sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Måste tänka på detta!!!

Publicerad 2014-07-31 08:21:00 i Allmänt

Jag har ju skolios vilket gjort min ryggrad krokig vilket har lett till att jag har stora problem med balansen och jag måste lära mej ett nytt sätt att gå för som jag gick tidigare så omedvetet så spändes delar av min rygg eftersom jag försökte hela tiden att tänka på att försöka hålla balansen.
 
Nu försöker jag att försöka hitta ett nytt sätt att kunna gå och hålla balansen utan att spänna ryggen men det är inte lätt när jag redan lärt mej gå efter att opererat skoliosen och har hittat någon form av balans så det är inte det lättaste vill jag lova.
 
Det är ungefär som att lära sej stå och gå på nytt och kunna lära sej hålla balansen
 
Idag kommer det bli en rätt så lugn dag jag kanske åker ut någonting senare men det kan jag inte avgöra än det är för tidigt att säga.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Inte som förr

Publicerad 2014-07-30 09:56:47 i Allmänt

Förut så hade jag minst värk på morgnarna och om det var något jag skulle göra så var det på förmiddagen som jag brukade kunna göra något för ju längre dagen gick ju ondare fick jag. Nu är smärtan som värst på morgon och det dröjer fram till lunch innan jag börjar va iform att ens funderar på att göra något.
 
Så fort jag sätter mej ner börjar det att brinna som en eld på ryggen så jag kan i stort sett inte sitta alls mer än nödvändigt och jag kan knappt ha en T-shert så jag sitter bara om jag måste.
 
En annan sak som är VÄLDIGT JÓBBIG som andra kan vara glada att ni slipper är ju att jag har sedan flera år haft problem med min nacke och det finns en nerv som sitter ungefär bakom struplocket så om den kommer i kläm får jag hicka som är väldigt svårt att bli av med och bara igår så fick jag hicka 29 gånger och det gör så ont i ryggem så fort jag hickar  så det ända sättet jag kommit på som kan bota min hicka är om jag skulle kunna svälja en massa vatten men det är ju svårt om man inte ens kan svälja så det jag får lov att göra är att pressa ner vatten med hjälp av en sportdrycksflaska men det slutar oftast med att jag börjar hosta för det går inte få ner något tyvärr.
 
Nu idag var det tänkt att jag skulle till Tandläkaren för att fortsätta laga samma tand som jag varit där fyra gånger eftersom jag har så svårt för att sitta och får så ont i ryggen så en och samma lagning blir uppdelad i flera gånger istället men idag ringde jag åtebud för det gör för ont i ryggen.
 
Det blir väl ändå till att fara ut idag men just nu tar jag en timma i taget så om det blir så är det senare idag.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

DET VAR SOM JAG TRODDE!!!!

Publicerad 2014-07-27 09:48:35 i Allmänt

Jag fick ju i höstats prova på akupunktur på ryggen för att se om smärtan lindrades men när dom stack in nålarna i ryggen så gjorde det FRUKTANSVÄRT ONT  men jag skulle måsta prova det fyra fem gånger innan vi kunde utvärdera det hela.
 
Varje gång jag var dit gjorde det mer och mer ont och när min ordinarie sjukgymnast jobbade så när hon sticker dom två första nålarna så såg hon hur ont det gjorde och ville att vi skulle avbryta det hela som tur var.
 
Efter det har jag haft ENORM SMÄRTA och nästan ingenting hjälpte och jag läste nyss på nätet om nervsmärta och där står att om man är opererad i ryggen ett antal gånger och har problem mellan samband mellan nervrötterna och muskler så ska man INTE GÖRA AKUPUNKTUR FÖR DET KAN FÖRVÄRRA SMÄRTAN VÄLDIGT MYCKET!!!
 
Nu ringde jag till smärtteamet för att jag ville ha hjälp med att jag vill på en gång prova nervblockader för det gör så ont men alla dom har semester så tidigast jag kan få tag på dom är den 4/8 och det känns så svårt att stå ut tills dess men det verkar som jag inte har något annat val tyvärr!!
 
Ett tips är att bli inte allvarligt sjuk under semestern för då står allt stilla inga planerade operationer görs utan endast dom som är väldigt akuta annars får man vänta tills efter semestern tills dom börjar operera igen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Mer bekymer

Publicerad 2014-07-26 09:00:00 i Allmänt

Många tycker ju att det är härligt med värme men det gör INTE jag och morsan vi mår dåligt när det är så här varmt och det blir inte mycket gjort för vi orkar inte.
 
Jag har fått nu dom senaste dagarna ytterligare en sorts smärta på det ställe där det bränner nu är det även som att det kör in knivar lite nu och då och fram för allt när jag sitter upp. Tidigare sa jag åt smärtteamet att jag skulle vilja testa på nervblockader i ryggen där man kan sticka in en spruta och spruta in bedövningsmedel och den läkare jag pratade med då sa att hon skulle notera det men det har aldrig blivit av så nu ska jag påminna dom om det för så här orkar jag inte ha det.
 
Det bästa som fungerar mot denna smärta är det jag kommit på själv men kanske inte så hälsosamt är att binda fast en kylklabb  mot ryggen för det lindrar då lite iaf.
 
Nu idag om jag lyckas ta mej ut efter vi varit och gjort de vi ska göra ute på byn så om jag har orken så ska jag få övningsköra men det beror på om jag inte har allt för ont.
 
Vi får väl se hur det går.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Ett steg på väg

Publicerad 2014-07-24 08:59:36 i Allmänt

Nu i förrgår gjorde jag ju magnetröntgen och det var väldigt jobbigt trotts att jag blev sövd.När jag vaknade hade jag ENORMT ONT i ryggen och till slut fick jag komma upp på avdelningen och träffade läkaren han talade om att det INTE var någon infektion runt skruvarna!
 
Den läkaren sa att efter ha tittat på bilderna så håller han med mej om att det är skruvarna i ryggen son måste bort men det slutgiltiga svaret får jag när jag träffar ortopeden nu efter sommen.
 
Det blev för tufft för mej att åka hem så vi sov över på MormorDeluxHotell och åkte tidigt igår morse och jag hade fortfarande VÄLDIGT ONT efter undersökningen och det blev ju inte direkt bättre av att åka bil.
 
Nu idag ska jag åka med denna datorn till It4u (dataföretag här i Storuman) för våran nya dator ha kommit så då ska dom föra över en hel del saker från den gamla som bilder och även andra viktiga saker.
 
I övrigt ska jag ta det rätt lugnt i värmen för jag gillar INTE värmen för då brukar jag må dåligt så då orkar jag inte göra så mycket. 
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe
 

Åter ett steg bakåt!!

Publicerad 2014-07-22 09:48:53 i Allmänt

Igår såg ju såret på morgonen rätt bra ut men det varade inte länge för jag har ju åkt mycket bil men framför allt så  använde jag pegen på magen( eller som det kallas knapp) och det gjorde FRUKTANSVÄRT ONT I RYGGEN!!
När vi sedan kollar såret så är det vidöppet igen och det ser bedrövligt ut så där stämmer det jag sagt hela tiden att skruvarna är det stora problemet ju mer jag använder knappen ju ondare får jag i ryggen och såret blir värre!!
 
Nu idag ska jag ju göra magnetröntgen kl14:00 men vi ska vara där 12:00 så nu på förmiddagen ska vi åka Umeå och åka ner på stan för det är över 1 år sedan jag var där så det ska bli roligt.
Vi åker så tidigt vi kan så vi hinner se på en massa för det skulle aldrig kunna gå efter att jag gjort undersökningen.
 
Vi får se om vi åker hem idag eller inte det beror på hur mörbultad jag är efteråt och sent det blir innan vi är klara där dCet går bara att avgöra senare.
 
Tack för tittedn välkozmmen åter!!!
Sampe
 

Inläggning

Publicerad 2014-07-21 09:59:37 i Allmänt

Vi har just kommit på infektionsavdelningen där vi ska sova över inför magnetkameraundersökningen som är i morgon och även fast jag vill få det gjort så är jag lite rädd över vad den röntgen visar inte för jag är rädd för att opereras utan det jag är rädd för är att senare när vi träffar ortopeden att han ska säga att dom inte kommer att göra någonting åt skruvarna och det skulle va min värsta mardröm!!!
 

Nu sitter vi inne på ett rum och väntar på att läkarna ska gå rond och höra vad vi ska göra idag annat än att träffa narkosläkaren( det är den läkare som ska söva mej) för att göra en bedömning inför imorgon och om det ska tas några  prover.
 
Jag vet då att den tid jag har imorgon är 13:30 som röntgen är och att jag måste ställa om shunten jag har i huvudet för den brukar ställe om sej när man gjort den röntgen sedan får vi se vad som händer.
 
tack för titten välkommen åter!!
sampe

På väg igen!!

Publicerad 2014-07-20 09:08:21 i Allmänt


Igår var vi på Åselemarknad och det var jätte roligt och det var en vädigt stor seger att jag orkade med att åka långt och gå på marknad och sedan hem igen!!
 
Vi hittar ju inte lika bra i Åsele och det är lätt att virra bort sej men vi hittade allt som vi hade uppskrivet på listan så vi var nöjda och glada att vi kunde ta oss dit.
 
Nu sitter vi på väg ner till mormor för att sova över för imorgon klockan 09:00 ska vi läggas in för att träffa narkosläkaren för på tisdag ska jag öra magnetkameraundersökning och det tar minst en timma och man ju  vara vaken men eftersom jag inte ju inte svälja och har ju såret på ryggen så det skulle vara omöjligt att jag skulle palla med att ligga så länge på rygg så därför söver dom mej.
 
 Svaret på röntgenbilderna får vi reda på när vi träffar ortopeden men det blir nog inte föraren i slutet av denna sommaren och även om det känns jobbigt att behöva vänta så känns det rätt bra ändå.
 
Tack för titten välkommen åter! 
Sampe

Nu bär det av

Publicerad 2014-07-19 09:08:08 i Allmänt

Nu idag så sitter vi i bilen på väg till Åselemarknad och det känns kul att kunna åka dit för det blir våran form av semester eftersom jag inte orkar åka längre sträckor och det ska bli roligt också för vi känner ju många knallar (försäljare) så man kan stanna och prata lite.
 
Vi åker ju nu eftersom vi ska komma dit tidigt dels för att det är mindre med folk så det är lättare att ta sej fram med rullstol för vissa personer flyttar sej även om man ber att få komma förbi men vi åker även tidigt eftersom jag har minst värk den här tiden på dygnet.
 
Jag har skrivit en lista över vad vi ska köpa men det som jag tycker är lite dåligt är att dom inte har kartor där det står vart dom olika knallarna står så det är lättare att hitta det man letar efter för det skulle vara jobbigt om man gått igenom hela marknaden och ändå inte hittat det man letar efter.
 
Ett tips till alla som ska gå på en marknad och det är att man helst inte ska vara så många när man är och tittar för då om någon vill stanna och titta men att dom andra fortsätter att gå så ju färre man är dessto bättre eller att man delar på sej och man samlas senare då får man större chans att hitta och köpa de man vill!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Äntligen hemma igen!!!!!!!!

Publicerad 2014-07-17 12:17:28 i Allmänt

Ja då var vi äntligen hemma igen och det var en väldigt tuff resa hem och vi fick stanna flera gånger efter vägen men till sist var vi hemma!
 
Även om det har varit bra att få vara på Sävar gården i sävar har varit mycket givande och att det slutade ju med att vi fick åka in på lassaretet och sova där några nätter så känns det rätt bra ändå.
 
Nu idag kommer jag inte göra så mycket för att spara på krafterna för som vi planerar nu ska vi åka på Åselemarknaden på Lördag men det beror ju på hur jag mår då om jag orkar med det för det skulle vara som en seger.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Kan vara något!!

Publicerad 2014-07-16 11:50:31 i Allmänt

Jag har svarat rätt bra på det pencilin jag fått och nu på morgonen tog dom nya prover och sedan om någon vecka ska dom ta nya prover hemma i Storuman så nu sitter vi i bilen på väg hem.
 
Vi fick prata med läkaren om att det inte är att ropa hej än för vi måste invänta magnetröntgen som blir den 5/8 för dom tror att jag har infektion i ryggen som gör att jag har dåligt blodvärde.
 
Det känns både bra och dåligt att få veta för jag har ju under en längre tid varit trött och slut på och inte orkat göra så mycket så det är ju brá att kanske få en förklaring till det . Det som är jobbiga är att om det är så att jag har en infektion att dom måste åtgärda detta men samtidigt kanske ytterligare en andledning till att plocka ut skruvarna För någonting måste då dom göra.
 
tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Fram och tillbaka

Publicerad 2014-07-15 10:39:20 i Allmänt

Igårkväll så slutade det med att dom har så fullt på avdelningen så det slutade med att vi fick sova över på MormorDeluxHotellhotell och vi är nu återigen på infektionsavdelningen och det vi väntar på att kunna få en tid för magnetkameraundersökning.
 
Det är ju alltid så Att man får bara ligga och vänta men som tur tog vi in iPad så jag ha något att göra medan vi väntar.
När den är gjord så vet vi som vanligt inte vad som händer om vi ska vara kvar eller om vi kan åka hem men mest troligt blir det att vi blir kvar men man vet ju aldrig.
 
tack för titten välkommen åter!!!
sampe

Inte ännu mer!!!

Publicerad 2014-07-14 13:42:07 i Allmänt

En passning till den som skrev den annonyma kommentaren  du som skrev den tycker jag är feg som inte sätter ditt namn stå för det du säger!!
 
När jag var på akuten tog dom en massa prover och nu på förmiddagen fick jag ett samtal från infektionsavdelningen och den läkaren ville att vi skulle komma ner och läggas in för observation för jag har tydligen fått infektion i blodet!!!!
 
Vi åker ner nu och sedan blir det till att ligga där några dagar för att få reda på hur jag fått det och vilket pencilin som fungerar bäst.
 
Hur kan man inte bli deppad av detta och hur kan man se något positivt av detta?
Jag tycker jag har det nog svårt och behöver inte ännu mera!!
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe

En dundertabbe!!!

Publicerad 2014-07-14 09:12:00 i Allmänt

Det var tur i oturen att vi fick reda på att eller snarare att morsan fick reda på hur det ligger till för om hon får för sej något så tror hon på sten att det är så och då är det nästan omöjligt att få henne till att förstå de om hon inte upptäcker det själv.
 
Hon har hela tiden sagt att det är nu i helgen det var Åselemarknad och nu trodde vi att det inte skulle bli någon marknad för oss men så igår när vi lagt oss läser hon i tidningen och kommer in i mitt rum och säger jag hade helt fel Åselemarknad är var ju inte i helgen utan är nu till helgen så vilken  tur vi hade som inte åkte dit för då hade vi varit rätt ensamma där!
 
Nu idag ska vi tvätta och packa lite saker så vi är redo när dom ringer och vill ha ner oss för det kan bli i stort sett närsomhelst och dom vet ju att vi har en lång väg att köra så vi behöver få veta det några timmar i förväg så vi hinner ner i tid.
 
När allt är ordnat så kommer jag att ta det extra lugnt för att spara på krafterna inför den kommande resan för dom kommer jag att behöva då.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Akut in och ut

Publicerad 2014-07-13 09:52:53 i Allmänt

Skriver om vad som hände Torsdag och natten mellan Torsdag-Fredag
Jag hade på Torsdagkväll börja frysa nå enormt mycket och trotts att det var så varmt ute så låg jag med värmefilt som var på högsta nivå plus två täcken men likafullt frös jag.
Vi ringde till sist på klockan om att be dom kolla om jag hade feber och termometern visade 38,3 men vi tänkte att om jag tog kvälls medicin där i har jag ju Alvedon så efter att ha tagit den så kollade vi termometern igen efter 22:00 och då visade den 37,6 så vi trodde det var lugnt men sköterskan skulle ändå komma in vid 01:00 för att ta en ny temp och då visar den 38,7 så hon ringde till jourläkaren som ville att jag skulle åka till akuten och för att jag snabbare skulle få hjälp så ville läkaren att jag skulle åka med ambulans.
 
Stället vi var på skulle ju stänga för semester så morsan var tvungen att packa ihop från rummet så hon skulle senare komma efter. Jag kom in på akuten och fick ett undersökningsrum direkt och efter en stund kom morsan och i nästan samma sekund kom läkaren in.
 
Det var en infektionsläkare eftersom dom misstänkte att jag hade en infektion och ville att dom skulle ta en massa prover och det blev hela 14 stycken olika prover och fick penicillin direkt i blodet. Efter det så skulle jag upp på Lungavdelningen och läggas in men jag tillhörde infektionsavdelningen men dom hade väldigt fullt så därför blev det så istället.
Vi fick ett rum med tv och det är ju guldvärt när man ska måsta vara på sjukhus även om det inte finns så många kanaler.
Efter ungefär 5 timmar så sa dom att vi skulle flytta till infektion för dom hade en sal ledig men vi hinner knappt in på salen innan läkaren kom och vi pratade att dom kan ju ingenting göra på helgen eftersom dom måste invänta tills måndag då alla provsvar kommit så då skulle jag bara ligga där i onödan.
 
Vi kom överens om att vi kunde åka hem och att de ringer och talar om det blir på måndag eller om det blir tisdag morgon och blir det tisdag så kan vi åka på Åsele marknad på måndag och att vi sover över antingen på hotellbjörken eller mormordeluxhotell  för då har ju provsvaren kommit men jag ska även göra en magnetkameraundersökning och det som är så bra med den är att man kan ibland se saker som ingen annan röntgen ser. En sak som är positiv och som  jag tjänar på med att göra den undersökningen är att även ortopeden kan titta på den när vi ska träffas så det blir två flugor i en smäll.  
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Komentar

Publicerad 2014-07-12 09:23:45 i Allmänt

Jag fick ett anonym komentar om att jag ofta skriver om hur tufft jag har det och att denna person tycker att jag gnäller och klagar och skriver en massa klagomål framför allt på sjukvården och att denna person tyckte att jag borde skriva mer om positiva saker och att vi i Sverige har bra sjukvård.
 
Till denne person frågar jag nu hur skulle denne person skriva om positiva saker när man HELA TIDEN drabbas av nya unika diagnoser som oftast slutar med akuta operationer??
 
Det är inte så lätt för mej att vara positiv när jag hela tiden drabbas av nya saker och att jag HELA TIDEN går och bär på en EXTREM SMÄRTA dygnet runt och nästan aldrig kan sova.
Jag försöker att försöka se det positiva i livet också men det är inte lätt när jag har så ont att jag knappt står ut med mej själv och nästan aldrig kan göra några roliga saker pga att jag har för ont!!
 
Många har frågat mej hur jag orkar stå ut med allt med tanke på hur svårt jag har det att palla med psykiskt och det är inte lätt men snart vet jag inte hur jag ska klara det.
 
Min blogg har som blivit en slags ventil för mej att kunna skriva av mej lite och om denna personen i fråga om denna personer tar illa vid sej så behöver du ju inte fortsätta läsa bloggen.
 
Jag blir väldigt ledsen över när folk inte förstår hur svårt jag har det!!
 
Delad problematik är ju hälften problematik
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

ALDRIG FÅR MAN VARA GLAD!!!

Publicerad 2014-07-11 04:39:44 i Allmänt

Satans skit i går afton började jag frys fruktansvärt mycke och fast att jag låg med värmefilt på högsta nivå plus tre tecken skakade jag och vi tog tempen som visade 38,2 och senare igårkväll tog jag kvällsmedicinen och trodde det kanske skulle ge sej.
 
Klockan 02:00 kom nattpersonalen och tog tempen som visade 38,7 så hon pratade med jouren och det blev till att åka in med ambulans för jag fryser ännu mer och har EXTREMT ONT I SÅRET !!
 
Vi sitter nu på akuten och dom  tagit en massa prover så vi får se vad det är men förmodligen är det såret på ryggen som är inflammerat så får väl se hur det slutar.
 
tack för titten välkommen åter!!
sampe

VILKEN NYHET!!!

Publicerad 2014-07-10 10:37:23 i Allmänt

Igår kväll såg jag på Västerbottensnytt Det är en tjej som heter Linda som är 24 år och som har skolios lika som vad jag har och har haft enorm värk men som nu är HELT SMÄRTFRI tack vare att dom opererat ut skruvarna för dom satt helt fel.
se denna länk http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/skruv-i-ryggen-gav-smartor-i-10-ar-1 
 
Det är en exakt samma operation som jag vill göra och som jag kämpar för att jag kanske också kan få bli smärtfri eller att smärtan blir mindre iaf mer begär jag inte och det tycker jag inte är för mycket begärt!!
Den läkare som man ser i klippet är den ortoped som jag har nu och som jag nu ska försöka övertala till att jag ska få operera mej för att kanske få ett drägligt liv.
 
Om det skulle kunna bli av så det vara VÄRLDENS DRÖM om den gick i uppfyllelse!!!
 
Nu vet inte mamma om detta jag ska skriva nu och får inte reda på det efter jag lagt ut det för då kan hon inte stoppa mej för att skriva detta för idag fyller hon år så jag vill bara säga STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA DU ÄR VÄRT MYCKET MER ÄN GULD TACK MAMMA FÖR ATT DU FINNS I MITT LIV OCH ATT DU ÄR DEN DU ÄR!!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Mycket positivt!!!!

Publicerad 2014-07-09 12:30:33 i Allmänt

Nu är det ju andra veckan jag är här och nu på Fredag så åker vi hem för dom stänger för semestern och jag tycker att vistelsen varit ENORMT värdefull!!!
 
Jag har ju träffa sjukgymnasten i stort sett varje dag och hon har varit GULD VÄRDför hon har kommit på olika övningar som jag kan göra som inte gör så ont och jag har fått ett träningsprogram som jag kan göra och jag har lyckats tack vare hennes övningar lära mej att ställa mej och sätta mej utan att jag rasar när jag sätter mej och det har jag inte kunnat göra sedan innan sista operationen i ryggen då jag fick tillbaka benen men jag har aldrig kunnat sätta mej utan att jag som ramlar när jag sätter mej.
 
En annan  sak jag lärt mej själv tack vare träningen är att om jag gör en av övningarna så kan jag böja benen så jag kan plocka saker om jag tappar det jag håller i och behöver inte be andra om hjälp och det är jag extra nöjd över!!
 
Nu hoppas jag att jag kan få komma tillbaka efter deras semesterstängning och då kanske vi kan få åka med Sven-Olov Edvinsson (läkaren här) till ortopeden och prata om att plocka bort skruvarna för Sven-Olov är utbildad neurolog och har varit chef på ortopeden för ryggavdelningen så han vet ju vad han pratar om.
 
Vi får väl se vad det blir.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Något man kan tänka på

Publicerad 2014-07-08 15:55:00 i Allmänt

Nu idag så skulle vi in till stan för att köpa mej en enklare form av jacka eftersom den jacka jag har med mej hit är en fleecejacka och när det är så här varmt går det bara inte att ha den.Vi åkte till Intersport och efter att ha letat länge så hittade vi en jacka som är min storlek sedan gick vi för att betala.

När vi var klar där åkte vi till Godishuset och köpte en hel massa för det är ju över 600 godissorter som dom har där så det tog ett tag innan vi var klara där.

Efter det åkte vi till Netonnet för vi skulle köpa en mobilladdare till bilen en till mej och en till morsans telefon men det var inte det lättaste det var ju värre än en labyrint som man var tvungen till att gå innan vi kom dit där dom fanns sedan var det att gå direkt till kassan.  

 Att välja att bo i en stad tror man ju att man har det bra och att det inte är långt att åka dit man ska men det är fel för det tar längre tid att åka samma sträcka i stan än om man åker på landsbygden och det är inte lika långa bilköer heller som tar tid.

Jag tycker man är klokast till att bo på ett mindre samhälle och man blir inte lika stressad av allt folk som far fram och tillbaka plus att folket i en stad inte är lika vänliga som på ett mindre samhälle för man känner ju dom flesta som bor där och man har vissa relationer till dom i en stad är man ju bara en i mängden.

Tack för titten välkommen åter!!      

Sampe                                                                                                                                                                                                                                                                  

Vecka nummer två

Publicerad 2014-07-07 10:45:05 i Allmänt

Ja nu är det andra veckan som jag är på detta stället i Sävar och jag har redan träffat sjukgymnasten och även fast jag har VÄLDIGT ONT så gjorde vi några träningsövningar för att förbättra finmotoriken i höger arm som jag inte har någon känsel i överhuvudtaget.
 
Det är inte lätt att kunna bära något när jag inte vet hur hårt jag håller och jag tappar i stort sett allt jag håller i om jag inte har full koll.
Jag är ju stelopererad i ryggen så det är ju väldigt svårt för mej att kunna böja mej ner om jag tappar något.
 
Nu idag ska vi senare träffa arbetsterapeuten och prata lite mer med henne om saker som jag behöver hjälp med när jag är ute.
Senare ska vi åka till min morbror med några brev som han ska ha från mormor så det blir en liten utflykt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Mycket värre !!!!

Publicerad 2014-07-06 10:32:23 i Allmänt

Under dom senaste veckorna har det ju varit som ondast på morgon som annars brukat va den bästa tiden på dagen men som nu är det värsta tiden på dagen.
 
Det gör ont som bara den i såret och runt midjan bränner det mycket värre än att jag ska kunna ha kläder på mej och om jag ska ens kunna ha byxorna på mej måste jag ha en kylkudde mot där det bränner som värst annars är det omöjligt.
 
Nu idag ska mormor,morsan och jag åka ner på byn och mormor ska få gå in på Ica där dom byggt om så hon kommer aldrig att kunna känna igen sej.
 
Det är dagens göra!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Utflykt

Publicerad 2014-07-05 12:16:52 i Allmänt

Igår åkte vi ju till Mormordelux hotell och det var roligt för vi träffade 2 av mina mostrar och en av mina mostrars son alltså min kusin som vi inte träffat på flera år.
 
Det var ju roligt men jag hade på kvällen fruktansvärt ONT i såret på ryggen och jag har knappt kunna sova över huvud taget så jag är trött och slut på och har väldigt ont men det gäller bara att härda ut.
 
Idag så har vi tänkt ta med mormor ner till kvarnen och fika lite så hon får komma ut hon också.
 
Vi får väl se hur resten av dagen ser ut.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Väldigt positivt till viss del!!!

Publicerad 2014-07-04 06:21:12 i Allmänt

Nu har jag varit duktig igår var iväg med sjukgymnasten till träningslokalen och hittat olika övningar jag kan göra utan att det gör för  ont så nu har jag på  35 minuter varit mer aktiv på dom minuterna än vad jag varit på över 2år då smärtan varit för mycket och gjort så ont så fort jag rör på mej. Vi har hittat olika övningar som jag kan göra utan att få så fruktansvärd ont!!
 
Det är ju positivt men det som blev negativt var att jag fick efter någon timma jätte ont i ryggen och varje steg jag tog skar det genom hela ryggraden och ner i benen så nu gör det så ont när jag rör mej men det går över och det gäller bara att träna lite och inte så här häftigt när jag knappt rört på mej under några år.
 
Nu under morgonen blir det jobbigt för det ska komma en kvinna för att undersöka vad jag klarar och inte klarar av själv så det blir till att jag ska måsta plasta in såret och sevekån och sedan kasta in mej i duschen vilket jag inte brukar vilja göra på morgnarna för jag brukar ha som ondast innan medicin börjat att värka och jag brukar duscha på kvällarna då det inte är lika besvärligt men nu är det bara att gilla läget.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Blir bättre och bättre!!!

Publicerad 2014-07-02 15:21:01 i Allmänt

Ja det blir då bara bättre och bättre på detta stället och jag har fått träffa många nya människor som också har ´vissa problem och hur dom klarar av sin vardag.
 
Igår fick jag ringa till tandakuten som skickade mej vidare till tandläkarhögskolan för jag hade en tand jag visste att den var dålig och gjorde ont.Vi åkte in så vi var där ungefär 08:40 för jag måste ju ta penicillinet en timma före tandläkarbesöket och vi hade inget penicillin med oss så jag fick ta det där istället.
 
Det tog inte lång tid innan tandläkaren sa att den var så skadad att den måste plockas bort och hon bedövade och tog bort den och efter det så sydde hon i munnen för att det skulle blöda mindre.
 
Efter det åkte vi till Ica Maxi och handlade lite och så fick vi träffa min farbror som jobbar där och det tog rätt så lång tid att handla eftersom det är så stort att man inte hittar.
 
När vi kom tillbaka så fick vi reda på att dom försöker ordna att nästa vecka ska vi och doktorn här åka och träffa ortopeden för en bedömning hur vi ska göra för det är ju aldrig bra att gå med ett sår på ryggen i över fyra år med tanke på infektionsrisken att något måste då göras annars kommer det aldrig att läka.
 
resten av dagen ska vi bara ta det väldigt lugnt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
  

Kan vara bra men man vet ju aldrig??

Publicerad 2014-07-01 09:33:35 i Allmänt

Igår kom vi ju hit till det här stället i Sävar och för FÖRSTA gången fick vi träffa den läkare som varit omöjlig att träffa för ut och blev glatt överaskad för det visar sej att han varit läkare på ortopeden i ryggenheten.
 
Nu i natt har jag knappt sovit alls jag har haft EXTRA mycket värk i ryggen så jag är rätt slut på men det är inte så mycket jag kan göra åt de.
 
Idag ska jag 10:30-11:30 träffa sjukgymnasten och sedan efter lunch 12:30-13:00 träffa arbetsterapeuten Sedan när jag träffat arbetsterapeuten så när jag ändå är frånkopplad så ska vi åka ut en sväng.
 
Jag skulle behöva till en datareparatör för att laga tangentbordet bokstaven u har nästan lossnat helt så om dom inte kan laga det att dom kan sätta in ett nytt istället för det är svårt att vara utan om det hade varit någon av bokstäverna z,x,q eller w hade det inte varit så svårt att vara utan.
 
Nu måste jag sluta innan ryggen ger upp helt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela