sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Internet problem igen

Publicerad 2009-10-31 13:13:43 i Allmänt

Till och börja så ber jag om ursäkt för den dåliga uppdateringen på bloggen jag har nämligen haft stora internät problem men det verkar ha löst sej nu.

I går va jag och mamma ner på graven till pappa och satt ut lyktan och en krans.Vi trodde att det skulle bli svårt att få fast lyktan och kransen på grund av att marken har fryst men det var inga problem.Vi tände inga ljus för vi hade glömmt ljusen hemma.

I dag så var vi nere på kyrkogården igen för att tända ljusen i lyktorna och när vi kom dit så var det satt ett ljus nedanför ena lyktan.Vi skulle sätta ljus i bägge lyktorna men då upptäcker vi att ljusen är för stora för att passa i ena lyktan men då kommer jag på att de ljus som redan stod där redan när vi kom kanske passade och de gjorde de.Vi satt ner det ljus som inte passade nere på marken där det andra ljuset stått.
Efter att vi varit där så ringde jag först till kurre och ewa och hörde om det var dom som satt dit det där ljuset men det var det inte.Men så blev vi bjudna på middag hos dom klockan fem i kväll.
Jag ringde även till farfar och farmor och hörde med dom om det var dom som satt dit ljuset men det var det inte så om det är någon som vet vem det är kan dom väl ge en kommentar så vore jag tacksam.

Du ska ha tack för besöket och välkomen åter till mitt lilla kryp in

Sampe

Förkyld

Publicerad 2009-10-28 11:58:34 i Allmänt

Jag kände redan i morse att jag inte var riktigt hundra men man måste ju vara i gång för de klev upp iaf.
Sedan efter att jag ätit frukost for jag på morsans jobb trots att det är lov för att plugga engelska men det går inte så vidare bra.Men jag ska jobba på får väl se om jag tar och far hem och vilar en stund innan jag fortsätter med jobbet men man måste ju va ledig också man har ju lov ändå.

Jag går ju och läser bilteori på kvällar men jag har ju inte varit på träffarna på några veckor så vi får väl se hur mycket man har halkat efter men nu ska det bli ändring på de jag ska ge 100 prossent men jag ska ändå inte jobba i hjäl men tills dess ska ndu ha tack för att du tittade in och hoppas du tittar in igen

sampe

Jippi!!!

Publicerad 2009-10-27 11:58:53 i Allmänt

Nu har äntligen medicinen kommit!!Jag fick ett samtal och det var farfar  och han sa att dom hade ringt från sjukstugan i Storuman och att medicinen fanns att hämta där.Så jag och morsan far dit och när vi väl är där så letar dom och letar till sist börjar mamma tro att farfar hade sagt fel att det var appoteket i stället men just när vi tänker fara så då hittar dom de som tur var!

Jag ska försöka bli bättre med det här med bloggen att lägga ut nya bilder och nya inlägg har fått inspiration av andra så vi får se hur det går.

Senare i dag måste jag jobba med engelska tuvärr fast det är lov men det måste göras om man ska ha nått betyg så måste man arbeta på.

Du ska ha tack för att du tittade in och hoppas att du tittar in igen!

Sampe

Man blir så less

Publicerad 2009-10-26 11:28:04 i Allmänt

I dag var vi på apoteket för att få reda på när min medicin skulle komma.Men när vi pratar med dom säger dom att det är vi som ska prata med sjukhusapoteket och ordna med receptet som vi inte ens får hålla i och hur ska man kunna göra något då?Vi skulle även beställa medicinen sedan ska vi ordna så den kommer till Storuman men hur ska det gå till?Så nu försöker morsan ringa apoteket i Umeå och höra om medicinen finns i Sverige och hur vi ska göra för att få den till Storuman.

Annars i dag så är det inte så bra väder och man känner sej inte riktigt hundra så det får bli lite skolarbete och tv tittande.

Men du ska ha tack för besöket och välkomen åter!!

Man ska vara frisk om man ska orka va sjuk

Sampe

Ursäkta så hemst mycket!!

Publicerad 2009-10-25 12:23:58 i Allmänt

Jag ska börja med att be om ursäkt än en gå´ng för den dåliga uppdateringen men jag har inte mått så bra så jag har helt enkelt inte orkat med men det ska bli annan ordning på de nu de3 lovar jag!!

I dag så har jag inte gjort så särskilt mycke till och börja med så sov jag ända till åtta som jag aldrig annars brukar göra.Efter att man vaknat så satt man och såg lite nyheter bara för att uppdatera sej om omgivningen och om det hänt något i vida världen.Efter att jag sett nyheterna så mådde jag inte så värst bra men då fick jag medicin av morsan och då kändes det lite bättre som tur va.

Jag hoppas värkligen att dom får hem medicinen till apoteket som jag har slut den som tar bort smärttopparna på några minuter.Den tar ju inte bort all smärta men jag är nöjd så länge jag kan vara uppe och röra mej på ett vättigt sätt.

Nu ska jag ta och jobba lite med engelskan ska göra hundra frågor på engelska som man måste besvara så det lär ta tid men om jag ska ha nått betyg så är det bäst att jag sätter igång men tills dess ska du ha tack för att du tittat förbi och välkomen åter!!

Sampe

Recept

Publicerad 2009-10-23 11:23:10 i Allmänt

I dag så har vi sökt en doktor som ska skriva ut ett recept på medicin men det går lite trögt för den läkare som ska skriva receptet jobbar på tre olika avdelningar så det är inte lätt att hitta henne.Jag har även problem för den medicin jag sprutar i näsan är slut jag fick ju en förpackning men fem gånger så svag så det räckte inte lika länge som den starkare medicinen skulle gjort  och nu är den starkare medicinen restat(betyder att det inte finns i sverige och att det dröjer innan dom får hem den) så nu får man se hur man ska lösa de men på något sätt så borde de lösa sej.


Jag har även gjort färdigt matten och ska nu börja med engelskan.Det gäller ju att jobba på om jag ska ha något betyg när skolan slutar.Jag får väl inte alla betyg det vet jag då men kärnämnena kämpar jag för att klara.



Nu ska jag ta och äta luch men du ska ha tack för att du tog dej tid och läsa och hoppas jag inte tråkade ut dej helt,Kom hjärna tillbaka

Sampe

Ja då var man bilägare då

Publicerad 2009-10-22 10:42:41 i Allmänt

Vi hade ju en vit Bmw innan vi skaffade den nuvarande Bmw,men vi skulle ju sälja den vita till Jon Rubertsson men när vi skulle köra hem den till storuman så gick den sönder men jon sa att det inte var några problem för han skulle ta inde på fordons i lycksele iaf.Så han skulle se till att bilen kom dit men det var just innan sommarlovet så bilen blir stående utanför elevhemmet och efter nån vecka hade dom krossat rutorna och gjort plåtskador på bilen.Så när Jon säger att han inte längre ville köpa bilen så skulle vi måsta stå för kostnaderna av reparationen som det var han som beställde.Men så ringde vi i dag och fick tag på rätt man dom har bytt alla rutor och ordnat alla rostskador byt motor och för de ville dom bara ha sexytusen för hela rubbet så nu har vi ju två bilar var av en som är min.Tänkt dej få en helt nyrenoverad bil för bara sextusen det kallar jag för ett klipp.

Nog om de annars i dag ska jag fara ut på byn men vet ej om man far på skolan bara för att träffa lite folk.
Jag försöker att jobba på så gott jag kan och hoppas att det räcker för att nå mitt mål att ta mej in på barn o fritid men det får man se fram över här.

Nu ska jag åter till läxorna få se var de fyra deciliter motorolja eller var det 5 deciliter mjöl till bullarna ja vad vet ja men du ska ha tack för besöket och välkomen åter

Sampe

Körkortutbildning

Publicerad 2009-10-21 11:48:48 i Allmänt

I dag så har inte hunnit med så mycket men senare i dag ska jag ut och uträtta några ärenden och för att få se något annat än lägenheten.
Jag var ju anmäld på den här kursen körkortsutbildning och jag vet att jag måste plugga en massa för att hinna ikapp dom andra men det ska nog gå om man sätter lite fart.Annars i skolarbetet så har jag gjort båda mattepapperen som jag fick med mej och har jag fått godkänt på de så har jag klarat av nians matte och får därmed ett betyg så jag kan ta mej in på barn o fritid nästa år om dom startar en sådan grupp så jag hoppas att det blir fler sökande nästa år på den linien.

Jo jag var ju och vaccinera mej och nu framkommer de att det finns bivärkningar som illamående och ont i huvudet bland annat och det är just de jag har ont i skallen och illamående men det ska nog bli bättre efter som men jag har då förburett andra vad som kan hända.

Nu får det räcka för i dag men tack för besöket och välkomen åter

Sampe

Insperation

Publicerad 2009-10-20 11:20:27 i Allmänt

I går så hade jag fullt upp med att ringa runt till olika nämder för vi har ju sagt länge att vi ska göra en anmälan på sjukvården och nu har vi fått all information vi behöver för att börja.En av dom vi pratade med när hon fick höra om det där kontraktet som sjukvården upprättade att jag inte skulle få söka vård i Storuman utan skulle fara ner till Umeå även om det gällde att få masarge.Hon sa att sådant får dom enligt regelvärket inte göra så hon skulle prata med högsa cheferna och berätta hur dåligt jag fått må bara för det där kontraktet som jag absolut inte fick bryta medan läkarna kunde göra vad dom ville.Dom kunde till och med om jag inte gjorde som dom sa skulle jag åka in på nån slags låst avdelning för medicinenrna skulle bort till vilket pris som helst verkade de som.Men nu så verkar det lösa sej det kan även bli så att man får ett skadestånd som plåster på såren.

Nog om de jag började även i går kväll efter att jag fått insperation av flera personer att jag borde skriva en bok och sagt och gjort så har jag börjat med den föressten så kan vem som helst göra sin egen bok på ett enkelt sätt på internät på
www.gordinbok.se där kan man klippa och klistra och känsten är nästan helt gratis det ända som kostar är när du ska trycka upp boken i ett bokformat men det är det ända som kostar så passa på och testa du också!

Nä nu får det räcka för i dag men du ska ha tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Väntar på vf

Publicerad 2009-10-18 11:50:25 i Allmänt

I dag är det tråkit väder och det finns inte så mycket att göra här hemma men det finns inte så mycket mer på byn.

Har ju glömt berätta att innan vi for hem så ville dom att jag skulle få vaccinet som just kommit till västerbotten och det dröjde ju ett tag innan jag kunde gå dit för dom var på fika rast.Men just när dom ska sticka så kommer VK in och ber om att få ta en bild för jag var första barnet i västerbotten som blev vaccinerad.Dom fotade och inervjuade mej och jag fick reda på att det skulle komma i tidningen dagen därpå.Efter att de hela va klart då säger ja lite skämtsamt nu sitter jag bara och väntar på VF.

Senare så ska jag ut med en av mina assistenter får se vad vi hittar på för man kan inte sitta hemma och rosta fast.
Nu kan man ju fara upp och ner för trappen som man vill och inte ska behöva va beroende av andra det är så himmla skönt.

Nu ska jag vidare men du ska ha tack som tittade in och välkomen åter!

Sampe

en hel del

Publicerad 2009-10-17 15:22:45 i Allmänt

I dag så har jag inte gjort så mycket jag var ute en sväng på byn för att handla o så sedan var det tänkt att jag skulle sitta och plugga på morsans jobb men det blev ändrat så nu har man en lugn hemma kväll i stället.

Det finns ingen som kan tänkas veta hur skönt det är att kunna gå och röra sej som man vill och inte falla ihop som jag gjorde förut.Nu kan jag till och med gå i trapperna utan problem förut fick jag ju dra mej upp så det är härligt att kunna gå.

Nu när man inte får gå i skolan så måste man ju hitta på saker för att fördriva tiden så jag tog och räknade min knivsammling det blev 31 stycken.Jag undrar bara var jag ska ha andra saker det börjar bli fullt i rummet får ju nästan inte plats själv där inne.Men jag kommer att fortsätta samla tills jag har över femtio olika sortes knivar så jag får jobba på lite grann.

Nä nu ska jag vidare men du ska ha tack som tittade förbi och välkomen åter då jag har något mer intressant att skriva om.

Sampe

Nu är man lite smått igång

Publicerad 2009-10-16 10:49:15 i Allmänt

Nu är vi hemma igen!!
Jag hann inte skriva i går för det var ju första dagen hemma och då var jag bland annat på skolan och visade att vi var hemma igen men också för att ordnade lite mer arbete och så.Jag träffade även lite folk som jag stod och snacka med och fick berätta vad jag varit med om.Det vara några som ville se ärret men vi var ju ute och jag hade ju fullt med kläder så jag lägger ut det här i stället i som är kännsliga får blunda.

Vet inte om det är anstötande men jag vill bara visa så ingen ska tro att jag gnäller i onödan.

Det var ju 78 stygn så man ser ju ut som en dragkedja bak på ryggen men som tur är som plåster på såren är att efter ett år kan man ta bilder och skicka in till försäkringsbolaget och få pengar för det fula ärret.Det kan vem som helst göra som har blivigt opererad och fått ett ärr så det är ju en liten tröst iaf.

nu ska jag surfa vidare men du ska ha tack som ville titta in och välkomen åter!!

Sampe

Ursäkta så hemst mycket

Publicerad 2009-10-13 13:12:42 i Allmänt

Jag vill börja och be om ursäkt för det dåliga uppdateringen men jag har haft problem med att kunna logga in och kunna skriva men det har nog löst sej nu hoppas jag.

I natt så var det första natten då jag kunde sova med andningsapparaten.Jag kunde sova med den tills klockan var halv fyra och det visade sej ge resultat.Så dom har gjort lite inställningar så det nu ska fungera ännu bättre.
Senare i dag så ska vi ha ett möte där vi ska prata om hur man ska lösa de hemma och så allt från rent medicinskt till hur aktiv jag får vara.Det lär ju dröja ett tag innan jag får va i plugget igen men jag kan ju inte ligga på latsidan för de jag måste ju arbeta upp de jag har tappat nu under alla dom här veckorna.

Det ska bli skönt att få komma hem igen och träffa lite mer "känt" folk änn vad man gör här på sjukhuset.Trots allt så har vi mött många Storumanbor även släktingar (som vi inte ser så ofta) under tiden vi varit här.
Nu ska vi gå och ringa nära och kära men tack för besöket och jag ber tusen gånger om ursäkt och välkomen åter

Sampe

dagens läge

Publicerad 2009-10-10 14:12:51 i Allmänt

I dagens läge kan jag säga att det inte händer så mycket förren efter helgen då jag ska träffa en doktor från lungenheten då jag får något besked om hur vi ska lösa det hemmavid och så.

Jag har även fått veta att jag prelimänärt får åka hem i mitten av veckan och kanske senare komma tillbaka och fortsätta behandlingen.Har ju inte varit hemma på få se vad är de nu tre nä fyra veckor så det är ett tag sedan så man börjar ju längta hem.Men jag får ju inte gå i skolan så jag vette sjutton vad jag ska göra hemma om dagarna det finns ju inte så mycket att hitta på.Men men det är ett tag kvar dit så tills dess får man fundera och komma på någonting.

Nu ska jag ta och gå ut en sväng i korridoren men du ska ha tack för besöket och välkomen åter!!

Sampe

Ropen ska skalla Löven till alla!!

Publicerad 2009-10-09 15:07:04 i Allmänt

I dag så har det inte hänt ett enda skvatt ingen läkare har varit här och inga undersökningar har blivit gjorda.Det är lite väl långtråkit att bara sitta inne på rummet och glo på tv eller sitta vid datorn skulle gärna fara ut en sväng med bilen så man får se något annat än sjukhusväggarna.

I kväll så spelar björklöven match men tyvärr så är man i sådant skick att jag inte kan ta mej dit men jag ska då iaf lyssna på hockey radion hocka heja på dom här ifrån.Jag har även tippat på matchen att löven ska vinna och gör dom de så vinner jag tvåhundra spänn.Man kunde även tippa på hur många mål dom skulle vinna med men det kan ju bli vad som helst så det fick vara.

Nu ska jag ta en sväng ner till centralhallen och se om det är något där man vill köpa eller så men tack för besöket och välkomen åter

Sampe

Gå genom smärtgränsen

Publicerad 2009-10-07 07:05:15 i Allmänt

I natt så har det varit ganska så lugnt men det var en jobbig i går kväll då jag gick genom smärttröskeln och fick min medicin på tok för sent.Men jag har sagt att jag vill själv ha hand om medicinen så att det inte ska behöva €
hända mera för det har hänt så många gånger tidigare.Jag frågade efter medicinen i tid och dom skulle gå och göra i ordning den men när det gått 45minuter över tiden hade jag iaf inte fått medicinen.Så i dag ska jag kräva att jag ska få ha hand om medicinen själv så att det här inte ska behöva hända gång ¨på gång.Den ända som blir lidande för att dom inte gör sitt jobb är ju jag som får bära all denna smärta så jag tycker att dom får göra någonting omgående.

Nog talat om de i går så väntade vi ju på en läkare som skulle komma och prata om vadför jag syresätter mej så dåligt.Vi väntade och väntade och till sist kom en annan läkare och berättar inte så mycket mer änn de jag redan visste.
Men efter de for jag och mamma ut och var ute med bilen först en sväng till barnens hus och senare till ålidhem.

Nu har jag skrivit lite om gårdagen jag får väl skriva lite senare och berätta hur det gått med medicinen men tills dess ska du ha tack för besöket och jag hoppas jag inte tråkat ut dej helt och jag hoppas du vill komma tillbaka och läsa igen.

Sampe

denna väntan

Publicerad 2009-10-06 14:09:52 i Allmänt

I natt så sov jag med en mätare som skulle mäta syresättningen när jag sover och ska få provsvaret i dag av en läkare men jag har inte fått en tid som den läkaren ska komma dom säger bara under dagen.Så jag kan inte gå ut eller så måste hålla mej på rummet tills han eller hon kommer.Jag och mamma hade ju tänkt att fara ut med bilen och köra bara för att se någon annan miljö änn den här men här sitter man nu och blir mer och mer otålig på att inte läkaren kommer.

Men men man ska inte haka upp sej på sådana saker.
En sak som är rolig är att dom frågat mej om dom får skriva om mej på barncancerföreningens hemsida och berätta vem som är på pusslet och lägga en länk till min blogg så man kanske får upp besöksantalet lite det skulle inte skada.

Nu ska jag ta och gå lite i korridoren måste ju röra på mej lite åtminståne men tack för besöket och välkomen åter

PS ska lägga ut lite bilder senare när jag får ha på mobilen igen

Sampe

nu vet jag lite mer

Publicerad 2009-10-05 10:49:42 i Allmänt

I dag så har jag fått reda på lite mer och att jag kanske få åka hem på onsdag!Men jag vet då inte vad jag ska hitta på hemma när man inte får gå i skolan det lär bli långtråkit.
Jag glömde att berätta att i går fick jag ta bort nålen som satt i en blodåder i halsen det känndes lite grann men när det väl var över så känndes det skönt att få bli av med den.'

Senare i dag ska jag och mamma fara och köra lite med bilen har ju bara varit ute en gång på 17 dagar så det skulle va trevligt att se något annat änn dom här sjukhusväggarna man blir bara så less.Vi får väl se om vi går i någon affär eller så men tanken är att jag bara ska få komma ut så jag är då nöjd med de.

Nu ska jag gå in på lekterapin och prata lite med personalen men du ska ha tack för besöket och välkomen åter

Sampe

Tiden står stilla

Publicerad 2009-10-04 18:00:35 i Allmänt

I dag har det inte hänt så mycket men jag glömde att berätta i går att dom tog stygnena från såret kan ni gissa hur många det var?Det var hela 78 stygn eller som dom säger aggraffer som dom tog bort jag har ju varit som en hel nåldyna det har det då kännts som iaf.

Annars i dag har det inte hänt ett skapandes dugg inga undersökningar eller läkarbesök så tiden står som stilla här när man inte har nått att göra.Dom har ju inte nästan några tv kanaler dom har bara 1 2 4 och tv6 mer finns det inte så man kan inte se på om man inte ser på någon dvd eller så.Men som tur tog man ju med datorn så man kan ju alltid sitta och glo framför den åtminstånne.

Nu ska jag lägga mej och vila lite det tar på ryggen att sitta upp men tack för besöket och välkomen åter

Sampe

Det dröjer länge

Publicerad 2009-10-03 12:30:41 i Allmänt

Till och börja med måste jag be tusen gånger om ursäkt för den dåliga uppdateringen men jag har inte mått så bra och inte haft krafter nog att sitta vid datorn ska försöka bättra mej.

Det lär nog dröja ett tag innan jag kommer hem för mina värden är så dåliga och för att jag ska måsta ha nån maskin på mej under natten och innan man lärt sej den så då får man ju inte åka hem.Men jag och den där maskinen kommer inte riktigt överäns med varandra så det känns lite surt just nu måste jag säga för man kan ju inte sova borta nästan för hur kul är det att dra med sej apparaten som ska leva om hela natten den väcker ju alla så fort den piper.

Mitt störta problem är skoplarbetet har inte kunnat jobba ett ända dugg så man lär ligga långt bakom dom anra när man kommer tillbaka.Den läkare som jag har nu har sagt att jag inte får gå i skolan på 6-12 veckor efter att jag kommit hem bara för att ryggen ska läka men HALLÅ vad ska jag göra tills dess?Ska man bara gå där hemma och glo på tv det känns inte så bra det lär ju bli långtråkit som bara den men det är väl nödvändigt så man får väl lyssna vad läkaren säger.

Nu måste jag lägga mej men tack för besöket och änn en gång ber jag om ursäkt för den dåliga uppdateringen
och välkomen åter

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela