sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

det känns

Publicerad 2011-08-31 12:07:17 i Allmänt

Ja vi åkte ner till Lycksele igår som jag skrev att vi skulle göra och det var rätt så mycke folk på de stället vi skulle vara på Trollringen (de ligger ungefär 1 mil från Lycksele mot Umeå hållet) men ändå så var det inte någon som man direkt "såg" att den personen  skulle ha ett handikapp.
Men vi hade trevligt ändå och jag körde gocart 2 gånger sedan orkade jag inte mer för det tog på krafterna att köra så vi blev tvugna att åka hem.

I dag så känns det verkligen i kroppen och jag har så ont i ryggen att jag knapt kan ha en tröja på mej för minsta lilla som tar i ryggen gör fruktansvärt ont!! De kanske låter som att jag är "känslig" men jag är ju opererad bara i ryggen 4 gånger och det lutar åt att de blir en femte operation så det känns inte så bra men som tur är så har jag ju mamma och andra släktingar som stöttar en så de gör de hela lite mer drägligt.

Nu ska jag fara hem och ta de lugnt.

Tack och hej välkomen åter!!

Sampe

Prova på!!

Publicerad 2011-08-30 08:04:38 i Allmänt

Som ni alla vet så är ju min hälsa inte den bästa och de har ju varit sedan jag var sju år då jag blev sjuk och jag räknas ju som handikappad/funktionshindrad i vissa lägen  och jag känner ju ingen annan som är handikappad/funktionshindrad och jag fick en inbjudan av Habbiliteringen i Lycksele som jag brukar träffa då och då att få vara med på en "Prova På Dag"
De är för barn/ungdomar med funktionshinder som annars i vardagen ses som annorlunda men att man får träffa andra barn/ungdomar som har "liknande" svårigheter som jag så kanske man kan för första gången känna mig någorlunda normal så det  känns kul och då ska vi få köra gocarts som är specialgjorda för oss som har vissa hinder.Det kommer även vara andra aktiviteter där samt fika med mera så nu vi får väl se vad som händer jag tror då att de blir kul iaf .

Nu vet ni då vad jag ska göra får väl se om jag lyckas köra gocart med tanke på ryggen det blir lite klurit men det ska nog gå.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

 

Hur ska man lösa detta?

Publicerad 2011-08-28 11:19:43 i Allmänt

Jag börjar med att berätta om en annan sak som jag går och funderar över.För i år så på Storumandagarna så sommarjobbade jag ju som vanligt och fått de beviljat och jag fick hem några papper som jag skulle fylla i och jag tog med dom dit där jag skulle sitta och jobba och jag fyllde i allt eftersom men några av papper måste ha kommit bort och bland annat de papper där de står hur jag skulle få ut min lön och Johan Stenvall hade skrivit under papperna men han slutade att jobba där innan somarjobben hade börjat och de var ju han som hade gjort upp med mig om de hela och nu är det någon ny som jobbar där så jag vet inte hur jag ska få ut min lön!!??

Om någon skulle kanske veta hur jag kan lösa de så skriv gärna på Facebook eller ring på min  mobil 070 562 47 16
Nu till en annan sak man slutar då aldrig att bli förvånad för i förrgår så verkade de som att det skulle bli fest i lägenheten i källaren och vi vet från andra tillfällen att när det har varit fäst där så har man inte fått sova under hela natten och när man har problem med hälsan så är det ju ännu viktigare att man får sova.

Så vi förberede oss och dom spelade ju hög musik och det var rätt många ungdomar där ute så man vågar ju inte gå ner dit och fråga om dom kunde sänka volymen.Konstigt nog så när klockan är fem i tio så slutade de att spela och de blev helt tyst så vi fick då sova så man slutar då aldrig bli förvånad.
Nu i dag så om bara nån minut ska jag ringa sjukstugan för att be någon ta en titt på ryggen för jag har nog ALDRIG i hela mitt sjukdomsliv haft så här ONT som jag har nu och det spelar ingen roll om jag står eller sitter det gör nog lika ont men när jag försöker att ligga ner är det som allra VÄRST!!!! För de gör så ont att de går inte att beskriva så i natt så har jag inte sovigt nå mycke för det gjorde ju så ont när jag låg ner så jag försökte sitta upp och sova men när jag lyckats att somna så slutade de  med att jag till sist slog i ryggen i väggen.

Så jag får väl uppdatera bloggen senare om det har hännt något eller så annars  blir det nog i morgon

Ha de bäst!!

Tack för titten välkomen åter!!!

Sampe

Knak aj ont ja

Publicerad 2011-08-26 11:56:54 i Allmänt

För de första Balbilden som jag la in blev fel jag skulle försöka ha den som loggfoto men ni ser ju hur jag lyckades :(



Ja jag har problem med ryggen som ni vet och jag ska ju få träffa ortopeddoktorn nu 5/9 och det längtar jag till för jag får mer och mer värk i ryggen och har mer och mer bäsvär att kunna förflytta mej själv än  om det är typ från köken och in i mitt rum det skär i hela ryggraden när jag går och ju högre jag lyfter benen desto ondare gör de.

De har ju gått över 1 år och att läkarna inte gjort någonting.Hela tiden så har jag inte fått hjälp av smärtteamet trotts att dom ska hetas ha mej som patient och att jag legat inne flera gånger för att dom skulle undersöka mej men vad hände ingenting så vi låg 12 dagar på sjukhuset i Umeå och på morgonen fick vi ju redan på "att ni ska åka hem" jag svarade "men jag har ju inte ens fått träffa någon av läkarna" hon gick iväg men återkomen inom någon minut och hon hälsade från läkarna "Dom tyckte inte de var nödvändigt att träffa mej" .

Så jag känner mej väldigt sviken från de hållet medan läkarna här i Storuman är bra mycke bättre om man behöver akut hjälp så oftast har man fått de eller så har dom skickat ivägen till Umeå eller Lycksele,medan om man hamnar på akuten i Umeå så igenomsnitt har vi fått vänta på att doktorn ska komma i hela 6 timmar och det har oftast lett till att dom måsta stå och operera mej på natten bara för de tog sådan tid  innan.

Vissa kanske har svårt att förstå och fatta att detta verkligen är sant men det garanterar jag att det är.

Ni kanske förstår varför jag tycker att dom svikit mej och de finns fler saker jag skulle kunna ta upp men det blir någon annan gång.

Tack och hej

Sampe

De rullar på

Publicerad 2011-08-25 14:44:40 i Allmänt

De rullar ändå på lite gran här med skola med mera och jag håller just nu på att jag ska skicka in ansökan om att få permobil så jag själv skulle kunna ta mej från punkt a till punkt z om det så de är.

Jag håller även på med att söka andra bidrag och i går fick jag ett brev från en handikappförening som jag är med i att den 30/8 ska man resa till lycksele på en Prova På Dag då man som handikappad få känna får fara och prova på saker som att köra gocart eller testa andra aktiviteter och träffa andra som har liknande situation som vad jag har och höra hur dom klarar av vardagslivet.

Den som tar sig ann en uppgift och som är frisk kan vara nog så svårt,
MEN DEN SOM ÄR SJUK OCH TAR SIG ANN NÅGOT ÄR MYCKE MYCKE SVÅRARE.

TACK FÖR TITTEN VÄLKOMEN ÅTER!!

Sampe

Kanske en vändning

Publicerad 2011-08-24 10:10:55 i Allmänt

Nu kan det kanske bli en vändning för mej för igår så fick jag ett brev hem om att jag ska få träffa ortopeddoktorn som jag haft sen nåt år tillbaka att den 5/9 ska jag få träffa honom och det kanske är en vändning att det kanske händer något.

Jag kommer nu när jag ska göra mitt projekt så kommmer det ju att ta en massa tid för lärarna sa att "Det kommer inte att stå på schemat Projektarbete utan när man har hål och raster så det är den tiden man ska använda för att göra jobbet färdigt.

Det kommer att bli tufft att kunna lyckas men jag ser det så här
"destå större utmaning man antar sig destå roligare är det om man lyckas "


Så nu vet ni vad jag gör och är det något så slå en pling  070-562 47 16

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Andra dagen

Publicerad 2011-08-23 11:30:55 i Allmänt

Nu är det andra dagen som vi går skolan  och klockan 12:00 så ska vi som har tänkt att ha projektarbete samlas och strukturera upp hur man hade tänkt sig.

Jag kommer att ha som projektarbete att jag ska fara runnt och föreläsa om min sjukdomshistoria för tex dom som ska bli läkare,Sjuksköterska eller annat, jag har redan nu fått 2 bokningar en här i Storuman för dom som ska bli sjuksköterska och den andra är i Sorsele för dom som ska bli läkare.

Det är ju inte bara att ställa sig framför dom och berätta om hela mitt liv utan det kräva planering.Det är kanske så att dom vill att jag ska inrikta mej på någon speciell del eller annat det kommer att vara olika men det är det som kommer att vara de roliga me de hela.

Jag kommer också att fortsätta jobba vidare med min bok som jag håller på att skriva och försöka få den klar innan vi slutar läsåret.


Så ni ser det är väldigt fullt upp just nu men det är bara roligt.

tack för titten välkomen åter!

Sampe



Skolstart

Publicerad 2011-08-22 12:04:20 i Allmänt

Nu i dag så började vi ju skolan på Luspengymnasiet vi fick reda på vad som kommer att hända framöver.

De var tänkt så att jag och min assistent skulle träffa  studievägledaren för att se vad jag ska läsa under de här året.Det blev problem för just då skulle de va möte med dom elver som ska ha ett projektarbeten mötas och träffa prata med mera.

När det då blev så säger dom så att "Ni som ska ha Projektarbete ska tänka ut vad ni vill göra som projekt och att vi skulle ses i morgon" så egentligen så hade jag ju hunnit träffa henne men men nu blev de som det blev.


Nu till någonting annat jag håller fortfarande på att skriva till tv4 för det är inte lite saker det handlar om det tar väldigt lång tid att göra men jag försöker hinna med att skriva så fort jag kan.


Tack för besöket välkomen åter!!

Sampe

Nu får vi se

Publicerad 2011-08-18 12:33:32 i Allmänt

Jag ber åter igen om ursäkt att jag inte är bra på att uppdatera denna blogg men det är rätt så jobbigt nu men jag hoppas att de vänder.

Jo jag ringde till tv4 igår för att tipsa dom om att göra ett repotarge om mej och min situation att läkarna inte ha gjort någoting på över 1 år nu!.
Läkarna får ju sin lön och behöver inte bära denna smärta medan det är jag som får lida för de  läkarna inte gjort ( när det gäller mig)  de är som att ingen läkare vill ta sitt ansvar.
Dom på tv4 svarade att dom vill gärna ha det nedskrivet på "papper" så att man kan gå in och läsa senare så jag har börjatr skriva ner punkt för punkt vad som händer eller snarare INTE händer inom vården.
När jag är klar med det så ska jag skicka iväg de och då ska dom återkomma om det blir något.

I övrigt så försöker jag att jobba på så gott jag kan och längtar nästan tills vi börjar skolan vi börjar skolan men de är kämpigt när inte kroppen pallar med men jag ger då inte upp

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Hockey vinna eller försvinna :P

Publicerad 2011-08-10 08:16:11 i Allmänt

Trots att jag har mycke värk och att jag inte mår bra så har jag och mamma åkt ner till mormor i Vindeln igår och vi sov här i natt.I dag så ska vi försöka ta oss ner till Umeå för att se Björklöven spela mot Peter Forsbergs lag Ice-Breakers där många av svenska NHL-spelarna är med som bröderna Sedin,Henrik Zetterberg med flera. Dom andra gånger dom har spelat där har ju jag varit lagkapten för Björklöven och skakat hand med Foppa och domarna men denna gång kommer det nog bli någon annan för jag klarar ju inte av att stå på ett par skridskor för när jag fick skoliosen(ryggraden böjde sig) så efter operationen så fick jag lära mej att gå igen för balansen blir annorlunda när dom har varit och ändrat i ryggen.

Jag vet inte vad som kommer att hända eller så men det spelar ingen roll jag är då bara glad över att vi kan fara dit och se matchen.


Tack för titten välkomen åter!

Sampe

nu kräver jag hjälp

Publicerad 2011-08-08 12:21:19 i Allmänt

Skrivit 09:20

Jag vet att läkare har hemskt mycke att göra och flera olika patienter så man måste väl ha förståelse för de men att jag inte fått höra något från läkarna i Umeå på över 1 år nu och jag har fått stå ut med all denna värk bara för att läkarna(smärtteamet) inte hjälpt mej och gjort sina jobb.
För när man drabbas av sådana åkommor som drabbat mej är ovanligga och när dom då studerar till läkare så lär dom sig ju de mest vanliga sjukdomar och där finns inte mina upptagna.
Man kan ju ha en viss förståelse över de men när man har sådana smärta som jag har dag ut och dag in och inte kan göra någonting inte vara i skolan eller annat vissa dagar gör de så pass ont att jag inte kan ta mej själv upp ur sängen av egen maskin  för att de (ursäkta språket) värker så satans ont i ryggen de kan jag inte kalla mycke till liv (jag tänker inte ta självmord om de var de ni trodde) så jag tycker att jag har rätt att klaga på att inget görs . 

 I morse så ringde morsan till ortopeden men fick ett svar av en data röst att dom skulle ringa 11:20 då kommer vi att fråga vad vi ska ta oss till det känns som att ingen av läkarna bryr sig att det verkar ju som inte någon läkare tar tag i saken och för dom gör det väl kanske inget men för mej som får plågas hela tiden för att dom inte gör något är ett helvete!!
12:10 är klockan nu.

Nu har vi fått veta att jag att det kommer att dröja enda till i slutet av vecka 35 innan jag kanske får en tid hos ortopeden för att dom ska undersöka mej jag fattar inte hur jag ska klara mej fram tills dess med all denna värk i kroppen det kommer att bli en
 STOR STOR MARDRÖM

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Ideotiskt!!!!

Publicerad 2011-08-04 13:20:49 i Allmänt

När jag fick höra om att dom har tänkt höja högkostnadsskyddet när det gäller mediciner och att man ska måsta betala mer innan man kommer över högkostnadskyddet är ju helt befängt för vi som är tvugna att äta medicin för att klara av livet någårlunda har de nog jobbigt som de är nu men om dom höjer högkostnadsskyddet så blir ju saken ännu jobbigare.

Dom som kom på de här förslaget har då inte fått prova på att vara sjuk och måsta äta en massa mediciner för då borde dom förstå hur de är att vara sjuk och måsta äta mediciner (snart äter man ju mer mediciner än vad man äter de känns då så iaf)


I dag så är det jobbigt med värk med mera så jag lyckas inte att göra så mycke arbete utan försöker att ta de lugnt och hoppas att det ska bli bättre.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Tavla?

Publicerad 2011-08-03 13:28:07 i Allmänt

I går under dagen så gjorde jag inte så särskillt mycke utan jag tog det mest lugnt.I går kväll så bjöd jag Stina Fjell och hennes mamma Ingrid plus min mamma Ewa på middag på Kitas för att vi skulle hinna träffas innan Stina flyttar till Umeå.

Det var jätte trevligt de ända jag kan klaga på Kitas är stolarna för den som har problem med ryggen stannar inte särskilt länge för att de är obekvämt.

Tidigare hade ju jag fått av Stina en jätte fina tavla som hon skrivig med väl valda ord så jag hade sedan tidigare skrivit ner en text och beställt en tavla på nätet via Pokalhuset som jag gav till henne för att visa vilken fantastisk och bra vän hon har varit i alla dessa år vi känt varandra.


I dag så gör jag inte så mycket för jag har så ont i ryggen nog för att jag hade ont innan vi var på kitas men jag tror att deras stolar är en stor bov i dramat men jag ångrar då inte det vi gjorde igår så lite mer värk får man väl ta (som man bäddar får man ligga) :)

tack för titten välkomen åter

Sampe

Testa en hand?

Publicerad 2011-08-01 12:41:59 i Allmänt

I dag så ringde jag Peter Bergren om att få nytt rercept på mediciner och om han hade skrivigt läkarutlåtandet som ska in till Försäkringskassan som jag behöver för att få ut ersättning.Det gick bara bra.

Men det som är de jobbiga med de hela är att ortopeden sa ju att dom inte skulle operera mej en gång till så länge de inte var närvpåvärkan så skulle dom inget göra.
Men det var för ett halv år sedan om man kollar nu så undrar jag vad dom skulle säga?
För i höger arm har jag ju ingen kännsel men jag har fått mer och mer problem att hålla i saker jag tappar allt jag håller i höger hand för att jag inte kan inte nypa åt knappt röra på fingrarna så det är ett STORT
PROBLEM!!!!!

I vardagen så tänker man kanske inte hur värdefullt de är att kunna använda båda händer för att kunna greppa runnt saker men det är när man har blivigt drabbad då vet man hur värdefullt de är.

Ni kan ju testa själva hur lätt det är om man bara kan använda en arm så ser ni hur svårt de är.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela