sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Föreläsning??

Publicerad 2010-12-30 14:46:59 i Allmänt

Jo för några dagar seda n så träffade jag Stina fjell och hon har blivigt anställd på Ica både här Stensele och Ica i Hemavan  och hon har hand om allt godis i butiken hon fyller på där det håller på att ta slut och ser om det behövs beställa mer av dom sorter där det håller på att ta slut.Men det är inte bara att fylla på och beställa utan hon måste fylla i en massa papper sedan så måste hon kolla så allt godis är färskt så hon har det hon gör.

Men återigen till de jag tänkte berätta, då frågade jag  Stina om hon trodde att det fanns något som jag skulle kunna klara av i butiken? Men säger hon inte ska du ta ett sådant här jobb utan hon sa att hon tyckte att det jag skulle jobba med  att fara runnt i Sverige och föreläsa på skolor och inom sjukvården.

Först tänkte jag vad ska jag föreläsa om? Då sa Stina att du har ju gått en sådan kamp gentemot din" alltså jag"
sjukdom och hur man lyckas att ta sej igenom en sådan här situation.Hon sa även att det är ju guldvärt att få tips av dom som varit sjuk och då kanske läkarstuderande eller dom som redan är läkare öppnar ögonen och lär sej att trotts att du är barn så måste doktorn/doktorerna lära sej att lyssna på vad man säger och inte bryr sej om vad man säger för han( som i mitt fall) som då när jag var 17 år och 11 månader så då pratade ju läkarna överhuvudet på mej.MEN När jag just fyllt 18 år redan dagen efter så då började dom prata med mej och då fjäskade dom till sej.Det tycker jag är konstigt att om man nu är 17 år och 11 månader då hördested att jag var ju barn och jag visste inte vad jag pratade om. Sedan när man då fyllt 18 då hörs det att man var var ju vuxen.
Hur i helsicke tänker dom jag vet ju lika mycket när jag var 17 år och 11 månader så jag får väl se vad det kan bli av de hela

Om och då säger jag om det skulle vara någon som skulle vilja att jag föreläsa så nog ställer jag gärna upp bara jag vet i förväg det är väl ända.Jag tror inte att det kommer att hända men man kan ju alltid drömma....

Tack för titten välkomen åter!!!

Sampe

Ännu ett år..

Publicerad 2010-12-28 12:48:15 i Allmänt

Det har gått 17 år  sedan  min och mina syskons pappa dog och det är i dag samma datum och månad så man är inte direkt på topp om man säger så.Här har jag tagit en bild på pappas grav

I dag så har det varit fullt upp här på morsans jobb för dom har haft snöskoter förarbevis både i går och idag.Dom flesta gjorde bort själva körningen i går och skrev provet idag men det finns sex stycken som inte har kört och dom har heller inte gjort provet så jag kan förstå om dom är nervös.

Jo anledningen till att jag är här beror på att jag håller ju på att skriva på min bok men det är en hel del man måste berätta så det tar tid och ifall jag skulle vara hemma så då skulle jag nog säkert ha gjort något annat men nu är jag ju här så då passar man ju på och försöker att ta sej någonstans.

Ikväll är vi ner bjudna till den förredetta polisen Örjan och hans hustru men hans bror bor även där och dom har lovat att laga mat bara jag försöker att ordna det här med tv-n det är en massa kablar och hur man ska koppla in dom jaja det löser sej nog.

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Jul !!!!

Publicerad 2010-12-25 13:22:24 i Allmänt

I går så hann jag inte med att skriva här på bloggen för det var så mycke vi skulle fixa innan gästerna skulle komma.Vi blev 8 stycken och det var trevligt vi började ju med att fika och då så får min kusin jesper sin förlovningspressent av mej Det här är jesper då han fick sin förlovningspressent av mej Det jag gav honom var ett par kalsonger med ett hänglås på för nu måste han ju lära sej att hålla sej fast vid en och samma tjej  och inte ha flera åt gången.Så anledningen till att han fick dom var ju därför och det fanns ju tre nycklar en skulle tjejen ha och en nyckel skulle hans mamma ha och en nyckel skulle ju mormor för och varför de ?? Jo han måste ju få låsa upp och gå och kissa någon gång :)

Efter att vi fikat så då var det dags för Kalle och dom flesta satt ju och såg de trotts att vi vet vad som ska hända men varje år har dom ju några ändringar så man ser ju inte alltid samma så i år var det med några nya stjärnor men dom kan jag inte namnet på.
Efter kalle så skulle vi äta och det fanns en hel massa köttbullar och annat kött ja jag kan inte räkna upp allt.

När vi hade ätit så då gick vi in i tv rummet och detta var vad vi såg Detta är våran julgran och alla våra julklappar 2010 så när alla kommit på plats så då fick min morbror dela ut julklapparna och det är ju lite annorlunda när man fyllt 18 då ska man ju hetas vara "vuxen" och i våran släkt så ska vi inte ge dom vuxna julklappar men jag fick en hel hög med julklappar så jag vet inte om dom hade glömmt hur gammal jag var men inte är jag ju så dumm att om dom nu redan köpt ett paket och just gett mej de så står jag ju inte och säger att jag är arton.

Senare så efter de så for dom hem och det var bara att gå och lägga sej så man kan inte säga annat änn att det var en bra dag.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Julspex

Publicerad 2010-12-22 13:17:32 i Allmänt

Ja i dag var det ju dags för luspens så kallade julspex och jag var ju tidig som vanligt så jag visste ju att det skulle hålla på ett tag så då innan gick jag och hämtade min specialstol som jag har pga min rygg mm och jag var den ända eleven förutom dom som skulle uppträda som fick komma in och ta plats innan dom börjat och dom höll på att repetera och jag ger dom mvg i betyg det var väldigt bra.

nacka om en sak som jag hade tur med i går då ringde  dom från ett företag som skulle laga min stol för av någon anledning gick det inte att höja eller att sänka stolen och dom fick jobba ett bra tag innan dom till slut lyckades laga den så jag utnytjade ju självklart stolen och dess funktion så jag höjde upp den till max och satt mej i ett hörn och när dom andra kom in och fick ta plats så är jag ungefär en och en halv skalle högre än dom andra så fast jag satt så långt bak så hade jag full sikt på dom uppträdande.

Så imorgon ska vi fara ner till mormor och fira jul som vanligt där kommer även En av mina mostrar och min kusin som nyliggt har Förlovat sej så ett STORT STORT GRATTIS!!!!

Men det är inte bara dom som också kommer att vara där utan min andra moster och hennes man och min kusin kommer också vara där så vi blir ju ett gäng hoppas bara att det blir trevligt.

Nu ska jag bege mej ut i kylan och inhandla några julklappar till men det lär inte bli så dyra för det är ju  änndå 

                                                      "
TANKEN SOM RÄKNAS"

                      Om jag inte hinner skriva mer innan så önskar jag alla en riktig GOD JUL!!!!

Tach för titten välkomen åter!!!

Sampe

Klantarsle Idiot

Publicerad 2010-12-20 10:35:52 i Allmänt

Ja vad annat kan man säga i går så var jag ju på ica för att handla lite mat och då ska jag gå och hämta nudlar och då när jag böjer mej fram till dom så rammlar telefonen ut och den föll HÖGST 40CM ner i golvet och när jag tar upp telefonen igen så då när jag vänder på den så då har jag mer än halva displayen sprucken ( Om ni inte vet så en Iphone har bara display du styr med fingrarna det finns inga knappar bara en stor display) så ni kan fatta att med halva den trasig så kan man inte se nå mycket. Men när jag ringer till mediamarkt och berrättar vad som har hännt så säger dom att det inte ingår i garantin och om jag vill få den lagad så måste jag betala själv.

Men om jag har tur så kanske nu säger jag bara kanske att om vi har tur att det går inom hemmförsäkringen och  det hoppas jag 
VERKLIGGEN!!!!

Så i dag ska jag forska ifall det ingår eller ej det lär nog ta lite tid för man ska måsta ringa en massa samtal till försäkringsbolaget och till Mediamarkt så jag har lite att bita i...

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

När ska dom fatta

Publicerad 2010-12-15 11:54:37 i Allmänt

Jag ber tusen tusen miljoner om ursäkt för att jag inte uppdaterat bloggen på evigheter men jag har mått så in i H-vete dåligt pgr all smärta jag har inte kunnat vara så mycket i skolan som jag velat och jag har inte kunnat göra andra saker som jag tycker om att göra så nu är jag verkliggen DESPERAT!!!!

Läkarna tycker ju att jag har nog med mediciner som jag har nu men det är inte ens en bråkdel av vad jag har haft för som det är nu jag får inte sova om nätterna orkar knappt vara i skolan orkar inte heller vara aktiv socialt för jag orkar inte hänga med det här tar livet av mej.

Men vad ska jag behöva göra för att läkarna ska förstå mej och min smärta för dom säger ju att "Det är ju inte bra att äta så mycket mediciner då orkar man ju inte tänka "  eller "Att man blir så beroende av medicinen" MEN om jag nu har sådan smärta och allting blir lidande av de vad ska man inte kalla de annat än tortyr för jag är hellre beroende av medicin och kan vara aktiv i livet än att jag ska måsta ligga och ha ont dygnet runnt.

Dom har även pratat och bestämt över mitt huvud att jag ska måsta komma ner till Umeå och då ska dom dra ner ytterliggare på medicinen jag undrar bara hur vissa IDIOTER tänker? Om jag nu har en massa smärta och det finns medicin mot min smärta vadför ska man då inte kunna använda den om det fungerar nogorlunda bra?

För ortoped doktorerna har sagt åt mej att dom kan inte operera mej någon fler gång i ryggen så det går bara mobilicera min värk med mediciner men då medicindoktorn har ju andra åsikter och inte lyssnar dom på en när man pratar för så fort jag öppnar munnen så avbryter han mej så jag hinner ju inte säga det jag vill ha sagt så det tycker jag är fräckt gjort av honom
Jag önskar att jag fick tillbaka min rätta medicindoktor som då lyssnar på vad man säger.

Men men vi får väl se hur det blir nu ska ni inte behöva höra mej klaga längre för denna gången.

Tack för titten och välkomen åter!

Ssmpe


Vad ska jag göra??

Publicerad 2010-12-07 09:44:04 i Allmänt

Jag ber tusen tusen gånger om ursäkt att jag inte skrivit här på bloggen men dom sista dagarna har jag inte ens orkat med att ens se på tv på grund av all smärta så just nu känns det så djävla skit  Men jag har bestämnt mej för att jag ska försöka ta mej till skolan och se om jag kan få någonting gjort där istället för att glo på tv hela dagarna.

Men det känns lite jobbigt att man har hamnat efter i skolarbetet så jag vet inte ens om jag kan få nått betyg i denna termin för jag vet inte hur jag ska kunna jobba ifatt de ni andra gjort??

Nä nu ska vi inte vara sån ryck upp dej för FAN : )

Det löser sej nog till slut det brukar de då göra

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela