sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Telefon möte

Publicerad 2014-04-30 12:31:20 i Allmänt

Idag var det ju tänkt från början att det skulle komma hem till oss en kvinna från habiliteringen och göra en undersökning där hon ska se vilka svårigheter jag har för att klara mej själv och vad jag behöver hjälp med för att kunna klara min vardag.
 
Det blev ändrat först att vi skulle istället idag ha ett telefonmöte men det blir så mycket svårare att kunna förklara hur saker och ting fungerar så vi bestämde att det blir på Onsdag nästa vecka som hon ska komma hem till oss.
Vi behöver denna undersökning för att vi ska kunna ordna med att morsan ska få vara min assistent och vissa kanske tycker det är märkligt att jag just vill ha henne men det är så pass komplicerat kring det här så det är nog bästa lösningen.
 
Vi kommer inte att fara ut ikväll för det första så är det ju kallt att behöva stå ute och för det andra är att jag har jämt så ont i ryggen på kvällarna och skulle jag vara ute när det är kallt så spänner man ju ryggen så då skulle jag få ännu ondare.
Det blir bra att få vara hemma där det är varmt och skönt och bara koppla av.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Ett mysterium??

Publicerad 2014-04-29 12:38:02 i Allmänt

Nu i morse ringde jag till smärtteamet för när jag pratade med dom igår om ett nytt recept på en av mina mediciner så sa läkare att det redan fanns ett recept på det men när jag pratade med apoteket så fanns det inte alls någonting där så dom skulle undersöka saken och sedan återkomma till mej.
 
Idag klockan 09:30 var vi uppe på sjukstugan för att träffa en läkare angående att det blöder från knappen på magen som det i normala fall inte borde göra.Det blev till att vänta nästan 1 timma efter jag fått tiden innan vi fick komma in och det var en helt ny läkare vi fick träffa så det tog tid att berätta om vad jag fått vara med om under alla dessa år.Hon undersökte mej och hon skulle både prata med dom i Lycksele men även med Umeå om en snabb tid att få detta åtgärdat.
 
Jag sa till den doktorn att det går extremt mycket fortare att hinna läsa ut hela bibeln innan man ens hunnit igenom 1/5 av alla mina journaler så då kanske ni fattar hur mycket det är att läsa sej igenom.
 
När vi var klara där åkte vi till Ica för att handla och det var jätte tufft för jag hade så ont och det skar i hela ryggen när jag rörde på mej men till sist var vi klara där. Efter det åkte vi till Storumans oas nämligen Kakbiten för "kakmonstret" (alltså jag) ville ha sej något gott att äta på ikväll.
 
Nu är jag ju hemma och tar det väldigt lugnt och jag har tagit medicin så jag ska låta den verka innan jag kanske gör något.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Postivt besked!!

Publicerad 2014-04-28 09:30:56 i Allmänt

Jag ringde till dietisten nu på morgonen för att meddela vikten och jag berättade för henne om det här med att det gör så fruktansvärt ont i knappen när jag sprutar in något och hur mycket det blöder därifrån. Hon tyckte inte att det lät bra och hon frågade om vi pratat med någon läkare om det? Ja det har vi ju men den läkaren hänvisade ju bara till en annan som hänvisade till en tredje som man aldrig får tag på. Hon sa att hon genast skulle och prata med en läkare och lovade att ta tag i det här och kommer att ringa mej under förmiddagen för att berätta hur det går.
 
Det finns då vissa personer inom vården som VERKLIGEN bryr sej om en och gör rätt för sin lön!!
 
Nu idag ringde jag även till Smärtteamet för att dels beställa nya recept på två mediciner men också för att skälla på dom för när dom skriver recept på en medicin så skriver dom får tidigast hämtas ut ett visst datum men dom kollar aldrig att receptet räcker fram tillsdess eller att det inte är helgdag just det datumet som nu hade dom skrivit att jag tidigast fick hämtas ut igår när det var söndag hur smart är det på en skala?
 
Hur som haver skulle dom ordna det och skulle tänka på det i fortsättningen.
 
Nu måste jag lägga mej och vila det gör så ont.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Besviken på läkare

Publicerad 2014-04-27 08:37:18 i Allmänt

Jag blir besviken på läkarna som inte ens bryr sej om att undersöka varför det gör så ont och blöder i magen utan det dom säger  är "det är ju ingen farlig smärta" men jag fattar inte riktigt hur dom kan säga det när dom inte ens gjort någon undersökning för att ta reda på vad det är!
Nu måste jag byta kompress runt knappen 5-6 gånger per dag för dom är alldelens nedblodade så jag tycker dom borde undersöka saken innan dom säger att det inte är någon farlig smärta.
 
Det är ju inte så lätt för mej att kunna sköta det här med maten eftersom att det både gör fruktansvärt ont men blöder ännu mer!!!
 
Jag kommer nog inte att orka med att fara ut idag för dels är det ju nästan ingenting öppet annat än Ica, Konsum och bensinmackar men mest för att hålla mej så lugn som möjligt för att inte slösa med energi nu när det inte går så bra med maten.
 
Nu hoppas jag att läkarna tar tag i det här så man kan få något vettigt svar och att det går lätt att åtgärda utan större ingrepp.
 
Det är då tur jag kan sitta vid dator och va på nätet men även spela spel men det som är det tråkiga med det hela är ju att knappt börja spela innan jag klarat hela spelet men som tur finns det ju fler.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

teknikens under

Publicerad 2014-04-25 16:20:55 i Allmänt

 En av dom smartaste saker dom gjort inom tekniken är trådlösa headset så man inte behöver hålla i telefonen och man kan svara i telefonen även om man är i ett annat rum men det dumma är att man kan glömma vart man lagt telefonen men som tur är använder jag datorn och trycker på en knapp och då börjar den att låta så man hittar den igen. 
 
Det blev inte mycket att sova i natten som var pga svåra smärtor från såret på ryggen så jag känner mej helt slut på och orkar inte ens att göra någonting för jag är hur seg som helst i huvudet orkar inte ens hänga med på tvn när det är något program som är  Engelska.
 
Jag kommer nog inte att göra så mycket idag när man mår som man mår men som tur är ju att det blir bättre iaf.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Hoppas på det bästa

Publicerad 2014-04-24 09:52:19 i Allmänt

Jag fick höra nu på morgon på dom lokalnyheterna på 4an om hur dåligt Landstinget jobbat för att få vikarier men även att rekrytera ordinarie personal.Det är kanske inget lätt jobb men  det som gör mej arg och frustrerad över är alla patienter som blir lidande när dom drar ner på antalet vårdplatser pga personalbrist!!
 
Nu idag kommer dom att ringa igen från ortopedtekniska och jag ska få förklara hur jag skulle vilja att ryggdynan skulle vara och jag hoppas dom förstår så det blir rätt denna gången.
 
Det kommer även att ringde en kvinna som vi har avtala en tid då hon ska komma hem till oss för att se vad det är jag behöver hjälp med och vilka svårigheter jag har för att klara min vardag tex jag kan inte lyfta armarna ovanför axelhöjd för det gör ont i ryggen. Hon kommer sedan att skriva en bedömning till varför jag behöver assistenthjälp.
 
Vi fick även veta av henne att hon har pratat med läkaren på det där stället jag ska läggas in på och det är inte helt hundra än men det verkar bli i början av Maj och fram till i början av Juni som jag ska vara där på vardagarna för att få hjälp med både de ena och det andra och på helgerna få bo på Mormordelux hotell.
 
Det känns så skönt att det börjar hända något för jag har ju gått över tre års tid och gått väntat på få någon hjälp så jag hoppas verkligen att det blir bra denna gången och att min smärta minskar.
 
Håll tummarna!!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Nu är den här!!

Publicerad 2014-04-23 13:00:03 i Allmänt

Jag har idag varit och hämtat ut ett paket som innehöll en mjukisoverall och jag prövade den och visst den är lite väl stor men det fungerar då iaf så jag slipper få så ont i både ryggen och nacken.
 
Nu idag ringde jag till ortopedtekniska och fick prata med en sekreterare som skulle lämna ett medelande till han som varit med och gjort dynan att ringa mej när han kan för det går inte att jag ska använda denna för jag får mer ont när jag sitter i den än om jag är utan.
 
Sedan idag har jag ringt till sjukan för att be dom plocka ihop saker jag behöver för att koppla på/av droppet och dom skulle efter 12:00 lägga ut det i receptionen så det är bara att hämta.
Det blir inte så att jag orkar fara dit för att hämta så morsan åker dit när hon slutar så det löser sej.
 
Resten av dagen ska jag enbart ta det lugnt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

INTE NU IGEN!!!!!!

Publicerad 2014-04-22 12:27:14 i Allmänt

Jag har ju den senaste veckan haft fruktansvärt ont från såret på ryggen mycket mer än vanligt och nu vet jag varför såret på ryggen är VIDÖPPET NU IGEN!!!!!
Orsaken vet jag varför blir det ALLTID så att så fort såret börjar se bra ut så öppnar det sej igen och det är dom FÖRBANNADE SKRUVARNA i ryggen som är det (ursäkta språket) HELVETISKA PROBLEMET för så fort jag sprutar in något via sonden så gör det ju det ju så FRUKRTANSVÄRT ONT I RYGGENeftersom det trycker mot skruvarna som trycker mot såret.
 
Det är ju inte märkligt då varför jag har så svårt att kunna sitta ner och luta mej tillbaka för jag flyger rätt upp hela tiden det var därför vi kollade hur det såg ut i såret.
 
Nu till nästa bekymmer och det är ryggdynan jag har ju fått hem den igen men det fungerar inte nu heller den tar åt för mycket och jag måste nog få den omgjord för jag skulle behöva att den var längre så den täcker hela ryggen för om jag skulle vilja luta mej tillbaka så går det inte eftersom jag inte har något stöd.
 
Jag prövade ringa till ortopedtekniska men dom har ingen ledig telefon tid så jag prövar i morgon istället.
 
Resten av dagen kommer jag nog inte att göra så mycket eftersom det gör så ONT så fort jag rör på mej så det blir nog mest till att sitta vid datorn och ta de lugnt.
 
Nu ska ni slippa höra mej klaga.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Denna smärta!!!!

Publicerad 2014-04-20 13:23:29 i Allmänt

Jag blir vansinnig över denna smärta för jag kan inte ens ha långkalsongerna på mej utan att det börjar göra så FRUKTANSVÄRT ONT!!!!
Det minsta lilla när det tar åt förmycket bak på ryggen så börjar den fasansfulla smärtan och det märks att det är mycket nervsmärta jag har för bak på ryggen börjar det att brännas ungefär som när man sätter ner handen på en stekhet platta men denna smärtan försvinner INTE!!!
 
Ibland kan jag knappt ha på mej en ti-skirt och då brukar jag ta Sampe medicin vilket är en kylklabb som jag lägger på ryggen och lutar mej lite mot något så den håller sej kvar där.
 
Det är inte så mycket jag kan göra eftersom jag får så ont så fort jag aktiverar mej eller när jag sätter mej i soffan i rummet för att se på något går det bara nån minut innan jag måste upp igen så om vi nu ska se en film så blir den uppdelad i 1000 delar ni kanske förstår då hur länge en film räcker innan jag kunnat se klart den.
 
Nu idag så håller jag på att städa mitt rum lite eftersom på tisdag om arbetsterapeuten fått mitt medelande att komma för att göra en undersökning vad jag klarar av här hemma och vad jag behöver hjälp med. Det resultatet ska morsan ha med sej när hon och morsans chef ska träffa den som är ansvarig för det här med assistenter vilka som har rätt till de men också vilka som får jobba  på kommunen och med att få vara assistent.
 
Även om det kan tyckas att det är lite knäppt att jag just vill ha henne som assistent är att det är så pass komplicerat kring mej och jag har inte heller orken att förklara för den personen hela tiden vad som ska göras för morsan vet ju exakt vad som måste göras så det underlättar extremt mycket.
Vi får väl se hur det går.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Fungerar inte

Publicerad 2014-04-17 10:32:32 i Allmänt

När vi åkte hemifrån när jag skulle upp på sjukan så hade vi tv men när vi kommer hem så har vi ingen tv utan den säger bara att det inte finns någon signal.  Jag gjorde en nya kanalsökning men det hjälpte inte så jag frågade grannarna om dom hade tv som fungerade men det hade dom inte.
 
Nu ringde jag till dom som levererar tvutbudet i huset och en reparatör ringde till mej och frågade om vad som visades på bilden. Det enda som visas på skärmen förutom att den är svart står det ingen signal. Han skulle försöka se var felet var och sedan återkommer han till mej.
 
Jag hoppas han fixar till det för det finns ju rätt mycket att se på nu när det blir påsk så jag vill då inte bli utan tv för det jag gör om dagarna är ju att gå mellan tv och dator så ni kanske fattar varför jag inte vill vara utan den.
 
Vi f¨år väl se om det löser sej,.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Sampes gör det själv operation

Publicerad 2014-04-16 08:47:27 i Allmänt

Ja man kan kalla detta för en operation i sej inte för att jag söver mej utan gör det med bedövningsmedel istället så slipper man vänta på få någon tid på lassaretet när jag lika gärna kan göra det själv och jag slipper resan.
 
Det jag har gjort är att vi hade ju beställt efter en längre knapp/ peg och den kom förrgår så igår på morgon så åt jag ingenting för magen måste bara vara helt tom när jag gör detta.Jag förberedde allt och sedan tog jag ut vattnet som gör att den håller sej kvar och sedan var det bara till att sakta men säkert dra ut den men man får ta det försiktigt för det gör VÄLDIGT ONT om man skulle rycka ut den med våld..
 
När den var ute så tog jag den nya smetade in den med bedövningsmedel och stoppade in den i de hål som jag har på magen för det tar endast en halvtimma innan hålet börjat växa igen inifrån. När den var på plats var det bara att spruta in vatten så var det klart.
Det är för mej ingenting märkvärdigt att göra för jag är ju van mycket värre saker men för den som inte vet hur det är eller känns kan det nog va lite skrämmande.
Här är en bild på den knapp/peg som jag använde
 
Så här ser den ut när den är ny och som jag hela tiden har i min mage och om jag stöter i den så gör den VÄLDIGT ONT inne i magen jag har sagt det att det gör 10 gånger så ont att stöta i knappen än om någon sparkar mej mellan benen så då kanske ni förstår det lite bättre.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Ett lik i garderoben

Publicerad 2014-04-14 09:32:20 i Allmänt

I helgen så har jag sysslat med att städa ur två av mina garderober och jag är inte färdig än och det beror på att jag bara kan hålla på nån minut åt gången innan jag får så ont i ryggen så därför tar det sådan tid. Igår så kunde man nästan ha blivit ett lik själv och jag trodde nästan att polisen skulle komma för när jag står och städar så hittar jag en av mina gamla revolvrar som jag hade när jag var liten och jag testade att trycka på avtryckaren och det small till utav bara den!!!
Det visade sej va en av mina knallpulver pistoler som smäller extremt mycket mer än normalt så därför trodde jag nästan att polisen skulle komma.
 
Nu idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra om jag bara ska ta det lugnt eller om jag ska fortsätta städa nästa garderob det är ju så jobbigt när jag får så ont så fort jag börjar göra någonting. Jag längtar tills jag ska få fara ner till Sävar gården  för att se om dom kan hjälpa mej med smärtan för nu orkar man ju knappt göra någonting för nu går det lika dåligt att sitta ,ligga, stå.Det som gör MEST ont när jag går och framförallt går i trappen det kan verkligen ta livet av mej för det skär i hela ryggraden.
 
Om dom kunde hitta något som gör att jag får mindre ont så skulle jag bara vara tacksam!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

EN STOR SEGER!!!!

Publicerad 2014-04-11 09:20:00 i Allmänt

Nu under morgonen här ska vi ringt till smärtteamet och då pratade jag och morsan via högtalartelefon och berättade  hur vi känner att det känns som dom lurat mej hela tiden att jag ska få hjälp men det enda  dom hela tiden pratat om är nedtrappning.
 
Vi krävde att om jag ska läggas in där så visst att trappa ner vissa av medicinerna men då vill jag att dom antingen ger mej någon annan medicin eller annan behandling istället. Jag krävde även att innan jag ska läggas in vill jag ha en behandlingsplan som jag ska få innan så jag vet med säkerhet vad det är tänkt jag ska göra där.
 
Till slut efter att vi pratat i ungefär en halvtimma så gick dom med på våra krav så nu ser min framtid lite ljusare ut och det känns som en STOR SEGER att man fått igenom mina krav efter att ha gått och väntat i över tre års tid men jag vågar inte tro det förrän jag faktiskt är där och att det blir av.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Hur tänker dom??

Publicerad 2014-04-09 11:08:35 i Allmänt

Ja alltid ska man behöva klaga över något och det jag tänker på nu är att jag försöker hela tiden ringa smärtteamet för att få en läkare att skriva ut mer medicin.Jag fattar inte hur den läkaren tänker för om jag följer doseringen så räcker det hon skrivit ut i tio dagar och det är sedan jag som ska måsta ringa till dom om att skriva ut ett nytt recept man tycker ju att det borde väl ändå läkaren kunna göra själv utan att jag ska behöva ringa eller att hon skriver ut mer mäng men gör hon det NEJ hon skriver ut samma mäng!!!
 
Det är vansinnigt att man som patient ska behöva förklara för en läkare som ska vara "utbildad" på just det ämnet att man ska behöva förklara för henne hur hon ska skriva ett recept man börjar ju fundera på varför vissa läkare får lön fast dom inte gör det jobb dom ska göra för dom som blir drabbade är ju patienterna!!
 
Jag fick ett besked nu när jag pratade med dom som jag blir väldigtarg/besviken/förkrossad över som det verkar just nu som att jag ska lägga in för att trappa ner medicinerna och INTE få någon annan medicin eller någon annan behandling mot smärtan. Om det nu är så och jag fått det bekräftat och det är det jag gått och väntat på i över tre års tid är det dags för att koppla in media och skriva anmälningar till patientnämnden och kräva skadestånd för allt lidande jag fått ha genom åren!!
 
 
Nu idag kommer jag att hålla mej hemma som det ser ut nu iaf har för ont för att orka fara ut kan inte ens ha på mej ett par byxor för när det tar åt vid ryggen får jag ännu mera smärta så det är omöjligt.
Jag tar en timma i taget ibland en minut i taget.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Varför just jag???

Publicerad 2014-04-07 08:05:17 i Allmänt

Det jag tänker nu på är att om inte jag fick Cancern 1999 skulle jag heller inte haft några bekymmer med ryggen och massa smärta som tar kål på en.Jag skulle aldrig behövt ligga så mycket på sjukhus och även fast dom tagit bort Cancern och jag blivit strålbehandlat så har den orsakat allt lidande jag haft under alla åren.
 
En sak är att jag fick skolios från ingenstans till akut operation på mindre än tre månader och från början var det nästan ingen läkare som trodde på mej att jag kunde ha så ont.
Jag fick ju för över tre år sedan ett trycksår på ryggen som är ett trycksår inifrån för dom skruvar jag har kvar i ryggen skaver.När jag sprutar in någonting i sonden får jag fruktansvärt ont i  ryggen för skruvarna ligger i samma höjd bak på ryggen som sonden som jag har på magen så det trycker på skruvarna och skruvarna trycker mot såret.
 
Nu börjar jag fundera på en sak över det där stället jag ska läggas in på och det är att som dom från smärtteamet pratar nu så låter det som att jag ska läggas in där för att dom ska trappa ner medicinen och att det finns INGET annat jag kan få mot min smärta!!!
 
Det jag blivit lovad från början var att jag ska få hjälp med medicin att man hittar något som fungerar bra så man kan ta bort dom andra medicinerna.Jag har ALLTID sagt att jag GÄRNA blir av med en massa mediciner men då vill jag ha någonting annat som jag kan ta när jag har så ont och det tycker jag inte är för mycket begärt!
 
Om det är enbart är tänkt att jag bara ska vara där för att trappa ner medicin men inte få något annat istället så kommer det inte bli roligt för både min del men mest för dom för då kommer jag att prata med all media i världen om detta och bombardera patientnämnden med en massa anmälningar för så  här får det inte gå till!!
 
Ursäkta att jag klagar men det är ENORMT tufft för mej just nu har smärta som är mer än på max-nivå!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
.
 
 

Måste åtgärdas och ändras!!

Publicerad 2014-04-04 08:27:27 i Allmänt

 
Igår kom den äntligen ryggdynan jag väntat på så länge för sist jag pratade med dom från ortopedtekniska att den var på så kallat inpackning och den skulle skickas till mej när den var klar. Efter att jag hämtat ut den och kommit hem och öppnat packetet så skulle jag prova den men det är omöjligt att jag ska kunna använda den för den är så inpackad/vadderad att jag inte ens får plats i den och då är det illa så smal som jag är!!!
 
Jag ska nu under morgonen ringa och prata med dom om att dom måste lösa detta på något sätt för jag kan ju inte använda denna som den är nu.
 
Det var en läkare från det så kallade "smärtteamet" som ringde igår till mej för att höra om hur det gick med nedtrappningen av en av mina mediciner men så fort jag börjar prata så avbryter hon mej hela tiden och jag sade att jag inte gillar det här med nedtrappningen eftersom jag inte har någonting annat val som jag kan ta eller annan behandling mot denna ursäkta utrycket DJÄVULSKA SMÄRTA!! Hon svarade bara att nej det finns inget alternativ.
 
Hon pratade hela tiden så fort och krävde en massa svar på olika doseringar av mina mediciner men när jag skulle svara på det så avbröt hon mej hela tiden och lyssnade aldrig på vad jag hade att säga!
 
Jag kräver nu få veta vad det är tänkt jag ska göra på det där stället för om jag enbart ska vara där för att trappa ner medicinen och får jag inte någon annan behandling eller medicin istället så vägrar jag fara dit!!
 
Det är helt åt skogen att mán som patient ska behöva vänta så länge på att få hjälp och det senare visar sej att man kanske inte får någon hjälp som man gått och väntat på!
Om jag inte får hjälp så kommer jag att skicka in ytterligare en anmälan till Patientnämnden och kräva ersättning  och jag kommer att prata med Expressen och Aftonbladet och annan media för att berätta hur svensk sjukvård är eller snarare INTE är!!!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Nu står jag inte ut!!

Publicerad 2014-04-03 09:29:18 i Allmänt

Nu står jag inte ut längre det här med att det gör så ont när jag sprutar in någonting i sonden nu gör det så ont att jag inte pallar med längre och då är det illa!
Det känns som skruvarna håller på att borra sej ut när jag sprutar in någonting i sonden och när vi la om såret på ryggen igår så såg det värre ut så jag har ju bevis att något är fel och måste göras!!
 
Jag försöker nu jaga kirurgmottagningen i Lycksele för att höra med dom om dom kommit på en annan lösning med den andra sonden som gick ner i tarmen men som kom upp igen om dom kommit på något sätt att göra för att den ska ligga kvar på samma ställe??
 
Även som jag inte gillade den andra sonden eftersom det var bökigare men när den fungerade som den skulle gjorde det betydligt mindre ont än vad det gör nu!
 
Det märks att jag har mycket nervsmärtor för när det gäller ryggen så har jag även där stora problem det gör så ont att jag inte ens kan ha på mej ett par byxor för det minsta lilla det tar åt gör ursäkta språket HELVETISKT ONT!!!!
 
Smärtan kan jag beskriva som när man står och lagar mat på spisen och råkar sätta handen på plattat men det slutar ju göra ont efter man drar bort handen och man har ju väldigt ont ett tag fast i mitt fall slutar den brännande smärtan aldrig att upphöra!!
 
Nu ska jag försöka göra något även om det är svårt men det är nödvändigt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Otrevligt möte

Publicerad 2014-04-02 11:55:02 i Allmänt

Nu idag har jag varit och handlat på Ica som vanligt och sedan har morsan skjusat hem mej och burit upp handlingen eftersom jag egentliggen inte får lyfta mer än ett kilo med tanke på min rygg.
 
Klockan 12:30 ska jag återigen till tandläkaren för att fortsätta laga några tänder för anledningen till varför jag varit så mycket hos tandläkaren på sista tiden beror på att jag får så ENORM SMÄRTA i ryggen så för att kunna laga en tand så måste jag åka dit minst 5-6 gånger innan dom börjar på nästa tand.
 
Jag har pratat med tandläkarna här om jag inte kunde få fara ner till Lycksele ´till tandläkaren där och att dom gör så att dom söver ner mej så dom kan göra färdigt allt jobb på en gång.Tandläkarna i Lycksele vill inte det för dom tycker inte att det är nödvändigt och att vi ska köra på som vi gjort men det är ju jag som får plågas istället och jag har nog med smärta som det är.
 
När jag är hos tandläkaren så tar jag nästan aldrig någon bedövning om jag nu inte ska dra en tand eftersom jag kan hantera smärta på ett annat sätt än andra när jag lärt mej leva med smärta 
 
 Det gör MYCKET mer ONT i ryggen än när dom håller på inne i munnen det märker jag knappt av alls.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Måste bara göras

Publicerad 2014-04-01 15:13:18 i Allmänt

I morse ringde jag till ortopedtekniska för att höra med dom var min specialanpassade dyna var för nu har det gått 10 dagar sedan jag fick höra att den var skickad till ett företag som skulle klä den och skicka till mej men ändå har den inte kommit.
 
En annan sak jag gjorde idag var att ringa arbetsterapeuten för att göra en ADL status (det är för att dom ska kunna se vad jag klarar eller inte klara)  Det blir den 8/4 som vi ska göra den då kommer hon hem till oss och kollar  vad jag behöver hjälp med  och det är ju en hel del tex att jag inte fixar att ta upp saker från golvet pga ryggen och jag kan inte heller lyfta på armarna för att plocka ner något från en hylla.
 
Nu ska jag bara ta det lugnt som jag gjort HELA denna dag jag blir vansinnig att inte kunna göra något.Jag kan inte sitta nästan alls i rummet för att se film och jag kan inte sitta vid datorn mer än nån minut så det är inte lätt att kunna hitta på någonting när man har för ont!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela