sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Inne på sjukstugan för påfyllning

Publicerad 2015-06-30 07:52:52 i Allmänt

Jag var uppe igår och tog blodprover på sjukstugan som jag brukar ta varje månad men så tog dom även och kollade hur blodvärdet var och det var ÄNNU LÄGRE än vi kollade i helgen!!
 
När dom såg det så kom läkaren in och pratade med mej och han ville att jag ska få blod så dom beställde blod så det kommer i dag så jag ska upp och få påfyllning.
Det kommer att ta ett tag så jag ska ta med mej tidningar och läsa för att kunna fördriva tiden där uppe.
 
Efter att jag varit där ska jag åka hem igen och försöka ta det lugnt för jag har VÄLDIGT ONT och är rätt slut redan nu i kroppen men det kanske blir bättre efter påfyllningen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Jätte roligt men väldigt jobbigt!!

Publicerad 2015-06-29 10:26:45 i Allmänt

Ja nu är Storumandagarna över för detta år och det är årets höjdpunkt för mej så det var roligt jag klarade av det trotts allt.
 
Det hände trotts allt en incident för mej och det var under natten mellan Fredag och lördag då hände det en sak och det var att en kopplingsslang som går till den slang som går in i blodet hade lossnat och det blev Norrlands STORA blodbad hela sängen var full samt täcket och kudden och jag var blodig. Vi måste kasta allt till och med madrassen för den var genomblodad.
 
Vi var uppe på sjukstugan och kollade blodvärdet och det var lågt och dom avrådde mej från att jobba men tjurskallig som jag är så trotts att detta inträffat så jobbade jag ändå fast det snurrade som bara den och att jag var och är vitare än vit.
 
Jag var ju nominierad till en av kandidaterna till att bli årets Storuman bo men det blev en annan men jag är inte besviken över det utan jag och mamma fick gå upp på scenen och ta mot blommor och stora applåder för allt jobb vi gör under marknaden så det kändes väldigt roligt när folk uppskattar allt jobb man gör.
 

Nu ska jag ta det lugnt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Nu börjar det brännas......

Publicerad 2015-06-25 08:20:20 i Allmänt

Ja nu börjar det brännas att det är Storumandagarna och jag brukar ju åka och sätta mej i marknadscentralen redan 12:00 men inte i år utan det blir 14:00 och eftersom jag har så problem med smärtan kommer att vara där och jobba så länge jag bara orkar.
Fredag/Lördag arbetar jag heldagarna och som tur är har jag ju min mamma som löser av mej ifall jag behöver.
 
Jag var och ställde permobilen på mammas jobb så det blir kortare väg att åka men jag får se för att enbart kört hemifrån till jobbet höll på att ta knäcken på mej så jag får se hur mycket jag kommer använda den.
 
Nu ska jag förbereda allt jag behöver där så att det finns och det är rätt mycket men det är tur jag har gjort det förut.
 
Det är många som jag träffat ute på byn som sagt att dom röstat på mej som årets Storuman bo  och det är jag ju givetvis jätte glad och tacksam över men även om jag inte skulle vinna så skulle det kännas som en seger ändå att ha klarat av allt jobb trotts dom dåliga förutsättningar jag haft.
 
Under dom här dagarna kommer jag inte att hinna med att skriva på bloggen för det är nog mycket att göra som det är.
 
Jag ska försöka ta bilder och lägga ut ni får väl se vad det blir.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Min STÖRTA dröm kan gå i uppfyllelse!!!!!!

Publicerad 2015-06-23 08:58:45 i Allmänt

 
Jag fick igår eftermiddag ett mejl från Hans Tropp (Professor i ortopedi) och han skrev att han kan tänka sej träffa mej för att undersöka mej och kanske eventuellt om han tror han kan operera mej!!
 
Nu har ännu ett hopp tänds hos mej om att kanske kunna få ett vettigt liv och om jag blir opererad och det blir bra så vet jag vad jag vill jobba med att hjälpa patienter i vården som behandlats fel ! Om patienten behandlats fel och fått lida  av det så ska jag göra allt jag kan för att dom ska kunna få den bästa hjälp för att kunna bli så bra som möjligt!!
 
Om en läkare som inte riktigt vet säkert att man kommer att göra ett bra jobb så ska man inte hålla på att operera för det är patienterna som får lida för det och det är EXTREMT FEL!!!!
 
Det känns bra att veta att det finns ett hopp det gör det lättare för mej att härda ut smärtan!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Nedräkning på gång!

Publicerad 2015-06-22 09:43:16 i Allmänt

Trotts att jag har EXTREMT ONT och inte gör nästan annat än att ligga i sängen så kalla mej dum i huvudet om ni vill men jag ska ÄNDÅ mot alla odds jobba under Storumandagarna!!
 
Det är ju det jobb jag gör på hela året så även om jag tar mycket stryk av det så är det värt det ändå för det betyder så mycket för mej att kunna vara med och hjälpa till att det ska bli så bra som möjligt för ALLA under Storumandagarna.
 
Nu kommer jag dom dagar det är kvar att försöka ta det lugnt och spara på krafterna så gått det går och inte göra mer än nödvändigt så jag ska kunna orka med men som sagt det är ju dom enda dagarna på året jag jobbar så det är väl en av anledningarna till varför jag är dum nog att göra det år efter år.
 
Tack för titten och välkommen åter!!
Sampe
 
 

Lite att fira men också sörja

Publicerad 2015-06-20 09:44:04 i Allmänt

Jag och min mamma firade midsommar för oss själva hemma i lugn och ro eftersom jag har så besvärligt med värken i ryggen.
 
En sak som är att fira är att dom kommer att utreda min anmälan trotts att det gått över 2 år (det var deras gräns som skadan skulle inträffat  sedan skadan inträffade)så kommer dom att utreda detta så det är ännu ett steg åt rätt håll.
 
Jag har nu under en väldigt lång tid haft EXTREMT ONT i ryggen och jag har länge gått och funderat på är om vikten kan orsaka att jag har mer värk? Vissa kanske skulle säga nej men jag säger att det kan visst bero på jag gått upp mer i vikt. När jag kollar i boken som jag skriver i varje gång jag väger mej och sedan kollar i smärtdagboken så stämmer det att när jag ökat i vikt har dessutom smärtan ökat en massa!!
 
Det är hela tiden att väga fördelarna mot nackdelarna och jag kommer ju inte att medvetet gå ner i vikt men jag kommer inte att ha samma motivation att öka i vikt så länge jag inte är 200% säker på att det blir av en operation för jag orkar inte med mer smärta. Som det är nu ligger jag 99% av dagarna i sängen för smärtan ökar så fort jag håller mej uppe så även om det är tråkigt ligger jag hellre ner än att ha ont.
 
Nu ska jag lägga mej igen innan ryggen går av helt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Känns STORT och HEDRANDE!!!!

Publicerad 2015-06-16 11:18:38 i Allmänt

Nu kanske ni undrar vad jag menar??
 
Jag fick redan förra veckan ett samtal och då fick jag reda på att jag blivit nominerad till en av kandidaterna till årets Storuman bo !!
Dom undrade om jag ställde upp för då ville dom att jag skulle ta foto som ska vara bredvid nomineringen.Vi åkte dit och tog några kort så väljer dom ut ett och sedan kommer det ut nu i Bladet (lokaltidningen) i morgon med de övriga kandidaterna.
 
Även om jag inte blir årets Storuman bo så känns det VÄLDIGT STORT och HEDRANDE att blivit nominerad!!
STORT TACK till dej som nominerade mej det betyder OERHÖRT MYCKET för mej!!!
 
Det är alltid roligt att folk uppskattar det man gör och hur man är som person!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Väntar på svar

Publicerad 2015-06-15 08:03:48 i Allmänt

Nu i morse så skickade jag i väg till läkaren i Linköping ett långt brev om hur jag förklarar hur ont jag har och hur min vardag ser ut vad jag orkar med att göra eller snarar inte orkar med att göra och att jag ligger i sängen största delen av dygnet.
Jag skickade även med intyget som läkaren skrivit så han själv kan läsa och om han skulle vilja titta på bilderna skickar jag över cd-skivan plus dom bilder som läkaren skrivit ut och ritat och skrivit förklaringar till bilderna.
 
Det jag nu hoppas att jag får ett snabbt svar så jag kan rikta in mej på något vad det än är så är det bättre att veta än inte veta alls.
 
Jag kommer imorgon skriva något som är EXTRA ROLIGT för mej och HEDRANDE så  om ni har lust kan ni ju kika in och se vad det är.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Vad är orsaken??

Publicerad 2015-06-13 08:42:21 i Allmänt

Det kanske är fel ord för jag vet ju varför det gör så ont i ryggen men vad det är som orsakar att det har blivit MYCKET MER VÄRK som kommer som knivar skjutna i ryggen så fort jag är uppe?
 
Jag har ju  inte gjort något speciellt annars än vanligt så jag tycker det är märkligt varför det börjat göra så här ONT hela tiden jag sitter, går eller står. Det är endast när jag lägger mej ner och ligger i framåt stupad sidoläge och efter en stund så gör det inte gör lika ont.
 
Nu hoppas jag att detta är bara tillfälligt några dagar så det upphör men en sak är tur ändå att jag är van smärtan så även om det gör VÄLDIGT ONT har jag lärt mej hantera det på något sätt även fast det är svårt så jag kan då stå ut.
 
Det blir en väldigt lugn dag så det kommer inte hända så mycket.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Lite mer att bita i

Publicerad 2015-06-10 08:38:55 i Allmänt

Igår morse ringde min mamma till smärtteamet för att höra om dom hört något från ortopeden? Sjuksköterskan svarade att dom hade fått svar från ortopeden i Umeå att dom INTE kommer att operera min rygg. Smärtteamet ska skicka iväg en förfrågan till Läkaren i Linköping för att höra om han kan göra en bedömning genom att titta på bilderna och kanske träffa mej och avgöra om han kan operera mej?
 
Jag hoppas det ska gå fort och jag kan få ett svar av läkaren så det inte ska gå flera månader innan jag får besked!
 
Om denna läkare inte heller vill operera mej så har jag tänkt gå ut i media och berätta om detta och med deras hjälp hitta någon ortoped som är villig att hjälpa mej.
 
Nu ska jag lägga mej ett tag innan det blir värre med ryggen igen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 

Svårare och svårare

Publicerad 2015-06-08 08:55:44 i Allmänt

Det är svårare och svårare för mej att orka stå ut med smärtan och medicinerna hjälper knappt så jag har inte mycket annat val än att ligga i sängen i framåt stupat sidoläge för då gör det minst ont.
 
Nu ska jag prata med smärtteamet om att jag vill ha ett besked fort för annars så har jag ju en annan läkare som jag ska fråga om den läkaren kan operera mej ? Ju mindre tid jag behöver vänta på ett besked betyder så mycket eftersom jag har så ont hela tiden och det är svårt att stå ut!!
 
Jag ska idag försöka göra något annat än att bara kunna ligga i sängen för det är långtråkigt när man inte kan göra något tiden står som stilla.
 
Vi får väl se hur denna dagen blir.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Bekkymmer som inte verkar ta slut!!

Publicerad 2015-06-04 09:36:30 i Allmänt

Igår så låg jag i sängen 95% av dagen och lyckades somna ett tag och det var inte bra för nu i natt så somnande jag inte förrän det nästan var morgon igen och jag klev upp 05:00 så det blev lite sömn.
 
Jag har en del bekymmer för ju mer jag ökar i vikt ju ondare får jag i ryggen i och med att det trycker mer där jag har som ondast. Dom senaste dagarna har varit MYCKET MER JOBBIGA  än andra så det har mest blivit att jag legat ner i sängen och bara försöka stå ut med värken!!
 
Det jag önskar hade varit bra hade varit om jag fått veta något från smärtteamet om dom kunnat få svar av ortopeden för nu snart kommer jag ta saken i egna händer och kontakta en annan läkare jag fått tips om för snart orkar jag inte vänta på dom längre!!
 
Nu ska jag lägga mej i sängen igen och ta det lugnt för att minska värken.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Ibland går det fort!!

Publicerad 2015-06-01 11:50:13 i Allmänt

Jag skickade ju in anmälan till patientnämnden i Lördags. Redan i morse så fick jag ett mail att dom ville ha en fullmakt av mej så dom får göra utredningen och jag kunde med bankID godkänna så nu startar den processen.
 
Nu under morgonen var jag uppe och tog prover som jag brukar göra eftersom jag får all näringen via blodet och dom hade lite problem med att dom hade haft strömavbrott så datorerna fungerade inte riktigt men det kan ju ingen rå för.
 
Efter jag varit där hämtade min mamma mej och undrade om jag kunde ringa till Bil och el för bilen larmade ju om något men problemet är ju att det är på engelska och jag fattar inte vad bilen menar. Det dröjde ett bra tag innan dom kom fram till att vi behövde byta ut batteriet så nu fungerar bilen igen.
 
Eftersom det tog så lång tid så missade jag medicin tiden med 45 minuter och det kanske inte verkar så länge men det gör det för mej nu har jag gått genom smärtgränsen så nu blir det sängläge största delen av dagen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela