sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

sårodling

Publicerad 2012-09-30 15:32:09 i Allmänt

 
 
Nu har jag varit här sedan i Onsdags och jag är ju här för att gå upp i vikt men har knappt gått upp någonting alls bara 4 hg.Det är på sitt sätt bra ändå så sjukvården få se hur svårt jag har för att gå upp i vikt och hur jag har det med min smärta.
 
Efter läkaren gått rond åkte  jag och morsan till Kitas för att äta lunch. När vi var klara åkte vi till Ica för att handla det är nästan dagens höjdpunkt att kunna få fara ut för att försöka få något annat att tänka på.
 
Ikväll kommer jag att ta det välkdigt lugnt eftersom jag har fruktansvärt ont i såret så det är svårt att försöka göra någon när varje rörelse gör så ont .
 
I morgon ska vi försöka när läkaren går rond att be den doktor att skriva remiss till Umeå till Ortopeden om att vi kanske måste göra en ny rygg röntgen för att se om skruvarna rör på sej eller om dom håller på att komma ut.
 
¨Det är inte lätt för mej att hålla humöret uppe när jag ständigt har fruktansvärd värk och knappt får sova om nätterna så jag ber om ursäkt om jag verkar sur , gnällig vresig med mera.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Så sjukt!

Publicerad 2012-09-25 11:08:08 i Allmänt

Det är så himla sjukt jag har tid idag hos andningsenheten i Umeå för att träffa en läkare där eftersom jag inte syresätter mej som jag ska.Eftersom morsan är på utbildning tar jag mej ju inte dit nog för det hade gått att lösa men jag vill helst att hon ska vara med.

 

Nu har jag försökt redan i Fredags kontakta mottagningen för att säga att jag inte kan komma men fick inte tag på dom och nu försökte jag nu på morgonen att ringa ”vi kommer att ringa dej klockan 12:00 MEN JAG HAR JU TID 10:45!!!

 

Det står även att om man inte anmält att man inte kommer så får man betala iaf fast jag inte varit där men hur ska man då göra när man inte tar sej fram?

 

Nu idag medans morsan är i Umeå passar jag och mormor på att baka havrekakor och pitekakor så vi har de vi gör.

 

Tack för titten välkommen åter!!

 

Sampe

Ett steg i taget

Publicerad 2012-09-21 13:46:27 i Allmänt

Jag skrev ju igår att jag skulle upp på sjukstugan för att träffa en doktor.Efter att ha pratat en stund så tyckte hon att det vore bäst att lägga in mej här i Storuman så jag ska gå upp i vikt.
Det kommer inte att bli så roligt men det är då bättre att ligga inne här hemma än i Umeå.
 
Under tiden vi sitter och pratar ringer det Dolt nummer och först tryckte jag bort samtalet men det ringde igen då sa läkaren att jag kunde svara och ibland så händer då allt på samma gång för den som ringde var från smärtteamet jag ber dom ringa om en halvtimme så vi får prata klart.
 
När vi var klara väntade vi på att dom skulle ringa och man kan ju säga att när något ska hända ska de alltid ske samtidigt för smärtteamet hade tänkt lägga in mej i Umeå för att hjälpa mej med medicinerna men när hon  hör att jag ska läggas in här hemma för att få upp vikten så är det prioritet 1 sedan när jag fått upp vikten ska jag få läggas in i Umeå på nån avdelning.
 
Jag lyckades då göra så att inläggningen inte blir förren nästa vecka eftersom vi inte har kunnat åka ner till mormor under hela sommaren så hade vi planerat att åka ner i morgon och ha någon slags "mini semester"
På tisdag ska morsan till Umeå en sväng för jobbets räkning dom ska få nått nytt program som dom ska jobba i och då ska dom lära sej hur det fungerar.
 
som ni ser när det väl händer någonting ska de alltid hända samtidigt!!!
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Möte

Publicerad 2012-09-20 13:01:55 i Allmänt

I morse så var jag och morsan uppe på sjukstugan för att lägga om såret på ryggen och jag pratade med sjuksköterskan att nu på sista tiden haft ännu mera ont i ryggen och att dom mediciner jag har inte hjälper.
Jag berättade även att jag håller på att skriva en anmälan till patientnämden angående att jag aldrig!!får någon hjälp utan de lovas och lovas utan att någonting händer.
 
Den sjuksköterska jag fick prata med har ju lagt om såret många gånger och hon tyckte att nu får det vara nog så vi ska få träffa en läkare nu 13:30 för att komma på hur jag ska kunna gå upp i vikt för jag har ju gått ner säkert 10 kilo under de här året och jag erkänner att jag inte fått i mej allt som jag ska trotts jag vet att det är viktigt men när jag har sådan kraftig vär om jag då börjar äta spyr jag upp de och så har det alltid varit för mej.
Vi ska även försöka få kontakt med smärtteamet och kräva hjälp mot min smärta.
 
 
Jag vet inte ännu vad som väntar men jag hoppas på att jag får hjälp denna gången.
 
tack för titten välkomen åter!
 
Sampe

Patientnämden

Publicerad 2012-09-19 14:12:54 i Allmänt

Nu har jag fått nog på att vänta på någonting ska hända tex läkarkonferensen.

Idag sitter jag och skriver till patientnämnden ska ägna hela dagen att skriva en anmälan till patientnämnden om hur läkarna inte gör någonting för att hjälpa mej och att dom hela tiden lovar det är på gång men det har man ju hört i 1 och ett halvt år så nu är jag less på att vänta för den ända det drabbar att dom inte gör någonting är ju jag det är ju jag som får gå med all smärta.

Läkarna behöver ju inte uppleva hur detta kan vara och hur ont man egentligen har för jag har träffat många läkare som sagt

 "jag är ju faktiskt utbildning av just det är och jag kan mest om just denna sjukdom av dej och mej ” men det är  enorm skillnad på om man har fått uppleva de själv än om man bara ska läsa sej till det,

Ja så ser dagen ut.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Ingen bra dag

Publicerad 2012-09-13 13:46:27 i Allmänt

I morse hade jag på göralistan att ringa en doktor för att få nya recept men även fråga om den dära salvan som han pratade om jag kunde få testa den han skulle kolla upp det.Läkaren skulle även kolla upp när det går att ordna en läkarkonferans.
 
Efter jag pratat med  läkaren  blev brådis för jag skulle ha lektion 08:30 sedan blev det jobbigt att hinna packa det jag behöver för att klara en dag och sedan hämtade morsan mej.
Jag för´sökte att jobba på så gått jag bara kunde men efter 1 och en halv timme blev det för mycket för att jag  för att jag ska kunna koncentrera mej
 
 Nu ska jag åka hem igen och vila upp mej.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Ingen bra dag

Publicerad 2012-09-10 09:15:52 i Allmänt

Det har varit en mardrömsnatt för mej med mycket värk och har väl sovit ungefär 1 timme högst men trodde ändå att jag skulle kunna ta mej till skolan , får tänka om för det gör för ont!
 
Jag följde med morsan nu på morgonen till jobbet i tron att jag kanske kunde ta mej till skolan.Att ta sej hit var nog så svårt därför fixar jag inte att fara på skolan.
 
Ringde till sjukan för att få en tid för omläggning av ryggen fick tid 10:30
 
Det har stöt på ett problem för mej och det är jag måste ju ha bälte till byxorna men bältet tar just över såret så det är inte så lätt att dra åt bältet för då gör det ju ännu mera ont! , nog för att jag har byxor som jag inte behöver bälte i dom passar inte att ha i alla lägen. :-(
 
Som ni ser är det rätt jobbig tid för mej just nu men jag fortsätter att kämpa på iaf.
 
Still going strong
 
Tack för titten välkomen!!
 
Sampe

Blev bättre

Publicerad 2012-09-07 12:32:38 i Allmänt

Jag skrev ju igår att vi lämnat in bilen för att byta ut stötdämparna där bak och snacka om att det var stor skillnad nu gör det inte lika ont när man är ute och kör och det guppar.
 
I morse ringde jag till sjukan för att få en tid för omläggning och jag skulle få komma dit 11:30 men så ringer telefonen 10:30 var det från sjukan och dom undrade om jag hade möjlighet att komma redan nu och det var bara bättre så jag fick de bort gjort.
 
När vi åker därifrån ringer mobilen och det var från försäkringskassan och hon undrade om vi kunde träffas här framöver då kommer hon hem till oss och får se hur jag hanterar min vardag så hon kommer hem till oss den 27/9.
 
Nu är det helg tugga och svälj :)
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

hemma dag

Publicerad 2012-09-06 10:01:54 i Allmänt

I dag är jag hemma från skolan för jag har knappt sovit  något under nattén har haft sjukt ont i ryggen så jag orkar då inte gå till skolan idag iaf.
 
Nu idag har vi lämnat in bilen på Somacken för att byta ut två stötdämpare där bak som var trasiga.På sista tiden har det varit tufft att åka längre sträckor med bilen öch det är en av orsakerna till varför vi inte har varit någonting alls hos mormor i sommar så jag hoppas det blir bättre nu.
 
Annars idag tar jag det bara lugnt.
 
Tack för titten välkomen åter!
 
Sampe

sjukhusbesök

Publicerad 2012-09-05 13:13:14 i Allmänt

Igår var vi nere i Lycksele för att göra undersökningen som jag gruvat mej för men det gick bättre än jag trodde.
 
När jag väl blivit sövd och dom börjat förbureda så märker läkaren att det skulle vara omöjligt att kunna genomföra undersökningen eftersom jag inte kunnat äta som andra på 13 år vilket har gjort att mitt svalg krympigt ihop eftersom den inte har kunnat träna och därför kunde läkaren inte göra just den undersökningen fullt ut.
 
Läkaren bytte även ut min knapp på magen till en ny en som var mindre lång så man inte fastnar i allt för det gör fruktansvärt ont när jag stöter i knappen.
Jag gjorde ju även en röntgen och läkaren sa att hon inte kunde se något som var konstigt.
 
Ja sedan var det bara för oss att fara och vi åkte ner på stan för att handla inne på åhlens och audio video för att köpa hörlurar som jag ska använda på skolan.
Efter de åkte vi hem.
 
Nu vet ni vad som hänt.
 
¨Tack för titten välkomen åter!
 
Sampe

Gruvar mej

Publicerad 2012-09-02 16:13:21 i Allmänt

På tisdag ska jag fara ner till Lycksele för att göra gastroskopi undersökning och jag fattar att ni inte vet vad det är  Dom går ner med en kameras i magen för att se hur det ser ut.
När den undersökningen är gjord ska jag göra en datortomografi och det är ju ingen sak att göra den utan den är den första undersökningen som jag gruvar mej för. I vanliga fall gör man de vaken men eftersom. jag inte kan svälja måste läkarna söva mej  för att undersökningen ska kunna genomföras .
 
Under färden ner kommer jag att måsta dricka ¨8 dl kontrastmedel och det är inte så lätt när det smakar så dåligt men det måste ner för att undersökningen skall kunnas göra.
Jag hoppas att läkarna hittar någonting så inte undersökningen var förgäves.
 
I morgon ska jag försöka ta mej till folkhög för det käns verklig roligt att komma dit och får prova något nytt.
 
Tack för titten välkomen åter!
 
sampe
 
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela