sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

De blev som jag trodde

Publicerad 2012-01-30 12:23:17 i Allmänt

Jag hade rätt att min bror Jimmy och Ida skulle gifta sej för när vi kommer till kyrkan så går vi fram till bänkarna och satte oss och då kom Tommy Eriksson (som är min brors bästa vän) och vi pratade lite med varann och jag frågade var är jimmy och ida? Nä han viste inte de men då kom en gamal man fram till och kramade honom och sa " Va kul att du får vara bästman på din bästa väns bröllop" då säger Tommy "sky det är hemligt än" Det var då jag förstod att dom skulle gifta sej.

Det var så vackert alltihopa att se dom stå där man blir rörd att se dom stå där och de va så himla roligt att få vara med på sin Brors bröllop.

Sedan när allt var färdigt och vi satt och fikade så pratade jag med min bror och gratulerade honom och ida, han såg nog på mej att jag hade mycke ont för då säger han "det var så underbart att du kunde komma och vara med på det här men om du har mycket ont så du ska inte känna att de är ett måste att vara med på middagen" Jag svarade i helsicke heller nog för att jag har väldigt ont men detta vill jag då inte missa.

När vi då sitter och äter så var det Idas pappa som skulle hålla ett kort tal och han sade "att han hade tänkt lära jimmy köra gocart men nu funderar han på om han måste lära honom att köra bil istället"för tidigare under dagen så hade jimmy kört fast ner i diket så det kanske skulle behövas :P

Efter ett tag så kände jag att jag inte fixade mer så vi kramade om både Jimmy och Ida och önskade dom lycka till och sedan for vi hem.

Ja det var helt fantastikt att få vara med om detta och jag är så glad att jag orkade med detta för detta ville jag då inte missa.

PS SKA SNART LÄGGA UT BILDER FRÅN BRÖLLOPET!!!!

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Yes jag fick den

Publicerad 2012-01-27 12:37:13 i Allmänt

Än fast jag mår dåligt och har ont! försöker jag att kunna vara i skolan och jobba så mycket jag bara kan för jag gillar så mycket att vara i skolan och kunna göra saker och få betyg.

Jag har ju haft problem med mitt projektarbete att jag inte kunnat redigera föreläsningen på min dator så jag har fått låna en mac dator för där kan jag redigera min föreläsning så jag har något att visa upp till projektmässan.

Det kommer nog bli bra

I morgon ska jag och morsan på barndopet och egentliggen så är det lite konstigt att det är så stort nu mera när barnet ska döpas och släkt och vänner åker hur lång som helst för att få vara med medan huvudpersonen nog inte riktigt vet vad det handlar om?

Jag hoppas att min rygg och huvud ska fungera så länge som möjligt så att jag inte behöver ha allt för ont men jag vet inte om jag ska ta in rullstolen och sitta i den för jag kan inte sitta på dom bänkar som redan finns där för sist de var skolavslutning så satt jag på en bänk men redan efter några minuter så blev jag tvungen att gå och ställa mej längst bak och stå hela tiden det gjorde för ont för att kunna sitta kvar.

Ja de löser sej nog..

Tack för titten välkomen åter!!¨

Sampe

Mitt huvud

Publicerad 2012-01-26 13:49:48 i Allmänt

Jag vet då rakt inte vad man ska göra åt min skalle men jag försöker att härda ut men det är ett HELVETE!!.

Jag orkar nästan inte att göra något bara för att det värker så in i norden i huvudet det går nästan inte att beskriva hur ont de gör men det bulltar i hela huvudet och det skär till ibland i skallen.

Senare nu i dag ska jag på sjukstugan för att dom ska lägga om såret på ryggen nog för att det gör djävligt ont när dom gör de så är det väldigt nödvändigt så det gäller bara Men jag ska försöka härda ut för på Lördag så ska jag på barndop det är min Storebror Jimmys barn som ska döpas och jag vill verkligen vara med på de och inte behöva vara sjuk och inte missa de.

Det är ju så roligt när man får träffa både nära och kära också andra personer som man annars inte träffar så ofta.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe


Nya problem

Publicerad 2012-01-25 08:08:27 i Allmänt

Jag har sedan fem dagar i rad haft JÄTTE ONT i huvudet och jag känner mej och har yrsel och jag känner igen det att det är något problem med shunten som jag har i huvudet för den har tidigare orsakat mycket problem för mej genom åren.

I går pratade jag med dom i Umeå på neurokirurgen om jag orkar hålla ut tills på tisdag nästa veckan så ska jag få träffa den doktor som opererade mej  1999 för hjärntumören och just han är specialisst på shuntar.

Det känns tufft att behöva vänta tills dess men det känns även viktigt att just få träffa honom han som kan sådant och som känner mej.

Men vissa läkare värt att vänta på!!

Tack för titten välomen åter!

Sampe

De går inte bra!!!

Publicerad 2012-01-23 09:15:42 i Allmänt

Nu är jag sur vi  försökter lösa problemet med filmen men vi lyckas inte komma på hur vi ska lösa problemet!!!!


Nu är jag sur på datorn jag har ju filmat mina föreläsningar och försökt redigera de på min skoldator men det har inte gått särskilt bra.

Läraren och jag satt ju i fredags för att försöka få in filmen på en macdator men av någon anledning gick det inte så vi satt nu i morse för att försöka få över filmen men det har inte gått så bra men läraren skulle jobba vidare under dagen.

Jag hoppas att det löser sej till projektmässan så jag har nått att visa upp.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Hur ska man lösa detta?

Publicerad 2012-01-20 13:09:49 i Allmänt

I natt så har jag inte sovit så mycke vaknade 01:15 med värk i hela kroppen så jag tog medicin och den tog ner smärtan något men jag lyckades inte att somna om och jag låg kvar i sängen tills klockan var 03:30 då klev jag upp gick in i tvrummet och stängde dörren så inte mamma skulle vakna och satt och tittade på tv.

Senare så gick smärtan ner så det var drägligt så jag for på skolan för att få hjälp med mitt projektarbete att försöka redigera filmen där jag står och föreläser men med den dator jag hade så om jag klickade att den skulle spelas upp så såg man bilden men när man la det i redigeringsprogramet så är det ingen bild utan bara ljud.¨

Läraren och jag försökte men vi lyckades inte så på måndag skja jag ta med mej filmkameran och ladda över den på hennes dator för att kunna börja redigeringen så jag hinner färdigt till projektmässan.

Ja de är lite slitit men samtidigt lite kul att det händer något.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Nu blir det åka av

Publicerad 2012-01-19 09:31:05 i Allmänt

I går så kom min permobil äntligen och det känns skönt att man klarar sej mer själv och att man inte ska behöva fråga om skjus varje gång man vill fara ut och man kan känna sej fri!


Nu i dag kommer mammas nya chef på besök på jobbet och ska vara där under dagen så jag kommer att vara hemma och ta de lugnt eftersom jag har för ont för att kunna va i skolan.

Jag undrar om man kan åka dit för fortkörning om jag med permobilen passerar en fartkamera?

De borde gå om man trimmar den lite men det kommer jag då inte att göra för jag har testat den och det går tillräkligt fort som den är nu.

Det kommer nog att ta ett tag innan man lär sej den men man blir ju van med tiden.

Nä nu ska jag hem.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe


De ringer!!

Publicerad 2012-01-17 12:14:44 i Allmänt

I dag när jag var på skolan så upptäcker att jag hade missat samtal eftersom jag hade lektion och ljudet av, de var från arbetsteraputen så jag ringde upp hon undrade om jag var hemma i Storuman i morgon? Jo det är jag,
"bra för imorgon på förmidagen om jag kan vara på morsans jobb kommer det att komma några män angående permobilen"

Hon visste inte om de var så att jag skulle få den i morgon eller om jag ska testa ut den mer för den ska vara speciellt anpassad för mej så man vill ju att allt ska vara i ordning tills att jag får den.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Problem igen

Publicerad 2012-01-16 11:56:12 i Allmänt

I morse när jag vaknade 03:40 blev jag tvungen att kliva upp för det värkte så i ryggen och det gjorde ondare att ligga kvar än om jag satt upp.

Jag satt och kollade på tv ett bra tag och där vid fem vaknade morsan och när hon kom in i tvrumet bad jag henne kolla på ryggen och nu såg såret mycke värre ut än när vi va i Umeå.

Nu kommer dom att ringa från sjukstugan och jag hoppas verkligen att dom har någon ledig tid idag och att nån kan se över de.

Det är inte så mycket jag kan göra men morsan bad mej samla ihop mina dvder här på jobbet och det blev en halv sopsäck och två propp fulla backar.

Jag har kommit på att jag måste göra ett register på datorn på alla dvder för att kanske få någon ordning de hela så man vet vilka filmer man har och inte har men det kommer ta tid för utöver de jag packat ihop här så har vi en bokhylla som är 2,5 meter lång och det är dubbla rader där och annan bokhylla som är proppfull med filmer men även ett videoställ på hjul så det lär ta tid.

Om jag har tur kanske jag är färdig innan jag är 50 år.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

AJ SOM FAN!!!!!!!

Publicerad 2012-01-15 11:24:14 i Allmänt

I morse så skulle jag diska upp en slang som är till min matpump.Jag hede på kranen så de skulle komma varmvatten och nog blev slangen ren alltid men det som hände var att jag har ju ingen känsel i högerarm och jag kollade ju hela tiden på slangen och märker inte att jag håller högra handen runt kranen och det blev ju varmare och varmare vatten men inte märker jag de eftersom jag inte känner något men till slut gjorde det JÄTTE ONT!!!

Jag måste vara mer försiktig för de är ju lätt hänt att man bränner sej eller förfryser sej när man inte känner något.

Att inte kunna känna något och veta vad det är man håller i om man inte tittar på vad man gör är hemskt man vet inte heller hur hårt man nyper så man tappar lätt saker
(som när jag skulle ringa tappar jag telefonen i backen 3gånger innan jag ens slagit en siffra)

Det går ju att träna säger läkarna men hur ska jag kunna de när jag knappt kan klicka med musen vid datorn?

Senare så ska jag få göra en EMG igen där man sticker in nålar i musklerna och släpper på lite ström för att kanske kan komma fram till vad det är som är felet och om det går att göra någonting åt problemet.


Tack för titten välkomen åter!!!

Sampe

Tillbaka

Publicerad 2012-01-13 12:17:29 i Allmänt

I går träffade jag och morsan en plastikläkare på plastik kirurgen och en arbetsteraput som ska hetas vara proffs på hur man reparerar/lagar operations R.

Vi fick komma in direkt och läkaren tyckte att såret såg mycke bättre ut än han såg tidigare när vi träffat honom så han lämnade över till arbetsteraputen.

Hon berättade om ett förband som man lägger på de område de gäller och man ska låsta de vara kvar nån timme och efter tar man bort de och ser hur det ser om det har blivit bättre.

Jag vet då inte hur det fungerar men det är då värt att testa iaf.

Nu idag så är jag hemma från skolan, för att åka så långt de tar knäcken på mej jag får så ont i hela ryggen de vore bättre om man hade ett Jas-plan eller iaf en helikopter att åka med de hade varit bättre.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Fara ner över

Publicerad 2012-01-11 09:35:44 i Allmänt

I dag far jag och morsan ner till mormor i Vindeln för att sova över där tills i morgon då jag ska ner till Umeå för att träffa plastikkirurgen angående mitt sår på ryggen men också för alla mina operations R som dom ska försöka behandla för huden är så skör där jag opererats och värst är det i ryggen där jag fått hela ryggen uppskuren fyra gånger.

Vi åker ner till mormor i dag och sover över där inför besöket i Umeå och efter besöket åka hem igen.Andledningen till att vi åker ner en dag före beror på att inte jag klarar av att åka båda vägarna samma dag med tack vare min rygg som värker enormt efter bara en väg.

Jag kommer inte att skriva i morgon för vi tar inte med datorn eftersom det bara gäller en natt.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Dumma dataprogram!!!

Publicerad 2012-01-10 09:58:48 i Allmänt

Var på skolan nu på morgonen för att arbeta med mitt Projektarbete men datan krånglade så jag kunde inte redigera filmen jag spelat in från mina föreläsningar.

När läraren sedan kommer så försökte hon hjälpa mej men det gick inge vidare och problemet är kvar.


Jag måste försöka lösa de på något sätt försöker hitta ett redigeringsprogram som är på sv så jag förstår något,men det ända jag hittils har hittat som är på sv är windows program men det går inte att göra de jag vill för att få videon så bra som det bara går.

Som tur så har jag lite tid på mej att lösa de för det ska vara klart vecka 12 för då ska vi ha projektmässan där jag ska stå och berätta om mej och min kamp genom sjukdomen och att jag åker runnt och föreläser.Jag ska även ha videon färdig där folk själva får se vad jag sysslar med och att jag håller på att skriva en bok om mej själv och den kamp jag gått genom livet.

Under själva projektmässan får man rösta på de bidrag som man tycker är bäst och när det är skolavslutningen inför sommaren och betygena är utdelade så kåras vinnaren av projektmässan som får ett pris.

De löser sej nog.

Tack för titten välkomen åter!!!

Sampe

AJ SÅ IN I HEL****TE

Publicerad 2012-01-09 10:53:43 i Allmänt

I går morse så när jag vaknade 03:40 hade jag redan då väldigt ont i ryggen och kunde bara inte ligga kvar i sängen så jag klev upp och gick och tittade på tv.

När morsan senare vaknat och vi packat allt i ryggsäcken som jag måste ha med mej för att jag ska klara dagen.Senare när vi ska fara och jag ska ta på mej skorna så börjer jag mej ner mot skorna och backar bakåt en bit så slår jag i ryggen i en klädkrok ´precis där jag har såret och det gjorde så
HEL*****TE ONT!!!!!

När vi senare kollar hur det såg ut så hade klädkroken dragit loss förbandet men som tur skulle jag ändå lägga om bandaget i dag på sjukstugan så morsan tejpade fast lite gran så de skulle sitta kvar till idag.


Nu idag när vi la om de såg det ändå rätt så bra ut och de kändes skönt att höra men jag har VÄLDIGT ONT!!! där iaf.

I morgon börjar skolan men jag får se om jag kan fara dit det boror på om hur jag mår och hur ont jag har.

Ja  nu vet ni lite mer.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Vilken tur!!

Publicerad 2012-01-05 12:44:19 i Allmänt

Jag var och handlade på Ica idag och efter att vi kommit på jobbet igen hittar jag inte min Iphone så jag ringde med morsans mobil för att kanske kunna höra var den är men inte ett enda ljud hördes här inne så jag gick ut till bilen för att kolla om den var där och när jag då ringer så svarar dom på Ica i min telefon och sa att den låg vid kassan så det var bara till att hämta den.¨

Det hade inte varit kul om någon hade hittat den och att jag inte fick tillbaka den men som tur bor man ju på bästa stället i Sverige man kan inte bo på något bättre ställe  ( tycker då jag iaf)

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

20 taggar

Publicerad 2012-01-03 11:29:27 i Allmänt

I går gick man från tonåring till ungdom och det känns väldigt roligt och jag får tacka alla som gratulerade mej.

Jag fick av min mamma och mormor en I-pad och har just börjat förstå vad man verkligen kan göra med den.Man kan göra allt som man kan göra med en vanlig dator förutom att man inte kan stoppa in en cd-rom skiva.Det är ju mycket lättare att ta med sej den än att bära på en tung dator.

Jag fick även en digitalkamera som är stötsäker och tål vatten(det lär ju behövas jag som jämnt tappar saker hela tiden)

Det blir nog så att det kommer att komma en hel del bilder här på bloggen nu när man kan ta kort.

Ja det var en helt fantastisk dag!!

Nu ska jag vidare men än en gång tack till alla!!!

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Sista dagen

Publicerad 2012-01-02 12:06:47 i Allmänt

Ja nu är det ju sista dagen för mej som tonåring innan man fyller jämt.Det känns väldigt konstigt alla år som gått man går från tonåring till ungdom.
Nu kan man ju gå på bolaget om man vill men jag dricker inte en enda droppe alkohål för om jag skulle dricka en massa och med alla mina mediciner så skulle jag nog vara ungefär vid Pluto.

Även om jag inte hade alla mediciner så skulle jag aldrig dricka iaf.


Nu i morse var jag uppe på sjukan för att lägga om såret på ryggen och det gjorde väldigt ONT!!!!!

Men det var bara att härda ut för det måste ju göras, de som var synd var att dom inte hade hemma de förband som läkaren i Umeå ville att jag skulle ha.

Nu tänker jag fara hem och  ta det lugnt

Tack för titten välkomen åter!!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela