sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Funderar ???

Publicerad 2012-07-31 11:10:14 i Allmänt

Jag funderar på att prata med vk igen eftersom smärtteamet hade ju lovat att jag skulle få hjälp men det ända dom gjorde var att byta ut en medicin till en annan och det var ju sagt att dom skulle ringa minst en gång i veckan för att höra hur det är men nu har smärtteamet inte hört av sej på 2 månader!!
 
Det andra alternativet jag har är att skriva till patientnämnden och göra en anmälan men problemet är att det också kommer att ta tid innan jag får hjälp där.
 
Det är inte lätt att orka göra någonting när man har sådan värk och jag ber om ursäkt om ni tycker jag är lite gnällig det är inte så lätt att hålla humöret uppe när det gör så ont!!
 
Nu ska jag försöka tänka lite om hur jag ska göra om det nu går.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Fungerar de eller inte?

Publicerad 2012-07-26 12:49:57 i Allmänt

Ja det kan man fråga sej de här med akupunktur eftersom jag nu har provat 4 gånger och jag tycker inte att det har hjälpt mot min smärta däremot så känner jag mej som en sengångare eller något för jag har blivit så trött det är nästan helt obeskrivligt jag har nästan somnat när jag satt upp och denna trötthet har kommit sedan jag började med akupunktur och det brukar hålla i sej 1½ - 2 dagar innan denna trötthet börjar avta.
 
Flera har ju sagt att man måste göra denna behandling minst 7-8 gånger innan man kan se om det ger nån efekt men jag vägrar att fortsätta för efter behandlingarna så får jag jämnt väldigt ont i ryggen.
 
Andra kanske tycker att akupunktur inte alls gör ont och att det är nog bara så att jag är rädd men jag har ju operera ryggen 4 gånger och har skada på nervrötterna som är viktig för att få ett samspel mellan nerver och muskler och att det är därför som jag får mer ont än patienter som inte opererat ryggen.
 
Med dagens teknologi borde man ju nästan kunna beställa efter en ny ryggrad via postorder skulle jag ta två nya med tanke på om någon skulle gå sönder har man då en i reserv åtminstånde :)
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

omläggning

Publicerad 2012-07-23 13:25:54 i Allmänt

Idag ringde jag till sjuksköterska för att få en tid för omläggning av sårena på ryggen och det blev 10:15 som jag fick tid och det gick rätt så bra ändå för de nya såret som jag fick när jag sist ramlade ser mycke bättre ut medan det andra såret såg likadant som förra gången.
 
Efter jag fått lägga om båda såren bad vi att sköterskan skulle lägga in en lapp till en doktor för jag behövde få nytt recept på två mediciner och vi hade ju försökt ringa på doktortid men det fanns ingen doktor som var ledig och sköterskan visste inte hur hon skulle göra vad det var för papper hon skulle fylla i så vi fick instruera henne.
 
Man kan tycka att det var lite dåligt att hon inte visste vad som skulle göras och att man som patient får sitta och göra deras jobb eftersom den personen inte kan de

 
Ikväll ska Stina och hennes mamma äta mat med mej och morsan på Kitas och det kommer att bli roligt att göra något annat och få träffa några man känner än att vara hemma.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Ursäkta inlägg

Publicerad 2012-07-20 13:40:47 i Allmänt

Jag får börja med att be om ursäkt för inlägget igår det blev bara hälften av det jag hade skrivit och jag fattar inte varför inte hela texten kom med.
 
Det jag skulle skriva om var det som stod i gårdagensVK där hade dom träffat en man som heter Lars-Olof Olsson som hade likadant som jag en förträngning i ryggmärgskanalen.Han har haft svåra smärtor och läkarna på Nus i Umeå har inte hjälpt honom så han ska kunna klara sin vardag.
 
Han fick reda på att det fanns ett sätt för honom att bli kvitt värken och det var att få åka ner till Strängnäs och genomgå en operation som skulle bidra till att hans värk skulle försvinna. Västerbottens läns landsting var inte villig att skicka honom dit för operationen skulle kosta 70 000 kr.
Efter beskedet att landstinget inte var villig att betala för det kostar för mycket och landstinget måste spara pengar
bekostade han operationen själv.
 Jag fattar inte hur dom tänker dom har nog inte prövat att ens vara sjuk mer än snuva eller feber det är ju lätt att tro att det inte kan va så jobbigt att vara sjuk.
 
Om det är för att dom måste spara pengar varför nekas patienter som behöver hjälp eller vård som går att lösa´medan dom lägger ner väldigt mycket pengar på konst/tavlor som man inte har någon nytta av och som ingen vet vad det ska föreställa.
Alla dom pengar som dom lägger ner på konstverk tavlor med mera skulle bra många patienter kunna få hjälp med sina problem.
 
Nu lägga mej för att vila har knappt sovit något inatt men sedan ska jag försöka komma i kontakt mws honom för att kunna dela erfarenheter.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Liknande situation!!!

Publicerad 2012-07-19 12:34:47 i Allmänt

 
Han kunde inte heller klara av sin vardag vissa dagar tog han sej inte upp ur sängen för det gjorde för ont och det är ju exakt likadant som jag har det nu att bara få gå dag ut och dag in utan att man får någon hjälp och man får höra "snart är det på gång att du ska få hjälp" men att det aldrig händer det är för jävligt att läkare låter en lida eftersom dom inte vet vad dom ska göra eller att det finns något dom kan göra men det kostar för mycket pengar!! Jag tycker det är kränkande och jag fattar inte hur läkarna kan göra så mot en patient när dom säger "jag för att du har ont" läkarna kan aldrig förstå hur ont en patient kan ha det är ju inte dom som måste gå med ständig smärta dag ut och dag in dom kan då klara av sin vardag utan problem ! Jag kommer nu att försöka komma i kontakt med honom om hur han gått till väga för att komma i kontakt med läkarna som hjälpte honom att bli kvitt smärtan för nu är jag så himla less på att vänta på något som inte ens händer. Tack för titten välkomen åter!! Sampe

Nej inte ännu mer

Publicerad 2012-07-18 13:44:05 i Allmänt

 Jag lyckades ju ramla igår i köket vid kylskåpet och slog i ryggen i en låda som var öppen och det gjorde väldigt ont men jag klev upp och trodde inte att det skulle vara så farligt mer än att jag fick mer ont men nu i morse skulle jag upp på sjukstugan för attt träffa sjukgymnasten och när jag drar av mej tröjan säger morsan "herre gud Samuel" jag fattade ingenting men så visade det sej att jag fått ytterliggare ett stort sår på ryggen !!!
 
Det blev så att jag fick gå in till en sköterska som skulle lägga om såret och det gjorde fruktansvärt ont!!
 
Men det var en bra sak som hände iaf det var att jag fick träffa arbetsteraputen och jag fick en ny stötdämpande dyna som jag sitter på som är mycket tjockare som skia dämpa ännu mer men jag fick även en stötdämpande dyna som jag ska ha bak på ryggen istället för att jag ska ha en vanlig kudde.
Jag fick även hjälp med att ändra rullstolen så den är mer anpassad efter mej.
 
Tack för titten välkomen åter!
 
Sampe

Omläggning

Publicerad 2012-07-16 13:21:53 i Allmänt

Idag försökte jag ringa till hjälpmedelscentralen för att höra om dom fått in en remiss om att göra en avgjutning av min rygg så dom kan göra en specialerna åt mej eftersom min rygg är ju så krokig så när jag sitter så vilar jag inte hela ryggen. Det gick Inge vidare som resten av sjukvården , när jag ringer får man tre val och jag testade nummer tre och det går fram en massa signaler men ändå ingen som svarar jag testade även dom andra men lyckades inte komma fram. Ska det vara så här med svensk sjukvård att det ska vara lika svårt att ta sej fram som att rymma fängelset? Jaja sak samma får försöka imorgon igen. Tack för titten välkommen åter !! Sampe

Marknad

Publicerad 2012-07-15 09:47:51 i Allmänt

Igår var jag och morsan till Åselemarknad där vi skulle möta två av mina mostrar kusin och han flickvän.
 
När vi kom dit gick vi till turistinformation/marknadskontor för att få någon karta och lista över vars dom olika försäljarna vi ville handla av stod och  det var inte lätt att se på kartan eftersom det bara var små små siffror och Åselemarknad är ju större än våran så det var inte lätt att hitta dit man ville.
 
Det är många personer man ska ta hänsyn än om det bara var jag och morsa,dom letade ett ställe där man kunde sitta inne och äta så de var det ända dom inriktade sej på men jag hade velat stanna vid flera stånd som var efter en gatan men det var bara   att hänga efter och dom sa "vi kommer tillbaka senare vi hittar ju dit"
medan dom äter går jag utanför till ett stånd och handlar dvder .När dom ätit färdigt skulle vi ju gå tillbaka dit jag ville handla och dom hade ju sagt att dom skulle hitta tillbaka men det gjorde dom inte tyvärr!
 
Eftersom jag jobbat med marknad så länge har man ju blivit arbetskadad och det gäller kablarna som ligger kors och tvär över gatan som man lätt snubblar på och det är nästan omöjligt att ta sej över med rullstol så när vi skulle gå tillbaka till bilen gick vi förbi turistinformation och gav dom ett tips inför nästa marknad att försöka ordna de för man ska ju ta sej fram även om man är handikappad.
 

Nu i dag tar jag det väldigt lugnt.
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Ständig smärta

Publicerad 2012-07-12 12:36:16 i Allmänt

När jag träffade läkaren pratade vi om min situation eftersom Smärtteamet sa ju att "det vore lättare att jag skulle åka ner till Umeå och ligga inne för då skulle dom lättare kunna hjälpa mej med min smärta"  sedan säger dom "tyvärr så finns det ingen avdelning vi kan lägga dej på" så då blir det ju att man hamnar mellan stolarna som vanligt.
 
Vi pratade även om min smärta som jag har och jag berättade hur min smärta är som en eld i såret men även runnt omkring och han tror att jag äter fel mediciner morfinprepparat hjälper inte mot nervsmärtor.Jag ska därför prova akupunktur och fungerar inte de sa han att jag skulle  testa en ny salva som inte så många testat tidigare.
 
De är då värt att testa de är bättre de änn att vänta på läkarna i Umeå som inte gör något!
 
Tack för titten välkomen åter!
 
Sampe

Sjukbesök

Publicerad 2012-07-09 12:46:33 i Allmänt

I dag ska jag äntligen träffa doktorn här i Storuman den bästa av dom här och vi ska försöka fundera ut hur vi ska få läkarna i Umeå att göra någonting eftersom jag fått nog av att vänta på att ingenting händer och det ända svar man får från läkarna i Umeå är " Det är på gång" eller "Snart blir det av" de har dom sagt nu över ett år!!
 
Jag tycker de är skandal att dom inte gör sitt jobb även om det är en svår uppgift  och klarar dom inte av de lämna då över de till någon annan än att jag ska behöva gå och vänta på något som inte kommer att hända!!
Det är ju inte dom som behöver gå med en enorm smärta dag ut och dag in och inte kunna ta sej fram på grund av att det gör alldeles för ont!!
 
Orkar inte skriva mer det gör för ont att sitta upp måste lägga mej igen.
 
Tack för titten välkomen åter.
 
Sampe
 
 

Hur ska man ta sej fram!!!!!

Publicerad 2012-07-06 16:22:05 i Allmänt

 
 
Igår var jag till sjukan för provtagning efter som läkaren jag pratade med i förrgår tyckte att de var nödvändigt inför när jag ska träffa honom på måndag så han har provsvaren då eftersom proverna skickas ner till Umeå tar det ju tid innan han får provsvaren.
 
Nu under morgonen har jag försökt få kontakt med ortopedtekniska (dom gör hjälpmedel till patienter så dom lättare ska klara av sin vardag) när jag ringer så ska man mata in de telefonnummer man vill bli uppringd på och avsluta med fyrkant, då får jag höra en dataröst säga just nu finns det inga lediga telefontider försök gärna imorgon istället.
 
Vart är sjukvården på väg det är ju nästan helt omöjligt att ta sej fram dit man ska !!
det är inte konstigt att det är så långa vårdköer när dom har gjort ett system som inte fungerar.
 
Om  politiker som bestämer eller har gjort detaa system borde själv prova på hur lätt det är att ta sej fram via telefon eller få kontakt med sjukvården så skulle dom nog fatta hur svårt det är för patienter att ens få någon kontakt det är skandal!!
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Nu ska något hända!!

Publicerad 2012-07-03 10:28:04 i Allmänt

Nu är jag less på att vänta på doktorerna i Umeå som hela tiden säger när man ringer " att det är på gång eller snart kommer att hända något" det har dom sagt över ett år nu och ingenting har hänt och jag har ju fått stå ut med ständig värk!!
 
Jag har just pratat med Smärtteamet i Umeå för att få hjälp med smärtan och att göra något åt såret.Under tiden jag pratade med en av dom berättade jag hur jag haft de dom senaste månaderna,att såret inte har läkt och att jag haft fruktansvärt ont och kräver att få någon hjälp!
Man blir vansinnig över att man haft så ont att läkarna inte ens har haft ett enda möte för att prata om hur jag ska kunna få hjälp!! Här får man gå månad in och månad ut  med  fruktansvärd värk och intde kunna göra någonting och får höra "snart är de på gång" de har dom ju sagt i över ett år utan att något hänt.
 
Den person jag pratade med sa att "egentliggen var det tänkt att du skulle få komma ner till Umeå och läggas in för att se över mina mediciner men eftersom det inte finns någon avdelning som skulle passa så har det stått stilla"
 
Ska man måsta tåla vad som helst när man "bara" är ungdom och privatperson medan politiker hela tiden får mycket bättre vård och får hela tiden gå före i vårdköerna och det är helt galet dom är väl inte bättre än någon annan!!!
 
Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Storumandagarna över

Publicerad 2012-07-02 13:31:26 i Allmänt

Ja då var Storumandagarna bortgjort och det känns skönt att det hela är avklarat så man kan få ta de lugnt ett tag för att ta vara på sej själv.

Det blev ju så att jag fick sälja dansgalabiljetter i år me och jag funderade på hur jag skulle göra eftersom jag gillar ju dansbandet Elisas och skulle gärna vilja se dom men eftersom jag inte har hälsan att vara där åkte vi 17:30 för autografskrivning.
 
Först träffade jag Elisas och fick prata med dom och fick autograf och ta kort då underade hon om jag skulle komma på dansgalan? Jag svarade med tuvärr kan jag inte de på grund av min dåliga hälsa.
 
Efter de så pratade jag med Nanne Grönvall och fick autograf och ta kort och vi har en sak gemensamt som alla kanske inte vet är att vi båda har faft Cancer och hur jobbigt det är att vara sjuk och inte kan göra saker man vill som man tidigare kunnat att göra.Vi pratade även om sjukvården hur dåligt man kan bli behandlad inom sjukvården och att politikerna inte fått prova på att ligga på sjukhus och pröva på ett eller annat så dom själva får en egen syn på de hela de dom nu ska vara anställda till att förbättra vården.
 
När jag står och pratar med Nanne kom Elisas fram till mej och frågade eftersom jag inte kunde vara på dansgalen om dom fick sjunga för mej nu istället? och det gjorde dom!!.
 
Här är två bilder  
 
   
 
 Tack för titten välkomen åter!!
 
Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela