sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Dummsnäll??

Publicerad 2014-05-31 11:45:30 i Allmänt

 
Igår var en väldigt jobbig dag med massor av smärta i både ryggen (som vanligt) men ännu värre i huvudet.
 
Vi åkte ut ändå fast det gjorde så ont för jag ville försöka få se något annat en stund och när vi stannat till så kom Stina Evertsson fram till bilen och frågade om jag hade möjlighet fast jag är lite risig och har besvär om jag kunde tänka mej att  jobba på Storumandagarna som vanligt??
Jag svarade och sa att jag kan inte garantera att jag kan jobba för jag måste komma på någon form av lösning när det gäller droppen som jag får via blodet så jag inte rasar i vikt men fixar vi det så klart jag ställer upp.
 
Det är ju roligt att man blir efterfrågad och att dom tycker att jag gör ett väldigt bra jobb och tycker att det är guldvärt det jag gör. Dessutom har man ju ett så pass stort ansvar så det går inte bara stoppa in någon ny som inte provat på det tidigare som vet vad dom ska göra när dom får problem och vilka man kan ringa för att få hjälp som jag lärt mej under alla åren som jag hållit på med det här.Jag har ju också lärt känna många knallar (försäljare) under åren vilka som är lätt att ha att göra med men också vilka som jämnt klagar på någonting.
 
Detta kommer att bli det de tolfte året som jag gör det här och vissa kan ju tycka man är galen som ställer upp men jag tycker det är roligt när folk vill ha mina tjänster.
 
En sak som är bra med det här jobbet att när jag väl går för att handlar (oftast på min lediga tid i slutet av marknaden) så dom knallar man känner ger mej alltid rabatt så det är ju en sorts löneförmån och att jag själv bestämmer mina egna arbetstider.
 
Nu idag ska vi städa ur våran gamla bil för vi ska inte ha den kvar och vi har en som gärna är intresserad av den för det är ju bra att den kan komma till andvändning än att den kanske hamnar på skroten.
 
Det blir dagens göra.
 
Tack för titten välkommen åter!!

Mardröms helg!!!!

Publicerad 2014-05-30 08:21:00 i Allmänt

Jag skrev ju tidigare att jag har problem med shunten i huvudet och jag tänkte redan igår att vi skulle idag till Neurokirurgen i Umeå om dom kan ta mot mej om jag åker dit för att få hjälp med huvudet.
 
Det kommer inte att bli någon färd till Umeå för dom har stängt på Neuromottagningen pga att det är klämdag och det är ingen ide att åka ner för att sätta oss på akuten för då efter att man har väntat länge får man bara träffa en jourläkare och då måste man sitta och berätta hela min sjukdomshistoria och kanske ändå inte få någon hjälp
för det är så pass komplicerat att INGEN jourläkare  vågar ta några beslut.
 
Jag kommer att ha en helvetes helg men det får gå i alla fall och sedan på måndag försöka få snabb hjälp då när läkarna som känner mej och min sjukdomshistoria.
 
Resten av dagen vet jag inte hur den ser ut beroende på detta kanske ni förstår.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Som jag trodde!!!!

Publicerad 2014-05-29 08:23:10 i Allmänt

Jag skrev ju igår om att jag har problem med huvudvärk och jag trodde att det var shunten som behöver ställas om och jag blir mer och mer säker på att jag har rätt!
Igår så skulle vi fara ut efter att morsan slutat på jobbet och hon ringde så jag skulle gå ner och jag kände att balansen var mycket sämre än vanligt.När jag gått ner för trapporna där inne och kom ut på bron rasar jag  med huvudet och hela vänstra sidan rätt ner i bron och det gjorde fruktansvärt ont!!
 
En av symptomerna på om man har problem med trycket i huvudet är att man har extremt dålig balans och jag har ju testat på det tidigare några gånger så jag känner mycket väl till dom olika symptomerna man ha.
 
Jag ska försöka att härda ut tills på måndag för det är ingen ide att åka ner under helgen för då är det bara en massa jourläkare som jobbar och jag orkar inte med att behöva åka bil dit i sådana fall får dom flyga ner mej men det lär nog aldrig hända då är det bättre att vänta till på Måndag då dom läkare som känner mej jobbar som snabbt kan ordna till det.
 
Det känns inge vidare har så ont och det är värsta dunka dunka i huvudet och så fort jag sitter upp börjar det sprängvärka ännu mer men minskar då jag lägger mej ner helt plant för då minska trycket en stund iaf.
 
Nu i helgen kommer jag nog inte att göra så mycket mer än att försöka stå ut med detta också och en sak som är positiv jag har ju varit med om detta förut så jag vet då vad jag ska göra för att få värken att minska så det är då tur det iaf.
 
Nä nu måste jag lägga mej det börjar göra för ont!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Nya bekymmer!!

Publicerad 2014-05-28 10:11:48 i Allmänt

Jag har ju tidigare för flera år sedan väldigt ont i huvudet pga att jag har en shunt inopererad i huvudet  som hjälper till att dränera hjärnvätskan och är det för högt tryck eller för lågt tryck får man väldigt ont i huvudet och man kan måsta åka in på sjukhuset för att ställa om den med en apparat.
 
Huvudvärken är olika beroende på vilket tryck man har i huvudet ena huvudvärken som jag har det nu är att jag får kraftig huvudvärk när jag är sitter, står eller går och blir mindre när jag lägger mej plant ner. Den andra huvudvärken är tvärt om att man får ont så fort man lägger sej i planläge medan det minskar då man är uppe.
 
Det är ju inte direkt akut men det är inte bra för om man har för högt tryck om man går med det så kan man få mindre form av hjärnblödning så det är bra om man kan rätta till det så fort som möjligt genom att åka till Sjukhuset och där har dom en apparat som ställer om shunten med en kraftig magnet.
 
Om jag ska åka med flygplan så kan det räcka med att jag går genom metalldetektorn så kan shunten ha ställts om därför brukar vi åka och kolla upp det när vi kommit tillbaka och oftast så har den ställt om sej.
Det är ju bättre att kolla en gång för mycket än för lite!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

En bit på väg!!

Publicerad 2014-05-27 11:34:13 i Allmänt

Igår ringde en läkare från Storuman och hon frågade hur jag hade det och jag beskrev att jag inte kan göra  nästan något ting alls det är knappt jag tar mej mellan tv och dator.För varje gång jag är uppe och går så gör det ONT men den största smärtan är när jag sprutar in medicinen via sonden på magen då värker det så att jag tror att det skulle göra mindre ont om man stack niven i sej och vrider om Då kanske ni fattar bättre vad jag menar. 
 
Läkaren har försökt att få tag på läkarna i Umeå på det där stället för att höra varför det tar sådan tid och hur planeringen såg ut och vad dom ska kunna hjälpa mej med för är det enbart nertrappning gör jag det hellre hemma.
Läkaren från Storuman fick ALDRIG tag på någon inte ens receptionen och hon ska gå på barnledighet i eftermiddag men hon sa att om vi inte hör något från antingen dom eller henne så fick jag ett direktnummer dit där dom ska kunna svara på mina frågor.
 
Om jag inte får något vettigt svar kommer jag att säga att jag kommer vilja skickas till ett annat Landsting för att få bättre vård där än vad jag gått och väntat på i fyra års tid utan att få någon hjälp!! 
Jag sökte på nätet och hittade inte så mycket om vilket sjukhus som ska hetas va bättre än andra så jag ringde till 1177 och frågade men dom kunde inte heller svara på det så det verkar som att man får chansa.
 
Nu måste jag lägga mej ner innan jag får allt för ont.
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe

Smärta på max

Publicerad 2014-05-26 11:19:55 i Allmänt

 
I natt har jag sovit dåligt klev upp vid 01:00 och gick in i tv rummet slog på tvn på låg volym för att inte vecka morsan eller grannarna som bor under oss. Det var helt omöjligt att kunna försöka sova när smärtan är mer än på maxnivå så jag satt och såg på nån kriminalare för att försöka tänka på annat än smärtan.
 
Jag kommer inte att fara ut idag dels pga värken att jag inte orkar röra på mej så mycket och att jag måste ha byxorna på mej för när jag har dom så det minsta lilla det tar mot ryggen börjar det brännas men även därför jag inte har något viktigt att göra ute så därför stannar jag hemma idag.
 
Nu får jag se hur lång tid det tar innan jag får papperna som dom skriver ut från min journal som jag ska visa för media men det är synd att det tar sådan tid.
 
När läkarna här i Storuman pratat med dom i Umeå så det enda läkarna i Umeå pratar enbart om att dom ska trappa ner på medicin men inte vad jag ska ta mej till med värken om jag får en ny medicin eller att dom sticker in en spruta i ryggen och lägger någon form av smärtblockad så det ska minska värken men dom svarar inte alls på några frågor och det tycker jag är SKANDAL!!!
 
Om jag skulle bli politiker så skulle jag brinna för sjukvården att man ska få snabb hjälp så man inte ska behöva gå och lida utan att veta om man får hjälp för det betyder mycket när man fått ett svar då vet man vad man ska kämpa till och även fast man är politiker ska minsann man inte får gå före i vårdköerna dom är ju  inte bättre än någon annan heller.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Gör det ändå!

Publicerad 2014-05-25 13:34:48 i Allmänt

Idag är det ju morsdag och igår när vi var på Ica köpte jag några skraplotter som jag gav till mamma Imorse och hon blev då glad över det.
 
Jag har haft värsta natten på länge pga att ryggen har värkt ENORMT MYCKET dom sista dagarna och en anledning till varför det gör ont är ju att när jag sprutar in något i sonden (den jag har på magen) så trycker det ju direkt mot skruvarna som trycker på såret.
 
Det är då tur att jag får näring så jag klarar mej via bloden när inte den andra saken fungerar och nu väntar jag på att få åka ner till Umeå dels för smärtan men också för att sätta in en sond som går längre ner i magen så det inte ska göra så ont så fort jag äter.
 
Nu när jag haft en VÄLDIGT JOBBIG natt och det har blivit nästan ingen sömn så hade jag ju lovat mamma att jag skulle göra tårta till henne men efter den här natten så sa hon att jag inte behövde göra det när jag har så ont. Jag sa åt henne att jag skulle ta det lugnt och hon åkte till jobbet men det var en så kallat vit lögn för trotts att jag har ENORMT SMÄRTA så gjorde jag tårta och den kanske inte är den finaste men jag ville göra den eftersom hon gör så mycket för mej så det är klart jag vill överaska med att göra tårta.
 
Så här ser den ut
 
Nu är jag totalt slut så jag ska lägga mej ett tag med en kylklabb för att lindra smärtan.
 
Ha en fortsatt bra dag.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Kan bli dyrt !!

Publicerad 2014-05-24 11:11:28 i Allmänt

Jag pratade med en kvinna igår angående att jag ville ha utskrivet ur mina journaler allt som gällde smärtteamet/rehab, Lungavdelningen , Hudavdelningen , Ortopeden , Storumansjukstuga (dom senaste 4 åren) men även medicin och kirurgavdelningen i Lycksele.
 
När jag fått dom papperna kommer det ju att kosta en hel del men det är det värt för att visa för media för ju större reportage desto bättre för läkarna ska inte kunna behandla eller snarare inte behandla en patient på det här viset år ut och år in.
 
Nu har jag börjat leta i andra landsting på något annat sjukhus för jag har nästan tappat allt förtroende på dom så kallade "smärtläkare" i detta landsting. Om det finns något ställe som kan va bättre än andra när det gäller smärtor så ska jag göra det jag kan för att få komma dit där dom kanske bryr sej om patienter och förstår deras lidande.
 
Det är bedrövligt att man ska måsta göra så här men får man inte den vård man har rätt till så är det lika bra att göra så här det skadar då inte iaf.
 
Tack för titten välkommen åter
Sampe

Undra om??

Publicerad 2014-05-23 09:04:16 i Allmänt

Jag vägde mej i morse och rapporterade vikten till Dietist och jag har stått i stort sett stilla nu under en månads tid och det har ju varit kämpigt att få i mej mat via magen och att det blöder extra mycket just nu.
När hon fick höra om vikten så sa hon att hon skulle prata med en läkare om att eventuellt höja dosen jag får via blodet men att det kan hända att jag måste gå längre tid med den och kan va mindre frånkopplad.
Hon skulle återkomma med besked.
 
Nu på morgonen ringde jag till den som är ansvarig för det här om man vill ha utskrivet ur journalen och vad det kostar och det kommer att kosta en del men det är det värt eftersom jag ska använda det till anmälan men också för att visa upp svart på vitt för media så dom ser att jag talar sanning.
 
Jag ska skicka ett brev till henne med mitt namn personnummer men också vilka olika avdelningar det gäller och vad jag vill ha utskrivet och det lär ju ta tid innan jag får det hemskickat eftersom det är så mycket.
 
Hoppas ni får en trevlig dag!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Från Bäst till Sämst!

Publicerad 2014-05-22 09:21:57 i Allmänt

Under alla år har ju min smärta åkt upp och ner och under dom senaste åren har det varit allra värst. Det har ändå alltid varit så att jag haft minst ont på morgonen och har därför alltid om det är jag ska gör<a alltid gjort bort det då.
Nu är det på ett helt annat sätt nu har jag mest ont på morgnarna och det dröjer lång in på dagen då jag börjar kunna röra på mej lite så jag orkar med att fara ut.
 
Jag är besviken över det eftersom jag inte har så lång tid på mej mellan att jag kopplar från/på droppet som jag får direkt i blodet.Under ett dygn går jag med droppet och en stolpen 18 timmar per dygn och får vara frisläppt 6 timmar från 09:00 till 15:00 så jag hinner ju inte göra nästan någonting när smärtan gör så att jag inte kan ta mej ut förrän vid 13:00 och att jag endast orkar va ute nån timma innan jag måste hem för att koppla på igen.
 
Det är ingen roligt men just nu har jag inget annat val medan att jag väntar på att dom ska kalla ner mej till Umeå för att få en ny sond som dom ska sy fast så den inte åker upp igen.
Om ni skulle vilja förstå bättre så om ni har någon form av stol som har hjul och ta ett snöre och bind fast ena delen i dej och ena delen i stolen och så testar ni att gå rund i erat hem och dra det med er så ser ni hur roligt jag har det och att man fastnar väldigt lätt i saker med hjulen.
 
Nä nu ska jag sluta klaga.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Bakslag igen

Publicerad 2014-05-21 11:43:43 i Allmänt

Igår skulle ju dom från habiliteringen höra av sej efter att dom pratat med dom i Umeå varför det tar sådan tid men hon fick ALDRIG tag på någon där inte ens växeln och det tycker jag är VÄLDIGT KORKAT av dom eftersom dom sagt att "blir det några besvär är det bara att ringa" men om dom inte ens svarar tycker jag är VÄLDIGT KORKAT varför har dom då ens en telefon ??
 
Jag skrev ju igår angående att jag testade igen att använda pepparsalvan och att det gick bra men det höll inte länge förrän det gjorde så ont där vi smörjde så det var bara att tvätta bort och smörja med en annan kylsalva och det minskade den brännande smärtan lite åtminstone.
 
 
Imorse så var vi ute på byn men det blev inge länge eftersom det gjorde så ont att jag knappt kunde få fram benen men som tur styrde jag ju vagnen och kunde hänga på den så benen inte skulle vara så hårt belastade för ju mer tyngd desto mer värker det.
 
 
Nu är jag hemma och kommer inte att vilja fara ut om det inte är absolut nödvändigt och jag kommer att sitta ner och ringa dit där man kan få journalen om sej själv och få dom utskrivna och hemskickade. Det kostar ju en del men det är ett måste för att jag ska kunna fortsätta skriva på min bok eftersom att jag varit med så mycket är det inte lätt att komma ihåg datum saker och ting hände så därför är det viktigt.
 
Tack för besöket välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Undra hur man ska göra??

Publicerad 2014-05-20 11:01:38 i Allmänt

Ett under har skett igår för jag har ju en salva som innehåller peppar så om man stryker ut de på ryggen blir det lite bortdomnat men jag har inte använt den på ett tag för jag trodde att det kanske var den som gjorde så jag fick ont och därför har jag inte använt den på några veckor och igår morse testade vi att smörja den på ryggen och det fungerade rätt bra så jag fick mindre verk.
 
Jag har fortfarande inte fått höra något från dom och jag har snart skrivit klart det jag ska skicka till tv4 och VK men det är bedrövligt att man ska måsta ta till sådana metoder för att man KANSKE får någon hjälp.
Som det är nu är det nästan som att jag inte har någon lust att åka ner dit för det enda dom har sagt är att jag ska trappa ner på medicinen men dom säger ingenting om vad dom ska göra för att hjälpa mej med min smärta.
 
Om jag bara ska ligga där för att trappa ner på medicin som jag bara måste ta för att orka stå på benen så kommer jag absolut inte att åka ner dit. Jag är i sådana fall hellre här hemma och trappar ner även om jag vet hur jobbigt det är och jag inte brukar att ens orka gå upp i sängen pga all smärta.
Det är bättre att jag får ligga i min egna säng för jag tror inte att dom har en lika mjuk madrass som vad jag behöver för dom senaste gånger jag legat inne på sjukhuset så har det varit som att sova på stengolv.
 
Jag kommer dessutom att filma hur jag får må ju längre nedtrappningen fortsätter för det är bra om jag skickar in det till patientnämnden.
 
Nu ska jag lägga mej ett tag och vila ryggen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Väntar på samtal

Publicerad 2014-05-19 12:21:32 i Allmänt

Idag ringde dom från habiliteringen i Lycksele för det var ju tänkt att hon skulle komma hem till oss imorgon för att se vad jag behöver hjälp med för att klara min vardag. När hon ringde nu på morgonen så när hon fick höra att vi ALDRIG fått höra något från det där stället i Umeå där jag skulle läggas in så sa hon att hon skulle ringa dit och fråga vad det är dom håller på med??
 
Om dom nu inte ger något svar till henne idag så håller jag på förbureda ett brev som jag ska maila tv4 och VK för att höra om dom skulle vilja göra ett reportage om det att jag aldrig får hjälp  trotts att dom hela tiden lovar att en kallelse är redan skickad men det har jag nu fått höra i tre års tid så jag litar då inte på det dom säger.
 
När hon från  habiliteringen har pratat med dom ska hon ringa mej och om dom inte ger något svar ska även hon göra en form av anmälan för så här orkar jag inte att ha det.
 
Att ens ha på sej byxor är så svårt eftersom det värker nå kopiöst att det går bara inte och vi ha måsta klippa sönder flera av mina underkläder därför resåren tar åt för mycket.
 
Nu hoppas jag det leder någonstans så jag kan få ett bättre liv att kunna göra saker i sommar mer än att bara sitta inne hela tiden.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Tar det aldrig slut???

Publicerad 2014-05-17 12:55:53 i Allmänt

Jag vet inte vad jag ska ta mej till med denna värk för det bränner ju hela tiden på ryggen så fort jag är uppe och rör på mej men samtidigt när jag sitter så bränner det som bara den så det är EXTREMT SVÅRT att orka med att göra någonting.
 
Det är så mycket jag skulle vilja göra men inte fixar det pga värken för som det är nu kan jag knappt ha underkläder på mej och vi har måsta klippa sönder dom så resåren inte tar åt där jag har som ondast.
Jag var inte ens ute igår och idag var jag ute 25 minuter sen var det bara till att åka hem för att kunna ta av mej byxorna så det skulle göra mindre ont i ryggen.
 
Nu på Tisdag ska en kvinna komma hem till oss för att se vad det är jag behöver hjälp med här hemma så min vardag fungerar men det blir inte så lätt när jag har så ont att jag knappt står ut och om jag behöver göra alla dom sakerna som jag behöver hjälp med här hemma så kommer jag att få ett (ursäkta språket) rent HELVETISK SMÄRTA efteråt det vill jag lova.
 
Jag och morsan har motsatta smärtor så om vi ska se en film så blir den uppdelad i typ i 300 delar innan vi hunnit se den klart för jag klarar bara nån minut i taget tyvärr.
 
Resten av denna dag kommer jag att ta det väldigt lugnt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Marldrömens dag!!!

Publicerad 2014-05-16 10:15:48 i Allmänt

I natt har det inte varit nå bra alls har inte kunnat sova pga all smärta så det har varit mycket spring eftersom jag hela tiden måste upp och röra på mej.
 
Nu idag kommer jag inte att fara ut någonting för det gör alldelens för ont för att jag ens kan ha knappt underkläderna på mej och definitivt inte byxorna för det värker extremt för mycket!!
 
Det blir till att försöka ta det väldigt lugnt och inte göra så mycket så jag inte får ännu mera ont!!
 
För den som inte är van att måsta ha smärta och inte kan fara ut och göra något skulle dom bli galan av att inte kunna göra någonting.När det gäller för min del så är jag ju van att ha så ont och jag är hellre hemma en sådan dag som denna än att fara ut  för jag vet redan innan att när jag far ut får jag mer värk.
 
Det är samtidigt tur för andra att jag inte är ute på byn när jag har så här ont för då är jag inte så rolig att vara med för när det gör så här ont orkar man inte en tänka på att vara trevlig mot andra man har det nog svårt att stå ut med sej själv bara just för stunden tyvärr.
 
Nu måste jag lägga mej ett tag för det gör för ont!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Telefon förbud!!

Publicerad 2014-05-15 09:32:57 i Allmänt

Det var igår på tv om att föräldrar använder sin privata mobil till jobbet och svarar på jobbsamtal även utanför arbetstiden och är mindre med sin familj. Jag fattar inte hur morsan står ut för det kommer samtal hela tiden och är det inte nån som ringer får hon en hel massa Sms.
 
Igår var ju morsan i Lycksele och hade mopedutbildning och hon kom inte hem förrän 21:45 och direkt när hon kommer innanför dörren kom det en hel massa Sms. I morse redan efter klockan 06:00 så började det att komma en hel massa Sms igen.
 
Nog för det kan vara viktigt att svara när det gäller jobbet men det får ju finnas gränser hon får ju ALDRIG en lugn stund som det är nu.
Jag räknade alla hennes Sms hon fått igår och det var 29 stycken som hon blev tvungen att svara på så ni kanske fattar att varför jag tycker det är på tok helt fel.
 
Nu idag ska vi fara ut och handla och fara förbi kakbiten och hämta ut det jag beställt där men sedan ska vi även åka och äta på Hotelltoppen.
Sedan ska jag ta det lugnt för det är inte den bästa dagen när det gäller värken men det går men det är svårt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Ett steg i rätt riktning!!

Publicerad 2014-05-14 11:48:53 i Allmänt

Jag har ju länge gått och väntat på att få den ryggdyna som var tänkt att jag ska kunna bära med mej så jag kan sitta bra vart jag än sitter och att den ska vara lätt. Nu idag hämtade jag ut ett paket på Ica på postavdelningen och jag hade ingen aning vad det kunde vara??
 
När jag kommit hem så öppnade jag paketet och det va den ryggdyna jag gått och väntat på och den passar rätt så bra så den ger det stöd det är tänkt att den ska kunna ge mej så jag inte får så ont.
 
Det är mycket jobb för morsan just nu inte bara det jobb hon gör på kontoret utan hon är även ledare för kurser för dom som ska ta klass 1 eller EU-moped i både Storuman , Sorsele och Lycksele. Hon har det extra  tufft just nu nästan varje kväll i veckan har hon utbildning så hon får köra mellan dom ställena.
Hon har sammanlagt 35 elever så det är en hel del extra arbeten och det ringer hela tiden i telefon någonting som rör jobbet.
 
När vi var på Ica igår så under tiden vi handlade (tog 25minuter) ringde det totalt 11 gånger så det var då tur ´jag hade skrivit en hel lista med vad vi behövde så kunde jag gå i lugn och ro och plocka sakerna.
 
Jag fattar inte hur hon orkar men hon gör ett fantastiskt jobb och det är många som berömmer henne och det är så kul att höra dels för hennes del men också för min del för det gläder mej mycket att få höra att dom tycker hon gör ett väldigt bra jobb!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Jobbigt men nödvändigt!!

Publicerad 2014-05-13 12:04:00 i Allmänt

Jag var ju till tandläkaren förra veckan för att fortsätta laga den tand dom redan påbörjat.Den gången gick det ju bra  trodde jag men när jag sedan ska äta en muffins och jag biter i muffinsen men inte ens på den tanden lossnade alltihop därför skulle dom försöka laga den bättre idag.
 
Det finns ju både bra men även dåliga tandläkare och idag var det en sämre en men vad ska man göra när dom har så få tandläkare? Jag frågade om det material dom lagar tänder med om man skulle kunna använda något annat som järn tex men det kunde man inte men man kan använda titan.
 
Jag har ju en massa titanskruvar och stag som dom tog bort när jag opererade ryggen (den fjärde gången) och jag har ju borrmaskin och tandläkare bedövning och en massa tänger  så jag kan ju nästa gång göra det själv istället hehe.
 
Nu kommer jag inte att fara ut något mer utan jag kommer att ta det lugnt och ringa till BMW affären om att beställe en reservnyckel eftersom vi inte fick någon när bilen kom upp så jag får väl se hur det löser sej.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
.
 
 
 

Ännu mer bekymmer

Publicerad 2014-05-12 07:25:53 i Allmänt

Satans rappell morsan mobil slutade fungera och vi prövade med att ladda den under natten men den funkar inte.Jag tog min gamla Iphone för att morsan som har mopedutbildning idag och det skulle ringa en massa och då behöver hon ju ha en telefon som fungerar.
När jag prövade den så fast jag gjort en helt ominstallation på telefonen fungerar den inte så då tog jag min  gamlaste Eriksson men det är då helt död och går inte ens att starta fast den har fullt batteri.
 
Till sist så prövade jag ringa Ica för att höra om dom sålde någon billig telefon men det gjorde dom inte så jag ringde Coop, So-macken ,Ok och bilisten men ingen hade något.
Jag funderade lite om vem som kunde ha en telefon att låna ut och som tur va kunde morsan låna en av en arbetskompis så det löste sej.
 
Idag ska jag till Audio video för att få hjälp med telefonen.
 

 
I morse var det på tv om någon som hade just nu den lyckligaste tiden i livet och då tänkte jag att den lyckligaste tiden i mitt liv var innan jag blev sjuk 1999 alltså fram tills jag nyss fyllt sju år och är nu 23 år alltså har jag levt dubbelt så länge som sjuk än vad jag gjort som frisk.
 
Det är inte så underligt till varför jag deppar ibland för jag drabbas ju nästan hela tiden av unika diagnoser som läkare inte ens får lära sej i sina läroböcker men jag har även varit drabbad av sådana unika diagnoser att det visat sej att jag är bland första patienten i världen som blivit drabbad av och att läkarna inte vet hur dom ska behandla en för eftersom det inte finns så många kända fall som dom kan gå in och läsa på om vad som ska kunna hjälpa eller vad som man kan bota det med.
 
Jaja nu ska man inte sitta och deppa det finns ju värre saker över men ibland är det väldigt svårt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Vilken skillnad!!!

Publicerad 2014-05-09 11:45:00 i Allmänt

Snacka om att jag är nöjd med våran nya bil vi var ute och körde nu på morgonen och när vi kör i ett gupp här i Storuman som jag avskyr för det stöter så men med nybilen så märkte jag knappt att vi åkte över det:
 
Det finns många bra funktioner som jag har nytta av tex kan man ju ställa sätet exakt hur jag vill och jag kommer att ha väldigt stor nytta av den när jag ska övningsköra. Nu tänker jag jobba för att försöka ta körkortet men det lär ju ta tid eftersom jag inte orkar att köra så mycket när jag har så ont men det är stort steg mot rätt riktning.
 
Frågan är nu bara om morsans hjärta pallar med att låta mej köra hon som är så åkrädd av sej?
När vi tidigare köpt den gröna BMW så när vi skulle övningsköra var vi på mormors bardomsställe där hade dom plogat upp en massa så jag körde där men till slut så gasade jag upp till 50km och började sladda en hel massa och morsan skriker " TOK DÄR VAD GÖR DU HUR KÖR DU STANNA" så undra om det kan ju va ett skäl till varför hon är åkrädd??
 
Nu gäller det bara att lära sej alla funktioner och sedan måste jag lära morsan för jag är den som är mest tekniska i familjen så det blir tufft jobb för man säger ju " man kan inte lära gamla hundar att sitta" men som tur är så är hon ju ingen hund så det går nog lite lättar tror jag då iaf.
 
Nu idag ska morsan till Sorsele på jobbärende så jag tar det lugnt idag och  läser från instruktionsboken och eventuellt kommer det en som kanske vill köpa den gröna BMW och vi kanske far ut och kör lite.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Nu är jag less på det här!!!!!!!

Publicerad 2014-05-08 07:26:01 i Allmänt

Ursäkta språket men HELVETE vad jag blir så less på att hela tiden måsta fara till tandläkaren eftersom jag har så svårt att kunna sitta så kan dom inte göra klart arbetet utan att jag måste åka dit fler gånger istället.
Tandläkarna gör heller inga bra jobb för nu blir det fjärde gången som en tand som blivit lagad går sönder när jag bortstar tänderna!!
 
Man tycker ju att lagningarna ska klara att man borstar tänderna utan att dom ska lossna!!
 
Jag ska ringa nu på morgon för att höra om jag kan få komma dit och att dom lagar tanden igen för som det är nu har man ju världens skottglugg och ser fördjävlig ut.
 
Nog om de senare idag vid 10:30 kommer den nya bilen upp så vi får provköra den och jag hoppas att det blir att vi köper den och gör vi nu de så kanske vi har en spekulant på den andra bilen.
 
Nu är det bara att vänta och se.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Förbureda mej inför imorgon!!

Publicerad 2014-05-07 11:37:45 i Allmänt

Jag håller på att förbureda allt inför att bilen kommer imorgon så allt är klart tills dess sedan gäller det att ordna med försäkringar med mera så jag har lite att stå i idag.
 
Nu om bilen passar så ska vi ta tag i det här med att jag ska övningsköra eftersom jag nu inte kan göra det pga att jag inte har någon känsel alls i höger arm så om jag ska växla så känner jag inte ens vilken växel jag får in.vi  kanske kan åka på någon sorts semester i sommar om det inte gör lika ont för det har varit ett stort hinder för att vi skulle kunna åka iväg på något skoj.
 
Det blir nog att vi åker upp till Tärnamarknaden och se vad man kan hitta där men vi kommer nog också åka till Åselemarknaden . För andra så kanske man inte kallar det för semester men när jag väl orkar fara så känns det ALLTID som en stor seger om det går att genomföra
 
Resten av dagen ska jag ta det väldigt lugnt för jag behöver krafterna imorgon.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Väntar och väntar!!

Publicerad 2014-05-06 11:38:23 i Allmänt

Nu väntar jag på att få höra något från det ställe jag skulle läggas in på om det nu ens blir av för jag har ju hört samma sak i över tre års tid så det förvånar mej inte om det inte ens blir av??
 
En annan sak jag väntar på är att få höra något om att få åka ner till Umeå för att operera in den nya sonden som går in i tunntarmen och att dom syr fast den så den inte åker tillbaka som den andra gjorde. När den fungerade som den skulle så var den mycket bättre än den jag har nu för det gör så fruktansvärt ont i ryggen så fort jag sprutar in något där. Det är nästan värre än om jag skulle sticka kniven i mej så då kanske ni förstår lite bättre hur ont det gör.
 
Nu på förmiddagen var vi på banken för att försöka ordna inför om det nu blir så att vi köper den bil som kommer upp för det skulle vara en dröm om det nu blir av med tanke på min rygg.Det är ju inget fel på bilen vi har nu men det är min rygg som är EXTRA besvärlig just nu så därför hoppas jag det blir av.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Bil bytar tankar

Publicerad 2014-05-05 11:40:26 i Allmänt

Vi har ju länge pratat om att skaffa en annan bil eftersom när jag åker med den vi har nu är jag totalt blåslagen efter att ha åkt långt.Bilen har varit jätte bra under alla år vi haft den och det är nu på slutet som det börjat att göra ont för mej.
 
Jag tittade på Lindholms BMW i Umeå och hittade en Bmw som är lite större än den vi har nu och den är en automatväxlad som jag behöver eftersom jag inte kan använda min högerarm/hand eftersom jag inte ens känner vilken växel jag fått in.
Det går att ställa sätena exakt som man vill och har sport paket och en hel massa extra funktioner.
 
När vi ringde till bilhandlarn så skickade vi min morbror att fara och titta på den och han sa att den var kanon fin.Vi pratade sedan med bilhandlaren om att vi bor ju i Storuman och har lite svårt att ta oss ner men han gav ett erbjudande om att det kommer att komma en man som kör upp den till oss och vi får prova köra den och blir det så att vi vill köpa den så ska vi bara lämna över en bankväxel så får vi nycklarna och bilen direkt.
 
Det skulle vara så skönt om bilen passar för just nu stöter det fruktansvärt när vi åker inte för att det är något fel på bilen utan snarare att jag har så mycket ondare så att bara fara runt byn är nästan för mycket för mej.
 
Jag hoppas på tur!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Nu har jag fått nog!!!!

Publicerad 2014-05-03 08:52:20 i Allmänt

Jag har under några veckors tid haft fruktansvärd värk ifrån såret på ryggen och har inte kunnat göra något för så fort jag rör på mej skjuter det i ryggen och kan nästan inte spruta in något via knappen ( sond) på magen eftersom jag får så ont i just ryggen
 
Nu har jag fått nog och står inte ut med denna smärta i ryggen som jag vet att det är skruvarna som orsakar men som ortopeden inte vill operera bort!!
Jag ringde till sjukvårdsrådgivningen och hörde om jag nästan kan kräva att få skruvarna bortopererade och jag fick som svar att in princip kan jag göra det.
Om skruvarna ställer till med mer problem än vad dom gör nytta sådhar man rätt som patient att få sin vilja igenom.
 
På måndag kommer jag att prata med läkarna här i Storuman om att skicka en remiss för att få göra en  skelettscint som är en röntgen som kan visa ifall hur skruvarna rört på sej sedan dom sattes dit.
Är det som jag misstänker så kommer det att bevisa att jag har rätt och då ger det en ännu större andledning till varför dom ska plocka bort skruvarna.
 
För som det är nu har jag nästan inget liv har en smärta som hela tiden är på max och kan inte röra på mej så jag hoppas att det blir en operation och blir det så  måste jag först gå upp i vikt och då kommer jag verkligen att kämpa extra mycket för att jag ska gå upp så jag kan få detta gjort!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela