sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Nyårsafton!!!

Publicerad 2009-12-31 09:08:17 i Allmänt

I dag är det ju nyårsafton som alla vet och jag och morsan ska vara hemma hos min farbror,faster och kusin där ska även som vanligt farfar och farmor men också min fasters mamma och pappa så vi kommer att bli en hel hög av människor.Vi brukar vara där vart annat år för vi brukar vara i vindeln vartannat år för då har vindelnrevyn en föreställning och jag är hedersmedlem så det förpliktar ju att vara där.

Vi får väl se om vi ska skuta fyrverkerier i kväll det får nog Viggo avgöra det skulle han gilla men det är ju denna kyla som kan sätta stopp för de hela.

Jag har funderat på om inte Storuman kunde starta upp revygruppen igen för jag vet flera som skulle vara sugen på att vara med och hjälpa till men det svåra är ju att kunna övertala dom som sitter i styrelsen för revygruppen men vi får väl se hur det går.

Jag vill passa på att tacka för i år och hoppas att det nya året blir ett bra år för alla och att alla få må bra!!

Nu ska jag ta och städa undan lite även fast det är nyår så måste man plocka undan lite ifall man skulle få oväntat besök som dom säger i reklamen.

Tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Äntliggen hemma igen

Publicerad 2009-12-30 11:08:51 i Allmänt

I dag är det en sådan dag att man inte vill sticka näsan utanför dörren det är ju så kallt att hjärnarn frusit till is men man får väl försöka överleva ändå utan hjärna den är nog inte så viktig iaf tror jag då??

Nu när man kommit hem så är det ju så många man skulle vilja besöka men det är ju så kaaaaallt så man får väl lugna sej och hålla sej inne och sitta vid datorn eller se nån film eller nåt jag vet då inte vad det blir.

I morgon så är det ju Nyårsafton i morgon och då ska vi vara hos min farbror och faster där kommer även farfar och farmor och min fasters mamma och pappa att vara men det finns en liten man till växten men med stor personlighet min kusin Viggo the king!!! Så vi kommer att vara flera stycken där när det nu blir nyår vi får väl se om det blir så att vi ska skjuta några raketer men det tror jag då inte att vi kommer att göra om inte det inte skulle vara för om Viggo vill de förstås.

Tänk att det har snart gått ett helt år jag fattar bara inte hur fort tiden går man tyckte just att man började skolan
men om man tänker efter så kanske det har gått ett antal år ändå man fattar bara inte vars tiden tar vägen är det någon som kan förklara de för mej?

Tack för besöket välkomen åter!!

Sampe

Digitalkamera

Publicerad 2009-12-29 09:17:05 i Allmänt

I dag så ska vi fara hem storuman igen men vi far inte förren mitt på dagen så man hinner väl hitta på någonting innan dess.Jag vet inte riktigt vad jag ska göra när jag kommer hem men man är väl rätt så slut me när man kommer hem så det blir nog att ta de lite lugnt när jag kommer hem.

Jag är ju lite konstig som ni kanske vet för jag började nästan undra när skolan börjar igen så man får nått att göra och inte bara gå runt i cirklar hela tiden.Men det dröjer väl ett tag till innan det börjar.

I går så var jag och tittade på en digitalkamera som jag tänkte köpa för att kunna lägga ut bilder på bloggen när  inte bilderna från mobilen inte blir så bra.Jag kan inte köpa ny mobil för den är inte ens ett år men jag skulle behöva en bättre mobil om jag skulle lägga ut bilderna på bloggen men så tänkte jag på en digitalkamera är ju alltid bra att ha så nu inriktar jag mej på de istället.

Vi får väl se om jag kommer att köra någonting när vi ska hem man måste ju träna i alla väder annars är man väl ingen bra chaufför så det är bara att fara ut och spränga vallarna för är det något jag är bra på så är det att köra bil i sådant väder.Men när man närmar sej två hundra får man nog dra ner på farten lite grann så man inte blir av med körkortet.

Nu försöker jag lära mormor sin nya mobiltelefon hur de nu ska gå man säger ju att man inte ska kunna lära gammla hundar att sitta det gäller nog mormor med det verkar svårt.

Tack för besöket och välkomen åter!

Sampe

Dålig uppkoppling

Publicerad 2009-12-28 08:47:35 i Allmänt

Jag får än en gång be om ursäkt för den dåliga uppdateringen men det har varit så dåligt väder att vi inte kunde koppla upp oss mot internät och jag har ingen annan möjlighet till någon annan internät ställe tyvärr.

I går så fick jag och mamma nog och då så for vi ner till Umeå och satt oss på akuten för att kanske kunde få ut medicinen.När vi kom dit så fick jag komma direkt in i ett rum där vi satt och pratade med en sköterska och vi berättade om den läkaren som inte skrev ut medicinen som hon lovat och den sköterskan skulle anmäla den andra doktorn för hon sa att det inte fick gå till på de viset som va den där läkarn hade gjort.
Efter de så gick vi in i väntrummet där satt det bara en person förutom oss och vi fick ganska så snabb komma in på ett rum där vi sedan fick träffa en läkare som skulle skriva ut medicinen men efter att vi väntat över en timme efter att läkaren gått så fick vi reda på att vi skulle träffa barnjouren för det var den läkaren som kunde skriva ut medicinen åt mej.
Till sist så skrev doktorn ut medicinen men vi kunde doc inte hämta förren idag så mamma ska köra ner till ume för att hämta ut de ända medicinpacketet som fanns kvar i umeå.

Vi kommer inte att fara hem i dag det är ju så dåligt väder i går och det verkar inte va nå bättre väder i dag och det är nog illa att vi måste ut för att hämta medicinen för igår när vi for ner så mellan körbanorna var det en plogkant som var tretio centimeter hög så man kunde inte köra om överhuvud taget   såvi försöker hålla oss inne så gått de går.

Annars i dag så ska jag bara vila och inte göra så mkt får vila så man pallar med imorrn det tar på ryggen tt åka bil när det guppar och är dåligt väder då är det de sämsta du gör om du har en dålig rygg är om du sätter dej i en bil och ska åka lång då är det inte så kul dagen efteråt.
Men men hur som haver tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

recept

Publicerad 2009-12-26 10:18:21 i Allmänt

I dag så vet jag inte hur man ska göra om man skulle ta och fara och sätta sej på akuten eller inte för jag kanske inte kan få hjälp där heller tyvärr.Men jag har fått nog av alla läkare som lovar saker och ting att dom säger att dom ska hjälpa en och så gör dom det iaf inte jag har sagt det förut och jag säger det ingen vissa läkare borde inte fått läkarexamen överhuvud taget.Men vi får väl se hur vi gör om vi åker ner eller inte om jag lyckas få medicinen på annat sätt eller så nått måste jag då göra innan man kreverar.

Nu ska jag och mormor göra någonting som kallas för stubbe det är inbakad fläskfile med ost svamp tomat jag i praktiskt taget vad man själv vill ha där sedan när man lagt i fyllningen så när man känner sej klar så ska man vika ihop de hela om man skär på kanterna små sträck brukar det gå lätare att får de att fastna.Sedan när man stoppar in den i mitten på ugnen i 200 grader högst i 30 minuter sedan severar man den bara med en sallad ock så är det bara att äta.


Vi får väl se hur länge som vi stannar här det beror lite på hur det går med medicinen och så men det får tiden visa hur som haver ska du ha tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Dessa läkare

Publicerad 2009-12-25 17:34:36 i Allmänt

Jag har haft problem med internät har inte fått de att fungera på hela dagen så jag har inte kunnat skriva förren nu.I dag så har det varit en del eftervärkningar ¨från igår men det får inte hindra en från att försöka göra saker för de.

I morgon ska vi försöka få tag på doktorer i umeå som kanske kan skriva ut medicin för nu kan jag inte vänta längre har ont hela dagarna och kan inte sova om nätterna och när man inte får sova så blir man lätt grinig så omgivningen blir lidande av de också.

Jag ska försöka hinna med att skriva mer i morgon bara om internät inte krånglar!
Tack för besöket och välkomen åter!

Sampe

God jul

Publicerad 2009-12-24 18:15:34 i Allmänt

Jag har inte hunnit med att skriva förren nu det har varit så mycket som hänt i dag och en massa julklappar som skulle öppnas.Vi var en hel hög vi var jag och mamma min moster och kusin min mormor och min moster och morbror pluss två av mina kusiner så det har varit fullt hus här.

Jag hinner inte skriva så mkt för jag har lite annat att göra och jag tror inte att det är så många som läser det här i dag så jag får väl ta igen det i morgon istället.

Jag vill passa på att säga god jul till alla läsare och jag kommer längre fram att lägga ut bilder här.

Tack för tiutten och välkomen åter!!

Sampe

En dag kvar!!!

Publicerad 2009-12-23 09:52:18 i Allmänt

I dag är det ju som alla vet bara en dag kvar till julafton och vi håller på att packa ner allting som vi ska kunna behöva hos mormor i Vindeln nu under jul.Vi kommer att va färre i år hos mormor än vanligt pga att min ena moster ska få hem sina barn till jul så dom kommer inte.Men vi kommer att va rätt så mycket folk iaf det är jag och morsan min moster och kusin min morbror,moster och kusiner  och sist men inte minst mormor.Så det lär vara full rulle ändå men som tur behöver vi då ingen tomte i år heller sist fick jag va tomte de var ingen höjdare det var varmt i dräckten och sedan så fick jag springa barfota över gården med en spark för tomten måste ju ta sej fram på nått sätt så det var ju bara att improvisera.

Vi försöker även idag att få tag på doktorer som kan skriva ut medicinen men verkar inte lyckas så bra vi får väl se hur de ska lösa sej på nått sett skulle jag tro.

Sedan i dag ska jag slå in dom sista julklapparna till mamma tyvärr kan jag inte säga vad det är för morsan läser min blogg dagliggen så då skulle överaskningen va förstörd men jag kan säga är "att det är något ovanligt men man använder de ändå dagliggen utan att veta om de"nu har ni nått att bita i speciellt du lilla mamma klura på!

Nu ska jag packa lite men du ska ha tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Tolvans hagel

Publicerad 2009-12-22 09:40:22 i Allmänt

I dag så kommer vi att fortsätta jakten på någon läkare som kan skriva ut medicinen som läkaren "glömde" att skriva ut.När man vet om att hon ska vara ledig på måndagen men säger att hon ska skriva ut medicinen nog tycker jag att man måste ha sådan pass koll om man vet att man ska vara ledig eller inte!!Medicinen är ju inte slut men hon är inte tillbaka förren den fjärde och innan dess har medicinen tagit slut så vi får jaga någon annan läkare istället är det någon som kan låna ut ett tolvans hagelgevär man måste ju ut på jakt?Men man åker väl dit om man skulle börja jaga dom med gevär så vi får väl jaga med ljus och lyckta tills vi hittar någon läkare.

I dag så tänker jag ta det rätt så lugnt och bara försöka inrikta mej på jakten så jag inte blir utan efter jul men annars i överigt så ska jag ta det lugnt.

I morgon så åker jag och morsan ner till mormor där vi ska fira jul med släkten och innan dess så gäller det att ha allting klart med paketetna så man får ta och lägga på ett kål nu!!

Nu ska vi ta och ringa runt och söka läkare men till dess tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

hemma till slut

Publicerad 2009-12-21 14:11:42 i Allmänt

I går så åkte vi hem från umeå då läkarna äntligen släppt ut oss från sjukhuset.Kominikationen mellan läkarna är lika med noll för då på morgonen så gick dom rond och när dom kommer till mej så säger den doktor att jag inte skulle kunna fara hem kanske inte ens till jul.Men då senare på dagen så kommer en annan doktor som var mer kunnig och då säger han om jag ville fara hem?Om jag ville det är ju klart att jag ville sedan var det bara att skynda att packa ihop sakerna så fort man bara kunde så att dom inte skulle hinna ändra sej.

Vi satt ju innan och pratade med massor av läkare och då fick jag  prata den doktor som skriver ut medicin åt mej och då frågade jag vadför hon bara skriver ut ett paket av den medicinen jag sprutar i näsan när jag egentligen borde få tre förpackningar åt gången som det var förut.Hon sa att det var därför att hon ville utvärdera varje gång men när det tar minst tio dagar innan medicinen kommer till storuman och hon skriver inte ut mer förren den sista dagen bara för att ha kontroll men då hinner ju medicinen ta slut och då är man utan i tio dagar innan man får mer.Men hon sa att hon skulle ändra på de och redan på fredagen skulle de va färdigt att hämta ut men då vcar det nå problem med datorn och it snubbarna hade gått hem så då skulle jag få de utskrivet idag MEN hon har inte skrivit ut någoting!!! så nu får man ringa och söka henne igen och börja om alltihopa.

Nu ska jag ta och jobba lite med lite julklappar som ska slås in och sedan fara och lämna dom men hur som helst tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Kanske får fara hem

Publicerad 2009-12-19 12:03:07 i Allmänt

I dag så låter det som om att jag kan få fara hem men jag ska inte ropa hej än innan jag vet säkert.Jag hoppas ju självklart att jag får åka hem så att man hinner träffa nära och kära innan det blir jul då jag ska fara ner till mormor för att fira jul.

Jag har inte hunnit vara ute här i ume och handla julklappar men jag hoppas att vi hinner det innan vi farhem för vi har tänkt att ge mormor en mobiltelefon så att vi ska kunna hålla reda på henne och om det skulle hända något med bilen så är det ju bra om man kan ringa på hjälp.Det kommer ju inte va någon dyr telefon det räcker ju om man kan svara och ringa med telefonen mer finneser tror jag inte hon klarar av.

Innan vi kan fara så ska läkaren komma och säga några saker så jag får nog ta och börja på att packa ihop sakerna ihop på om att vi får fara hem.

Nu hinner jag inte skriva mera men jag får skriva mera i morgon tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Åka eller att inte åka de e frågan?

Publicerad 2009-12-18 12:51:26 i Allmänt

I går kväll så var jag på en lungröntgen där dom skulle se om jag hade lite co2 (ända förkortningen jag kan inom kemin) alltså om jag har nå koldioxid i lungerna vilket jag hade så nu har jag fått en mask som jag ska andas i minst en gång i timmen för om jag inte tar tag i de nu så längre fram kan det hända att jag kommer att behöva akut vård.

Men i dag är det lite rörigt för att det är för många kockar i soppan som vill bestämma ena säger att jag får fara hem andra säger att jag ska vara kvar så jag har inte direkt koll på hur det blir men innan jul så vill jag då va hemma.Det skulle vara en mardröm att fira jul på sjukhus när man vill vara med vänner och nära och kära på jul så än så länge hoppas jag på att få fara hem innan dess.

Senare i dag så ska jag träffa läkarna igen och se hur värdena ser ut och om jag får åka hem eller inte så min framtid ligger i deras händer tyvärr men anser dom att jag ska stanna så får jag väl axeptera de.

Tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

.

En natt till

Publicerad 2009-12-17 12:11:07 i Allmänt

I natt så hade dom ju en mätare på mej för att se hur jag syresätter mej men det gick inte så bra med de det strulade till sej i natt så provsvaren blev inte så bra så nu ska jag måsta göra om denna undersökning i natt igen.  läkaren sa att det kanske skulle bli bättre denna gång.Så det blir en natt till på detta en stjärniga lassaret för jag kan inte säga att dom kan kallade för lyx precis maten smakar lika dant vad du änn äter och kallt på rummen så det är inte direkt kul här men men man får väl stå ut ett tag till.

Men en sak som var kul i går var att jag var inne på lekterapin här på sjukhuset där man kan hitta på olika saker och då så satt dom och slog in julklappar till alla sjuka barn som ska tvingas att var  på sjukhuset under jul och då fick jag mej en julklapp men den var inte innslaget men det gör de samma det var en slags fartkamera jag kan mäta upp till 160 km i timmen den kan va bra för att hålla koll på morsan eller en av mina asisstenter kör för fort.

Det är lite synd för det är besöksförbud på den avdelning som jag är på så och jag vet att de är folk som skulle vilja besöka mej men det är ju omöjligt så jag hoppas att jag inte kommer att stanna så länge till hoppas jag då.

tack för besöket och välkomen åter!!

Sampe

Bilen fixad!!

Publicerad 2009-12-16 16:28:28 i Allmänt

Jo det där med bilen vi vet inte hur men bilen går då iaf den startade efter att den fått stå i några timmar.Det var då tur att den startade nu när vi skulle till lassaretet i ume för jag skulle ju läggas in för en koll på hur jag syresätter mej och kolla blodtrycket en gång i timmen.

Det började med att vi kom hit och då säger dom att vi skulle få vänta ett bra tag innan vi kunde få vårat rum för det var fullt överallt men att dom skulle skicka hem en annan patient så jag skulle få hennes rum som tur va.Efter de så var det en lång väntan innan läkaren kom för att skriva in mej på avdelningen det gick ganska fort efter de fick vi gå på lunch för man måste ju hinna att äta också annars dör man ju har jag hört :P.När vi hade ätit lunch fick vi reda på att jag skulle få byta knappen om det nu fanns tid hos narkosdoctorerna.Det gick ganska så får så fick vi en tid och som tur hade jag inte hunnit äta lunch vilket är ett måste om man ska sövas så man inte har något i magsäcken men hur som helst så gick det hela bra det var över på 10 minuter.

Så nu sitter jag här i väntan på att vi ska gå ner i centralhallen och köpa middag till morsan man måste ju få komma ut lite och se något annat än avdelningen det är ganska trisst har nästan inga tv kanaler inga dvd filmer och inget annat än vita väggar så det är inte så kul.

Nu ska vi äntligen ner i centralhallen men du ska ha tack för att du tog tid att läsa och välkomen åter!!

Sampe

Bilen trasig igen!!

Publicerad 2009-12-15 14:55:49 i Allmänt

Det ska då aldrig gå bra för mej och morsan nu när vi var på väg till mormor där vi ska sova under natten så går bilen sönder och reperatören kan inte komma förren till kvällen men som tur är så stannade bilen bara några hundra meter från mormors hus.

Vi tror att vi vet vad som är problemet och hoppas att det går att lösa till imorgon då vi ska läggas in på lassaretet för undersökning som dom ska göra under natten. Men jag ska även träffa den läkare som har hand om min medicinering och jag kommer att skälla ut henne för om man söker henne på sökaren så ska hon svara på de inom en viss tid jag vet inte exakt men då kan hon ringa upp en vecka efteråt och säga "ni har ringt och sökt mej" men hallå ska de behöva ta en vecka innan hon svarar och dessutom så skriver hon inte ut recept på en medicin förren den sista dagen och det tar minst tio dagar innan den kommer till apoteket så då får man vara utan i flera dagar jag bara frågar hur tänker hon? ska man behöva vara utan bara för att hon inte kan räkna för det har hänt mer än en gång med flera av mina mediciner jag förstår inte hur hon  kunde få godkänt som läkare när hon inte kan räkna rätt hon vet nog inte att 1+1=2 det skulle inte förvåna mej.

Nog om de åter till bilen morsan har lånat mormors bil för att fara till umeå och lösa ut medicinen som jag ska ha det är ju snällt av mormor att låna ut sin bil när våran är trsaig.

Nu får det räcka för i dag tack för titten och välkomen åter

Sampe

Dessa föreldrar!!

Publicerad 2009-12-14 10:03:21 i Allmänt

I dag så ska jag försöka få tag i doktorena angående mitt besök på onsdag och höra vad dom riktigt ska göra mer än bara en blodtrycksmätning och syremätning.Jag ska även ordna så att det finns ett recept på medicin så att vi kan hämta ut medicinen i Umeå när vi ändå är där så att det inte ska beöva minst tio dagar att komma till Storuman.Om man skulle skriva upp allt som borde ändras i sjukvården skulle man kunna göra en bok som skulle vara tjockare än bibeln.

Men nu ska man inte haka upp sej på de nu i dag så ska jag jobba lite i matte och engelskan jag har ju nästan klarat målet i matten så det gäller att jobba på så gott man kan.Men engelskan däremot är lite värre den är det mer jobb kvar än vad jag gjort så jag hinner nog inte färdigt med den innan jul tyvärr.

Vadför är det så med föreldrar att så fort man frågar vad dom vill ha i julklapp så säger dom bara snälla barn!!
Om man vill ge sina föreldrar någonting och dom ger en inte någon ledtråd hur ska man då kunna ge någonting som dom kanske skulle bli lite mer glad över om det just var något som dom verkligen ville ha men nejdå dom kan inte säga de jag blir
TOKIG!!
Men jag har ändå hittat några julklappar som tur e iaf.

Nu ska jag ta och jobba lite med skolarbetet men tack för titten och välkomen åter!!!

Sampe

Vi får väl se

Publicerad 2009-12-13 11:03:56 i Allmänt

Jag får börja som vanligt med att be om ursäkt för de dåliga uppdaterandet men jag har känt mej hängig några dagar håller på bli förkyld så jag har inte orkat med.

I dag så är det två dagar innan jag ska ner till umeå igen då ska jag läggas in för blodtrycks mätning och kolla syresättningen ett hel dygn.Dom vill ju att jag ska använda en maskin som skjuter in luft i lungorna när jag sover men jag kan ju inte sova när man hela tiden har nån apparat som låter om en massa och blåser in luft i en så man lär väl få lite skallning över att jag inte använder den.

Jag hoppas verkligen att läkaren skriver ut medicinen åt mej som kommer att ta slut vilken dag som helst om man ringer och söker henne en  måndag så kan hon ringa upp nästa måndag och säga "Ni hade ringt och sökt mej" men hallå ska de behöva ta en hel vecka innan en läkare ska ringa upp då hinner ju medicinen ta slut och det tar minst tio dagar innan man får den hit till storuman så jag förstår inte hur dom tänker.

Men nu ska man inte haka upp sej på de nu innan man vet någonting det får bli ett senare skede annars i dag så kanske man far ut och hittar på nå skoj vad de nu ska vara ingeting är ju öppet i dag får ta mej en funderare.

Nu ska jag ta och surfa vidare men du ska ha tack för titten och åter igen ber jag om ursäkt för den dåliga
uppdateringen ska bättra mej välkomen åter!!

Sampe

Hur kan man bli godkänd i

Publicerad 2009-12-10 10:59:33 i Allmänt

I natt så har det varit lite kämpigt med värk och så men det är inte så konstigt med tanke på allt som jag gjorde i går.

Vi ringde ju igår sökte efter doktorn för att hon skulle skriva ut ett recept men hon var ju ledig så vi får försöka igen i dag.Den läkaren som skulle skriva medicinen kan jag inte förstå hur hon kunde få godkänt i matten i skolan för när hon ska skriva ut en av medicinerna så när jag behöver 180 tabbletter på 3 månader för jag tar en på morgon och en på kvällen så skriver hon ut receptet på 100 tabbletter och får inte hämta ut mer förren dom här tre månaderna har gått det går inte riktig ihop för mej hur hon tänker?Det är samma sak med en annan medicin för den görs utomlans och det tar minst tio dagar innan den kommer till umeå från utlandet och minst tio dagar innan den kommer till storuman och vi får inte absolut inte hämta ut och kan inte hämta ut förren medicinen helt tagit slut och då får vi beställa efter medicinen så då är man utan i minst tjugo dagar visst är det något som är konstigt?

Men men nu ska man inte reta upp sej på de i dag kommer jag inte gå till skolan men jag ska försöka att jobba med skolarbetet här på morsans jobb istället.Jag gjorde ju ett bildspel på datorn jag tycker det blev rätt så bra och läraren gav mej mer än godkänt antingen vg eller mvg tror mest på vg om det nu skulle vara så men man vågar ju inte hoppas allt för mkt på de man vet ju inte säkert.

Nu ska jag jobba lite men du ska ha tack för titten och välkomen åter!!!

Sampe

Eget bildspel

Publicerad 2009-12-09 11:52:07 i Allmänt

I dag så har jag hunnit med att vara till skolan och arbetat med datakunskapen det gick bara bra jag hann med två olika uppgifter en va att göra ett eget bildspel och den andra att göra sin egna buddget.Jag fick godkänt på båda uppgifterna men nu har jag bara sju st uppgifter kvar att göra.Jag hade en till datalektion men den tänker jag inte gå på för då kanske jag orkar med att gå i skolan senare i dag på engelskan och matten istället. För jag hade fastnat både i engelskan och matten så vi får väl se hur det löser sej.


Jag kommer att skicka ett brev till administratören här på blogg.se och fråga vadför kommentarer inte visas vi får väl se hur det går.

Annars i dag så vet jag inte vad jag ska hitta på annat änn om man far ut en sväng på byn eller så det får man väl se hur som helst ska du ha tack för titten och välkomen åter!!


Sampe

Vem har tagit min engelskabok?

Publicerad 2009-12-08 10:38:57 i Allmänt

I dag så kommer Marie från skolan och ska hjälpa mej med skolarbetet så att jag hinner färdigt så mycket som möjligt innan jul.Jag har bara det svåraste kvar i matten nämliggen volymen!! jag håller på bli vansinnig där också för jag har kört fast men det gör nog inte så mkt men vi får väl se hur mycket jag hinner med. I går så fick jag ett brev från sjukhuset i Umeå jag ska läggas in den 16/12 där ska dom göra blod och syrresättnings mätning.Syresättningen mäter man när man liggen och sover man har en mask över annsiktet som man andas i det är inte så lätt att somna har försök flera gånger tidigare men bara lyckats att somna 1 gång av 6. Blodtrycket vet nog alla hur man mäter men dom har den också under natten och visar den att jag har högt blodtryck kanske dom ändrar på medicineringen. Jag tror att dom kommer att hitta något eftersom jag känner mej sämmre än jag var tidigae men men vi får väl se nu ska jag vidare här men tack för titten och välkomen åter. Sampe

DATA VIRUS

Publicerad 2009-12-07 10:42:18 i Allmänt

I dag så var jag på Bil och El för att höra om en ny antenn till bilen den som satt där är trasig och går inte att laga men som tur är så kostar det inte så mkt att fixa en ny. Ánnars i dag så är det lite siså där har värk i rygg och nacke och mår inte direkt toppen om man säger så.Men jag ska ändå försöka att jobba på som vanligt men det är ju det tråkigaste ämnet engelska så man har ju försökt att undvika de så mycket som möjligt men nu måste jag ta tag i de hela. Vi har även fått virus på dator som vi måste försöka få bort annars får vi väl lämna in den hos Tony på Lapland Office eller dom på IT4U. Innan jag slutar vill jag bara säga att jag inte fått något svar angående att man inte får upp kommentarena på bloggen men det är väl bara vänta. Nu ska vi ta och sätta igång med att jobba lite i engelskan men du ska ha tack för titten och välkomen åter!! Sampe

Í jul tider

Publicerad 2009-12-06 11:19:09 i Allmänt

I dag så är det väl lite sisådär har lite smärta i rygg och nacke men jag har ju medicin så jag klarar av de iaf.
Mén i dag så ska alla julsakerna fram så man har lite jobb framför sej sedan ska jag fortsätta jobba med matten så mycke jag bara kan för jag vill verkliggen hinna färdigt innan jul.

Jag har inte fått något svar från administratören här på blogg.se så jag har tyvärr inte kunna lösa problemet men jag hoppas att det ska lösa sej fortast möjligen.

här kommer två recept på drinkar man kan göra nu i jul tider( bara på skoj)

KAFFEKASK ALL'Á NORRLAND

1 sockerbit
kaffe
och hemkört

recept
släpp ner sockerbiten i en tomm kaffemugg och häll på kaffe så att du inte  ser den och häll sedan de hemkörda varorna i kaffet så pass mycket att du kan se den igen :P

White Chrismas

Vodka blandat med tippex,
Suddar garanterat ut alla minnen

Nä nu får det va slut på de roliga nu måste jag jobba men tack för att du tittade in och välkomen åter.

Sampe

jultider på gång

Publicerad 2009-12-05 10:51:50 i Allmänt

I natt så var det lite kämpigt med med att jag hade ont i nacke och rygg men lyckades ändå att somna om efter att ha fått medicin.

I går kväll när klockan va runt halv fem så ringde läkaren äntliggen och hon sa att hon skrivit ut recept på medicin och att de bara var att åka på appoteket och hämta ut.Så morsan for dit men då har läkaren glömmt den viktigaste medicinen så nu börjar jakten igen på att få tag på den där läkaren så att jag hinner få de till jul.
Men man får väl va glad för att dom kommer ihåg någonting iaf.

I dag så har jag inte direkt några planer förutom att jag ska  plugga lite matte och engelska så jag hinner färdigt innan jul.Sedan så ska jag städa lite så man kan få fram julsakerna.

Jag har även hittat en bra julklapp till morsan men jag kan doc inte säga vad för jag vet nämliggen att morsan läser min blogg så jag får hålla det hemligt ett tag till och jag hoppas bara att hon inte hittar mitt gömmställe men jag tror det ska ligga rätt så säker där.

Nu ska jag ta och gå in på rummet och städa lite innan jag börjar med läxorna men du ska ha tack för titten och välkomen åter!!!

Sampe

denna svåra matte

Publicerad 2009-12-04 11:32:33 i Allmänt

I dag så har jag hunnit ha en lektion på skolan óch då hade jag mattematik det var de jobbigast inom matte(tycker jag iaf) typ X+Y+2= något det gick sådär men jag lyckades då jobba mej igenom de hela.Jag ska på skolan igen klockan tio i tolv då ska jag ha engelska (det är det värsta ämnet som finns på skolan) Jag kan ju prata engeska men det svåra är ju att jag är så dåligt på engelska grammatiken och då blir det ju ett problem när man ska skriva rätt och få betyg efter de så vi får väl se hur det går.

Jag berättade ju att jag haft problem med att inte kunna få fram kommentarerna här på bloggen och jag har skickat et mail till administratören och väntar på ett svar från dom.

Läkarn som skulle ringa till oss ringde aldrig så vi ringde upp på sjukan här i storuman för att dom kanske kunnde hjälpa mej med att få ut medicinen men dom ville att den ordinarie läkaren skulle skriva ut medicinen men jag fick fyra tabbleter som vi fick hämta och så ska vi försöka få tag i doktorn i dag och se vadför de tar sådan tid med receptena.

Nu ska jag upp på skolan och ha engelska men du ska ha tack för att du läste bloggen och välkomen åter

Sampe

Dessa läkare

Publicerad 2009-12-03 10:51:48 i Allmänt

I natt har  det varit lite kämpigt med värk i rygg och nacke så jag kommer inte att fara på skolan för jag är helt slut i kroppen.Jo jag berättade ju om den där läkaren som var så svår att få tag på hon ringde och så pratade morsan med henne och då sa hon att hon skulle skriva ut medicinen som jag har slut men inte har hon skrivigt ut nå medicin åtr mej så nu har jag tröttnat på henne och skiter i om att jag ska ringa dom i umeå eller inte jag far upp på sjukan i Storuman där brukar dom ju kunna hjälpa till när inte dom i umeå gör sitt jobb!!

Nog tjatat om de annars i dag kommer jag att jobba med mattepapperna som jag fick av peter och försöka hinna klart dom i dag så att jag kan hinna färdigt matten innan jullovet.Det är inte så mycket kvar men det är det svåraste kapittlet så det tar lite tid innan jag begriper mej på de hela men men vi får väl se hur det går.


Nu ska jag försöka få tag i dom som har skapat blogg.se och höra vadför inte kommentarerna syns? jag får väl se hur det går men tills dess ska du har tack för titten och välkomen åter

Sampe

Datakunskap

Publicerad 2009-12-02 11:58:54 i Allmänt

Jag får börja med att säga att jag har haft lite problem med bloggen och ni som kommenterat på inläggen inte kommit fram tydligen ska fölrsöka lösa de på något sett.

I går kväll så ringde en av doktorerna till mej och vi pratade lite och hon hade hört av ortopedläkaren att jag faktiskt har mycket smärta och därför skulle vi höja medicineringen igen.Hon skulle även skriva ut några recept på medicin det ända som är synd är att en av medicinerna tar minst tio dagar innan den kommer till storuman men man klarar sej ju på de jag har än så länge.

I dag så var jag på skolan och där hade vi datakunskap det gick ganska bra fast jag aldrig har jobbat med excel tidigar men det gick ändå.Jag får se om jag ska tillbaka till skolan eller om jag gör arbete hemma istället.
Om jag far tillbaka dit så ska jag jobba lite i matte fick höra att jag bara har nått kapitell kvar innan jag är godkänd i matte sedan är då de avklarat åtminstånde

Nu ska vi fara ut och äta lite mat men du ska ha tack för titten och väkomen åter!!

Sampe

Arbetsnarkoman :P

Publicerad 2009-12-01 10:22:43 i Allmänt

I dag så ska jag fortsätta jobba med skolarbete så att jag knappar in på dom andra.Jag jobbade i går från tal 1 till 48 och då var det A B C frågor nästan på varje fråga så det tog lite längre tid än planerat så jag får jobba vidare i dag så att jag hinner färdigt de här kappitlet åtminstånde.

Vi håller även på i dag och letar doktorer i Umeå för att dom ska kunna hjälpa mej men det är inte lätt att få tag på special läkaren som man har för då jobbar dom en vecka och är ledig två veckor så man vet inte riktigt vars man ska försöka få tag på den doktor man behöver men det verkar lösa sej som tur är!!

Vi ska även i dag fara på skolan för dom ska ha någon inspektion av skolverket dom ska kolla bland annat hur skolan tar om dom som behöver hjälp för att klara sig i skolan och om skolan kan göra något mer för en men jag tycker skolan gör tillräckligt som det är nu men man kan ju alltid säga ifrån om man inte gillar deras ideer.

Jaja hur som helst ska du ha tack för att du läste bloggen och välkomen åter!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela