sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Dagen före stormen

Publicerad 2012-06-27 10:19:26 i Allmänt

Nu är det ju bara denna dagen kvar inför de jag ska jobba på under Storumandagarna.Jag ska ordna idag så alla komradior fungerar som dom ska inför imorgon eftersom det skulle bli en väldigt dyr!! telefonräkning om jag skulle måsta använda mobilen.
 
Jag kommer även måsta sitta och plugga in alla ståndena vart dom olika sälhjarna ska stå och jag är ju dålig på att komma ihåg namnen på knallarna och jag har gjort ett eget system vad dom ska stå och vad dom säljer men även hur bråkiga dom har varit.
 
Det lär nog bli fullt upp nu idag och under helgen så jag lär nog inte hinna med att skriva bloggen på ett par dagar som ni kanske förstår.
 
Jag börjar 14:00 i morgon och även Fredag från klockan 07:00 kommer jag att vara i marknadscentralen ifall någon söker mej.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe
 

Grill kväl

Publicerad 2012-06-26 11:18:50 i Allmänt

I går vid halv två tiden så åkte morsan och hennes nya praktikant och jag till Wilehlmina för att alla som jobbar inom Medborgarskolan i de här området var bjudna på att få komma dit grilla.Det var både roligt men ändå jobbigt med tanke på de dåliga väglagen som gjorde så jag fick mycket värk i ryggen. Till sist såg morsan på mej hur ont jag hade så vi blev tvungen att fara hem igen.


Nu i dag var vi förbi Sik för att hämta ut walke talke som vi ska ha under marknaden så jag kan ropa på någon som kan springa dit om dom behöver hjälp för jag har sagt de att jag inte kommer att  springa med tanke på min hälsa.
 
Detta året blir det 10 års jubeleum för mej och morsan eftersom detta blir nu i 10 år och vissa kan tycka att man är knäpp som fortsätter att jobba med ett och samma varje år men det är samtidigt roligt att kunna hjälpa till så alla ska få det extra kul på Storumandagarna.,
 
Tack för  titten välkomen åter!!
 
Sampe

Skit och dynamit!!!

Publicerad 2012-06-25 11:29:38 i Allmänt

I dag skulle morsan till sjukstugan klockan 10 för att röntga benet eftersom hon haft problkem med mycke värkl därifrån och nu funderar läkarnba om dom måste ta bort plattan i benet.Jag ringde till sköterskan i morse för att höra om dom kunde ordna en tid för mej och lägga om såret på ryggen och det kunde dom ordna desvärre såg det värre ut i såret och det såsar regält därifrån så vi ska ha de under uppsikt.

När vi var färdiga där skjusade morsan hem mej och när jag var hemma tog jag av mej jackan och tog upp mobilen och medans jag tittar på den dog den helt så jag satte i laddaren men den är lika död iaf så jag ska fara på Audio video för att få hjälp, som tur va hittade jag en av mina gamla telefoner och lyckades få igång den så jag kan ringa iaf.

Senare ska jag fara på apoteket och hämta ut medicin hoppas bara att dom har den hemma annars lär det nog bli problem eftersom att den tar slut nu i veckan men jag får hoppas de löser sej.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Midsommar firande

Publicerad 2012-06-23 09:49:22 i Allmänt

Ja då var midsomarfirandet avklarat och det var nog många som var ute och festade igår men jag och morsan hade en lugn men ändå trevlig kväll här hemma.

Nu under en tid har det ju varit lite tufft för mej med mycket smärta och ni har hör mej klaga över mycket men nu tror jag de håller på att vända för mej men jag vågar inte hoppas för mycket men det har känts bättre nu ett tag och hoppas att det fortsätter.
 
Jag skrev ju tidigare att jag inte skulle jobba nu under Storumandagarna eftersom jag inte fick ut min lön från förra årtet pga problem med kommunen och jag sa till Sik att jag inter tänkte jobba där i år men så kom dom och sa att var rådlösa dom måste bara ha någon som jobbar där. Man måste ha någon som kan jobbet och att det inte går att sätta dit en praktikant eftersom det är så mycket att hålla reda på och jag har ju trots allt varit med i tio år så jag har ju lärt mej en del och till sist övertalade dom mej  att jobba i alla fall .
 
Trots allt är det  ju roligt att vara eftertraktad!
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe
 
 

RÄTT MAN PÅ RÄTT PLATS!!!

Publicerad 2012-06-20 12:26:01 i Allmänt

Nu är man ju hemma igen vi åkte hem i går och jag känner att det tar knäcken på en att åka bil så långt med vägar som är dåliga så varje gupp gör ont i ryggen.Jag ringde sköterska för att få komma och lägga om såret och jag har ju haft mycket mer ont på sista tiden och när hon plockar bort förbandet så visade det sej att nu är såret hel öppet igen!!!!

De verkar ju aldrig ta slut på eländet men en tröst ändå var att jag skulle ju beställa nya recept på mediciner som vissa läkare bara skriver ut en förpackning som skja räcka i 20 dagar och då måste man ringa gämt för att få ett nytt recept som räcker i 20 dagar, men när jag fick prata med Peter Berggren om hur jobbigt det är att hela tiden måsta jaga efter mediciner vilket han höll med om och då gjorde han så att han skrev ut medicin så det ska räcka hela sommaren av dom sorterna.

När man får prata med rätt person så går det alltid bra!!

Det blir inte så värst mycket för mej att göra annat att ta de lugnt.


Jag har länge varrit missberlåten till designen på min blogg och jag har ju till och med köpt till extra funktioner men det har inte fungerat de heller så nu i dag träffade jhag Stina Fjell och hon gav mej ett tips om att flytta bloggen till en annan sida som verkjar vara mycket bättre än de här när man ska måsta tjorva med en massa olika tecken för att få de som man vill.

Det blir nog de jag kommer att överföra den men givetvis får ni info om detta vilken den nya adressen är.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

80 års firande

Publicerad 2012-06-17 08:31:22 i Allmänt

Nu ska vi åka ner till Vindeln till mormor för att fira hennes 80 års dag och hela släkten kommer att vara där barn barnbarn med mera.Mormor har aldrig grillat förut visst har hon ätit grillat men aldrig grilla maten själv och därför ska vi göra så att hon ska få vara grillmästaere så hon får uppleva de också:)

Vi kommer inte att ge henne någon pressent eftersom hon fick den i förtid när hennes tv gick sönder (som var antikvärde på) så vi kommer inte att ge henne annat än en massor av blommor.

Morsan och jag åker ner redan idag eftersom jag inte fixar att först åka ner dit fira,grilla och sedan fara hem eftersom jag har nog ont att bara åka ena vägen och då är jag nog inte så trevlig att umgås med.

Nu säger morsan dags att åka.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Dagarna går

Publicerad 2012-06-15 14:12:39 i Allmänt

Ja nu är det ju sommarlov och jag tar det ganska så lugnt eftersom jag har rätt så ont i kroppen just nu.

Tidigare ringde morsan till doktorn jag inte gillar för att förnya ett recept på medicin eftersom vi ska åka ner över för att fira mormors 80 års dag och då kommer vi ju att vara borta och då måste jag ju ha medicinen med mej så att det räcker.Tillslut sa läkaren att han skulle skriva ut medicinen.

Efter hon pratat med honom just då tittade farfar förbi på jobbet och undrade var jag va och morsan sa att jag var ju hemma men trodde säkert att jag gärna skulle fara ut för att hitta på något och hon ringde till mej och frågade och det blev så att jag och farfar åkte ut på byn en sväng.

Vi åkte först till Audio video för jag hade problem (även fast den ny) ibland kunde man inte avsluta ett samtal än hur mycket man än tryckte reagerade den inte, inte heller vissa gånger när man skulle skriva sms kunde man inte skriva vissa bokstäver. Jag fick hjälp där så nu fungerar den som den ska.

Det blev även så att vi åkte förbi Apoteket för att hämta ut medicinen och jag tycker det är bra märkligt förut när man gick till apoteket var det knappt några kunder medan nu får man vänta i evigheter innan det blir ens tur eftersom det jämnt är folk där.

När vi var färdig där ville morsan åka för att äta så morsan, jag och farfar var på Trean och åt mat.

Nu är jag hemma igen och vilar för det tar verkligen på krafterna för mej att fara ut eftersom jag alltid får en massa värk.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Sista dagen!!!

Publicerad 2012-06-12 13:02:45 i Allmänt

Nu är detta sista dagen innan jag tar STUDENTEN!!! och det är roligt att ha detta avklarat även om jag inte har några toppbetyg så känns det bra iallafall.

Jag fick frågan eftersom dom vet att jag har svårt för att gå i trappor om jag ville då att jag skulle gå ut först för att hämta mitt betyg och sedan ta hissen och komma ut där nere? Men man tar ju bara studenten en gång i livet så nog går jag trappen alltid det kommer bara att ta lite längre tid för mej att ta mej ner.

Senare på kvällen ska vi gå och äta med släkten på Kitas för att fira MEN DET BLIR INGEN BIRA!! :P

Det blir nog kul och för dom flesta säger ju TJOHO IDAG MEN ARBETSLÖS I MORGON !! JAG SÄGER TJOHO I DAG OCH FÖRSÄKRINGSKASSAN I MORGON!!!

De jag upptäckte nyss som var fördjävligt var att vi var ju förbi skolan för att lösa ut skoldatorn men jag behövde ju föra över en massa jobb som jag hade gjort under min tid på Luspen till ett usbminne som jag köpt och jag satt och drog allt arbete till usbminnet och det verkade ju som allt var där så dom på skolan gjorde en total ominstallation på datorn för det fanns program som enbart skolan hade licensför och nu upptäcker jag när jag kollar usbminnet det finns inte ett ända dugg på den så allt arbete jag gjort och som jag höll på att arbeta med är borta!!

Jaja man kan ju inget göra nu tyvärr men som tur är har jag ju skickat in mina rbveten till lärare med mera så det kanske finns något som går att rädda.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Lugn dag

Publicerad 2012-06-11 09:50:02 i Allmänt

I morse kom arbetsterapeuten hem till oss för att göra en undersökning av vad jag klarar av och inte klarar av att göra och vad jag behöver hjälp med för att klara min vardag, anledningen till varför hon var här är för att försäkringskassan vill ha in med tanke på min framtid vilka saker jag klar av att jobba med.

Jag ska även idag lämna igen en dator till skolan som jag fick låna för projektet.

Annars händer det inte så mycke mer just nu.

Tack för titten välkomen åter

Sampe

slutet närmar sej

Publicerad 2012-06-08 12:22:17 i Allmänt

Nu är det inte långt kvar till studenten och även om jag inte är helt nöjd med mina betyg så känns rätt bra ändå.

Jag är glad över all hjälp jag får på Luspengymnasiet dom har verkligen hjälpt mej och få de stöd jag har haft behov av tex som i Engelskan där jag aldrig gillat och haft svårt för eftersom jag inte haft en engelskaglosa sen i 4an och fått lära mej den engelska jag kan från filmer och tv-spel där har Daniel varit guld värt han har suttit ner och hjälpt mej förstå och hur det fungerar och nu är det faktiskt!! roligt att gå på lektionerna.

Efter att vi varit i Kyrkan ska vi ju tillbaka till skolan för att först äta tårta och vi treor uppe i Aulan eftersom vi sedan ska få betygena och gå ner för trappen.
När alla har gått ut och man träffat nära och kära ska ju studenterna åka på lastbilsflak men det kommer jag att skippa eftersom det kommer ju att bli väldigt guppigt och jag har ju nog ont i ryggen som det är därför jag inte åker.

Senare på kvällen planerar vi att fara på Kitas med släkten för att fira.

Man går ju bara ut studenten en gång i livet och jag hoppas det blir bra iaf.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Ni kanske fattar varför

Publicerad 2012-06-06 15:17:37 i Allmänt

Nu har jag fått nog av min Iphone även om den nu ska vara den "hetaste" mobilen så igår gick jag in på Audio Video för att köpa en ny mobiltelefon eftersom min Iphone är knäpp det går ju att ringa med den men kan stänga av ljudet,pausa samtalen eller bryta samtalet,när man ska smsa kan man ibland inte trycka fram bokstäverna åäö eftersom dom ligger i ena höret man kan heller inte trycka in mellanslag i vissa lägen.

När vi var nere i Umeå sist gick vi in på Mediamarkt till kundservis eftersom det var där jag köpte Iphone där.Killen jag pratade med trodde att det  var något fel på mjukvaran och erbjöd sej att göra en ominstalleraing.Det skulle dröja ungefär 30-40 minuter så vi passade på att kolla lite inne i butiken.

Efter vi hade handlat gick vi till honom och den var klar och att allt skulle fungera då var det bara att fara hem.
Redan innan vi lämnat Umeå kollade jag upp men det är ju
samma fel iaf!!!



Igår åkte vi till yngvessons för att köpa en ny mobil inte en Iphone utan en sonny telefån som är mer stötsäker det blev en Sony xperia tm-s den är mycket mer stöttålig än Iphonen.

Nä slut för i dag...

Sampe

Skolavslutning närmar sej

Publicerad 2012-06-04 10:13:43 i Allmänt

Snart är det ju somarlov och sudenten för vissa.
Efter sommarlovet att jag hoppar över till Folkhögskolan istället för Luspengymnasiet inte för att jag inte trivs utan för att jag vill prova på något nytt och att lära mej att skapa musik via en dator .Eftersom jag inte kan skapa musik eller sjunga som vanligt efter alla operationer så kan jag knappt använda höger arm/hand och jag är ju 50% förlamad i svaljet och har bara ett stämband som fungerar så då är det inte lätt att kunna spela något instrument eller sjunga.

Jag vet inte ännu hur jag ska göra på avslutningen om jag ska åka på lastbilsflak eller annat för det blir ju en väldigt guppig färd och vill inte göra det värsta man kan för att få mer ont änn nödvändigt jag har ju nog som det är.

En annan sak är i kyrkan det blir väldigt tufft att sitta på  bänkarna där eftersom min rygg inte är okej.Förra året klev jag upp efter fem minuter  från min plats och ställde mej längst bak i kyrkan för jag fixade inte att sitta kvar och stod upp hela avslutningen.

Annnars tar jag det väldigt lugnt för att repa mej inför skolavslutningen så jag är så bra skick som möjligt.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela