sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Bio

Publicerad 2012-10-28 13:44:45 i Allmänt

I dag åkte vi ner till kyrkogården för att ställa i ordning. Jag brukar måsta vänta kvar i bilen eftersom jag har så svårt att gå men denna gången valde jag att följa med visst det tog lite tid att ta sej fram men det gick till slut.
 
Efter vi var klara där åkte vi in på Q- star för att köpa bullar eftersom inte ica bakar på helgerna så åker man dit istället vi passade även på att ta en grillkorv och under tiden vi sitter och äter kollade vi i bladet och fick se att nya James Bond filmen kommer dom att sända ikväll 19:00 på Folketshus .
Jag hoppas att det är en av de "bättre" James Bond filmerna som gjorts.
 
Nu måste jag sluta får så ont i ryggen av att sitta för länge.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Ursäkta méj

Publicerad 2012-10-25 13:06:09 i Allmänt

Jag börjar att be om ursäkt för mitt betende om jag låter gnällig sur bitter men jag har haft det väldigt tufft de senaste månaderna och det har påverkat mitt betende.Det är inte lätt när man har ett sår på ryggen som inte vill läka och har fruktansvärt smärta  som jag bär på 24 timmar per dygn och jag kan knappt  sova eftersom det gör för ont så det är inte lätt  att hålla humöret uppé.
 
Om jag verkar konstig sur gnällig så vill jag be om ursäkt för även om jag mår dåligt så ska det inte behöva drabba andra.
 
Ni märker nog att det är tuffa tider för mej och det kan hända att jag inte uppdaterar bloggen på ett tag tills jag mår bättre igen.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

omläggning

Publicerad 2012-10-23 11:12:52 i Allmänt

Igår ringde jag till sjukan för att få en tid att lägga om såret eftersom det inte vart gjort på hela helgen.Den sköterska jag pratade med sa att det inte gick att ordna för det fanns inga lediga tider men att det fanns en tid idag klockan 11:45 och det var den ända tiden som fanns.Det var bara att gilla läget men så ont det har gjort har knappt sovit  något alls nu i natt på grund av såret.
Jag hoppas att det blir bättre efter omläggningen det brukar då bli de i alla fall och efter de ska vi ut och äta någonstans.
I övrigt händer det inte mycket försöker ta de lugnt för jag har som inte energi till att kunna göra någonting.Jag vet ju att jag har stor brist på vitaminer dels har jag brist på järn och därför tar man sej ett järn varje morgon  och kväll och även andra vitaminer så vi får väl se hur det går.
Tack för titten v´älkomen åter!!
Sampe
 

FRIGIVNING!!!!

Publicerad 2012-10-19 09:01:38 i Allmänt

Jag har pratat med läkarn om hur länge jag skulle behöva vara kvar här innan jag får fara hem? Han sa att jag får fara hem idag!!!
Det känns så skönt att få lämna detta ställe  även om detta har varit det bättre ställe än Umeå men jag är så himla less på att vara här.
 
Jag kommer att kämpa på hemma med att gå upp i vikt och minst två gånger i veckan ska jag prata med dietisten och jag kommer att hålla mej hemma några dagar extra från skolan bara för att få de att fungera med maten och allt annat.
 
 
Igår fick jag kämpa för jag har ju haft så himla ont kring knappen och jag har ju velat börja äta pencilin igen eftersom jag har två stycken shuntar  men läkaren ville ta en odling av såret i gången till magsäcken men eftersom såret är inne i gången så är det ju så svårt att ta prov på utsidan så den enda lösningen var att jag fick ta ut vattnet ur knappen och sakta dra ut knappen och det gör fruktansvärt ont!!!! sedan ta prov stickan och trycka in den i hålet för att ta prov.
 
Efter jag tagit prov när jag skulle sticka in knappen igen så brukar jag måsta använda en salva som bedövar men också för att den ska glida bättre men så säger sköterskan att det inte fanns någon salva på hela avdelningen så det var bara att kämpa på och till slut var knappen på plats.
 
Det är inte kanske så lätt för er att förstå hur ont det är när jag stöter i knappen men jag kan gemföra med om ni skulle ha en tesked i munnen och någon skulle slå på den då kanske ni lättar kan förstå hur ont de gör.
 
Nä nu har jag inte tid att skriva mer ska ju hinna packa ihop alla saker här och det har ju blivit en hel del så det är mycket att göra.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe
 
 
 

Mammas marldröm

Publicerad 2012-10-15 12:10:12 i Allmänt

I dag så möter mamma sin värsta mardröm nämligen att gå till tandläkaren.Hon vill egentligen inte fast hon behöver det hon har två stycken brygger trasiga och det gör ont när hon tuggar och dricker saker som är kalla.Jag sa till henne att hon skulle gå dit det är ju ändå inte bara jag som ska behöva kämpa här på sjukstugan!! Efter att hon fick höra det gick hon väl med på att gå dit hon har tid nu sedan klockan tio så jag hoppas att hon är en duktig flicka nu så hon kanske får med sej ett klistermärke tillbaka.

Ronden i dag så kollade dom på såret på ryggen och det ser mycket bättre nu men det gör lika ont där som tidigare så jag hoppas verkligen att det blir bättre så jag blir av med denna värk.

Nu ska jag ta och lägga mej och vila ryggen det blir för jobbigt annars och jag vill inte få denna dagen förstörd så jag inte får åka ut en tur idag för det är dagens höjdpunkt!!

Tack för titten välkomen åter!!

Sampe

Något som hjälper!!!!!

Publicerad 2012-10-14 10:56:04 i Allmänt

Jag ber om ursäkt att jag inte uppdaterat bloggen på ett tag men det har varit lite tufft med mycket smärta i ryggen och man tror ju att smärtteamet i Umeå borde va dom som vet mest om smärta och vilka mediciner  man borde äta för olika smärtor.
 
Vi har gått över ån efter vatten som man brukar säga för det enda smärtteamet har gjort trotts att jag knappt fått träffa dom är att ge mej ännu mera morfin som jag inte vill ha eller hjälper.Läkarna här i Storuman verkar kunna mer om smärta för jag har fått prova på en salva som innehåller peppar och som har en bedövande effekt på de område man smörjt in och den salvan fungerar mycket bättre än allt annat jag fått prova på!!!
 
Man får bara smörja runt om men inte i såret och var fjärde timme eftersom det är så starkt och denna salva fungerar mycket bättre än all annan medicin jag provat.
 
 Jag fattar inte att Smärtteamet borde veta att mot nervsmärtor som jag har efter alla operationer i ryggen så än hur mycket morfin medel man äter hjälper inte kroppen blir bara beroende.
 
¨Nu kan jag då ha en drägligga vardag och faktiskt så den här visstelsen här på sjukan är nog den enda gången som jag tyckt varit bra att fått vara inlaggd för här har jag fått bättre hjälp än vad man fått av Umeå.
 
Ni kanske fattar om man blir förvånad.
 
Tack för titten och välkomen åter!!
 
Sampe

helg

Publicerad 2012-10-06 13:02:23 i Allmänt

Nu är det ju helg och det händer inte mycket här uppe på sjukan men så fick vi besök av Stina Fjells mamma Ingrid och det var jätte roligt.
 
I dag ska vi fara ut en eller två och vi kommer att åka hem för att kolla påsten byta ut dvder hämta mediciner som jag saknarl.Vi ska prova på att ta bort en sort medicin(inte mot smärta)  eftersom vi inte tror att den gör någon nytta.
 
Det är så himla kul att det är så många som kommer på besök för det underlättar enormt mycket om man får träffa andra än smurfklädda personer :)
 
Igår fick jag nog och köpte en ny Iphone 4S eftersom jag inte gillat min eriksson telefon för Iphone 4 har dom finneser som jag behöver för att klara min vardag.
 
Trevlig helg!!!
 
Sampe
 

Stor skillnad

Publicerad 2012-10-04 10:09:34 i Allmänt

Storumans  sjukstuga är mycket bättre att vara på än om jag skulle vara nere i Umeå på någon avdelning. eftersom att här får man då vara med och bestämma.I Umeå får man nästan inte bestämma själv över något utan det är läkaren som ska fatta alla beslut även utan att man rådfrågar med patienten.
 
Det är även roligt att så många kommer på besök så man har någon "vettig" person att prata med än smurfklädda personalen.
 
Jag har ju fått hit från skolan tre stycken dvder som jag ska se och sedan jobba med det är en historia film som är uppdelad i tre avsnitt och dom andra två filmerna är om religon.
 
annars i dag så ska jag fara ut ett tag på byn för att få se någonting annat och det är så himla stor skillnad gemfört med Umeå där man inte kan fara ut på samma sätt som här utan dagens höjdpunkt är att åka ner i Centralhallen för att handla.
 
Ni kanske förstår varför jag tycker det är bättre här.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe
 
 
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela