sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Lugnt ock SKÖNT!!

Publicerad 2014-02-28 10:46:45 i Allmänt

Igår kväll åkte vi upp på sjukan för att koppla droppet och där var även hemsjukvården för att lära sej hur det fungerar.När det var klart tog vi en nödlösning att vi satt fast pumpen på en krycka så att det lättare skulle gå att bära och när vi väl var hemma var det bara att flytta över den.
 
Nu på morgonen har vi varit uppe på sjukan för att koppla bort den och då var även en annan från hemsjukvården med för att lära sej.
 
När vi var klara där åkte vi till Ica för att handla lite medans jag ändå var ute för jag har ju så svårt att gå i trappor så ju mindre gånger jag behöver gå desto bättre är det.
 
Det blir till att ta det lugnt idag som vanligt men som tur är har jag MYCKET mer att kunna göra här hemma än på sjukan och jag behöver inte ha en massa folk som springer in till en hela tiden.
 
Borta bra men HEMMA BÄST!!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Terroriserad som bara den!!

Publicerad 2014-02-27 12:58:28 i Allmänt

Det har varit en EXTREMT!!! jobbig natt för vi blev tvungna att flytta till en mindre sal eftersom dom behövde det rum jag låg i för det är överbeläggning på avdelningen. Vi fick väldigt svårt att rymmas men det gick till slut och då var klockan så pass att man bara ville gå och lägga sej.
 
MEN!!! det blev inte till att få sova under hela natten eftersom han som bor i rummet bredvid är ju dement och han sprang hela tiden in på vårat rum och det var väldigt svårt innan han gick ut. Om man inte sa till honom att gå ut så gick han fram till mej och började rycka i kläderna och personalen gjorde allt dom kunde för att försöka hindra honom men det blev totalt 14 gånger han sprang in til´l oss så det var omöjligt att kunna sova.
 
Jag som sover så dåligt i vanliga fall behöver all sömn jag kan få det är nog lite som det är.
 
Sedan nu på morgonen träffade vi läkaren och nu så är jag utskriven därifrån och då på kvällarna kommer det att komma hem till oss och hjälper till med att koppla pumpen för man måste va sjuksköterska för att få hantera det där. Jag kommer att väga mej både här hemma men även en gång i veckan uppe på sjukan och blir det till att jag börjar gå ner i vikt så är vi ju alltid välkommen tillbaka så det är skönt att ha det som reservplan.
 
Nä nu måste jag röra på mej.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Lögn eller inte??

Publicerad 2014-02-25 10:15:34 i Allmänt

Som vanlig så har jag något att klaga på och det är det så kallade Smärtteamet som hade lovat att jag skulle få hjälp redan för tre år sedan men att det aldrig har hänt något eller att jag fått någon hjälp.Jag blev ju lovad att i början på Februari skulle jag läggas in på Björkgården i Sävar för att få hjälp med smärtan och ändring av medicin men snart är ju även denna månaden slut och man har inte hört någonting från dom och nu börjar jag bli så less på att dom bara lovar och lovar så jag kommer innan denna månaden är slut att skicka in en ANMÄLAN på dom och även kontakta media för att visa hur det ser ut i vården i dagens läge.
 
Jag blir vansinnig på att ingenting händer och att smärtan tar livet ur mej för jag kan inte göra någonting snart för jag kan inte sitta och se på tv för då får jag så ont i ryggen och jag kan knappt sitta vid datorn för jag får så ont i ryggen och jag kan inte heller röra mej utan att det gör så ont så just nu känns det SKITJOBBIGT!!!
 
Det blir mest att jag tar det Extremt lugnt och går mellan tv,dator och sängen där jag ligger och läser men det går bara en kort stund innan jag måste upp igen.
 
Ni kanske fattar varför jag misströstar över min situation och att inte läkarna gör något för att jag ska få hjälp.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Detta måste ordnas!!!!

Publicerad 2014-02-24 11:10:59 i Allmänt

När vi var på apoteket i lördags fick vi reda på en sak att den medicin som jag äter och som jag måste betala själv som går utanför högkostnadsskyddet kommer att upphöra och kommer inte att kunna beställas för dom slutar att tillverka den.
 
Nu får jag ju STORA problem eftersom det är den medicin som funkat bäst mot min smärta så nu ska läkarna fundera ut någon annan liknande medicin som jag kan äta istället.Jag vet en medicin som jag åt innan jag hade den här och som går inom högkostnadsskyddet men som är svåra att få tag i men om jag kan få den istället skulle det ju lösa sej.
 
Ja det ska ju ALTTID vara något som ska djävlas för mej men det som kan vara positivt är att om jag får den andra medicinen så behöver jag inte betala för den.
Man ska ju inte behöva lägga ut 5000 i månaden enbart på mediciner det går bara inte!!
 
Vi får se vad som händer.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Ett Stort problem!!

Publicerad 2014-02-22 14:21:34 i Allmänt

I morse hände en sak när jag skulle ta morgonsmedicinen när jag skulle spruta in det i sonden var det total stopp och vi provade med en annan spruta men det var likadant så då tryckte jag med våld och då slapp det men det gjorde FÖRJÄVLIGT ONT!!!!
 
Sedan så märker vi eftersom det är två slangar i själva sonden så i den som går direkt in i magsäcken hur det kommer upp blod i själva slangen så vi kallade på sjuksköterskan. Hon skulle rapportera det vidare till dom som skulle börja jobba och att dom skulle prata med läkaren och att jag fram tills dess inte skulle använda sonden.
 
När sköterskan pratat med läkaren och han pratade med kirurgen i Lycksele ville dom att jag skulle prova spola igenom slangen där det var blod i och det gjorde ju ont men inte värre än vanligt och blodet kom inte tillbaka så det var nog en effekt eftersom jag tryckte på för att få bort proppen men skulle det komma tillbaka ska vi höra av oss till sjukan så kanske jag skickas ner till Lycksele för undersöka saken.
 
Under tiden morsan höll på att göra i ordning dom andra medicinerna så läste jag om min hjärntumör typ som jag hade 1999. Den opererades bort och sedan strålbehandlades.  Jag fick reda på att en anledning till varför jag har så svårt att gå upp i vikt och att mitt minne inte fungerar lika bra som andras.  Att komma ihåg någons namn även om det är någon jag mycket väl känner är svårt.  Ibland kommer jag inte på vad den person heter och det ska  vara en efterverkan av hjärntumören dels av operations stället dom gick in på men också tack vare att dom varit och strålbehandlat vid det området. Då skadadas ofta det hormon som gör att man växer och som gör att man går upp i vikt.
 
Det känns då skönt att det löste sej med sonden och att jag fick reda på det här om varför jag har så svårt at gå upp i vikt.
 
Jag är ju inte som alla andra jag är som jag är det är bara att
acceptera!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Blir så sur!!!

Publicerad 2014-02-21 10:29:34 i Allmänt

Jag blir så sur över att det alltid ska djävlas med något och nu är jag sur över mormors telefon för nu har hon ju fått komma hem och jag prövade flera gånger igår att ringa till henne men fick inget svar men så ringde hon efter några timmar och sa att det måste va något fel på hennes telefon för det ringer ju men hon kan inte svara av någon anledning för hon trycker och trycker på svara knappen men inget händer.
 
Nu på morgonen prövade jag ringa henne men får inget svar och jag tycker det är bedrövligt att tekniken ska krångla så då tänkte jag att jag skulle ringa radiohandlaren i Vindeln men då är det en telefonsvarare som säger att butiken endast har öppet på Lördagar.
 
Om jag bott närmare hade jag åkt med en ny telefon till henne så hon kan svara och ringa som on vill för detska inte behöva va ett hinder att det ska bero på tekniken.
 
Får se hur man löser detta??
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

En positiv sak

Publicerad 2014-02-20 12:05:45 i Allmänt

Igår skulle jag till tandläkaren igen eftersom jag inte kan sitta så länge i tandläkarstolen så blir det att jag får gå dit flera gånger istället. Det blev ett problem för jag ska ju äta penicillin 1 timma innan och vi trodde att vi hade pencilin hemma men vi letade igenom medicin väskan och vi hittade inget.
 
Jag ringde dit och dom skulle skriva ut ett recept och jag ringde till apoteket och hörde om dom hade hemma det och dom sa att dom hade det så morsan skulle åkte till apoteket men den medicin som dom hade var i en kapsel som inte får öppnas så jag fick ringa tandläkaren och ställa in besöket och om en ny tid.
 
En sak jag kom att tänka på en sak det är att jag har ju under 14 års tid haft sonden eller peg/knapp för att få i mej näringen så har jag aldrig känt när jag är hungrig. Därför har jag som aldrig provat på  hur det är när man är hungrig förrän nu när jag fick den nya sonden insatt så det är någonting ovanligt för mej men det är då en positiv sak med denna sond iaf.
 
Det går då bättre nu att använda denna sond och jag har ÄNTLIGEN börjat gå upp i vikt!!Så det känns bra och jag får mer och mer ork tillbaka och det är inte lika jobbigt att förflytta mej.
Nu ska jag ta det väldigt lugnt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Alltid är det något!!

Publicerad 2014-02-19 12:34:04 i Allmänt

Alltid så är det något som ska strula för mej nu idag skulle jag till tandläkaren men jag måste ta penicillin innan varje gång jag ska dit och vi trodde att vi kunde ha penicillinet här hemma men det hade vi inte. Då ringde jag till tandläkaren om att be dom skriva ut recept så vi kunde hämta ut på apoteket och vi ringde och kollade om dom  hade det på apoteket hemma och dom sa att det hade dom.
 
MEN det blev ett problem för den ända typen som jag ska äta och som dom hade hemma var en medicin som var i en kapsel som man inte får öppna så jag ringde till tandläkaren och sa att jag inte kommer och att dom ordnar en ny tid åt mej så fort dom kan.
 
Nu sitter jag här hemma och tar det lugnt ett tag tills morsan far för då kan jag hålla på här hemma för då kan hon inte hindra mej från att göra saker och ting. Jag vill ju kunna hjälpa till med det jag kan här hemma för hon ska ju inte behöva dra hela lasset själv jag bor ju också här så det är inte mer än RÄTT jag ska hjälpa till för hon hjälper ju mej med så mycket.
 
Jag kommer att lägga in en bild senare så ni kan titta hur det blev efter frisörbesöket.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Stor hel renovering!!

Publicerad 2014-02-18 11:39:00 i Allmänt

Jag kom på att jag har tid för renovering hos frisören klockan 15:00 och det ska bli skönt att få renovera ser ju ut som värsta trollet just nu.
Det blir både klippning och färgning för jag gillar inte färgen som jag har nu så det blir en förändring till det bättre hoppas jag då för värre tror jag inte att det kan bli iaf.
 
Nu behöver jag inte längre vara på sjukan på dagarna så länge det fungerar med att kunna använda sonden så mycket det bara går och för varje gång jag äter skriver jag upp det i ett block som jag sedan visar för dietisten.
 
I övrigt så gör jag inte så mycket för att spara på krafterna tills det är dags för renoveringen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

En ändring

Publicerad 2014-02-17 10:47:27 i Allmänt

I helgen så ändrade vi i medicineringen eftersom jag haft så svårt att kunna ta viss medicin via den nya sonden för den medicinen är i kapslar som vi måste öppna och där i är det en massa små kulor som man ska försöka få upp i sprutan och in i slangen men kulorna fastnar ju i både sprutan och i slangen och det spelar ingen roll hur mycket man spolar efter med vatten jag tog 9 sprutor extra med vatten och ändå så var kulorna kvar.
 
Nu är den medicinen bytt till en som är korttidsverkande som jag får ta flera gånger om dagen men det är då bättre de för då vet jag iaf att man får i sej den men nackdelen med den är att man mycket lättare går igenom smärtgränsen så det är EXTRA VIKTIGT TA MEDICIN I TID!!
 
Idag blir det en extra kort tid som jag kan vara ute för vi kom mycket senare igårkväll eftersom morsan var i Hemavan det dröjde längre tid än beräknat så detta dropp är inte färdigt förrän vid 15:20 så det blir nog bara att fara ut och handla och sedan upp igen för det tar på krafterna att gå i trapporna där hemma så det får nog vara för idag tyvärr.
 
Måste sluta läkaren går rond nu.
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Examination snöskoter

Publicerad 2014-02-16 14:33:55 i Allmänt

Morsan är i Hemavan för att examinera i snöskoter och som vädret var i morse så var hon osäker på om hon kunde fara med tanka på det dåliga vädret och väglaget men det blev så att hon åkte fast hon tog bussen och tur var då det för hon sa att det var bedrövligt efter vägen så hon var glad att hon slapp köra i det här vädret.
 
Det blev ju ett problem för mej eftersom matdroppet skulle ju inte hinna vara klart innan hon skulle iväg annars hade hon skjutsat hem mej och hon tänkte på hur jag skulle ta mej hem men det var inga problem dom ringde bara efter en taxi som kom och hämtade mej och bar upp sakerna så nu är jag hemma och tar det väldigt lugnt.
 
Man ska ju alltidförsöka se det positiva i saker hela tiden  än var det är och det jag tänker på nu är den nya sonden som jag har som går ner i tunntarmen och det är att när jag tar medicinen så tar det ju inte ens hälften så lång tid innan den börjar att verka vilket är positivt.
 
Nu ska jag ta det väldigt lugnt ett tag sen får man väl se vad man hittar på.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Måste ändras

Publicerad 2014-02-15 11:10:42 i Allmänt

Jag blir vansinnig på ALLA !!! dessa läkare som inte ens kan skriva ut ett recept för igår var jag på apoteket för att hämta ut min medicin som jag MÅSTE betala för själv som INTE går under högkostnadsskyddet och som är svindyr för en sådan flaska innehåller 10 mililiter och om jag tar enligt dosering så på en dag ska jag ta 4 mililiter så den räcker ju 2 och en halv dag och så skriver dom ut på receptet att jag endast får hämta ut på en månad 5 flaskor vilket räcker 12,5 dagar!!!
 
Läkaren kan ju aldrig ha fått godkänt i skolan när det gäller matematiken och det som är det djävliga med de hela är att när apoteket ringer upp läkaren och pratar med dom om att det inte stämmer så säger läkarideoten att receptet är rätt skrivit och om det inte stämmer är det JAG SOM ÖVERDOSSERAT!!!!
 
Det är då en himmla tur att det är en annan läkare som gått rond och som har lovat att ordna till detta för den ända som blir drabbad av det är ju JAG och även om den är svindyr är det ett måste för den medicinen är den som fungerar bäst mot min smärta.
 
Idag blir det en kortare tid som jag får va frisläppt det blir inte förren vid två jag får fara eftersom droppet inte är klart förren då och sedan måste jag tillbaka vid klockan 18:00 så det blir två timmar mindre :(
 
Men men det blir då en stund iaf.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Terror på sjukan!!

Publicerad 2014-02-14 10:20:14 i Allmänt

Inatt har det varit den värsta natten någonsin här på sjukan för inte nog med att man haft en smärta som varit mer än på topp det har dessutom gått ett larm här som hördes på hela sjukstugan som dom inte kunde stänga av förren nu på morgonen när teknikerna kom.
 
Jag erbjöd mej í natt att lösa problemet åt dom med en hammare men dom gillade inte riktigt min ide jag undrar varför för det hade då gjort slut på eländet.
 
Nu idag har jag pratat med läkarn om hur svårt det är att jag ska få i mej medicinen för det är en sort som är i én kapsel  som man får öppna  med en massa små kulor i och det är så SVÅRTatt veta hur mycket jag får i mej för dom där kulorna om dom inte fastnar i sprutan så fastnar dom i slangen och det spelar ingen roll hur mycket vatten man spolar efter med dom sitter kvar iaf så jag vet aldrig hur pass mycket av medicinen som jag får i mej.
Läkaren har gjort lite ändringar med medicinen som vi ska prova på ett par dagar för att kunna utvärdera hur det fungerar.
 
När matdroppet är slut efter tolv någon gång så blir jag frisläppt så jag kan få fara ut ett tag det blir väl att fara på Ica och apoteket och hämta ut medicin och sedan hem.Även om det inte är så mycket kanske för andra så  betyder det  VÄLDIGT MYCKET för mej att kunna ta sej ut och se på någonting annat och träffa lite "vanligt" folk annat än sjukvårdspersonalen.
 
Så ser denna dagen ut.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
.
 
 

Dagen efter

Publicerad 2014-02-13 15:02:43 i Allmänt

Det känns i kroppen att man var ute och reste men framförallt att jag behövde ligga så länge på ryggen så det blev inte så mycket att sova men jag ska inte klaga har varit med om mycket värre.
Detta var operation nummer 51 så snart har jag väl en plats i guinness rekord bok på antalet operationer.
 
Jag blev kvar idag på sjukan till klockan 13:00 för jag fick ett matdropp extra men efter det var färdigt så ringde jag till morsan hon kom och hämtade mej och vi var och handlade på ICA innan hon skjutsade hem mej så nu ska jag bara ta det lugnt tills jag ska upp på sjukan ingen klockan 18:00 för nytt matdropp.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Operation utförd

Publicerad 2014-02-12 15:54:58 i Allmänt

Vi åkte ju ner i morse till Lycksele föra operera in en ny sond och vi skulle bli lite sena för klockan 8:00 skulle vi vara där så jag ringde till receptionen och dom sa att det var inte 8:00 utan 9:00 så då åkte vi först på ICA för att handla men så ringer det på morsans mobil och då var det från kirurgen och dom frågade vars vi var och jag skulle va där 8:00  så det blev till att skynda sej till lassaretet.
 
När vi kommit fram så stod dom och väntade på oss och det var bara till att börja på en gång så det blev att hoppa över till brittsen och den var då allt annat än skön. Efter att dom gjort i ordning allt började dom ge mej sömnmedlet och som vanligt sjöng jag snapsvisor och dom började asgarva och till sist var det god natt.
 
Jag fick åka ner på IVA och ligga där på uppvakning och när jag var nog pigg var det bara att fara hemåt.
 
Allt gick då bara bra så jag är då nöjd över det de ända jobbiga var att jag behövde ligga på rygg så jag har väldigt ont i såret eftersom jag i vanliga fall inte ens klarar att ligga på rygg mer än några sekunder innan det gör för ont.
 
Nu hoppas jag det kommer att gå bättre med maten så jag går upp i vikt jag är ju nästan smalare än en sparris :P
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Varför blir det så??

Publicerad 2014-02-11 15:45:22 i Allmänt

Igår ringde jag till min mentor på skolan för att höra hur läget var och om skolan var kvar. Jag frågade henne om det var vanlig Skol vecka och att jag tänkte komma idag på skolan men så får jag reda på att det är inriktningsvecka så det är inga vanliga lektioner.
 
Varför ska det ALLTID!!! bli så här att när jag väl är i nog pass bra form att fara till skolan så är man jämt ledig??
 
Det har inte blivit mycket att kunna sova för det har värkt i såret extremt mycket så det har varit en väldigt jobbig natt.
 
Dom ringde även igår och jag är nu kvar här på sjukstugan för att få en påse extra näring eftersom jag ska åka ner till Lycksele i morgon för att sätta in den nya sonden.
Vi kommer att fara senast 06:30 för klockan 08:00  ska vi va i Lycksele för att sövas inför operation av sonden och kan ni gissa hur många operationer jag gjort?? Det är efter den här operationen även om det låter otrolig så blir det nummer 51 och det är sant!!
Om någon skulle fråga mej om vad jag opererat så är det lättare att säga vad jag inte opererat men om ni har några frågor än vad det är så svarar jag självklart på det än vad det är ingenting är dumt.
 
vi kommer att åka upp tidigare än vi brukar så matdroppet blir klart innan vi ska fara och jag ska göra i ordning allt som ska med inför i morgon så allting är klart så det bara är till att åka och när vi är klara där om allt går bra åker vi tillbaka till sjukstugan igen.
 
Nu vet ni hur läget ser ut.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 

Lång natt

Publicerad 2014-02-10 12:42:04 i Allmänt

Jag gick och la mej som jag brukar 10:30 och kunde endast sova till 00:10 då vaknade jag med enorm smärta i ryggen från såret och det gick bara inte att ligga kvar utan jag fick kliva upp röra lite på mej sedan lägga mej igen men efter nån minut fick jag göra om samma prosidur.
 
Till slut gick det bara inte att ligga alls och jag ville ju inte väcka morsan så jag klev upp och tog fram min Ipad och satt och kollade in tidningarna om det hänt något under natten men det var inte så mycket.
 
När morsan vaknade och steg upp så gjorde vi i ordning allt för när matdroppet var klart så att vi kunde fara för morsan skjusade hem mej och åkte sedan direkt till jobbet fast hon ska jobba eftermiddagar.
 
Nu under morgonen så jag ringt till vårat försäkringsbolag för jag skulle ju skicka in bilder på en massa missprydande R efter sår jag har och jag behövde en webbadress som jag kunde skicka dom till och efter att ha vänta bra länge så fick jag en adress som jag nu har skickat alla bilder.Jag fick ett svar där dom tackar för bilderna och handläggningstiden är en månad.
 
Det går aldrig fort när man ska ha att göra med olika myndigheter man fattar inte varför det ska ta sådan tid.
 
Nog om detta.....
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Kris på sjukan

Publicerad 2014-02-09 11:39:36 i Allmänt

I dag tog det extra lång tid innan vi kunde fara från sjukstugan för när jag ringer på klockan för matdroppet var slut och pumpen pep så får jag reda på att det kunde dröja länge eftersom dom inte hade någon sjuksköterska.Hon som skulle jobba var hemma och var sjuk så nu jagade dom med ljus och lykta efter nån som kunde hoppa in istället.
 
Efter att ha väntat ungefär en timma så kom hon som jobbat natt in och kopplade bort droppet hon hade aldrig fått gå hem så länge dom inte hade någon som kunde jobba men till sist hade dom fått tag på en som ställde upp att jobba.
 
Nu är jag då hemma igen och kommer att ta det väldigt lugnt det blev nog lite väl häftigt igår med diskningen känner av det i ryggen så dt var nog inte så smart men är huvudet dumt får ju kroppen lida.
Morsan har farit på jobbet och sitter och arbetar och jag tycker det är fel att hon ska behöva jobba på helgerna som hon inte ens får betalt extra för.
 
Det är nästan samma sak jämnt på helgerna att hon alltid far dit och det tycker jag är fel för någon gång borde hon tänka på sej själv nån gång också och ta det lugnt och vara ledig det är ju då man ska passa på att vila upp sej inför kommande arbetsvecka.
 
Jag har sagt åt morsan att det är nog omöjligt för henne att gå in i väggen för hon hinner aldrig stanna upp och känna efter hur hon mår.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Bryta ett löfte

Publicerad 2014-02-08 15:15:54 i Allmänt

Idag så åkte morsan och några andra från jobbet till Lycksele för att vara på någon arbetskurs som har att göra med jobbet så idag är jag hemma själv. Det är bra på ett sätt för jag lovade morsan att jag skulle ta det lugnt och inte göra mer än nödvändigt och spela något eller se på något på tv eller film och inte städa men det har jag gjort iaf för då kan hon inte hindra mej från att göra saker som diska tex för jag har så svårt när jag ska ställa upp disken på hyllorna för jag får ju knappt armarna över axelhöjd men det löste jag genom att stå på en liten stol och då gick det bra.
 
Jag bröt löftet men det var ju för en god sak och jag vill kunna hjälpa till med det jag kan och när jag ser hur stressad morsan är så vill jag underlätta för henne för hon hjälper ju mej med så mycket så därför vill jag göra något för henne.
 
Sedan när hon ringer ska jag ta och eftersteka revbensspjäll so´m kommer att vara klar tills hon kommer vid fem tiden för då ska vi bara äta innan vi åker upp på sjukstugan igen.
 
Det var dagens göra.
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe

Eget Beslut

Publicerad 2014-02-07 13:06:17 i Allmänt

Sedan jag var nere i Umeå sista gången då jag träffade en doktor från det så kallade smärtteamet som hon bytte ut en av mina mediciner pga att den kunde påverka ämnesomsättningen och ge ytlig sömn och att man får svårt att sova.
Hon bytte ut den till en annan som skulle va mot att man inte skulle vara så nedstämd och vi åkte ju hem men hon kollade aldrig efteråt hur jag tyckte den fungerade för jag fick sådana besvär med att jag tvärt emot blev nedstämd och tyckte att ingenting va roligt.
 
När vi sedan kollar på nätet om medicinen va den var till för och där står det att den var ju till för att man inte skulle vara nedstämd men sedan läser vi vad den kan ge för biverkningar och där står det att man kan bli väldigt nedstämd!! Varför kollade inte läkaren upp det innan jag fick byta medicin ??
 
Nu igår kväll så struntade jag i att ta den medicinen trotts att sjuksköterskan ville jag skulle ta den och prata med läkaren idag men det struntade jag i och jag kände redan efter några timmar att jag blev bättre och bättre så nu på morgonen när läkaren gick rond så sa jag vad jag gjort och att jag ville ha tillbaka min gamla medicin för jag vägrar ta den andra och hon respekterade det så nu ska jag ta min gamla medicin ikväll.
 
Nä nu kan jag inte skriva mer det gör för ont.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Ont men nödvändigt!!

Publicerad 2014-02-06 14:23:10 i Allmänt

Jag åkte ju ner den 4/2 för att sova över på hotellet inför besöket på ortopedtekniska för att prova ut dynan.Färden ner var väldigt jobbig och det var dåligt före så det tog extra lång tid innan vi var nere.
 
När vi väl kommit fram och checkat in så hade vi bestämt träff med Stina Fjell och fast jag hade en smärta som var olidlig så var det ENORMT TREVLIGT att få träffa henne det ALLTID lika roligt att få träffa en sådan fin person som verkligen bryr sej om en.
 
Dagen efter så var vi på ortopedtekniska för att prova själva dynan och den passade rätt så bra och var lagom mjuk men gav ändå ett form av stöd när jag sitter. Nu ska dom ta och redigera så det inte tar så mycket kring såret och att dom ska ordna så den inte går så högt upp efter armarna.
 
Efter vi varit där åkte vi till Ica Kvantum för att handla innan vi åkte till mormor och hon mådde bra och såg mycket piggare än sist jag såg henne och nu börjar dom prata om att hon äntligen ska få åka hem som hon länge väntat på och jag förstår henne att hon vill hem  för hemma är alltid hemma.
 
 Sedan medans vi åker hem så var det EXTREMT JOBBIGT!! för jag hade så fruktansvärt ONT !! och under hela färden hem ringer dom från till morsan för att det är så strul på jobbet, hon hinner knappt avsluta ett samtal innan det ringer igen eller så ringer dom på min mobil för att få tag på morsan men det är ju svårt att prata i två telefoner samtidigt.
 
Nu i natt har jag inte kunnat sova någonting alls har haft ursäkta utrycket en sju helsikes värk i ryggen så det har varit omöjligt att sova och det tar enormt på krafterna och jag blir på dåligt humör och tycker det är så jobbigt men det är bara att kämpa på.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Förburedelse inför färd

Publicerad 2014-02-03 10:44:21 i Allmänt

Imorgon åker vi ju ner till Umeå och ska sova över på hotellet och eftersom jag inte ska behöva dra pumpen och den näring som ska in i blodet så kommer vi att köra in en påse extra innan vi far för då slipper jag ha med den.
 
Det är ju en hel del som ska med fast vi bara ska va borta en natt men det är ändå mycket så vi kommer att packa allt ikväll så det bara är till att tuta och köra när droppet är klart.
 
När vi kommit fram och installerat oss på rummet så kommer Stina den fina Fjell till hotellet och vi ska äta mat i resturangen och det kommer bli väldigt trevligt som alltid då vi träffas.
 
Sedan den 5/2 ska jag klockan 10:00 vara på Ortopedtekniska för att prova dynan och dom har sagt att det är bara jag som kan avgöra om den är bra eller inte och är den inte det så ska dom fortsätta att tillverka en dyna tills jag är nöjd även om dom så måste göra 20 stycken eller fler.Det blir så att jag får komma ner flera gånger för det tar ju tid att tillverka dom eftersom limmet dom använder måste torka för varje lager dom lägger dit.
 
När vi sedan fått till en dyna som passar kommer dom att tillverka fler så jag kan ha en i bilen en här hemma och en som jag alltid lätt  kan ta med tex när jag ska gå på en restaurang eller bio ja ni fattar.
 
Det blir spännande och se hur det går.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Måste åtgärdas!!!!

Publicerad 2014-02-02 10:05:47 i Allmänt

Imorgon kommer jag att prata med våran hyresvärd angående bron till vårat hus för det här blev 6 gången jag ramlade för att jag fastnade i bron och det var inte av klantig het för det är så stora hål på bron att man lätt fastnar med skosnöre eller annat som gör att man ramlar.
 
Jag som är så benskör är det bara ett under att jag inte brutit någonting ännu men har varit nära flera gånger och har fått kraftiga stukningar. Morsan ramlade ju förra vintern och bröt benet på grund av bron och jag vet att det är fler i hyreshuset som klagar över bron så det är inte bara jag och morsan.
 
Idag kommer jag att ta det rätt så lugnt och kommer inte att orka fara ut på byn eftersom jag har så svårt att gå i trappor för det skär ju i hela ryggraden då jag går så det blir morsan som får fara ut och handla det vi ska ha för dagen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Ordnat

Publicerad 2014-02-01 11:26:48 i Allmänt

Nu har vi ordnat så att det inte kör ihop sej utan jag ska ner till Umeå den 5/2 som planerat för den är viktigast eftersom jag aldrig kan vila ryggen när jag sitter upp och jag får så ont och måste upp och röra på mej stup i ett.
Vi åker ner den 4/2 för att sova en natt på patienthotellet sedan efter att jag testat dynan åker vi hem igen så det skulle vara kanon om dynan skulle bli klar så då kan jag testa den på färden hem.
 
När det gäller det här med sonden så hade vi ju när vi pratade sagt hur pass viktigt det var att jag skulle till Umeå och dom höll med så dom skulle ordna en ny tid åt mej och det blir den 12/2. Dom hade frågat ifall vi ville sova över på patienthotellet i Lycksele som ligger i källaren men då vet man ju aldrig hur hårda madrasserna är där så vi åker ner över dagen och gör det där och sedan åker vi tillbaka till sjukan igen.
 
Idag kommer jag nog inte göra så mycket annat än att ordna med lite papper som ska skickas in till olika myndigheter men i övrig tar jag det rätt så lugnt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela