sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Orkar inte idag

Publicerad 2014-08-31 10:35:58 i Allmänt

Idag orkar jag nog inte att fara ut alls för jag har haft i två dagars tid en FRUKTANSVÄRD SMÄRTA i ryggen som gjort att jag knappt kunnat ha på mej plåstren på ryggen. Jag har extremt svårt att ens kunna sitta för när jag sitter så ökar smärtan väldigt mycket så det blir till att jag mest står/går eller ligger mer än  i framåt stupad sidoläge.
 
Det är svårt att orka med att göra saker och jag har även svårt att va vid datorn för då måste jag stå och böja ryggen och det går inte nästan alls så det blir högst en minut åt gången för annars gör det för ont.
 
Jag kommer nog inte fara ut idag om jag inte måste för att enbart fara och handla på ICA är inte nog för att jag ens börjar tänka på att fara ut eftersom jag vet hur pass ont jag får när jag varit ute och sedan kommer hem igen så därför kommer jag att vara hemma idag.
 
Det är synd att man inte kan mäta smärta på något bra sätt så läkarna lättare kunde förstå hur ont patienten har och hade även kunnat lättare hitta hjälp till patienterna.Jag tror att det skulle vara bra om det fanns för då kunde fler kunna få hjälp fortare så jag hoppas att vetenskapen går framåt så det kommer att komma rätt snart.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Nu kanske det händer något!!!

Publicerad 2014-08-29 18:24:02 i Allmänt

Jag hade ju igår efter att ha varit i skolan hade jag ENORM SMÄRTA men jag  kom att tänka på att det var ju på Aktiviteten på kvällen Valdebatt mellan olika partier och jag tänkte att fast jag har så ONT så ska jag fara dit för om det finns en chans att fråga politikerna vad dom tänker göra åt vägarna här i Storuman för att funktionshindrande ska ta sej fram på ett bra sätt och inte fastna när man ska över järnvägsövergången.
 
Politikerna lovade att det skulle åtgärdas och den 19 september så ska dom träffa trafikverket och ta upp frågan om järnvägsövergången och sedan ska dom ta tag i dom andra gatorna.
 
Jag är VÄLDIGT GLAD över att jag orkade med att fara dit och kanske kunna hjälpa till så det blir en förändring här i samhället.
 
Samhället ska vara till för alla och inte bara för vissa!!!!
 
Nu idag har jag haft extra ont men ändå så är jag glad över det jag gjorde för det skulle betyda mycket om politikerna håller det dom lovar.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Hur ska jag göra??

Publicerad 2014-08-28 13:06:25 i Allmänt

Jag har ju lyckats med något som  jag inte gjort på minst 5 år och det är att jag kunnat vara i skolan fyra dagar i rad och det är en stor seger för mej men jag har fått betala ett stort pris för detta och det är ENORM SMÄRTA I RYGGEN och jag har väldigt svårt att kunna röra på mej och såret har blivit MYCKET VÄRRE!!!
 
Nu ska jag försöka ordna så jag kan läsa vissa saker här hemma så jag inte behöver fara hit och dit hela tiden för det tar enormt med kraft att ens ta mej till och från skolan så ju mindre desto bättre.
 
Det blir till att ta en VÄLDIGT LUGN kväll för imorgon ska vi till Lycksele för att göra några undersökningar och ta en massa röntgenbilder inför att jag ska få fara till tandläkaren under narkos för att dom ska kunna göra bort så mycket som möjligt så jag inte ska behöva gå till tandläkaren hela tiden.
 
Nu måste jag lägga mej och vila ryggen för det gör för ont.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Kanske för mycket?

Publicerad 2014-08-27 08:34:16 i Allmänt

Jag har ju varit i skolan två dagar i rad och ska försöka ta mej dit senare idag men jag börjar fundera på hur bra det är egentligen att fara på skolan för vi la om såret på ryggen och under dom här två dagarna har såret förvärras oerhört mycket det är länge sedan det var så här illa.
 
Det har varit MYCKET MER VÄRK i ryggen och när jag kommer hem från att ha varit i skolan så blir det sängläge resten av dagen så jag funderar på hur jag ska göra i fortsättningen om jag kan vara hemma vissa dagar och läsa hemma för då kan jag ju läsa i min egna takt och dela upp det så det inte blir så långa stunder.
 
Nu idag så börjar jag 10:00 så jag ska fara ut 09:00 för att göra en del ärenden innan för det går inte att göra det efteråt för då är jag nog så slut på och har ont.
 
Som det är nu tar jag en dag i taget och i bland en timma i taget mer kan man inte göra så det är rätt svårt för mej att kunna planera eftersom jag inte vet innan hur jag kommer att må då.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Helt otroligt roligt

Publicerad 2014-08-26 11:35:23 i Allmänt

Det är hel otroligt jag har nu kunnat vara i skolan två dagar i rad och jag är så glad och tacksam för all tid jag kan vara i skolan för det betyder ENORMT MYCKET för mej.
 
Jag hade engelska nu på morgon och jag trodde att det skulle gå dåligt för hela lektionen var på engelska men det gick bättre än förväntat jag förstod åtminstonde 85% av vad som blev sagt.
 
När jag sitter innan lektion nummer två så ser jag på telefonen i Facebook att han som varit en av mina faddrar för mej i Björklöven ville bli vän med mej vilket jag blev SUPER GLAD ÖVER!!!
 
Just nu har jag lunch och ska ordna papper som ska skickas för mitt handikapptillstånd så det kommer iväg. Efter lunchen ska det vara projektarbete där ska vi jobba om politik så det kan bli intressant.
 
Måste rusa.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Värt sin vikt i guld!!!

Publicerad 2014-08-25 12:21:44 i Allmänt

Jag har ju så besvärligt med värken i ryggen och jag har haft sådan tur att jag haft handikapptillstånd och det har varit värt mer än guld för då behöver jag inte gå längre än nödvändigt för som det är nu så varje steg jag tar skär i hela ryggraden så ju mindre jag behöver gå desto bättre.
 
Nu idag så ringde jag till sköterska om att jag vill ha en läkartid för jag måste ha ett nytt läkarintyg för att kunna förnya handikapptillståndet för det gäller bara ett år åt gången.
 
Idag har jag gjort någonting som är VÄLDIGT BETYDELSEFULLT och det var att jag var med i skolan och fick veta lite om olika kurser man kan läsa och jag ser ´VERKLIGEN fram mot detta läsår och jag hoppas att värken inte gör så i ont så jag kan vara där så mycket som möjligt.
 
Det betyder oerhört mycket att jag kan få göra någonting annat än att bara och gå här hemma hela dagar och jag får ju chansen att läsa upp mina betyg som kanske leder till att jag får något jobb i framtiden.
 
Nu är jag hemma igen för jag fick ge upp till slut för det gjorde för ont men jag kunde vara där 2 timmar och 15 minuter och det var en STOR SEGER för mej eftersom jag nästan aldrig brukar klara ens 1 timma aå då kanske ni förstår bättre hur stort det är för mej
 
Jag ska ta det lugnt resten av dagen och jag ska verkligen försöka fara till skolan i morgon också men det är för tidigt att säga nu jag tar en dag i taget.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

För tidig att säga

Publicerad 2014-08-23 12:55:42 i Allmänt

Igår var vi på apoteket för att hämta ut medicin plåstren som läkaren skrivit ut och efter vi kommit hem ringde en sköterska från smärtteamet som berättade hur vi skulle sätta dom och hur länge det ska sitta tolv timmar innan man tar bort dom.
 
Det är för tidigt att säga om det hjälper eller inte för det kan dröja upp emot två veckor innan det har full effekt av det så jag ska prova i alla fall en vecka sedan ringer hon och hör om det fungerar eller inte.
 
Jag hoppas verkligen att detta hjälper för mitt liv börjar va väldigt jobbigt när jag inte knappt orkar ta mej ut ens en gång per dag och dom dagar jag far ut så innan vi ens hunnit handla klart på Ica så har jag så ont att jag måste hem och blir sängliggande.
 
Att inte kunna göra saker som man klarat förut utan problem förut känns extra jobbigt för man blir mer och mer ledsen över hur det är och så länge jag har kvar skruvarna kommer livet se ut så här och det vill jag verkligen inte det är därför jag KÄMPAR för att få operationen gjord så jag kan återfå mitt liv igen!!
 
Jag ger ALDRIG UPP men det är jobbigt att det går till det sämre så jag skulle vilja ge er ett råd och tips att lära er att uppskatta hur bra det är om man får vara frisk och att ni ska vara glad över att ni kan göra saker och ting utan att ni får så ont i kroppen för den som inte kan det skulle det vara en dröm om det inte gjorde så ont.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 

Försöka göra skillnad!!

Publicerad 2014-08-22 12:39:10 i Allmänt

Idag var vi på apoteket och hämtade ut på apoteket ett slags medicinplåster som jag ska testa som läkaren skrivit recept på och det ska vara mot min smärta i ryggen.
 
När vi varit där åkte vi på Ica och handlade och när vi kom ut på parkeringen så är några reportrar och frågar folk och jag frågade vad det var dom frågade om och dom sa att det var inför valet vad man tycker politikerna här i Storuman bör göra och vad som är viktigast i valet  men dom frågade inte mej så vi åkte hem.
Efter att vi kommit hem så kom jag på en sak jag verkligen tycker att kommunen borde göra något åt så vi åkte mot ICA igen men då ser vi att dom är på väg in på caféet men jag han stoppa kameramannen och berättad vad jag tyckte politikerna borde göra och han sa att han skulle prata med reportern för han ville verkligen ha med det jag hade att säga.
 
Det jag sa var att jag är ju funktionshindrad och har svårt att ta mej fram i samhället och jag har ju en permobil men jag kan ju inte använda den på grund utav att gaterna är så dåliga och att man som funktionshindrad har väldigt svårt att ta sej fram och att man måste köra stora omvägar för att man ska ta sej dit man vill för man fastnar på järnvägsövergången.
 
Många tänker inte så mycket på dom som är funktionshindrade så jag ville försöka göra min röst hörd för den lilla grupp som är funktionshindrande i kommunen som oftast glöms bort att få politikerna att få upp ögonen för detta!!
 
Nu har jag då gjort det jag kan och dom kommer inte visa det i västerbottensnytt förrän om två veckor eftersom dom ska intervjua flera i olika byar och andra kommuner.
 
Tack för titten välkommen åter !!
Sampe

Så lite behövs det!!!!

Publicerad 2014-08-21 09:07:16 i Allmänt

Nu har jag sett hur lite det behövs för att det ska bli värre i såret på ryggen för igår hade jag bestämt mej för att göra våfflor alltså inte från början utan ur en påse och jag använde elvispen som står på ställ föra att göra smeten.
Det gjorde VÄLDIGT ONT i såret men jag ar tjurskallig och fortsatte göra det klart bara för att jag ville kunna lyckas med någonting själv men jag borde inte ha fortsatt för när jag var klar så hade jag FRUKTANSVÄRT ONT och känner att det verkar va blött bak i ryggen och det var såret som hade öppnat sej och det var väldigt mycket blod.
 
Detta är ändå positivt på ett sätt för det visar ju verkligen att det där såret kommer inte att läka så länge skruvarna kommer att finnas kvar där och att jag vill att dom ska plockas ut!!
 
Vi har lagt om så det känns då bättre nu men ändå så kommer jag inte att fara ut idag utan kommer vara hemma för att vila ryggen vill inte göra saken värre genom att fara ut för det tar så på krafterna att fara ut och om det inte är något jag måste göra ute så är det är inte värt det.
 
Nu tar jag en halvtimma i taget.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 

Jag fick rätt!!!!!

Publicerad 2014-08-20 08:16:00 i Allmänt

Jag skrev ju igår om läkaren som varit oförskämd och som sa att jag överdosserat fast jag inte alls gjort det.
Nu igår så ringde sköterskan på smärtteamet och hon ringde för att be om ursäkt för hur läkaren beskyllt mej felaktigt för dom hade hittat ett tekniskt fel så det såg ut som om alla mina mediciner var förnyade men i själva verket var dom inte det och därför hade läkaren regerat som hon gjorde men hon skämdes när dom hittat felet.
 
Det var en enorm skön känsla för jag visste ju att det inte var mitt fel utan deras och att dom sedan erkände det var bra gjort.
 
Sköterskan pratade med mamma om ett specialplåster som är mot smärta som läkare måste skriva ut och som jag ska få prova på men det dröjer ett tag innan dom får hem det till apoteket och när jag fått hem dom så ska vi ringa för att höra hur det ska användas.
 
Nu får jag se hur dagen blir om jag far ut eller inte jag tar just nu en timma i taget så det är för tidigt att avgöra ännu.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 

Har du gått skola eller??

Publicerad 2014-08-19 12:05:44 i Allmänt

Varför blir jag inte förvånad i morse ringde det en läkare från smärtteamet och jag gillar inte henne för hon låter en aldrig prata till punk utan avbryter en hela tiden.Jag fick ett negativt besked att hon pratade med den läkare som gör nervblockader och han säger att det inte går att lägga en blockad där jag har som mest ont.
 
Efter det så pratade vi om min medicin och jag sa att jag behövde ett nytt recept men hon sa "att du hade redan ett recept och var det inte så att det räckte så hade du överdoserat" Men det har jag inte alls gjort och kan inte göra det heller för när hon skriver recepten så skriver hon när jag tidigast får hämta ut medicinen 1 dag innan det tar slut därför är det ju inte möjligt för mej att hämta ut tidigare och därmed inte överdossera !!!
 
Sedan sa hon att hon skulle prata med hudavdelningen om dom kan hjälpa mej med såret så det läker men även om det skulle läka så dröjer det inte länge innan det är öppet igen.
 
Nu när vi var ute gick vi in på apoteket och det stämde det jag sa åt doktorn att det inte alls finns något recept och hon inne på apoteket räknade också och det blev exakt samma så nu börjar man undra om denna läkare gått skola eller??
 
Ursäkta om jag klagar men jag blir arg när läkare skyller på mej när det är dom självs som gjort fel och inte jag.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Leva med smärta

Publicerad 2014-08-18 08:05:21 i Allmänt

Det är många som inte förstår hur det är att ha en massa smärta dygnet runt och att man nästan aldrig sover för jag brukar gå och lägga mej 22:30 och sover jag fram till 01:00 så har jag sovit länge och jag är vaken resten av dygnet tro det eller ej.
 
Att lära sej leva med smärta och att man nästan aldrig sover är verkligen inte lätt vill jag lova men det är inget val man kan göra utan bara att acceptera och försöka klara sej ändå genom att spara på krafterna så gott det går och inte göra mer än nödvändigt.
 
När det gäller fritiden så blir det ofta att även om man vill gärna göra saker kan man inte för det gör för ont så det är svårt att planera in saker i förväg för man vet aldrig hur den dagen ser ut om man kan vara uppe och röra på sej eller om man har för ont och är sängliggande.
 
Många gånger så har vi sagt att vi ska gå på olika evenemang och lagt ut pengar på biljetter eller annat som det slutat med att vi måsta ge bort för jag inte orkar och har så ont.
 
Det är inte  när man nästan aldrig får sova eller inte kan göra något roligt utan bara kunna vara hemma´för man har så ont  och då är det inte så lätt att se saker positivt på det hela för det finns ingen som skulle vilja ha live på detta sätt så det är inte så konstigt om man blir deppad!!
Man tar en timma i taget.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Att lära sej

Publicerad 2014-08-17 11:56:37 i Allmänt

Man säger ju att man lär sej något nytt varje dag och igår var en väldigt jobbig dag och jag hade väldigt.Jag satt mej vid datorn och började googla lite om nervsmärta och jag hittade en sida där det stod om nervsmärtor och jag hittade den typ som passar in på mej bäst och nu läser jag allt på nätet för att kanske hitta något botemedel.
 
De är inte klokt vad mycket det finns att hitta på nätet om just den typen av smärta som jag har som göra olika ont olika timmar om dagen som på morgonen är värken väldigt jobbig och fruktansvärt ont medan det gör mindre ont mitt på dagen och blir värre på afton/kvällen.
 
Det är väldigt svårt för mej att sitta för så fort jag sätter mej ner gör det ont och att vara uppe och röra på mej gör också ont så det som gör minst ont är om jag lägger mej ner i mer än framåt stupat sidoläge och jag försöker läsa något men det är svårt för jag ligger ju inte bekvämt men det är det som gör minst ont.
 
Jag kommer inte fara ut idag för det orkar jag inte med idag det är nog som det är.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Inte så smart!!!

Publicerad 2014-08-16 09:10:01 i Allmänt

Det är ju sagt att jag ska måsta ta minst 50 ml sondnäring per dag i sonden på magen och det har ju inte gått pga att det gör så ont men då igår skulle jag pröva spruta in den mängden och det gjorde VÄLDIGT ONT och sedan när morsan kom hem bad jag henne kolla såret på ryggen och det ser värre ut igen.
 
Så denna lilla mängd kan göra så stor skada så jag kommer enbart att ta medicinen men mer blir det inte för så fort jag sprutar in någonting där skjuter det och gör extra  ont i ryggen och det känns som skruvarna håller på komma ut och jag vill inte göra det värre än det redan är!!
 
Jag kommer ändå fast jag har det väldigt besvärligt att fara ut för att handla och för att se någonting annat för jag har inte varit ute på två dagar och som det är nu går jag mellan dator och sängen eller räknar tapeterna för det går inte sitta och se på tv för jag får så ont i ryggen så ska jag se något på tv får jag stå upp annars går det inte.
 
I övrigt så tar jag dagen timma för timma .
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Långt bort!!

Publicerad 2014-08-15 07:50:00 i Allmänt

Igår ringde jag ju för jag ville ha besked om hur långt bort det är innan jag får komma dit till stället i Sävar och även träffa Ortopeden och jag fick ett form av besked och det är att den läkare som är ute i Sävar har fortfarande semester till vecka 36 och det dröjer nog ett bra tag efter det eftersom det måste passa med ortopeden också.
 
Det kommer vara jobbigt att behöva vänta så länge när det gör så ont och att ens ta medicinerna i sonden på magen gör fruktansvärt ont att jag gruvar varje gång jag ska ta dom och jag har ju extra medicin att ta om jag skulle behöva men jag gör inte det för det gör mer ont än vad den hjälper så därför försöker jag härda ut i alla fall.
 
Även om det känns jobbigt att behöva vänta så länge så får jag försöka tänka på att det är nog bättre det så det blir bättre förberett så det inte går för fort och så blir det ändå ingenting.
 
Det gäller ju att försöka hålla humöret uppe men det är inte lätt för nog har jag fått vara med om mycket och har haft det VÄLDIGT SVÅRT och haft MYCKET ONT så jag är ju van smärta och har lärt mej att kunna hantera smärta på ett annat sätt än andra men denna smärta är nog den VÄRSTA SOM JAG HAFT!!
 
Många har sagt att om dom kunde skulle dom ta över min smärta men även om det gick så skulle jag ALDRIG I LIVET låta någon annan ta över denna smärta för även om det är snällt tänkte för det gör så ont att man inte ens önskar sin värsta fiende och dessutom så skulle jag inte kunna leva med mej själv om jag visste att någon annan måste ha så ont och må dåligt bara för att jag ska slippa för då skulle jag må ännu mer dåligt!!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Vill ha hjälp!!!

Publicerad 2014-08-14 12:20:00 i Allmänt

Nu går det bara inte längre att bara gå och vänta utan att veta någonting för det är svårt att orka stå ut med smärtorna när jag inte vet om ortopeden är villig att opererar ut skruvarna som gör FRUKTANSVÄRT ONT!!!!!
 
Jag har nu så svårt att ens kunna sitta utan att det värker i ryggen och om jag lyckas sova så ligger jag mer än framåt stupad sidoläge och ligger så tills jag får för ont och måste då upp och gå en massa.
 
Det går inte att stå ut så jag ringde om att höra om det går att skynda på så jag får komma till stället i Sävar och få träffa ortopeden och få höra vad han säger om han nu är villig att operera mej och om han nu inte vill göra det ska jag be honom skicka en remiss till den ortoped som satt in skruvarna som jobbar nu i Uppsala för han kanske kan göra det.
 
Jag har en plan B ifall han också säger nej och det är att dom opererar in en ny sond på magen som går förbi skruvarna men jag kommer ändå ha värken i kvar så det blir en nödlösning
 
Om det blir av så måste jag ju gå upp i vikt så då får jag väl pressa i mej maten fast det gör ont för jag vill att det ska gå så fort som möjligt!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Negativt men också positivt

Publicerad 2014-08-13 07:34:47 i Allmänt

Smärtan har nu under sista tiden gjort extra mycket ont för inte nog med att jag haft så att det bränner nu har det dessutom blivit så jobbig för nu har det även blivit att det ibland kör som in knivar i ryggen som gör FRUKTANSVÄRT ONT!!!!
 
I måndags ringde en läkare från smärtteamet som sällan brukar lyssna på vad jag har att säga utan hon brukar i stort sett säga det hon vill och sedan säga att hon måste sluta.Denna gången sa hon att vi hade gått om tid att prata och jag vet inte de jag för samtalet var över på 01:54 minuter så gott om tid vet jag inte om jag kan kalla det direkt.
 
Det som var positivt med det samtalen var att hon hade fått reda på att jag ville prova på att få nervblockader och att hon skulle prata med den läkare som brukar göra det om hur fort det går att ordna.
 
Nu hoppas jag att det går att ordna fort för det är fruktansvärt jobbigt att det gör så ont att jag knappt kan ha en t-skirt på mej och att det lindrar så pass att jag ska kunna orka göra saker och ting.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Är vi knäpp eller??

Publicerad 2014-08-11 08:36:46 i Allmänt

Ja vissa kan tycka att man är knäppa som kliver upp 03:30 en Söndagsmorgon helt frivilligt men varken jag eller morsan kunde sova så när jag börjar gå mot tv rummet så hör jag ´henne säga "ska du gå upp nu?" och jag svarar att det skulle jag då säger hon "jag kommer också kliva upp nu" så vissa kan tycka vi är knäppa som klev upp men varför ska man ligga kvar i sängen om man ändå inte kan sova??
 
Nu denna natt klev jag upp ungefär 02:00 för det gick inte att sova denna natten heller men morsan sov då i alla fall och det var ju bra eftersom hon ska jobba idag
 
Hur dagen blir sedan får jag se för som det är nu tar jag en timma i taget än att jag planerar i förväg och det inte kanske går att genomföra på grund av all denna värken i kroppen.
 
Nu ska jag ta det lugnt ett tag innan jag börjar göra någonting och för att medicinen ska börja verka.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
.
 
 

Inget blir gjort!!

Publicerad 2014-08-09 12:25:54 i Allmänt

Jag blir vansinnig på denna värk som jag har det är ju nästan omöjligt att göra någonting för jag får ont ´vad jag än gör så det blir nästan ingenting gjort för min del.
 
Man lär sej inte uppskatta saker och ting och tar det förgivet och man lär sej aldrig förrän man fått prova på hur det är inte kunna göra saker och ting.
 
Igår var jag ju aldrig ute för det gjorde för ont men så idag tänkte jag fara ut och det blev att fara på Ica men redan innan vi kommit till kyldiskarna kände jag att det gick åt skogen så vi gick till kassan och betalade.
Även fast det gjorde ont ville jag in på kakbiten och köpa något men efter att vi varit där så var det raka vägen hem och det var VERKLIGEN INTE LÄTT vill jag lova att ta mej upp till lägenheten men till sist så var jag uppe.
 
Nu efter att vi ätit lunch så åkte morsan ut igen för att dels fara på jobbet och göra något för jag vill helst inte åka på jobbet för även om morsan säger jag ska bara göra det här sedan far vi så blir det alltid något mer så därför är det bättre om hon far själv då kan hon ju va där hur länge hon vill.
Hon skulle även göra några andra ärenden innan hon kommer hem igen så under tiden tar jag det väldigt lugnt eftersom jag får mer värk när jag rör på mej.
 
Mer blir det inte idag tyvärr.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Inte det vanliga

Publicerad 2014-08-08 08:31:23 i Allmänt

Igår var en helt annorlunda dag först vid 11:00 så åkte vi ut för att handla för dagen sedan åkte vi direkt hem igen och sedan vid 12:40 kom morsan och vi åkte till So-macken för att byta däck på bilen och vi passade på att gå in på Frasses och äta innan bilen var klar och sedan skjutsade morsan hem mej igen. 
 
När morsan senare var ute och körde så började det låta en varningssignal inne i bilen och sa något om lufttrycket men hon tänkte inte så mycket på det just då.
 
Senare så skulle vi flytta min moped till mitt garage och när vi gjort det så åkte vi till min faster och kusin när vi ändå var ute.och när vi kommit hem ringer dom om att vi kanske hade tappat en bult på vägen när vi körde iväg och att det kanske var det bilen larmade om.
 
Morsan gick ner för att titta men vi hade då alla bultar så det måste varit någon annans.
 
Nu i morse åkte morsan till So-macken och fick hjälp så nu är det tyst i bilen igen.
 
Det lär bli en VÄLDIGT lugn dag för mej för det tog verkligen på krafterna att även fara ut igår kväll så jag har väldigt ont just nu så vi får väl se om jag åker ut idag eller inte det är för tidigt att avgöra just nu.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Mera jobb

Publicerad 2014-08-07 08:21:49 i Allmänt

Igår var jag ju till tandläkaren och det blev mer jobb än vad tandläkaren trodde så hon rengjorde och gjorde en tillfällig lagning och jag har fått en tid den 11/9 då jag ska få åka ner till Lycksele för att göra det under narkos och laga fler tänder för då slipper jag åka hela tiden till tandläkaren.
 
Jag frågade även om det fanns något annat lagningsmaterial som kanske sitter bättre men som kostar men det gör det inte tyvärr.
 
Nu idag kommer det att bli en lugn dag för att jag ens satt i tandläkarstolen i en kvart har gjort att det gör fruktansvärt ont i ryggen idag så då kanske ni fattar varför det tar så lång tid innan tandläkaren har lagat färdigt endast en tand.
 
Många tänker inte på hur värdefullt det är att ha en frisk fungerande rygg för vi använder ju ryggen så fort vi sitter upp eller när vi rör på oss men det börjar man inte att tänka så mycket på om man inte fått prova på saker och ting för det är många som bara får drömma om att ha en fungerande rygg så ni som har en fungerande rygg ska vara tacksamma för det.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Hur detta ska gå?

Publicerad 2014-08-06 07:47:46 i Allmänt

Nu idag 09:10 ska jag till tandläkaren och jag är rädd för att dom måste göra en massa arbete för jag tror inte att det är så lätt att laga så dom kanske måste göra en brygga eller något och jag ska fråga hur lång tid det tar eftersom jag har så svårt att sitta pga ryggen.
 
Om det tar lång tid ska jag be dom skynda på så jag får åka ner till Lycksele eller Umeå för att göra bort det mesta under narkos för det är väldigt jobbigt att behöva åka hela tiden för att lag tänderna för en tand tar det ungefär fyra tandläkarbesök innan dom hunnit klart med en tand och därför tar det så lång tid att laga.
 
Jag får se hur jag mår efter tandläkarbesöket ifall jag orkar med att åka och handla eller om jag måste åka hem för att jag har för ont för att orka göra något men det återstår att se.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Blir ingen rolig dag

Publicerad 2014-08-05 09:36:14 i Allmänt

Idag blir det nog ingen rolig dag har inte sovit nästan någonting pga värken i ryggen och har haft en väldigt tuff morgon.
 
Det lär bli en lugn dag och försöka röra mej så lite som möjligt så det inte ska göra mer ont än det redan är så det lär bli mycket att sitta vid datorn eller se på filmer och som tur har man ju en hel del att välja på så det är ingen direkt brist där iaf.
 
 Jag ska även försöka vila för imorgon fick jag tid hos tandläkaren då ska dom försöka se om dom kan göra något här eller om dom skickar mej till Lycksele för att göra det under narkos istället.
Det som är tur är att jag har då iaf gratis tandvård men jag är villig att betala om det inte är allt för dyrt om det finns material som kan sitta fast bättre så man inte måste göra om samma sak igen.
 
Senare får jag väl se om jag åker ut eller hur jag gör det beror på hur ont jag har just då för andra kan ju planera flera veckor i förväg vad dom ska hitta på att göra medan jag endast kan planera dag för dag eftersom jag inte vet hur ont jag har just den dagen och många gånger kan jag måsta ta en timma i taget men det är inget man kan veta i förväg så därför har det varit VÄLDIGT svårt för mej att kunna planera.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Om jag har tur???

Publicerad 2014-08-04 08:48:19 i Allmänt

Jag ringde och pratade med tandläkaren nu på morgonen och berättade hur det låg till och dom har väldigt fullt upp idag men jag blev uppsatt som nummer ett på väntelista så skulle hon ringa om dom fick en ledig tid.
 
Nu idag försökte jag även kontakta smärtteamet för att prata med dom angående nervblockader och att jag vill prova det för även om det kanske gör ont när dom gör det så kanske jag inte behöver ha lika ont hela tiden och då är det värt den smärtan för det är jobbigt att man knappt kan ha på sej kläderna utan att det ska göra ont och om det skulle fungera så skulle det underlätta för mej att jag skulle orka mera.
 
Det svarade en sköterska på smärtteamet som jag pratade med och berättade att jag ville prova nervblockader och hon skulle notera det tilldess att läkaren va tillbaka från semestern för sköterskorna började idag medan alla läkaren börjar om en vecka DETTA TYCKER JAG ÄR VÄLDIGT KORKAT!!!
 
Jag får se senare idag om jag får någon tid hos tandläkaren så vet jag att jag ska ut någonting annars får jag se hur jag gör eftersom det tar på krafterna.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Måste göras!!!

Publicerad 2014-08-03 09:45:51 i Allmänt

Den som inte behöver äta mediciner borde vara lycklig över att inte behöver det och slipper dess biverkningar för anledningen till varför jag jämt drabbats av problem med tänderna är av den anledningen.
 
Nu ska jag prata med tandläkaren om vad det kostar att laga tänderna med något annat material än dom brukar använda för igår kväll hände det för fjärde gången att samma tand som dom lagat lossnade och även en bit av den bredvid så jag är beredd att betala om det inte är för dyrt om det finns något bättre material.
 
Jag har ju en massa titanskruvar som väger 1,5 kilo som dom kan få och smälta ner och laga tänderna med men det skulle dom nog aldrig gå med på
 
Nu som tur är att jag är van mycket smärta vilket hjälper men det blir till och med för ont för mej men som tur har jag ju redan tandläkarbedövning som jag brukar spruta på en kompress och lägga mot såret men nu lägger jag kompressen i munnen istället vilket fungerar.
 
Det gäller bara att inte ha kompressen där för länge för man blir ju alldeles bedövad i hela munnen och det kan bli svårt att prata med folk om jag går ut idag.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

En stor seger!!!

Publicerad 2014-08-01 12:12:36 i Allmänt

I morse gruvade jag mej inför att jag skulle väga mej innan mötet med dietisten då jag skulle ställa mej på vågen och jag var rädd att jag skulle ha gått ner nu när jag vissa dagar inte fått äta via blodet.
 
När jag väl tog modet till mej så när det visar på vågen så har jag inte backat som jag trodde utan ökat i vikt ett helt kilo på en vecka så det var en mycket positivt överrasknings!!!!
 
Nu ska jag fortsätta i samma takt så kanske jag går upp i vikt ännu mera och för andra kanske man inte blir direkt glad att gå upp i vikt men när man har varit liten hela sitt liv och hela tiden haft svårt för att kunna gå upp så är det EN STOR SEGER!!!!
 
Efter vi varit där åkte vi på Ica för att handla innan vi åkte hem och nu har jag skickat iväg morsan på jobbet så hon inte ska vara så stressad hela tiden för det gör ont i mej när jag får se henne må dåligt så då är det bättre hon kan få bort lite saker ur huvudet så hon inte är så stressad hela tiden.
 
Resten av dagen ska jag ta det lugnt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela