sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Jobbig situation!!

Publicerad 2015-04-30 09:16:01 i Allmänt

Jag skrev ett brev till läkaren och frågade om intyget och hon svarade att hon höll på att skriva det och ska skicka det så i början av nästa vecka har jag det nog.
 
Det som är den jobbiga situationen är att jag knappt kan vara uppe alls för så fort jag är uppe bultar det i ryggen och jag är mer svullen än förut.
Jag tänkte fara till läkaren idag för att dels för det här med svullnaden och bultningarna i ryggen men även för att infektionen runt sonden på magen inte verkar ha läkt trotts jag ätit 3 sorters olika penicillinkurer.  
 
Tyvärr blir det nog inte förrän på Måndag jag kan träffa någon läkare som känner mej och som sett hur det sett ut tidigare.
 
Det kommer bli en jobbig helg och jag kommer nog ligga nästan hela dagarna i sängen för det gör så ont i ryggen att vara uppe och blir det ohållbart får jag väl åka upp på sjukan i helgen och träffa en jourläkare.
 
Nu måste jag lägga mej.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

undersöka saken

Publicerad 2015-04-28 08:40:13 i Allmänt

Jag har ännu inte fått intyget från läkaren om det hon hade sett på röntgenbilderna så jag ska idag ta och försöka få tag på läkaren för att höra hur länge det kan tänkas dröja innan jag kan få detta?
 
Läkaren på smärtteamet vill se intyget för när hon sett det ska hon åter igen prata med ortopeden i Umeå om nu när vi hittat felet om han kan ändra sej och operera mej? Det är ju bättre att vara på ett ställe jag varit många gånger förut och som känner till mej så om han ändrar sej så får han gärna göra det eftersom han ska vara mycket bättre på att operera än läkaren som opererat mej fel två gånger.
 
Annars i dag ska jag ta det väldigt lugnt och försöka vila ryggen så mycket som möjligt men det är trist att bara kunna ligga i sängen men det är nödvändigt för när jag varit uppe en kort stund börjar det göra ont och dunka i ryggen. Jag har även märkt att jag har svällt upp rätt mycket på sidorna och har ont ungefär samma höjd där skruvarna sitter och det hör nog ihop med att det dunkar så blir det inte bättre om någon vecka så ska vi undersöka saken.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Hoppas på besked

Publicerad 2015-04-24 10:58:09 i Allmänt

Nu går jag och väntar på att jag ska få intyget från läkaren som såg hur skruvarna satt fel som jag sedan ska skanna in i min journal. När det är gjort kan smärtteamet försöka prata med ortopeden i Umeå igen om nu när vi vet felet om han kan operera mej?
 
Det går inte med ord beskriva hur glad jag är över att läkaren hittade felet för nu har jag börjat få hoppet igen och det är därför jag nu pressar i mej sondnäring trotts att det gör EXTREMT ONT men jag ska gå upp i vikt för att operationen ska bli så bra som möjligt.
 
Tidigare när jag pratade med dietisten sa hon en sak och det var att om jag går upp 7 kg till så räknas jag väga som "normal vikt" gent emot hur lång jag är så det ska väl gå hoppas jag och om jag får opereras så kommer det nog vara lättare att kunna gå upp i vikt förhoppningsvis.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Nu förstår dom mej !!

Publicerad 2015-04-22 08:27:05 i Allmänt

Jag ringde till smärtteamet och berättade om det jag fått veta om läkaren och att jag inte vill att han ska operera mej för jag vill inte riskera att jag ska måsta opereras ännu fler gånger. Först verkade sköterskan inte förstå mej men sedan pratade hon med läkaren som höll med mej om att den läkaren inte ska operera mej!
 
Det tar minst ett år efter att jag blivit opererad som det börjar vara nog läkt så det är lång tid innan man kan göra en ny operation om det så behövs så man vill ju inte att det ska behöva hända något mer.
 
Läkaren från smärtteamet fick ju höra att jag skulle få intyget av den läkare som hittat vad som är felet och när jag fått det ska jag åka och kopiera det och fara upp på sjukstugan och be dom skanna in det i min journal så dom i Umeå kan se det.
 
När dom sett det ska läkaren från smärtteamet försöka prata igen med min nuvarande ortoped i Umeå om han kan tänka sej operera nu när vi vet vad som är felet?
 
Det återstår att se.
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe
 

Mycket värre än jag trott!!

Publicerad 2015-04-19 11:39:11 i Allmänt

Igår ringde läkaren upp mej igen och det hon berättade kunde jag ALDRIG NÅGONSIN tro kunde hända!!
Jag fick veta att jag har en skruv sitter i en disk och en skruv sitter inte där den ska och det är INTE konstigt att jag har sådan SMÄRTA i ryggen! Hon berättade att redan första gången jag blev opererad för skoliosen så sattes även då en skruv i en annan disk!!
 
Man kan säga som läkaren sa att det är som om jag haft den VÄRSTA sortens diskbrock sedan 2007 och det har varit ett rent HELVETE att gå igenom och att inte fått någon hjälp! Läkaren sa även " Svensksjukvård är inte så bra som många tror" så om även läkare tycker det så borde något göras åt felen så att Svensk sjukvård blir så bra som många påstår att den är!!
 
Läkaren som ringde sa även att en tjej blev opererad av samma läkare som opererade mej som har blivit förlamad efter att han opererat henne så jag har då tur med det men jag lider verkligen med denna tjej.
 
Jag ska imorgon ringa till smärtteamet och säga att jag vill träffa en annan doktor för honom kommer jag inte vilja träffa dessutom så kan ju inte han göra det eftersom att det är ju han som har gjorde operationen tidigare och då kan det ju inte vara någon annan bedömning.
 
Det kommer även att vara så att jag ska på denna läkare som ringde att på hennes inrådan ta kontakt med en vårdjurist och berätta om detta så får man se vart det leder till så kan denna person kanske ge mej ett råd vad jag borde göra.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Nya tankar NYTT HOPP!!!

Publicerad 2015-04-18 09:19:35 i Allmänt

Igår kväll ringde det i mobilen och det var kvinnan som jag skickat mina röntgenbilder till.Hon satt med sin privatläkare och granskade mina röntgenbilder och hon hade ett program som man kunde se bilderna i 3D och hon hittade skruvar som sitter fast i ena disken!!
 
Läkaren sa att hon kunde mycket väl förstå om jag hade ONT och hon skulle granska bilderna vidare och sedan skulle hon höra av sej idag och berätta mer.
 
Nu vet jag inte om jag kommer att låta samma felbehandlande läkare operera mej igen han har ju gjort två operationer fel på mej. Dessutom är det samma felbehandlande läkare som opererade kvinnan som var i TV,Västerbottensnytt som nu hjälper mej vidare.
 
Det finns ju vissa som klagat över att jag klagat på vården men nu bevisar ju detta återigen hur bra svensk sjukvård är för nu har ännu en vårdskandal uppdagats och jag har fått lida ENORMT i MÅNGA ÅR för att sjukvården INTE fungerat som den borde!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

TRO DET ELLER EJ!!!!!

Publicerad 2015-04-16 09:01:12 i Allmänt

Igår fick jag ett brev från sjukvården i Uppsala och TRO DET ELLER EJ vi ska få komma till den läkare som opererat mej alla gånger i ryggen och det blir den 13 Maj 13:30 i Uppsala. Vi får väl se om hur vi tar oss ner om jag har rätt till reseservice men jag måste flyga ner för jag skulle ALDRIG fixa att åka bil eller buss då skulle jag vara död innan vi kom fram. Det kan ju vara så att vi måste ordna flyget själv men om det gick att ordna så något hämtar upp oss på flyget och kör oss dit så skulle ju det vara kanon.
 
Nu är det nedräkning som gäller och det är 27 dagar kvar och jag kommer att försöka få i mej mer sondnäring för nu när jag har ett mål så går smärtan lättare att härda ut.
 
Jag ska även idag upp och träffa en läkare för jag tror att infektionen runt sonden på magen inte har försvunnit så jag ska få kolla om vad det är om jag behöver mer penicillin eller något annat för att det ska bli bättre.
 
Just nu hoppas jag bara tiden kunde gå väldigt fort fram tills jag ska träffa ortopeden.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Måste bli en förändring!!

Publicerad 2015-04-12 11:21:28 i Allmänt

Jag har sett att regeringen har höjt A-kassan för dom arbetslösa och det tycker jag är bra.
 
Det jag inte fattar är varför den som är sjuk inte får mer i sin plånbok för vi har ju också räkningar att betala plus att man har en massa andra saker som inte går under högkostnadsskyddet som man måste betala själv. Man blir ju som straffad för att man är sjuk för det kan ju vara så att en patient inte har pengar för att kunna hämta ut den viktiga medicinen tex så man inte ska behöva ha smärta .
 
Jag skulle vilja att regeringen höjde även för dom som är sjuka för om jag nu tar mej själv som exempel jag har inga bra betyg eftersom jag inte kunnat vara i skolan pga sjukdom och dessutom har jag en sådan smärta att jag inte kan arbeta utan får klara mej med aktivitetsstöd som jag får av försäkringskassan men det är inte mycket det räcker inte ens till att kunna betala 1/3 av alla mina kostnader som jag har under en månad med alla extra kostnader jag har för alla mediciner och sjukvårdsmatreal som jag INTE kan få på högkostnadsskyddet.
 
Därför tycker jag det borde vara logiskt att även höja så den som inte kan arbeta pga sjukdom som flera läkare kan intyga borde den personen få ett högre belopp så att den personen har råd att betala sina räkningar utan att behöva oroa sej över hur man ska få ekonomin att gå ihop.
 
Vi har klarat oss tack vare att jag har använt dom pengar jag fått genom åren för alla felbehandlingar jag fått vara med om utan dom hade vi inte haft något kvar.
 
Det är då i alla fall min åsikt andra kanske inte håller med men om man inte har själv fått prova på hur det är då vet den eller dom personerna INTE hur det är för "Egen erfarenhet är detsamma som den exakta kunskapen" den måste upplevas!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det sitter i än!!

Publicerad 2015-04-09 08:55:48 i Allmänt

Nu är det ju 3 dagar sedan vi åkte hem från mormor och värken sitter i än efter all bilåkning så därför kan det lättare att förstå hur pass jobbigt det är att åka långa resor för mej jag är som slaktad flera dagar efteråt. Det beror då inte på bilen utan det är att jag måste sitta så pass länge för här hemma sitter jag endast några minuter innan jag måste röra på mej men det kan jag ju inte göra i bilen.
 
Det är inte så mycket jag kan göra annat än att ta det lugnt och vänta tills värken blir mindre av sej själv för det brukar sitta i 2-4 dagar innan det börjar lätta.
 
Jag hoppas att jag ska få besked från Uppsala så jag slutar gå och grubblar över det.
 
Nu måste jag lägga mej för att vila ryggen.
 
Tack för titten välkommen åter !!
Sampe

Det var det värt!!! Men nu har jag problem!!!

Publicerad 2015-04-06 08:32:56 i Allmänt

Igår åkte vi hem från mormor och det har varit trevligt fast jag har fått lida MYCKET med MASSOR av smärta i ryggen men det var det värt!! Vi GILLAR ALLTID att få vara hos henne men det märktes hur mycket mormor uppskattade att vi kom till henne och hur glad hon var över det så trotts att jag haft MYCKET ONT av smärtan så är jag VÄLDIGT glad över att vi åkte ner!!
 
Nu har jag problem med en sak och det är denna pump som ger mej näringen via blodet för den går ju på ström och i natt började pumpen att låta och gnällde över batteriet. Jag kollade så att den satt i och det gjorde den och jag kollade kontakten och upptäcker att ena pinnen till kontakten är borta så det jag kunde göra var ju att stänga av den och koppla loss mej.
 
Under morgonen har mamma ringt upp på sjukstugan och dom tror att dom har en laddare som kan passa men vi får bara låna den några timmar innan dom behöver den igen men det är då bättre än inget. Dom ska även beställa efter en ny kontakt men det tar ju ett par dagar innan den kommer tyvärr.
 
Vi får se hur det löser sej...
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Besvärlig resa men det är det värt!

Publicerad 2015-04-03 12:17:33 i Allmänt

Vi hade tidigare bestämt oss för att eftersom jag inte mår så bra så skulle vi inte åka ner till mormor men när jag pratade med mormor så fick jag höra att hon såg fram mot att vi skulle komma. Då tänkte jag att om hon nu sett fram mot det så även fast det blev VÄLDIGT JOBBIG så åkte vi ner för jag vill inte göra mormor ledsen.
 
Nu idag så kommer jag inte att göra så mycket för det gör för ONT för att jag ska orka hitta på så mycket utan vi spelar lite kort och har trevligt ändå.
 
Imorgon hoppas jag ryggen är bättre så jag orkar göra något annat än ligga ner eller sitta korta stunder för nu värker det som bara den så fort jag sitter upp!!
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe

Både tur men även otur!!

Publicerad 2015-04-02 09:01:00 i Allmänt

Jag skrev ju för en tid sedan att jag hade fått infektion runt sonden på magen och att jag hade fått penicillin och jag trodde ju att jag skulle börja må bättre av det. Tyvärr har jag mått lika dåligt så igår var vi på sjukan igen och tog nya prover och det visade sej att jag hade fått fel sorts penicillin så jag fick byta ut den till en annan som ska fungera så nu trodde läkaren att jag ska bli bra.
 
Igår så var det ju premiär på nya Fast and furious 7 som jag länge velat gå på men det gjorde jag inte för jag pallar inte av att sitta så länge på bion för ju längre tid av dagen som går ju ondare får jag så därför skulle jag ALDRIG kunna gå på bio på kvällarna då hade det varit större chans om bion gick tidigt på dagen då har jag ju mer kraft.
 
Det blir nog så att jag får beställa den när den kommer på DVD för då kan jag ju stoppa filmen ifall jag behöver ta en paus för att vila ryggen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela