordna så jag får komma till honom så fort som möjligt!!
Han skrev även att han MYCKET väl kunde förstå att jag hade ONT!!
 
Detta känns enormt för det är min STÖRSTA DRÖM att kanske kunna få slippa denna värk eller åtminstone bli mycket bättre!! 
 
Det går ALDRIG att kunna förstå hur jobbigt det kan vara så länge man inte fått prova på samma sak själv!
 
Nu hoppas jag att tiden kommer gå fortare och att jag inte ska ha så ont under tiden jag väntar.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela