sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Tog för lång tid

Publicerad 2012-02-28 11:17:09 i Allmänt

Först grattis på namnsdagen kära mamma


Jag skrev ju igår om hur svårt de är att få läkarna att skriva recept i tid så man hinner hämta ut de så man inte blir utan plus att den medicin jag skulle ha tar minst 7 dagar innan dom får hem det så man vill ju inte bli utan.

Det dröjde och jag fick ju ringa till apoteket och var placerad i kö nummer 39 och när jag väl kom fram och då medelade dom att ett nytt recept kommit in men så kollade jag på klockan NEJ APOTEKET HAR STÄNGT!!!!

Nu i morse var jag till apoteket och hämtade ut medicinen och nu känns det då lite bättre så man orkar vara uppe iaf.

I dag så har skolan en ute dag där dom fått välja olika aktiviteter att göra tex slalombacken ( jag far inte dit igen jag har ju nog ont som de är)

Även andra saker men jag håller mej inne och försöker jobba med projektarbetet för det blir inte en film utan jag får stå uppe i Aulan på projektmässan istället .

De som är de svåra med de hela man ska skriva projektrapport vilket jag har gjort men vet inte om jag gjort rätt, och den ska vara inne denna vecka så det blir till att jobba trotts man mår lite dåligt.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Dåligt system

Publicerad 2012-02-27 12:54:27 i Allmänt

I morse så skulle jag ordna nytt recept genom att ringa till sköterska och hon sa att hon skulle lägga fram till en doktor och hon trodde de skulle gå fort eftersom jag ringde så tidigt.

Jag väntade till 10:15 innan jag ringde till Apoteket telefonservice och den person jag pratade med sa att de hade kommit in ett recept men hon kunde inte säga vilken medicin de var.

När morsan var klar efter telefonkonferansen som dom jämnt har med dom andra kontorena, vi åkte dit till apoteket och jag fattar ingenting för när dom kollar så hade de inte kommit in något recept nu på den medicinen utan ett på Tradolan som jag använder också men har inte slut på den än.

Nu sitter jag i telefonkö har bara 39 stycken före mej men jag vill veta om det kommit in något nytt eller inte annars får jag ringa sjukan igen.

Ja som ni ser är det alltid fullt upp med att ringa läkare/sköterska, apotek med mera man blir bara så himla less på allt sådant dom borde väl kunna hitta på ett bättre systen än detta.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Dumma tv!!!

Publicerad 2012-02-25 14:31:01 i Allmänt

Vi köpte ju en ny tv sist vi var i Umeå men vi har inte tagit ut den förren i dag och vi harstort problem.

När man satt in alla sladdar och kablar och man slår på tv kommer det upp att man ska välja språk men det händer ingenting när man trycker på fjärrkontrollen som man ska så vi testade att trycka på knapparna på tvn och då rör den på sej men när den börja komma ner till svenska så hoppar den över.



Jag har försökt med allt så till sist ringde jag igår Ulfstormarknad där vi köpt tvn och han jag pratade med dirigerade mej vad han ville jag skulle göra men det hjälpte ingenting så han sa att det går att lösa det är ju bara att komma in med tvn så ska dom fixa de.



Det är ju bara ett problem vi bor inte i Umeå utan i Storuman och har 24 mil att köra så vi får väl ta med den vid nästa gång jag ska ner på sjukhuset.



Ibland funderar jag varför allt med elektronik ska vara så komplicerade?

Jaja de löser sej nog:)

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Ta med eller inte ta med

Publicerad 2012-02-22 12:06:42 i Allmänt

Jag har nu jobbat lite mer med redigeringen och jag pratade med Iren och istället för en långfilm som är 1 timma så blir det 20 minuter istället och jag kommer att stå uppe i Aulan vid ett bord där jag ska lägga fram stag&skruvar som jag haft inopererad i ryggen men även den korsett som det var tänkt att jag skulle använda även bilder och visitkort.

För mej är det ju inte så lätt alla gånger att se i filmen vad som är nödvändigt eller inte nödvändigt att ha med så morsan sa att hon kunde hjälpa mej att se vad som är värt att ta med.

Tack och lov att jag har världens bästa mamma som alltid ställer upp!

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Plan B som gäller

Publicerad 2012-02-20 11:26:32 i Allmänt

Just nu så kan jag ju inte redigera filmen för jag inte förstår hur jag ska göra.

Jag har ändå en plan B att jag ska ta med bilder, plancher , skruvarna från ryggen och korsetten plus att jag står och berättar om min sjukdomshistoria och att jag åker runt och föreläser för barn/ungdom/vuxna men även i vården.

Det kanske inte är samma sak men jag har då iaf något att visa upp.

Ska nu sätta mej ner och börja arbeta på de buy buy

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

NEJ INTE ÄNNU MERA SNÖ!!!!!

Publicerad 2012-02-19 10:56:23 i Allmänt

Det snöar ju hela tiden jag blir galen ( ännu mer) det går ju inte att ta sej fram ute på gatorna och när man har svårt nog i vanliga fall att ta sej fram blir det ju inted direkt lättare av all snö!!

I går mitt på dagen ringde mormor och hon berättade att hon hade problem med den nya tvn hon hade sett på ett program och helt plötsligt blev tvn svart och hon testade att få igång den igen men lyckades inte och därför ringde hon ju mej för jag har ju fått vara den som sköter det elektroniska hos mormor men det är ju väldigt svårt om man är 19 mil bort och försöka guida henne och fixa felet när man inte är på plats.

Efter att jag sagt åt henne att göra vissa saker kom en kanal upp och det var animal planet men när mormor försökte byta kanal försvann allt igen och den blev svart.

Jag ringde till min moster och hon skulle åka och se om hon kunde lösa de men det verkar som det inte är fel på tvn utan det  borde vara antenen uppe på taket för min moster tog fram en annan tv den jag brukar ha på julafton när vi brukar spela tv-spel och den visade samma sak.

Mormor ringde till vise värden och han sa " de har ju snöat en hel del och det var massor av snö på taket och att det kanske var för mycke snö på antennen som kanske kunna göra att det inte fungerade"

De jag tycker var fräkt av honom var han är ju trotts allt Vice Värden och det är ju hans uppgift att ordna saker om det blir något problem men han erbjöds sej inte ens att ordna till antennen hade jag bara varit där så nog hade jag gått upp på taket och försökt ordna problemet även fast det är väldigt högt men det bryr jag mej inte om bara jag kunde vara till för att hjälpa mormor 

De är väl som dom säger " En man måste göra de en man måste göra"

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Skandal!!

Publicerad 2012-02-16 09:24:16 i Allmänt

Jag läste på en sida på nätet och det kanske inte är så konstigt varför  jag inte fått någon hjälp i sjukvården och  och att det jämnt tar lång tid innan jag ens fått träffa någon läkare eller ens göra en undersökning.

Det stod en massa om vårdgarantin man har i Sverige och det visade sej att Västerbottenslandsting är en av fyra Landsting som har sämst vårdgaranti och att patienter får lida och må dåligt innan dom får göra en undersökning eller träffa en doktor.

Jag undrar hur dom tänker eller prioriterar men jag tycker ändå att patienten ska få den bästa formen av vård i rätt tid.


Nu i dag försöker jag hitta ett redigeringsprogram på svenska och som är lätt att jobba i för jag vet inte hur jag ska hinna göra klart mitt progektarbete när jag inte kan redigera filmen.

De löser sej säkert jag har ju andra saker att visa upp och berätta om där så de löser sej nog

En annan sak är att just den ända dagen jag mår någorlunda bra för att kunna arbeta i skolan så är vi lediga!!
men jag sitter ändå och försöker arbeta iaf.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Nu har jaf fått nog

Publicerad 2012-02-13 08:45:21 i Allmänt

Nu har jag fått gå med denna hemska SMÄRTA!!! i 16 dagar och trotts att läkarna lagt in en mindre dos även mitt på dagen så är det ju ett HELVETE!!!

Läkarna sa ju att de var abstinensvärk och att det skulle göra mindre ont ju längre tiden går men det har snarare blivit värre och värre

Jag kommer att ringa smärtteamet för att höra hur dom tänker och om dom nu inte tänker göra något alls så kommer jag och morsan ( tack och lov för att jag har henne som hjälper mej )

vi kommer att skriva en anmälan mot Smärtteamet för dom har brutit de dom lovade när vi hade läkarkonferans för jag sa att jag inte var beredd att dom skulle sänka medicinerna förren jag gjort magnetkamera undersökningen och dom sa att det bara var en medicin dom ville trappa ut och att det var en medicin dom ville byta ut till en liknande medicin.

Nu när dom har trappat ner den medicinen och dom bytte inte bara ut en  medicin dom döljde ju för mej att dom även sänkt medicinen och att dom har planer att sänka fler mediciner.

De värkar ju som om dom vill tortera mej och inte hjälpa mej och under läkarkonferansen och den doktor som nu skulle hetas vara " smärtspecialist" när jag då pratade och skulle förklara hur min vardag ser ut så bröt hon av en hela tiden och började prata om "att hon var ju den mest erfarenhet av oss alla som satt i rummet på smärta
och att hon jobbat länge  med patienter som har haft mycket ont"

Men det är en sak att titta på patienter som har ont och säga sej "förstå"  hur ont man har änn om man fått uppleva de själv och få bara smärtan under en lång tid för det är först då man kan säga att man förstår hur ont en patient har och kämpar ännu hårdare för att lindra patientens lidande!!!

Nu ska jag ringa sjukan får se hur de går.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Bakläxa

Publicerad 2012-02-10 09:26:42 i Allmänt

Jag var ju nere i Umeå för att göra Emgundersökningen och det gjorde inte ont alls när dom undersökte min högra arm men de jag inte visste var att dom skulle göra samma undersökning även på vänstra armen och det gjorde vansinigt ont.

När den läkare som undersökt mej klart så säger han "Neurokirurgen och Ortopeden titta på bilderna igen och får fortsätta leta vidare för FELET jag har i armen beror på något i ryggen som ligger och trycker om det är systan som fyllt på sej eller vad det visste inte han utan det var deras jobb att göra för så här ska du inte behöva ha det"

Det känns som en seger att jag fått rätt över läkarna ännu nu en gång men det känns trisst att man som patient ska måsta kriga sej fram för att man vill ta reda på vad som är fel och när man hittat felet och det är åtgärdat så klappar läkarna sej själva och ger en komentar som "det var ju tur att VI hittade och kunde åtgärda felet och ger ett falskt leende"

Som om det vore deras förtjänst till att dom hittat felet för hade det inte varit för att jag stridit som bara den för att få göra dom olika undersökningar så skulle jag inte leva idag.

Nu hoppas jag att dom börjar jobba och utreda vad det som är fel!

Jag blir  Aldrig helt bra de vet jag men jag vill bara leva ett någorlunda drägligt liv som alla andra.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Nästa hållplats Elektriska stolen

Publicerad 2012-02-08 08:35:04 i Allmänt

I dag ska jag fara ner till Umeå och sätta mej i elektriska stolen för mina synder skull, nä skämt och sido jag ska ner till Umeå för att göra en EMG undersökning i armen där dom sticker in nålar i musklerna och släpper på ström inte så att man dör utan man gör det för att undersöka om det finns något samband mellan nerver och muskler.

Jag har ju gjort de förut en gång när jag inte kunde gå men då var det benen dom stack in nålar i och de gjorde väldigt ont men jag vet inte om det kommer att göra lika ont denna gång eftersom jag hade ju känsel när dom undersökte benen men nu har jag ju ingen känsel/styrka i hela högra armen så jag hoppas verkligen att det inte ska göra så ont denna gång.

Vi åker ner nu på morgonen för undersökningen är klockan 13:00 men jag kommer nog inte få veta provsvarena nu för det är den läkare som skrivit remissen som ska medela svaren.

Efter vi varit där ska vi åka på Mediamarkt för att köpa morsan en ny mobiltelefon för den hon har nu är en av mina gamla telefoner och den håller knappt ihop längre, det blir ingen jettsättar telefon för det enda hon gör med telefonen är att ringa så det blir nog inte så dyrt som tur är.

Nä nu säger Regeringen (morsan:P) att det är dags att åka.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Hur mycket ska man behöva tåla?

Publicerad 2012-02-07 11:55:50 i Allmänt

När vi var nere i Umeå för att träffa smärtteamet så ville dom ändra min medicin bland annat Tradolan som jag tar flera gånger under dagen och istället byta ut den mot en liknande medicin som jag ”bara” skulle behöva ta morgon och kväll så att man skulle slippa gå genom smärttröskeln att om jag missat att ta medicinen .

Det lät ju bra och läkarna jag pratade med då sa i början kan du få mer ont i en början men att det nog ”bara” berodde på abstinensbesvär.

Nu har det ju gått en vecka sedan jag började med medicinen och det har varit ett rent HELVETE!!!! Jag har knappt sovit något på grund av all smärta som jag har i ryggen och kan knappt göra någonting tar mej knappt över köksgolvet.

Då igår ringde jag till smärtmottagningen för att fråga hur mycket man ska måsta tåla? Först verkade det som dom trodde att det ”bara” var vanliga abstinens värk men när jag berättar hur jag mår och att jag har så ont och kan inte fixa min vardag så berättar sjuksköterskan ”nu när jag fick den nya medicinen så bytte dom inte bara ut den utan dom sänkte även dosen med 1/4"

De visste inte jag om och det tycker jag är kränkande att dom inte meddelar mej om att dom gjort några ändringar de är ju jag som får gå med denna hemska SMÄRTA!!! Det är ju inte dom som behöver ha så här ont varje dag/natt.

Efter att jag pratat med henne så fick även morsan prata med sjuksköterskan och hon förklarade på ett bättre sätt så att dom skulle fatta att det inte är ”vanlig” abstinensbesvär så till slut blev det att jag ska ta denna medicin 3ggr istället för två.

Läkaren skulle skriva ut ett recept på medicinen men den medicinen finns ju inte hemma på apoteket och det tar minst en vecka innan den kommer så under tiden kommer det att vara är ett rent HELVETE FÖR MEJ UNDER TIDEN !!!

Men jag försöker klara mej iaf.

 Tack för titten välkomen åter!

 Sampe

INTE NU IGEN!!!!

Publicerad 2012-02-06 09:31:35 i Allmänt

Jag har ju haft såret på ryggen i 7 månader och varje gång såret börja ta ihop så har det ALLTID öppnat sej igen och nu hade det äntligen börjat ta ihop sej igen och i gårkväll upptäcker jag att plåstret var borta och bad morsan titta hur illa det såg ut och nu har såret öppnat sej igen SKA DE ALDRRIG TA SLUT?!!!!!! Som tur är ska jag få lägga om såret 10:30 och jag hoppas att det ska sitta fast bättre den här gången. ¨Den 8/2 ska jag hamna i elektriskastolen för mina synders skull ,nä jag ska göra EMGundersökning som gör VÄLDIGT ONT!! jag har gjort den tidigare när jag inte kunde gå när alla läkare hävdade att det inte fanns något fel och att anledningen till varför jag inte kunde gå berodde på att det skulle vara Psykiskt. Jag hade rätt över läkarna även den gången för när dom stack in nålar i musklerna i benen och släpper på ström så märkte läkaren typ efter 15sekunder vad felet var och att de inte alls var psykiskt utan att det inter fanns någon koppling från nerver och muskler och att det gick att operera så jag kunde börja gå igen. Denna gången ska dom sticka in nålar i höger arm och släppa på ström för att se om dom kan reda ut varför jag inte har någon känsel&styrka i höger arm och varför jag tappar allt jag håller i. Jag hoppas det kommer att gå lättare nu för jag har ju ingen känsel i armen så jag hoppas de kommer att göra mindre ont men man vet ju aldrig. tack för titten välkomen åter!! Sampe

Nytt problem!

Publicerad 2012-02-02 13:41:23 i Allmänt

Ja i dag var jag på skolan och hade svenska men jag blev tvungen att gå tidigare för jag skulle kvart i elva vara på sjukstugan för att lägga om såret på ryggen. När jag var klar där så åkte vi på jobbet för att jag skulle arbeta med att redigera min föreläsning på den nya datorn jag fått låna men det är ju en Mac dator och jag vet inte hur jag ska göra när jag redigera för det är ju ett helt annat program än de jag är van vid och Irene hade ju snabbt gått igenom för mej hur jag skulle göra men det är ju så länge sedan så jag har glömt hur jag skulle göra så det blev ett problem. Projektmässan är ju vecka tolv men vi ska ha färdigt arbetet vecka nio och då ska vi även lämna in loggbok hur man har jobbat så det känns lite stressigt att försöka få de färdigt och jag hoppas bara att jag kan klara av de och att det löser sej. Tack för titten välkomen åter! Sampe

Jag fick rätt igen!

Publicerad 2012-02-01 10:34:32 i Allmänt

Jag har ju haft ont i huvudet en längre tid så igår var jag och morsan nere i Umeå för att träffa neurokirurgen som opererade mej för tumören 1999.efter att han undersökt mej med en apparat man håller mot shunten där den visar vilket tryck den är inställd på. Det visade sej som jag trodde att min shunt i huvudet var fel inställd , han tog fram en liten grej ur en väska höll den mot min shunt och den visade sej att den stod på 1,5 när den borde stå på 2,0 så han ställde om den igen så nu står den på 2.0. Huvudvärken kommer nog att hålla i sej ett par dagar men det känns så skönt att jag hade rätt än en gång och är glad att det gick att rätta till utan en operation hade det blivit en operation så hade det ju blivit nummer 50 var av 9 gånger pga shunten. Jaja nu är man hemma igen och försöker ta de lugnt efter denna resa för ryggen värker så in i norden men det är smällar man får ta. Tack för titten välkomen åter! Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela