sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

I väntans tider

Publicerad 2011-09-30 11:05:04 i Allmänt

I jag mår väl inte så värst bra jag har ont som bara den men ändå jag ska i allafall försöka ta mej till skolan för att försöka att göra något för jag är så himla less på att på att måsta vara hemma för att jag har för ont för att kunna göra något så de blir lite mer kämpigt men jag tänker inte ge mej jag måste ju kunna få leva lite grand som ni andra för hur kul är det att måsta sitta hemma  och ha ont glo på tv med knappt några kanaler eller att se på filmer som man redan har sett 7-8 gånger det är ingentingt man drömmer om precis.

Jag väntar och väntar tills jag får något besked om när jag ska göra magnetröntgen och en "vanlig" plattröntgen och jag hoppas att det kommer att bli rätt så fort för det känns inge vidare så ju snabbare dessto bättre.

ha en bra dag

tack för titten välkomen åter!

Sampe

Det rör på sig

Publicerad 2011-09-27 12:28:07 i Allmänt

Nu när vi var nere i Umeå till Lungläkaren och berättat vad som hade hänt eller snarare inte hänt sedan vi träffades för ett år sedan och jag fick veta att jag kommer att måsta använda andningsapparaten om nätternan för jag syresätter mej på tok fördåligt och att jag hade en hel massa Koldioxid i lungerna och därför behöver jag den.

Senare efter läkarbesöket så åkte vi till Åhlens för att shoppa lite , då ringer telefonen och det står som vanligt dålt nummer när någon inom vården ringer, de var om att Tommy Bergenheim ville att jag skulle göra en magnetkamera
(den röntgen är nog den bästa för den visar inte bara ben utan även mjukdelar,vätskeansammlingar emed mera)

När vi på kvällen kommer hem så har jag ett brev från Umeå den doktor som hade hand om ärendet och han att jag skulle måsta göra en magnetkameraundersökning och att han skulle vilja träffa mej så fort som möjligt.

Jag kommer nog att få en kallelse till Lycksele Lassaret där jag ska göra undersökningen som dom sedan skickar till umeå för ju minde långt jag behöver åka desstå bättre är de för varje gång det guppar i bilen så gör det fruktansvärt ont.

Man kan säga att när rätt man på rätt plats och gör sitt jobb de är guld värt

Jag tycker det är bedrövligt ändå att jag måsta gå så här länge utan att någon läkare gjort något inte ens en undersökning och ofta så när inte en läkare ser felet på utsidan så då brukar dom fort säga
att det är inget fel utan det är bara psykiskt.

Nu ser det lite ljusare ut för mej så jag håller tummarna.
¨
Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Blir det krig eller inte ?

Publicerad 2011-09-25 11:41:46 i Allmänt

Jo vi kunde fixa mormors tv trotts allt det tog lite tid.

I dag så är det ingen bra dag alls för mej och nu den sista tiden så har det blivit värre och värre för varje dag som går så jag vet helt enkelt inte hur detta kommer att sluta men jag kommer att strida på att dom måste göra något för så här kan jag bara inte ha de,
det är inge kvalite på mitt liv som det är nu

Blir det så imorgon att läkarna inte tänker göra något åt min rygg så kommer jag dels söka till ett annat sjukhus som kanske kan hjälpa mej på något sett för som det är nu är det ju ingen läkare som vill ta tag i saken utan man får ett medelande  "att det är på gång" men att det aldrig blir något eller att "läkaren behöver mer betänketid"

Detta kanske låter otroligt och många kanske inte tror på vad jag sagt men jag garanterar att så har det pågått i över 1år 4månader och jag har bara blivit lurad och kränkt av läkarna i Umeå

Det hänger på imorgon om dom inte tänker göra något då blir det
krig!!! Dom vet inte vem dom har att göra med.

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Sampe till drabbning!!!

Publicerad 2011-09-23 08:41:00 i Allmänt

Nu så skulle vi ju ner till Umeå på måndag men vi åker redan idag för under alla år som gått så har jag fått vara mormors tvtekninger och fått laga tvn flertal av gånger för jag satt många timmar hos farfar som arbetade med att reparera tv-apparater när jag var liten så jag lärde mej en hel del där som jag har haft stor nytta av nu när jag hjälpt mormor.

Nu ringde mormor igår och sa att tvn var trasig och berättade hur den betedde sig och hon har ju ingen bil längre och hon har ingen som kan komma och hjälpa henne så jag och morsan åker redan idag och om det är handhavande fel av mormor eller om det är de fel som jag tror att det är så är det bara att köpa en ny tv förv den är 9 år så det börjar ju vara dags att byta.

Mormor ser ju väldigt mycke på tv eftersom hon har svårt att göra andra saker så när hon inte har den så "
det brukar ju vara då som man verkligen behöver den"

Vi får väl se om jag kan fixa tvn eller om jag fixar en ny tv åt henne.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe 

Skol joggen

Publicerad 2011-09-22 15:23:43 i Allmänt

I dag så var de ju skoljoggen ,alla elever på alla skolor i Storuman var med men det finns ju vissa undantag tex som jag  och vissa lärare står på en och samma plats för när eleverna gått x-antal varv så säger man till den personen varje gång för det är nästan som en tävling klassvis A mot B i varje årsgrupp så det brukar vara lite mer motiverade iaf för dom minsta.

Jag gick inte runt badsjön det var nog jobbigt att gå från morsans jobb ner på parkeringen där nere så jag pratade med många personer, jag några foton + filmade Ambjörn när han höl på att värma upp "eleverna" de såg inte  klokt ut men det är ju roligt att han bjöd på sig själv som andra människor inte ens vågar att göra.

Nu så sitter jag på morsans jobb och tar det väldigt lugnt för det värker så i ryggen men det är inget att göra något åt just nu får väl försöka repa mej till i morgon.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Bättre/sämre dag?

Publicerad 2011-09-21 12:39:09 i Allmänt

I går på eftermiddagen så ringde jag till sjukan och höre om mina recept på medicin varför dom  inte skrivit ut den som dom lovat redan på måndag? Sjuksköterskan jag pratade med sa att de hade varit väldigt struligt där under dagen, men  att jag skulle få medicinen utskriven om det inte hade kommit in under kvällen så garanterade hon att receptet skulle finnas på apoteket i morgon(alltså idag).

Jag väntade tills klockan var typ halv tio innan jag ringde apoteket för att höra om receptet kommit in?
( det är mycket lättare att ringa till apoteket så man inte behöver fara dit i onödan)

Det blev ett glädjande besked om att receptet kommit in så att jag fick hämta ut den medicin jag behöver som allra mest mot smärta för att kunna klara av att vara igång någorlunda i skolan men även andra saker.

Det finns vissa dagar då allt de man gör går åt skogen som man brukar säga men det finns även dom dagar som är bättre kanske inte helt bra men det är då drägligt och denna dag är en sådan.

Nu ska jag till skolan vi får väl se vad som händer.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Man blir aldrig förvånad

Publicerad 2011-09-20 12:28:21 i Allmänt

Jag skrev ju igår om att läkaren som var långtidssjukskriven och att dom andra läkarna som var där kunde ju inte skriva ut de för dom hade inte befogenheter att göra de så då ringde en sköterska och sa att Peter Bergren sitter i viktigt möte men efter de möte skulle han skriva ut medicinen så det var bara att vänta.

Tiden gick och jag ringde flera gånger under dagen till apoteket för att höra om de hade kommit in något recept men hade det kommit in något SVAR NEJ!!!!!!!!!!!

Det är bedrövligt att de jämt ska vara så mycket krångel och att jag behöver ju den medicinen men ibland så har dom inte skrivigt ut förren sista förbruknings dagen men det är ett stort problem för apoteket måste jämnt beställa hem den och det tar minst en vecka innan medicinen kommit fram och de som är de ideotiska är att apoteket får inte beställa hem medicinen förren dom fått in något recept så just nu är jag 

"GRYMT BESVIKEN PÅ SJUKVÅRDEN MED ALLA LÖFTEN SOM LOVAS MEN SOM ALDRIG BLIR GJORDA OCH VEM ÄR DET SOM FÅR LIDA EN MASSA JO DET ÄR JAG LÄKARNA BEHÖVER JU INTE GÅ MED STÄNDIG VÄRK OM DAGARNA DET ÄR ETT RIKTIGT H-VETE FÖR DOM FÅR JU SIN LÖN VARJE MÅNAD ÄVEN OM DOM INTE GJORT SITT JOBB"
OCH DE ÄR SKADAL!!

Nu ska vi fara ut på byn vi ses.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Sjukskriven!!!!!!!!!!!????????????

Publicerad 2011-09-19 13:32:12 i Allmänt

Jag har ju varit inom sjukvården i 12 års tid och ju längre tid som har gått så har jag tyckt att de har blivit värre och värre, långa väntetider innan man ens får en tid för att träffa en doktor som nästan inte ens tror på vad man säger åt dom och man får kriga sig till om man vill att dom ska göra någon undersökning eller röntgen som det oftast i mitt fall har slutat med akuta operationer men får man höra någon ursäkt från den/dom läkarna som nästan hånade mej och sa att
"han är ju så ung och har inte erfarenhet av vad som är skillnaden mellan vanlig trötthet eller vad  smärta är"

De är sant allt de jag skriver här de finns vissa personer som jobbar inom vården som egentligen inte borde få jobba med patienter och jag har blivigt kränkt flera gånger av doktorer och jag har skrivit många anmälningar som har gått igenom så jag fått ersättning men hur kul är de på en skala att bli behandlad på de viset?

Då när det gäller mina mediciner som jag äter så en sort av dom behövde jag redan i Fredags men då jobbade inte en av mina doktorer här i Storuman och det fanns ingen där som kunde skriva den medicinen så hon jag pratade med sa att på Måndag så kommer din ordinarie läkare att jobba så då kan han skriva ut det då.

Visst jag trodde de skulle lösa sig men när jag ringer in till apoteket så hade dom inte fått något nytt recept så jag ringde upp till Sjukstugan och frågade varför han inte skrivit ut någon medicin och de berodde på att min ordinarie doktor var långtidssjukskriven så nu vet jag inte hur jag ska kunna få ut någon medicin.

Jag får hoppas att de löser sig på något sätt.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Aj aj aj hur ska de sluta?

Publicerad 2011-09-17 12:50:27 i Allmänt

Jag tycker att det är kränkande mot mig att  läkarna i Umeå inte gör sitt jobb för att hjälpa mej och att dom lämnar en åt sitt öde för jag har haft ont mycket tidigare innan dom har måsta operera mej i ryggen eller annat men jag har alrig någonsin haft så här ont som jag har nu det går nästan inte ens att beskriva.

Om jag ska beskriva de så om ni tänker er att ni har fruktansvärt ont i hela ryggraden och att det på vissa ställen är det värre och när ni går så varje steg ni tar så skär de i hela ryggraden och ni hela tiden måste byta ställningar för att vara i samma ställning för länge får ni ännu mer ont och ju längre dagen går desstå värre blir det och på nätterna vaknar man ungefär var femte minut över att det gör ont och måste ställa er upp röra på er och ibland upp för att gå lite och sedan lägga er igen och försöka somna om och för att senare göra om samma procedur varje gång du vaknar.

Så ni kanske förstår att de är inte så kul för mej just nu med all värk och allt annat men jag ger inte upp och jag ska nu på måndag om vi inte hör något då så kommer jag att ringa till både Svt och tv4 för att dom kanske nappar på att göra en intevju för man har ju sett på tv om andra som varit i liknande situation som jag och att läkarna inte gjort något men när media börjat rota i de så började de att röra på sig.

Vi får se vad som händer......

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Ingen toppen dag

Publicerad 2011-09-13 11:26:49 i Allmänt

Jag fattar inte en sak på denna bloggkonto som jag har, jag vet inte hur jag ska få fram min profilbild så att den syns för jag har lagt upp den på själva sidan och gjort allt som borde behövas göra men ändå fungerar det ej men jag ska försöka fixa de snart.
I dag så är det väl inte direkt en toppen dag för mig jag har så fruktansvärt ont i ryggen så de går bara inte att beskriva men när läkarna i Umeå inte tänker göra något så får man väl gå och krokna mer och mer tills ryggen går av innan dom fattar " aha vi borde faktisk ha gjort något åt de ändå " men jag försöker klara av vardagen ändå så gott de går för hur kul är de att vara sjuk och ligga hemma i sängen eller soffan och inte kunna göra något annat än att glo på tv-n som knappt har några kanaler? de är inget direkt liv för en ungdom så jag ska forska lite innan jag tar nya tag inom sjukvården igen.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Broder Jimmy fick barn i natt!!

Publicerad 2011-09-12 08:34:00 i Allmänt

Jag fick beskedet nu på morgon att Min storebror Jimmy och Ida Fransson fick 01:17 baby en tjej som var 50 centimeterlång och vägde 3530gram. Jag skrev ett sms "Stort grattis till er båda två" och att nu om några år så kommer Jimmy och han son Joel som blev storebror inatt att få det väldigt svårt  att ta sig in på toaletten för tjejer har ju en tendens att kunna belägra toaletten varje dag då dom ska sminka sig och göra sig i ordning för dagen"


I dag så mår jag inte så bra har en smärtnivå som är mer än på topp så i dag så kommer inte jag att vara i skolan på lektionerna men klockan tio så kommer det att komma på skolan några personer som kommer för att mäta mej med mera för samma kväll som vi kom hem efter föreläsningen så hade jag ett brev där det stod att jag hade blivigt beviljad en permobil och ni ska veta hur skönt de känns för som det är nu så tar jag mej ingenstans själv utan måste be någon att skjusa mej dit jag ska och de känns så skönt att kunna få vara självständig en gångs skull.

Så det kommer att kännas som en lättnad för mej så det går inte med ord beskriva de hela hur glad jag är för hur kul är det att inte kunna få vara ute och träffa folk och försöka tänka på något annat
än att bara sitta på ett och samma ställe och ha ont de är inget liv för en ungdom.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Föreläsningen i sorsele

Publicerad 2011-09-10 11:24:07 i Allmänt

Igår så när jag var och föreläste så hade jag ju förburett mig till viss del och de andra hade jag ju i huvudet och det var lite nervöst i början men de gick över när vi väl hade börjat och de var ju så att jag skulle hålla på i 1 timme men jag sa åt dom jag skulle föreläsa för att om dom hade frågor eller tankar om något var det ju bara att avbryta mej och jag körde på och svarade när dom ställde frågor så det drog ut på tiden så när allt var klart hade jag föreläst i 1 timme och 45 minuter.

Efteråt så kom det fram fyra av dom och tog i hand och tackade så mycket och tyckte att jag gjorde de jätte bra!

Jag fick även veta efteråt att många av dom som satt och lyssnade hade jobb som dom egentligen behövde fara till och hade pressat tidsschema men att dom stannade kvar iallafall för dom tyckte de var intressant.

Så jag vet inte om man kan få bättre betyg än så?

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Man måste vara frisk för att orka att vara sjuk

Publicerad 2011-09-07 11:14:46 i Allmänt

I dag så då håller jag på med att skriva en så kallat "minnes antekningar"  inför nu på Fredag då jag ska fara till Sorsele och föreläsa.Jag har 1 timme på mej som jag ska berätta om min livssituation och hur jag blivigt bemött inom sjukvården.

De blir lite körigt för jag ska ju klockan 13:00 upp på sjukstugan för att träffa Peter Adlen  för att han ska skriva en massa olika remisser som ska skickas iväg fölr att jag ska kunna få någon hjälp.

Det är bedrövligt att vissa läkare inte värkar att bry sig om dom patienter som dom har och nästan menar att "Vad gör du här du tar ju upp min tid" för så känns de ibland när man mår väldigt dåligt och får höra något sådant de är skandal för då när läkarna brukar säga att "Jag förstår att du har ont" Men de kan han väl inte veta om han inte själv upplevt de själv för hade han de skulle denna doktor ha bättre förståelse och verkligen försöka hjälpa en för som det är nu så måste man ju kriga sej fram om man ska kunna få någon läkartid,röntgen eller annat så egentligen är det så att Man måste vara frisk för att orka att vara sjuk

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Till baka till ruta ett

Publicerad 2011-09-06 09:21:17 i Allmänt

Jag har ju fått väntat fler flera veckor på att få träffa ortopedläkaren och när vi kommer in och jag tar av mej tröjan och han klämmer lite på mej så säger han "För ett år sedan så gjorde vi ju en grundlig undersökning av dej och då var det ju "bra" så vi kommer inte att göra någonting nu" Vi svarade till honom att på ett år kan det ju hända mycket och att jag haft väldigt ont så till slut sade han att fram över kommer det att komma en kallelse för en röntgen.
 Jag och morsan blev ju väldigt arg över det att jag behöver plågas. Han tyckte att de "kanske" som han sa det kan vara något för neurokirurgen att göra  Vi frågade  om han kunde  skriva en remiss till neurokirurgen då sa han nej för det var ju inte hans sak att göra det utan vi skulle måsta gå via Storumans sjukstuga för att få en remmis till Neurokirurgen.

Så i morse ringde jag sjukstugan här i Storuman och ville få en tid att prata med en doktor och i morgon ska jag få träffa Peter Ader


När klockan  är 13:30 ska jag fara upp på Lärcentrume och prata med en kvinna där för jag ska föreläsa före dom som ska bli läkare/sjukpersonal både här i Storuman men jag ska även fara och föreläsa för dom i Sorsele som går samma utbildning så de vi ska prata om är vad det är dom vill att jag ska föreläsa om det kanske är någon speciell del eller om det är helheten dom vill jag ska prata om vad vet jag?

Tack förr titten välkomen åter!!

Sampe

Nu bär det iväg

Publicerad 2011-09-02 12:12:51 i Allmänt

I dag så ska jag och mamma åka ner till mormor i Vindeln och vara där under helgen så hinner jag vila ryggen nån dag innan vi ska träffa Ortopeden.

för att åka bil kan ju vara jobbigt för en vanlig person men när man har sådana funktionshinder som jag har så är det en väldigt jobbig resa så jag behöver nån vilodag innan besöket om jag ska kunna orka med de hela.

Jag vet inte vad som kommer att hända men jag tror och hoppas nästan att dom kan göra något åt mina problem med ryggen vad det än  om det blir operation så axepterar jag de för om det finns chans att jag ska bli bättre så tar jag den för som det är nu orkar jag inte ha de.

Dom senaste veckorna har ju varit väldigt tuffa men när man inte får sova de är då det blir extremt för Oftast vaknar jag av värk så då måste jag kliva upp och röra på mig göra några övningar och sedan försöka somna om men dom senaste fem dagarna så Måndag vaknade jag 03:10 Tisdag 04:06 Onsdag 04:25 Torsdag:02:34 Nu Fredag 01:14
Så jag känner mej helt slut men som tur ska man ju "bara" åka bil och inte "köra"bil det skulle inte gå helt enkelt.


Vi får väl se hur det går men tills dess så tack för besöket välkomen åter!

Sampe

Nedra OTUR!!!!!

Publicerad 2011-09-01 13:41:16 i Allmänt

Tidigare så var vi ju i Lyckele som ni vet och jag körde ju gocart så jag fick ju räkna med att dagen efter skulle vara lite jobbig med mer värk.

I morse när jag vaknade och klev upp 04:25(visst jag är GALEN som kliver upp den tiden) hade jag rätt så mycke värk men jag lyckades att ta mej till tv-rummet och såg på tv för att försöka distrahera smärtan
(jag hade ju givetvis tv-n på låg volym) och vid 05:30 kom morsan upp och jag hade tänkt ändå försöka att ta mej till skolan så jag försökte göra mej i  ordning för dagen och när vi skulle fara så gick jag och kollade posten och jag hade post som jag tänkte ta med och våran yttertrapp till hyreshuset är gjort utan järn och ramlar jag bakåt och åker med ryggen ner i trappen och åker ner för hela trappen så det blev ingen skola i dag tyvärr.

Efteråt nu så känns det som om ryggen vore i 7000 delar jag har nog inte ett ända ben kvar i ryggen som är helt.

En annan sak är ju att där jag har såret som jag haft på ryggen nu över två månaders tid och just där såret är dom skruvar som jag har kvar i ryggen som vi tror har lossnat så jag sätter 1000000000000000 på att det slutar med en ny operation för så här ska man inte behöva ha de.


Nu ska jag hem ha de gött

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela