sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Hjälp!!

Publicerad 2011-07-25 13:25:33 i Allmänt

Jag ber om ursäkt att jag inte skriver här så mycket men under den senaste tiden har det varit kämpigt och jag befarar att det kommer att bli värre tyvärr.

Jag har ju haft problem med ryggen i flera år och det vet ju dom flesta som har mött eller sett mig under alla årena som gått men jag tror alrdig att jag någonsin haft så ont i kroppen som nu och jag börjar bli orolig för att det kan vara så att skruvarna jag har i ryggen att dom har så kallat "rallat" upp alltså att dom har lossnat eller att dom rör på sig eftersom att ryggen hela tiden rör på sig.

I morse ringde vi upp till sjukstugan här i Storuman till Peter Berggren och pratade med honom ,för under hela detta året har jag ju haft väldigt ont och det blivigt värre och värre hela tiden men att jag kämpat på iaf men att nu orkar jag inte mer dom måste hjälpa mej för jag kan inte sitta,stå,ligga eller gå utan att denna ursäkta uttreycket rent DJÄVULSKA SMÄRTA!!! ska ta kål på mej jag orkar snart inte med att ens se på en film.

Så jag ska ju fara upp på sjukan klockan två för omläggning av såret men då ska vi även träffa Peter så ska han bedömma och eventuellt kontakta ortopeden i Umeå om hur vi ska gå till väga ifall jag måste ner till Umeå eller inte för det finns ju flera olika röntgenapparater men den jag tänker på är en så kallat "skelettskinnt" .
(Den visar inte bara skeletet utan även om man har skruvar eller annan metall i kroppen och om det är så att det är som de ska vara eller om skruvarna/stag som har skruvat upp sig eller böjt på sig så får man se de där) .

Därför ber jag er om ursäkt om jag möter er och om jag är sur,tvär eller elak just nu mår man inte bra så än en gång Ursäkta.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Mini semester

Publicerad 2011-07-21 08:23:58 i Allmänt

Jo jag och morsan bestämde oss för 5 dagar sedan att vi skulle åkaner till mormor i Vindeln för att vi senare skulle åka ner till umeå för att se den nya fast and Furious filmen men även nya pirates filmen och nya Harry Potter filmen del 2. Vi kunde se nya pirates filmen ena dagen och andra dagen nya Harry Potter filmen men inte den nya Fast and Furious filmen för den hade just slutat att gå där men jag mådde inte särskilt bra den dagen vi såg filmerna så fort man kan köpa dom på dvd så kommer jag att köpa dom för det är lite "luddigt i minnet" inte för att jag var påverkad eller att jag var full men det hände så vädigt mycket i filmerna så jag han inte uppfatta och förstå allt som hände.

Vi blev sedan kvar ända tills i går då vi for hem för jag hade ju haft väldigt ont i ryggen i flera dagar och en morgon när jag vaknade så bad jag mamma kolla bak på ryggen för jag tyckte de var blött där och hon såg att jag hade ett stort sår större än två femkronor som det vätskade mycke ifrån. Eftersom att jag hade väldigt ont och vi inte visste hur jag kunnat få såret så fick jag komma in på Vindelns Vårdcentral på en akuttid där och den doktor sa att vi skulle måsta åka ner till akuten i Umeå och träffa en ortopeddoktor.
När vi väl kom dit så gick det fort att vi fick komma in där och jag fick först träffa en ung doktor och han undersökte men hämtade en annan älkdre doktor. Han sa att det inte gick att göra så mycke mer än att lägga om och att jag skulle ta det väldigt lugnt och vi skulle lägga om de var tredje dag sedan skickade han hem oss.
Så nu vet ni vad som hännt och fått uppdatering så nu vet ni de är det något ni inte förstod är det bara att ringa 070 562 47 16

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Ett framsteg

Publicerad 2011-07-15 10:49:12 i Allmänt

Jo jag skrev ju tidigare om att doktorerna inte lyssnade på vad jag sa och att jag skulle träffa Läkaren men ocskå chefen för Storumans sjukstuga Peter Bergren och jag berättade för honom hur jag mådde och hur jag kände mig kränkt av alla läkare som inte tar sig tid att träffa en och att dom inte skrev ut min medicin.


Men han ville ju faktiskt hjälpa mej med mediciner som dom andra vägrade att skriva ut
(då tänkte jag att bra nu klarar jag mej en vecka till innan det blir samma sak igen)
Då sa han"att han inte fattade vadför dom skrev ut sådan liten mängd som jag bara klarar en vecka innan jag måste ringa och jaga efter ett nytt recept" han sa de är ju ideotiskt  "jag skriver ut medicin så du klarar dej i 3 månader"
Tänk det finns doktorer som verkligen gör rätt för sin lön medan andra inte gör de det är som jag själv har sagt "EN DEL LÄKARE KLARAR LÄKAR EXAMEN MEN VISSA LÄKARE SKA INTE BEHANDLA FOLK"

För jag har träffat flera hundra olika läkare och läkarstuderande som inte passar att jobba med folk, för vissa av dom säger inte till vad dom ska göra utan helt plötsligt börja rycka och slita,eller att" det verkar som att dom menar "vad gör ni här då du är väl inte sjuk heller tänk du slösar bort min tid?"
Ibland finns det till och med läkare som låsas att lyssna på vad man säger och när jag sagt hela historien vad som hännt eller vad som var fel så sa den doktorn " kan du ta de en gång till"

Så man funderar att dom som inte kanske klarat läkarexamen skulle passa bättre som doktor än vad dom andra är som fått läkarexamen

Så ni ser det finns många läkare som inte borde blivigt de för dom inte kan eller vill ta hand om patientern medan dom som inte klarade det kanske borde vara bättre än dom andra dom borde ha med i studierna "Patient bemötande" i sin utbildning då får man se vilka som är lämpliga eller ej

Nu får det vara nog tack och hej

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Doktors möte igen

Publicerad 2011-07-12 08:26:06 i Allmänt

Jag får återigen be om ursäkt för att jag är så dålig på att uppdatera sidan men som det är nu har jag stora problem med smärtor och läkare med mera så man orkar som inte me de hela.


Jo i dag så ska jag och morsan återigen ett besök med läkarna här i Storuman för det är stora problem med min mediciner för läkarna tänker inte på att appoteket inte har hemma alla mediciner så dom skriver inte ut mer medicin förren sista förbrukningsdagen och då när inte appoteket har hemma så blir jag ju utan medicin av vissa sorter ibland över en vecka men då tänkte vi att om dom på appoteket kunde i förväg beställa hem medicin men dom får inte beställa hem medicinerna förren dom har ett recept och läkarna när dom skriver ut recept på vissa mediciner så skriver dom bara ut ett utag och då räcker medicinen i typ 20 dagar och vi får jaga efter nytt recept redan samma dag vi hämtar ut medicinen men ändå så skriver dom iallafall inte ut de förren sista dagen jag fatta då inte hur dom tänker?

En annan sak som jag är väldigt arg på dom är att jag har ju som två såkallat huvuddoktorer här i Storuman men när dom är borta så blir det ju någon vikarie och vissa av dom ( fast dom jobbar i Storuman och känner till mej) så vägrar dom att skriva ut mediciner och ibland träffa en och det tycker jag är väldigt fult gjort av dom så nu om dom inte ändrar på de hela efter detta besök så kommer jag ( fast jag säger det ju inte till dom) att ta kontakt med media dom brukar ju visa liknande saker som andra personer varit med om så kanske är det en lösning på problemet vad vet jag.

Nä nu ska jag ta och jobba lite och få någonting gjort i dag man kan ju inte bara lata sig trots man har sommarlov men

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Tv-spel och Dator-spel mm

Publicerad 2011-07-05 09:56:53 i Allmänt

Jag har läst i en massa tidningar och sett på tv att allt folk som klagar på att
 "våra barna sitter för mycket vid datorn och tv-spel" 

De kan faktiskt vara sant men en sak bör dom veta inom sjukvården är det ett av de bästa hjälpmedel (nu undrar ni  nog vad jag menar) jo när jag blev sjuk i cancer 1999 så var det en svår tid och det tog hela 4 månader innan jag ens kunde ta mej hem för första gången och under den tiden var jag sängliggande i tre månader och låg mest på intensiven och där fanns det ju inget att göra för ett barn men så testade dom att ta ta fram ett tv-spel åt mej och jag hade lite svårt att klara av de till en början men efter några dagar var jag riktigt bra på de och de hjälpte mej träna mina muskler i händer och armar så när jag var så pigg nog  kunde jag då få börja lära mej gå igen för efter att ha legat hela tiden i sängen så var jag väldigt svag i benen men eftersom jag hållt på att spela tv-spel och tränat mina armmuskler så med hjälp av en rullator och att jag kunde hålla i mej så pass hårt att jag inte skulle rammla

Så det kan faktiskt vara bra att spela spel i alla fall så tänk på de!



Nu i dag så har jag stora problem med min högra axel och har väldigt ont jag kan inte en röra på fingrarna utan att de gör ont så jag ringde sjukan för att få en tid hos sjukgymnasten men det blev inte förren i morgon 14:00.

Jag får väl se hur det löser sig

ha de gött:)

Tack för titten välkomen åter!!

Sampé

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela