sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Nytt utsende

Publicerad 2012-05-31 11:29:49 i Allmänt

Jag var inte nöjd med bloggens utsende så nu testar jag att vara pro-medlem för att kunna göra bloggen snyggare och som jag vill ha den men jag ber om ursäkt det kan ta ett tag innan jag fattar hur jag ska göra så det kan verka rörigt ett tag framöver hoppas ni har översende med detta.



Igår var jag ute med permobilen ute på byn för att handla lite men också för att titta förbi på skolan.

Till en början gick allt bra jag åkte först till skolan men efter de så vet jag inte vad som hände med permobilen för när jag ska åka vidare så hade jag inte samma kraft och fart som innan och jag kollade det var fullt batteri men ändå gick det i snigelfart.

Jag tog mej till Ica och appoteket sedan ringer morsan och undrade om i skulle köpa lunch och sedan fara hem igen?visst men då parkerar jag permobilen på jobbet för det är nått som inte stämmer med den.

Nu har jag försökt läsa i manualen men hittar inge vettigt en det finns ett nummer man kan ringa för support som jag tänker ringa imorgon för nu är jag ju hemma och ska inte till jobbet idag.



i Dag ringde morsan den läkare som alltid är besvärlig för att förnya tre stycken recept och det brukar ju jämt va massa strul med honnom och ibland vägrar han skriva ut medicin MEN DENNA GÅNGEN SA HAN INTE EMOT ETT ENDASTE DUGG,
Det är första gången det händer det ända han sa var " Jag skriver ut de med desamma" Jag undrar om han fått skällning av dom "högre" läkarna eftersom han var så vänlig av sej?

Jajaj jag är då nöjd iaf var på apoteket och fick medicinen så man orkar med denna dagen.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Permobils stopp

Publicerad 2012-05-28 13:53:30 i Allmänt

I dag ringde jag till sjuksöterska för att få en tid för att lägga om såret på ryggen, dom ska ju ringa upp och jag vet att det brukar vara rätt mycket fullt på sjukstugan när det är Måndag och det märks för dom skulle ringa tio över tre.Jag beslutade att fara upp på sjukstugan istället och prata med receptionen och även om jag fick sitta länge och vänta innan jag kom in så var det bättre än att vänta tills dom skulle ringa för då hade det kanske inte blivit förren imorgon.

Jag ringde även till Folktandvården för att ändra tid hos tandläkaren eftersom jag fick en tid samtidigt som vi har skolavslutning och man vill ju hellre vara på den än att sitta hos tandläkaren för tänk om man skulle komma på skolavslutningen och man är bedövad i munnen så man inte ens kan prata det skulle bli väldigt pinsamt!.

Nu ska jag fara hem för att vila morsan ska skjusa mej för anledingen till varför jag inte kör permobilen så mycket är dels för att ryggen inte är så värst bra och varje gupp gör fruktansvärt ont! och speciellt när man ska passera järnvägsövergången vid morsans jobb det går knappt att  ta sej över och jag får så ont i ryggen, den andra saken är dåligt väder man blåser ju bort och man vill ju inte bli förkyld eftersom det blåser ju lite extra när jag kör tackvare fartvinden.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Tråkigt besked

Publicerad 2012-05-23 11:49:39 i Allmänt

Jag fick se i tidningen att den läkare som har varit min smärtdoktor sedan 1999 och varit chef för Opcentrum i Umeå som även hjälpt mej när jag haft det som värst med värken har avlidit.Nu dom senaste åren har jag haft en annan doktor som inte alls är bra och som inte lyssnar på vad man säger.Anledningen till att jag blev tvungen att byta doktor var att den första läkaren hade drabbats av Cancer som spridit sej i hela kroppen och som var orsaken till hans död.

Vila i frid.

Under denna vecka har jag och morsan varit hos mormor för jag har haft en massa läkarbesök i Umeå för att försöka komma på anledningen till varför jag inte har någon styrka/känsel i högra armen.
Läkarna  tycker det är ett mysterium varför jag har det på detta viset men läkarna har en teori om att den kan bero på R-vävnader sedan 1999 där tumören satt fast uppe vid hjärnan som trycker på nerver som kommer i kläm och att det kan orsakar mina problem.

Trotts att det finns en chans att läkarna skulle kunna operera så att det skulle bli bra vågar dom inte eftersom att det är väldigt riskabelt om det skulle gå fel kan jag bli förlamad i hela kroppen.

Jag är hellre utan högerarmen till viss del än att inte kunna röra mej alls.

Nu ska jag försöka jobba lite.

Tack för titten välkomen åter!!

Saqmpe






Intervju

Publicerad 2012-05-19 09:01:19 i Allmänt

I förrgår när jag satt vid datorn så ringde det en kille från tv4 och undrade om det var jag som är med på Youtube när jag sitter med foppa? jo det är jag, vi har en fråga om du skulle vilja ställa upp på en intervju i Late night med Wikegård TV4 play efter sena hockey matchen på Lördag kväll, 22:55.Intervjun kommer att göra 20:00 men visas inte förren på senare på¨kvällen.Det dom vill frågmej om är delvis om foppa att han tvingas sluta spela pga hälsan men också om vad jag tycker om Wikegård och alla hans komentarer och hur jag tycker att sverige spelat i år med mera.

Jag blev förvånad när dom ringde och ville ha med mej i programet det är ju trotts allt 9 år sedan jag pratade med honom det är många som sagt att jag blivit Legendarisk och hela Solna Aiks supportergrupp som kallas för Gnaget kallar bara Modoiter för modorövar.

Nu ska vi fara ut på byn för att handla.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Frigivning

Publicerad 2012-05-16 07:50:37 i Allmänt

I morse 06:00 så tog jag bort gipset åt morsan och det gick bara bra hon kan stå och gå utan några bekymer.Hon kommer att fara på jobbet idag för att uppdatera sej för under tiden hon varit sjukskriven så har dom fått ett helt nytt system som hon ska lära sej men som tur är ska morsans chef komma på jobbet imorgon för att hjälpa henne med de.


En sak som jag kom på när att jag lånade boken att leva med en sjukdom som är till för dom som ska bli läkare sköterskor vårdpersonal med mera och jag har läst i boken och det står ju om hur dom ständigt forskar i bemötande inom vården och intresserade över att höra patienter berätta för dom ur deras perspektiv och jag funderar på att skriva till dom och berätta lite om mej och att jag fått vara med om och att jag håller på med föreläsningar för bland annat inom vården för att se om dom kan vara intresserade av att prata,träffa eller intevjua mej för nog ställer jag upp på de om dom är intreserade det återstår ju att se.

Det skulle vara kul om dom var intresserade eftersom jag har detta som mitt projekt och jag  tänker jobba som föreläsare även  sedan projektarbetet på skolan är slut.Jag tror även att det kan vara en smart ide för mej eftersom dom ständigt behöver folk som ska föreläsa och då om jag nu föreläser och dom gillar de kanske fler vill anlita mej
för jag har ju haft många sällsynta sjukdomar och varit mycket på sjukhus genom åren så jag kan föreläsa om olika saker så jag hppas dom "nappar" på det.

Nu ska vi ut och handla mat inför middagen.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Frisläppt imorgon

Publicerad 2012-05-15 16:19:07 i Allmänt

Morsan pratade med en läkare när vi var uppe på sjukstugan för att lägga om hennes sår på benet och nu var såret läkt och det var ju tänkt att hon skulle få ett nytt gips när såret hade läkt och gå med de nya gipset i fyra veckor men såret har ju inte läkt för sex veckor sedan så hon har ju haft detta gips två veckor mer än hon borde så läkaren ringde senare på dagen och sa att imorgon onsdag får du ta bort gipset!

Hon vill börja jobba imorgon inte för fullt men till en viss del för hon är så less på att vara hemma hela dagarna vilket jag kan förstå.

Själv så har jag ingen vidare dag sov knappt inatt pga värk i kroppen och jag har ju haft slut på en medicin sort sen i fredags eftersom läkaren inte ville skriva ut medicinen och jag tycker läkaren borde veta att om jag nu följt doseringen och ätit denna medicinen i 13 år så kan man ju inte bara sluta med den. Nu till sist fick jag en annan läkare att skriva ut receptet och då har jag ju varit utan den medicinen sen i fredags och det känns inge bra i kroppen eftersom den medicinen är den som fungerat bäst mot min smärta så att vara utan den är ett Helvete.

Jag kunde fara till apoteket i dag och hämta ut den så det dröjer nån timme innan det kanske lättar.

En sak som jag kom på är att jag lånade boken att leva med en sjukdom som är till för dom som ska bli läkare sköterskor vårdpersonal med mera och jag har läst i boken och det står ju om hur dom ständigt forskar i bemötande inom vården och intresserade över att höra patienter berätta för dom ur deras perspektiv och jag funderar på att skriva till dom och berätta lite om mej och att jag fått vara med om och att jag håller på med föreläsningar för bland annat inom vården för att se om dom kan vara intresserade av att prata,träffa eller intevjua mej för nog ställer jag upp på de om dom är intreserade det återstår ju att se.

Nu måste jag lägga mej att vila.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe




Ett steg åt rätt riktning

Publicerad 2012-05-12 11:56:58 i Allmänt

Det kanske man kan kalla de för första gången på över en månad var jag och morsan tillsammans var inne på Ica och handlade och det gick bara bra och Hon tyckte de var skönt att få vara ute och träffa lite folk än att bara kunna sitta hemma och inte kunna göra något vilket jag kan förstå jag vet ju själv hur det är att bara sitta inne hela dagarna och inte ha något att göra.

Efter vi hade varit och handlat skjusade hon hem mej och hon åkte förbi jobbet för att hälsa på när dom idag har förarbevisutbildning av moped klass 1 inte för att de är hon som håller i utbildningen men hon kände att hon ville passa på att träffa ledaren och eleverna när hon nu väl lyckats ta sej ut.

Själv så har jag besvärligt i nacken inflamationen känns värre och den salva jag skulle smörja med fungerar ju inte och dom tabbletter jag fick utskrivet på recept kan jag inte ta eftersom dom är i kapsel och får inte öppnas och dom kollade på apoteket om det fanns något liknande prepparat som får krossas men det finns inget så de ända jag verkar kunna göra är att härda ut :(

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe


Lite positivt ändå

Publicerad 2012-05-10 13:17:19 i Allmänt

I morse var jag och morsan uppe på sjukstugan för att hon skulle få sitt sår omlagt även jag skulle lägga om mitt sår på ryggen och tro de eller ej efter snart ett år har såret blivit mycke bättre än på länge!!!

Jag vågar inte hoppas på att det kommer att hålla för tidigare så fort det börjat bli bättre så har det hänt något så såret öppnat sej igen men jag hoppas att det kommer att läka denna gång.

Jag är väldig sur på min Iphone för när man ringer med telefonen kan den pausa samtalet,ta bort så man varken
kan höra vad den andra säger eller att den jag pratar med inte hör mej, även när man pratar i den så ibland hör man bara nått enstaka ord.När jag ringde till Mediamarkt i Umeå där jag köpte den säger killen " garantin gäller bara ett år men om du kommer in till oss kan vi försöka hjälpa dej om den måste lagas får du betala för de"

Om jag nu måste laga den vilket jag tror ska jag höra med dom hur mycket det kommer att kosta och blir det för dyrt så är det nog bättre att jag köper en ny mobil.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Besikta bilen

Publicerad 2012-05-05 16:57:42 i Allmänt

Vi hade fått körförbud på bilen eftersom vi inte hann besiktat den i tid eftersom morsan brutit benet.Vi testade via intenät att få en ny tid men det gick inge vidare allt var fullt det ända vi kunde göra var att sätta upp oss på en väntelista.

Igår

 När vi var ute för att handla hade vi glömt morsans mobil hemma och när vi kommer hem var klockan 13:13 och ser på morsans mobil att hon fått ett Sms där det stod att det fanns en ledig tid men att man skulle skicka ordet boka innan 13:10 men vi skickade iväg ett Sms med hopp om att vi skulle hinnas med iaf. Nu hade vi ju i allafall en tid nu var frågan bara hur bilen skulle komma dit? Morsan sa "jag kör bilen" de går ju inte med en bruten fot vi gör så att jag övningskör dit, "Nej jag kör bilen punkt slut!!" jaja de var bara att gilla läget och vi tog oss ner och åker dit och när vi står där så kommer det ut en man i overall och frågade "vad gör ni här?" Vi hade ju fått denna tiden via Sms  "när svarade ni på Smset?" jag kollade 13:13 "där har vi svaret man måste skicka ordet boka inom en viss tid annars får någon annan den tiden"

De tycker jag är fördjävligt att det ska hänga på nån minut och en annan sak är ju att det inte går att ringa till dom annat än växel men när man pratar med växeln påstår dom ju att det inte ens finns någon bilbesiktning i Storuman!!

Hur ska man då kunna få någon hjälp de är ju inte alla som kan med datorer med mera.

Jaja skit samma vi fick en ny tid på måndag som vi är garanterad men det är surt att det ska hänga på nån minut.

Nu ska jag ta de lugnt och vila ryggen.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Lite bättre ändå

Publicerad 2012-05-02 13:16:38 i Allmänt

Jag ringde till en doktor för att få utskrivet några andra anti inflamatioriska tabetter än salvorna som är receptfria för jag har prövat salva men det hjälper inte.Läkaren skrev ut ett recept men när jag kommer till apoteket så har dom inte hemma den sorten men skulle beställa efter.

Det är en enorm tur att jag har farfar som hjälper mej med allt nu när inte morsan kan.Idag så följde morsan med för att åka på jobbet för att se över och plocka fram lite saker inför en mopedkurs som startar ikväll.

Medan hon var där åkte farfar och jag till Ica för att handla både för oss själva men också fika inför kursen.När vi handlat klart åkte vi till jobbet och ställde fram fikat, när vi gjort de så åkte vi hem.

Jag har ju varit borta från skolan enormt mycket och jag vet inte hur jag ska kunna göra  med allt jobb som jag har kvar att göra men jag ska då göra klart allt som gäller projektarbetet på något sätt men det är inte lätt när man har så mycke smärta.

jaja nu ska jag inte klaga mer....

Tack för titten välkomen åter

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela