sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Världens BÄSTA ide eller inte??

Publicerad 2015-07-29 14:10:13 i Allmänt

Jag kom på en ide kanske inte en av världens BÄSTA idéer   ifall jag antingen får nej av läkaren i Linköping eller att det tar för lång tid att jag inte står ut längre.
Det jag kom på var när jag såg på tv några som hoppade simhopp från 10 meters höjd och då kom jag på att om jag nu står ut längre så åker jag till ett badhus med hopptorn som har 10 meter och hoppar ner för då lär ryggen bli nog illa för att läkarna INTE har något annat val än att operera mej.
 
Nu idag fick jag reda på att min dator som skickades på lagning är  klar och skickas upp till Storuman så inom kanske så kan jag hämta  den idag eller imorgon.
 
Det blir nog att ta det lugnt idag också om inte datorn kommer då far jag nog ut så jag får tillbaka den men i övrig ska jag ta det lugnt så det inte blir värre med ryggen.
 
Nu har jag ju ytterligare en reservplan om hur jag ska få ryggen fixad hehe.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Hur ska jag lösa detta??

Publicerad 2015-07-27 10:02:08 i Allmänt

Jag har skrivit in på våran almenacka på ett ungefär när semestertiden är över för de inom vården och när jag kan tänkas få ett skriftligt svar på när jag kan få komma och träffa läkaren i Linköping.
 
Det är ungefär en månad innan jag kan tänkas veta något och det blir svårare och svårare att stå ut med värken. Jag försöker hela tiden komma på hur jag ska kunna göra för att det inte ska göra allt för ont men det är inte lätt samtidigt som man har så FRUKTANSVÄRT ONT!!
 
En sak vet jag är att jag ska undvika att sitta ner för så fort jag sätter mej ner så kör det som bultande stekheta knivar i mej så det är ett sätt att försöka lindra min värk.
 
Ett annat sätt är ju att ta en kylklabb och hålla mot ryggen tills smärtan domnat bort men det är ju inte det mest hällsosamma men det funkar då för mej och jag använder det när jag inte har något annat val vilket är rätt ofta.
 
Nu hoppas jag att remissen som blev skickad till smärtmottagningen i Umeå att jag ska få tid där fort så jag kan få någon lindring mot värken.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Ännu en vårdskandal!!

Publicerad 2015-07-24 08:54:02 i Allmänt

Igår läste jag i Expressen om att flera läkare blivit av med sin legitimation för att dom begått tjänstefel inom vården och det tycker jag är VÄLDIGT BRA!!!!
 
Att man som patient får lägga sej i ens läkares händer och det blir STORA FEL som är helt oacceptabelt för det förstör ju patientens liv. Sedan så när man klagar på själva läkaren så får man snabbt höra men den läkaren är ju en av Sveriges bästa läkare.
Om det nu är dessa bästa läkarna som gör dessa misstag så undrar jag vilka klåpare som får jobba egentligen och varför dom hela tiden får fortsätta förstöra livet för patienter!!!
 
Jag undrar varför läkarna håller varandra bakom ryggen för istället får patienterna lida för att dom inte gör något åt saken och berättar som det är.
 
Om man gör ett misstag och blir stora fel så ska man ju kunna erkänna det och stå för att det blev fel och hjälpa patienten istället så dom får den hjälp dom behöver för att bli bra igen. Läkare ska inte heller skydda en annan läkare bara för att dom är kollegor för det är folks liv det handlar om!!
 
Det finns ju även bra läkare som hjälper patienter som hamnat i sådana situationer och dom ska ha en STOR ELOGE!!
 
I mitt fall så beror mina "misstag" att en läkare som inte borde få operera satt in skruvar i diskarna dels 2007 vid första skoliosoperationen men även 2009 vid andra skoliosoperationen. Jag hade sluppit allt detta om jag blivit opererad av en annan läkare. Det är inte bara jag som haft denna otur med läkaren utan jag vet av fler patienter som läkaren fått operera och det har ALLTID blivit en massa fel som läkaren orsakat!
 
Om jag nu får operera ryggen igen och det blir bra kommer jag att jobba för ALLA patienter som fått vara ut för vårdskador att dom ska få den BÄSTA hjälpen för att kunna få ett så drägligt liv som möjligt det svär jag på!!!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

Hoppas detta kommer fungera.....

Publicerad 2015-07-23 12:59:02 i Allmänt

I morse så pratade jag med läkaren här i Storuman och han trodde inte att det var till neurologen som jag ska vända mej till. Han tror att det är dom på smärtmottagningen som kanske ska kunna hjälpa mej så han ska skriva en remiss dit.
 
Jag hoppas det är rätt ställe som ska kunna hjälpa mej och att det inte tar allt för lång tid innan jag får träffa någon trotts att det är semestertider.
 
Det jag hoppas dom ska kunna hjälpa mej med är om antingen det går att göra en nervblockering där jag har som ondast eller att dom sprutar in bedövningsmedel så det gör mindre ont.
Även om det kanske gör väldigt ont när dom gör det så kan det vara värt i alla fall att prova.
 
Tack för titten välkommen åter
Sampe
 
 
 
 

Nytt hopp och ny väntan

Publicerad 2015-07-20 09:29:42 i Allmänt

Jag har haft det kämpigt med värken speciellt med nervsmärtan i ryggen.Det känns som om någon stryker bak på vissa ställen på ryggen med ett stekhett strykjärn. Det ända som jag vet hjälper är att ta en kylklabb som är verkligen iskall och hålla mot tills det ställe där det gör ont tills det har domnat bort. Det är ju inte så hälsosamt men är man desperat så är man.
 
Nu i morse ringde jag till sköterskan och bad att en läkare ska skriva en remiss till neurologen och jag fick en telefontid då läkaren ska ringa upp och jag ska ta upp detta men det blir inte förrän på Torsdag.
 
Det jag vill är att få träffa en läkare som kanske kan komma på något antingen medicin eller salva som kan hjälpa mot smärtan för detta är inte hållbart längre.
 
Nu återstår det att vänta och att försöka härda ut.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 

Otur som vanligt!!

Publicerad 2015-07-18 08:38:14 i Allmänt

Igår så var vi till Åsele på marknaden och det gick bra att åka dit och jag hade inte så ont när vi kom fram som tur var.
 
Efter att vi varit där ungefär 1 timma när jag står tät in vid ett stånd och kollar på dvd filmer så helt plötsligt kommer en med permobil och kör över foten och backar sedan över den igen innan hon sedan kör över foten en gång till. Sedan körde hon iväg utan att säga någonting och jag fick åka på sidan av och det gjorde väldigt ont i foten men jag kunde inte stå på foten under hela tiden vi var där.
 
När vi kom hem åkte vi förbi på apoteket för att köpa en linda att ge foten ett stöd för det var nödvändigt annars kunde jag inte stå upp. Det var ett stort bekymmer att ta mej upp i lägenheten och det har bultat i foten under hela natten och gör det fortfarande.
 
Jag tänker ta det väldigt lugnt idag och jag kommer nog inte att fara ut för då lär jag inte ta mej in igen tyvärr.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Ett glädjande besked

Publicerad 2015-07-16 08:28:02 i Allmänt

Igår var jag uppe på sjukstugan för att kolla blodvärdet eftersom jag fått blod två gånger. Jag hoppades det hade gått upp för sist var blodvärdet ungefär vid 80 och denna gången var det lite över 100. Det känns bra att det har höjts och jag hoppas att jag inte behöver få mer blod nu.
 
Imorgon ska jag och mamma ifall inte ryggen säger ifrån åka till Åsele på marknaden och titta lite. Det är rätt bra avstånd att åka och jag hoppas klara det utan att jag ska gå genom smärtgränsen för då blir det inge roligt vill jag lova.
 
Om vi åker så blir det så tidigt som möjligt för det är ju då jag brukar ha minst ont på dagen men som sagt det återstår att se om det blir av eller inte.
 
Nu ska jag lägga mej och vila ryggen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Åter till verkligheten

Publicerad 2015-07-13 09:35:13 i Allmänt

Nu är vi hemma igen efter att vi firat mamma med släkten på hennes födelsedag men sedan stannade vi kvar två nätter eftersom jag hade så FRUKTANSVÄRT ONT i ryggen.  Jag fick verkligen kämpa med att kunna klara av all smärta för det fanns ju ingenstans jag kunde lägga mej när vi var ute så det var till att bita ihop.
 
När vi kommit tillbaka så blev det genast ryggläge och det dröjde två dagar innan vi kunde åka hem för jag hade för ont för att orka åka så långt.
 
Varje gång det stöter i när vi kör gör FRUKTANSVÄRT ONT i ryggen och ni kanske förstår att åka så långt är ett STOR prövning för mej och jag får lida flera dagar efteråt.
 
Jag ska endast försöka ta det lugnt idag och vila ryggen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Dagen efter firande kommer....

Publicerad 2015-07-11 13:34:19 i Allmänt

Igår var vi nere på hotellet i Vindeln och firade mamma på hennes födelsedag och det var roligt men även extra jobbigt i ryggen. Vi blev 13 personer som var och åt där och vi var där 2,5 timma och när vi var färdiga där åkte vi tillbaka mormor.
 
Nu idag har jag det inge vidare i ryggen och hela förmiddagen har jag legat ner för det bultat i ryggen och gör så ONT så vi kommer då inte att åka hem idag för det orkar jag då inte.
 
Om det blir i morgon får vi väl se men vi tar det som det kommer för allt hänger på hur ont jag har i ryggen om jag orkar med att åka eller inte.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Ännu en dag på sjukstugan

Publicerad 2015-07-09 08:32:44 i Allmänt

Igår var jag uppe igen på sjukstugan för att få ännumera blod för mina värden hade inte stigit nog mycket som läkaren hoppats på. Det tog lång tid för jag kom upp på avdelningen 11:00 men blev tvungen att vänta till 12:15 innan blodet var rätt temperatur innan jag kunde börja få det. Efter att dom satt droppet så var det bara att vänta och det tog drygt 2,5 timmar innan det var klar och jag kunde fara.
 
Nu idag så märker jag då inte så mycket men det dröjer någon vecka eller så innan jag märker av något.
 
Idag ska vi åka ner till mormor som bor i Vindeln och vara där ett par dagar så det ska bli roligt men det jobbiga är att ryggen inte är den bästa men det är bara att gilla läget och bita ihop.
 
Vi håller på att packa ner allt sjukvårdmatreal som jag behöver för att klara av att vara borta sedan packar vi mediciner och andra saker som vi kommer behöva.
 
Det blir ungefär vid 10:00 vi åker så det är väl bäst att börja röra på sej.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Lättare att förstå sej på

Publicerad 2015-07-07 08:26:58 i Allmänt

Jag kom på ett sätt att kunna beskriva hur det känns för mej i ryggen med skruvarna. Det sättet jag kommit på är att jag tar 2 stycken blompinnar som är spetsiga och så trycket man rätt hårt mot någon av ryggkotorna på var sinn sida. Då om man tänker sej att det som trycker är gjort av titan och trycker hela tiden djupare in  sedan om man försöker göra någonting är svårt för varje gång man rör på sej så kommer ni att känna av smärtan i ryggen.
 
Det kanske inte gör ont i början men efter ett tag så kommer det att göra ondare och ondare ju längre som man har pinnarna där.Fast det är ju inte riktigt samma gemförelse än hur det egentligen är men det kan vara lättare att förstå hur jag har haft det dag ut och dag in i snart 6 år utan att ALDRIG fått vara smärtfri.
 
Nu hoppas jag få svar från läkaren snart om han kan tänka träffa mej för att bedöma om han kan hjälpa mej eller inte. Kan han inte det har jag en reservplan men det tar vi då.
 
Det gäller att ALDRIG tappa hoppet.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 

En sak till de bättre

Publicerad 2015-07-03 12:23:19 i Allmänt

Sedan jag var uppe på sjukstugan och fick blod så sa dom att jag skulle börja känna av det efter en vecka. Trotts att det nästan bara gått halva den tiden så känner jag mej mycket piggare!!
 
Efter att jag hade haft det där blodbadet under Storumandagarna så förstördes ju min bäddmadras och jag har sovit utan den och det märks i kroppen har mycket mer ont. Vi åkte ner och köpte en ny bäddmadras , två kuddar och ett överdrag så om det skulle hända igen förstörs inte madrassen.
 
Nu ska jag lägga mej och vila ryggen för när jag sitter upp gör det MYCKET MER ONT än om jag ligger ner.
Även om det är tråkigt så gör jag hellre det än att behöva ha mer smärta.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela