sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Smärtteamet

Publicerad 2011-10-31 08:21:39 i Allmänt

Jag beklagar och ber om ursäkt att jag inte uppdaterat bloggen men jag har legat inne på sjukhus i Umeå.

Första natten jag var där så fick jag en elektrisk luftmadrass som ändrade läge när jag rörde på mej och skulle sova med en andningsapparat. Allt gick bra tills fram emot 01:30 då det blev ett strömavbrott på hela avdelningen. Det ledde till att andningsapparaten slutade att fungera så efter att jourdoktorn varit inne och tittat på den så sa hon
 "att jag inte skulle behöva sova med den som den var då för det händer ju inget farligt om jag inte skulle använda den"

 

Den andra dagen så var det mycket som skulle måsta göras massor av undersökningar och jag skulle träffa många läkare med mera.

Först var det sjukgymnasten och vi pratade lite och hon ville att jag skulle göra en massa övningar som gjorde väldigt ont och till sist så när vi är klara säger hon "att nu ska ni direkt träffa sjuksköterskan" Då protesterade jag för jag hade fruktansvärt ont och behövde hämta mej nån minut!

När det gått ungefär fem minuter kommer sjuksköterskan in och hon ville göra en massa undersökningar som nästan var lika som jag nyss gjort och de gjorde ännu ondare denna gång men till sist var vi klar och då skulle vi direkt till en psykolog.

Jag fick fem minuter att hämta mej innan jag och morsan träffade honom och mötet med honom var väldigt jobbigt inte psykiskt utan att jag hade så fruktansvärt ont så jag ville bara så fort som möjligt tillbaka till sängen för att vila ryggen och få min medicin.

När vi äntligen var färdiga så när vi kommer tillbaka så märker jag att dom hade varit och bytt luftmadrassen den som då var där var inte bra!!
Att ligga på den madrassen var som att ligga på en sten och den  var mycket sämre än den första. Så den natten var väldigt jobbig.

Den tredje dagen alltså onsdag var det inga undersökningar så jag och morsan var ute på stan en kortare tur och handlade lite saker men det dröjde inte länge innan smärtan tog över så vi åkte tillbaka.

Fjärde dagen Torsdag hade jag väldigt ont i ryggen och det var bara en undersökning och det var hos lungdoktorn. Jag berättade då för honom om det här med madrassen att det inte alls var bra och att jag fick mer ont av att ligga på den. Den doktor då sa han att dom skulle ordna så jag skulle få den första madrassen.
Det blev en fjärde madrass som inte heller var bra lika som madrass 2.

 

 Fredag

Nu skulle vi få träffa alla i smärtteamet. Det var en hel hög med olika läkare sjukgymnaster med mera och jag kände från början som om inte dom trodde på vad jag sa när jag berättade om hur jag haft det den senaste tiden med min smärta.

Den ena läkaren pratade nästan som om jag inte visste vad smärta är och att det inte var så farligt med min rygg. Då blev jag förbannad för som det är nu så ont har jag aldrig haft de under hela mitt sjukdoms liv. Jag förklarade även för dom alla andra gånger då jag haft problem med ryggen och att läkarna då inte heller trodde på mej men att det alltid slutat med AKUTA operationer. Läkarna tyckte att det är ju inte bra att äta alla dessa mediciner som jag gör och började prata om att trappa ner medicinen. Men det vägrar jag som det är nu när jag har sådan värk som jag knappt klarar av och jag lär ju få mer värk om man trappar ner medicinen.

Dom gav sej inte men då sa jag att okej men då är det på ett villkor ”Det är att jag först kräver att jag ska få göra magnetkameraundersökningen och hittar läkarna inget fel då får dom väl börja trappa ner men jag kommer att få ett helvete”

Efter att mötet var klart fick vi åka till mormor i Vindeln.

Tack för titten välkomen

Sampe 

Sitta i knät på doktor

Publicerad 2011-10-20 09:54:29 i Allmänt

Jag kan inte fatta en sak varför man ska måsta lära vissa läkare hur dom ska göra för att skriva en akutremiss för en magnetkameraundersökning?Jag har ju väntat flera veckor på att det skulle komma en akutremiss från neuro men den kommer ju aldrig.Vi har flera gånger ringt för att få denna läkare átt skriva denna remiss och han säger att han gjort de men det finns ändå ingen!

Ska man måsta sitta i knät på läkarna vid datorn för att lära dom hur dom ska skriva för att det ska bli rätt?
Det är väl inte mitt jobb man har ju nog med att man är sjuk.


Nog om de.

Nu sitter jag på skolan och väntar på att morsan ska bli färdig för hon håller just nu bli intervjuad av Lenea som är lärare här på skolan.Hon håller just nu på att göra en projektarbete och då ville hon intervjua en förelder som har handikappade barn så den första hon kom att tänka på var just morsan.

Nu ska jag röra lite på mej så jag inte får mer ont senare.
¨
Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

I spårena av artikel Vk

Publicerad 2011-10-19 09:09:44 i Allmänt

Jag han inte med att skriva här på bloggen igår för samma morgon då jag är med i tidningen så ringer det en äldre kvinna till min mamma som vi känner henne sedan tidigare. Hon frågade ifall jag kunde komma till församlingsgården 13 tiden och hålla ett kortare föredrag för det var några äldre kvinnor som sett mej många gånger ute på byn och undrat vad jag var drabbads av och ville gärna veta lite mer om mej?  Morsan sa att hon skulle ringa och fråga mej och att det säkert skulle gå bra.Så jag var där och höll ett kortare föredrag och sedan när jag var klar så fick jag applåder och blommor för att jag ställde upp.


När jag senare kollar på Facbook så har jag ett medelande från Christian Lechtaler, han var då spelare och lagkapten i Björklöven och hälsade på mej första gången1999 på intensiven och blev senare min första Fadder i Björklöven.Han är nu tränare åt Frölunda och 26/11 möter dom borta Skelefte aik och han undrade om han fick ordna biljetter och en Frölunda tröja till den matchen och att vi kanske kunde träffas.
Det känns otroligt!! roligt att han kommer ihåg mej och fick denna iden de var verkligen ett lyft jag behövde

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

I dag är de me

Publicerad 2011-10-17 12:30:34 i Allmänt

I dagens Vk så är jag med både på förstasidan med en stor bild men också senare inne i tidningen och jag tycker att det blev jätte bra .

visst de fanns några små fel jag har väntat i 1 år 5månader och dom flesta operationer jag gör är ungefär femton timmar så jag fattar inte hur läkarna orkar med att stå och jobba så länge?

Men i överigt så är jag då nöjd och det är många man möter och som säger att "Jag såg dej i Tidningen" eller "De blev ju jättebra i tidningen" så det är då roligt att höra när folk berömmer en och tycker att jag gör det bra.

Nu måste jag bara hem har fruktansvärt ont i ryggen men ha de gött

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Ta dagen som den kommer

Publicerad 2011-10-16 10:01:54 i Allmänt

Ja de är allt jag kan göra just nu försöka att härda ut timme för timme men det är inte lätt när det värken så ofantligt i ryggen det går nästan inte att beskriva men om jag säger så här om ni tänker er själva ni kliver upp ur sängen och de värker uta bara den i ryggen, om man gemför de med när man ska vrida ur en trasa man tar tag och vrider ut allt vatten som finns  i den och om ni då tänker hela er ryggrad och det värker och det känns som om någon står och och vrider runnt hella ryggraden och försöker vrida ut de som finns där i .

De är så jag har de just nu och jag längtar tills jag ska få komma ner till Umeå och att dom kanske kan hjälpa mej på något sätt för jag vill inte ha de  så här att man inte kan göra någonting själv utan måsta vara beroende av andra.

Jag vet att jag inte kommer att ha någon lysande jobbkariär och jag kommer nog aldrig att kunna jobba till 100 procent men om jag hittar något som jag gillar och de inte är allt för svårt så är jag nöjd.

Många doktorer jag traffat har sagt åt mej "Du kan väl på fullaste allvar tro att du kommer att vara helt smärtfri " Nä de är inte mitt mål mitt mål är att kunna någorlunda ha ett värdigt liv mer begär jag inte.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Kan de vara sant?

Publicerad 2011-10-15 11:21:54 i Allmänt

Jag vet inte varför men det är då inte med i dagens vk och jag har mailat redaktionen om fråga om det blir något och i sådanafall när?

Men det är ju helg så jag kommer nog inte få något svar förren på måndag.

I dag är det inte heller någon bra dag för mej det värker nå kompiöst i hela ryggen och för varje steg jag tar så skär det i ryggen.

MEN HÖR OCH HÄPNAD IGÅR FICK JAG ETT BREV FRÅN SJUKAN DE VAR FRÅN SMÄRTREHABB!!

Där skriver dom att jag ska få komma ner den 24/10 då ska jag läggas in på lungan och under tiden jag är där så kommer jag att träffa en hel massa läkare från olika avdelningar och ska undersökas.

Så jag hoppas verkligen att dom kommer att finna en lösning.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

vad ska man säga?

Publicerad 2011-10-14 12:51:55 i Allmänt

Vad ska man säga? jag mår inge vidare och har en smärta som aldrig förr och ju fler dagar som går så får jag ondare och ondare och kan nästan ingenting göra och det gör lika ont att stå,sitta,gå eller ligga så jag vet bara inte vad man ska ta sej till?

Jag fick ju veta av vks reporter att han lyckats få tag på denna doktor och han sade att jag borde få en kallelse vilken dag som helst, Fast jag tror väldigt lite på att de borde vara sant för han har sagt det flera flera gånger så jag vet inte vad jag ska tro man hoppas ju på ett under!

Tack för titten välkomen åter!!
¨
Sampe

Ännu en dålig dag

Publicerad 2011-10-13 11:27:46 i Allmänt

Jag  pratade med reportern och han sa att det antingen kommer repotarget i morgon eller på Lördag.

Det är ännu en dålig dag för mej har en smärta som är olidelig och jag var tidigare på skolan och hade lektion i Engelska men jag orkar inte fara på Svenskan för jag har för ont och det är en smärta som är nästan helt omöjlig att beskriva men om jag ska beskriva den som så här att om man skulle  bli överkörd av en ångvällt att det skulle nog göra mindra ont än som jag har det nu.

Ni kanske förstår då hur svårt de är för det gör lika ont när jag ligger,står,går,sitta och ju längre dagarna går så blir det värre på eftermiddagen så det är inte så lätt att orka göra någonting när jag har för ont.

Jag försöker nu också få ta på röntgen för att höra om läkarna nu orkat skriva en akutremiss så att de ska gå fortare att få komma fram och göra bort de hela så man får veta hur länget är nog vet jag att det nog är illa men jag vill bara veta hur illa det är, och trotts allt så hoppas jag nästan att det är något bara för att visa dom läkare som inte trott på mej att jag haft väldigt ont och inte ens velat göra ens en undersökning för att ta reda på vad det är utan vissa har sagt att det ska hetas vara Psykiskt men det är de  då INTE!!!

Nu måste jag hem och lägga mej och vila på något sätt får väl se hur de går








Nu rör det på sig

Publicerad 2011-10-12 11:54:49 i Allmänt

Jo i går på morgonen så hade jag fått nog på att ingenting händer nu för mej inom vården att inte läkarna gör något åt mina problem så jag ringde redaktionen på Vk och berättade lite om mej själv och mina problem och om dom skulle vilja göra ett repotarge om de så skulle jag gärna ställa upp, den person som jag pratade med sa "att dom var mycket intresserade av de så en reporter skulle ringa mej senare under dagen"

Bara fem minuter efter så ringer en reporter och vi pratade ungefär en 30 minuter och han frågade om han kunde komma upp till Storuman för att träffa och intervjua mej? Jag sa att de gick bra oich vi träffades på morsan jobb och då var även morsan med för att förtydliga vissa saker som jag inte kommer ihåg för de har ju varit en hel del under åren så man kan ju inte minnas allt.

Vi pratade ungefär i tre timmar och sedan tog han kort både på morsan jobb men vi åkte även till Luspengymnasiet och tog kort utanför men vi gick även in i de klassrum som jag har min special stol och special bänk och tog kort.
Jag tror att invandrar killarna tyckte de var nog konstigt att tidningen var och fotade men jag har berättat för dom idag vad de handlade om.

När vi då åker tillbaka till jobbet så när vi säger hej då och han sa att de kommer nog inte att hinnas med till i morgon (alltså i dag) men att de nog kommer i morgondagens Vk.

Så nu vet ni de.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Fullt på drag

Publicerad 2011-10-10 09:43:57 i Allmänt

Nu i dag så kämpar jag och morsan för fullt att få tag på läkare i Umeå och få dom till att ordna röntgen snabbt och att dom under tiden jag väntar ligga inne för att få hjälp med smärtan så jag inte ska behöva ha de så här som det är nu.

Om nu läkarna inte gör något kommer jag prata mer med media samt att jag kommer att söka sjukvård i något annat landsting stockholm eller någon annan stad som kanske är bättre att ta hand om sina patienter än vad dom i Umeå har gjort.

Det känns ju som att sjukvården i Umeå skiter fullständigt i mej och att jag har ont ,för när man får höra ortopeddoktorn säga att " jag förstår att du har ont" men att dom inom ortopeden inte tänker göra något, Hade han nu förstått att jag hade så ont så borde han väl ta och hjälpa mej.
Att en läkare säger  " jag förstår att du har ont" de tycker jag är kränkande mot patienten för har man inte provat på de själv att samma sjukdom/smärta så kan dom aldrig i sin vildaste fantasi förstå hur jobbigt det är ha så djävla ont som vad jag har nu .
För hade dom provat på de själva så skulle dom ha större respkt för de patienter dom möter och försöka hjälpa dom att bli bättre för dom vet själva hur djävligt ont man har när man har samma problem som jag.

Nu har mamma hjälpt mej (tack godegud för att jag har henne) att ringa runt till olika läkare och avdelningar för att få hjälp och läkare skommer senare att ringa upp så vi får prata, för det är inte lätt inom vården och det är mycke som man måste hålla reda på och det är jag inte så värst bra  på men det är min mamma helt fantastisk på att hjälpa mej med och hon är ett enormt stöd för mej så om du läser det här mamma
DU ÄR VÄRLDENS BÄSTA MAMMA OCH TACK FÖR ALLT DU HJÄLPER MEJ MED JAG SKULLE INTE FIXA DE UTAN DEJ!!!

Vi får se hur dagen slutar.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

I morgon gäller de

Publicerad 2011-10-09 12:41:12 i Allmänt

Jag har ju inte alls mått så bra nu under helgen ( mycke mer än vanligt) och jag och morsan vet ju att det inte är lönt att fara ner till Umeå på sjukhuset på helgen för då händer det ingenting eftersom att alla är lediga så går inga läkare ronder så oftast får man bara ligga där och vänta på att tiden ska gå, så vi tänker göra allt iordning inför i morgon då vi ska söka flera läkare och senare åka ner för att bli inlaggd för något måste göras!!

Vi ringde i fredags till röntgen för att höra om när det var tänkt att jag skulle få göra magnetkamera för neurokirurgen ville ha en sådan bild  och jag har sedan tidigare varit uppe på Storumans Sjukstuga för att ta flera prover inför undersökningen
men hon som vi pratade med då sa "Det finns ingen remiss om att jag ska göra en sådan undersökning"

Att man ska måsta vänta väldigt länge och ha ont i hela kroppen och försöka härda ut i väntan på att få komma för att göra den här undersökningen för att det är lång kö är en sak,
 Men att man ska måsta vänta väldigt länge och ha ont i hela kroppen och försöka härda ut i och man får reda på att dom inte ens skrivigt en enkel remiss det är helt kopiöst ideotiskt!!

För vem är det som får lida egentligen av att Läkarna inte gör något jo det är ju JAG dom behöver inte gå med ständiga smärtor hela tiden dag ut och dag in och att man inte klarar av sin vardag för så här ser min vardag ut .
Dom dagar då det är som bäst kanske jag orkar att ta mej till skolan men det dröjer högst en halvtimma innan jag måste åka hem och bli sängliggande resten av dagen,
Andra dagar mår jag kanske inte så bra och har väldigt ont så jag inte orkar gå till skolan men att jag kan sitta på mammas jobb och ta de lugnt men det slutar alltid att jag måste hem och blir sängliggande resten av dagen,
Dom dagar det är som värst då kan jag inte ens ta mej upp ur sängen för jag har smärta som är rent helvetisk.

Allt hänger på nu imorgon de måste bara lyckas.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

mötas?

Publicerad 2011-10-07 08:37:56 i Allmänt

07:34
Jag ringde ju norran och pratade med den ansvariga och dom sa att de ligger utanför deras distrikt men hon sa att jag borde ringa vk eller vf och prata med dom och hade dom ytterliggare några frågor så hon svarade gärna på frågor om dom.



I dag så mår jag väl inte på topp men ändå så försöker jag att kämpa på.

Min bror Jimmy med familj är här i Storuman så vi ska träffa dom senare idag så de ska bli kul för vi träffas ju nästan aldrig trotts att vi bor rätt nära varandra så går det lång tid innan vi träffas igen.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Smärtteamet

Publicerad 2011-10-05 12:38:07 i Allmänt

Jag har ju länge klagat som ni vet om de så kallade smärtteamet som inte gjort någonting på över 1 år och att ingenting händer och att man aldrig fått någon kontakt med dom.

Nu i dag så i tidningen norran.se om ni vill gå in och titta för där står det om de så kallade smärtteam som aldrig har fungerat och att patienter inte ens fått träffa dom 4 av 5 säger att dom inte fått någon hjälp och patienter som får gå med ständig smärta dag ut och dag in och nu har dom fått en stark anmälan mot sig

Nu har jag pratat med norran och lämnat ett medelande att om dom skulle ha några frågor eller vill göra någon intervju med mej angående smärtteamet så har jag sagt att jag ställer upp

Vi får väl se hur de går.

tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Hur lång tid ska de ta??

Publicerad 2011-10-03 13:21:54 i Allmänt

Jag kan fortsätta från de inlägg jag skrev senast att jag for till skolan fast jag inte mådde så bra, men jag tyckte de var väldigt lite folk på skolan nästan som ett spökhus, jag väntade oich väntade men  inte kom det någon lärare eller elev ,till sist så ringer jagf Peter Fällbrink och han förklarade att hela min klass (utom jag) var på överlevnadskurs och att jag fick fara hem och studera för läraren var ju också på överlevnadskurs.
I dag så vaknade jag 03:40 och hade väldigt ont i ryggen så jag gick in i tvrummet oich stängde dörren så inte mamma skulle vakna och tryckte igång tvn men nästan inge ljud alls men det var inte så värst bra att se på tv men ändå försökte jag att hitta något att titta på för att försöka tänka på något annat en stund.

Nu under morgonen så har det varit kämpigt men jag har ändå lyckats ta mej till morsans jobb för att kunna sitta ute på internnät

Jag hoppas att idag få brev från sjukvården om en tid för magnetröntgen och plattrötgen för jag vill ha de gjort någon gång jag tror att om jag inte var nog galen förut så har jag blivigt mer galen av att vänta och ha ont utan att något händer.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela