sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Tror nod det blir hårda tag

Publicerad 2011-04-30 10:20:59 i Allmänt

Hej ni har all rätt att vara arg på mej att jag inte uppdaterat bloggen som jag borde ha gjort för länge sedan så jag ber miljoner gånger om ursäkt för de.

Jo nu har jag pratat både med patientnämden och jag skulle få hemskickat alla dokument jag begärt och sedan ska man fylla i dom pluss att man ska skriva minst ett brev där man förklarar hur jobbigt de varit och att läkarna inte ha gjort något och att dom inte trott på en så när papperna kommer då ska det skrivas( vad blir lämpligt vad sägs om ett brev som är på 600 a4 sidor det kanske räcker) annar får jag väl skicka ett lika långt brev.

Jag håller även på med det här med balen det gäller bara att allt ska fungera och att jag inte blir sämre igen och måste in på sjukhus men då får jag väl rymma och senare komma tillbaka vem vet det kanske fungerar?

Tack för titten och välkomen åter!

Sampe

Stoppad!!

Publicerad 2011-04-20 11:17:18 i Allmänt

Jag ber åter igen om ursäkt för att jag inte skrivt här på bloggen för jag har helt enkelt inte orkat med.

Jo jag skrev ju att jag fått medicinen men vet ni vad nu har dom som gör medicinen produktions stopp och vi vet inte heller när dom kommer att starta upp den igen.

Så jag och morsan ska ju ner till mormor som vanligt och fira påsk och då kom vi ju på att appoteket i kulverten under sjukhuset i umeå dom levererar ju all den medicin som ska upp på olika avdelningar så vi ringde och hörde och dom var snälla nog att reservera medicin åt mej.

Vi kommer att packa allt som vi ska ha med oss redan i eftermiddagen och det är en hel del saker som ska med så  vi rymms knappt i bilen trotts att vi har Bmw combi  och vi måste göra en massa andra ärenden som ska  göras för att vi ska kunna fara.

 I morgon far vi här ifrån Storuman vid sju tiden på morgonen och då kör vi ner till Umeå via Vännesvägen och hämtar ut medicinen och innan vi far till mormor så svänger vi förbi Ica kvantum och handlar för det är den bästa Ica affären som finns dom har allt och dom har kvar charken som vissa andra tagit bort och säljer massvis med kamben (det är revben fast i patronhölster storlek och är godare) och även andra grillade saker.

Så jag kommer att ha fullt upp som ni kanske förstår men det är ju roligare att ha fullt upp än att inte ha något att gör eller?

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Den är här

Publicerad 2011-04-12 08:53:08 i Allmänt

Nu så har medicinen äntligen kommit fram och jag har fått ut den så nu känns det rätt så bra.Det är ju klart att jag har ont men inte på samma sätt som innan så om man ser det på de viset så är jag rätt nöjd.

Men jag går ändå och väntar fram och tillbaka på att den nya doktorn ska ringa och berätta vad dom nu har tänkt att hitta på.

Jag har ju haft det jobbigt tidigare med nerverna ner till benen så ett tag kunde jag ju inte gå och fick åka rullstol  och alla trodde att jag var förlamad men så var det inte för det finns något som heter nervrötter och dom går ner i musklerna och när jag fick problem med ryggen igen så gjorde det att jag bröt kontakten mellan dom så det var därför jag inte kunde gå under en perioid.
Men nu som det är nu kan jag ju gå men har även andra "nervproblem" tex så i högra handen så känner jag ingenting jag kan stå och hålla handen i kokande vatten utan att jag ens känner någonting,en annan sak är att saker jag håller i högerhanden tappar jag oftast för att jag inte känner hur hårt jag nyper,

men nu har det hännt en annan sak det började för två veckor sedan då helt plötsligt då jag är på skolan så började jag tappa mobiltelefonen tre gånger och den åker i backen innan jag ens slagit nummret och när jag börjat prata tappar jag den också men det har jag vant mej vid men just denna dag när vi sitter och skriver så börjar jag att tappa greppet om pennan och jag kunde inte nypa fast den med fingrarna.

Så plötsligt händer de här : För två dagar sedan så jag satt jag och morsan hemma och kollade på film och jag hade svårt att röra armen och tänkte att jag var väldigt stel så jag ställer mej upp och rör armen och plötsligt så  vet jag inte vad som hände jag ingen kontroll av armen utan den viftade på hela tiden och jag försökte att hålla fast den men den skakade iaf och viste inte vad jag skulle göra men jag tänkte försöka härda ut ett tag innan vi skulle göra något och efter typ 35 minuter så då helt utan vidare så försvann de och jag kunde röra armen igen.

Så nu KRÄVER!!! jag att den där doktorn ska höra av sej för jag har just fått veta att han är expert på neurologi så nu borde han väl sätta fart för när jag sökte upp sjukstugan här i Storuman så har dom skrivit en akut remiss JUST TILL DENNA DOKTOR SÅ NU BORDE HAN TAN SITT ANSVAR!!!!!!.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Hoppas hoppas

Publicerad 2011-04-10 13:45:36 i Allmänt

Ja nu hoppas jag på att medicinen kommer i morgon för jag har helt slut som det är nu och det är ju en av dom viktigaste medicinen som jag har för att klara smärtan.

När vi ringde till appoteket så sa dom att dom lämnat in de till resesevise och att dom skulle skicka upp medicinen när dom fått någon körning hit upp ( det menas med att dom inte skickar upp medicinen så länge som dom inte har en körning hit med någon patient) Så har jag otur som jag oftast har så kan det dröja innan jag får den.

Men jag försöker hålla mej uppe och håller på att skriva lite saker som ska skickas in till vk och vf vi får väl se om dom nappar på de men jag vill inte säga mer än så kort och gott.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

sova

Publicerad 2011-04-06 12:37:11 i Allmänt

I några veckors tid har jag ju haft den här konstiga smärtan som nästan ingen kan förstå sej på och jag har ju väntat på att doktorerna från Umeå ska ringa och säga nåt och doktorerna i Storuman säger att dom inte har kunskapen för att klara av i mitt fall så jag måste gå och vänta.Men nu har det blivit värre för det har blivit så att när jag har jätte ont så då om jag ska läsa något tex när jag är på skolan som det var igår så när det värkte som mest så då blev texten på papperet alldelens suddiga och det spelade ingen roll på storleken på bokstäverna jag kunde inte läsa helt enkelt.

Så inatt har jag sovit skit dåligt jag när jag  legat på ena sidan och somnat så efter typ fem minuter så och det värkte så jag la mej på andra sidan och det blev likadant då testade jag ligga på rygg  men det gick inte heller så det har inté blivit mycke till sömn inatt.

När klockan blev 8 for jag och morsan upp på sjukstugan och bad dom ta prover och kolla men det var inga bakterier som dom kunde se i snabb analysen men för säkerhetsskull så då skickas provena ner till Umeå för att dom ska gå igenom de mer nogrant.

Men jag sjukskrev mej från skolan med tanke på hur jag mådde då men nu har jag beslutat att fara dit och se vad som händer på mentorstiden åtminstånde.


Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Nu är det nog!!!!

Publicerad 2011-04-05 11:10:18 i Allmänt

För några dagar sedan:
Jo jag har ju sparat pengar på banken och det har gått rätt bra så jag kände att när farfar(världens snällaste man) kom in på mammas jobb och berättade att han inte hade råd att köpa en bärbar dator till lägenheten och skulle så gärna vilja ha en och kunna vara ute på nätet han med så jag sa inget till farfar utan jag gick in på It-foryou och köpte en enklare variant av dator för farfar har inte så stora krav på vad datorn ska kunna göra så jag valde en dator som var billigare men ändå så har den allt de farfar behöver.

Så när farfar öppnade packetet så förstod han ingenting och han trodde först att jag lånade ut datorn till honom men när jag sa att det var hans egna dator och jag sa till fafar "Du har alltid funnits där när man behöft hjälp och sträckt ut en hjälpande hand och tröstat en om det behöfts och att du betyder mycket för mej och det är därför jag ger dej datorn"

Farfar började smått att gråta när han fick höra de och han sa att han inte med ord kunde säga hur tacksam han var, Och jag sa att det ingår en datakurs också så efter att han torkat tårarna och kramat om en så då satt vi lite snabbt och jag lärde honom lite av grundkunskapen men jag sa också att det tar ett bra tag innan börjar att komma igång på riktigt och att vi skulle öva mer sedan.

Så nu vet ni min goda gärning!


ÅTER IDAG!!!!!!

Nu har det gått över tjugo dagar sedan dom skulle höra av sej så jag ringde i morse till ortopeden och frågade vad dom riktigt höll på med och då svarade sjuksköterskan att hon skulle lägga in en lapp till doktorn om mitt ärende som om de skulle hjälpa när man annars söker dom med ljus och lyckta och inte får tag på dom och att det senare visar sig att läkaren är ledig.Så jag har inte så stor förtroende om att det kommer att hända något.

Jag ska börja lite smått att skriva in en anmälan men jag ska också skicka in till tidningarna och berätta hur dåligt dom har behandlat en inom vården och hur länge jag fått vänta för det finns en lag som säger att det ska högst ta tre månader innan man får träffa doktor i mitt fall har det gått sju månader så jag tror dom har lite svårt att svara på de vi får väl se vad det leder  till.

Ha en fortsatt bra dag!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela