sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

En kväll värd att minnas!!!!

Publicerad 2011-05-29 11:17:27 i Allmänt

I förrgår så var man ju spänd inför kvällen vad som skulle hända o så men till sist var det dags att byta om och fara på bollhallen där vi fick en nummerlapp.  Jag var nr 37 och när vi då väl stod i bilkö så ökade ju adrenalinet i kroppen. Slutligen var det min tur och när jag klev ut och gick fick jag en Extra applåd.När alla paren hade kommit så var det mingel med alla så man gick runt och det var trevligt och efter en stund så då sa Peter och Maria( Balens värdpar) att vi kunde gå till bords och det var naturligtvis bordsplacering. 


Jag hamnade bredvid Tomas Persson (och om man ska följa ettikettreglerna så säger ju dom att damen ska sitta till höger om mannen alltså var Tomas min bordsdam) bredvid namnskylten var det en lapp där det stod Balens Kung.... Balens Drottning... Balens Par.... så jag anade att vi senare skulle rösta.

Peter och Maria hälsade oss välkomna och hoppades att det skulle bli en magisk kväll som vi sent skulle glömma.
När han sagt det så kom förrätten in det var finskuret kött med grönsaker till. Innan vi skulle få in huvudrätten så sa Maria att nu var det dags att rösta på Balens Kung, Balen Drottning och Balens Par. När alla var färdiga så samlades alla lappar ihop för efter måltiden skulle rösterna räknas. Peter och Maria sa att det var dags för alla att dansa vals så de med bordsdam gick ner på dansgolvet. Jag gick och satte mej på en soffa på sidan om och kollade på när dom dansade. Jag var inte ledsen över att jag inte kunde dansa utan jag tyckte det var roligt iaf.  Stina Fjell kom och sa att hon ville dansa med mej men just när vi börjat så slutar låten men jag tackade iaf för dansen. Maria sa att nu har dom räknat ihop alla röster och det stod klart villka det var som vunnit. Nu är mitt minne inte så bra så Balens Par minns jag dock inte tyvärr vem som blev. Balens Drottning blev Anna Karlsson och det tycker jag var helt rätt.Den som blev Balens Kung vann med nittio procent av rösterna ( De e ju klart att Peter ska blanda in matte hela tiden, när han är mattelärare) och det var Sämuel Ingesson!!
Va sa jag du skämtar! nä de blev du.  Maria kom och kramade om mej och gav mej en banderoll där det stod  Balens Kung. Jag fick en stor applåd, när det blev tyst igen tackade jag alla för att dom röstat på mej.  Jag gick och satte mej ner igen och försökte smälta att jag blivit Balens Kung. Det hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att det skulle bli jag.  Man kan verkligen säga att jag var chockad.
Peter och Maria tackade för denna kväll.

Vi skulle sätta igång eftersläppet och musiken.  Jag satt på min plats och då kom Katrin Johansson och ville dansa bugg med mej eftersom hon visste att jag och Stina Fjell för många år sedan, när man var ung tävlingsdansat ihop. Vi dansade ett tag men till sist blev jag så yr, inte för att jag druckit för mycket. Jag drack inte en droppe alkohol men det är ju ett tag sedanjag dansade och har väl inte samma balans som förut.  Vi blev tvugna att sluta.Musiken började bli så hög att om man ville prata med någon så fick man stå i hotellets foajè och ändå så var de lite svårt att höra. Jag fattar bara inte AG och Sammi att dom har några öron kvar, dom måste ju ha blivit helt döva dom stod ju närmast högtalarna men men det är ju deras problem.
Efter ett tag så gick jag till Peter och frågade om det var så att Balens Kung och Balens Drottning skulle  vara dom sista som lämnade fästen? Nej det är inte så man får fara när man vill, de va bra sa jag för min rygg är inte den bästa och den har börjat att säga ifrån så jag kommer nog att fara hem nu. Peter svarade  att han trodde alla förstod om jag skulle behöva fara. Han hade hört att vissa  tyckte det var nog bra gjort av mej att komma dit överhuvudtaget.¨Det kändes bra att höra och att man blev Balens Kung så jag tyckte de var bättre att åka hem när  allt var på topp än att om man skulle minnas balen för villka som var mest fulla.  När jag var på väg ut så stog de minst 25 personer som skulle beställa ur baren så jag förstod att de skulle bli rätt så mycke fylla .


De var en magis kväll och är väl värd att minnas, här kommer några bilder
Jag blev nomnerad genom röstning till 2011 års bal kung
Denna bild är tagen dagen efter för jag ville ha ett kort på mej med banderollen och bilen.

Så nu vet ni de nu måste jag fara och möta upp min bil får förklara senare

Tack för titten välkomen åter!!!

Sampe

Den stora dagen är här!!

Publicerad 2011-05-27 10:41:39 i Allmänt

Ja i dag är det många som är spända inför kvällen och det är många (mest tjejer) som sitter hos hårfrisörer för att göra sej mer fina inför balen och man gör det ju bara en gång i livet men jag undrar hur det ska gå för vädret är ju inte så bra så de drar ju ner stämmningen men jag tror att vi kommer att ha de väldigt trevlig kväll tillsamans.

Allt är ordnat för mej och jag har alla saker på morsans jobb så då tar det inte lång stund från att byta till att ta sej på bollhallen.

Vi har en videokamera för att filma de hela för det är flera släktingar som inte kan komma så jag ska försöka lära morsan hur kameran fungerar hur de nu ska gå...???

Nu måste jag iväg önska oss lycka till!!

Sampe

Dagen före

Publicerad 2011-05-26 12:31:41 i Allmänt

I dag så har jag mycke att göra redan nu på morgonen har jag beställt medicin både från appoteket men också recept på medicin för en medicin jag har är """ 10mg/mm och får fyra flaskor som ska räcka ett antal dagar men problemet med den medicinen är att dom som gör den ibland gör produktionsstopp och ibland har dom de flera veckor så jag skrev åt läkarna att jag ville att dom skulle skriva ut """ 50mg/ml men i mindre dossering bara för att ibland kan de va så att ens sorten finns medan den andra inte gör de så vi får väl se hur de går.

I morgon är det ju balen och jag har förburett nästan allt så det är bara att vänta.Jo jag gick ju om nian ett år så jag halkade efter men så fick jag förfrågan av dom som nu tar studenten om jag inte kunde tänka mej gå balen i år istället för då får jag ju gå med dom som man känner och gått samma klass så det blir så att jag går balen nu.
Men jag visste ju inte säkert om jag kunde gå på balen med tanke på min hälsa så jag frågade aldrig någon om någon ville gå på bal eftersom att tänk då om man har frågat en tjej "Lisa" och Lisa köpt klänning och betalat balavgiften med mera och om jag då skulle  bli sjuk och hamna på sjukhus då skulle ju hon få stå där själv det tycker jag skulle kännas taskit mot henne så det fick bli på de här viset.
Det var ju dans träning i går och då skulle alla som ska gå bal vara där och visst jag va där men jag hade ju ingen att dansa med så jag stod först och kollade på men sedan kom Katrin Johansson och hennes kille var inte där så då dansade hon och jag under träningen till den var över.

Jag funderade och jag kom på att "Tp" Tomas person han går ju också själv så då kom jag ju på en lysande ide jag kom på att jag och han  kunde dansa om han inte varit kille men det går ju och lösa med lite smink och en peruk :p         ALT GÅR JU ATT LÖSA :P    Vi skulle ju bli balens kung och drottning

Om ni har någon eller några komentarer skriv dom inne på min användare på Facebook samuelnr6

Tack för titten välkomen åter!

Sampe






En annan sak är att jag och en till kille går ensam på balen

Små skumt,,,?

Publicerad 2011-05-22 11:19:29 i Allmänt

Jo jag låg och såg på tv typ till klockan var halv elva igår kväll och sedan gick jag och la mej för att sova men som vanligt sover jag ju inte så bra vaknar hela tiden över att jag fått värk i kroppen så vid två tiden steg jag upp för att röra på mej så jag var uppe och gick lite i lägenheten och gick in i tvrummet och kollade om det var något bra på tv men som vanligt så hittade man inget bra att se på ( Inte undra på de vi har ingen boxer utan hyreshuset går på kabeltv och det finns nästan ingen bra kanal ) så jag gick och la mej igen och somnade om.

När jag senare vaknade upp då var klockan halv fem då tänkte jag va fasen jag kliver upp nu
( ja jag är nog galen jag är nog den enda ungdomen i världen som kliver upp friviligt den tiden på dygnet)
och gick och tryckte igång tv och hittade nåt att se på men sedan när jag skulle slå igång min telefon så var den redan igång och jag hade fått tre stycken SMS från någon jag inte vet vem det är det första SMSet stod det exakt så här : Men Stefan och en smilegubbe skojade bara.Klart gillar du kaffe mer me mjölk så köper jag om du vill dricka kaffe tillsammans med mej bakom denna ros och en smilegube och under är en bild på en lila ros.
Så jag SMSade tillbaka och frågade vem är det? Kort där efter får jag ett sms Vem är du själv? då skrev jag ju mitt namn och skickade och får tillbaka ett medelande där det står : Något blev fel men vi kan få rätt sida på de senare Tack.JAG SOVER NU !!!!.

Så man kan ju undra vem det är jag testade ringa nummeruplysningen men dom sa att detta är ett kontantkortsnummer men det står inte vem som äger det så jag får väl se om man får reda på det eller ej?

Nu i dag sitter jag på jobbet och skriver brev fortfarande det tar en evighet att göra men jag har ingen lust men det måste vara klart i dag så det är bäst att rappa på så om ni ursäktar..

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Igång

Publicerad 2011-05-20 14:04:52 i Allmänt

Hej jo vi kom hem för flera dagar sedan men varken jag eller mamma har mått så värst bra men morsan jobbar iaf trotts att cheferna undrar om hon inte behöver vara sjukskriven men morsan vill hellre jobba och ha något att göra än att vara hemma och ta de lugnt vi är lika på de viset att ingen av oss "gillar" att vara sjukskriven man kan bara sitta inne och glo på tv så hellre jobba fast man mår dåligt än att ligga hemma och se på film hela dagarna.

jag har även ordnat allt som rör balen så det är då avklarat iaf.

Men jag har ändå en massa annat att göra ska skriva mail till en massa personer inom sjukvården och det brukar ta flera timmar men det är ett måste så det är bara att gilla läget.
¨
¨Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

ILLA !!!!! ILLA!!!!!!!

Publicerad 2011-05-14 08:04:32 i Allmänt

Hej ursäkta men nu kommer jag inte tänka på när det ska vara punkt eller något annat bara så ni vet ifall de låter fel.

Till att börja med om det är något som verkar oklart eller att ni inte fattar något så ring mej gärna för jag svarar gärna på frågor om det är några 070 562 47 16

Jo morsan har ju dom senaste dagarna varit nere här i Umeå på jobbet där där alla cheferna från dom olika kontorena skulle vara men morsan redan dag ett mådde hon inge vidare men dagen därpå mådde hon inte bättre och dagen gick och när hon kommer tillbaka så säger hon att hon hade JÄTTE ONT i mitten av den vänstra sedan av magen så jag sa åt henne att vi ringer sjukvården men det ville hon inte så hon tog några tabbletter och gick för att sova men så igårmorse jag var vaken redan halv 4 och var pigg och satt och såg tv så kommer mamma in och hon hade ännu mer ont så hon sa att vi skulle göra oss iordning för att fara akut på vårdcentralen i Vindeln men när vi då ringer till dom på vårdcentaralen på vindeln och vi frågar om vi fick komma på en gång? Nej det går ju inte du måste sätta upp dej på en tid först och då gav hon mamma tiden halv elva och då sa jag ju åt morsan att hon inte kunde vänta så länge men hon är ju tjurig så hon sa jo de kan jag visst de så tiden gick och när vi då är på vårdcentralen så fick vi sitta länge och över tiden det tog förtio minuter ööver tiden hon skulle vara där det tycker jag är VÄLDIGT DÅLIGT men jag följde då med henne in och läkaren undersökte mamma och dom tog prover innan läkaren kom ut till oss och sade att mamma hade över 160 i sänka ( jag vet inte vad de är men det ska i normala fall vara mellan 0-5) och hon hade pratat med dom i Umeå så mamma skulle ju åka Ambulans ner till Umeå och då sade jag att då ska jag med men efter att jag och mamma pratat lite så sa hon att hon hellre ville att jag skulle stanna och se över mormor så när ambulansen skulle fara frågade sjuksköterskan om jag kunde få lift till mormor det låg ju ändå efter vägen och sedan lämnade dom av mej hos mormor.

Efter några timmar så hade jag ju ringt andra anhöriga och berättat och efter ett tag ringer mamma och säger att hon skulle bli kvar i umeå åtminstånde över natten för doktorn i Umeå på akuten trodde att hon hade fått en inflamation i en av tarmfickorna men dom var inte helt hundra så hon hade fått göra röntgen och kommit tillbaka på avdelningen som är kirurgen men jag minns inte vilket nummer på avdelning hon låg på men jag tror att de var 2 men hur som haver hade hon börjat få intravinöst penselin så hon fått de över natten.

Nu när jag pratade mee henne på morgonen så sa hon att om hon få fara hem idag så gör hon de men de va en sjuksköterska som inte trodde de men vi vet ju ingenting säkert förrän doktorn går rond och de gör dom vanligt vis mellan 9-11 men annars kan de även va från klockan 9 och resten av dagen för jag har varit med om när man väntat hela dagen på att dom ska komma och gå rond ända från klockan 9 till att klockan va tjugo över åtta på kvällen så man kan inte säga säkert när doktorer går rond.
Hur som helst så väntar vi att doktorn ska gå rond innan vi vet något men mamma är ju en tjurskallig norrlänska som hon själv sa så dom kommer att få de tuft att försöka motivera henne till att vara kvar men jag sa till henne att bättre hon stannar där en stund och inte rusar iväg och börjar jobba och stressa så som hon jag allt jämnt annars så att hon inte behöver åka iväg med ambulans igen för samma sak.
Så det är allt jag vet det är konstigt det går så mycke bättre när jag själv är sjuk och är på lassaretet än att mamma är sjuk och hon är på lassaretet och jag inte är där och får veta vad som händer men det är som mamma sa att när dom frågade henne om närmaste anhörig så sa hon att de va jag men dom tyckte de va lite fel att prata med mej än någon annan vuxen men mamma sa åt dom att han är van allt inom sjukvården och att det är bättre att säga som det är till mej än att inte säga nåt till mej för då blir jag förbannad för jag kan axeptera vad det än är men att inte veta alls eller att ingen säger nåt åt mej de gör mej verkligen förbannad.

Ja nu vet jag inge mer så nu får ni nöja er med detta eller om ni inte riktigt fattar eller har några frågor ring mej som jag sa innan det är bättre om ni ringer och frågar än om ni uppfatade något fel och inte förstår

ska ringa nu

Publicerad 2011-05-11 12:03:04 i Allmänt

Hej jag får be om ursäkt för jag är så dålig på att komma ihåg att skriva här på bloggen men det är rätt så fullt upp nu så man har mycket att tänka på som det är just nu.

Jo jag skrev ju att jag skulle ta kontakt med tv4 och tippsa om en nyhetsartickel men dom har inte ringt eller mailat och man tycker ju att dom borde höra av sej men jag ska ta och ringa dom efter att jag skrivit färdigt.

Jag ska kolla om bilar till balen vad man ska komma i för kärra det skulle se dumt ut att man kom i ett skottkärra eller något liknande så nu är jag på jakt.

Efter att jag gjort allt detta måste jag kolla var närmaste pantbank är om det finns någon i närhetet om någon vet så skriv gärna till min användare på facebook samuelnr6 och om ni vet vars i umeå sportringen ligger så är det snällt om ni kan hjälpa mej. Tack på förhan

Sedan så måste jag ringa till halebop och prata om att dom skickar ett normalstort simkort med mitt nummer på för när jag köpte iphonen så blev man tvugnen att köpa ett nytt simkort men dom ordnade med samma nummer och de simkortet så bryter man lös metallbiten och det är den som man sätter i Iphonen och nu om jag tänker byta telefon så måste jag ju beställa en normal simkort annars om jag bara köper ett på typ audio video i Storuman så kan dom inte ordna med samma nummer och är ett måste för mej.
Jag ska även kritisera dom och säga att jag vill avbryta abbonemanget jag blev ju lurad försäljaren sa att det ända du betalar i månaden är 109kr och inge mer det skulle inte kosta något inte ringa smsa eller något annat och jag tyckte det var skummt men han lovade de men när jag senare får räkningar över 600kronor och när jag hade kontantkort inte ens ringde för hälften av summan så vi får väl se hur de går.

Efter att jag gjort allt detta måste jag kolla var närmaste pantbank är om det finns någon i närhetet om någon vet så skriv gärna till min användare på facebook samuelnr6 och om ni vet vars i umeå sportringen ligger så är det snällt om ni kan hjälpa mej. Tack på förhan

Om jag hinner med idag ska jag måsta skriva klart bokrecensionen i Svenska och senare skriva om en sportupplevelse som jag varit med om fast jag måste skriva den på engelska det är inte lika lätt jag får hela tiden slå upp nästan alla ord så det tar tid att göra men innan måndag är det nog klart.

Önska mej lycka till!!!!
Ps Mormor hälsar till er alla fast hon inte vet villka ni är
Sampe

Ska ringa

Publicerad 2011-05-11 11:47:16 i Allmänt

Hej jag får be om ursäkt för jag är så dålig på att komma ihåg att skriva här på bloggen men det är rätt så fullt upp nu så man har mycket att tänka på som det är just nu.

Jo jag skrev ju att jag skulle ta kontakt med tv4 och tippsa om en nyhetsartickel men dom har inte ringt eller mailat och man tycker ju att dom borde höra av sej men jag ska ta och ringa dom efter att jag skrivit färdigt.

Jag ska kolla om bilar till balen vad man ska komma i för kärra det skulle se dumt ut att man kom i ett skottkärra eller något liknande så nu är jag på jakt.

Sedan så måste jag ringa till halebop och prata om att dom skickar ett normalstort simkort med mitt nummer på för när jag köpte iphonen så blev man tvugnen att köpa ett nytt simkort men dom ordnade med samma nummer och de simkortet så bryter man lös metallbiten och det är den som man sätter i Iphonen och nu om jag tänker byta telefon så måste jag ju beställa en normal simkort annars om jag bara köper ett på typ audio video i Storuman så kan dom inte ordna med samma nummer och är ett måste för mej.
Jag ska även kritisera dom och säga att jag vill avbryta abbonemanget jag blev ju lurad försäljaren sa att det ända du betalar i månaden är 109kr och inge mer det skulle inte kosta något inte ringa smsa eller något annat och jag tyckte det var skummt men han lovade de men när jag senare får räkningar över 600kronor och när jag hade kontantkort inte ens ringde för hälften av summan så vi får väl se hur de går.

Efter att jag gjort allt detta måste jag kolla var närmaste pantbank är om det finns någon i närhetet om någon vet så skriv gärna till min användare på facebook samuelnr6 och om ni vet vars i umeå sportringen ligger så är det snällt om ni kan hjälpa mej. Tack på förhan

Om jag hinner med idag ska jag måsta skriva klart bokrecensionen i Svenska och senare skriva om en sportupplevelse som jag varit med om fast jag måste skriva den på engelska det är inte lika lätt jag får hela tiden slå upp nästan alla ord så det tar tid att göra men innan måndag är det nog klart.

Önska mej lycka till!!!!
Ps Mormor hälsar till er alla fast hon inte vet villka ni är
Sampe

varför just nu!???

Publicerad 2011-05-07 09:26:55 i Allmänt

Jo jag har ju varit vansinnig över att inte doktorerna gjort någonting och jag skickade in en anmälan till patientnämnden och då igår när jag är på morsans jobb så ringer det dolt nummer på telefon och jag svarar och det var från patientnämden hon hade pratat med den nu ansvariga doktor som det nu ska hetas vara och hon sa att den doktorn sade att han hade det på hans skrivbord och höll på att bearbeta saken men visste inte när vi kunde träffas så jag fick då svar på att något händer så vi sa tack och hej.

Bara efter några minuter så ringer doktorn från Storuman och säger att den 11 den här månaden så skulle doktorn från Umeå komma upp till Storuman för att träffa mej och morsan.

MEN SATAN!!! Den 11 så ska morsan vara i Umeå på jobbet och hon måste vara där cheferna kräver att alla Verksamhetsansvariga på dom olika kontorerna ska vara där  så det är vädigt viktigt att hon får vara där. Men vi  har ju  också väntat länge på att få träffa honom så man kan ju inte direkt säga nej. Hur gör man?

Nu hade vi ju ett problem hur vi skulle lösa de?? Vi gör så att vi träffar doktorn klockan 9 men sedan kör vi gärnet ner till Vindeln där morsan kastar av mej hos mormor och sedan kör till Medborgarskolan i Umeå.
Visst hon kommer lite försent men det är ju bättre de än inte alls.

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

 

Snart blir det hett

Publicerad 2011-05-03 13:01:57 i Allmänt

Snart kommer det nog bli hett om öronen för vissa doktorer jag har sammlat ihop matrial och skrivit en hel del och jag hoppas att det fungerar.Jag ska snart ringa till tv4 och prata lite med dom om min situation dom brukar ju ibland visa andra sjuka som har problem inom vården så vem vet det kanske blir nåt.

Annars i dag har jag tagit det lugnt har inte kännt mej så värst pigg men jag hoppas att det blir bättre till i morgon så jag kanske kan fara till skolan.

Tack för titten välkomen åter!!'

Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela