sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Nya funderationer

Publicerad 2014-09-30 08:49:53 i Allmänt

Jag har ju haft det VÄLDIGT jobbigt nu under en längre tid och försöker komma på varför det är så att det gör så ont i ryggen??
 
Till slut kom jag på att dom här plåstren jag haft på ryggen mot bränningarna kanske inte är så bra trotts allt för det är just där jag har plåstren som det kör som knivar i ryggen så fort jag rör på mej och därför ska jag prova vara utan dom för visst det är väldigt jobbigt att det bränner när jag inte har plåster men hellre så har jag att det bränner istället för att det bränner och kör knivar i ryggen när jag går.
 
Det var ju ungefär vid samma tidpunkt då jag började med plåstren som det började göra mer ont och köra knivar så det är då värt att prova i alla fall.
 
Idag kommer jag nog inte heller att fara ut idag fast det är något bättre men jag vill ta det säkra före det osäkra för jag vill inte få mer ont än det redan är.
 
Denna dagen kommer nog gå ändå och som tur är har ju internet kommit tillbaka även om det går lite segt så finns det ju lite mer att göra.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Stora bekymmer !!

Publicerad 2014-09-29 10:08:54 i Allmänt

Vad ska jag ta mej till med denna värk för nu går det inte att göra någonting alls jag kan knappt sitta ner om jag inte sitter på en kudde som jag bundit ihop på mitten så det blir ett mellanrum så det inte ska ta på ryggen. 
 
När jag är uppe och rör på mej kör det som knivar i mej så jag går inte mer än vad jag måste. Jag kan ju inte ligga annat än om jag ligger i framåt stupad sidoläge och det är inte bekvämt men det är så jag måste göra för att kunna ligga ner.
 
Idag kommer jag inte att vilja fara ut för när det är nog jobbigt att ta mej från datorn till sängen typ 2 meter är nog så jobbigt. 
 
Nyss fick jag veta av kommunen att jag kommer vara beviljad färdtjänst och det kommer ett brev idag om beslutet så det är en tröst i bedrövelsen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
sampe
 
 

Ge svar på frågan!!!

Publicerad 2014-09-26 13:19:00 i Allmänt

Idag är det då en bättre morgon än hur det var igår då jag hade det extremt jobbigt med värken det ända jag tänkte på när vi var ute var att jag ville hem för det gjorde så ont.
 
Jag har nu på morgonen fyllt i ett papper till kommunen som jag fått det var eftersom jag klagat över järnvägsövergången och andra ställen här på gatorna som jag fått en massa frågor jag fått att fylla i om vad jag tycker och ska nu skicka in dom till kommunen.
 
Sedan så har jag skrivit till Unga rörelsehindrade som jag är med i att jag gärna skulle vilja hjälpa till för att slås så alla ska få samma rätt i samhället och kunna ta sej fram eller vara med på saker som anordnas trotts man har ett funktionshinder eller inte.
 
INGEN ska behöva få känna sej utanför eller bli retad/mobbad för att man har ett funktionshinder för den personen har det nog som det är att kunna hantera att man har det då vill man inte behöva bli påmind eller retad/mobbad hela tiden!!!
 
Jag vill verkligen att alla ska ha rått och kunna göra allt man vill även om man har ett funktionshinder så även i skolan ska anpassa mer så att denna person inte blir utanför .
Om det är frågan om någon studieresa så om vissa som har ett funktionshinder som gör att dom inte just kan åka just det färdmedlet så ska dom försöka ordna ett annat sätt så dom också får vara med på studieresan och inte behöver vara hemma och missa allt.
Det vore bra om alla börjar tänka till lite om sådana saker så vi inte glömmer bort det!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Är det något fel eller??

Publicerad 2014-09-25 09:47:20 i Allmänt

Ja det kan jag verkligen undra för jag gick ju och la mej 22:30 som vanligt och somnade och sedan så sov jag tills klockan var halv sex och det har ALDRIG hänt på minst fem år!!!
 
Idag så ska vi ordna lite pappersgöra och medans vill höll på det så ringer mammas chef för hon skulle ju komma till Storuman idag och ha möte med kommunen och då visade det sej att deras bil som dom köpte ny ´för mindre än ett år sedan nu är trasig och måste bärgas så chefen gick mot Storuman men när morsan hörde det så sa hon att jag hämtar dej så hon åkte iväg igen.
 
Får väl se hur det blir idag nu när det blev ändrade planer ifall morsan ska jobba ändå fast det var sagt hon skulle vara ledig idag men det brukar ju aldrig bli att hon är ledig utan det hela tiden blir ändrade planer.
 
Så länge jag inte behöver åka fram och tillbaka på alla ställen som hon är på så är jag då tacksam för det som att fara som en jojo fram och tillbaka hela tiden och jag begriper inte hur morsan orkar med allt det hon gör dels för jobbet men även allt som hon hjälper mej med.
 
Hon är värt MYCKET MER än GULD!!!
 
Jag tar dagen som den kommer blir enklast så.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Något ovanligt och positivt

Publicerad 2014-09-24 09:10:00 i Allmänt

Igår var jag väldigt  trött eftersom jag inte sovit på natten innan och det hände en sak som jag aldrig har hänt på minst 5 år att jag gick och la mej på min säng och läste men till sist orkade jag inte hålla uppe armarna så jag slutade läsa men låg kvar och vaknade 45 minuter efteråt och det är ovanligt för att vara mej.
 
När jag brukat vila så blir det ibland har det blivit upp till 4 timmar därför undviker jag att göra det för jag har nog svårt att sova ändå.
Idag ska jag träffa några från råd och stöd som varit till stor hjälp mycket inom vården för dom kan hjälpa till med många saker som man själv inte orkar ta tag i för man har nog med hälsan så då orkar man inte direkt att ringa en massa själv och höra med varför det dröjer länge men även andra saker.
 
Efter att jag träffat dom ska jag åka hem och ta det lugnt och morsan är i Wihelmina idag på jobb så efter mötet jag ska ha så ska jag åka hem.
 
Jag tar mej henm med hjälp av färdtjänst som jag har blivit beviljad av kommunen så då är det lättare för mej att kunna ta mej till olika ställen själv då behöver inte jag ringa till morsan som kan skjutsa mej dit jag ska utan nu ringer färdtjänsten så kommer dom och skjutsar mej dit jag ska så det känns skönt för jag vill inte störa henne så mycket när hon jobbar.
 
Nu ska jag ordna lite saker innan vi ska börja.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Saker som måste göras

Publicerad 2014-09-23 09:30:11 i Allmänt

Jag har ju varit hemma nu i över två nästan tre dygn och även om jag blivit bättre det här med febern så är den inte helt borta men den är då bättre än förut och jag har fått mer ork tillbaka.
 
Idag så kommer jag ändå att fara ut för jag fick reda på av sjukvården att trotts att jag har feber så är det ingen annan som blir smittad för det är ju inte "vanlig" feber jag får utan det beror på att kroppen reagerar på alla föremål jag har inopererade i kroppen men också för att jag får näringen via blodet.
 
Jag måste fara till banken idag har lite problem där som jag inte förstår mej på som jag måste lösa.
När vi gjort det ska vi fara på Ica för att handla lite saker och efter det så skjutsar morsan hem mej igen.
 
Senare ska vi lämna in bilen på servis och eventuellt sätta in en motorvärmare för det blir ju kallt i vinter så vi får väl se hur det blir med det.
 
Det blir dagens göra
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Kanske är det detta som är boven i dramat ??

Publicerad 2014-09-22 07:48:29 i Allmänt

Jag har ju haft fruktansvärd värk dom senaste dagarna och det har varit enormt svårt att orka stå ut för nog för att jag är van smärta men detta har varit den mest jobbigaste jag varit med om.
 
Igår kväll när klockan va ungefär vid 21:00 började jag frysa lite och hade ont men försökte att inte tänka på det och vi gick och la oss ungefär vid 22:30 och jag somnade men vaknade  00:15 och hade väldigt ont i ryggen men också väldigt ont i nacken och jag frös mycket mer så jag tog värmefilten och hade den på näst högsta men det hjälpte bara lite.
 
När klockan var 01:15 bestämde jag mej för att gå upp och kolla termometern och den visade på 37,7 alltså feber men jag tänkte att jag skulle lägga mej igen och att det skulle gå över men när klockan var 02:30 tog jag den igen och då visade den 38,4 och när klockan blev 04:00 tog jag febern igen då hade den kommit till 39.6.
 
Jag gick till mamma och frågade vad jag skulle göra för jag hade ju medicinen färdiggjord men en av dom ska man inte ta om man har hög feber så eftersom jag inte kan mala medicinen själv pga ryggen för det nöter så mycket från skruvarna mot såret så hon gjorde det så nu har jag fått medicinen och febern håller på att gå ner igen.
 
Vi fick ju reda på när vi låg inne på infektion att jag kan drabbas av hög feber och ont i nacken med tanke på att jag har den här sonden direkt in i blodet och jag vet att om febern går över 40 då ska vi prata med sjukvården för då är det något som måste ordnas.
 
Nu idag kommer jag nog inte att fara ut alls om jag inte måste för jag vill inte göra saken värre än den redan är och jag har ju sovit dåligt så då är det bättre att få vara hemma.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Svårare och svårare!!

Publicerad 2014-09-21 09:11:00 i Allmänt

Jag har stora problem med värken för nu bränner det ännu värre än förut och det som kör knivar i ryggraden så fort jag sätter mej ner så jag får antingen stå eller ligga i sängen. Det blir till att jag inte sitter ner om jag inte måste så jag blir väldigt trött men det är så jag måste göra för att härda ut smärtan.
 
Denna smärta det här med bränningarna och att det kör in knivar i ryggen kan jag säga att detta är den VÄRSTA SMÄRTAN JAG VARIT MED OM och jag har ju provat på en hel del men det har ALDRIG varit så här jobbigt!!
 
Det känns som en EVIGHET innan jag kan få besked om ortopeden opererar ut skruvarna annars ber jag honom skicka mej till den läkare som opererade in skruvarna som nu jobbar i Uppsala och om inte han vill det heller så får jag fortsätta  leta vidare men om jag inte hittar någon så får jag nog operera mej själv för så desperat är jag har för ont för att kunna fortsätta leva så här att inte kunna göra något och nästan bara kan gå mellan tv,dator och sängen
 
Tar tacksamt mot tips framför allt från dej som tycker att jag gnäller och att jag ska se det positiva men hur jag ska kunna se något positivt av detta och hur jag ska orka stå ut?
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
.
 
 

Bättre planering!!

Publicerad 2014-09-19 12:29:43 i Allmänt

Jag har ju tidigare fått höra att det blir i slutet av Oktober jag skulle få fara ner till Sävar gården där jag var tidigare:
Nu ringde dom därifrån och sa att dom bokat en plats åt mej på Tisdag och att jag ska ligga där några veckor och träffa ortopeden.
 
Det blir omöjligt för jag behöver ju alla mina mediciner plus beställa en massa saker till sonden som går in i blodet och det dröjer två veckor innan allt sådant har kommit så det är en andledning men det finns många fler saker varför det inte går.
 
Om jag fått reda på det långt tidigare så hade vi ju kunna ordna alla saker men på så här kort tid går det bara inte tyvärr.
 
Det borde dom väl förstå att jag måste få veta det långt tidigare inte bara när det är några dagar kvar så det blev en besvikelse.
 
Jag hade gärna åkt dit om jag kunnat för som jag har det nu kan jag inte ens ha en t-skirt på mej utan att det börjar bränna på ryggen så det hade varit guld värt om jag kunnat få hjälp med detta.Just nu för att dämpa bränningarna så har jag en kylkudde bak på ryggen och det kanske inte är så hälsosamt men vad ska man göra om det är det ända som hjälper?
 
Nu har jag lite att fundera över....
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Roligt att kunna hjälpa till

Publicerad 2014-09-18 12:56:13 i Allmänt

Jag fick i förrgår en förfrågan på Facebook av en sann Björklöven supporter en fråga om jag kunde tänka mej att vara med i en intervju som dom skulle sedan lägga ut på deras sida.
 
Dom ville ju ta fram saker som andra kanske har glömt och förut var jag ju ofta på matcherna och alla visste vem jag var men nu när jag haft för dålig hälsa så jag inte kunnat gå på matcherna och det är många som minns mej och undrat vart jag tagit vägen så därför ville han intervjua mej.
 
Han tog även med bilder som jag skickade till honom och han la ut det på Björklövens sida på Facebook och vill ni se den så här är en länk.
https://www.facebook.com/groups/for.evigt.for.alltid.bjorkloven/
 
Jag tycker då det vart bra i alla fall och det är väl huvudsaken.
 
I övrigt idag kommer det inte bli så mycket gjort annat än att stå upp vid dator eller tv eller lägga mej i sängen i mer än framåtstupat sidoläge så det inte tar det allra minsta på ryggen för då bränner det som bara den.
Det är då tur att jag har medicin att tillgå så jag tar det lugnt så kanske värken minskar något så jag kan röra på mej mer än vad jag kan nu.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

En besvikelse

Publicerad 2014-09-16 12:19:53 i Allmänt

Jag mådde inge vidare i morse och tänkte att jag aldrig skulle orka med skolan idag. Efter några timmar och medicinen börjat verka så tänkte jag att det kanske gick ändå fara till skolan men när klockan närmat sej 11:00 så hade värken kommit tillbaka så det fans inga chanser på att jag skulle orka med skolan idag,.
 
Det känns en besvikelse över att nästan aldrig kunna genomföra saker för att det gör för ont och att det kan vända så snabbt från ingenstans till säng läge eftersom när jag sitter upp så tyngden på ryggen och på skruvarna och gör ännu mer ont det är därför allt kan vända så snabbt.
 
När jag har gått över smärtgränsen så är det extremt svårt att komma tillbaka och om jag nu kommer till en rimlig nivå av smärtan så skulle jag aldrig fara på skolan för jag vet hur snabbt det kan vända igen.
 
Nu ska det bli sängläge ett bra tag så får jag se hur det går.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Blir att vänta

Publicerad 2014-09-15 10:03:08 i Allmänt

Jag vill ju att tandläkaren ska fylla igen dom luckor från dom tänder som inte gick att rädda och jag ringde till tandläkaren för att höra när det kan tänkas att man kan göra något åt de?
Det svar jag fick var att vi först ska göra en undersökning och sedan efter det bestämma vad man bäst ska fylla igen hålen med.
 
Kvinnan jag pratade med sa att det inte fanns någon tyvärr tid förrän den 2/10 så det kommer att bli att vänta och det känns inge roligt att ha borta en massa tänder även om morsan sagt att det inte syns när jag pratar så är det inte så roligt att vara bland en massa folk.
 
Det kommer att bli en väldigt lugn dag och jag kommer att vara inne för så fort det är någonting som tar bak på ryggen börjar det att bränna så det är inte lätt att ha på mej kläder.
 Att fara ut är inte det första jag tänker på precis ni kanske fattar varför?
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

operation nummer 56 gjord

Publicerad 2014-09-13 15:07:12 i Allmänt

 
I förrgår åkte vi ner till Lycksele för att jag skulle få sövas för att tandläkarna skulle kunna göra bort det mesta men det blev längre än beräknat.
 
Jag sövdes halv nio och tandläkarna jobbade på till kvart över fem och då vaknade jag upp på IVA ( intensivavdelningen) och jag hade ganska ont i munnen med värst var det i ryggen och nacken.
 
Det blev inte länge jag stannade där dom erbjöd att jag skulle få sova över men jag är så less på sjukhus så efter en timme så fick jag fara och dom sa att jag har slagit rekord i hur lite länge jag legat där för dom är vana minst 5 timmar innan patienten vill hem.
 
Vi fick med oss några värktabletter och dom behövdes verkligen nog för att jag hade ont i munnen men det var värst nere i slutet på ryggen ungefär vid svanskotan för jag har fått en början av trycksår och det gör så ont att vi har pratat med tandläkaren och han skrev ut ett recept på värktabletterna.
 
Han sa även att vi skulle prata med sjukstugan om det här och jag fick tid där 11:45 för att se om dom kan hjälpa mej med något.Dom satte en special dyna runt det ställe där det brände som mest så det blev en dyna vid ena skulderbladet där jag fått början av ett trycksår och det fungerade bra medan därnere vid midjan där jag också fått början till trycksår men där fungerade det inte alls utan det blev snarare värre så det går inte att ha. 
 
Vi tog en mindre kudde som vi drog ihop på mitten som gör att jag inte sitter på svanskotan utan där är det ingenting som tar åt så det fungerar någorlunda så jag kan avlasta på något sätt.
 
 Nu ska jag ta det väldigt lugnt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Dagen före det

Publicerad 2014-09-10 08:27:54 i Allmänt

Nu idag så har jag ringt till tandläkaren i Lycksele för att höra vart jag ska gå imorgon då dom ska söva mej eftersom det kommer att ta tid . Kvinnan jag pratade med sa vart jag skulle gå men också så sa hon att det kan hända dom vill ha kvar mej över natten om jag varit sövd en längre tid.
 
Jag kommer då göra allt för att inte behöva vara kvar och ska försöka snacka ut mej för jag har gjort mycket värre saker när jag varit sövd vid en operation och redan efter uppvaket fått gå hem så jag har då ingen större lust att stanna kvar.
 
Idag ska jag upp på sjukstugan för att ta en massa prover för när man får näringen via blodet vill dom ta prover för att se så alla värden är bra eller om jag behöver extra av något medel.
 
Senare idag har jag historia innan lunch efter det är det projektarbete och jag ska verkligen försöka ta mej dit men det vet jag ju inte säkert nu eftersom värken kommer och går så jag får se hur jag gör.
 
Nä dags att röra på det feta fläsket och göra mej i ordning.
 
Tack för titten och välkommen åter!!
Sampe
  

Hur ska jag stå ut??

Publicerad 2014-09-09 08:21:12 i Allmänt

Ursäkta klagan men nu är jag så in i norden trött på denna värken kan varken sitta eller att stå och gå så nu när jag är vid datorn så står jag upp för det gör mindre ont än att sitta.
 
Det kommer ju att dröja tills slutet av Oktober innan jag får någon hjälp så det kommer vara en lång period jag inte gör någonting för att inte förvärra saken i ryggen.
 
Jag ska ändå försöka ta mej till skolan idag fast det värker mycket och jag inte egentligen orkar men det är ju projektarbete där vi har grupparbete så då vill jag inte att dom andra ska bli lidande för att jag är borta.
 
Om det inte vore därför skulle jag stanna hemma men nu är det bara att gilla läget och det är ju snart slut med detta projektarbete så när det är över kan jag ta det lugnare igen.
 
Det kanske blir i veckan jag får prata med syokonsulenten så jag kan lägga upp hur detta läsåret blir så jag kan få någon form av kontroll för det känns rörigt nu när jag inte vet hur det kommer att se ut det här läsåret.
 
Nu ska jag försöka ladda upp inför skolan.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Kommer bli svårt!!!!

Publicerad 2014-09-08 08:55:52 i Allmänt

Jag ringde nu på morgonen till det där stället i Sävar som jag fick ligga inne på för att få höra hur länge det kan tänkas dröja innan jag får komma dit igen och även få träffa ortopeden??
Kvinnan jag pratade med sa att det dröjer nog till i slutet av Oktober innan jag kan få komma dit men att om dom får en avbokning i sin planering så ska dom försöka ordna så jag får den platsen.
 
Det kommer bli VÄLDIGT SVÅRT för mej att orka stå ut nu när värken är så jobbig och gör så ont att jag inte knappt orkar ta mej upp ur sängen även om det är ett måste fast jag vet att om jag rör på mej får jag mer ont.
 
Nu har jag funderat på hur jag ska orka med att stå ut tillsdess och det blir inte lätt och jag kommer inte att göra mer än vad som är nödvändigt eftersom jag får mer värk ju mer jag rör mej så nu under en tid framöver kommer jag inte att vara i skolan nästan någonting.
 
Det blir inte så att jag kommer nog inte kunna planera in något i förväg utan jag tar dag för dag och ibland timma för timma men det är då tur ändå att jag är härdad och har provat på  mycket så då är det ju lättare att kunna hantera smärta på ett annat sätt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Sämre igen!!

Publicerad 2014-09-07 12:12:36 i Allmänt

Nu i morse la vi om såret på ryggen och det ser sämre ut tyvärr och jag har anat att det skulle se dåligt ut med tanke på all värken jag haft i ryggen.
Det känns svårt för jag vet inte hur jag ska göra det här med skolan för jag har ju varit väldigt mycket i skolan nu den sista tiden gemfört med vad jag brukat vara och det märks för ryggen tar VÄLDIGT MYCKET STRYK av det.
 
Även fast såret är mycket sämre så är jag ändå positiv för att jag klarat att va så aktiv som jag varit men jag är även positiv för att det bevisar ju mer och mer att det är skruvarna som är det STORA problemet och att dom måste bort..
 
Jag ska nu imorgon ringa ner till Sävar och höra hur långt bort det är innan jag ska få komma ner och få hjälp och träffa ortopeden så jag kan få något besked för det är ju som att 4 år av mitt liv har gått till spillo eftersom jag aldrig kunnat göra något pga den fasansfulla värken som jag har dygnet runt.
 
Tidigare pratade jag med en läkare på Smärtteamet om att jag ville testa ryggblockader på ett ställe nedanför såret ungefär vid midjan men hon pratade ju med den läkare som gör sådana men han sa att det inte gick.
 
Nu när jag ska ner till Sävar ska jag ta upp det på nytt för jag litar INTE på läkaren från smärtteamet för hon vet inte vad hon pratar om för jag tror inte ens hon vet var det är jag vill ha blockaden och jag har läst på nätet att det visst går att göra.
 
Det blir bara att invänta morgondagen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Hur tänker dom??

Publicerad 2014-09-06 08:41:16 i Allmänt

En sak som vissa inte tänker på är hur dyrt det är att vara sjuk och man får betala för varje gång man legat inne men om man inte har pengar så hamnar det ju till inkasso eller till Kronofogden. Det är inte nog med att man har en sjukdom att brottas med utan man ska få det att hänga ihop rent pengamässigt.
 
Samtidigt som man måste betala för vården då du legat inne så får man ju inte lön utan från försäkringskassan som drar av så du får bara 80% av din lön trotts att du har en massa extra kostnader förutom det vanliga men det bryr dom sej inte om.
 
Jag har haft den turen att jag fått ersättning för olika saker som jag fått vara med om och som jag lidit pga att läkarna inte trott på mej och jag måsta gå och plågas i över två  år innan dom hittat och gjort något åt felet. Om jag inte fått den ersättningen skulle vi aldrig fått ekonomin att gå ihop.
 
Det är synd att man ska måsta betala för sin vård även om jag vet att det kan vara nödvändigt men samtidigt blir det ju en orättvis vård för man ska ju inte få bättre vård för att man betalar för den för då blir det ju en klassfråga för många har inte ens råd med det och då får dom gå och lida istället och det tycker jag är VÄLDIGT FEL!!!
 
Hade jag varit inom politiken så skulle jag vilja vara sjukvårdsminister och ordna så att ALLA får lika vård och att den inte skulle kosta något för det ska inte sitta i pengar om man ska kunna få hjälp eller inte!!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 

En förklaring!!!!

Publicerad 2014-09-05 08:21:21 i Allmänt

Jag ringde igår till tandläkaren om att jag behövde få en akut tid för det gjorde ONT i den tand som det var tänkt dom skulle laga förra gången men tog en annan istället. Till slut fick jag tid igår morse och det var inte underligt att jag hade ont för tanden hade spruckit nästan rätt igenom och det mesta av kronan var borta men dom kunde då laga den så jag är då nöjd över det.
 
Efter det åkte jag till skolan i tron om att vi skulle ha projektarbete men det visade sej att det var ändrat till att det skulle vara matte hela dagen och jag har redan fått betyg i matte  så det blev till att fara hem och jobba med eget arbete istället.
 
Igår fick jag veta på nyhetsmorgon då pratade om barn som haft cancer och hjärntumörer att det är helt klart att man kan behöva extra hjälp i skolan för man inte riktigt hänger med och att man måste få saker förklarade flera gånger.Det beror inte på att man är dum eller har någon psykisk diagnos utan att det blir  så när man har varit inne i huvudet och skurit och strålbehandlas så hänger man inte med på samma sätt som förut.
 
Det var VÄLDIGT BRA att få veta för då har jag en förklaring till varför jag inte har hängt med i skolan och jag har hela tiden gått och känt mej dum hela tiden så nu känns det bättre när jag fått veta det.
 
Nu ska jag göra mej i ordning ska då försöka ta mej till skolan även om jag mår lite dåligt för det är bättre att jag försöker och kanske måsta fara hem än om jag är hemma och tänker på skolarbetet.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
.

Det kom med!!!!

Publicerad 2014-09-04 08:13:11 i Allmänt

Igår så var jag ju i skolan och  hade jag först historia och efter det  så skulle vi ha Projektarbetet med Partiledardebatt mellan olika partier . Alla skulle bära kavaj så direkt vi var klar på historian åkte jag hem och hämtade en kavaj och sedan åkte jag tillbaka och jag hann precis i tid.
 
Vi fick först förbereda oss och som tur var hade jag med mej ett papper om just det parti jag blev indelad i nämligen Moderaterna. Jag hann snabbt plugga in allt som jag skulle säga sedan var det bara att köra och jag fick mycket beröm efteråt så det var roligt att få höra.
 
Senare på kvällen skulle det ju vara med från Västerbottensnytt ifrån valet i Storuman vilka frågor som är viktigast.Min fråga kom med man kan se det om Storuman ungefär efter 5,45 minuter in i programmet så ni kan själva se hur det blev.
 
http://www.svtplay.se/video/2293147/vasterbottensnytt/3-9-19-15
 
Nu måste jag röra på mej
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Ett tips

Publicerad 2014-09-03 07:32:34 i Allmänt

Jag skulle vilja ge er ett tips att kolla in västerbottensnytt ikväll 19:15 då är det från Storuman och antagligen så kommer jag att vara med där och prata om valen i Storuman där jag väckt frågan om Storumans dåliga vägar.
 
Detta spelades in några dagar innan det var Valboxningen här i Storuman så vi får väl se om det kommer med eller inte.
 
Nu idag ska jag försöka ta mej till skolan för att göra något nyttig än att bara vara hemma och tänka på värken hela tiden för det är lättare när jag är i skolan för då måste jag koncentrera mej på skolarbetet och det gör det lite lättare att stå ut med värken i ryggen.
 
Jag vet inte hur länge jag orkar vara där för det går en viss gräns när det gör allt för ont då kan jag inte tänka längre på skolarbetet utan att jag tänker enbart ¨på smärtan så vi får väl se hur länge det håller.
 
Det blir dagens göra.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

STORT steg på rätt väg!!!!

Publicerad 2014-09-02 09:33:32 i Allmänt

Jag pratade med min dietist igår och hon gav mej ett MYCKET glädjande besked som var att sedan Januari har jag ju gått upp 10kg och har höjt mitt BMI så mycket som hälften vad det borde vara och det är ett STORT steg på rätt väg!!! 
 
Nu hoppas jag få reda på när jag ska ner till Sävar igen och när jag får träffa ortopeden så jag kan få något besked om hur det blir med skruvarna i ryggen för om jag vet innan att dom kommer att plockas ut och är det så då kan jag tänka mej att äta mer via sonden även om det gör fruktansvärt ont bara för att jag fortare ska kunna gå upp i vikt!!!
 
Idag kommer det inte kunna bli någon skola för det gör för ont för att jag ska orka med och även om jag inte vill va borta när det är Projektarbete när vi har grupparbete så dom andra inte ska bli lidande av det så är det omöjligt att jag ska orka med det idag.
 
Det blir till att ta en timma i taget.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 

Tur i oturen

Publicerad 2014-09-01 11:02:15 i Allmänt

Jag har inte haft det bra i ryggen nu under en längre tid och det har gjort MYCKET MER ONT än det brukar ha gjort så jag har inte orkat med så mycket.
 
Nu idag är jag ledig från skolan och det är tur för i morgon har vi projektarbete det här med politiken och jag kommer att ha stora problem med att orka med att fara på alla lektionerna men just nu tvingar jag mej att fara än om det inte är en bra dag. Jag far dit eftersom att det är ju grupparbete och då om jag är borta ofta så blir ju hela gruppen lidande och jag vill inte att dom ska få mer problem så jag har som inget val tyvärr.
 
Det kanske går att jag läser vissa saker och kan göra en del uppgifter hemifrån för det kan ju underlätta.
 
Jag var ute med morsan nu under morgonen och handlade men direkt vi kom hem så försökte jag ta mej upp i lägenheten så fort som möjligt för att kunna ta av mej hängslena för jag får så ont i nacken när jag har dom.
Det spelar ingen roll hur mycket skydd jag har på nacken det gör lika ont ändå tyvärr.
 
Nu ska jag ta det väldigt lugnt ett tag sedan får jag väl se vad jag hittar på.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela