sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

En förändring på prov!!

Publicerad 2015-02-27 12:21:54 i Allmänt

Igår ringde en sköterska från smärtteamet och hon hade pratat med läkaren som i sin tur pratat med en annan medicin läkare hade kommit fram till att jag skulle få prova på den medicin jag ville men då skulle vi måsta ändra lite på andra mediciner så det inte blir för mycket.
 
Jag kommer att ta denna medicinen 10:30 som min lunch medicin istället för den jag redan ätit i flera år så ska jag äta den medicinen någon vecka eller så innan vi ska utvärdera hur det fungerade eller inte.
 
Det känns så bra att det är en form av förändring för att bara gå dag ut och dag in med en VÄLDIG SMÄRTA är helt otänkbart!!
 
Min mamma åkte till apoteket direkt dom öppnat för att hämta ut den nya medicinen men tyvärr hade inte apoteket det hemma men tills i morgon ska det ha kommit så då hämtar hon ut det då.
 
Vi får väl se hur det går om det fungerar eller inte.
 
Tack för titten välkommen åter
Sampe
 
 

Det gick bara inte!!

Publicerad 2015-02-25 08:51:29 i Allmänt

Nej det gick bara inte att vänta ett antal dagar innan jag skulle ringa till smärtteamet för det gjorde för ont!
Först så svarade en sköterska men hon som känner till mej var ute och skulle komma tillbaka 14:30. När jag då testar ringa igen 14:45 så är det en svarare som går in och jag talar in ett meddelande om att jag behöver hjälp med smärtan och att jag vill att dom ska ringa upp.
 
Klockan 15:50 ringer det dolt nummer och det var sköterskan och jag sa att jag skulle vilja pröva byta ut en medicin till en annan som jag fick pröva tidigare när jag var i Lycksele och opererade mej för någon förändring vill jag då pröva och efter att ha pratat en lång stund så sa sköterskan att hon skulle prata med läkaren om det sedan återkommer dom under dagen.
 
Nu hoppas jag att det blir som jag vill för att prova någonting annat för värken blir inte bättre av att inte göra något alls!!
 
Det återstår att se hur det går.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Snart går det inte!!!!

Publicerad 2015-02-24 10:18:09 i Allmänt

Jag vet inte vad jag ska ta mej till för det gör så FRUKTANSVÄRT ONT hela tiden och jag sover nån timme per natt. Även fast jag vet att jag ska få träffa någon ortoped till sommaren så känns det OHÅLLBART och jag kommer nog inte att kunna stå ut med denna värk!!
 
Nog för att jag är van smärta och lärt mej hantera det till en viss del men till sist fixar jag inte det längre!!
Jag har provat på mycket smärta i mina dagar efter alla operationer med mera jag genom gått men detta är den VÄRSTA VÄRKEN av alla som jag fått prova på!!
 
Det känns som att ha fyra stycken stekheta skruvar i mej som en borrmaskin skruvar i hela tiden fast på ett och samma ställe. Om inte värken ger med sej på ett antal dagar kommer jag ringa smärtteamet och säga att jag måste bara få någonting mot smärtan och om dom så vill byta ut vissa mediciner får dom väl göra det bara jag kan få något som fungerar.
 
Nu måste jag sluta det gör allt för ONT!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Den STORA efterverkningen

Publicerad 2015-02-22 09:46:34 i Allmänt

Jag var ju hos frisören i Torsdags och det gick rätt bra ändå trodde jag men senare på kvällen så startade smärtan som bara den och har varit så JOBBIG att jag har 90% av tiden  legat i sängen för det gjort ALLDELENS för ONT för att jag ens ska orka med att sitta en kort stund vid datorn.
 
Det som gjorde att jag åkte ut i Fredags var att min mobil kommit från lagning så jag hämtade ut den åkte hem satt in telefonen i ett VÄLDIGT stötsäkert skal så nu ska den nog hålla om den åker i backen.
 
Ï övrigt har jag inte gjort ett dugg annat än att härda ut smärtan och lyssnat på ljudböcker i sängen eller suttit en kort stund vid datorn mer har jag inte orkat med att göra.
 
Nu kommer jag att välja att inte åka ut om jag inte måste för jag tar så stryk av att behöva fara ut så därför väljer jag hellre att stanna inne än att behöva få ännu mera ONT för jag har nog med värk som det redan är!!
När man har så ONT som vad jag har det så undviker man ju saker som kan göra saker mycket värre för som det är nu är det nog svårt att kunna ta mej från min säng till datorn (mindre än 2meter).
 
Ni kanske förstår att det är inte så lätt att kunna göra något alls annat än att härda ut.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Blir tufft men det MÅSTE bara göras!!

Publicerad 2015-02-18 09:34:08 i Allmänt

Idag ska jag göra något som många inte tycker är så märkvärdigt att göra och det är att gå till frisören föra göra en så kallad "renovering" och för många så är väl det ingenting men när man har så ONT hela tiden så är det bland det värsta saker jag kan göra eftersom jag måste sitta ner så länge!!
 
Så fort jag sätter mej ner så gör det så ont där skruvarna sitter så jag hoppas att det kommer gå bra. Förra gången jag skulle dit hade jag just lämnat in min telefon på lagning och det var där jag skrivit upp den tiden så därför missade jag den tiden men fick en ny tid idag istället som tur var ser inte klok ut i håret.
 
Efter jag varit där ska jag på mammas jobb och rensa saker från min gamla skoldator som jag hade under gymnasiet och dom fick köpa den eftersom jag inte använder den så då ska jag ta reda på det viktigaste och sedan rensa den och när det är klart åker jag nog hem.
 
Det är dagens göra och dt blir tufft och kommer att göra ont men det blir nog bra.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Fick panik!!

Publicerad 2015-02-16 08:42:25 i Allmänt

I natt vid halv två kunde jag inte sova för det gjorde så ont inte bara från ryggen utan från CVK (där jag får näringen via blodet) och jag visste ju att stygnen satt kvar och har suttit över 3 veckor nästan fyra veckor men jag fick panik eftersom den åkt ut tidigare och jag vill inte att det ska hända igen!
 
När mamma vaknade så bad jag henne öppna förbandet och kolla hur det såg ut för det gjorde så ont att jag trodde den nästan åkt ut men hon kollade och nog satt den fast men det var väldigt irriterat kring stygnen så vi ringde till sjukstugan för att höra med dom om vi fick ta bort dom själva eftersom det gått så pass lång tid?
 
Sjuksköterskan mamma pratade med kollade med läkaren och hon fick som svar att vi kunde ta bort dom själv om vi ville annars fick vi ju komma dit men det var inte svårt alls så var dom borta och det har redan börjat kännas bättre.
 
Idag kommer jag att ta det rätt så lugnt som vanligt för jag vill ju inte ha mer värk än nödvändigt så jag ska fortsätta lyssna på ljudboken ett tag sedan får jag väl se vad jag hittar på.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Vilken STOR glädje och lättnad!!!!

Publicerad 2015-02-14 09:40:54 i Allmänt

Jag är så GLAD över en sak och det är att igår ringde läkaren från smärtteamet och skulle berätta om vad dom kom fram till på mötet. Hon sa att dom sa att helt klart ska dom hitta en läkare som är villig att operera ut skruvarna!!
 
Hon sa att dom ska se över om det finns någon i Umeå annars lutar det antingen till Strängnäs eller Uppsala men det kan dröja fram till sommaren innan jag fått träffa någon som vill göra det.
Efter att dom hittat en läkare kan det dröja tills efter sommaren innan jag får operera mej eftersom sjukhusen på sommaren har uppehåll med planerade operationer och opereras endast akuta saker.
 
Om det dröjer fram tills efter sommaren så blir det kämpigt med denna smärta men jag får ju lite mer tid att hinna gå upp mer i vikt innan operationen och det blir lättare när jag har något mål att kämpa för!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Fundering kring allt detta

Publicerad 2015-02-12 08:44:47 i Allmänt

Jag har under dom senaste dagarna läst på nätet om andra som opererats och satt in titanskruvar/stag på något ställe i kroppen och det finns många som önskat att dom ALDRIG hade opererat in skruvarna utan att dom hellre stått ut med den värken dom hade innan operation än den dom fick efter.
 
Nu har jag suttit och läst en massa på nätet och om det nu är så att läkarna måste ersätta skruvarna så kan dom ta ben från något annat ställe på kroppen och jag är hellre beredd på att prova det än att sätta in nya skruvar för jag VÄGRAR!!
 
Senare i eftermiddag kommer läkaren från smärtteamet ringa och tala om dom hittat någon läkare som vill operera mej och jag hoppas VERKLIGEN att hon har något positivt att berätta för just nu känns mitt liv väldigt jobbigt när jag har EXTREMT ONT dygnet runt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Kanske en bit på väg

Publicerad 2015-02-11 09:44:58 i Allmänt

Nu är det bara denna dagen kvar innan läkarna på smärtteamet ska ha möte och då dom skulle ta upp hur dom ska kunna hjälpa mej hitta någon läkare som vågar operera mej. Jag hoppas att dom kanske hittat någon som vågar och kan operera mej för det är min HÖGSTA DRÖM  att få bli av med skruvarna!!
 
Det är nu fjärde dagen i rad som jag valt att inte gå ut eftersom värken varit EXTREMT JOBBIG så därför har jag valt att stanna inne för jag tar mer stryk av att fara ut än att stanna inne och jag vill ju inte göra det värre än det redan är.
 
En annan sak till varför jag inte vill gå ut är vädret för det har ju varit VÄLDIGT blåsigt ute och det har blivit halt och min balans är ju inge vidare så och jag är benskör så håller jag mej nog bäst inne.
 
Just nu tar jag tio minuter i taget.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Försökte då i alla fall

Publicerad 2015-02-09 09:10:54 i Allmänt

Jag har haft det VÄLDIGT jobbigt i helgen och haft ENORMA SMÄRTOR så jag var inte ute under hela helgen.
 
En av anledningarna till varför det gjort så ONT var att jag prövade spruta in mat i sonden på magen men efter att ENDAST fått in 7 milliliter så gjorde det FRUKTANSVÄRT ONT så det är då OMÖJLIGT så länge skruvarna är kvar i ryggen!!
 
Idag kommer jag inte att göra annat än att ta det lugnt vara uppe kortare stunder innan jag måste lägga mej ner för att vila ryggen och då ska jag försöka läsa en bok får väl se hur det går för att jag ska kunna ligga ner så måste jag ligga mer än framåt stupat sidoläge så det är inte så lätt att kunna läsa något men jag ska då försöka.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
  

Svårare tider väntar!!!

Publicerad 2015-02-07 10:29:14 i Allmänt

Jag har det ju extremt jobbigt just nu med smärtan och igår ringde jag till smärtteamet och pratade in på svararen att jag behövde prata med dom om min smärta för jag står inte ut!!
Senare ringer den läkare jag minst gillar och vi pratade en lång stund och jag sa som det var och att jag var villig att prova vad som helst mot smärtan. Läkaren sa då att det är inte möjligt att äta mer medicin än vad jag gör just nu. Då svarade jag henne då finns det bara en sak att göra och som jag vill ha hjälp med och det är att hitta någon doktor som opererar ut skruvarna ur ryggen!!
Hon sa att hon skulle prata med den bra doktorn i Sävar om hur dom ska kunna hjälpa mej MEN det blir inte förrän nästa Torsdag som hon kan prata med honom.
 
Det känns jobbigt att måsta vänta tills dess men jag har ändå hopp om att den läkare hon pratar med kan hitta någon som kan hjälpa mej. Jag försöker även själv hitta någon som vill hjälpa mej så det skadar ju inte att fortsätta leta för de.
 
Idag kommer jag då inte att fara ut alls för värken är för jobbig så det blir att ta det lugnt och härda ut.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Kämpar fast det är svårt!!

Publicerad 2015-02-04 12:17:12 i Allmänt

Dom senaste dagarna har jag haft EXTREMT ONT och jag har inte kunnat göra annat än att sitta korta stunder vid datorn eller så ligger jag i sängen och försöker läsa något.
 
Det är så svårt för jag får så ont efter en stund så då måste jag upp och röra på mej sedan försöka lägga mej igen och efter en liten stund göra om samma prosidur.
 
Nu ska jag ta extra medicin och jag får väl se hur den hjälper annars blir det enbart det jag kommer att kunna göra idag för det gör alldeles för ONT för att jag ska orka med att göra någonting! 
 
Det känns som om att ha flera skruvar inkört i ryggen som snurrar runt och det slutar ALDRIG så det är en mardröm och jag hoppas höra från några läkare om dom hittat någon som kanske vill operera ut skruvarna och om jag kan få antingen prova någon ny medicin eller höja doserna på vissa för något måste dom göra för jag står bara inte ut längre!!
Något måste bara göras för detta är en VERKLIG TORTYR!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

 

Funderingar för eller emot

Publicerad 2015-02-03 08:25:26 i Allmänt

Jag har under en lång tid fått många negativa kommentarer om det jag har skrivit som jag inte valt att publicera där anonyma personer ifrågasätter varför jag skriver om dåliga saker att jag istället borde skriva något positivt istället men hur ser mitt liv ut ? Jag har en smärta dygnet runt som är på max nivå hela tiden och som göra att jag sover nästan aldrig och jag orkar heller inte med att göra saker för det gör för ONT!
 
På dagarna går jag knappt mellan tv, datorn och sängen drar på en stolpe med en pump som ger mej näringen via blodet och den drar jag i stort set hela dygnet.
 
Om jag åker ut så gör jag det endast en gång för att gå i trapporna är det värsta som finns för det skär i hela ryggen och när vi väl är ute försöker jag göra bort så mycket jag bara kan eftersom jag inte orkar fara ut flera gånger.
 
Det blir oftast bara så att vi åker på Ica och jag styr kundvagnen men innan vi hunnit till kassan så får mamma nästan bära ut mej och sedan när jag ska hem är det en mardröm att ta sej upp för trapporna sedan blir det att ligga ner i stort set resten av dagen för det gör alldeles för ont.
 
Jag vill operera ut skruvarna i ryggen men än så länge hittar jag inte någon som vill operera mej och jag blir hela tiden lovad och lovad att jag ska få hjälp med smärtan i över fyra år men ALDRIG verkar det bli av och inga förändringar görs trotts att jag sagt att jag kan tänka mej prova allt men det ända som hänt är att läkarna vill dra ner på min smärtlindring men jag fattar inte hur min smärta ska bli bättre av det?
 
Så hur roligt liv har jag det är väl inte så konstigt om jag är deppad och skriver om mycket negativa saker här på bloggen men så ser mitt liv ut och det har blivit som en slags ventil för mej!!
 
Jag har nog svårt som det är och jag orkar inte med att hela tiden få  en massa negativa kommentarer om det jag skriver för jag har det nog som det är!!
Om du/ni som skriver negativa kommentarer till mej så ber jag er sluta för det är ju INGEN som tvingar dej/er att läsa så gillar du inte det jag skriver så sluta läsa.Om det fortsätter så lägger jag ner bloggen för gått!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Detta har jag sagt länge!!!!

Publicerad 2015-02-02 09:03:36 i Allmänt

Idag när jag såg på Svt1 på nyheterna så säger dom om sjukvården larmar om dålig patientsäkerhet i hela landet och på vissa ställen mycket dålig patientsäkerhet!!
 
Det är ju det jag sagt länge och väl och nu är det ju bevisat att Svensk sjukvård inte är så bra som många säger!!
 
Att patientsäkerheten är dålig beror nog på att Landstingspolitikerna  inte förstår hur illa det är och att kommunikationerna fungerar dåligt samt arbetsbelastningen är hög.
 
För i det långa loppet är det vi patienter som får lida och det är FEL!!!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

INTE NU IGEN!!!!

Publicerad 2015-02-01 09:07:19 i Allmänt

Nä nu är jag EXTREMT ELAK igår så rykte en tand som tandläkaren fått göra om 4 ggr redan för fyllningen lossnar!!
 
Det är en stor vass kant som man lätt kan skära sej på om dom kunde laga med något som skulle sitta bättre så skulle jag vara tacksam för när jag har extremt svårt att kunna sitta pga ryggen är det EXTREMT JOBBIGT att hela tiden måsta åka och sitta i tandläkarstolen!!
 
Jag skulle hjärna smälta ner några av mina titanskruvar för att laga med om det skulle sitta bättre för jag har ju trotts allt ungefär 1 kilo så det borde nog räcka.
 
Idag vet jag inte vad jag hittar på har ont i ryggen så just nu tar jag tio minuter i taget det är vad jag kan göra just nu längre än så planerar jag inte i förväg.
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela