sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Försöker ändå

Publicerad 2012-08-30 12:20:38 i Allmänt

I morse när jag vaknade var klockan 04:00 och hade väldigt ont i ryggen så jag trodde inte att jag skulle fixa att gå till skolan.Efter någon timma hade medicinen börjat värka så beslutade jag mej för att fara till skolan ändå för det är ju viktigt att vara med redan från starten så man inte halkar efter redan från början.
 
När vi väl börjat så efter en stund pratade jag med gösta och jag ska få använda en bärbar dator med ett mycket lättare program så jag får lära mej grunderna innan man börjar med mer avangcerade saker.
Han berättade efter att jag berättat om att jag får mer och mer ont ju längre dagen går att istället för en hel lång dag så kunde vi dela upp de på tre dagar och då har han mer möjlighet att kunna hjälpa mej.
 
Det känns väldigt bra om jag skulle kunna få göra och jag hoppas att jag kan vara i skolan och inte vara sjuk och sitta hemma.
 
Tack för titten välkomen åter!
 
Sampe

Läkare ringer

Publicerad 2012-08-28 08:58:48 i Allmänt

I dag ska neurokirurgen ringa till mej och jag och morsan ska ha ett telefonmöte med denna läkare för att fråga om den omtalade läkarkonferansen som aldrig blir av och att jag fått de mycket värre sedan jag testat akupunktur om det kan ha ställt till någonting.
 
Jag hoppas han kan ge svar på mina frågor för jag orkar inte ha de så här längre jag orkar ju knappt med att åka och handla på ica eftersom det gör så ont!!
 
Det är inge roligt liv jag lever ljust nu med mycket smärta och inge sömn och man hoppas hela tiden att kanske denna tabblet ska lindra smärtan men det brukar inte bli så mycket bättre.Jag skulle helst vilja ha en annan medicin som hjälper mot denna smärta för dom mediciner jag har nu hjälper inte!!!
 
Som ni hör har jag de tufft ljust nu men jag ger INTE!!!upp.
 
Tack för titten välkomen åter!

Inte kul

Publicerad 2012-08-27 09:01:52 i Allmänt

Jag skulle ju idag egentligen vara på folkhög i dag och börja med lektioner men det kommer inte att gå för jag mår för dåligt.En av aäledningarna till vadför jag har så ont tror jag bero på att jag har slut på en av mina mediciner en av de som hjälper bäst mot smärta.
 
Nu klockan 9 ska morsan åka till apoteket och hämta ut medicin och komma hem så jag kan få i mej och att den hinner börja värka för 10:30 ska jag upp på sjukstugan för att lägga om sårena.
 
Det är inte lätt att göra saker när jag har så ont så det blir mest sitta och titta på tv/filmer eller sitta vid dator mer orkar jag inte för det gör för ont!
 
Måste lagga mej nu det gör för ont.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Ajaj

Publicerad 2012-08-25 16:32:14 i Allmänt

Igår så hade jag fått tid hos frisören för jag hade blivit så långhårig så fort man tittar ner är håret ivägen.
Jag passade även på att färga håret mörkt med massor av ljusa slingor och jag blev väldigt nörjd och när morsan hämtade mej för vi skulle handla på Ica så varenda en man träffade sa att jag var så snygg i håret.
 
När vi kommit hem så skulle jag spela tvspel men handkontrollen fungerade inte men som tur va hade jag ju köpt en nya som var i en förpackning.Då när jag skulle öppna den ur förpackning skar jag mej i pekfingret och det blödde väldigt mycket.Vi trodde att de skulle sluta blöda men efter att ha lagt om såret för femte gånger insåg vi att vi måste upp på sjukan.Jag ringde i förväg och frågade om det gick bra att vi kom upp och det var inga problem.Väl där uppe hade dom stora problem att stoppa blödningen eftersom jag skurit borten bit av fingret.Sköterskan fick lägga om de tre gånger innan vi gjorde ett tryckförband.
 
Jag tycker att det gick rätt bra ändå eftersom jag inte har någon känsel i armen förutom när det gör riktigt ont.Nu har jag ett stort förband runt fingret och det stör mej för nu inser man hur viktigt det är att man har fem fingar för att kunna göra saker.
 
Jaja det går ju över.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Ännu mer ont

Publicerad 2012-08-21 09:46:23 i Allmänt

Jag skrev igår att jag skulle ta kontakt med Neuro och  jag fick prata med en sköterska och hon tyckte att jag borde prata med den doktor som opererade mej  och jag fick en telefon tid den 28/8.
 
Det känns väldigt tufft att måsta vänta så länge men jag ska försöka att härda ut eftersom jag vet att det är värt att vänta på.
 
Inte nog med att jag hade ont sedan innan och när vi var uppe på sjukan igår för att lägga om såret.När vi var klar där sa morsan "att hon behövde gå på toan" så jag fick bilnycklarna av henne och går ut och stax efter ingången ramlade jag och slog i vänstra höften,skrapsår vänster arm och slår i huvudet nu har jag ont i huvudet,ryggen och höften
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Står inte ut

Publicerad 2012-08-20 08:23:40 i Allmänt

Nu har jag har fått nog nu ska jag försöka  att ringa neuro i Umeå om hjälp för jag orkar inte ha det så här längre
 
.Att ha ont så här länge i väntan på att det ska bli någon så kallat " läkarkonferans" som ingen ens vet om den blir av är fruktansvärt!
Jag kan varken vila eller sova eftersom det värker så in i norden i ryggen  och kan knappt röra på mej eftersom det gör ont!
 
Att fara ut och gå och handla på ica är förmycket så NU SKA JAG BARA HA HJÄLP!!!
 
Vi får väl se hur de går.....
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Har det något samband?

Publicerad 2012-08-13 07:15:12 i Allmänt

Jag sitter och funderar över innan sista gången opererades  hade läkarna efter en EMG undersökning (en undersökning där man sticker in nålar i musklerna och släpper på ström och kan därför se sambanden mellan muskler och nerver) konstaterat att jag hade förlorat samspelet mellan muskler och nerver vilket var anledningen till varför jag inte kunde gå.
 
Efter operationen fick jag ju tillbaka någorlunda samspelet mellan muskler och nerver men har ändå haft stora problem och nu när jag provade på akupunktur mot min smärta på just de ställen där jag haft som ondast så gjorde det ju fruktansvärt ont och jag ville ju inte fortsätta men fick höra att man måste prova på de 4-5 gånger innan man kan utvärderar om det hjälpte eller inte.
 
Nu i efterhand tror jag inte att de var så lyckat för jag har snarare fått mycket mer värk  och nu vet jag inte hur det kommer att sluta med värken för den blir bara värre och värre dag för dag och jag kommer nu att jaga läkarna i Umeå om att dom måste göra något för så här ska man inte behöva ha de.
 
Jag får se hur det går.....
 
Tack för titten välkomen åter!
 
Sampe

Tredje kurer!!

Publicerad 2012-08-07 10:28:14 i Allmänt

Jag har under några veckors tid ätit pencilin eftersom jag haft bakterier via knappen som jag har på magen och jag kan förstå om ni inte vet vad det är men det är en sak som hjälper mej att
 
haft väldigt ont där och första gången jag åt pencilin tog dom prover och sedan skrev det ut pencilin som jag skulle äta i tio dagar men när tio dagar gått hade jag fortfarande ont så prover togs och jag fick en annan pencilin som jag skulle äta i tio dagar men nu i helgen blev vi tvugna åka upp på sjukan för det gjorde så ont och det togs prover och nu äter jag en tredje sorts pencilin som ´jag ska äta i 10 dagar.
 
Det borde väl någon gång fungera tycker man ju men i natt värkte de som bara den så jag ringde till sjukan i morse och ska få träffa akutläkaren 13:45 för så här orkar jag inte ha det längre.
 
I dag så på facebook skapade jag en grupp där  för funktionshindrande men även andra hjälpas åt för att man inte ska behöva hamna i ett utanförskap bara för man har ett funktionshinder för det är många personer som inte kan göra saker och inte kan vara med som andra klarar av och det ska inte få vara så i vårt samhälle och därför skapade jag denna grupp för att man tillsammans hjälpas åt för att göra de möjligt för alla att kunna göra de saker och aktiviteter man vill än vad det gäller.
 
Jag hoppas att fler vill gå med i denna grupp för ju fler som är med desstå bättre för att kunna göra sin röst hörd här i samhället.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Hämta medicin

Publicerad 2012-08-06 11:58:52 i Allmänt

I dag så skulle jag på apoteket för att hämta ut medicin men eftersom morsan jobbar så skulle jag ta permobilen även fast jag har väldigt ont och inte riktigt var i form för att köra den men måste man så måste man.
 
När jag åkte hemmifrån var det ju en guppig färd jag fattar inte varför dom uppe på komunen ordnar nya vägar här i samhället för det är ju gropar överallt oich det är inte lätt att försöka undvika hålen eftersom de finns överallt men till sist var jag framme vid apoteket och det gick bara bra.
 
Efter jag varit där åkte jag till Ica för att passa på att handla när jag ´ändå var ute och det gick rätt så fort de var inte så mycket folk ute så det gick snabbt i kassan men sedan när jag kom ut och lastat allt på permobilen och börja köra vid utfarten till Ica hörde jag någon ropa och jag tittade åt de hållet men såg ingen och just när jag tittar bort kör jag ner i en djup grop och det gjorde fruktansvärt ONT!!!
 
Jag fattar inte att komunen ser till att fixa till gatorna det ser ju förfärligt ut men också  stort besvär för en som ska köra permobil  när väglagen är så dåligt eftersom det guppar ju ändå välidt mycket i bilen när man är ut men det guppar mycket mer när man kör permobil.
 
Något måste bara göras för det är en skandal att människor med funktionshinder inte ska kunna ta sej fram i samhället!!
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Vart är vi på väg?

Publicerad 2012-08-03 08:18:58 i Allmänt

Jag undrar vart de svenska folket är på väg när jag läser om i tidningarna om hur svårt sjuka personer blir utförsäkrade av försäkringskassan och tvingas till att jobba trotts denna personen är för dålig för att klara av att arbeta.
Att en person som inte prövat på samma sak eller ens ha träffat den som är sjuk kan ju aldrig på avstånd avgöra om man är sjuk eller inte sjuk eller om jag klarar att göra mitt arbete.
 
Man har det nog jobbigt med sina problem om dom nu drar in ersättningen och sätter människor i arbete som egentligen är för sjuka  för att klara av de inte blir dom bättre av de men dom har ju inget val annars får dom ju inga pengar att leva för.det är bedrövligt!
 
De märks att dom som sitter och bestämer inte provat på hur svårt det är för en som är sjuk hur svårt det ens är att orka ta sej upp ur sängen.
 
Vart är Sverige på väg någonstans?
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe
 
 
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela