sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Det var synd

Publicerad 2010-01-31 10:29:24 i Allmänt

I går så var jag och en assistent och såg när sik spelade hockey det gick inge bra för dom dom förlorade dom hade ju väldans otur det gick bra dom första perioderna trots att dom låg i underläge men sedan hände det någoting det var som om dom spelade mot en helt annan divition dom hade inte mycket att säga till om men man ska inte klaga på dom spelare som vi har för kan man inte göra bättre själv så då tycker jag inte att man ska klaga på andra.

I dag så vet jag inte vad jag ska göra jag känner mej inte heller så vidare bra så vi får nog ta det lugnt men man kanske far ut och ser vad som händer på byn det händer väl inte så värst mycket men man kanske träffar någon man känner man kanske far på Akkan och ser om det är nå hålligång där.

Man säger ju att man ska vara ärlig så då mmåste jag ju säga som det är att jag inte kan komma på något mer att skriva för idag men jag får väl försöka skriva mera i morgon tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Jobba jobba jobba

Publicerad 2010-01-30 11:15:22 i Allmänt

I dag så vet jag inte vad jag ska hitta på  men nåt blir det väl ska väl fara ut en sväng här nu på eftermiddagen eller om det blir tidigare kanske far och hälsar på någon vem vet?!!

Jag har fått mkt beröm från skolans sida där dom säger att jag gör det bra trots att jag inte är så mycket på skolan jag har ju trots allt 7 betyg från grundskolan och har läst in några betyg på gymnasiet så jag känner mej rätt så nöjd med de jag gjort för det finns ju dom på skolan  som alltid är där och inte bryr sej om att arbeta så då tycker jag att dom inte är så smarta för det handlar ju ändå om vilka jobb man kan få längre fram i tiden så om man inte tar skolan på allvar så då får man ju inte heller något bra jobb.

Kom just på vad jag ska försöka göra i dag jag ska ta och kolla vilket betyg jag fick i datakunskapen i fall Daniel hunnit titta på de och jag får in te glömma bort att jag måste ladda över en ljudfil som inte kom med på ett av arbetena så jag har nog de jag gör i dag.

Nu ska jag vidare här men tack för besöket och välkomen åter!!

Sampe

Ring ring .......

Publicerad 2010-01-29 10:25:47 i Allmänt

I dag så var jag på en lektion på skolan det var det värsta ämnet nämliggen Engelskan men trotts de så gick det ganska så bra ändå men det kändes i kroppen att det inte var en bra  dag i dag så jag vet inte ännu om jag ska fara tillbaka till skolan på någon fler lektion eller vad det nu blir men pigg känner jag mej då inte.

Vi har börjat att ringa runt lite grann för det har blivigt värre nu på sista dagarna jag har börjat få det svårt att andas ibland trots att jag använder andningsapparaten och en annan mask som jag ska måsta använda men en sak är mysko för i bland när jag rör på mej så då tappar jag andan i bland och det sitter i cirka tio sekunder och sedan så hugger det till i ryggen så någonting är ju fel för det har ju inte varit så förut så nu får läkarna rappa på med alla undersökningar som ska göras innan det är försent!!

Men man ska väl inte klaga det  finns ju folk som har det värre så man borde väl va glad att man kan då röra sej men i bland så måste man bara få avreagera sej på något sätt och det blev på det här sättet den här gången hoppas ni har överseende med det

Tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Vilken tabbe

Publicerad 2010-01-27 12:06:27 i Allmänt

I dag så skulle jag ju till skolan men jag visste inte riktigt när jag började då sa en av assistenterna att du börjar klockan halv tio så vi for dit men när vi kollar  efter i schemat så visade det sig att jag inte började började förren halv elva så då tänkte jag att jag skulle jobba lite med datakunskapen innan engelska lektionen.Men när jag väl satt där så då fick jag problem direkt för jag vet inte hur jag skulle göra i ett program som jag inte jobbat så mycket i så då får jag försöka gå och jobba med de på lärverkstan för då är ju Daniel där så att man kan få hjälp med problemet.

Klockan ett så ska jag och bada i varmvatten basängen på badhuset på första gången på länge och vid två tiden ska jag på nästa lektion som är datakunskapen men efter de så har jag inga planer som jag kan komma på just nu men någoting lär det väl bli om man far up´p på vändpunkten och spela biljard eller kort bara inte dom fuskar som vanligt hehe.

Nu ska vi ut och äta men tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Jobb och åter jobb

Publicerad 2010-01-26 11:24:58 i Allmänt

I dag så hade jag lektion med Marie och då gick vi igenom allt arbete jag gjort i data kunskapen det vart lite grann som behövdes att ändras men sedan var det en uppgift som jag helt glömmt bort att göra för jag hade det inte på papperna som jag fått utskrivet så nu ska jag ta mej ann den uppgiften.Uppgiften går ut på att jag ska ta reda på hur många invånare Peru har och så ska jag gemföra olíka sidor vilka som man hittar den bästa informationen om så det är inge svårigheter att hinna göra de så vi får väl se hur de går om jag får mer än godkänt eller hur  det nu blir.

Jag har börjat att ringa runt till olika doktorer för att jag vill att dom ska ta ner mej så jag får veta om jag ska opereras eller inte messt troligt blir det nog en operation och då kommer dom inte gå in via ryggen utan gå in frami från för till slut så kommer man ju fram till ryggraden och jag hoppas värkliggen att det kan ske ganska så snart så att jag inte ska behöva gå i flera månader innan det händer något som det blev förra gången.

Nu ska jag ta och ringa några läkare här och försöka få liv i dom men tack för besöket och välkomen åter!

Sampe

Rena himmelriket

Publicerad 2010-01-25 11:42:25 i Allmänt

I dag så var jag och morsan nere i Stensele på möbelaffären för att titta på en ny madrass till sängen för den jag har är som att ligga på ett stengolv det går helt enkelt inte att sova normalt man känner sej mörbulltad som om man åkt på stryk under natten.Man tror ju att dom på sjukhuset ska ha koll på sådana saker men dom kan inte ett dugg om de utan Ronny på möbelaffären han vet exakt hur man ska ligga om man ska ha en mjuk eller hård madass så nu har vi provat in en madrass som vi tror ska passa mej men den kostar ju lite grann också den kostar 5000 spänn men då är det ju kvalite så man får ju bra saker för dom pengarna.

När vi var på möbelaffären så ringde en doktor som morsan pratade och han skulle skriva ut några recept åt mej så man kan hantera den här smärtan för läkarna sa att ha det så här som jag har i ryggen är ett helvete men ändå så vill vissa läkare sänka medicinen för att det ska hetas att jag får ju inte bli beroende av medicinen men hallå är det bättre att ha jätte onte än att man kan vara smärtstillad och kunna vara aktiv i sin vardag är det någon som kan förklara för mej hur dom tänker snälla?

I går så kollade ju jag efter i skolarbetet om jag kunde jobba med någoting men jag hade gjort klart allting så nu vet jag då rakt inte vad man ska hitta på får väl spela nå spel eller se om de händer något på byn.

Tack för besöket och välkomen åter!!

Sampe

Nya möjligheter

Publicerad 2010-01-24 10:33:47 i Allmänt

I dag är det en ny dag med nya möjligheter men trots de så vet jag inte vad jag ska göra är det någon som har et förslag? inte de nähä då får jag väl fundera vidare då jag ska ävn i dag försöka att bränna av cabare skivan som vi gjorde i nian vi förskte bränna av den i går men lyckaes då inge bra då vi vet inte vadför men det gick då iallafall inte så bra .

Jag ska ju nu i Februari ner till lycksele på lassaretet där för att göra den dära datortonografin och ni som inte vet vad det är så är det en stor tunna man åker in i sedan så inuti tunnan så börjar det låta och då har dom satt i gång apparaten och då gäller det att hålla ögona stängda för det kommer en röd laserstråle och den är det inte bra att titta in i och efter en stund så är det färdigt svårare än så är det inte men hur som  hels så när den är gjord så skickar dom bilderna till Umeå till ortopeden där dom kan se om jag nu ska måsta opereras igen eller inte men troligast så måste jag de för det blir operation för som det är nu så går det bara utför för mej.

Men blir det en operation till så blir det nummer 50 det är fakstiskgt sant under alla år jag varit sjuk och varit borta från sjukan så blir det så många gånger så man får man får väl ha en liten 50 jubelemums middag om det nu är något att fira vad vet jag.

Nu ska jag trots att det är helg ta och titta igenom skolarbetet och se om det är något jag har o gjort vi får väl se hur som haver tack för titten och välkomen åter

Sampe

ST-gatan

Publicerad 2010-01-23 09:56:33 i Allmänt

I dag är det en sådan dag att vi ska fara runt till nära och kära samt att vi ska fara ut och övningsköra vilket jag int gjort på länge men det lär nog gå ändå men ni får se upp när jag är ute och kör kan det ju gå vilt till har ju bara kört så på tv-spel hehe...  skämt o sido dom få gånger jag varit ute och kört har det gott bra så ni är nog trygga iaf.

Sitter och titter igenom Cabare skivan från 2008 då vi gick ut i nian snacka om att vi gjorde de bra trots att vi var så få som va med vi fick ju jobba till 110% men det gick ju bra vi lyckades ju genomföra hela fyra föreställningar doc var en av dom mindre roligt då inte publiken skrattade nästan åt nått dom skrattade bara åt de nummer som jag hade skrivit nämliggen "Bingolotto" där vi hade tagit med flera av lärarna som van lite underligga priser bland annat så vann Ewa holberg 10 kilo bad salt och Tor Stenvall vann ju fem liter svavelsyra men han var visst inte diktigt nöjdmed de men har man sagt ett nummer så har man.Jag vill bara säga de att jag tyckte då helt enkelt att vi rockade
fet!!

Bara en fråga om det är någo n som har en bra historia som dom skulle kunna skicka till mej mail då skulle jag va tacksamm

Tack för besöket och välkomen åter!

Sampe

1+1=3 eller ?

Publicerad 2010-01-22 14:56:36 i Allmänt

I dag så har det varit lite arbetsammt men på ett bra sätt jag jobbade i matten och gjorde några extra uppgifter och sedan sa Peter att jag var helt färdig med grundskolans matte och nu kan hoppa på a-kursens matte på gymnasiet.Det kanske inte låter så märkvärdig men för mej känns det jätte skönt att ha de bort gjort så man kan fortsätta och kanske ta sej in på någon gymnasie linje om det är möjligt.

Efter att jag varit på matten så frågar jag marie vilken dag det är i dag och hon säger torsdag så jag trodde att jag började tjugo i tre så vi for iväg på appoteket och hämtade ut medicinen som kommit och då ringer marie och säger att det är Fredag och jag skulle ha Engelska 11:50 s¨å då vart det lite stressigt men vi han göra de vi skulle och jag han i god tid till lektionen.

Nu ska jag ut på byn och ränna får se om jag skriver sedan

Tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Ber om ursäkt jag vet inte vad som hänt

Publicerad 2010-01-21 10:56:42 i Allmänt

Jag får be om ursäkt för det dåliga uppdaterandet men jag vet då rakt inte vad som har hänt jag har suttit och skrivit en massa på bloggen óch det registreras som att jag lagt ut de på bloggen men jag har fått höra att det inte fanns där så jag vet då inte vad som har hänt det kanske spökar?

Det var ju sagt att min medicin skulle komma i går men den kom aldrig så den kanske kommer i dag annars får jag vara utan till senast måndag då dom har lovat att då ska dom ha ornat de hela man får ju hoppas.

I dag så är jag på skolan jag har bara en lektion i dag och det är datakunskap men det är ett längre pass och just nu har vi rast. Där jag ska göra klar sy-uppgiften där ska jag ta reda på hur mycket en  barnskötare känar och vilken utbildning man måste ha för att få jobba med barn och ungdommar i dagens läge.Jag förstår inte läraren som gav mej uppgiften för det är nästan omöjligt att hitta svarena på frågorna så jag börjar bli less på det här snart går jag till honom och så får han säga hur jag ska gå till väga för jag har prövat det mesta och kommer inte på hur man gör så det är nog min sista utväg.

Nu ska vi ta och börja igen men track för titten och välkomen åter

Sampe

snart allt klart

Publicerad 2010-01-19 10:38:39 i Allmänt

I dag så är jag ju ledig det är jag ju varje måndag och tisdag men det heter ju inte att man är ledig utan självstudier så det är bara att jobba på så gott det går man får försöka klara sej utan lärar hjälp men det tar ju lite längre tid att få sakerna färdiga då.Jag är nästan helt klart med data kunskapen ska bara rätta till några små fel och i matten så har jag gjort färdigt dom uppgifterna som jag hade så då har jag bara Engelskan som jag fasar för att göra för jag är inte så bra på engelska har ju inte haft en ända glosa sedan 6an så man har ju halkat efter ni andra som har haft turen att få vara i skolan.

Jag tror att jag ska fara på skolan och hämta hem lite mera arbete vill ju jobba undan så mycket som möjligt men då är  det en annan sak som är ett litet hinder jag väntar på att en doktor ska ringa upp för jag måste få receptet förnyat har bara en tabblet kvar och den tar slut idag.Men om jag inte får tag i läkaren så om jag har tur så kommer en annan medicin till appoteket i morgon men det är inte helt säker och får jag inte ut medicinen i dag och den inte kommer i morgon då kommer det att vara ett rent ut sagt ett
helvete!!.

Men nu ringde dom från sjukhuset i Umeå dom sa att den doktor jag har är på utbildning halva dagen men att dom ska försöka att få tag på henne så att hon  skriver ut medicin åt mej för om hon inte gör det i dag så då blir det inte förren på Torsdag som hon kan göra de.

Nu ska jag på skolan för att hämta hem lite mera arbete så jag inte behöver sitta och rulla tummarna hela dagen då känns det ju som man har blivigt en pentionär jaja tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Hur gör djur??

Publicerad 2010-01-18 10:48:07 i Allmänt

I dag så känner mej lite bättre så jag har jobba lite grann med skolarbetet som jag skulle måsta göra om ifall jag skulle få minst godkänt skulle jag måsta kompletera med nå småsaker men det löste sej sedan så satt jag och tittade igenom andra arbeten och så såg jag ett av arbetena i PhotoStory hade jag fått VG det kanske inte är så märkvårdigt för andra men när man annars jobbar och sliter för att hinna med att få godkänt och får välgodkänt då är det som ett mirakel som skett för jag är ju nästan aldrig på skolan och när jag väl är där så jobbar jag till hundra procent för att hinna med.

Tyvärr så kan jag inte ladda upp VG-arbetet så ni hade fått se den på bloggen vet inte vadför men jag lyckas då iaf inte hur jag än gör får väl fråga någon som är bättre på sådanna hära saker än vad jag är.Jag kan ju lite grann här på bloggen men inte tillräckligt för att få den att fungera bra.

Jag längtar till när jag får fara ner till Umeå och köpa digitalkameran som jag fick löfte om i födelsedagspressent av mamma den behöver ju inte vara så värst dyr bara det blir bra bilder när man tar kort så är då jag nöjd.
När jag fått den så ska jag försöka lägga in nya bilder varje dag iaf så ofta jag bara kan.

Nu ska jag försöka klara upgifterna som jag har kvar mamma sa att hon skulle hjälpa mej så det går nog vägen de också men tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Helt knäck!!

Publicerad 2010-01-17 11:02:26 i Allmänt

I dag så känner jag mej helt knäckt i kroppen troligtvis så tog jag i lite väl mycket igår när vi bowlade för det var ju tänkt från början att jag skulle få använda handikapprännan för egentliggen så får jag inte lyfta så tunga klot (får inte väga mer än 1kg) men jag tog det lättaste klot jag kunde hitta men när jag skulle använda rampen så gick det inte så bra fick ju ingen kraft i kloten när man la det i rännan så jag visste inte hur jag skulle göra om jag skulle skippa rampen och bowla som vanligt eller om jag skulle strunta i att bowla men till sist så blev det så att jag bowlade vann inte visserligen inte men jag fick två strikar det var då mer än förväntan iaf.

Men då har jag fått lida nu i natt har inte sovigt nästan någonting i natt pgr av värk i rygg och nacke så jag har beslutat att inte spela bowling på några år eller åtminstånde några månader iaf.

I dag så ska vi skicka i väg anmälan som vi hållit på med nu ett tag dom som ska ta emot de ville ha det på papper i stället för att man mailar dom så nu har vi fått fylla i massor av papper plus att jag skrivit tre a4-sidor där jag skriver min frustration över hur sjukvården behandlat en under åren. Bara för att man är "barn" och dom sa att jag va så ung att jag inte provat på saker och ting men om jag tar ett exempel när jag bröt armen jag kände direkt att den var av och när vi kommer upp på sjukan här i Storuman så säger dom att jag borde skrika av smärta så som min arm såg ut men jag sa bara att det inte var värre än vanlig och satt och skämtade medans dom höll på att gipsa mej skulle man göra det om man inte var van smärta?
Så nu har jag fått nog och tänker begära skadestånd så får vi se hur läkarna regerar då när dom får reda på de för dom får ju som en prick i registret dom gånger det händer sådana här saker som jag nu hoppas löser sej till de bättre den här gången iaf.

Tack för titten och välkomen åter då jag är på lite bättre humör

Sampe

Kasta eller inte kasta

Publicerad 2010-01-16 10:54:48 i Allmänt

I dag så ska jag med en av asisstenterna och spela bowling men jag vet inte riktigt hur de ska gå får ju inte kasta klot som vanligt så det blir lite svårt men jag får väl försöka lösa de om det inte går så får man väl vara hejarklack istället.
Senare kanske vi spelar lite biljard vem vet jag har ju inte spelat på länge men man får väl se om kunskapen sitter i fortfarande eller om man rostat i hop totalt hehe.

Jag tror att jag kommer att bli mer galen än jag var innan för nu när det är mycket med snö så får jag inte åka bara för man är rellativt ny opererad man måste vänta minst ett år innan man hittar på sådana saker jag får inte äns vara på gym och träna och det är något som jag borde göra man är ju smal som en pinne.
Jag har ju försökt att övertala morsan men det har inte ´gott så bra ännu jag kan förstå att det är bara för att hon vill att jag ska bli så bra i ryggen som möjligt men då när man ser alla andra som får åka då blir man lite sugen men jag får nog försöka stå ut med de det är ju trotts allt bara ett år det går rätt så fort ändå.

Jag håller nog på att bli knäpp över en annan sak eller kan man bli knäpp flera gånger?? nä skämt och sido jag minns att jag la min bassunter skiva i ett fodral men jag minns inte var jag la de så nu måste jag gå igenom varje fodral om jag ska hitta den igen men jag får väl bara lyssna på dator har den ju där också.

Nä nu får det räcka för idag men tack mina trogna läsare för att ni läser min blogg men tack också ni nyaläsare och välkomen åter

Sampe

Bara lite till

Publicerad 2010-01-15 11:25:16 i Allmänt

I dag så har jag varit på skolan och haft mattelektion det gick jätte bra när jag gjort klar papperet som jag fått av Peter så skämtade jag med honom och sa att visst är jag Godkänd i matte nu men han sa inte riktigt men jag hade bara en uppgift kvar att göra i matte sedan är jag godkänd!!!

Senare i dag så ska jag även har Engelska det värsta ämnet jag vet för har man inte så stort ordföråd är det inte så lätt alla gånger när man inte begriper vad som menas men jag försöker att jobba på så bra som möjligt iaf.Men i engelskan så är det ganska så mycket kvarinnan jag blir godkänd så jag hinner nog inte bli klar innan själva gymnasievalena så jag får nog gå IV ett år till och försöka ta sej in då men man kan ju alltid hoppas det finns ju en liten chans så vi får väl se hur det går.

Efter att jag är klar i skolan så far man väl ut på byn en sväng innan man far hem för man är väl rätt så slut efter dagens övningar jaja hur som haver tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Jippi bättre än förväntat

Publicerad 2010-01-14 12:09:00 i Allmänt

I dag så var jag på skolan för jag skulle ha datakunskap jag visste ju att jag hade två uppgifter som jag skulle måsta göra. Sedan när jag gjort ett av arbetena så kollade jag om hur det hade gått ifall jag blivigt godkänd i dom andra ämnena men då ser jag att en av uppgifterna hade jag fått IG men det kunde jag ordna upp ska bara  göra några ändringar så då ska jag nog bli godkänd.Men nu till de bättre jag fick ett VG i ett av mina arbeten och det är kanske inte något att skryta med men när man redan kämpar för att hinna med att få ett G och får ett VG då får man tillbaka kämparglöden igen.

Nu så klockan halv ett så ska jag ha Engelska men när klockan blir ett ska jag ju gå på möte med syon som inte blev igår där ska vi se ifall jag kan ta mej in på någon linije eller om jag måste fortsätta IV ett år till men man vågar ju inte hoppas allt för mycket men jag hoppas på ett positivt besked.

Nui ska jag åter till skolan har ju lite svårt att hitta och om ni ser någon som verkar lite virrig och inte hittar så är det nog jag tack för besöket och välkomen åter.

Sampe

Funderingar

Publicerad 2010-01-13 11:50:09 i Allmänt

I dag så var jag iväg på skolan där hade vi datakunskap idag och jag trodde ju att jag var färdig med allt arbete men då får jag reda på att jag ska göra två uppgifter till ena är att jag ska söka ute på interät tidtabeller och andra svar.De hela gick väl ganska bra  jag var nästan helt klar med ena uppgiften när vi slutade lektionen så jag får jobba på rasterna trots att jag borde ligga och vila men jag vill så hjärna bli klar så att jag blir godkänd i ett ämne iaf.

Jag skulle ju träffa sy o konsulenten i dag men hon hade råkat dubbelboka sej så jag får träffa henne i morgon på skolan där vi ska gå igenom om jag måste fortsätta gå IV ett år till( mest troligt) eller om jag tar mej in på en linje det skulle va kul så att man vet vad man ska inrikta sej på men vi får väl se hur det går man får ju inte bli allt för besviken óm man inte tar sej in.

Senare i dag ska jag tillbaka till skolan då ska jag jobba med matte och engelska vi får väl se hur det går ifall jag gjort klart matten så jag får börja med gymnasie mattematik nu eller om jag måste fortsätta med grundskolan matte men det är så lite kvar att göra så jag hoppas att han har översende med de.
¨
Nu ska jag göra lite mer skolarbete man har ju blivigt en arbetsnarkoman man vill bara jobba så man hinner klart innan valena gör men hur som haver tack för besöket och välkomen åter

Nu rör det på sej

Publicerad 2010-01-12 10:59:16 i Allmänt

Nu kan man säga att det rör på sej inom skolområdet för jag hade ju gjort klart allt arbete som jag hade så jag ringde till Marie på skolan och ví ska träffas på skolan klockan kvart i ett och då ska jag gå igenom de jobb jag gjort och se om det blir godkänt eller hur det nu går.Jag ska också få mera arbete för det är ju inge roligt om man vill jobba men  inte har något arbete så när jag ändå fått upp farten så är det bra om jag jobbar undan så mycket som möjligt vem vet man kanske får vg men jag vågar inte hoppas allt för mycke bara om jag godkänt är jag nöjd.

Sedan efter att jag varit där så ska jag upp på komunen och prata om assistenterna inte för att jag klagar att få hjälp men jag tycker att det är lite väl mycket med tid som det är nu jag hinner inte med någoting annat t e x att va med kompisar eller va hos farfar och hjälpa honom i verkstan med att laga tvapparater jag löder loss dom delar som ska bort och farfar letar fram sakerna som jag ska byta men hur som haver jag hinner ju inte med någgoting för det är en timme mellan gångerna som dom är hos en så man hinner ju inte iväg direkt det är mest att va hemma och försöka hinna göra något.Jag kommer ju inte att skippa dom helt men någon gång vill jag bara vara för mej själv och inte ha en massa folk omkring mej hela tiden.

Jag undrar verkligen när  dom ska ta ner mej till Umeå igen dom kunde väl ta ner mej nu i början av skoltiden istället för att jag ska måsta missa när vi börjar med dom viktiga ämnena men man kan ju aldrig veta med sjukvården dom har svårt för att planera ena gången ringer dom och säger att det är långt kvar innan jag får komma ner men dom kan lika gärna ringa och säga att jag ska vara nere dagen efter så det är lite svårt att planera.

Nu ska jag ut och handla lite men tack för besöket och välkommen åter!!

Sampe

Nya friska tag

Publicerad 2010-01-11 10:27:29 i Allmänt

I dag så känner jag mej bättre och i dag ska jag göra klart det  mesta av arbetet som jag har kvar att göra och ska försöka hinna lämna in det idag om jag hinner med de det är ju så mycket som ska göras och man hinner inte med allt trots átt det är lov men det ska nog gå iaf.

De jag har kvar i datakunskapen är word-arbetet där jag just hunnit börja med men vet inte riktigt hur jag ska göra de men på nått sätt löser jag det nog annars får man väl fråga lärarna om hjälp.

Jag undrar när dom ska ta ner mej till Umeå igen för undersökning inte för att jag vill men dom sa att i början eller mitt i januari att jag skulle komma ner och göra om undersökningen som jag gjorde innan.Dom skulle även ta ner mej för att göra en rönken där dom skulle se om jag skulle behöva opereras igen eller inte dom har ju inte rigtigt bestämt sig än jag hoppas att jag inte ska beöva opereras ingen men måste man så är det bara att gilla läget  och axeptera vad som komma skall.

Det är en bekant till oss som har opererat hjärtat och ligger på intensiven just nu så man får lov att skicka en tanke till den personen och hoppas att han mår bra och att han snart ska få komma hem igen.

Nu ska jag ta och jobba vidare med skolarbete men ´ni ska ha tack för titten ni trogna bloggläsare och välkomen åter!

Sämre dag

Publicerad 2010-01-09 11:16:01 i Allmänt

I natt var det en jobbig natt med smärtor men som tur va hade jag ju medicinen och efter att tagit den så lyckades jag somna om igen en stund och sedan vaknade jag halv 8 och tänkte att nu har jag försovit mej men så kom jag på att det är ju helg så det var lugnt som tur va.

Jag avskyr när jag inte kan göra saker som jag skulle vilja göra och det blir ju inte bättre av att det är så kallt ute men jag blir lite nerstämd när jag vet att förut kunde jag men inte nu så jag säger bara de till er som kan göra precis vad ni vill ta vara på de och uppskata  de för det finns inge värre än att ha själva viljan men inte kunna så jag avundas er som är friska krya så släng inte bort allt livet har att ge er för man ska uppskatta att det är en ny dag och nya möjligheter som finns att göra här i världen.

Jag kan ju inte göra så mycket i dag men jag ská då försöka att göra någon slags orning på dvd-filmerna ja jag vet att det inte låter som det bästa man kunna göra men jag har en sämre dag i dag så det får bli något sådant.

Tack för besöket och välkomen åter när jag blivigt bättre!!

Sampe

En ros

Publicerad 2010-01-08 12:21:44 i Allmänt

I dag så skulle medicinen komma och vid 10:30 så då for vi iväg till appoteket för att se om medicinen hade kommit eller inte och som tur va hade den kommit men vi fick sitta och vänta länge innan det var våran tur men till slut så då fick vi den!!

Efter att vi varit där så  vi på gunnarssons för morsan skulle göra nya nycklar och när vi är där så kommer Sonja med ett packet med blommor som jag skulle få en försenad arton år pressent av dom och i det packetet så var det två blåa rosor och någon annan blomma som jag inte kan namnet på men fina var dom iallafall.

Vi håller på med det sista som är kvar på anmälan så att det hinner med posten i dag så kanske det går fortare än om vi skulle skickat de i måndag men då får det ju inte förren måndag men det är då med iaf.

Annars i dag så ska vi nog ut en sväng på byn men det är ju så kkaalltt hjärnan har ju frysigt till is men man måste väl ut ändå så man får väl ta på sej treton par byxor och 12 par långärmade tröjor och sju par sockar och kanske två jackor och ett par skor men det kanske man struntar i vem vet?

tack för besöket och välkomen åter

Sampe

Anmälan på gång

Publicerad 2010-01-07 10:15:53 i Allmänt

I går kväll fick jag nog jag tänkte skriva den där anmälan på dom doktorer som har kränkt en och inte trott på vad man har sagt allt från att bli nekad vård men också för att dom dragit ner medicinen så pass mycket att jag inte kunde vara nog aktiv som dom sa att jag skulle måsta vara för att det skulle läka som det skulle.Så jag och morsan laddade ner några papper som man ska fylla i och sedan  när man fyllt i dom ska man skriva ett papper där maan själv skriver hur man har kännt sej och hur man tycker att dom behanlat en sedan ska man skriva om man vill ha skadestånd eller inte men det vet jag inte klart att det vore bra om man fick sej en slannt för allt de här som har hännt men det är ju den dära nämden som man skickar in den till som avgör saken så vi får väl se hur det går om dom ger mej ett positivt svar eller inte.En sak är då klar dom läkarna kommer att få sej en så kallad prick i registret för att visa att dom har gjort fel.
Så nu sitter jag och skriver det här papperet med mina egna tankar och min syn på hur dom har behandlat en under årena.

I dag så ska jag nog försöka hålla mej inne så gott det går just nu sitter jag ju på morsans jobb för man har bättre stolar och sittmöjligheter här än hemma så jag har ju vågat mej ut i kylan fick höra att det var minus 37 grader mitt i sammhället nu i dag så man kan verkligen säga att hjärnan fryser till is när man är ute som tur behöver man inte vara ute så mycket i kylan bara det nödvändigaste.

Nu ska jag ta och fortsätta skrivandet här så att man får det klart i dag men tack för besöket och välkomenåter!

Sampe

Det finns bra dok....

Publicerad 2010-01-06 10:28:47 i Allmänt

I natt så har det varit lite kämpig med värk och så men igår så ringde en doktor upp som jag haft tidigare och han är den bättre typen av läkare och han skrev ut medicin åt mej men en av sorterna kommer inte förren om nån vecka eller så men jag fick ut en medicin direkt från appoteket och det klarar man sej på tills den andra kommer.
Det är så märkligt med doktorer ena doktor säger att dom förstår att jag har mycket on men ändå ska dom dra ner på medicinen ochI natt så har det varit lite kämpig med värk och så men igår så ringde en doktor upp som jag haft tidigare och han är den bättre typen av läkare och han skrev ut medicin åt mej men en av sorterna kommer inte förren om nån vecka eller så men jag fick ut en medicin direkt från appoteket och det klarar man sej på tills den andra kommer.
Det är så märkligt med doktorer ena doktor säger att dom förstår att jag har mycket on men ändå ska dom dra ner på medicinen och andra doktorer säger inte ett dugg om att vi ska måsta trappa ner medicin men det är nog för att vi kännt den doktorn i tio år så vi börjar känna han ganska så bra nu och han är en av dom ledande smärtspecialisterna i Sverige så han vet vad han pratar om.

Det var ju en annan doktor jag hade han trodde inte att jag kunde ha så pass ont så han skulle ge mej en liknellse och sa att tänk dej jesus på korsett vad ont han hade gemfört med dej! Ska man verkliggen säga så till sina patienter när han inte ens har provat på något liknande han sa även att nu vet vi att det inte är nå farligt och då måste du lära dej stå ut med smärttan men det dom inte visste då var att jag skulle då behöva akut operation för det här med ryggen så han blev ju motbevisad flera gånger men dom ger sej inte dom påstår ju att jag inte kan skilja mellan trötthet och smärta men om jag nu ska opereras igen (kanske) så har jag blivig opererad 50 ggr och då ska då inte jag veta vad smärta är? dom doktorer som säger så har nog tagit en 10 minuter lektion och kallar sej för läkare sen vad vet jag?

I dag ska jag på födelsedags kallas hos min kusin viggo som fyller år andra doktorer säger inte ett dugg om att vi ska måsta trappa ner medicin men det är nog för att vi kännt den doktorn i tio år så vi börjar känna han ganska så bra nu och han är en av dom ledande smärtspecialisterna i Sverige så han vet vad han pratar om.

Det var ju en annan doktor jag hade han trodde inte att jag kunde ha så pass ont så han skulle ge mej en liknellse och sa att tänk dej jesus på korsett vad ont han hade gemfört med dej! Ska man verkliggen säga så till sina patienter när han inte ens har provat på något liknande han sa även att nu vet vi att det inte är nå farligt och då måste du lära dej stå ut med smärttan men det dom inte visste då var att jag skulle då behöva akut operation för det här med ryggen så han blev ju motbevisad flera gånger men dom ger sej inte dom påstår ju att jag inte kan skilja mellan trötthet och smärta men om jag nu ska opereras igen (kanske) så har jag blivig opererad 50 ggr och då ska då inte jag veta vad smärta är? dom doktorer som säger så har nog tagit en 10 minuter lektion och kallar sej för läkare sen vad vet jag?

I dag ska jag på födelsedags kallas hos min kusin viggo som fyller år det här är min kusin Viggo Stor grattis till dej!!!
Jag ska även jobba lite i skolarbetet och se vad jag kan göra där ifall jag har något kvar att göra nu det vet jag inte?
Tack för besöket och välkomen åter!!
Sampe

Här kommer bilderna

Publicerad 2010-01-05 09:32:20 i Allmänt

Här kommer bilderna från min arton år dag när vi var och åt med släckten på kitas

Det här behöver man nog inte förklara vad den föreställer         Nu har nog sampe druckit lite väl mycket!!    Nä om ni tror sprit har ni fel  The little king Viggo the man     Min kusin Viggo

Den första bilden ser ni ju vad det är den stod på vårat bord när vi kom den andra bilden kan man tro att jag druckit lite mycket men jag drack vatten så ni kan vara lugna den tredje bilden är ju min kusin Viggo han har just fått en klubba trotts att han sa innan att han inte skulle orka mer så åt han upp både huvudrätt¨efterät och klubba jag fattar bara inte vars han fick plats med allt.

I dag ska vi försöka hitta den läkare som jag ska nu hetas ha och fråga hur dom har lagt upp de hela och vi ska berätta hur det slutade när hon inte gjort sitt jobb och for på semester istället för att hjälpa en undra vadför en sådan läkare får betalt?Men det verkar inte gå så bra den läkaren är ju omöjligg att få tag på för en gång då vi sökte henne en freddag så ringde hon upp på freddag veckan därpå och sa att ni ringde och sökte mej men hallå hur länge ska man behöva vänta egentligen ska det behöva ta så lång tid innan man får hjälp?
Som tur är att nu när man fyllt 18 så kommer jag få någon annan läkare för då räknas man inte som barn länge det kan ju inte bli värre än som det är nu.



Nu ska jag ut en sväng får se om det är nå liv på byn idag eller om alla ligger hemma och sover i sina sängar det är ju ändå tretton dags afton idag så vissa är ju ledig och andra jobbar bara halv dag i dag så vi får väl se hur det går.

Tack för besöket och välkomen åter

Sampe

Nu börjar äventyret!!

Publicerad 2010-01-04 10:34:45 i Allmänt

I dag börjar det "nya" livet då man får bestämma mer själv och inom sjukvården så kan dom inte köra över en som dom gjort förut när man inte var så kallad nog gammal för att fatta egna beslut medan nu kan jag göra mer som jag vill utan att dom kan prata över huvudet på mej.

I går så var vi ju på kitas där vi åt lite mat med släkten (på min pappas sida) dom fick beställa vad dom ville och sedan skulle de bli efterätt och kaffe men efter att vi ätit huvudrätten så var det bara två stycken av sju personer som orkade med efterätten och några stycken som ville ha kaffe.

I dag så ska vi ringa och söka den doktor som skulle skriva ut medecinen men istället for på semester till och med idag så nu ska vi ringa och få en förklaring.Hon lär nog inte bli särskilt glad när hon fått höra att vi fick ut medicin  på annat sätt när det är sagt att det bara ska vara hon som ska skriva ut mediciner men det här var ju ett nödfall när den doktorn gott på semester så om vi får utskällning då blir jag rent ut sagt ursäkta språket förbannad hon måste ju göra sitt jobb och göra rätt för sin lön istället för att lova att fixa fram receptena på måndagen när hon vet att hon är ledig.

Nu ska jag faktiskt ta och jobba med skolarbete trots att det är jullov man känar ju på de om man vill hinna med och klara så mycket som möjligt så man får några av dom betyg jag saknar så jag kan ta mej in bof (barn och fritid) nästa år om det blir något sådant.

PS bilder från festen kommer senare

Tack för besöket och välkomen åter!!

Sampe



I dag är det den.....

Publicerad 2010-01-03 11:26:06 i Allmänt

I dag så är det den stora dagen då man går från ungdom till vuxen om ni inte fattar vad jag menar är att nu när man fyller arton så får man ju bestämma mer själv i sjukvården och ingen kan köra över en (prata över skallen på en) för nu måste dom lyssna på vad man säger och så.Man får ju rösträtt när man fyllt arton så nästa gång det blir val så får man ju rösta för första gången på något parti men det tänker jag inte avslöja.

I går så hade vi ett problem med att vi hade tänkt bjuda släckten på födelsedags lunch men trean var inte öppen och kitas skulle ha stängt men så träffade vi en bekant som sa att kitas var öppen så vi for dit och först tänkte vi att vi skulle bli tvungna att fira redan igår för vi trodde ju att det skulle vara stängt men så fel vi hade så nu klockan ett ska vi äta på kitas.Vi har ju inte förbeställt någonting för det är bättre att man får välja det man vill ha istället för att man kanske får något man inte tycker om men efterätten blir lika för alla det blir friterad banan med vanilj glass och kålasås.

Men jag är ju inte riktigt arton år än jag är ju född halv tolv på natten så än så läng kanske man kan säga att man är inte myndig änn så länge men man kan ju fira lite i förväg det skadar ju inget.
Efter denna dagen kommer det att bli förrändringar de vill jag lova men jag kan inte säga än vad det kommer att bli men jag berättar när jag så kallat släpper bomben.

Jag kommer att ta en del kort från festen och sedan lägger ut på bloggen.

tack för besöket och välkomen åter!!!

Sampe

En dag kvar....

Publicerad 2010-01-02 11:20:55 i Allmänt

Nu är det bara den här dagen kvar på mitt så kallat underåriga liv men man kommer inte att dricka något på den stora dagen för de för med mina mediciner så kan det sluta riktigt illa om man dricker alkohål så det får bli närmast sprit blir väl sprite det stavas ju ungefär lika dant.Vi har ju beställt efter legitimationen för nu kan man ju ordna ett eget spelkort som jag ska använda när jag ska sattsa på olika matcher som bland annat björklöven spelar.

När man fyllt arton så får man ju göra uppkörningen men jag kommer att vänta med de för jag har ju inte hunnit med att träna lika mycket som alla andra hunnt göra medans jag varit i umeå på lassaretet så jag kommer att vänta till nästa kurs som skolan ska hålla i när nu det blir?

I dag så ska jag städa undan lite på mitt rum ifall man får besök i morgon vet då av några iaf.Jag får väl se om bageriet är öppet så man kan köpa någon tårta eller om vi måste köpa en på ica men det är inte så viktigt att ha en tårta det är baraom man vill ha något att bjuda på i sådana fall.

Jag undrar hur länge det är kvar på min konvallicens tid (den tid som jag måste hålla mej lugn efter operationen)vanligt vis så är  det 6 månader som man måste hålla sej lugn men det här var ju inte så stor operation som det var innan så jag hoppas att jag hinner åka slalomskidor i år kanske i slutet av januari om jag kan övertala morsan om det nu går vill säga.Annars så måste jag vänta ända till nästa år innan jag får hitta på något skoj igen och inte bara sitta inne hela tiden men det är nog så i slutändan att det är doktorerna som måste bestämma det är ju han som är mäst kunnig inom det här ämnet (det borde han då va iaf).

Än en gång ber jhag er att försöka kommentera och om det inte går så skriv gärna på min användare på apberget : samuelnr6 tack på förhand

Tack för besöket och välkomen åter!!

Sampe

Snart den stora dagen!!!

Publicerad 2010-01-01 11:25:04 i Allmänt

Nu är det ju nytt år och i går kväll så var vi ju på fest det var jätte trevligt med god mat och gott sälskap.Vi åt tacoss för det var så att min faster också ville vara nere vid badsjön och då ville hon att det skulle vara något som gick snabbt att laga till så hon fick vara med ända till slutet.Efter att vi ätit så gick jag och viggo in i tvrummet för han ville visa mej sitt tvspel som han fått i julklapp.Sedan så satt vi och pratade en massa och glömmde bort tiden alldelens så vi missade grevinnan och bekänten men det blev ju nytt år för de.Efter att viggo spelat en stund så var klockan nästan tolv så då satt alla inne i rummet för när klockan slog tolv så satt vi där inne och skålade in det nya året.Efter att klockan slagit och vi skålat så satt jag och försökte Smsa alla i min kontaktbok i telefonen men det som var märkligt va att bara några få medelanden gick i väg resten av medelandena kom det upp en skylt där det stod att det var något fel på nätet antagligen för att det var så många som satt och ringde till varan.Efter de så var det dags att fara hem för att sova då var man verkligen trött hade varit vaken sedan klockan fem på morgonen.

Det var bara synd att jag inte hade någon kamera så att jag kunde ha fotat och mobiltelefonen ger inga bra bilder så vi får se om jag köper någon här framöver.

Ï dag så ska vi på middag i dag igen fast hos farfar och farmor vet inte direkt vad vi ska äta men nått gott blir det säkert.Vi kommer att bli lika många som igår så det blir fullt hus så man kan då inte säga att man kan känna sej ensam det finns ju alltid någon att prata med.

På söndag så ska jag och mamma bjuda på matt på någon resturang synd bara att det inte är så många ställen att välja på men nån resturang blir det ju det är ju min stora dag att man blir MYNDIG!!! Kommer inte att dricka någon alkohål för de för skulle jag dricka något sånnt med mina mediciner så kan det sluta riktigt illa.

Jag skulle va tacksam om ni kunde testa att kommentera på bloggen för att se om problemet löst sej eller om det bara är så att vissa kan kommentera och inte andra för då måste jag kontakta dom på blogg.se igen
för att få hjälp att lösa problemet tack på förhand
Tack för besöket och välkomen åter!!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela