sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Inte ett ord?

Publicerad 2011-03-31 14:44:38 i Allmänt

Ja jag blir vansinnig över att inte höra någonting från umeå för det är så svårt att planera saker och ting för att tänk då om man har planerat att göra roliga saker eller  någon resa för så länge jag inte vet hur min framtid ska se ut här fram över så jag kan nästan inte våga planera någonting för då rätt som det är så får dom tummen och arselet och vi blir inneliggande ett bra tag.

Men jag har då börjat att ta tag i skolarbetet och jag tycker det är roligt att vara tillbaka igen och jag jobbar då på så gott jag kan visst jag kanske inte klarar allt men jag gör mitt bästa och mer än så kan man ju inte göra.

Senare här vecka 20 tror jag att de var då  ska min klass åka ner till stockholm på studieresa men jag tror inte jag kan följa med för min hälsa är ju inte den bästa och dom ska åka buss ner och de skulle ta över 10 timmar  innan man skulle vara framme och   skulle jag åka buss eller bil så länge skulle jag dö flera gånger om innan vi var framme det är ett som är säkert.Så jag får nog stanna hemma det blir nog bäst så .

Nu måste jag iväg och handla lite mat till kvällen ha de gött!!

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

När ska dom svara

Publicerad 2011-03-24 12:44:08 i Allmänt

Skrivet igår:
Jag var ju inneliggande på sjukhuset i Umeå och fick smärtstillning i väntan på att den doktor som nu skulle hetas ha ansvaret över mej men det skulle ju dröja så jag är ju hemma nu som ni vet men när jag skrevs ut sa doktor att inom tio dagar ska denna doktor att höra av sej och tiden tickar men inte har jag hört något.
Den doktor som skrev ut mej sa att om vi inte hört något skulle vi ta kontakt med honom eller om något annat inträffade så vi får väl se om dom nu hör av sej eller inte?

skrivet idag:

I dag så tar jag det väldigt lugnt orkar inte göra så mycket har fortfarande feber och känner mej hängig men det lär ju gå över så det är nog inte så farligt.

Ikväll så är det ju bio här i Storuman det är den nya Åsa-nisse filmen som dom gjort och om jag bara orkar med så ska vi försöka att ta oss dit och se den hoppas bara att den är bra visst den kan ju aldrig bli bättre än dom gamla filmerna för det var något speciellt med dom som det i dagens läge inte går att göra.

Nu ska jag vidare

tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Banken för fanken

Publicerad 2011-03-22 12:46:11 i Allmänt

Jag ber åter igen om ursäkt för den dåliga uppdateringen av bloggen men dom senaste dagarna har jag inte mått bra alls jag har bland annat varit uppe på sjukstugan och dom tog lite prover men lite senare när jag kom hem kollade jag termometern och då fast jag äter alvedon dygnetrunnt men ändå visade den att jag hade 38,4 så dom senaste dagarna har jag knappt orkat sitta vid datorn jag har mest legat och vilat.

I dag så mår jag inte heller så bra men jag sitter just nu på morsans jobb för att försöka hålla koll på läget jag ska bland annat till banken och se över hur läget ligger till där med mera.

Annars i dag så kommer jag nog inte att göra så mycke kanske se nån film och försöka ta det lugnt och lägga lite is på pannan så febern kanske går ner vem vet det kanske blir så kallt ända till 0 hehe.

Nä nu måste jag iväg jag får försöka skriva mer i morgon

ha de gött!!

Sampe

Man blir aldrig klok

Publicerad 2011-03-18 09:11:09 i Allmänt

Jo jag ber återigen om ursäkt för att jag varit så dålig på att uppdaterat sidan den sista tiden men det ska bli bättre ordning på de nu.

Jag väntade ju hela tiden att doktorerna skulle komma men till sist kom det in en doktor och sa att det skulle nog dröja ett bra tag innan jag skulle få träffa den nya doktorn så då frågade dom att om jag fick utskrivet den nya medicinen som jag hade förut om jag var villig att fara hem och vänta istället? Jag sa med största nöje så i förrgår så packade vi ihop och skrevs ut från lassaretet.

Men  jag och morsan valde att stanna hos mormor till idag då för vi kände att vi behövde mellan landa och ta det lugnt  innan vi skulle  hem igen.

Nu när vi kommer hem så kommer morsan att gå igång på full fart och börja jobba igen medan jag kommer att vänta tills på måndag innan jag går till skolan för innan vi har hunnit hem så då är det inte så mycket kvar av skoldagen.

Så nu kommer Storuman inte att vara säkert längre så var på er vakt man vet aldrig vad jag kan hitta på :p

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Så här är läget nu

Publicerad 2011-03-15 08:48:16 i Allmänt

Jo jag får börja med att be om ursäkt att jag inte skrivit på några dagar men jag har inte haft tillgång till dator eller internät.

Jag skrev ju att jag skulle till doktorn och när vi är hos Peter Adler så säger han att det enda han kunde göra va att ringa och söka en doktor i Umeå men den doktorn svarade inte på sökaren.Då sa Peter att då finns det inte så mycke mer han kunde göra än att boka in en ny tid hos honom om 14 dagar men då sa jag åt honom att han skulle söka en doktor jag haft ända sedan 1999 då jag hade tumören i huvudet och han svarade och vi fick även prata med honom och vi kom överens om att vi skulle fara ner hit till Umeå för att läggas in för att få hjälp med smärtlindringen och att dom skulle kunna hjälpa mej med en långsiktig plan som håller ett bra tag så att vi ska slippa fara ner hit iderligen.

I går så pratade dom om att jag skulle flyttas till en annan avdelning för det verkade som om en doktor var villig att ta hand om mej och vara min doktor men nu har jag fått veta att det lär dröja för den doktorn var inte helt säker på om han var villig att ta ansvar att vara min doktor men han sa även att läkarna ska ha ett möte och prata lite men det kanske inte kan bli nu i veckan men då tycker jag att om jag kan få utskrivet på recept på den nya medicinen så klarar jag att vara hemma under den tiden som det tar innan dom har pratat och planerat färdigt.

Dom vet ju inte heller vad min smärta beror på och om jag ska beskriva de som om någon slagit mej med ett basebollträ flera gånger i bakhuvudet och nacken och när det värker som mest så strålar det ner i hela ryggraden och det känns nästan som om när man ska ha ut vattnet ur ett trasa man vrider åt olika håll och så känns det i ryggen pluss att det värker så det blir ingen stadstur på stan idag heller tyvärr.

jag får skriva kanske senare idag om jag hört något eller om det blir någon förendring.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Klart man ställer upp!!

Publicerad 2011-03-09 10:30:18 i Allmänt

Nu i dag så är morsan på något viktigt möte så då har jag blivigt utnämnd av morsan till Verksamhetschef och ansvarig för medborgarskolan under tiden som hon är borta.De jag ska göra är att svara i telefon och ta upp anmälningar som kommer in men även om det är folk som vill ha information om något med mera så då har man lite att göra och morsan erbjöd mej lön för de hela men jag sa att jag gör de gratis för om jag är ledig och på något sätt kan hjälpa henne på jobbet så är jag bara glad för de.
Tänk alla dagar som morsan suttit med mej på sjukhuset och hjälpt mej när jag varit sjuk fast hon förlorat
arbetstid och lön på grund av de,då är det väl självklart att jag ställer upp för henne.                                          
                                            
                                        "Hon hjälper ju mej och jag hjälper henne"


så nu vet ni vad jag håller på med mën jag håller även på att göra allt klart inför läkarbesöket i morgon men nog om de jag berättar hur de gick då.


Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Vilken morgon

Publicerad 2011-03-07 12:08:08 i Allmänt

När jag vaknade i morse så tittade jag på klockan och den var då 06:25 och jag tänkte att det var konstigt att inte morsan kommit och väcka mej för jag måste ta min medicin innan 06:00 så det började ju inte så bra.När vi väl då var uppe var det full fart på oss för vi skulle måsta på morsans jobb för hon hade en massa arbete som skulle måsta vara klart .
Vi packade ryggsäcken som vanligt men jag hade lite ont om näringsdrycker  som jag alltid äter på mornarna så vi tog till en nödlösning jag packade ner en drick yougart och fem deceliter grädde i en påse där vi hade en massa viktiga papper och när vi kommit på jobbet hör jag morsan börja svära då hade gräddförpackningen gått sönder så vi hade en hel massa grädde i samma påse där allt viktigt var så morsan försökte rädda de medan jag gick ut i bilen och det blev till att städa för det hade runnit ut en hel massa i bilen och det blev en lång ramsa både för jag och morsan.
Sedan fick jag stå och skura golven och inte för att jag har något emot de men det var ju precis överallt så jag var ju inte så glad över de kan ni tro.

Senare nu idag så har jag inte gjort så mycket sett på några Johan Falk filmer och tagit det väldigt lugnt för jag mår ju inte toppen men nu på Torsdag ska jag träffa Peter Adler på sjukan men jag tror inte att han kommer att göra någonting eller att han ändrar på min medicinering för han säger att han vill ha hjälp av smärtteamet som ska hetas vara inkopplad på mej och bestämma vilken medicin jag ska ha men alla gånger dom söker doktorerna så vägrar dom att svara så jag förstår inte att om dom nu inte svarar och inte vill prata så vill jag att Storuman doktorerna ska  göra någonting för jag jag har både Peter Adler & Peter Berggren så jag tycker att om dom nu inte kan komma på något smart lösning snabbt så kräver jag att jag får tillbaka min gammla medicin,
för den hjälpte då mot smärtan dom tabbleter jag äter nu tar ju knappt bort smärttopparna så jag förstår inte vad som är problemet när inte dom som är läkare vet hur dom ska göra så tycker jag att dom borde lyssna på vad jag säger för nu pratar sällan läkare  med mej  utan det är nästan som tacka och ta emot det man får så nu vill jag ha hjälp annars kommer jag att söka någon större sjuhus i någon annan stad typ Stockholm eller Göteborg dom kanske har mer kunskap än dom i Umeå vem vet.

Ja jag är väl inte på bästa humör som ni kanske märker men nu är jag less på att ha de så här jag har ju nästan inge liv för som det är nu så Vissa dagar klarar jag av att vara i skolan någon timme eller så medan andra dagar klarar jag bara av att vara på morsans jobb och sitta och ta de lugnt och se film slutliggen finns det väldigt ofta dom dagar då jag inte ens tar mej upp ur sängen på egen hand pgr av smärtan så då blir det ofta att ligga kvar i sängen hela dagen så ni kanske förstår att som det är nu vill nog ingen tonåring ha de för det här är inge liv.

Ps jag kommer inte att ta livet av mej om det var de ni trodde jag kommer att leva och strida för det som är rätt.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Denna kropp

Publicerad 2011-03-05 16:07:33 i Allmänt

Igår morse så var det som det brukar vara och jag höll på att göra mej i ordning för skolan och när jag kommit in på morsans jobb jag mellanlandar där för att hämta skolryggsäcken och denna morgon behövde jag även fylla saftflaskan så när jag gjort de så var det för mycke i flaskan så jag tänkte ja men då dricker jag väl upp en del och det borde jag aldrig gjort för ni vet ju vad läkaren sa om mitt svalj att jag alodrig kommer att kunna äta på normalt sett igen och nu händer de lika dant som när jag var på röntgen så svalde jag fel och börjar hosta jätte jätte kraftigt så helt plötsligt när jag hostar knackar det till och det gör fruktansvärt ont i två av mina revben och jag har ju brutit  en del förut så jag vet redan på förhand om något är brutet eller inte dels för att doktorn har visat mej men dels för att ha man brutit någotnågon gång så det är en väldigt speciell känsla det är svårt att beskriva men hur som helst så var vi uppe på sjukstugan och jag hade rätt två av mina revben på den högra sidan är brutna men det som är de djävliga dom kan inte göra någonting åt de det är bara att bita ihop.

Så det blir en väldigt lugn helg inte direkt ute och parta presis men men det läker ju med tiden men då om jag håller på att hosta ska man ha en kudde att trycka mot just när man böjar hosta så det får väl bli en snutte kudde som när man va liten.

Nu ska jag ta det lugnt ett tag sen får jag väl se vad jag hittar på det löser sej nog ha en trevlig dag/kväll

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

En sak rätt

Publicerad 2011-03-03 12:14:32 i Allmänt

Ja livet har inte  sett så ljust ut för mej som ni kanske vet och att det inte har varit så lätt att klara av saker och ting tex så har jag måsta sluta med all sport och idrott pga ryggen så jag har istället varit med i en massa föreningar istället.På Storuman dagarna är jag en av dom som håller i själva marknaden vi brukar kallas för marknadsgeneraler men de ska jag inte dra upp nu de jag vill säga att jag har haft många hinder i mitt liv
MEN!! hör och häpnad idag så blev jag klar och godkänd i gymnasiematten så nu har jag jobbat in ett betyg åtminstånde:) så det är jag jätte nöjd över de därför jag tycker det är lite konstigt att de finns dom elever som går hela tiden i skolan och inte blir klar i vissa ämnen trotts att dom varit på lektionen men dom har gjort allt annat än att arbeta så dom får IckeGodkänd medan då jag som inte ens är där 1/3 av den tiden och har klarat de iaf man undrar ju vad dom sitter och gör på lektionerna??

Så nu känner jag mej nöjd över de och jag har pratat med Agneta att om jag nu inte blir sjuk och måste in på sjukhus och kan vara i skolan och kan jobba så säger hon att jag ska klara att få minst godkänt i Svenskan också så det känns ju också bra men i Engelskan är det värre jag har så svårt att lära mej stavning men också när man ska ha rätt form och rätt böjning på orden så det betyget kan jag nog glömma är jag rädd men man vet ju aldrig under har ju skett för...

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Frisör

Publicerad 2011-03-01 15:29:29 i Allmänt

I dag så var jag hos frisören och jag tycker det blev jätte bra och när jag va på Ica här i Storuman så var det många i personalen men även andra privatpersoner som tyckte att det blev bra så jag får väl ladda upp en bild när jag får tid över nu måste jag vidare har några ärenden på byn som jag måste göra.

bland annat så har jag tänkt köpa aktier och jag håller just nu på och lära mej hur jag ska göra och gå till väga.Visst man kanske inte blir en miljonär men om jag gör det rätt så kan det bli en slant som man kan ha nytta eller glädje av senare i livet.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela