sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Nyår

Publicerad 2012-12-31 10:50:28 i Allmänt

I kväll/natt blir det ju nytt år igen och det lär nog bli nytt år konstigt  nog även om man skulle råka somna innan tolvslaget.
Jag och mamma kommer att  vara hemma och ta det lugnt även om vi fått förfrågan om att fira med andra har vi valt att fira själva eftersom min hälsa inte är bra nog för att jag ska kunna orka med att fira vara vaken till tolvslaget och sedan åka hem det tar för mycket på krafterna.
Vi kommer att åka ner till mormor redan den andra för då ska jag till lycksele på medicinmottagningen problemet är bara att jag inte vet vilken tid jag ska vara där om det redan är på morgonen eller om det är senare på dagen.Jag hoppas att det är senare på dagen för jag MÅSTE!! hinna på apoteket innan vi kan åka ner för att hämta ut medicin  som bara dom i Storuman beställdt.
Efter att vi varit på undersökningei Lycksele kommer vi att åka ner till mormor för jag är hedersmedlem i Vindelsnyårsrevyn och får alltid en specialinbjudan och det blir den 3/1 och det blir en jättebra födelsedagspressent.Vi kommer även att gå på en föreställning till för vi brukar ge mormor det i julklapp  varje år som det är nyårsrevy.
Ja nu vet ni vad som händer fram över och jag vill nu i förväg  önska alla mina läsare ett riktigt gott nytt år!!
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe
 
 
 

Så Trött

Publicerad 2012-12-30 09:59:17 i Allmänt

Nu är jag så vansinnigt trött på att jämnt vara sjuk och att hela tiden måsta ta en massa mediciner som bara gör en snurrigt och trött men vad ska jag göra när läkarna inte ger mej någon annan hjälp?
Jag ger inte upp om det är det ni tror men det känns jobbigt att hela tiden måsta vara sjuk ligga inne och inte kunna göra något eftersom det gör för ONT!! Det jag orkar med att göra är att handla på Ica och ibland är det för mycket annars ligger jag mest och ser på film eller sitter korta stunder vid datorn för att skriva blogg,kolla mail med mera mer blir det inte. Ni kanske fattar varför man blir deppig,sur/arg över min situation när man inte kan göra saker som andra kan göra.
Jag tycker läkarna borde göra något för att kunna hjälpa mej även det är svårt att veta vad  mer än att skriva ut medicin som man inte ens vill ha men man måste ta för att orka stå ut!!
Ni hör att jag inte är på så bra humör så jag ber om ursäkt för det andra ska inte behöva lida bara för att jag inte mår så bra.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Roligt möte

Publicerad 2012-12-29 14:08:49 i Allmänt

I förrgår var jag och morsan på Kitas där vi bestämt träff med Stina Fjell och hennes mamma Ingrid. Det var jätte trevligt det enda som var synd var att dom bara lagade lagade thailänskt mat Jag hade ju sedan tidigare fått en julklapp av Stina så jag hade passat på att ordna ett paket till henne se bild
Jag hade köpt ett halsband till henne och en liten brosch som var iform utav en ros.
Vi hade det jätte trevligt och det är ju huvudsaken.
Igår ringde jag till tandläkaren västerbotten för att få en akuttid för att laga ett hål som jag tidigare lagat provisoriskt.Det var inget roligt att göra men det gjorde på tok fölr ont för att jag skulle kunna stå ut att vänta tills den 7 Januari då jag fått en tid sedan innan.

Efter en stund säger hon kan du vara här klockan tio i Lycksele så jag ringde morsan och hörde med henne om hur vi skulle göra? hon svarade "om du packar ryggan så far vi direkt"

Det gick rätt bra hade ju ett hål som gått ner till närverna som dom kunde laga men jag har även kvar tiden den 7 januari för fin polera jobbet.

Nu gör det inte lika ont

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Roligt möte!!

Publicerad 2012-12-22 14:33:01 i Allmänt

I dag så var jag hemma medans morsan har utbildning av förarbevissnöskoter och´då ringer hon och säger att dom hade dataproblem och eftersom jag är elektronikansvarig så ville hon att jag skulle måsta komma på jobbet för att lösa problemet.De jag inte visste att Stina Fjells mamma Ingrid hade ringt eftersom Stina nu var hemma så ville hon träffa mej så morsan lurade mej  att det var problem på jobbet  och hämtade mej och jag fattade ingenting när jag kom på jobbet och det inte var något fel .Efter bara några minuter kom dom förbi på jobbet och då fick jag två stycken julklappar av henne sedan bestämde att vi skulle gå ut och äta nu i mellandagarna.

Nu sitter jag hemma igen och väntar på att morsan ska bli klar på jobbet då ska vi åka och handla julklappar men jag undrar hur de ska gå för det är ju enormt mycket med folk ute det märks att det är juletid för annars brukar det ju vara ganska så dött på samhället.
Även fast vi sagt att vi inte ska köpa en massa julklappar  så kommer jag att köpa julklapp åt morsan för det är hon värd.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Julafton på två dagar

Publicerad 2012-12-20 11:18:32 i Allmänt

Tiden går fort och snart är det ju julafton och tur att man blivit "gammal" så man inte behöver jaga tomte som ska dela ut julklappar som tomten kommer med som  man sedan ska tacka släcktingar för.
Det kommer att bli en lugnt jul i år  eller man kan säga julafton uppdelad på två dagar på själva julafton blir vi fem personer och på juldagen blir vi tolv personer.Det känns skönt ändå att det inte är så många på en och samma gång när man inte mår så bra.
Nu idag ska jag försöka ta mej ut och köpa en julklapp till mamma det blir väl inge märkvärdigt men något vill jag ge henne ändå för hon betyder allt för mej vet inte vad jag skulle göra utan henne.
Det är dagens göra.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe
 
 

Inte bra!!

Publicerad 2012-12-17 13:31:00 i Allmänt

Jag har ju haft on i ryggen en längre tid och nu under helgen har jag haft sådan värk i såret på ryggen och har nästan inte kunnat röra mej alls.Morsan la även om såret nu i helgen och det såg mycket värre ut det såsar väldigt mycket ur så¨ret nu.
Nu på morgonen ringde jag till doktor för att fråga om sårodlingen som togs i Torsdags men det hade inte kommit något svar än.Det är väldigt viktigt att jag får veta svaret så fort som möjligt eftersom jag har två stycken shuntar.
Vi pratade även om att jag ska på omläggning i morgon på sjukan och då ska även en läkare titta på det så får vi väl se om dom kan komma på något som kan hjälpa mej för så här dåligt har det inte varit på länge.
Det är inte mycket jag orkar med att göra och jag ringde till skolan och fick prata med min mentor och berätta hur jag mår dåligt över att inte kunna vara i skolan när dom ställer upp så mycket för mej men att jag aldrig har kunnat vara där eftersom jag mår för  dåligt.Hon svarade " Jag vet att du har det väldigt tufft och har enorma smärtor och hon vet att om jag mår bättre att jag kommer att komma till skolan så jag skulle inte må dåligt för det huvudsaken jag blir bättre skolan finns ju alltid kvar" Det var skönt att få höra.
Annars gör jag inte mycket mer än att se film eller sitta en stund framför datorn.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Göra renovering

Publicerad 2012-12-13 10:22:48 i Allmänt

Nu på morgonen så var jag uppe på sjukstugan för att lägga om såret och det såg mycket värre ut det har blivit större och det kommer massa vätska ur såret så det blev tagit en odling ur såret för att se om jag måste äta mer pensiline eller om något annat måste göras.
Idag ska jag renovera mej i håret ska både klippa men även färga men jag har stora problem när jag ska sitta så länge brukar jag få väldigt ont i ryggen.Jag har redan nu väldigt ont både i rygg och nacke så det kommer inte bli så lätt men "ska man göra sej fin får man ju lida pin"
Jag har tid klockan 11 och morsan har fått en tid klockan tolv och hon ska verkligen göra en stor renovering klippa,färga,permanenta och det brukar ju ta väldigt lång tid så när jag är klar ska jag försöka ringa till farfar och höra om han skulle kunna följa mej och handla och sedan skjusa hem mej igen för ska jag måsta vänta tills morsan är klar lär min rygg gå av.
Nu måste jag vidare men tack för titten och välkomen åter!!
Sampe
 
 

Grötlunch

Publicerad 2012-12-07 13:05:03 i Allmänt

Sitter på medborgarskolan som har grötlunch där alla är välkomna som har medverkat på något sätt och det är mer folk än förväntat och fler är på ingående så vi måste åka till affären för att köpa mer så det räcker.
När det blir mindré folk kommer jag nog att fara hem för det är väldigt livat här nu oc´h det är jobbigt om man redan har tinituss.
Vi kommer ju som vanlig fira jul hos mormor i Vindeln tillsamans med mormor,mostrar och kusiner och jag har redan nu börjat att köpa julklappar eftersom tiden går så fort är det bäst att handla i  tid innan sakerna tar slut.
Nu ska jag fara hem och ta det lugnt spela något spel för morsan har förbjudit mej att  st´äda eftersom jag inte mår så bra och brukar få så ont när jag städar eftersom jag har så svårt att röra mej så jag  om jag nu lyckas få in det på datorn är inte så bra på Engelska så det är svårt när det blir något fel när jag inte kan lösa det bara för at jag inte fattar vad som är felet.
tack för titten välkomen åter!
Sampe
 
 

Svensksjukvård!!!

Publicerad 2012-12-06 12:41:51 i Allmänt

Jag blir så less på att det aldrig ska fungera inom sjukvården. Jag hade fått tid sedan länge för omläggning nu idag kl 09:15 och när jag kom dit var det hur många patienter som helst i väntrumen det var minst 20 personer som satt och väntade.En av anledningarna till varför de var så fullt med folk var att dom endast hade en sjuksköterska som jobbade och efter att ha väntat en och en halv timme fick vi nog vi åker därifrån och tänker lägga om såret själva istället.
¨Det är helt vansinnigt att det ska vara på det här viset inom sjukvården att man som patient ska behöva vänta hur länge som helst men ändå inte få någon hjälp det är skandal att det ska vara på det här viset inom svensk sjukvård!!!!
Sitter nu på jobbet och tar det lugnt ska sedan fara på Ica för att handla dels hem men även till jobbet eftersom dom ska ha i morgon julgrötslunch  för dom som medverkat i medborgarskolansregi på olika sätt.
Nu vet ni vad som händer.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Helt slut

Publicerad 2012-12-04 12:33:24 i Allmänt

Ja i more eller snarare i natt fick jag då sovmorgon eftersom jag brukar ju vakna vid 02:00 och inte kunna somna om för jag brukar ha så ont men denna natten sov jag till 03:10.Det känns inge vidare nu och har inte gjort de på några dagar haft mer smärta än vanligt och inte haft någon energi till att kunna göra saker som när jag gick till skolan igår redan efter 45 minuter hade jag för ont för att kunna koncentrera mej på det jag skulle göra min uppgift det snurrade bara runt i huvudet så det var lika bra att åka hem.
Nu idag är det ungefär likadant som igår mycket smärta och orkeslös så jag är hemma idag och gör inte ett skapandes dugg annat än att uppdatera bloggen, se på tv/eller filmer, vilar och det är någonting som jag aldrig annars på dagarna ligga och sova för då brukar jag ha förstört natten eftersom när jag väl sover brukar det bli flera timmar därför gillar jag inte de men nu  är det bara ett måste.
Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

något måste göras!!

Publicerad 2012-12-03 16:51:00 i Allmänt

I natt har jag sovit VÄLDIGT!!! dåligt har väl sovit högst 2 timmar och känner mej kränkt av läkarna som inte hjälper mej för man ska inte behöva stå ut med det här.
I morse kände jag att jag skulle kunna gå till skolan ändå  för vi har alltid på Måndagar inriktning alltså de ämne man valt.Jag fick skjus av mamma till skolanredan vid kvart i åtta eftersom mamma skulle få besök av chefen idag och hon skulle komma klockan åtta.
Det gick rätt bra i början men efter ett tag så gjorde det helt enkelt för ont att kunna konsetrera mej i skolarbetet.Eftersom mamma inte kunde hämta mej så ringde jag till farfar som är guld värt han hämtade upp mej och skusade mej förbi Ica så jag fick handla lite innan jag åkte hem.Ju längre tid på dagen desto ondare får jag. Klockan var inte ens halv tolv och det värkte som bara den.När jag kommer hem  utanför husetså för varje trappsteg som jag tog skar det i ryggen som aldrig förr!!! När jag väl är uppe var det bara till att ta medicin lägga sej på sängen och läsa tidningen.
Ja så här såg denna dagen ut.
Tack för titten välko0men åter!!
 
Samoe
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela