sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Nyår!

Publicerad 2011-12-31 11:41:17 i Allmänt

Ja det är konstigt att ännu ett år har gått och att det är nyårsafton i dag. Det kändes ju som det bara var för några dagar sedan men tiden går fortare än vad man tror.

Jag och min mamma har valt att vara hemma och vänta in tolvslaget det blir bäst så eftersom att jag har så besvärligt med ryggen.

Vi ska äta och se Grevinnan och bekänten förstås och invänta tolvslaget.

Ha ett gått nytt år och bra fortsättning på nästa år !!!!!!!!!

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

en förendring

Publicerad 2011-12-29 10:19:22 i Allmänt

Ursäkta den dåliga uppdateringen den sista tiden för jag och morsan firade jul hos min mormor i Vindeln och det dåliga vädret gjorde så att man inte fick internät att fungera så jag kunde inte skriva.

Ja nu var Julen över och vi hade de jätte trevligt synd bara att jag hade så ont i ryggen så jag gick undan då och då och la mej på sängen så det gick att härda ut.



Den 27/12 träffade vi ortopedläkaren igen och jag blev förvånad från att ha varit som en känslokall typ till en som värkade bry sej om en.

 Förut när jag träffade honom var det som han inte ens brydde sig som om att han var ett stenanskikte.Nu när jag träffade honom så var han helt annorlunda han ville hjälpa mej på bästa sätt.

Efter att han undersökt mej så ringde han till Hud & plastikkirurgen för att få en läkare att titta på såret på ryggen som jag haft i 6 månader.
Först verkade det som att det inte fanns någon läkare ledig som kunde titta på såret men då sa ortopedoktorn ifrån "De är ju helt vansinnigt att han som ska behöva åka hem idag och sedan komma tillbaka om några dagar"
Till slut kom det en doktor som tittade på såret och han trodde att det mästa av min ryggsmärta kommer från såret jag fick medicin utskrivet och nu är det bara att vänta och se om det blir bättre.

Nu ska jag hem och ta de lugnt man har ju trotts allt Jullov :)

Tack för titten välkomen åter!!!!

Sampe

Inget svar

Publicerad 2011-12-21 10:23:23 i Allmänt

Efter att läkaren tittat på bilderna så blev de inget roligt besked som Läkaren hade att ge mej.Han kunde inte direkt hitta felet varför jag hade så ont .


De kändes inge bra att få höra de jag hade ju hoppats på att dom kanske skulle hitta felet och att det gick att göra något åt problemet.


Läkaren sa även att han skulle skicka en remiss till handkirurgen i hopp om att dom kanske kan förklara varför jag inte har någon känsel i högra armen.


Efter läkarbesöket så åkte vi för att äta på en Restaurang och medan morsan beställer gick jag in på ICA för att köpa en krydda.När jag står i kassan för att betala ringer telefonen där det står Dolt nummer oftast så är det från Sjukvården så  även denna gång.


De var en sjuksköterska som jobbade på Ortopeden ,dom hade fått in en remiss från Läkarna i Storuman om att jag ville få en tid hos ortopeddoktorn med tanke på att jag haft ett trycksår på ryggen i 5 månader utan att de läkt och hade väldigt ont. Jag bad henne vänta så kunde betala och när vi börjat prata så ville hon informera jag skulle träffa ortopeddoktorn den 27/12 för att kanske gå vidare och försöka hitta felet. En  sådan smärta som jag har nu och trotts att jag opererat ryggen fyra gånger tidigare så är denna gången den värsta av alla.


Jag har ju lärt mej under åren att härda ut och försöka  sova med smärta men denna smärta är helt omöjlig att kunna sova med,ibland så gör de nog ont att bara ha på mej en tröja eller att jag lutar mej tillbaka.


Nu hoppas jag att när jag fåt träffa läkaren den 27/12 att dom kanske hittat något som kan vara orsaken för jag kan hantera svaret hur de än blir bra/dåligt


De värsta för mej är att inte veta vad som kommer att hända.

 


Tack för titten välkommen åter!

 

Sampe

 

 

 

färd ner över

Publicerad 2011-12-19 10:05:14 i Allmänt

I dag så åker jag och morsan ner till min mormor i Vindeln för att jag sedan i morgon ska träffa Neurokirurgen och få svar på bilderna från Magnetkameran.

Det här kanske låter lite tokigt men jag önskar verkligen att dom har hittat något fel så jag kan få någon förklaring till varför jag har så fruktansvärt ont!! Och för att BEVISA för olika läkare som inte trott på mej och tyckt att den här undersökningen var helt o nödvändig och velat dra ner på medicineringen utan att ta reda på all fakta först.


Om dom nu hittar felet och kan göra något åt de även om det är att jag måste opereras så är jag villig att göra allt som kan hjälpa att jag ska få mindre värk för det tar på kroppen att gå med smärta dag som natt och bara kunna sova högst en timme per natt man blir helt slut och orkar som inte tänka eller hänga med i skolan.


Nu är det dags att packa ihop här och fara hem och packa det sista innan vi åker ner över i denna snöyra.

Tack för titten välkommen åter!

Sampe

Julens goda gärning

Publicerad 2011-12-16 08:27:52 i Allmänt

Jag tycker de är synd om dom personer som har funktonshinder och har en tuff vardag.
De finns en kvinna på dagcenter som har en tuff vardag och som andra kanske inte tänker på och som andra ”vanliga” personer glömmer bort över Julen. Denna kvinna brukar så fort hon ser mej springa fram till mej och vill ha en kram och när man har gett henne kramen så brukar jag säga tack så mycket och hon skiner upp som en sol och sedan springer hon skrattande tillbaka till dom andra i gruppen.



Nu tänkte jag att det är inte många som kommer ihåg såna här personer och det som andra ”vanliga” personer inte tycker att de är något att ge någon en kram men för dessa personer som har det tufft och att man ger dom en kram för dom är det som att vinna 1 miljon på lotto. Nu i dag så tänkte jag åka och köpa en liten julklapp och slå in till henne och fara och ge henne den.



Tack för titten välkommen åter!

Sampe

Så DÅLIGT!

Publicerad 2011-12-15 10:05:25 i Allmänt

 

Jag tittade på nyheterna nu på morgonen som jag alltid brukar jaga och ser att SVT har startat på nätet något som heter Brottspejl .De är ett program som jämför alla Brott som har anmälts i dom olika komunerna/ Länen och hur många som klarats upp  och Västerbottens län är de län som är sämst att klara upp brott i Sverige.

Men man måste ändå tänka på att de finns ju inte så många poliser här gemför med ner över i landet men det är ändå bedrövligt att så få brott uppklaras .


 

I dag är det inte en direkt höjdar dag för mej har en rygg som Värker!! Det känns som om att ryggen kommer att gå till historien innan jag får svaret på magnetkameraundersökningen den 20/12 men försöker ändå att härda ut och försöker att tänka på någonting annat.

Jag ska verkligen försöka ännu mer  ta mej till skolan fast att jag har ont för om jag inte är på lektionerna och lär mej något så lär jag inte få några betyg heller och andra har ju så himla höga krav på sig själva om att få MVG/VG, de ända jag försöker klara är att få godkänd så skulle jag klara de så blir jag överlyckligg.

Så det är bara att kämpa på!¨

Tack för titten välkomen åter!


Sampe

Lucia!

Publicerad 2011-12-13 09:29:45 i Allmänt

Ja idag var det ju Luciadagen och då brukar man ju ska lussa för sina föräldrar och när jag var liten brukade jag göra de så i morse så hittade jag en Stor vit tröja och ett stearinljus men jag har ju dåligt minne, jag sjöng så långt jag minns texten men det blev iaf ett mini lussetåg.

De är typiskt jag kan ju aldrig kan vara i skolan och jobba men nu när jag då känner att jag ska kunna försöka ta mej till skolan , jag koll schemat visade det sej att jag inte har inga lektioner.

När klockan var 11:30 gick jag över till bollhallen för att se vad dom höll på med.Dom hade både innebandy och handboll.De  var en massa folk där både dom som skulle spela i något av lagen  men även många åskådare,de va riktigt kul att kunna vara där

 Klockan slog 12:00  ett luciatåg från Stensele skola  kom in och sjöng många sånger  men efter ett tag kände jag att behövde gå hem

 tack för titten välkommen åter

Sampe

 

Snöar

Publicerad 2011-12-10 11:40:54 i Allmänt

Sitter in snöad och kan inte ta mej ut för det är så mkt snö och vi har en enorm plogvall bakom bilen så det blir nog att vara inne idag.

Även om det inte hade snöat så skulle vi nog vara inne för mamma mår inge bra och jag mår inte heller bra alls jag har så ont i ryggen att jag knappt kan ha på mej en tröja eller luta mej mot något för att det gör så fruktansvärt  ont !!! Jag har knappt sovit någonting pga värken i ryggen  .

Tack o lov att vi inte behöver åka hem i de här vädret för de är nog så jobbigt att åka bil så långt och den tid de brukar ta men att åka bil ända hem i de här vädret skulle vara en mardröm.

Vi får se vad som händer.

 

Tack för titten välkommen åter!!

Samped

Dagen efter

Publicerad 2011-12-09 16:23:25 i Allmänt

Igår gjorde jag äntligen efter lång väntan Magnetkamera undersökningen.

 

Det var lite jobbigt eftersom att jag har inte kunde ligga på rygg och  så dom gjorde som en ring med Fetvadd så själva såret inte tog i britsen.

När allt var klart och jag fick åka upp på avdelningen där jag hade alla mina saker. Efter ett tag kom en läkare in och sa ” ni ska sova på patienthotellet i natt” Varför ska jag göra de? ”eftersom du har varit sövd så ifall du skulle börja må dåligt så ska man hinna hit fort”Jag blev då förbannad de är ingen som har sagt att vi skulle måsta sova på hotellet och jämt annars när jag varit sövd så är det bara att fara när jag väl vaknat. Läkaren sa ”okej du får fara men inte förrän klockan 21:00”  När han hade gått så var jag förbannad som bara den och jag sa åt morsan att vi går en sväng i korridoren och det blev min räddning,jag träffade då på en doktor som opererade mej 1999 men också den läkare som sa att vi måste stanna till 21:00, läkaren från 99  frågade hur jag mådde? Jag är arg och förbannad. Varför då?  Att jag inte får fara hem till mormor förrän vid nio!! Ja då säger vi så här du får fara iväg 19:00 och när jag kollade vad klockan var så var den 18:45 så de kunde jag stå ut med.

Jag får inte veta vad bilderna från kameran ser ut förrän den 20/12 och tidigare under dagen träffade vi honom som snabbast och jag berättade mina problem, han trodde inte att bilderna kommer att visa vad som är fel och om dom kan göra något åt de.

Jag hoppas verkligen att han har fel och att dom hittar vad som är fel med min rygg det spelar ingen roll om det är så att jag behöver opereras bara jag kan få ett svar  för det är ju konstigt att jag får ett trycksår på ryggen och värk som är olidelig bara under en natt trotts att jag inte kan ligga på rygg och om dom inte hittar något direkt fel så kommer jag att få väldigt stora problem med att läkare vill trappa ner på medicinen.

Undra hur läkarna tänker om man nu har ständig smärta dygnet runt och äter en massa mediciner som knappt hjälper och det blir inte bättre om man ska trappa ner på medicinerna då får man ju ett ännu värre helvete till liv med all smärta som kommer att öka.

Dom läkarna har ju inte varit med om de själv och vet ju inte hur ont man får ha de dag ut och dag och blir allt sämre och sämre, för visste dom de så skulle dom anstränga sej för att kunna hjälpa mej eftersom dom då skulle vet vilket helvete man får ha de varje dag och timme.

Tack för titten välkommen åter!!

Sampe

Bara en dag kvar

Publicerad 2011-12-07 11:04:05 i Allmänt

Nu är det bara denna dagen kvar att stå ut med denna fasansfulla smärta för i morgon klockan 13:30 sövs jag ner och 14:00 börjar undersökningen och det brukar ta minst 2 timmar innan de är färdig och att jag hamnar på uppvakningsavdelningen.

Efter att jag gjort röntgen kommer jag nog ha VÄLDIGT ONT!!! i ryggen eftersom jag har inte kunnat lega på ryggen på 4 år för de har gjort alldelens för ont och nu ska jag måsta ligga på ryggen i över två timmar det kommer att va ett riktigt HELVETE!!!!!! För jag känner ju inte så mkt när jag är sövd men det är när jag vaknar som jag känner av all smärta. Det spelar ingen roll de måste göras om jag nu ska få något svar på om vad som håller på att hända inne i ryggen och om det går att göra något åt problemet.

Jag är buredd på allt även om det visar sej att jag måste opereras för som jag har det nu är det ingen direkt livskvalitet

Det är inte förren den 20/12 jag får träffa Neurokirurgen Tommy Bergenhem för att få något svar.

Jag hinner nog inte skriva i morgon det är mycke som ska göras innan själva undersökningen vi får se.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Vad ska jag göra?

Publicerad 2011-12-06 10:26:01 i Allmänt

Jag vet inte vad jag ska ta mej till med smärtan i ryggen det tar kål på mej och nu är det fjärde natten i rad som jag inte fått sova nästan alls och jag är helt slutkörd orkar ju inte nästan att göra något när man inte får sova.

Vid 11 tiden så ska jag och morsan upp på sjukan för att träffa en dietist.Hon lär väl inte bli så glad över att jag inte går upp i vikt men jag har ätit allt som jag ska och jag sa förra gången att hur lätt är det att gå upp i vikt när man har sådan smärta i ryggen dygnet runnt som tar all min energi?De va som hon inte hörde vad jag sa och började prata om en massa annat.

Hur som helst så blir det i morgon som jag och morsan åker ner till mormor i Vindeln och sover över där inför magnetkameraundersökningen den 8.Vi kommer att prata med dom innan att dom måste bädda britsen med något mjukt som jag ska ligga på för de har hänt tre gånger tidigare att jag fått trycksår på ryggen när jag gjort undersökningar tidigare och det är inte kul för fem öre för de gör djävligt ont!!

Vi får se vad som händer.

Tack för titten välkomen åter!!
¨
Sampe
 

Mer än vanligt

Publicerad 2011-12-05 10:40:04 i Allmänt


I går så träffade jag och morsan min bror Jonny och hans son Aron.De var jätte roligt men Aron var lite blyg men det märktes hela tiden att han tycker att Pappa är bäst!! Vi åt mat på Trean för att dom senare skulle åka med bussen till Lycksele.



Denna natten har varit den värsta på länge pga att det värker i ryggen mycke värre än det brukar göra så det blev inte mycke sova.

Det blir ingen skola för mej idag.Jag glömde ringa sjukstugan klockan 8 för att få en tid för att dom ska lägga om såret på ryggen.8:30 ringer jag och dom ringde upp 8:50 och det var nästan omöjligt att få en tid men till slut så skulle jag få komma dit 14:30 men det är en dubbel bokning så jag kommer att få vänta länge men det var den ända tid dom hade.

Nu när jag ska göra magnetkameraundersökningen så hoppas jag verkligen att dom kommer att hitta vad som är felet så jag inte ska behöva gå några år med denna smärta innan dom kommer på vad det är.Jag har ju varit med om de 4 gånger att läkare inte trott på mej och sagt att det bara är psykist eftersom att dom inte kan se något från utsidan och inte velat göra någon mer undersökning och det alltid slutat med Akuta operationer så jag vet vad jag pratar om.

Det blir svårt att försöka stå ut tills dess men man måste försöka iaf.

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Huset

Publicerad 2011-12-03 11:39:07 i Allmänt

Tänkte skriva igår men jag hann inte med att göra de.


Igår så kom det huset/garage som är till min prmobil som jag ska få men själva permobilen kommer inte nu men det är viktigt att huset/garage är på plats eftersom att permobilen kräver förvaring där lägsta temperaturen inte får vara lägre än 5+ grader.

Nu är de fixat så jag har att kunna förvara den nu kan permobilen  få komma när som helst men kvinnan jag pratade med sa att de nog inte skulle kunna komma förren efter jul/nyår så nu är det bara att vänta.

De känns konstigt ändå att tiden går så fort.De kändes ju nästan som att de var julafton för några dagar sedan och nu ska man måsta komma på vad man ska ge i julklappar.

I dag så skickar jag iväg papper som ska till försäkringskassan.Det är en hel del papper man ska måsta fylla i och de är konstigt så mycke papper man fyller i och får så lite tillbaka men man måste ju leva så varje krona som kommer in är ju bra.

Tack för titten välkomen åter

Jobbar ändå

Publicerad 2011-12-01 11:44:18 i Allmänt

Jag var ju på skolan idag. Jag är var på skolan fast jag har smärta som är på max för jag försöker att ha något annat att tänka på det är inte lätt men jag försöker iaf.

Det känns så jobbigt att hela tiden då jag är borta från skolan och att jag hamnar efter och det är inte så kul att inte klara av att ens få Godkänt på betygen i flera ämnen för jag har inte högre krav med tanke på min situation jag är ju inte ens där 1/4 av den tiden som andra elever är så det är nog inte så konstigt ändå.

Jag kommer nu att åka hem och se på tv ta de lugnt och hoppas att det är bättre än imorgon.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Fel :(

Publicerad 2011-12-01 07:59:54 i Allmänt

Arbetsterputen kom hem till oss idag för att jag skulle prova luftmadrassen men det var ingen höjdare.Den hade inte en elmotor som förflyttade luften efter hur jag ändrar läge utan vi fick pumpa upp den själva utan någon elektriskmotor och sedan släppte vi ut luft tills den kändes någorlunda att ligga på.

Jag fick se på nyhetsmorgon om den man som var med om en motorcykelkrass och blev förlamad drån bröstkorgen och ner över och hade jätte svåra smärta i hela ryggen.det var ju tänkt att han skulle få operera sig här i Sverige men i sista sekund blev det inställt.Efter de så krigade han för att få de gjort men då skulle man måsta ta hit en världsberömd Neurokirurg från Amerika men då sa Landstinget NEJ!! eftersom att de skulle kosta 2 miljoner kronor och de var dom inte villiga att lägga ut för en enskild person.

Den som hela tiden tror att det inte är så jobbigt att vara sjuk den personen vet inte vad dom pratar om och jag fattar inte hur dom kan säga Nej till en sådan sak för att ha smärta som bara växer och växer och de finns en lösning på att de ska lindra smärtorna.

ibland så blir man sur.

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela