sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Lyssna då på Mej!!!

Publicerad 2011-01-27 09:40:37 i Allmänt


Jag ber åter igen om ursäkt att jag inte uppdaterat bloggen på så lång tid men jag har haft det tuft både me att ha ont i kroppen och försöka att få tag på någon vettig läkare som förstår min smärta för alla andra verkar ju inte fatta hur man har de när dom nu återigen ska börja nedtrappningen trotts att jag bönar och ber om att dom ska vänta med de för det är åt helvete nu för jag sover ja högst en och en halv timme per natt annars så ligger jag 
vaken och mest  rullar runnt i sängen pgr all värken. Det som är det värsta jag tycker inte att medicinen som jag äter nu fungerar och att den inte tar bort den värsta smärtan som jag har men vad ska jag göra när ingen lyssnar
på vad man än säger det är nog lättare att få en Isbjörn att sitta och äta med kniv och gaffel än att få dom att lyssna.

Jag har försökt att prata med några läkare men dom pratar bara över huvudet och pratar som om dom visste bättre än jag om min egna kropp för jag kan faktiskt skilja vad som är abstinetsmärta och vad som är annan smärta som jag haft  sedan jag opererade ryggen första gången men lyssnar dom på NEJ och blir det som förra gången då dom bestämde att det skulle bli hetas vara nedtrappning så blev det TORTYR ja jag överdriver inte den läkare som jag hade då sa ju att du kommer må så mycke bättre och jag skulle ju kunna vara i skolan och att jag skulle skärpa mej och om jag ville kunna klara av skolan så skulle jag ju måsta vara där åtminstånde 2/3 av tiden.Tiden gick och ju längre nedtrappningen gick fick jag fruktansvärd smärta i ryggen och jag kunde inte ens ta mej från mitt rum till köken som det är ungefär 3-4 meter bort men brydde sej läkaren NEJ han sa samma svar som vanligt att vi fortsätter nedtrappningen.

Men när jag berättar för den doktorn att jag anmält honom och det han gjort mej och lämpligt till att förundersökningen skulle börja jo då får han ju för sej att jobba för läkare utan gränser och skulle vara borta över ett år.Så det blev en annan läkare som tog över och hon kunde man då prata med iaf och det visar sej då att jag hade en systa i ryggmärgskanalen så då vart det akut operation det bevisar ju att jag faktiskt skilja på olika smärtor och jag lovar jag överdriver inte när jag har ont.

Idag

Sitter jag och försöker att arbeta lite med skolarbete men jag kan knappt sitta så jag står mest upp och jobbar.Jag håller bland annat på med Eng Sv Psykologi och Ma plus så försöker jag kunna komma på hur jag ska lösa det för att jag ska kunna få mitt projetarbete att fungera behöver lite hjälp av några men mer säger jag inte.

Ps ursäkta om jag verkar lite sur och så men nu mår jag då inte nå bra men vi hoppas det blir bättre.

Sampe

Ursäkta mej så...

Publicerad 2011-01-11 08:38:45 i Allmänt

Jag får be tusen tusen miljoner miljader om ursäkt att jag inte skrivit här på bloggen men jag har haft det tuft rent kroppsligt med smärtor och en rygg som vill ge upp så jag har mest varit sängliggande men jag lovar på heder och samvete att jag ska bättre mej.

Jo efter att vi varit och sett revyn så dagen efter skulle vi fara hem och det var som om att jag kände på mej att något skulle hända för när vi är ungefär tre mil kvar till Lycksele så börjar tempmätaren att vara i topp så vi svängde in på en parkering och vi öppnade motorhuven och vi hade ju inge vatten med oss så jag la snö på kylarn och efter ett tag gick tempmätaren ner så vi tänkte att vi kunde köra men vi hinner inte ens 25meter innan den var på topp igen så det var bara att ringa bärgaren och han kom och plockade upp oss och ordnade en hyrbil åt oss och sedan åkte vi utanför en bilverksta och lämnade bilen men dom hade ju inte öppet så vi körde hem och vi skulle måsta vänta till nästa dag innan vi kunde kontakta dom men vi bestämnde oss för att köra hem.Dagen efter ringde morsan till verstan och han trodde inte att han skulle kunna ta in den i veckan och han trodde att vi skulle måsta byta hela värmepaketet och kanske lite till så det var bara att boka om hyrbilen ett tag till.

Nu i dag så börjar ju skolan och jag börjar 11:50 och då har jag svenska och det känns segt i skallen nu när man varit ledig en längre period så om jag bara kan få hjärnan till att fungera så kanske jag kan få igång tänkadet  igen men det lär behövas en stor elektrick stöt för att få igång den här klumpen för den verkar som den tagit semester eller om den har dött där inne det verkar ju vara tomt där just nu iaf.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Revy igen

Publicerad 2011-01-05 14:52:14 i Allmänt

I dag så ska vi gå på revy igen men den här gången ska mormor  och hennes barndomsvän med för hennes särbo David är kvar på Umeå lassaret så han kan inte gå och se de men om vi har tur så får vi kanske en dvd med  revyn så om vi får de så får ju David se den också.

Jag har även i dag suttit och skrivit lite gran i ett skrivarbete men jag kan inte säga ännu vad det är.Jag  har heller  inte lyckats att få in de på datorn än så det lär väl ta lite tid och jag får vänta tills jag får tag på dom som ska ha de hela.

 I morgon ska vi fara hem igen och det kommer att kännas skönt att få komma hem efter att ha varit borta men jag gillar inte att åka så långt trotts att vi har bra bil och jag har stötdämpande dyna och en kudde bak på ryggen så att färdas så långt är kämpigt för min rygg en sak befarar att när jag kommer hem så blir jag sängliggande resten av dagen för kroppen tar så pass mycke stryk av att åka så långt men det är väl inget att göra åt det är bara att axeptera när inte doktorerna inte lyssnar på vad man säger till dom.

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Nu är man...

Publicerad 2011-01-04 12:34:49 i Allmänt

Nu är man ju ett år äldre och inte ett dugg smartare men man får väl försöka hålla hjärnan i gång på något sätt.

Jo vi var ju på revyn ( för första gången) och det var jätte roligt.Dom spelade först 6 olika nummer och sedan så spelade orkester musik innan det blev paus.Efter att vi fikat så började dom igen och jag tappade räkningen på hur många nummer som var med men jag ska ta reda på de.

Vi vet inte ännu ifall mormors särbo David kan gå på revy? För det skulle vara jätte jätte tråkigt om han inte kan gå.Just nu är han är inlaggd på lassaretet på någon avdelning men vi vet inte var någon stans han är men han är då inte ensam hans dotter är hos honom och hon sa att hon ringer så fort dom bara vet något.


Annars i dag så har vi bakat bullar men inte vilka som helst utan mormor go bulla. Det är inte som vanliga bullar utan det är mer som en massarin fast det är bullar för man har en speciell blandning som man stryker på degen och sedan rullar i hop och skjuter in i ugn.
Vi har även bakat en äppelpaj men det är en liten ändring mormor säger att det ska vara röda äpplen till den här äppelpajen men jag ska bevisa att det är gröna äpplen man ska använda när det gäller bakning
Jag har då lärt mej de och i vissa kokböcker så står det understruket att det ska vara gröna äpplen så vi får väl se vem som vinner de hela.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Nyårsrevy

Publicerad 2011-01-02 12:03:25 i Allmänt

Ja nu är det ju nytt år och vart annat år så har Garv Vindelns amatörteatergrupp nyårsrevy.  Jag är hedersmedlem så till första föreställning brukar jag och morsan bli speciellt inbjudna. Idag ska vi se första föreställningen 14.00.

Det ringde en kvinna från revygruppen på min telefon och hon frågade mej om hur långt fram vi ville sitta.Det blev  så att vi får sitta på andra raden.

Nästa gång dom ska spela revy om 2 år så tänkte jag prata med dom och fråga vem eller vilka som får skriva manus till revyn? Det jag har i tanken är att jag ska sno lite saker från våran Cabare som vi hade när vi slutade 9.Jag ska sno det här med att det ska vara tre stycken kommunchefer som ska vara med i Bingolotto  och dom ska ju inte vinna de vanliga dom ska vinna en massa andra saker men mer tänker jag inte säga om det för jag vet ju inte om dom tar med det eller inte.

Det är inte roligt när man blir äldre och blir lite snurrigt...

Nu blir jag lite orolig för mormors särbo verkar inte riktigt okej. Han hade en stroke för inte så länge sedan och nu verkar det som det är riktigt ha snurrat till det för honom. Han säger att han är intagen på Ersboda i Umeå fast vi vet ju att han ringde hemifrån. Mormor ringde hans dotter så vi får väl se hur det löser sig. Jag hoppas verkligen att han klarar sej för han är som en andra morfar för mej för min riktiga morfar är död sedan 7 år tillbaka.

Håll tummarna

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe



Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela