sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Bilfärd

Publicerad 2013-07-29 09:28:26 i Allmänt

Idag ringde jag till Inlandets maskin i Lycksele och frågade om dom reparerar mopeder och om det spelar någon roll vilket märke det gäller? Jag har ju en Jincheng Knight som är trasig som jag skulle vilja ha lagad. När jag pratat med en kille där som sa att svårigheten är nog att få tag på delar till den men visst skulle det gå bra att lämna in den där.Han kunde ju inte lova någonting men dom kunde ju iaf försöka så nu har jag pratat med min farbror som ska hjälpa mej ner med mopeden någon gång under dagen.
 
Det blir nog en jobbig färd men det är nödvändigt för det skulle va bra om den fungerar så man kan använda den.
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe

Tärnaby marknad

Publicerad 2013-07-27 13:03:58 i Allmänt

i går åkte vi till Tärnaby marknad och det var mycket folk där men inte lika mycket som på Storumandagarna men trotts att man inte får parkera hur som helst efter E12 an så såg det ut så här efter nästan hela vägen
 Om vi skulle göra så här hemma skulle polisen ge böter men det finns ju knappt något annat ställe att parkera på med tanke på så mycket folk som är där.
Det blev väldigt varmt och ska man gå på en marknad är det ju bättre om det inte är så varmt men som tur har man ju Ac i bilen.
 
Idag så har jag varit uppe på sjukan en gång men det blev inge länge eftersom dom kastat alla  slangar och matburkar som jag ska äta av misstag så vi åt hemma istället. Jag ska dit igen vid två tiden får väl hoppas dom inte kastar dom saker vi måste ta upp dit igen för det är ett himla bök.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

En dag i taget

Publicerad 2013-07-25 17:49:30 i Allmänt

I dag så är det en lite bättre dag kunde sova tills klockan var 03:45 och det är stor skillnad om man annars vaknar 02:00 varje morgon.
 
Jag var igår med datorn till doktorn på it4you för att få hjälp med en spelserver som krånglade och som är viktig för annars kan jag inte spela något spel.Som tur var fick jag hjälp så nu fungerar det som det ska.
Ï dag så förbureder vi oss inför imorgon då vi ska åka till Tärnamarknaden tankar upp bilen och fyller på olja för bilen måste läcka rätt så mycket någonstans eftersom vi måste fylla på ofta och det brukar vara markeringar där bilen varit parkerad.
 
Vi kommer att åka redan på morgonen så vi är där då det inte är så mycket folk ute så man lättare tar sej fram.Jag såg på väderkartan att det skulle bli varmt imorgon och det är inte bra med tanke på dom som säljer för när det är för varmt så stannar folk oftast hemma.
Tack för titten välkomen åter!
Sampe

Nystart

Publicerad 2013-07-23 16:27:00 i Allmänt

Jag får börja med att be om ursäkt för förra gången jag skrev blev det fel och jag han aldrig kolla upp det innan jag la ut bloggen.
 
Igår var jag återigen uppe på sjukan för att få någon ny slags sondnäring som jag ska testa på nu under en tid för att se om jag kan gå upp i vikt.Jag åker upp dit tre gånger per dag 11:00 14:00 17:00 till en början bara för att se om detta kan va lösningen med de hela.
 
 
 
Nu under morgonen så lekte jag stuntman nu igen fastnade i en mattkant och åkte i backen men som tur slog jag mej inte så mycket några blåmärken men det är då bättre de än att bryta ett ben eftersom jag är benskör.Med tanke på de så är det märkligt att jag inte brutit fler ben så många gånger jag agerat som stuntman.
 
Det blev även klart att vi kommer att kunna åka till Tärnamarknaden och jag ser fram mot de för det finns inte så mycket jag klarar av pga hälsan. Även fast det kanske låter löjligt men det blir som en mini semester.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Roligt men jobbigt!!

Publicerad 2013-07-20 13:52:42 i Allmänt

Igår så hade jag tack gode och lov att jag inte hade så ont för jag har länge sett fram emot detta.Vi åkte redan vid 08:00 för att inte komma mitt på dagen då det är som mest folk.Eftersom det skulle bli mycket att gå så därför tog vi med min rullstol och den var välbehövd. 
¨Jag hittade massor av saker bland annat en jätte snygg kniv som ska va med i min knivsamling, en saltstenslampa som jag lovat mamma i födelsedagspresent, en tidningsställ , dvder , tröjor/byxor , några svartsmidesljusstakar och till sist kola.
 
Det var så roligt att vi kunde åka men idag så är jag totalt manglad i hela kroppen som värker för det är tufft att åka så långt och vägarna är ju inte dom bästa.
 
Nu ska jag bara ta de lugnt och se på film.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Åsele marknad

Publicerad 2013-07-18 12:07:28 i Allmänt

Óm våra planer går i lås  åker vi till Åsele marknad och vi åker redan på morgonen för att kunna ta det lugnt efter vägen så vi kan stoppa så jag kan röra på mej när jag får ont. Det blir roligt att kunna få åka iväg för att kunna göra något  och bara kunna gå runt och inte behöva jobba under en marknad.
 
Jag ringde och hörde var handikapparkeringen var efter vi kommer att ta rullstolen eftersom det blir mycket att gå 4km markad så om jag ska ens orka med det måste vi bara ha med den.Jag har även skrivit ut en karta över marknadsområdet ´som vi tar med.
 
En sak vi ska köpa är en saltstenslampa som mamma ska få i födelsedagspressent av mej och mormor.En annan sak vi ska köpa om det är dom rätta bagarna är där och köpa tunnbröd för dom bagarna som var i Storuman bakade det bästa tunnbröd jag smakat.
 
Nu vet ni vad som händer.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe
 

Någon fel??

Publicerad 2013-07-15 10:23:28 i Allmänt

Under Storumandagarna så träffade vi en kvinna som sålde naturprodukter som skulle hetas va rena underverken för dom som provat på medlen.Efter att ha pratat med henne så blev det till att vi beställde efter av medlen och vi kunde hämta ut det i förrgår
.Jag provade ena medlet och efter en stund blev det alldelens varmt och huden blev röd och det började värka i nacken och ut efter armarna så jag ringde till hon som sålde medlet och hon trodde att det beror på att jag tagit mer än nödvändigt av medlet men det var ingen fara enligt henne.
På kvällen tog jag av ett annat medel och det verkade gå bra men jag hade sent på kvällen fått ont i magen på ett liknande sätt som jag brukar ha fast värre!Dagen efter hade jag stora problem med att kunna ens få i mej något pga att det gjorde så ont i magen och började undra om det var naturläkemedlet det kunde bero på?
Nu har det gått två dagar som jag  inte har tagit av medlen och även om det inte är helt bra i magen så känns det faktiskt bättre så det verkar stämma.
 
Idag vet jag inte riktigt vad man ska göra för jag hade först tänk åka ut en tur med permobilen men det är inte så bra väder idag så den iden går då bort.Det kanske blir till att städa mitt rum idag för det är ju något man måste göra någon gång iaf vart tiode år:)
 
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Besviken

Publicerad 2013-07-11 12:54:07 i Allmänt

Jag blir besviken på läkarna som inte gör så jag kan va delaktig i min vård och planera framåt och jag vet inte ens hur min vardag kommer att se ut. Det är så mycket jag skulle vilja göra men det är så svårt när jag har så ont!!! När man inte kan göra saker som man sett fram emot och inte kan göra det känns det tungt att behöva vänta hela tiden på läkarkonferansen som kanske inte blir av och om den blir den av så blir den inte förren sent i höst eftersom det är semestertider
 
Nu har jag fått prata med en dietist som värkar vettig och som går att prata med och som talar samma språk som vad jag hela tiden har sagt att jag behöver extra kalorier utöver den mängd sondnäring jag äter.Tidigare dietister har hävdat att jag inte behövde äta det eftersom sondnäringen ska vara komplett med allt jag behöver och om jag skulle ta något skulle det vara ännu mer sondmat.
 
Om detta kan vara en bit på så blir jag då nöjd över det men det är så jobbigt att´behöva vänta när man har viljan men jag får väl hoppas att det vänder nu.
 
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe
 
 

Bo på hotell?

Publicerad 2013-07-06 09:37:06 i Allmänt

Vi har ju varit utan tv sedan åskan och strömmen gick och vi har ringt flera gånger till tvbolaget och dom ringde upp och bad om ursäkt för dom trodde felet var fixat men när tvreparatören undersökte saken visade det sej att det tydliggen varit en stor smäll och det fanns flera fel men som inte går att lösa förrän tidigast måndag eftersom dom måste beställa hem delar.
 
Igår kväll så undrade jag om eftersom morsan nu ska hetas ha semester och vi inte har något viktigt att göra och inte har någon tv om vi skulle ta in på hotell mormordelux? Det tyckte hon lät som en bra ide så vi ska göra oss i ordning och fara mitt på dagen.Vi kommer att ta de lugnt eftersom min rygg är som den är så lär det bli många stopp under färden för det är ett måste om vi ska kunna ta oss ner.
 
Jag ska nu under morgonen skriva ett brev för jag hittade på nätet en sida om nervsmärtor och många symtomer som jag har passar in där. det står att dom ger rådgivning så dom kanske kan hjälpa mej för jag måste försöka med något medan jag väntar på den så kallade läkarkonferensen som ALDRIG BLIR AV!!!!!
 
Nu vet ni vad som händer.
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Jobbigt

Publicerad 2013-07-04 09:39:52 i Allmänt

Igår eftermiddag började jag hosta nå fruktansvärt mycket och varje gång jag hostar hugger i hela ryggen och det gör ursäkta språket FÖRJÄVLIGT ONT!!!
Jag har tagit hostmedicin men den hjälper inte funderar på om man ska prata med läkaren om att få utskrivet något starkare medicin mot hosta men det är ju inte så lätt att få tag på en doktor nu i semestertider tyvärr och det tycker jag är dåligt för folk blir ju inte mindre sjuka bara för att dom har semester!!
 
Idag så tar jag det rätt lugnt som ni kanske förstår och det blir inte så mycket gjort men vad ska man göra och det är så jobbigt att inte har någon tv nu och det märks hur mycket ´man ska uppskatta tv speciellt om man är sjuk och inte kan göra så mycket då är den guld värd . De dagar som är som värst så gör jag nästan ingenting annat än att gå mellan tv och dator trotts att vi har dåliga kanaler med det är alltid något.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Tråkigt!!!!

Publicerad 2013-07-03 11:43:52 i Allmänt

Idag är en sådan dag man helst skulle vilja slippa har en smärta som är på topp av en skala från 1 till 10 skulle det va 20 så ni kanske förstår om jag inte är på bra humör i dag ber om ursäkt för det.
 
Det finns ju inte något att göra pga värken och det lär dröja ett bra tag innan jag kör permobilen igen för det är inte roligt att behöva må så här efter varje gång man kört den.Om komunen kunde rusta upp vägarna här i Storuman och handikappanpassa så man kan ta sej fram för det skulle underlätta för många även om man nu inte är handikappad.
 
Man tycker det är märkligt när kommunen går med vinst varför ska dom spara när pengarna kan göra nytta?
 
Det blir till att ta det lugnt idag eftersom det gör så ont orkar man ju inte med så mycket så nu ska jag gå och lägga mej ett tag.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

När blir det gjort?

Publicerad 2013-07-02 11:17:42 i Allmänt

Jag undrar hur dom uppe på  storumans kommun tänker för dom går ju med plus så varför lägger dom inte ner mer pengar på att rusta upp vägarna här och gör dom handikappvänliga för som det är nu fungerar det ju inte man slår sej ju sönder och samman när man är ute och kört!! Man måste även köra stora omvägar för att man ska ta sej fram någorlunda i behåll.Nu tycker jag det är på tiden att något görs åt saken för samhället ska ju vara till för alla!!!!
 
En sak jag då vet är att jag har nog den mest tjurskalliga mamman i världen för hon ramlade ju när hon var nere på kyrkogården på midsommarafton och hon fick ett gigantiskt blåmärke över precis hela benet och ont som bara den men inte skulle ju hon till en doktor.Det är lika nu hon vägrar gå till doktorn fast hon har väldigt ont hela tiden och jag fattar det bara inte och mormor är precis likadan alla andra får va sjuka men inte ska någon av dom till någon doktor.
Tjurskalligare går det nog inte till att bli för jag förstår inte om det nu kanske finns något som kan hjälpa varför inte prova man har ju ingenting att förlora??
 
Annars idag så händer det inte så mycket annat att vi tänkt åka ut till hembygdsgården och äta våfflor sedan vet jag inte vad som händer men något blir det iaf.
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Storumandagarna 2013

Publicerad 2013-07-01 14:17:49 i Allmänt

Ja nu va Storumandagarna gjorda och det var roligt att kunna hjälpa till med att kunna göra en så bra marknad som möjligt och det är kul att dom tycker jag gjort en bra jobb.Det var rätt så många nya knallar i år men även flera som kommer tillbaka år efter år och som tycker detta är Sveriges bästa marknad!!
Det började ju redan i Torsdag vid 14:00 tiden då det började komma lite folk men dom fick inte börja bygga förrän klockan 18:00. Allt eftersom började det ju komma flera och fler och sedan var allt i full gång.
 
På Fredag morgon började jag jobba 07:00 och var i marknad centralen där dom kom och anmälde sej eller om det var några problem som dom behövde hjälp med och jag lyckades lösa det mesta. 
Lördag så lite problem men det gick att lösa och jag sålde en massa dansgalabiljetter inte lika mycket som vanligt eftersom det fans flera ställen man kunde köpa på.
Söndag så var det inte mycket jobb utan jag va mest ute och handlade och när man jobbat flera år med detta och man lärt känna många knallar så brukar man få väldig bra rabbat och det är ju aldrig fel :)
 
Det känns bra att kunna göra något så att det blir en så bra marknad som möjligt men jag är totalt slut på i kroppen ryggen värker ännu mer än den brukar men det är nog för att jag varit så aktiv dom senaste dagarna.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela