sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

I väntans tider

Publicerad 2010-09-22 15:56:27 i Allmänt

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte uppdaterat bloggen dom senaste dagarna det har varit fullt upp med undersökningar och läkarbesök och så  har jag haft så kopiöst ont så det går inte att beskriva så när jag inte varit på någon undersökning eller läkarbesök så har jag nästan hela tiden legat och vila för det är så pass illa att jag knappt kan vara uppe fem minuter så måste jag lägga mej ner igen.

Men det som är mest konstigt är att doktorerna inte kan förklara varför jag har ont det syns inte på någon av röntgenbilderna men om man tittar på hur min rygg ser ut rakt bakifrån så ser man att jag har blivigt krokigare men när läkarna nu "Inte" hittar vad som är felet så då säger dom att jag ska få smärtlindring här under tiden men det har inte gått så bra för det är ju nya doktorer som tror att dom vet bättre om min kropp och hur den fungerar än vad jag själv gör och vilka mediciner som jag tål och inte tål men HALLÅ!! Jag har ju varit inom sjukvården sedan 1999 och under tiden så har jag ju provat på en massa mediciner så vem vet bäst om min kropp om inte jag?

Nu väntar vi på att läkarna ska samla ihop en massa doktorer både från Storuman och specialister här i Umeå och i väntan på de så händer det inte ett ända dugg här så det börjat bli helt odräglit det ända man gör på dagarna är att sitta på rummet och glo på tv och det finns bara 1,2,4,6 och barnkanalen så det finns inte så mycket att se på som ni kanske förstår eller så tar man en tur ner till Centralhallen och köpa något i kiosken eller köpa något att äta i resturangen ja det är det som går att göra här kort och gott.

Jag vet inte när jag får komma hem igen men jag kommer att meddela när det blir.

Tack för titten välkomen åter!

Nu blir det av

Publicerad 2010-09-16 12:20:51 i Allmänt

sitter och väntar på att medlet ska värka som jag fick insprutat i armen för de medlet ska visa vad som är fel och ifall jag har någon infektion på själva stället där jag har ont,Sedan så klockan två ska jag ner till röntgen och den tar minst förtiofem minuter och sedan blir det uppvaket som gäller efter de ska jag nog få träffa en doktor efter att han kollat på bilderna så då kanbske man får slut dommen vem vet det kanske blir avlivning :-) nä skämt och sido så tror jag att jag vet redan vad som kommer att hända och blir det så vet jag ju vad jag ska gå igenom så det är väl en sak som är positiv.

Nu ska jag ta och röra på mej lite jag kanske skriver senare på facebook hur det gick.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Skandal!!!!!!!!!!!!!!

Publicerad 2010-09-15 12:08:07 i Allmänt

Det är då själva fan att det ska djävlas hela tiden för mej det var ju tänkt att jag skulle göra den avgörande röntgen som skulle visa om jag skulle måsta opereras och ifall jag ska opas om det blir en större operation och att dom tar och sätter nya stag och skruvar hela ryggen eller om dom bara tar en liten del av ryggraden men jag tycker faktiskt att om jag nu ska opas så tycker jag att dom kan ta hela ryggen när dom ändå skär upp mej och förstärka ryggraden,Hur som helst så sa dom igår att jag skulle vara fastande sedan midnatt och i morse fick jag dropp och dom förburedde mej inför röntgen och så kommer en doktor in och säger att dom har fått in en massa akutfall under natten och att dom var på operation så dom skulle inte hinna med mej i dag:(

Och dom säger ju att dom försöker att smärtlindra mej men jag tycker inte att den medicin jag får inte hjälper och dom har dragit ner på en annan medicin som hjälpt mej att ta bort smärttopparna men dom säger att dom har höjt grundmedicinen men jag tycker inte det hjälper men läkaren säger att jag måste stå ut men snart vet jag inte vad jag ska ta mej till.

Vi får väl se  vad som händer imorgon ifall dom håller det dom lovar.

¨Tack för titten välkomen åter

Sampe

hur länge ska man behöva vänta??

Publicerad 2010-09-13 13:54:43 i Allmänt

Det är en fråga man kan behöva ställa sej när det gäller inom sjukvården jag har ju fått reda på att det nästan är helt klart över att det ska bli en ny operation men det ska komma upp en expertdoktor från Uppsala som ska säga det slutligga beskedet men under tiden så skulle väl den andra läkaren kunna komma och besöka mej och se hur pass illa det håller på att vara för mej nu ja jag vet ju att det finns andra patienter också som behöver hans hjälp men han sa ju att jag har prioritet nummer ett så man tycker ju att han kunde komma förbi för det är han som ska kunna skyda på rönten så jag ska få tid och göra en skelettskint jag vet egentliggen inte vad man kan se på en sådan röntgen mer än att man kan se om några skruvar rallat upp sej.

Men det är lite svårare för jag behöver sövas då också och det är svårare att få tid då man måste samköra röntgenpersonalen med narkåspersonalen så det är inte så lätt men det är det jag vill att den här doktorns ska skynda på för den här doktorn som ska komma upp från Uppsala behöver dom bilderna för att kunna ge ett besked så dom måste ta och rappa på om det ska kunna hända något.

En annan sak som jag vill att han ska skynda på är att jag vill träffa smärtteamet för det här håller inte jag tycker inte medicinerna som dom ordinerat hjälper mot min smärta så jag tycker att jag skulle kunna gå på en smärtpump  en pump som ger mej en gämn dos över hela dygnet och ifall jag skulle behöva extra så trycker man bara på en knapp så får man en extra dos så enkelt är det och jag tycker att dom skulle kunna ge mej en sådan under tiden dom inte hur dom ska kunna smärtlindra på bästa sätt.

Så det ända jag gör nu är att sitta på rummet och glo på tv eller sitter korta stunder vid datorn och då menar jag högst fem minuter så ni kanske fattar det här är inge liv så nu får dom sätta fart!!!!

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

oroligg

Publicerad 2010-09-08 18:27:20 i Allmänt

Jo jag har ju gått och väntat på ortopeddoktorn och få höra vad han hade för planer men när han kommer in och säger att han inte hunnit titta på bilderna än men att i morgon ska han och sina kolegor gå igenom bilderna men han sa de att ha inte förstora förhoppningar han kanske inte hittar något men hallå!! Vad är i hela friden beror min värk på då? och han sa att jag i sådana fall skulle bli ett fall för smärtkliniken och dom ska kunna försöka grunna på hur dom ska kunna smärtlindra mej men jag säger då de jag protesterar som det är nu så har jag ju inge liv jag kan inte ens gå från mitt rum till matsalen typ 25 meter utan att det värker nå så kopiöst i ryggen och jag blir helt färdig ska man behöva finna sej i de?

Så jag hoppas verkligen att dom hittar någon orsak till vadför jag har ont och att dom kan göra något åt de även fast han sa att det står vid vägens ände så jag blir lite orolig när han säger så menar han att jag ska behöva ha det så här livet ut ja då vet jag inte hur de ska gå för är det är ju inge liv alls.Men jag får väl försöka lösa de då om det nu blir så hur de nu ska gå?

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Nu är det gjort!

Publicerad 2010-09-07 16:06:12 i Allmänt

Jag fick vänta hela gårdagen på att det skulle bli någon röntgen men det blev ändå ingen och jag hade ju varit fastande hela dagen så jag var ju väldigt hungry men så till sist sa dom ju att dom inte kommer att göra röntgen i dag utan i morgon(alltså idag) så nu är det gjort så nu är det bara för läkarna att sätta sej ner och grunna på vad det kan vara för jag skulle bli helt förkrossande om dom sa "vi hittar inge fel på dej " då vet jag då rakt inte vad jag skulle göra men doktorn sa att dom skulle gå till botten med det här så det löser sej nog till slut får jag då hoppas iaf.

Men en positv sak är att på den avdelning jag ligger på nu så då jobbar en förredetta Björklövenspelare som har utbildat sej till sjuksköterska och det är nämliggen Jörgen Härmansson och han var bland dom första som jag lärde känna inom björklöven så vi har pratat lite om gammla minnen och så det känns bra.

Så jag vet att jag är i goda händer va så säkra på de :)

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Skit och dynamit

Publicerad 2010-09-04 15:36:56 i Allmänt

Det ska då aldrig gå bra för mej inte nog med att kroppen djävlas med all värk och så nu har dator totalt flippat ur jag kan inte ta mej in på något spel lyssna på musik inte ens se film. Vi ska ju ha ett bra virusprogram enligt Tony på Lapplandoffice det heter Panda AvPro men jag har länge misstänkt att det inte kanske var så bra som vi trodde för vi har ju köpt för hela det här året ut.Men sedan ska man ju måsta köpa en uppgradering nästa år men jag kan inte själv skanna av ifall det finns något virus eller så det ska datorn själv göra men någonting är fel jag hittade nämliggen en knapp som visar hur läget såg ut och vi hade enligt programmet inga virus trotts att datorn beter sej så konstigt men så trycker jag på en annan knapp och vad får jag se då?
Jo jag hade bara 781 spionprogram som var aktiva det visar sej då att de här antivirusprogramet inte skyddar mot spionprogram utan bara mot virus men man kan ju ändå säga att spionprogram är ju ett slags virus i sej så nu när vi far ner till Umeå så lär vi nog bli kvar där ett bra tag så då tänkte jag och morsan ta med datorn och gå in på en dator affär och be dom kolla upp den och ränsa den och installera några nya antivirusprogram som täcker både för virus men också för spionprogram och ber att dom ta bort onödiga filer som bara tar en massa plats.

Ja det var väl de hela så om jag nu inte kommer att uppdatera bloggen på några dagar så antingen beror det på att jag har fullt upp med undersökningar för nu kommer jag inte att gå därifrån förren dom har gjort dom eller under tiden att dom sätter in en så kallat Smärtpump som ger en gämn dos under hela dygnet och om det skulle behövas extra så trycker man bara på en knapp så går det in genom en slang som sitter fast på ryggen och den går in i kroppen och ger en smärtlindring på det exakta stället så man kanske slipper att äta en massa piller eller iaf mindre.

Eller så är det för att datorn är på rensning!

Nu ska jag ta och packa ihop och fara hem och packa ner de jag ska ha i Umeå tex kläder mp3 med mera så nu vet ni vadför jag kanske inte skriver på några dagar.

men jag önskar er en bra helg och tack för besöket och välkomen åter!

Sampe

Härdar ut men hur länge??

Publicerad 2010-09-03 15:06:23 i Allmänt

Det blir ju bara värre och värre och nu är det på gränsen till att jag inte orkar så mycket mer smärtan börjar att ta knäcken på mej men morsan har mycket att göra på jobbet och med lite andra saker så jag försöker härda ut för hennes skull men snart går det inte längre jag får ju knappt sova pga värken och jag kan inte vara aktiv i skolan eller andra sammanhang så det känns helt enkelt skit att inte kunna göra någonting så vi får väl se hur länge jag orkar hålla.

I dag så var jag förbi på skolan för att få reda på vad jag missat under denna vecka och det tog inte lång tid knappt tjugo minuter så var vi färdig men det räckte för att få resten av dagen förstörd jag har legat nästan hela dagen här på morsans jobb jag har inte kunnat göra så mycket mer helt enkelt.

nu ska jag ta och lägga mej och vila lite innan nästa medicin time.

Men tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Brevet

Publicerad 2010-09-02 12:54:03 i Allmänt

I går så väntade ju jag på att doktorn skulle ringa men det dröjde till klockan var halv fyra och då var det inte doktorn som ringde utan det var samma sköterska som jag pratade med tidigare och hon sa att hon pratat med doktorn och han hade svarat att han skulle vara ledig tills på Måndag nästa vecka men att han då skulle ta tag i de då men om det skulle bli helt olidligt så sa han att det bara är att komma ner så skulle dom hjälpa mej med smärtlindringen.Så jag får väl se om jag härar ut eller om vi ska måsta fara ner det återstår att se.


Jag har ju varit hemma alla dagar hitentills pga ryggsmärtorna som håller på att ta kål på mej men jag hade ju fått en svenska uppgift som jag är tvungen att göra och lämna in senast i morgon och jag kan inte säga att det är så lätt visst det är att man ska skriva ett brev till läraren och berätta om sig själv men man får inte skriva hur som helst så jag har ett papper som jag följer det är ju vissa frågor hon vill att det ska finnas med i brevet så det är det jag håller på med idag trotts smärtorna.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

I denna väntan

Publicerad 2010-09-01 13:54:15 i Allmänt

Vi har ju försökt få tag i doktorn nu i flera dagar utan resultat men nu på förmiddagen så ringde jag ortopedreceptionen och fick prata med en sjuksköterska och jag förklarade hur pass illa det är och hon sa att hon skulle lägga fram en lapp på hans skrivbord om att han skulle ringa mej på eftermiddagen för han hade läkarmottagning på förmiddagen så vi får väl se vad som händer ifall han ringer eller inte gör han inte de så ska jag prata med morsan och resonera ifall vi ska åka ner på akuten i Umeå för det verkar ju gå snabbare än om att vi ska vänta på doktor för ha vi liks kommit ner dit så måste dom ju göra något åt de hela och jag kommer inte att gå därifrån förren dom har hjälpt mej på något sätt.

Om dom nu inte kan snabba på röntgen så kan dom väl smärtstilla mej visst jag går ju på en hel del mediciner sedan tidigare så det kan nog bli lite bökitgt men i värsta fall får dom väl sätta in en smärtpump men det som är lite läskigt med den är att då kommer jag att ha en slang inifrån ryggen som går till en dosa på utsidan där man kan reglera de hela eller om dom nu kan lösa de på annat sätt vi får väl se.

Ps: önska mej lycka till med de hela och håll tummarna för att det här ska gå bra

Tack för titten väldomen åter!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela