sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Dagen det

Publicerad 2010-04-30 06:47:59 i Allmänt

I dag är det den dagen jag helst skulle vilja slippa men det ända det¨är ju ett nödvändigt ont så man får väl försöka klara av det ändå man överlever ju så det är ju ett pluss iaf.

Jag kommer redan att fara klockan 8 för att hinna med att fara upp på neurokirurgen och kolla skallen ifall det är något eller inte men det borde ju vara något eftersom man får sådana attacker ibland.

När jag är färdig på lassaretet så ska vi fara till min moster som just har flyttat in i ett nytt hus och hon vill att vi ska komma och se hur det är så vi får väl se om hon hinner hem innan vi är färdiga annars vet vi inte vad vi ska hitta på en sådan dag i Umeå det är ju värsta myrstacken det är ju folk överallt.

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Det ska då hända allt!!!

Publicerad 2010-04-29 11:39:17 i Allmänt

Jag har ju inte kunnat uppdatera bloggen pågrund av att jag inte mått så bra det blev så att jag fick en kraftig huvudvärk och det sköt i huvudet så efter en kvart så for vi upp på sjukstugan här i Storuman och dom pratade med läkarna i Umeå och eftersom jag ändå skulle ner så ska jag gå förbi neurokirurgen och be dom om hjälp men vi behövde ju få hjälp på en gång så då satt dom en nål i handen(en sån man sprutar in medicin direkt i blodet) och så gav dom mej en dos medicin men det hjälpte inte så då fick jag en dos till och då hjälpte det fakstiskt men efter en halvtimme kom det tillbaka så då fick jag mer medicin och då gick de hela över så jag kunde sova på natten någorlunda iaf.

Sedan så nästa dag alltså i går så då gick hela förmiddagen och allt värkade lugnt men så efter tre startade huvudvärken igen så det var bara att fara upp på sjukan igen och få mer medicin så att jag skulle kunna stå ut smärtattacken och efter ytterliggare nån timme så känndes det ganska så bra igen.

Men så i dag värkade allt lugnt tills nu har jag kraftig huvudvärk så vi far ner i förväg och har det inte slutat innan vi är nere så sover vi över hos mormor i Vindeln för jag skulle ju ändå va där på freddag för att byta knappen i magen( har en sond i magen för att kunna äta för er som inte vet de) och jag ser INTE fram emot de för förut när man va så kallad "barn" så fick man göra de medans man fick lite narkos och sova under själva bytet men nu när man fyllt arton så får man tydliggen inte de längre så det känns lite jobbigt men måste man så måste man har ju klarat av värre saker förut om man tänker på alla operationer och etts som annat så det här ska nog gå bra.
ÖNSKA mej lycka till!!

Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

Dagis andra dagen

Publicerad 2010-04-27 08:29:20 i Allmänt

I dag så är det den andra dagen på min praktikplats gungan jag är ju bara där en gång i veckan så att det inte blir så tufft på en gång men det är jätte roligt där och jag imponeras av barnen som går där att dom klarar av så många saker helt själv jag trodde att man skulle måsta hjälpa dom med nästan allting men när dom klarar det mesta själv så underlättade för jag är ju inte den vigaste personen direkt:p
Jag ska vara där från klockan nio till klockan tolv så det blir ju tre timmar och efter de så är man nog rätt slutkörd efter idag och jag fick om jag ville utöka den tiden men det  är ju  bättre att börja smått än att ta i för mycket.

Nu måste jag ta och förbureda mej för i dag men tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Förlovat sej

Publicerad 2010-04-26 10:45:46 i Allmänt

Ja nu i går blev det klart att min storebror Jimmy och Ida fransson har förlovat sej med varandra dom har ju hållt ihop bra länge nu och med tanke på att dom har ett barn ihop och dom har pratat om det skulle bli ett till barn vad de skulle heta så jag är då jätte glad för deras skull det ända jag inte vet vem av dom som "frågade" eller vad man nu säger man säger ju inte fria när man förlovar se eller vad¨man nu säger? Jaja det är då himmla roligt iaf!!!

I dag så känner man sej inte direkt på topp har rätt så mycket me värk i rygg och nacke men jag var trotts allt på skolan på småföretagandet och där hade vi ett så kallat "prov" det var bara för att lärarn skulle se om det hade fastnat något i hjärncellerna men det jag tycker det var konstigt för det var konstiga frågor och det var som var mest konstigt det var bara en fråga som var klassad som Godkänt och resten av frågorna var kvalivicerade som välgodkänt och Mycketvälgodkänt är inte de lite märkligt jag tycker då att det borde vara tvärt om att det borde vara fler G frågor än Vg och Mvg frågor om det nu ska va ett prov för ta tex mej jag har varit där två gånger tror jag och så ska jag kunna samma sak som dom som varit där alla gånger hur hänger det ihop??

Nu ska jag fara ut och äta lite mat på frasses antar jag måste få i sej något idag jaja tack för titten välkomen åter!

Sampe

Hur ska de gå??

Publicerad 2010-04-24 10:56:53 i Allmänt

I går så var det ingen bra dag för mej hade mycket värk i rygg och nacke så det blev till att ta det lugnt hela dagen somnade innan talangen på tv fyra ens hade börjat då kanske ni fattar att man va slut på för det brukar vara veckans höjdpunkt men jag får väl försöka hitta åt de på nätet istället.

I dag vet jag då inte vad man ska hitta på känner mej inte helt på topp men jag känner ändå att man skulle vilja hitta på någonting vad de nu ska vara?? hmmm får väl fara ut på byn för att se om det händer någoting i helgen eller om det är dött som vanligt.

Jo nu så kan man säga att vi är dom ända här i huset som man kan säga att vi är "ålderman" för nu håller Tomas karlsson på att flytta ut och han har bott i sin lägenhet i ungefär 23 år och vi har bott här i 10 år så nu tar vi över åldermansrollen för dom andra som bor i dom andra lägenheterna har "bara" bott där 1 eller två år.Det är bara synd att det blir en lägenhet till som blir ledig den lägenheten mitt i mot oss är också ledig och nu blir det ju två så vi får väl se hur det går om dom måste byta ägare till huset eller vad det blir har hört ryktesvägen att det inte går så bra för dom som äger de nu jag nämner inga namn det vore för taskit.

Tack för titten välkomen åter

Sampe

Läkarbesök

Publicerad 2010-04-22 09:33:59 i Allmänt

I dag har jag tagit ledigt från skolan för jag ska träffa några läkare och det kommer att ta tid så då tänkte vi att det kanske var bäst att ta ledigt istället för att få frånvaro.Jo idag så ska jag träffa några läkare här på sjukstugan i Storuman för det är tänkt att dom ska huvudansvaret istället för dom i Umeå för dom är ju helt omöjligt att få tag på dom läkarna även fast det kanske är ett akutärende så svarar dom inte på sökningen man gör så det är nog den bästa lösningen för oss iaf.

I går så fyllde min äldsta bror Jimmy 30 år så när jag smsade till honom att han blivigt gammal gubbe så svarade han bara hade blivigt vuxen och snygg :P synd bara att han och svägerskan bor så långt bort annars hade vi nog farit dit och grattat honom men jag får väl skriva det här igen Grattis i efterskott hoppas din dag var bra!!

/sampe

Farfar 75 år!!!

Publicerad 2010-04-18 11:50:46 i Allmänt

jag ber åter igen om ursäkt för den dåliga uppdateringen men igår så då hade jag fullt upp med att hjälpa morsan med de tekniska när hon skulle hålla moppe kurs hon är ju inte så teknisk av sej så det blev till att vara på hennes jobb igår och samma sak idag då har hon ju undervisning men nu så har hon lite mer koll på hur hon ska göra så nu sitter jag bara här ifall något skulle gå på tok.

I dag så efter att vi är färdiga här så då ska vi till farfar och farmor för farfar fyller 75år i dag så stort grattis till honom .Det här är min farfar och här är vi ute i solskenet Tack för titten välkomen åter!!
Sampe

SM

Publicerad 2010-04-16 11:07:06 i Allmänt

I dag så har storumans arbrytar klubb annordnat SM i armbrytning och lärarna tyckte vi kune gå och se de istället för att ha lektion så vi gick dit och det var rätt så mycket folk från olika klubbar i Sverige det var säker femhundra personer så det var full rulle så vi satt där en bra stund tills lärarn sa att vi fick gå på lunch när vi ville men att vi skulle vara tillbaka tills nästa lektion som är klockan 12.

Annars i övrigt så är det rätt så bra har lite mycket att göra just nu men lär lösa sej tror jag iaf

Ps ska lägga ut lite mer bilder när jag får tid

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Första dagen

Publicerad 2010-04-14 08:21:46 i Allmänt

I går var jag ju som sagt på min första praktikdag det var jätte roligt när jag började blev jag väl mottagen av personalen och dom visade mej runt på avdelningen och berättade lite för mej vad vi skulle hitta på med mera och efter att jag fått den informationen så började ungarna strömma in men ändå fröknarna sa att det ändå var en lugn dag och då var dom trotts allt 8 barn för när dom är som flest kunde dom vara 15-16 barn bara på en avdelning så man kan ju säga att det var en lugn dag trotts att det hände så mycket men det får jag inte berätta har tystnadsplikt för varje person som ska jobba med barn får skriva under på ett papper där man försäkrar på heder och samvete att man inte ska föra de vidare utanför byggnaden.

I dag så börjar jag skolan klockan 9:50 och då har jag naturkunskap men jag kom inte riktigt ihåg vad vi arbetade med där men det lär nog lösa sej iaf.

Nu ska jag göra lite skolarbete som jag inte han med igår så tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Dagis här kommer jag

Publicerad 2010-04-12 18:12:15 i Allmänt

Jag får börja med att be om ursäkt för den dåliga uppdateringen på sistånde men jag har inte mått så bra så då har jag helt enkelt inte orkat med att skriva men det ska bli ändringar på de nu.

I morgon så börjar jag min praktik på det dagiset jag själv gick på när jag var liten nämliggen förskolan som det nu heter Gungan jag ska va där på tisdagar på förmiddagar men det går att utöka tiden ifall jag skulle orka med de.Det känns roligt att få fara ut och göra något annorlunda än det jag brukar göra  och att det är just mitt "gammla" dagis som jag var på när man var liten.Jag börja 8:30 och slutar vid halv ett men jag har ju lunchrast inräknad så det blir ett antal timmar ändå som jag kan till godo räkna mej.

Nu ikväll så tar jag det bara lugnt och inväntar den kommande dagen.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Så här blev de

Publicerad 2010-04-08 10:02:47 i Allmänt

Detta är min nya ny frisyr som jag valde att göra bilden är inte så bra men håret tycker jag då blev bra eller hur?
 Så här blev min nya frisyr

I dag ska jag ta det lugnt för jag har skippat kryckorna och går på foten istället visst det gör lite onte men att gå på kryckor gör att jag får ont i ryggen istället så man får överväga de hela.

Tack för titten välkomen åter!

Sampe

Jag blir så sur!!

Publicerad 2010-04-07 16:04:16 i Allmänt

Det blev  mörkt hår och en ljus lång rand mitt i skallen har inte tillgång att ladda upp ett foto nu men jag får väl göra det i ett senare skede.

Jag kan inte fatta hur läkare tänker ag har haft en medicin ett antal år nu och helt plötsligt så då vill doktorn byta ut medicinen miot en annan bara för att den skulle hetas va lättare att få tag på och jag gick ju med på de fast jag visste att jag provat de tidigare och när jag kommer till appoteket i dag så då säger dom att den nya medicinen inte ingår i högkostnadsskyddet så då var det bara att betala 690 kr!! Ska man måsta betala så mycket för att få ut den medicinen varje gång jag hämtar ut den jag då byter jag gärna tillbaka till den andra.

Ursäkta om jag värkar lite små elak men så här får det inte gå till
!!

tack för titten och välkomen åter!!

Frisören

Publicerad 2010-04-06 12:11:02 i Allmänt

I dag så ska jag fara och färga mitt år och eventuellt klippa ner de om dom har lite tid över jag har tänkt på hur jag ska färga håret jag har många allternativ

1 mörkt hår nästan svart med en blond ljus rand i mitten
2 mörkt hår och ljusa slinger (ungefär hälften hälften)
3 mörkt hår och en röd rand i mitten
4 mörkt hår och röda slingor ( samma där hälften hälften)

Så det var alla allternativen har inte riktigt bestämt mej än men jag tror inte att jag kommer att göra nummer 3 tror att färgerna inte går ihop.Men då återstår 1,2, och 4 och om morsan fick välja så skulle hon vilja att jag skulle göra nummer 2 hon påminde mej om att jag har haft de förut och att det blev jätte bra men det är ju ändå jag som ska ha den här färgen så vi får väl se vad det blir får nog ta kort och lägga in det senare kanske i morgon eller så.

Jaja nu har jag annat att tänka på men tack för titten och välkomen åter

Ps ská försöka hinna med att lägga ut nya bilder så fort som möjligt.

Sampe





Och så här blev de

Publicerad 2010-04-05 09:52:10 i Allmänt

I går for vi ju på akuen för att se om det var något fel på tån/foten och när vi fick komma in på akuten så var det rätt så mycket med folk där och det verkade vara många med kryckor så jag tänkte att nu blir det till att vänta länge för vi skulle anntagligen till samma doktor men då efter en halv timma så då fick vi komma in och träffa en doktor och han undersökte mej och skickade iväg mej på röntgen.När jag väl gjort den där röntgen så var det bara att vänta i väntrummet på att doktor som skulle titta på bilderna och sedan ropa upp oss men det gick en timme och sedan en till men till sist kom han in i och han sa direkt ute i väntrummet vad vi väntade på nämliggen en ortopeddoktor som skulle titta så att brotten inte låg för näre lederna som man har i tårna så det skulle ta ett tag innan han skulle kunna komma och när han väl kom så gick vi in och han berättade att jag hade två va anntingen så gipsade vi inte foten men då skulle jag nästan inte få röra på foten och den andra alternativet var att gipsa så att det ligger still på ett och samma ställe så att det inte ligger fel och inte läker som det ska.

Så nu har man en gipsad fot (men bara halva foten) och hoppar runnt på krycker och då i dag skulle vi ju hem och jag skulle få köra ända hem om jag inte nu hade brutit den men så är de tyvärr.

Nu ska vi ta och packa ihop våra saker och sedan blir det avfärd hemmåt så jag får väl se vad man hittar på vem vet man kan ju inte göra så mycket men nått blir det väl.

Tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Akuten nästa

Publicerad 2010-04-04 07:33:07 i Allmänt

Jag skrev ju igår att vi skulle ha en mindre fest och visst allt va trevligt förutom en sak jag kände att jag  behövde lägga mej ner för att vila ryggen så då gick jag till mammas rum och skulle lägga mej på hennes säng men det jag inte såg var att maddrasen hade åkt ut en bra bit utanför sängen och när jag lägger mej så rammlar jag och får hela min tyng (fast jag inte väger så mycket) på min fot och framförallt på min stortå och det knakar till rätt så regält och den började svälla upp på en gång så då tänkte jag att den antagliggen var bruten och mamma trodde de också men jag är ju van med smärta så vi kom överäns om att inte fara dit i går pga att det kunde tänkas vara mycket folk på akuten så vi väntade till i dag istället för vi tror att det är mindre folk nu på  morgonen än vad det skulle vara i går kväll.

Så nu håller vi på att göra oss i ordning för att fara för det värken nått så in i **** och tån är lite blå liala så vi far då in för att se om dom kan göra något åt de ifall dom kan ge mej något form av stöd så det inte ska göra så ont när man stiger på foten för som det är nu om jag sätter i hälen så då strålar smärtan ut upp efter benet och kan dom hjälpa mej med de så då struntar jag i ifall den är bruten eller inte bara jag kan gå.

Annars i dag så vet jag inte vad det blir vi vet ju inte när vi kommer därifrån så det får bli en ovishet.
Tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Kalas

Publicerad 2010-04-03 10:37:08 i Allmänt

I dag så ska vi ha ett mindre knytkalas som släkten ska ha det blir bland annat jag mormor och mamma och min moster morbror och kusin jag vet inte ifall det blir någon fler eller så men det får väl tiden utvisa vi ska äta (och för mej första gången) oxfilé jag har hört att det ska hetas vara ett väldigt fin mat men jag har även fått höra att det är segt kött och det vet jag inte om jag gillar de men man vet ju inte om man inte prövar.

Jag sitter och är lite små irriterad över den här doktorn som inte skrev ut medicin han sa ju att jag skulle få en bättre medicin men den är ju mycket svårare att få tag på så jag förstår ju inte meningen med de dom säger en sak och menar en annan jaja sak samma jag kan inte göra så mycket nu.

Nu ska jag förbureda mej innan dom kommer får kanske skriva mera sedan

Tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Det ska då djävlas

Publicerad 2010-04-02 10:30:30 i Allmänt

Jag skrev ju i går om läkarna som inte gjorde sitt jobb vi ringde och ringde men inget svar och då när vi nästan gett upp hoppet så ringer en doktor och säger att jag inte ska ha den där medicinen utan att vi skulle byta till en annan medicin som skulle hetas vara bättre och mycket lättare att få tag  i  han sa att varje appotek har det hemma men då igår efter att han hade ringt så då for vi ner på appoteket men dom i Vindeln hade det inte hemma jaha då tänkte vi då är det bara att fara ner till ume och fixa medicinen men innan vi for ner så då ringde vi ner på appoteket i umeå och frågade om dom hade den medicinen hemma men då säger hon att dom inte har den medicinen i hela Umeå jag fattar inte en sak vadför ska man byta bort en medicin som fungerar bara läkarna gör sitt jobb och skriver det i tid så fungerar de ju men det andra prepparatet är ju mycket svårare att få tag i så vi får väl se hur det ska lösa sej men en sak vet jag vi har hunnit en bra bit på anmälan som vi snart ska skicka in.

Det var ju tänkt att vi skulle ha en mindre fest här hos mormor med släkten på mammas sida men då i dag känner mormor sej inte riktigt bra så vi får ta det i morgon ifall hon känner sej bättre.

Nu ska vi ut på byn en sväng så har det bra i dag och välkomen åter!!

Sampe

Idioter

Publicerad 2010-04-01 10:31:21 i Allmänt

Jag säger bara de vissa doktorer borde inte få behålla jobbet när dom inte gör som det är sagt man går och förväntar sej att läkaren skulle skriva ut receptet åt mej på en av mina mediciner den som är den viktigaste och han hade ju lovat att göra de då hade en annan läkare pratat med honom och dom hade kommit översens om att jag kunde klara mej utan den tills jag ska få nya doktorer visst om det bara gällde en dag eller två men nu gäller det över tre veckor innan jag ens får träffa den nya doktorn och det dröjer minst tio dagar från att man beställt medicinen tills att den kommit till appoteket i Storuman så jag har sagt det förut och jag säger det ingen Det skjuts för lite!! Om dom gjorde sitt jobb och lyssnade än att dom gör som dom vill och får ut lnen iaf det tycker jag är kränkande att dom skiter i en men men man kan ju inte gilla alla människor i världen och just nu ligger inte yrket läkare så högt på min lista av bästa kategori av jobb så ett råd BLI INTE LÄKARE!!!

Annars i dag ska vi ner och handla inför i på fredag då vi ska träffa släkt och vänner på min mammas sidan det ska bli kul vi ska vara hos mormor så att hon inte ska behöva fara så långt nu när hon inte mår så bra men vi får se hur de blir det blir säkert bra

Nu ska vi fara ner och handla men tack för titten och välkomen åter!!

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela