sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Nu börjar det

Publicerad 2013-06-27 08:50:02 i Allmänt

Idag börjar ag jobba 14:00 med Storumandagarna och det är då tur man har tak över huvudet för det är inte så bra väder idag men det verkar som det skulle bli bättre imorgon då marknaden börjar. Nu är det 11 året som jag håller på med detta och man skulle kunna tro att man är knäpp men det är roligt att få känna sej behövd och att dom tycker man gör ett bra jobb.
 
Jag har redan nu gjort i ordning allt som jag ska ha med mej och nu hoppas jag bara att jag kan genomföra detta och att jag inte får så ont i ryggen.
När jag far ut för att titta på marknaden kommer jag att åka i min rullstol för det blir för långt ör mej att gå och det går inte att jag kör permobilen för det är svårt nog att åka rullstolen för folk flyttar inte på sej trotts man ber om att få komma förbi.
 
En annan sak som jag tycker dom borde förbjuda nog för att jag gillar hundar men jag tycker inte att man ska ta med sej hundar dit. Det är många som är rädda hundar och många som är allergiska och vissa hundar börjar ju morra eller skälla när dom ser en annan hund. Dom hoppar för att hälsa på någon det är därför jag tycker att man ska låta hundar stanna hemma.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Jobbig dag!!

Publicerad 2013-06-26 09:08:40 i Allmänt

Igår så åkte vi ju till Umeå för att träffa logopeden för att jag skulle få hjälp med hur jag kan förstärka min röst eller om det fanns något hjälpmedel jag kunde använda för att höras.Jag fick först göra en massa övningar som att säga vissa saker som höhö hehe med mera.Efter jag gjort övningarna fick jag testa på en röstförstärkare som jag kan anända för att jag ska höras bättre.
 
Jag fick prova två olika varianter en som jag kan bära med mej en dosa med högtalare och en mikrofon.Den andra varianten var en stor högtalare med mikrofon som måste stå på bordet för den är för otymplig för att bära med sej men det hörs mycket bättre i den än den lilla.Nu under sommaren så stänger ju dom för semester och därför fick jag låna med mej för att testa om det kan va till hjälp och om det är det ska dom ordna så jag kan få en som är anpassad efter mej.
 
¨När vi varit där åkte vi till mormor innan vi skulle fara hem och vi tänkte vara smart att inte köra den väg vi brukar eftersom det är vägomläggningar där. Den väg vi valde att köra var nästan värre det var vägomläggning stort sett hela vägen. Vi trodde att det skulle bli bättre när vi kom upp på E12an men från Lycksele till Umgransele  var det vägomläggning så det var en mardrömsresa vill jag säga.
 
Nu idag ska jag ordna saker inför Storumandagarna som kartor listor komradio med mera.
 
Tack för titten välkommen  åter!!
Sampe

På resande fot

Publicerad 2013-06-24 08:19:05 i Allmänt

I dag ska vi åka ner till mormor eftersom jag ska imorgon till logopeden i Umeå  för att få hjälp med hur jag ska kunna förstärka min röst men även om det finns hjälpmedel som man kan använda ifall man inte hörs eller om man behöver hjälp.
 
Vi åker ju ner idag men jag ska till frisören för att klippa mej och jag hade ju velat färga håret också men hon har bara tid att klippa mej. Det beror på när det är för jag har glömt vilken tid det var och vi åker ner direkt efter jag klippt mej.
 
Efter att jag varit hos logopeden så kommer vi att åka först till mormor men sedan måste vi åka hem eftersom det blir ju Storumandagarna och jag börjar ju jobba även fast inte marknaden börjar förrän på fredag så börjar jag jobba redan klockan tolv på torsdag.
 
Nu måste jag göra mej i ordning.
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Något att tänka på

Publicerad 2013-06-21 17:35:02 i Allmänt

Ja nu är det ju midsommar och nu är det knappt en vecka innan Storumandagarna och jag ser verkligen fram emot det för det är roligt att andra tycker man gör ett bra jobb och att dom återkommer varje år.
 
Jag skulle vilja be er om en rätt så stor sak och det är om ni kan sluta prata om min vikt hela tiden även om man vill väl men det blir så jobbigt att man hela tiden blir påmind om det när alla ska prata om det och när man får höra det dag ut och dag in blir det väldigt tufft att palla med psykiskt.
 
Det är snällt att ni bryr er men jag mår bara sämre och sämre så fort alla som "inte" har med det att göra hela tiden ska prata om det hela tiden.Jag skulle uppskatta om ni kan hjälpa mej med detta då
Tack för titten välkommen åter!!''
Sampe

Bedrövligt!!!!

Publicerad 2013-06-20 10:25:48 i Allmänt

De är för bedrövligt man ringer för att få en tid som läkaren ska ringa upp och jag hörde med reception innan vilka läkare som har telefontider och jag testade alla men ingen av läkarna har telefontid!! Hur har dom tänkt man ska göra för att kunna prata med en läkare för att få utskrivet étt recept??
 
Just nu sitter jag på morsans jobb för hon jobbar egentligen eftermiddag idag men hon la om sitt schema så hon slutar tidigare idag.När klockan blir runt 11 ska vi åka på affären och handla lite sedan skjusar hon hem mej igen för jag pallar inte när det gör så ont i ryggen.Jag har kommit på att jag måste ha byxor som man knyter åt istället för bälte för bältet tar just över där jag har det som ondast.
 
Vi får väl se hur denna dagen blir........
 
Tack för titten välkomen åter!
Sampe

Roligt att se!!!!

Publicerad 2013-06-19 09:59:00 i Allmänt

Jag kollade nu på morgonen här på bloggen hur många som läser det jag skrivit och igår var det hela 23 stycken och det är roligt att se och ger mej motivation att fortsätta skriva bloggen även om jag vissa dagar kanske inte mår så bra. 
 
Idag så ringde jag till mormor för att gratulera henne på sin 81 år dag hade jag bara varit där så hade vi tänk sjunga för henne och fara ut på något ställe och bjuda henne på något att äta men jag gjorde ju en tårta när vi var där som hon nu idag ska äta av.
 
 Nu idag ringde jag till arbetsterapeuten för att höra med henne om hon hört något angående om att få göra en specialanpassad dyna? Hon hade inte hört något och hon skulle prata med min sjukgymnast för att höra om hon hade hört något. Om  hon inte hade hört något så skulle arbetsterapeuten ringa till det så kallade " sitt teamet " i Umeå hur det går och om det går att ordna så fort som möjligt för nu under sommaren så vill man ju kunna vara ute så mycket man bara kan för jag är så less på att bara kunna vara inne och gå mellan teven och dator.
 
Jag hoppas verkligen att detta går att ordna för det skulle vara guld värt.
 
Tack alla ni som läser min blogg även fast den inte ser så bra ut men jag kan då skriva text iaf och jag ska försöka ordna till de bättre så snart jag bara kan.
 
Sampe

Ingen bra ide

Publicerad 2013-06-18 13:53:03 i Allmänt

I dag så tänkte jag fara ut med permobilen och testa om det stöter lika mycket om jag kör sakta och det gör det.Jag tog mej till morsans jobb och vilade mej innan jag åkte för att handla.Det är ju kul att kunna ta mej ut men det stöter något fruktansvärt även om jag kör sakta.Jag träffade då en hel massa folk som jag stannade och prata med innan jag åkte till Ica för att handla.
 
När jag var klar där så ringde jag till morsan för att höra med henne ifall jag kunde lämna permobilen på jobbet och om hon kunde köra hem mej igen för det gjorde alldelens för ont för att jag skulle orka köra hem.
 
Nu ska jag bara ta de lugnt och vila ryggen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Läkarbesök

Publicerad 2013-06-16 19:38:55 i Allmänt

Imorgon ska vi till Neuro för att få hjälp med min shunt som krånglar men även om dom kan prata med ortopeden angående skruvarna jag har i ryggen.De problem jag har med shunten är att jag borde ju ha glasögon men jag kan inte eftersom ena skalmen trycker mot shuntslangen och jag får så ont i huvudet. Jag hoppas dom kan komma på något bra annars får det väl bli linser fast jag inte riktigt gillar det men måste man så måste man.
Det jag ska be dom om angående ortopeden är om skruvarna jag har i ryggen om det går att plocka bort dom för varje gång jag ska äta trycker det på skruvarna som trycker mot såret som gör det extra mycket ont så det är ju inte så lätt att försöka hålla vikten när man redan i förväg vet att man får ännu mera ont.
 
Vi får väl se hur det går efter det besöket ska vi försöka ta oss hem över.
Tack för titten välkommen åter!!!
Sampe

Dagens göra

Publicerad 2013-06-13 09:59:42 i Allmänt

 
Jag ska nu under morgonen städa ur bilen inför bilbesiktningen som är 10:30.
 
När jag gjort de ska jag skriva till patientnämnden och överklaga deras beslut om att det har gått för lång tid sedan skadan uppstod men skadan gäller ju nu också så därför ska jag överklaga beslutet för så här får det inte bara gå till.
 
Det blir även så att jag ska lämna in dator på it4you för den är inte riktigt frisk har nog fått något virus eller så har den väl fåt influensa vad vet jag.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Hur ska jag göra?

Publicerad 2013-06-09 13:11:17 i Allmänt

´Jag har ju tidigare skrivit om det här såret och hur ont det gör och nu så har jag försökt att be ortopeden ringa eller träffa mej för jag har en hel del frågor.Den första är om det går att ta ut skruvarna som jag har i ryggen för jag har så ont och står inte ut med denna smärta. Varje gång jag ska äta sondmat så när det börjar bli fullt i magen så blir det ett tryck som gör att det trycker mot skruvarna som trycker mot såret och gör EXTREMT ONT!!!!    
 
Även fast jag vet hur viktigt det är att äta så är det inte så lätt för när man redan vet innan att man kommer få mer ont så är det inte så lockande.
 
Jag försökte ju i Fredags att komma i kontakt med min ortopedläkare men sköterskan jag pratade med när jag berättade vad mitt ärande var och att jag skulle vilja att ortopedläkaren skulle skriva ett mail eller ringa mej så fick jag som svar " du måste ha en remiss för att kunna prata med honom och att jag skulle gå via sjukstugan här hemma" Jag provade ju att be någon läkare skriva remiss men läkaren sa att vi skulle avvakta med det för vi skulle vänta på läkarkonferensen som ALDRIG BLIR AV!!!! Den enda som blir lidande av att det inte händer något är ju jag för det är ingen av dessa läkare som nu ska hetas vara utbildade inom sina områden är det ju ingen av dom som fått prova på denna smärta som jag har dagligen för då borde dom göra något åt saken!
Nu hoppas jag att någonting händer.
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Blir så sur!!!!

Publicerad 2013-06-07 08:49:53 i Allmänt

Jag hatar när man ska ringa till olika myndigheter eller inom sjukvården och man aldrig tar sej fram varför kan dom inte göra ett nätverk som fungerar? Det ska jämnt va en massa krångel och man tar sej nästan  tar sej fram dit man ska. ´Ändå så säger persoalen man söker " det är ju BARA att ringa" det är lätt för dom att säga som inte provat på systemet.
Nu under morgonen så ringde jag för att förnya ett recept och be apoteket beställa efter för det kan ta upp till 14dagar innan dom får hem på apoteket eftersom det är en sådan ovanlig medicin och det är få här i Sverige som äter den så det är därför det tar tid att få hem den.
 
Idag ska jag och morsan åka till Sorsele för att hon ska skriva prov i EU-moped  med en kille och jag följer bara med för att ha någonting att göra för det är inge roligt att bara gå hemma hela tiden.När vi är klar där så ska vi åka och äta någonstans och handla lite vad man nu kan hitta där??
 
Igår var vi på torgen på nationaldagsfirande och det var väldigt mycket folk där och det fanns ju bara träbänkar att sitta på så jag körde permobilen dit och satt i den annars hade ryggen pajat.När vi skulle fara hem så såg det ut som att det skulle regna så vi beslöt att jag skulle köra till morsans jobb och parkera den där.Det var en väldig tur för när vi just klivit innanför dörren hemma så small det till och det började ösregna.
 
Tack för titten välkommen åter!!!
Sampe
 

Jag blir galen!!

Publicerad 2013-06-05 11:18:09 i Allmänt

Igår ringde vi till doktorn för att fråga om det blev skickat någon remiss till smärtteamet som dom hade lovat tidigare.Det är dom som ska ordna ett samlat grepp om min situation och kalla ihop till ett möte med alla min doktorer för att se över vad jag kan få hjälp med?
Känner mej trött och hängig eftersom jag sover så dåligt och orkar inte med att göra så mycket att fara och handla på Ica kan va svårt nog får så ont i ryggen så om ni träffar mej och jag och inte verkar ha alla får hemma så beror det på all värk men även sömnbrist så jag ber om ursäkt på förhand.
Jag måste gå och lägga mej en stund håller ju på att somna medans jag skriver och vem vet då vad det blir :)
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Så dåligt!!

Publicerad 2013-06-03 12:33:35 i Allmänt

I dag så ringde jag till ortopeden för att be dom om att skriva en lapp till min ortopedläkare angående min fråga om det var nödvändigt att skruvarna behövde vara kvar. Den person jag pratade med ringde upp 08: 02 och hon sa att vi måste be någon läkare här hemma skicka in en remiss till ortopeden för att kunna få ett svar.
 
När jag fått veta det så ringde jag till doktor och då var klockan 08:06 och då fanns det inga lediga telefontider!! Jag tycker det är bedrövligt att man aldrig kan få tag på någon inom sjukvården sedan dom ändrat sitt system till de dom har nu och det är inte märkligt att folk inte får hjälp när man aldrig tar sej fram.
 
Jag undrar hur landstinget tänker för det är ju politikerna  som skapat detta system som inte fungerar och det är ju "vanliga" patienter som blir lidande och inte politiker som får hjälp på en gång och får hoppa förbi vård köerna medan andra får vänta flera månader.
 
Tack för titten välkommen åter!!!!
Sampe

Prata med ortopeden

Publicerad 2013-06-02 14:16:13 i Allmänt

I morgon så ska jag försöka få tag på  min ortopedläkare för att höra med honom om skruvarna som jag har i ryggen om det är verkligen är nödvändigt att dom är kvar eller om det går att plocka bort dom. Det går inte med ord beskriva hur  fruktansvärton ONT det faktiskt det gör.
 
Det blir inte bättre snarare värre när jag sprutan in maten för det blir ett tryck mot skruvarna som trycker mot där jag har såret och jag får alltid mera ont efter jag ätit. Jag vet ju att det är viktigt att man måste äta/dricka med mera men det är inte så lockande då man vet att man får mer ont i kroppen.
 
Det är därför jag vill prata med läkaren om det för nu orkar jag inte ha det så här längre. Jag har smärta dygnet runt och sover knappt någonting.Om jag går och lägger mej vid 22:30 så sover jag högst till 02:00 och väldigt ofta kan jag måsta vara uppe och röra på mej 10-15 gånger per natt så ni kanske fattar om jag är slutkörd.
 
I det här läget är det då tur att man har datorn men även tv för att försöka tänka på något annat men det är inte lätt och jag ber om ursäkt om jag verkar sur eller vresig men denna värken tar knäcken på mej och det är inte så lätt att hålla humöret uppe.
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

AJ AJ AJ !!!!

Publicerad 2013-06-01 12:32:33 i Allmänt

Jag har ju varit hos tandläkaren flera gånger för att laga två tänder som var trasiga. Tandläkaren satte ju tidigare bara dit provisorisk lagning som lossnade när jag använde tandtråd och efter de satt han dit en ny provisorik lagning som nu åter igen har släppt!!!! Varför kan dom inte göra en riktig lagning som sitter kvar fast man använder tandtråd ?
Måste lägga mej nu för det gör för ont i ryggen för att jag skulle kunna skriva mer.
¨Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela