sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Mini varijant

Publicerad 2012-03-28 14:20:06 i Allmänt

Igår var jag ute på förmiddagen vid 11 så behövde jag på Ica för att handla hem lite saker, jag ringde farfar som är GULD VÄRD!!!! om han kunde skjusa mej dit? det gick bara bra.


När jag skulle fara tog jag med mej en skrotpåse för att slänga i soptunnan och när jag kommer ner står farfar där redan med bilen och jag pekade att jag skulle gå till soptunnan halkade och lyckades att ramla och landade på häcken!! De gjorde rätt så ont och farfar klev ur bilen för att hjälpa mej upp och frågade "hur de var med mej?" Jag svarade att de inte är så farligt man har ju varit med om mycket värre"

Märkligt nog är bara konstigt att jag inte brutit fler ben i kroppen under alla åren som gått..



I dag käns det inte bra i ryggen vid såret antagligen för att det inte blev omlagt med ¨de matrial som dom på plastikkirurgen har sagt som de skulle vara men det är slut och läkarna här i Storuman säger att "det får läkarna i Umeå göra"


Varje minut som går gör jätte jätte ont det värker  som om de vore en eld och vi gör allt för att få tag på dom men har inte lyckats hitentils.

De är även knäppt för apoteket kan inte beställa hem de förren dom har ett recept och det tar flera dagar innan det kommer så det käns inge vidare.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe


Dagarna går

Publicerad 2012-03-26 14:50:19 i Allmänt

Jag ber om ursäkt för att jag inte uppdaterat bloggen på ett tag de har varit rätt fullt upp nu när mamma bröt benet så jag har inte riktigt hunnit med jag har haft fullt upp med att hjälpa henne de är väl lite tufft men det fungerar när man har snälla släktningar som hjälper en. Tidigare idag så kollade jag på nätet vilka lektioner som jag skulle ha under dagen men det fanns ingenting så jag ringde till Lena på skolan, hon berättade att eftersom vi läser ju i fyra olika så kallat " block" (termin) Som gör att scheman ändras då och då så just den här perioden så visade det sej att jag alltid är ledig på måndagar men har många lektioner resten av dagarna. Snart ska jag få åka ner till Umeå för att träffa plastikirurgen för att undersöka såret på ryggen och om dom kan göra något.Det ända problemet jag har är hur vi ska ta oss ner till Umeå nu när inte morsan inte kan köra och jag inte orkar inte köra så långt jag har nog med värk att bara åka så långt? Det löser sej nog Tack för titten välkomen åter!! Sampe

Djävlar!

Publicerad 2012-03-19 08:56:11 i Allmänt

DETTA HAR HÄNT!!!i lördags ramlade morsan utanför trappen hus när hon skulle gå ut med skrotet. Hon fick bägge fötterna under sej men tog sej till sist upp i lägenheten men igår. Körde hon till Ica men bara jag gick in och fick prata några bekanta och jag frågade om dom har röntgen i gång på helgen på sjukan och det har dom så vi var uppe på sjukan och blev där i 7 timmar och dom konstaterade att hon har kraftig stukning på vänster ben på högra benet har hon brutit skenbenet så hon blev gipsad och får inte belasta och får hoppa på kryckor.

Här hemma har jag ju min gå stol som hon får använda för att ta sej fram. 

Morsan har pratat med sin chef och berättat vad som hänt.

Nu i dag så åkte jag Taxi till morsan jobb för att förbureda mej inför projektmässan i morgon kväll och plocka ihop saker som ska finnas där.

Det är väl lite tufft att få de att fungera nu när morsan inte är bra men det är tur man bor där man bor och vänliga personer som vill hjälpa till för det hade nog varit svårare om man bor i en stad där folk inte är lika snälla och inte hjälper till utan att få betalt

Trotts allt så mår hon rätt så bra

Nu ska jag jobba vidare så jag hinner färdigt.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Dålig dag

Publicerad 2012-03-15 11:50:21 i Allmänt

I dag så gör jag inte så mycket jag vaknade 04:00 och klev upp då för det värkte så i ryggen och då är det ingen ide att ligga kvar i sängen.

När klockan var 08:00 var jag uppe på sjukstugan för att dom skulle lägga om såret och det gjorde mycket mer ont nu än förra gången och efter de var klart så kände jag att jag inte orkade gå tilli skolan idag för jag hade 
FÖR ONT!!!

Det blir inte mycket att göra idag försöker bara att ta de lugnt och försöka härda ut och jag fattar inte varför vi inte fått höra något från läkarna i Umeå det är ju vansinigt att man ska behöva gå med ett sår på ryggen utan att någon gör något åt de hela.

Ja som ni ser är det ingen bra dag för mej :(

Tack för titen välkomen åter!!

Sampe

Hur ska detta sluta?

Publicerad 2012-03-14 11:57:35 i Allmänt

Efter att jag träffat smärtteamet så började dom ju ändra mediciner och jag har ju haft det mycke värre värk med mera och dom bytte ju ut Tradolan mot något som heter Gemadol men nu har jag slut på Gemadol och jag ringde i morse till Läkare för att få ett nytt recept.

Då blev det ju till att trycka in den läkare man ville prata med och nu händer det samma sak som igår jag testar den jag brukar och får samma svar som igår att "läkaren har ingen telefontid idag" då blev det till att trycka på nästa nummer siffra men den "läkaren har ingen telefontid"

Jag fick ingen telefontid alls med någon doktor så jag ringde sköterska istället för att beställa medicinerna och till sist fick jag prata med en sköterska som skulle lägga in en lapp till doktorn och att de var brottom att få ut receptet eftersom jag har slut på den sorten.

Nu har detta hänt två dagar i rad och vem vet hur detta kommer att sluta.

Detta är skandal!!!!

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Vilket idiotiskt system!!!

Publicerad 2012-03-12 11:28:42 i Allmänt

Jag fattar inte vart sjukvården är på väg??

I morse ringde jag för att förnya ett recept på medicin som jag behövde få ut idag så jag ringde då ska man ju knappa vilken doktor man vill prata med och jag tryckte på den läkare jag brukar ha men det kommer in en röst som säger "doktor har ingern telefontid idag" så jag prövar en annan men säger samma sak nästa och nästa och så vidare tills jag kom till nummer 7 då fick jag en tid läkaren skulle ringa.

När hon ringde så berättade jag vad jag ville och vilken medicin det gällde och hon sa " Nu finns det där och det är bara att hämta ut"

Att det ska vara så svårt att nå doktorer nog för att jag har besvärligt att ta mej fram men tänk på dom som är äldre och hör dåligt.

Jag tycker att dom borde göra något åt deras system som inte fungerar visst dom sa ju när dom skulle börja med detta system "det kommer att bli mycket lättare att få prata med doktor/sköterska" men det gar bara blivit mycket värre!!!

Något borde göra åt de

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Sportlov?

Publicerad 2012-03-06 08:33:22 i Allmänt

Ja det är sportlov men det blir inte mycke sport för mej iaf det räkte med att jag åkte Vasaloppet :)

Igår så la jag om såret på ryggen uppe på sjukstugan och såret har blivi värre! och jag har fått mer värk just nu men försöker klara mej ändå,

Nu i veckan kommer jag att jobba med projektrapporten som jag måste ha klar nu denna vecka.

Jag håller även på att göra ett filmregister så jag ska få någon ordning alla filmer jag har och det kommer nog att ta en evighet att få in alla filmer men det är nödvändigt.

Mer händer de inte.....

Tack för titten välkomen åter!

Sampe


En tuff vardag

Publicerad 2012-03-02 08:14:23 i Allmänt

Tidigare fick vi elever fylla i papper om hur man trivdes på skolan, med klasskamarater och övriga på skolan.
Hur man kände ifall man inte trivdes eller om man var mobbad.


Under hela min skolgång  har jag ju varit sjuk/funktionshindrad.  Jag har varit mobbad i skolan fast jag har som hållit de för mej själv hela tiden för jag trodde att mobbning bara var genom att slå någon och inte genom att Psyka någon som i mitt läge började några personer som JAG VET VILKA DE VAR en av dom trodde jag var min vän men inte de för han och en annan började skicka lappar till varandra och började hitta på lögner om mej och spred de vidare till andra i klassen utan att jag ens fick reda på de och de kändes som en mardröm och ibland så var jag hemma ensam utan kompisar bara för att dessa två personer börjat med alla lögner.

Det är 4 gånger så stor risk att en som har en sjukdom/funktionsnedsättning blir mobbad än en "normal" person

Nu i efterhand så fattar jag att jag var dum som inte sade till nån vuxen men jag trodde de skulle sluta efter ett tag och sedan var jag rädd att de kanske skulle bli värre om jag sa nåt.

Att ett barn som har det nog jobbigt med sin hälsa och ska inte behöva vara med om något sådant!!

Det finns ändå hopp !! Det är stor skillnad vilken skola man går på
Jag kan säga att på Luspengymnasiet är den bästa skolan i hela Storuman för dom inriktar sej på eleverna och ser om dom har problem så får man all den hjälp man behöver som i mitt fall jag har tidigare hatat engelska för jag har inte haft en engelska glosa sen 4 och den engelska jag lärt mej har varit via filmer/dator men på Luspengymnasiet så fick jag den hjälp jag behövde och nu gillar jag Engelska lektioner.

Det är Stor skillnad vilken skola man går på !!!

Tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela