sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

I morgon smäller de

Publicerad 2011-06-29 09:03:46 i Allmänt

Ja nu är det bara denna dagen kvar innan arbetet börjar och jag har tagit de relativt lugnt dom senaste dagarna för att jag ska må så bra som möjligt inför marknaden.
Så i morgon halv två börjar jag jobba och det brukar redan då vara många "knallar" förseljare som redan är på plats och dom brukar spana in platserna men dom får ju inte börja bygga upp ställningarna förren klockan 18:00 för då stänger vi ju av vägarna för allmänheten men förra året så var det någon som hade sagt åt en att han fick börja bygga på en gång och då började ju alla andra göra de också så de blev som ett kaos förra året så nu är vi STENHÅRDA med de och nu hoppas jag att ingen säger att dom får börja bygga i förväg för då kommer jag att få samma helvete som förra året och de tvägrar jag!!



I dag så fyller min kära storasyster Angelica 30!!      
 
en bild på min kära syster eka            
tänk tiden går så fort och nu har du två små fina änglar hoppas allt är bra med er och att du får en väldigt bra dag kära syster !!!!

 STORT STORT GRATTIS!!
 önskar
 Samuel och Ewa



Ps Om ni tar en sväng förbi marknaden får ni jätte gärna titta förbi i sik kuren ( de är de lilla huset som finns längst ner till höger nedanför fontänen och det kommer att stå Marknadcentral där så ni missar den inte
 ha de göt!!


Tack för titten och välkomen åter!!!!

Sampe

Hoppas allt fungerar

Publicerad 2011-06-27 12:55:43 i Allmänt

Jo jag hoppas att allt kommer att fungera på Storumandagarna kanske inte allt men det mesta iaf men det brukar ju bli ett eller annat problem men det löser sej och det är nästan så att de hör till marknaden att det ska bli lite svårigheter men det är samtidigt lite roligt för då har man ju nått att göra för det är inte kul att bara sitta i marknadscentralen och att inte ha något att göra så jag ser väldigt fram emot de.

Annars så händer det inte så värst mycke vi ska söka så jag kan få bilanpassning så att dom bygger om bilen så det blir lättare för mej men nu verkar det som att om jag går via försäkringskassan så om dom godkänner de så är det inte jag som får välja bil och det är inte jag som ska hetas äga den så det tycker jag inte är så bra så jag ska söka hjälp på annat håll hur de nu ska gå?
¨
Någon som vet ?

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Inte långt kvar!!!

Publicerad 2011-06-25 15:27:44 i Allmänt

Nu är det inte långt kvar till Storumandagarna och jag har ordnat alla saker som jag hade uppgift om att göra. Fast det kan bli väldigt körigt och jobbig/tufft, många tycker väl att jag är knäpp nog som ställer upp frivilligt år efter år men jag tycker det är kul att hjälpa till, så det ser jag verkligen fram emot.

Om det är någon som vill ha tag på mej under själva marknaden så finns jag nästan alltid i marknadscentralen (lilla stugan vid torget) Det kan ju hända att man är på toa eller har lunch men i övrigt finns jag där.

NI SOM LÄSER DET HÄR FÅR  VÄLDIGT GÄRNA KOMMA FÖRBI OCH PRATA ELLER NÅTT.


Jo en sak som jag tänkt på är ju det att Storuman hade ju för väldigt länge sedan en revygrupp som hade många föreställningar. Till sist så bestämdes att revygruppen skulle bli vilande men problemet är ju att dom som var med tycker som Erold Westman själv sa att "Han tycker att han och många andra börjar bli för gamla för att hålla på med sådant" Jag pratade med honom och  sa finns det något som hindrar att återuppliva revygruppen och om det finns folk som skulle vilja ta över. Enligt Erold finns det inga hinder vi får även tillgång till den gamla rekvisitan.

Men då krävs det ju att man är mer än en så min fråga är om det finns någon som skulle kunna tänka sej i att vara med? man behöver inte gå ut och stå framför publiken om man inte vill för vi kommer ju att behöva annan hjälp också. Om ni är intresserade så får ni väldigt gärna ringa till mej eller hellre vill maila så går det nästan bäst

Jag hoppas att det finns folk där ute som skulle vilja göra något för sin hemort/bostadsort så hör av Er SNÄLLA

Mitt nummer är 070 562 47 16 eller 070 537 46 02

Min mail är (bara små bokstäver ) [email protected]

Tack på förhand HOPPAS PÅ TUR

Sampe

Idiotiskt

Publicerad 2011-06-23 11:17:55 i Allmänt

Jag tycker det är väldigt dummt att bil-provningen/besiktningen att dom inte har öppet alla dagar det är ju hur svårt som helst att få en tid där och det  går inte att ringa till dom och få prata med dom här i Storuman så jag och morsan måste åka ner till Lycksele för att göra en kontrollbesiktning på våran bil (att vi måste göra en kontrollbesiktning berodde på att delarna till bilen inte hade kommit men om vi inte besiktade bilen då fick vi körförbud) Lika är de nu för vi har försökt få tag på dom här i Storuman men det går ju inte och på Söndag så får vi körförbud på bilen så vi blir tvunga till att åka ner till Lycksele för att dom bara ska kontrollera ett bälte (dra och knäppa fast de) det är de enda vi ska göra och de de kostar ju en massa pengar att åka ner och upp för ett bälte så de blir jag väldigt ARG över jaja måste vidare..

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Hur ser det ut?

Publicerad 2011-06-22 14:20:11 i Allmänt

Jag får åter igen be om ursäkt att jag är så dålig på att uppdatera denna sida för trotts att man nu ska hetas ha sommarlov så är det fullt upp.

Men läkarna blir man ju knäpp på när jag då ska ringa för att få en tid då fick jag först bara träffa vikarien för den läkaren och då när jag ville att hon skulle skriva ut recept till mej på nästan alla mina mediciner så sa hon "NEJ jag tänker inte skriva ut några mediciner för de får ordinarie läkare göra"Men många av mina mediciner tog ju slut samma dag utan att jag fått nya recept så jag blev utan medicin över helgen innan morsan ringde till dom och skällde ut dom för visst läkare säger oftast "att de är inte bra att äta dom här medicinerna" men till och med jag fattar att man kan ju inte helt plötsligt sluta med medicinerna.
Så det blev en kämpig helg men nu har jag då fått dom flesta av mina mediciner iaf.



Under Storumandagarna så jobbar jag ju som vanligt i marknadscentralen och håller i hela marknaden och det är rätt kul att ha något att göra och att folk frågar efter en och vill att man ska göra samma sak nästa år så de känns bra.
Men i Marknadscentralen är ju väldigt liten och när det är varm är det olideligt där inne finns ingen ventilation de brukar bli väldigt hett där inne så jag har köpt en fläkt att ha där inne så det ska blir mer drägligt att vara där.



En annan sak som jag frågade Lars-Arne ( Chef ICA här i Storuman) om hur mycke de skulle kosta att när det blir som varmast att få hyra en kyldisk men han sa att han endast kan hyra ut den fem minuter per dag men annars så fick jag bo i kylrummet det är nog lite väl drastist om jag skulle göra de då måste de vara väldig het sommar.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Bygga om bilen

Publicerad 2011-06-17 11:49:34 i Allmänt

Jag ber åter igen om ursäkt för att jag är så vansinnigt dålig på att uppdatera bloggen men det har varit fullt upp dom senaste dagarna bland annat så i går kväll så var jag confrensier på ishallen och det var en massa folk där och det var många som uppträde med mera.

Jo i går fick jag reda på att idag i Wihelmina så är det ett företag som visar hur man som handikappad (visst jag är ju inte helt handikappad) jag går ju själv men när det gäller att köra bil så har jag problem så jag och morsan ska åka dit och prata med dom kanske kan ge något tipps hur man kanske kan ordna de vem vet?

Måste dra nu så man hinner dit ha de gött

Sampe

Snart blir man ensam :(

Publicerad 2011-06-13 11:17:53 i Allmänt

Jo jag gick ju om nian ett år för jag var ju så mycke på lassaretet så dom som går ut gymnasiet nu är mina "ordinarie" och nu när dom slutar kommer ju dom flesta att flytta i  från Storuman så det kommer inte att bli så många av oss 92 or kvar och de är trisst men jag kan förstå dom det finns ju ingenting här att göra och få jobb här är ganska så svårt.


alla som försvinner från Storuman  om jag räknat rätt så kommer jag vara den äldsta eleven på Luspengymnasiet och det finns väl risk att man blir kallad för farbror eller nått.

Men det känns sorligt ändå för alla av dom kan fara i väg resa vart dom vill eller jobba med vad dom vill men det är ju inte de jag kan göra för jag kommer alltid att ha samma värk och samma problem så det hindrar en från att göra mycke och jag kommer inte kunna arbeta fulla dagar det vet jag redan nu så man är ju samtidigt glad för deras skull men jag är ändå lite nedstämd över detta.


Nog om de vi försöker få tag på någon på sjukstugan i Storuman för ortopederna har ju sagt att så länge det inte blir någon nervpåverkan så kommer dom inte att göra något men Va Fan hur mycke ska jag behöva stå ut me? Som det är nu så i vanliga fall så har ju människan en ryggrad men min är ju väldigt krokig och jag funderar på om jag fått en till ryggrad för bak på ryggen så känner man två stenhårda båda två och när jag går och sätter ner högerbenet så skär det i hela ryggen så nu tycker jag att dom borde göra något för man ska väl inte behöva stå ut med vad som helst?

Nu ska jag försöka hitta nån på sjukan vi får se hur de går.

Tack för tiiten välkomen åter!!!

Sampe

Jag blir GALEN!!!!!!!!!!

Publicerad 2011-06-07 14:59:03 i Allmänt

med den dos jag har nu och jag får ut två små flaskor och tillsamans så räcker de endast 13 dagar och när man skriver in om att man vill förnya ett recept så då tror man ju att de borde gå fort men i mitt fall.

för jag får ju utskrivet på recept en medicin som man ska hämta ut från apoteket men men dom måste beställa den medicinen men dom gör inte de förren receptet kommit in och de kan dröja typ 4-5 dagar innan dom får hem medicinen ,men läkarna skriver ju bara ett utag på receptet ut två små flaskor och tillsamans så räcker de endast 13 dagar och när man skriver in om att man vill förnya ett recept så då tror man ju att de borde gå fort men i mitt fall så blir det ofta så att vissa läkare vägrar skriva ut något nytt recept förren sista dagen och när apoteket inte beställer hem innan receptet kommit så då den dagen dagen jag behöver så finns den inte då måste jag vänta minst 5 arbetsdagar innan medecinen kommer fram.

MAN SKA VARA FRISK FÖR ATT ORKA VARA SJUK INOM VÅRDEN MAN FÅR HELA TIDEN STRIDA FÖR ATT FÅ  SIN SAK GENOMFÖRD OCH INNAN NÅGONTING BLIR GJORT OCH NÄR DOM VÄL KOMMER PÅ VAD DET ÄR SÅ FRAMSTÅR LÄKARNA SOM DOM KOM PÅ VAD DET VAR OCH KLAPPAR VARANDRA PÅ RYGGEN OCH SÄGER TYP BRA GJORT SOM OM DET VAR DOM SOM KOM PÅ VAD DET VAR.

 SÅ ETT TIPS BLI INTE SJUK FÖR DET ÄR ETT HELVETE !!!!

Tack för titten välkomen åter!!!

Sampe

Regn och åter regn

Publicerad 2011-06-04 09:27:10 i Allmänt

Ja det är världens oväder härr i Storuman och jag hittar inget annat att göra än att sitta vid datorn för jag är på morsans jobb och hjälper till med förarbevisutbildningen inte direkt att hålla i kursen utan jag sköter allt de teckniska morsan är inte den bästa när det gäller sådana saker 
Trotts de så när jag var två år så då fungerade inte videon och morsan gick och ryckte i några kablar och filmen gick i gång och då sa jag åt henne " Mamma du är ett teknisktgeni".
Men det gör väl inget så länge jag kan hjälpa henne och jag inte har annat för mej så ställer jag upp de är ju bättre de än att inte göra något alls.

Men jag ska även i dag leta på nätet om olika fonder jag kan söka med tanke på allt jag varit med om och dom funktionsnedsättningar jag har rätt så många ställen att söka på så de tar väl lite tid men vad gör de.

Nu måste jag rusar dom kallar på mej

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela