sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Ett steg närmare

Publicerad 2015-05-30 11:05:10 i Allmänt

Nu idag har jag och min mamma suttit och fyllt i en anmälan till patientskadeförsäkringen via dator för att kanske få ersättning för värdeskadorna . Det känns verkligen bra att ha det gjort för det skulle vara oerhört skönt om det skulle bli så för det har varit ett ENORMT LIDANDE!
 
Sedan när det gäller att anmäla det andra så ska vi på måndag ringa till juristen för att prata om hur vi vill gå till väga så jag hoppas att det kommer gå bra.
 
Idag kommer jag att försöka ta mej ut även fast jag har VÄLDIGT ONT så far jag ut ändå även om det inte blir en längre stund men jag får då se något annat i alla fall.
 
Det är ju bättre att i alla fall försöka ta sej ut än att jag sitter inne hela tiden för det är långtråkigt vill jag lova.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 
 

Ett steg för upprättelse!!

Publicerad 2015-05-28 09:44:13 i Allmänt

Jag har nu under två dagar haft EXTRA MYCKET ONT och inte orkat med ens att knappt sitta vid datorn utan legat mest i sängen.
 
Igår ringde det en kvinna från patientnämnden och var jurist och hade läst brevet jag skickat till dom om att jag skulle vilja ha hjälp för att få upprättelse för skador i vården. Vi pratade en hel del och hon ska skicka hem en massa informationsblad för det finns flera vägar man kan gå. Då kan jag och min mamma sitta och läsa i lugn och när vi vet hur vi vill gå tillväga så ska vi ringa henne så ska hon hjälpa oss med detta.
 
Det känns skönt att det kan bli av något av det här för jag tycker det är fel inom vården om det begås ett fel att man inte i vissa fall ens meddelar patienten och inte ens ber om ursäkt för det utan man låter patienten tro att allt har gått rätt till och allt ska bli bra medan det inte blir det.
 
I natt kunde jag inte sova på grund av värken i kroppen, mest gjorde det ont i ryggen och nacken hela tiden så det var svårt att sova. Jag försökte till och med att sova sittande men det gick då inte så jag fick ändra läge hela tiden i sängen minut för minut.
 
Vi får se hur denna dagen blir.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Kanske en lösning??

Publicerad 2015-05-26 09:26:14 i Allmänt

Igår så ringde en sjuksköterska från smärtteamet och hon sa att hon skulle prata med läkaren om att kontakta ortopeden i Umeå igen. Hon sa att hon skulle prata med läkaren igår så skulle hon höra av sej idag till mej så jag får väl vänta och se.
 
Jag var ju uppe på sjukstugan igår och när jag träffade sjuksköterskan för omläggning av sonden så pratade hon med läkaren som kom in och hon sa att det nu inte verkar vara infekterat längre!!
Det stora problemet var ju att sonden sitter ju så tajt så det nöter och skaver mot huden. Läkaren ringde ner till Umeå och fick som svar att jag ska byta ut sonden till en längre en så dom beställer en som är en storlek större plus en som är en storlek större än den ifall det skulle behövas.
 
Nu hoppas jag det går fort tills den kommer för det lär dröja en vecka eller två innan den har kommit och jag kan byta den.
 
Det ska nog gå bra.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Att inte veta ??????

Publicerad 2015-05-25 09:17:22 i Allmänt

Jag brukar säga att "Det värsta jag vet är att inte veta vad som kommer att hända eller när det kommer att hända" sedan om det är bra eller dåligt spelar ingen roll för då vet jag då någonting.
 
Nu så ringde jag till smärtteamet och pratade in på deras telefonsvarare att jag ville veta om dom pratat med ortopeden i Umeå eller inte för jag vill ha ett svar. Även om han säger skulle säga nej så är det då bättre att veta för då kan jag lägga energi på att leta vidare.
Jag har ju fått tips om en läkare som jag kommer att kontakta för att höra om han kan tänkas göra det för i sådana fall så jag har ju en plan B.
 
När det sedan gäller infektionen runt sonden på magen så har det inte blivit bättre alls under helgen så jag ska upp på sjukstugan för att försöka få hjälp. Jag hoppas dom hör av sej från Lycksele om dom har kommit fram till något när dom pratat med Kirurgen i Umeå?
 
Senare ska jag även till sjukgymnasten och få hjälp med nacken och hon brukar kunna få till det bra.
 
Det var denna dagens göra.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Inte som planerat och inget jag ser fram mot

Publicerad 2015-05-22 09:45:22 i Allmänt

Igår var jag ju uppe på sjukstugan för att få hjälp med sonden på magen och läkaren skulle ju återkomma men jag hörde aldrig någonting ifrån dom igår. Jag ringde nu på morgonen till sjuksköterskan och då sa hon att vi inte skulle använda lapispennan utan dom ska kontakta kirurgen i Umeå och undersöka vad man ska kunna hitta på om att jag kanske kunde byta till en annan typ av sond.
 
Vi får väl se hur det löser sej med det men jag är då inte bekymrad över det snarare är jag bekymrad över ryggen för ju mer jag ökar i vikt ju ondare får jag i ryggen eftersom det blir ett större tryck på skruvarna som sitter i diskarna men nog kommer jag att kämpa på ändå att  försöka gå upp så mycket jag bara kan trotts att jag kommer få ENORMA SMÄRTOR  för det ökar ju bara chanserna till att få operera mej och då är det värt att lida.
 
Nu kommer jag bara att ta det väldigt lugnt och göra så lite som möjligt för att inte få så ont.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Tråkigt men sant

Publicerad 2015-05-21 10:13:04 i Allmänt

Jag har haft infektionen runt sonden på magen nu i över två månader och har provat äta olika typer av penicillin men det har inte hjälpt tyvärr. Igår var vi uppe på sjukstugan för att träffa läkaren om hur vi skulle göra och han ringde till kirurgen i Lycksele och dom gav tipset om att försöka ta en lapispenna (används ofta för att få bort vårtor) och smörja runt knappen.
 
Sjuksköterskan hittade ingen lapispenna igår eftersom dom håller på att bygga om så jag fick åka upp idag och då har hon pratat igen med läkaren i Lycksele .Han sa att sköterskan skulle ta bilder och skicka till honom så skulle han kolla på dom och återkomma. Sjuksköterskan gjorde det men det dröjde länge innan han sa att han skulle återkomma ikväll.
 
Då kom jag och sköterskan överens om att jag ska byta till ett annat förband och smörja med ett skyddande medel tills vi får något svar av läkaren i alla fall och blir det några ändringar hör hon av sej.
 
Nu är jag hemma igen och tar det lugnt för det tar så på krafterna att ens göra det lilla.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Jobbig men NÖDVÄNDIGT!

Publicerad 2015-05-17 10:23:30 i Allmänt

I förr går bytte jag ju ut sonden på magen och jag hade rätt att det gjorde FRUKTANSVÄRT ONT men det var VERKLIGEN NÖDVÄNDIGT vill jag lova!
 
Den har nog ALDRIG varit så dåligt skick någon gång när jag har bytt den så det var skönt när det väl var gjort!
 
Nu hoppas jag att det ska bli bättre med sonden så jag får bort infektionen i magen för då är då ett problem borta.
 
 
Idag ska vi försöka ordna till min moped som dom ska få hyra till mopedutbildningen på mammas jobb eftersom att ledaren ska köra 2 timmar i samhället med varje elev så då gäller det att sitta bra (min EU-moped ser mer ut som en motorcykel  och är mer som en glidarvariant )
 
När det är gjort kommer jag nog vara rätt slut på inte för att det är mycket att göra utan det tar så på krafterna.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Något jag avskyr men det måste ändå göra!!

Publicerad 2015-05-15 11:16:28 i Allmänt

Jag har ju haft STORA problem med sonden på magen med infektioner och jag har gått och ätit penicillin en väldigt lång period men det har inte blivit bättre av det. Därför kom jag på när läkaren sa att "infektionen verkar ha bitit sej fast inne på något i magen" då kom jag på att det kan vara så att infektionen bitit sej fast i själva sonden.
 
Nu ska jag ta och byta ut den till en ny vilket jag AVSKYR att göra för i vanliga fall borde det gå rätt lätt men jag har sår inne i magen plus hela gången där pinnen går in och det gör FRUKTANSVÄRT ONT!!!!
 
För den som inte provat att ha en sond på magen så är det en som en pinne som går in i magen. För att den ska stanna kvar sprutar man in fem milliliter vatten i en liten ballong som sitter på insidan så den inte ska kunna åka ut. Om det skulle vara så att jag skulle stöta i sonden som har hänt många gånger ofta på skolan på idrotten så om någon skulle träffa på sonden brukar jag hemföra med att det gör ungefär 10 gånger ondare än om någon sparkar en mellan benen då kanske ni förstår hur ont det kan göra.
 
Nu ska jag samla mina krafter tills jag känner mej redo för efteråt kommer jag har VÄLDIGT ONT!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Hoppas det går fort

Publicerad 2015-05-11 11:31:29 i Allmänt

Idag lämnade vi in till sjukstugan i Storuman intyget som dom ska skanna in i min journal och då kan smärtteamet läsa det där och visa det för ortopeden. Senare ringde dom och sa att nu finns det i min journal.
 
När jag fick veta det så ringde jag till smärtteamet och talade in på svararen att nu finns det så dom kan kolla så dom kan visa för ortopeden i Umeå.
 
Jag hoppas det kommer att gå fort att få ett svar från honom för jag vill verkligen få operationen gjord så fort som möjligt helst innan sommaren eller just efter operations uppehållet som dom har under en viss tid på sommaren. Vill han vill inte operera mej ska jag söka en annan läkare som jag fått tips om som kanske kan tänka sej göra det för han har tidigare opererat många patienter som blivit opererad av den läkare som opererade mej fel två gånger.
 
Jag hoppas att plan A fungerar men annars jag har ju en plan B.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 

Inte lätt alls men nödvändigt måste!!

Publicerad 2015-05-08 11:13:35 i Allmänt

Jag har ju haft värk mycket mer än vanligt och det tror läkarna att det beror på nervsmärtan som kommer från skruvarna i ryggen. Nu om dagarna ligger jag nästan bara på sängen för då gör det minst ont. Även om jag har lust att vilja göra något så gör det för ont för att orka med.
 
Mycket av smärtan beror nog på när jag sprutar in mat i sonden på magen för då skjuter det i ryggen men om jag ska upp i vikt vet jag inget annat sätt än att försöka stå ut.
 
Vi ska på Måndag lämna över till sjukstugan intyget från läkaren så dom kan skanna in det i min journal så läkarna i Umeå kan se det. Jag hoppas dom kan snabbt prata med ortopeden igen så jag kan få snabbt besked för det gör det lättare att stå ut.
 
Nu i helgen ska jag nog bara ta det lugnt för att minska risken för  att få värre med smärtan.
 
Trevlig helg!
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe

En förfrågan

Publicerad 2015-05-04 10:40:19 i Allmänt

Idag var jag uppe på sjukstugan för att träffa en läkare för jag har börjat svälla upp kring vänstra höften och det gör ont. Det visade sej att det hör till mina nervsmärtor som vi ska försöka bedöva med en salva som innehåller lite chili i så det domnar som bort och vi får se om det hjälper.
 
Jag fick en förfrågan på Facebook om jag kunde skriva ett inlägg om vad jag brukar göra på fritiden och vad jag gillar att göra?
 
Förut gillade jag att klättra på klätterväggar men det går inge vidare sedan ryggoperationerna.
 
Det är ju inte lätt nu för mej att hitta på saker och ting i och med att jag har sådan smärta som hindrar mej att orka göra saker men jag försöker när jag kan att ta mej ut för att träffa folk ibland kan jag fara och fika eller umgås med vänner och för att få kunna tänka på någonting annat för en stund. Ibland så åker jag och min mamma iväg på olika marknader och tittar på olika saker men då åker jag rullstol för det är för långt att gå.
 
Jag ÄLSKAR att gå på Björklövens hockeymatcher och se dom spela men nu när smärtan är för jobbig så följer vi matcherna via dator och ibland kan vi se dom och jag skulle ALDRIG överge Björklöven!!
 
Det är även så att jag ÄLSKAR att gå på olika revyer för att få skratta och det har hjälpt till under dessa jobbiga år.
Jag har även nu gått med i en grupp där vi ska spela en teaterföreställning på nån eller några skolor. Jag har valt att vara med som statistroll eftersom jag inte vet hur smärtan är just den dagen så då blir inte själva föreställningen drabbad om jag inte kan vara med.
 
Ja det var lite av vad jag gillar och brukar göra.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Svart på vitt !!!!

Publicerad 2015-05-02 08:34:59 i Allmänt

Igår fick jag utlåtandet från läkaren om hur hon anser detta och hon tycker att denna läkare som opererade mej ska avskedas. Nu har jag två skruvar som går in i två diskar och en som sitter snett och det är bara ren tur att den inte skadat något organ. Hon skrev även att den första operationen så hade jag redan då flera skruvar som satt fel men också flera som satt i diskarna.
 
Läkaren skrev även att hon tycker att det är BEDRÖVLIGT och SKAMLIGT av hur svensksjukvård har eller inte behandlat mej!!
När jag har varit hos läkaren och beskriver hur ont jag har blir INTE trodd på och många gånger har dom sagt att det var psykiskt utan att ens undersöka mej och ta reda på fakta det är BEDRÖVLIGT !!!
 
Istället har sjukvården proppat i mej skyhöga doser av starka mediciner som till slut inte ens fungerar om dom inte höjer den men det är redan på max dos.När den slutat fungera har dom gett mej en till sort starka mediciner som man bara blir beroende av. Om jag INTE skulle MÅSTA behöva ta dessa mediciner för att ens orka ta mej upp så skulle jag ALDRIG i världen äta alla dessa mediciner!!
 
Hon skrev även att detta är MYCKER TUNGA BEVIS för att det finns ingenting annat som kan hjälpa än operation för att ta ut skruvarna ur diskarna men även eventuellt även gå in på framsidan för att kunna staga upp det som inte är läkt som det borde!! 
 
När en sådan här sak inträffar att patienterna får lida för att läkaren gjort ett EXTREMT DÅLIGT jobb men ändå får fortsätta operera även fast dom inte borde det.  För när läkaren gör om samma sak på flera patienter tyder det ju på att dom INTE är lämplig att utföra det här jobbet! (detta var läkarens egna ord)
 
Det är ju faktiskt väldigt riskabla operationer där man kan bli förlamad eller i värsta fall dö så då vill man ju ha en läkare som man litar 250% på för man lägger ju ens liv i deras händer!
 
Vissa håller nog inte med mej och tycker Svensk sjukvård är bra men när jag gånggång fått vara med om olika vårdskandaler så ser jag det ur patientsynvinkel och ingen ska behöva vara med om detta!
 
Denna läkare har tagit åtta år av mitt liv som jag aldrig kommer få tillbaka och han ska inte få förstöra livet för flera patienter.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe 
 
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela