sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Hemma igen

Publicerad 2011-11-28 12:59:12 i Allmänt

Det blev av att vi åkte till skellefteå för att se Aik-Frölunda.Vi kom dit två timmar innan matchen det var kallt och blåsigt ute och egentliggen så öppnade dom inte ishallen för  allmänheten förren klockan 14:00 men det var en aikvärd som såg oss utanför och han släppte in oss.Jag ringde Christian för att höra var vi skulle mötas för det var han som hade våra biljetter han sa att vi skulle gå till spelaringången och vi skulle ses där.Vi var så tidiga att inte ens dom hade hunnit komma men under tiden vi väntade så träffade vi några gamla Lövenspelare en var Erik Forsell och vi pratade om gamla minnen.Till slut kom bussen med hela laget och jag mötte Christian och jag tackade honom ännu en gång för att han tog initiativet och hur mycke de betydde för mej.Efter att vi pratat en stund så fick jag en Frölundatröja och våra biljetter.Tyvärr blev det så att skellefteå vann på straffar men Frölunda fick ändå 1 poäng men det är ju ändå aldrig roligt att förlora.När matchen var slut så gick vi till spelaringången där vi mötte honom igen och vi pratade ett bra tag men till sist skulle dom med bussen hem så vi sa hejdå.

Det är ett av dom bästa saker jag fått uppleva
att han kom ihåg mej eftert 12 år det är väldigt stort av honom.


Nu är vi tillbaka hemma igen och det har tagit mycke på krafterna och nu har jag enorm smärta i ryggen men det är de värt.

så idag tar jag det väldigt lugnt mer kan jag inte göra.

I morgon ska Arbetstraputen komma hem till mej för att vi ska testa luftmaddrasen så jag får försöka snygga till de lite i mitt rum så gått jag kan mer kan jag inte göra.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Permobil

Publicerad 2011-11-24 09:31:32 i Allmänt

I dag så trodde vi ju att min permobil skulle komma men det gör den inte.Istället kommer det fyra män hit med flera typer av permobilar/säten och annat för att jag ska kunna välja ut vad jag tror kan passa mej bäst och vilka olika funktioner jag behöver ha på den.

När allt de är gjort så beställer dom efter en men det dröjer nog ett tag innan den kan komma för den behöver ha ett garage som inte får bli kallare än fem+ grader eftersom de batteri som sitter i permobilarna är känsliga mot kyla och får inte laddas när den står i kyla för då kan det gå sönder(inte vet jag varför men så är det iaf)

Det blir nog så att jag och morsan åker ner till mormor i dag eftersom HÖR OCH HÄPNAD att vi ska åka till skelefteå den 26 och se när Skelefteå aik ska få stryk av Frölunda!!
Ni kanske undrar varför jag vill dit?

Det beror på att den spelare som besökte mej första gången på intensiven 1999 och som var min första Fadder i Björklöven även när han slutat spela hockey har vi haft kontakt med varann och nu är han tränare i Frölunda och han skrev till mej för ett tag sedan och frågade ifall han ordnade biljetter och en Frölunda tröja om jag skulle vilja och orka komma dit så vi skulle få träffas och se dom krossa Aik.
Ni skulle bara veta hur mycke det här betyder för mej

Nu ska jag vidare.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe




Luftmaddras

Publicerad 2011-11-22 11:35:29 i Allmänt

Jag var ju uppe på sjukstugan igen i går kväll för att få träffa en doktor.Vi hade aldrig träffat henne förut och efter att hon undersökt mej så ville hon att Peter Bergren skulle titta till såret för han har ju sett de tidigare hur det så såg ut.Det gick inte så bra för Peter satt i viktiga möten men denna doktor tyckte ändå att jag skulle äta pencilin för jag har ju två stycken shuntar en i huvudet och en i ryggmärgskanalen och blir det infektion i någon av dom så då kan det bli riktigt allvarligt.

Det värker i ryggen som bara den och jag kan knappt ha på mej en tröja för det minsta lilla det trycker på såret flyger jag rätt upp så jag kommer inte att fara till skolan i dag heller :(

Nu på morgonen så ringde jag Arbetsteraputen för att höra med henne om min permobil,den behöver ju ett garage och det ska finnas nära vårat hus för meningen är ju att jag inte ska behöva gå hur långt som helst för att kunna använda den.Det kommer att byggas ett litet garage men jag vet inte var och det kan dröja ett tag innan de är färdigt men permobilen kommer ju den 24 så vi försöker komma på en nödlösning tills de andra är färdigt.


Jag ska ju även få en likadan luftmaddras som jag hade den första natten på lassaretet och nu när jag ringde och pratade med Arbetsteraputen så sa hon att luftmadrassen hade kommit men den saknade själva maskinen så hon hade beställt efter en sådan så vi får se när den kommer.

Tack för titten välkomen åter!

Vad kommer att hända

Publicerad 2011-11-21 13:33:05 i Allmänt

Jag har nu haft såret bakom ryggen ( mkt än en femkron) snart i fem månader utan att de har läkt och haft väldigt! Ont!

Jag har nu varit en sväng uppe på sjukstugan för att lägga om de för morsan upptäkte igår när jag tog av mej tröjan att plåsterlapparna släppt och såret såg inte bra ut så jag ringde i morse om att få komma och lägga om såret.

När sköterskan ser hur ont jag har och när hon då såg såret så sa hon att jag skulle måsta träffa en doktor men att det inte kunde bli förren 15:00

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska för det är rätt så stora chancer att vi måste ner till Umeå för att få hjälp där men jag vill ha alla kortena på bordet så jag vet i förväg att om jag nu ska åka ner till umeå så då vill jag veta innan om dom har en plan eller inte så jag inte ska måsta ligga på sjukhuset helt i onödan.

Det är inte roligt kan jag då säga men jag får försöka klara de här me jag ger mej aldrig

Tack för titten välkomnen åter!!

Sampe

Ber om ursäkt om jag låter sur

Publicerad 2011-11-17 13:44:27 i Allmänt

 Jag gillar inte när "vanligt" folk säger " Att ha ont i ryggen är väl ingenting de kan väl inte vara så jobbigt" Eller byt ut ordet "ryggen" till något annan del på kroppen.

Dom vet verkligen inte vad dom pratar om för att ha ont i ryggen är nog det värsta man kan ha tror jag för vad man än gör så använder man ju hela tiden ryggen och för varje steg man tar skär det genom hela kroppen, nästan varje rörelse gör ont.
När andra frågar varför jag inte är ute mer på kvällar och helger? Det beror ju på att jag har så ont i ryggen annars skulle jag gärna vara ute mer med kompisar och hitta på något, men när man ständigt går med en massa smärta och ju längre dagen går blir smärtan värre och värre ,när man vet att ju mer jag aktiverar mej desto mer värk kommer jag få sedan.

Nu kanske ni förstår lite mer hur jag har det alla dagar i veckan/månad och år så det är inte så lätt för mej att kunna göra något utan det blir oftast dator tv tv-spel eller se på film som jag kan göra.

Jag sover väldigt dåligt går och lägger mej typ 10:30 ligger och försöker somna och efter ungefär 10 minuter så måste jag kliva upp och göra en massa övningar och röra på mej och det rullar på hela natten så om man nu fått sova två timmar då är det nog bra.

Så har det sett ut för mej i över 1 år så jag hoppas verkligen att dom kommer att hitta vad som är fel när jag gör röntgen annars kommer jag att få de väldigt tufft med läkare som inte tror på en                  (när det gäller ryggen har det hänt 5 ggr och det har alltid slutat med akut operation

 

Nog för i dag

 

Tack och hej och välkommen åter

 

Sampe)

Telefontid

Publicerad 2011-11-14 12:22:38 i Allmänt

I dag så kommer dom att ringa från smärtteamet för att höra hur de är och höra hur det går med nedtrappningen av en viss medicin som jag inte ens ha velat ha och jag har aldrig tyckt att den har hjälpt så det är bara bra om jag blir av med den.

Doktorn från ortopeden ska ringa i dag för att berätta om hur den vanliga plattröntgen visade.

Jag ringde även röntgen för att fråga om magnetkameraundersökningen när den skulle vara.Kvinnan jag pratade med sa att det bara är preliminärt den 8/12 men det kan ändå dröja ännu längre tid.

I bland så får jag inflamationer i muskelfästena vid nacken och jag vet inte om det är de eller om det beror på ryggen.Det värker i hela axeln och ner efter armen och ju mer jag rör på den ju ondare blir de och kan knappt nypa ihop handen.
Jag har försökt få tag på nån sjukgymnast men har inte lyckats så jag vet inte riktigt vad jag ska göra?

Men men det löser sej nog...

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Sjuk :(

Publicerad 2011-11-11 10:41:18 i Allmänt

Min mamma har alltid sagt åt mej genom årena på skämt sen jag blev sjuk 1999 
" Varför ska du jämnt drabbats av ovanliga sjukdomar Varför kan du inte få en vanlig förkylning?"

Nu har jag då lyckats blivigt förkyld. Jag vet inte om det beror på att jag förra fredagen tog influensavaccinet dom sa att man kunde bli lite små förkyld men jag trodde jag hade klarat mej undan den risken eftersom det gått en vecka nu men tyvärr.

Det blir då ingen skola i allafall för det är nog jobbigt att ha denna värk men om man då lägger på en förkylning blir det för mycket helt enkelt.

Jag få ta och kura ihop mej under nån fillt och se någon bra film och hoppas man blir bättre.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

29 dagar

Publicerad 2011-11-09 13:23:58 i Allmänt

Nu är det 29 dagar kvar tills jag "kanske" ska få göra magetröntgen.Jag ringde och kollade och den person jag pratade med sa att remissen hade kommit in och dom har satt upp mej som preliminärbokning vilket betyder att det kan ta ännu fler dagar innan jag får ska få göra magetröntgen.

Jag frågade varför det bara var preliminärt? Dom svarade att dom inte fått in planeringsschemat för nästa månad och dom planerade efter vad
dom tyckte var viktigast!

Visst kommer det in någon med ambulans akut och det är liv eller död det gäller så förstår jag väl. Men dom skulle bara veta hur olidligt det är att bära på denna smärta varje dag/timme/minut och försöka leva me det de är inte lätt!!

Tack för titten välkomen åter!


Sampe

Jag blir vansinnig

Publicerad 2011-11-07 12:11:47 i Allmänt

När vi var nere i Umeå så då köpte jag spelet Battlefield 3 men det kan jag säga att det är nog de dummaste jag gjort för jag blev tvungen att fara på It-foryou och dom hjälpte mej instalera de men det visar sej att varje gång man ska spela så måste man logga in på Battlefield 3s hemsida och efter de ska man ladda ner nya uppdateringar och fast jag gjort de en massa gånger så vägrar spelet att starta jag fattar inte varför de ska va så svårt att få igång och kunna spela!!??



I dag så mår jag inte så vidare bra heller det värker i ryggen och det är lika jobbigt att stå,sitta,ligga eller gå och jag måste hela tiden byta ställning för det brukar köra ihop sej i ryggen.

De är inte lätt att kunna göra någonting när jag hela tiden vet att ju längre tiden går på dagen dessto ondare får jag i ryggen så det blir mest att se på tv/film eller dator men det är inte så kul när man hellre skulle vilja kunna vara aktiv.

Nu ska jag vidare ha de gött

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe 

Lång väntan

Publicerad 2011-11-06 12:15:24 i Allmänt

Varför ska de vara så länge innan jag ska få göra magnetkameraundersökningen!!? 

Det känns väldigt jobbigt att behöva vänta ända fram till 8 December för det värker mer och mer i ryggen!!!

Trotts att läkarna har sagt till mej att med alla dom mediciner som jag äter så skulle dom kunna söva hela Björklövens Hockeylag så hjälper medicinerna dåligt och det är nästan så jag hoppas på att dom kommer att hitta något efter att jag gjort röntgen bara för att visa läkarna för tusende gången att jag haft rätt hela tiden och att dom inte trott på vad jag har sagt.

För alla gånger jag fått väldigt ont i ryggen och knappt kunna röra mej så får man höra av läkare eller annan personal att
"han är ju så ung och oerfaren och vet nog inte vad riktig smärta är"  men det värsta är att dom skriver i de i mina journaler så nästa doktor jag möter som läst mina journaler går på samma linje som dom andra.

Då har jag fått gå med all smärta hur länge som helst och ingen trott på vad jag har sagt tills dom gjort magnetkamera och då har det alltid slutat med akuta operationer.

Aldrig har man fått någon ursäkt för att dom inte trodde på mej ,det ända jag fått höra var "Det var ju tur att vi hittade felet och kunde lösa de" som om det vore dom som kämpat för att jag skulle få göra undersökningen dom trodde mej ju inte ens så varför ska dom ta åt sej äran.

 Om det nu visar sej att det är något och att dom måste operera så är det bra för då har jag bevisat ännu en gång att jag haft rätt och att jag kommer att kräva ersättning för att jag fått lida och ha så fruktansvärt ont men också för kränkningarna av dom läkare som inte trott mej.


Nog om de nu måste jag hem och vila.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Hur tänker politekerna egentliggen?

Publicerad 2011-11-03 12:47:26 i Allmänt

Det verkar vara så att politikerna inom vården  drar ner på nödvändiga saker bara för att dom ska spara pengar och det tycker jag är löjligt dom har nog inte provat på att vara sjuk och behöva ligga inne på sjukhus för hade dom gjort de så skulle dom fatta vad dom tycker nu tycker är "onödiga saker" som  underlättar för patienter.

En sak är tv-n på sjukhuset som politikerna inte tycker är nödvändiga att prioritera för i dom flesta rummen inte ens har någon tv utan politikerna menar på att det ska göra så att man fortare ska fara hem. 

Oftast så brukar det bara finnas en tv och det är i Dag rummet men är man då sju åtta personer som vill se på olika program så det blir oftast till att förhandla.
Det är inte något stort antal kanaler att välja mellan det är 1an 2an 4an och tv6 så när man då ligger inne och inte kan lämna rummet så då tittar man på tvn men det är ju nästan aldrig något bra att se på dagarna så det skulle vara
mycket !!
bättre om det fanns fler tvkanaler att välja på! De blev så illa så jag som inte ens gillar Star Wars började följa någon liknande serie på Tv6 då är det
kris!!


Nu på morgonen så ringde jag arbetsteraputen om hur jag skulle kunna få tag på en sådan madrass som jag hade dag 1 om man skulle måsta köpa den eller om man kan hyra den för det var första gången på 5 år som jag kunde ligga på ryggen utan att det gjorde så fruktansvärt ont, hon sa att hon skulle undersöka saken och sedan återkomma.

och efter 10 minuter ringer det Dolt nummer och jag svarade och då var den samma person som jag nyss pratat med och hon sa att den 24/11 så kommer det att komma hem till mej och levererar min permobil!

För andra kanske det inte skulle vara något att hurra för, men när man är handikappad och inte ska kunna fara ut på byn utan att någon ska skjusa mej dit jag ska så känns det fantastiskt att få en sådan!!

Nu ska jag åka hem för att vila ryggen.

Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Natt Uggla

Publicerad 2011-11-02 10:38:45 i Allmänt

I dag klev jag upp 03:40 och jag kände att det bara inte gick att ligga längre för att de gjorde så ont i ryggen.

Om jag inte skulle ha så ont i ryggen som jag har nu så hade jag verkligen velat ligga kvar i sängen men som läget är nu så vill man inte ligga alls.

Nu på morgonen pratade jag med en arbetsterapeut och berättade om att jag fått prova en elektriskt luftmadrass  i umeå när jag låg inne och undrade hur man skulle kunna få tag på en sådan?

Senare så ringde hon upp och vi pratade lite och hon sa att hon skulle undersöka saken , hon skulle återkomma så fort som möjligt.

Annars i dag kommer jag att ta de väldigt lugnt.


Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela