sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Motormarknad

Publicerad 2010-07-30 13:08:36 i Allmänt

I går så blev det så att jag och min farfar,farbror och Viggo åkte till Lycksele på motormarknad men det kan jag säga dej det var inte någon höjdare om man ska kalla det för marknad det var mäst loppis prylar överallt och ett eller annan mat-säljare men Viggo han var ju inte intreserad av själva marknaden han ville till leksaksaffären för att köpa sej en radiostyrd båt för han hade fått pengar av sin mamma som jag tog hand åt honom.Men han hittade ingen radiostyrd båt och ingenting annat heller så han blev lite små sur.

Sedan så var vi på Dollarstore i Lycksele men där var det inte mycket saker det var tommt nästan överallt förutom dvd-filmerna där fanns en hel massa men vi han inte titta så mycket på dom tyvärr.

Så nu idag känns det i kroppen jag vill inte röra mej i onödan men det är ju sådana saker man ska måsta stå ut med enligt läkarna men det tycker jag är fel att har man så pass ont att man inte klarar av sin vardag då borde dom väl fatta att någonting är fel och inte trycka ner en och säga "lite smärta får du väl tåla" som om han visste vad som va felet eller är det sådant man ska måsta tollerera eller??

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Fiske dag

Publicerad 2010-07-28 16:13:20 i Allmänt

I dag så följde jag med Örjan och Stefan och fiskade och vi hade de riktigt trevligt vi fick två fiskar men vi släppte tillbaka dom.

Här är två bilder från fiskningen             
Det här är en bild på Örjan som jag tog när vi va ute och fiskade vi fick två fiskar.Det här är Örjans bror Stefan det var vi tre som var och fiskade tillsammans.


Sedan så följde jag med farfar upp på sjukan och då passade jag på att prata med dom och höra var någon stans mitt recept hade hamnat för vi skickade ju in en receptförnyellse och hon som satt i receptionen fattade inte riktigt vadför dom inte gjort de dom hade nämliggen lagt de på väntlistan och jag är ju utan medicin så jag sa det till henne och hon gick genast iväg och pratade  med en doktor som var ledig och han skulle skriva ut den så den skulle finnas på appoteket inom några minuter så jag bad farfar om vi kunde köra förbi på appoteket och det gick bara bra men när jag kom till appoteket säger hon i luckan att dom inte har den hemma men att hon kunde ordna så dom skulle få hem den till i morgon men så såg hon att jag hade fått in ett annat recept på en medicin mot smärta men då har läkaren bara skrivit ut den lilla förpackningen och den räcker som längst i 4 kanske 5 dagar sedan är det bara att jaga efter ett nytt recept igen men men man ska väl va glad att det blev någonting iaf.

Så nu väntar jag bara att den här dagen ska gå och försöker härda ut tills imorgon så nu får man väl se vad man hittar på alltid blir det väl nått...

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Slappar dag

Publicerad 2010-07-26 13:48:34 i Allmänt

I dag ärdet en slappar dag för mej har ont i ryggen så jag är ju inte så rörlig så det går inte att göra så mycket åt saken det är bara att finna sej i de tyvärr men värre saker har man ju varit med om så det lär nog gå de här med.

Just nu sitter jag på morsans jobb för jag tog mej inte ut på internät hemifrån så då blev det så att vi for hit istället och vilken tur man har att de åtminstånde fungerade så man kan hålla sej uppdaterad över vad som händer i världen.

Senare i dag så ska vi ner till några bekanta som behövde min hjälp med datorn och sedan så ska dom hjälpa mej ta kort på min rygg där jag har operations R hela vägen så det ska vi skicka det till vårat försäkringsbolag för missprydnade R så då får man ut lite pengar för sveda och värk och för att man inte kan gå klädd som man vill utan att väcka anstöt eller att någon glor på en de är ju inte så kul kanske ni förstår?
Jag har tidigare fått ut en summa pengar från försäkringsbolaget för andra missprydnade R och det blev en hel del men det här är ju hela ryggen så jag hoppas att det blir lite mer denna gången.

Jag vet inte om det var i dag som min bror Jimmy och Ida (min svägerska) och Joel(brorson) ska fara till min syster och vara där en dag innan dom ska till Skellefteå igen för deras lägenhet skulle renoveras upp under tiden dom var borta så det blir nog lite spännande för dom att få se hur det blev.

Nä nu måste jag vidare
Tack alla mina trogna läsare som läser min blogg och till er som är nya välkomen åter!

Sampe

Vilka brister!

Publicerad 2010-07-25 10:55:27 i Allmänt

Jo som jag skrev tidigare så skulle jag ju på Tärnaby marknad och det var jätte mycket folk och det tycker jag är lite konstigt att under Storumandagarna och i övrigt får man ju inte parkera mitt i huvudleden alltså E12an Men i på Tärnaby marknad där är det nästan självklart att man parkerar efter E12an och det verkar inte som om någon bryr sej om sådana regler och sedan när vi parkerade så hade vi ju tagit med min rullstol så att jag kunde åka när jag blev trött att gå och när vi Arrangerar Storumandagarna så då vill dom inte att det ska ligga en massa kablar mitt i vägen pga att man kan snubbla eller att handikappade inte tar sej över men i tärnby marnad ligger det kablar överallt så det vart lite svårt att ta sej fram men till sist lyckades vi fixa det till slut men det tycker jag att dom borde tänka på till nästa marknad.

Så i dag tar vi det lugnt och tar en timma i taget så vi får väl se vad som händer.

Tack för titten välkommen åter!!

Sampe

Tärnaby marknad

Publicerad 2010-07-23 12:00:52 i Allmänt

I morgon ska jag och morsan upp till tärnby på maknaden där och se om man hittar sej någonting men man är ju  en liten yrkesskadad när det gäller marknader man går ju sammtidigt och ser vissa fel och brister som borde kunnas göra bättre men jag får ta det lite lugnt med de det är ju inte Storumandagarna så jag får väl helt enkelt stänga av och bara flyta med strömmen.

Nä det ska bli riktigt kul att fara upp dit för jag har ju min moster som bor där uppe så vi ska även hälsa på dom och se hur dom har det dom har det för dom har haft översvämning och delar av vägen är borta så när dom kom hem från sin semester så fick dom bära från den fullproppade bilen och bära de 300 meter och sedan gå tillbaka och hämta ett nytt lass snacka om att det blir jobbigt i slutändan.

Jaja vi får väl se hur dagen visar sej....

Ha de bra och tack fört titten och välkomen åter!!

Sampe

Glad överaskning för mej

Publicerad 2010-07-22 15:47:05 i Allmänt

Tidigare i år så sa Stina Fjell att hon hade en försenad julklapp åt mej men hon sa att det skulle nog dröja lite innan den skulle komma och tiden gick och hon bad flera gånger om ursäkt för att jag inte fått de och jag sa ju åt henne att jag kunde vänta det viktigaste är ju ändå tanken och då till sist sa hon att hon skulle ge mej en annan pressent istället för de hon gått och väntat på och då idag när mamma var på Ica så satt Stina där och Sjöng hon har ju de som sommarjobb och då gav hon pressenten till morsan och sa att det var väldigt viktigt att det var jag som skulle se vad innehållet var och när morsan kommer till jobbet igen så berättade hon vad hon hade sagt och jag öppnade det och det kan jag säga att det är det mest fina jag någonsin har fått av någon och vet ni vad det var? Det var en tavla med text tillägnad mej som vän och detta var så fint så jag kan inte beskriva med ord hur mycket det betyder för mej.

Så jag tog reda på av hennes mamma vad hon hade för favoritblommor och fick reda på att det just var rosor så jag bad mamma skjusa mej till gunnarssons så jag kunde köpa henne en bukett rosor som tack och det som var det svåra med de hela jag visste inte exakt var hon och hennes mamma bodde jag visste bara att det var på röbrostigen men mer visste jag inte så jag gick runnt och runnt för att hitta de och till slut hittade jag de och när jag ringde på dörren så öppnades en balkong där uppe och det var Stina och jag sa bara att jag hade en sak åt henne som tack för den fina pressenten och hon kom ner och tackade så enormt mycket men jag sa ju att det var jag som ska tacka och sedan vart jag tvungen att springa tillbaka till bilen där morsan väntade så vi sa hej då.

Nu sitter jag på morsans jobb har hört att det åskar och det blixtrar mycket så man får väl vara inne ett tag till jaja hur som haver tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Internär problem

Publicerad 2010-07-19 13:00:18 i Allmänt

Jag får börja med att be om ursäkt för att jag inte uppdaterat bloggen dom senaste dagarna men som ni kanske vet så hade dom ju grävt av en internätkabel den som alla mobila bredband så det här är den första gången på fyra dagar som jag tagit mej in på internät men jag får hoppas att det ska fungera nu och jag hoppas ni har översende med de hela?.

Dom senaste dagarna har jag inte gjort så mycket jag har mest tagit de lugnt städat rummet lite och å igår så ringde min Storebror Jimmy och berättade att han var här i Storuman och undrade om vi kunde träffas så vi for runnt i hela Storuman och försökte hitta en plats där man kunde ta en fika och sitta och småprata lite så vi for in på resturang trean och var väl där i några timmar innan vi behövde hem för att jag behövde min medicin så då sa vi hej då för den kvällen iaf.

I dag så träffade vi Jimmy och Oskar fransson (det är ju Idas lillebror alltså jimmys svåger och Ida blir ju min svägerska) Men ida och Joel var inte med för Idas mamma hade "kidnappat" joel och ida så då ska dom komma med bussen till Lycksele så då skulle Jimmy fara och hämta upp dom och sedan återvända till Storuman igen.
Det ska verkligen bli roligt att få träffa dom jag har ju sett på en del bilder och små filmklipp av joel så det ska bli kul att få träffa både han och ida för sista gången jag träffade dom detvar när jag just brytigt handleden och det är ju ett bra tag sedan.

Undra bara hur mycket dom ska ha ifall jag får köpa honom han verkar ju så gullig och Jimmy sa att han charmar alla personer som möter honom så det blir nog en hård förhandling

Tack för tiiten och kom gärna tillbaka lite senare         http://www.norr.worldnet.se/foretaget/arkiv/smil.jpg

Sampe

Nu ska vi hem

Publicerad 2010-07-15 11:58:34 i Allmänt

I dag så ska vi hem det ska bli skönt att få komma hem och ha ledigt ett tag men jag vet då inte vad jag ska hitta på men nåt blir det väl ändå.

Snart flyttar min Storebror Jimmy och hans son Joel och joels mamma/ min svägerska Ida till Skelefteå och det känns skönt för det blir ju lite närmare till dom så man kan ju faktiskt fara och hälsa på bara över dagen och sedan fara hem igen man kan ju säga att det är i det drygaste laget att åka ner till Stockholm fram och tillbaka över dagen.

Nu säger morsan att jag måste packa ihop datn annars far hon utan mej bäst att göra som hon säger!

Tack för titten välkomen åter

Oplanerade planer

Publicerad 2010-07-14 07:44:43 i Allmänt

I förrgår var jag ner på lassaretet och sedan så när vi skulle fara hem igen så frågade morsan om vi skulle sova över hos mormor och dagen där på åka hem men så blev det inte riktigt för vi kom ju på att vi inte hade något att stressa över så vi blev kvar här i Vindeln och vi ska vara här till i morgon fölr i dag ska bland annat min moster Gunilla komma till Vindeln men hon sa att hon skulle komma på eftermidagen så då ville morsan och mormor att på förmiddagen skulle vi fara till mormor särbo David eftersom han har ju fått en strok och får inte köra bil så när inte han kan komma till oss kan väl vi komma till honom för vi brukar sitta och spela lite kort och umgås tillsamans och vi brukar ha det rätt så trevligt så vi tror att David skulle uppskata de så det är vad vi ska göra i dag kort och gott.

Det blir i morgon som vi far hem men när det blir det vet jag inte.

Tack för titten och välkomen åter!

Sampe

Träningsvärk

Publicerad 2010-07-11 12:34:06 i Allmänt

Ja om man nu kallade sådant för man tror ju inte att det ska vara så jobbigt att köra go-cart men man får slita som ett djur för att klara av de ja det var då min kusins förklaring efter att vi kört första gången och han är bra mycket större och mer starkare än vad jag är trots de så är han är två år yngre än mej.Men vi körde som några dårar och det gick undan de vill jag lova jag sopade ju banan med honom första gången vi körde men sedan så den andra gången vi körde var det en kille till som ville köra med oss och han var ju helt knäpp han knuffade ut mej ur banan bara för att ta sej förbi mej men tänkte jag ska inte hitta på några dumheter men jag hinner inte ens börja köra så dundrar min kusin in i mej men efteråt bad han så hemskt mycket om ursäkt och att det inte var meningen men den andra killen bad inte ens om ursäkt att han tryckte mej av banan men jag hann inte prata med honom så var han borta.

Så i dag kommer jag inte att göra så mycket ska försöka få ner svullnaden vid nacken(fick jag efter igår) sedan kanske man far ut och hitta på något vet bar inte vad de skulle vara?

Tack för titten och välkomen åter

Sampe

Lerfotboll + Gocart

Publicerad 2010-07-10 17:52:24 i Allmänt

Detta är några bilder dels från igår på Sm- i Lerfotboll och dels från i dag då jag och morsan var och mötte min moster och kusin var och körde gocart

Det här är dom förra årets Sm-vinnare och i år heter dom kort och gott Friends   Nu är matchen i full gång men det är värkliggen geggigt vissa gjorde magplask och dom var leriga från topp till tå  Detta är en av bilderna jag tog när jag va på Sm i lerfotboll bland annat från en av planerna och spelarna

Idag

Jag klådde min kusin när vi körde och vann!!  Nu är det någon annan som kör medans jag och min kusin satt och vilade efter att vi kört   Detta är min kusin Jesper och min moster Gunilla

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Swamp soccer

Publicerad 2010-07-09 13:10:58 i Allmänt

I dag så börjar ju SM i swap soccer och jag kommer att vara där inte för att jag har tänkt spela utan jag vet några kompisar som ska spela men det är ju så många lag och jag vet inte riktigt vad alla slags olika lag dom är med i så jag ska ta och ringa runnt lite här och se hur det går.Jag ska försöka ta lite bilder som jag ska lägga ut på bloggen.

Förra årets vinnare var ju Oazen killarna men i år heter dom inte så utan i år heter dom kort och gott Friends så vi får väl se om dom blir svenska mästare i år igen eller om det finns något lag som kan besekra dom men det har jag svårt att tro  men jag håller då tummarna för dom.

I dag var jag även ute och köpte mer presenter till morsan jag hade fått upp beställningar av några personer så när jag är där inne så ringer telefonen och det är en av dom som beställt och han frågade vars jag varoch handlade och när jag säger det trodde han att det skulle bli jätte dyrt men efter att jag berättat vad det kostade sa han bara att jag kunde köpa nå mer och att han skulle betala mej sedan.

Så nu har jag nog ordnat allt för i morgon ska jag morsan och min moster och kusin fara till lycksele och gå på stan sedan ska jag och min kusin köra gocart detär ett bra tag sedan jag gjorde det för förra gången var ju när jag knappt kunde gå så när jag skulle ner och upp ur det blev dom ju tvungna att lyfta ur mej men sådan är inte fallet nu tar jag mej upp själv som tur är.

Ps kom gärna i håg att ringa morsan anntingen på min telefon (den är alltid igång) men pröva gärna morsans tele först.

Tack för titten välkomen åter
 

Sampe

Lugnt som bara den

Publicerad 2010-07-08 14:10:22 i Allmänt

I dag har det varit en sådan dag då det inte hännt en ända skvatt jag vet då rakt inte vad jag ska hitta på för det är ju inge vidare väder men jag skulle behöva ut en sväng för nu den 10de Juli alltså denna månad fyller mamma år och jag hade tänkt ta mej ut och köpa henne en pressent fast hon sagt att jag inte behöver men det skulle vara roligt änn om det inte är så märkvärdigt så jag ska ta och knata iväg till banken och ta utlite pengar och seom jag hittar någonting på byn nått borde de väl ändå finnas tycker man?Så om ni kommer ihåg de så ring gärna och gratta henne på hennes mobil nummret är 070 5274024 men om hon har den avstängd så ring på min telefon det är 070 562 47 16 då vore jag tacksam.

Ps har lagt in lite nya bilder och snart kommerde mer

Ha en fortsatt bra dag och tack för titten och välkomen åter

Sampe

Ber om ursäkt

Publicerad 2010-07-06 16:14:18 i Allmänt

Jag får åter igen be om ursäkt att jag inte hunnit med att skriva här på bloggen men det har varit fullt upp ända sedan Storumandagarna men jag lovar att det ska bli ändring på de nu!!

Jag kommer snart att lägga in lite nya bilder från olika tillfällen men det hinner jag inte nu.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Nu drar det igång

Publicerad 2010-07-01 12:01:15 i Allmänt

Jag fick lite tid över att skriva här har just kommit tillbaka från lunchen och innan jag for på lunch så gick jag från morsans jobb till LapplandOffise för att köpa kollegeblock,tursch pennor och förstoringsglas till karorna vissa markeringar är så pytte små så man nästan inte ser dom.Dom andra som ska jobba sa att det räckte ju om dom kom klockan fem och började arbeta då men jag vet från förgående år att man minst måste vara där från klockan två fast dom inte får börja bygga så brukar dom ju komma och anmäla sej och spana in platsen och jag informerar om vilka regler som gäller och vart dom kan duscha med mera.

Så ni märker att jag kommer att ha fullt upp iaf torsdag och freddag det är då det brukar uppstå fel eller om det blir nå bråk mellan knallarna eller så om  ni söker mej är jag antagligen i sikkuren (den som är på torget det kommer va en skylt där det står marknadcentralen på så ni kan inte missa det)

tack för besöket välkomen åter!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela