sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Bara denna dagen kvar

Publicerad 2013-10-30 11:26:50 i Allmänt

Nu är det bara denna dagen kvar att stå ut för imorgon ska vi ha en träff här på sjukstugan där kommer jag kräva att få någon hjälp för som det är nu har jag ju nästan inget liv alls. Jag har en fruktansvärd smärta som är på mer än topp och hindrar mej från att orka göra saker och ting.
 
Jag kommer även att kräva svar på varför det aldrig blir någon läkarkonferens som jag nu gått och väntat på i över tre år utan att någonting gjorts.
 
Det verkar vara så inom svensk sjukvård att man själv som patient ska måsta kriga sej till saker och ting för att få saker eller undersökningar men även andra saker och  ting men när man fått undersökningar gjorda och man hittat felet ja då klappar dom sej för bröstet och tar åt sej äran.
 
Läkaren måste även skriva intyg som jag måste bara ha fortast möjligt för jag ska skicka in det till Försäkringskassan så jag får tillbaka mitt aktivitetsstöd för man behöver ju pengarna man kan ju inte leva på luft.
 
Vi ska även försöka prata med honom om att dom måste ändra min medicinering och byta ut en medicinsort mot en annan för jag har inte råd med att den jag tar nu för en flaska är på 10ml och om jag tar enligt dosering så räcker den en och en halv dag och för varje flaska måste jag betala 183kr så ni fattar att jag inte har råd med den medicinen.
 
Nu måste jag röra på mej det börjar göra för ont.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Skit och dynamit igen!!!

Publicerad 2013-10-29 09:37:23 i Allmänt

Nog är det typiskt jag hade redan igår bestämnt mej för att försöka fara till skolan på lektion och imorse gjorde jag mej i ordning men när jag åker till skolan utanför träffar jag min mentor som kommer ut rusandes och säger " Stopp stopp Samuel det är SKOLOV!!!!"
 
Det är så typiskt att det alltid händer att när jag alltid är i nog pass bra form att orka fara till skolan så är vi alltid lediga eller utedagar som jag inte kan vara med på!!
 
Nu idag ska jag försöka leta åt ett USB-minne som jag tappat bort jag tror det kan vara i mitt rum vid skrivbordet för det är det sista stället jag kom ihåg att jag använde den.
 
Jag ska även idag försöka ordna till ringsignaler på telefonen fick veta igår på en ungefär hur jag ska göra sedan väntar jag på att min Iphone som varit på lagning ska komma och har den inte kommit i slutet av vecka ska jag kräva en ny för detta blir tredje veckan som den är borta .
 
Det får bli dagens göra nu när man fick tid över.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Dagens göra

Publicerad 2013-10-28 12:07:58 i Allmänt

Nu 10.30 ska jag åka till banken för att kunna aktivera mitt bankkort igen för när jag ringde mobilbanken så efter jag knappat in mitt personnummer så står det en text att mitt kort har blivit spärrat och att jag måste uppsöka en bank för att få igång det igen.
 
Efter jag varit där ska jag åka på morsans jobb för hon jobbar ensam ï dag och det är rätt mycket hon måste hinna med för dom ska ha en snöskoterkurs och då är det en hel del som måste göras  kopiera och plocka ihop kursmaterial  men även ställa i ordning.
 
Det kanske inte låter så kul för er men för mej är det roligt att kunna göra något och kunna göra någonting annat och att jag kan hjälpa morsan som hjälper mej så mycket.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Orka stå ut !!

Publicerad 2013-10-27 09:46:24 i Allmänt

Jag har ju i flera dagars tid haft enorm värk i ryggen och i morse la vi om såret och det ser bedrövligt ut och gör väldigt ont. Mamma tar kort varje gång för att visa mej och det är ingen vacker syn vill jag lova. För att kunna få bort kompressen så var vi tvungna att dränka in den med koksaltlösning men ändå så hade vi svåra problem att få lös den.
 
Det är ju tänkt att jag ska träffa läkaren på Onsdag och där kommer jag kräva att få hjälp för så här får man inte bara göra mot en patient! Hur skulle dom själva göra om dom satt i samma situation då kanske dom kunde va mer förstående och mer hjälpsam.
 
Jag orkar knappt att göra något för det gör så ont och många säger "om du skulle fara ut och göra något skulle det bli bättre" visst kan det va snällt tänkt men när jag har så här ont vill jag röra så lite som möjligt på mej.
Det andra skälet till att jag inte är ute så mycket är hur illa personer tar vid sej när dom får se hur jag får ha det.
Tredje själet till varför jag är ute så lite som möjligt är att när jag mår så här dåligt är inte mitt humör fruktansvärt dåligt så jag är inte så trevlig att umgås med.
 
Nu är bara frågan hur jag ska orka stå ut fram tills dess när det gör så (ursäkta språket) FÖRDJÄVLIGT ONT!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Denna sjukvård!!

Publicerad 2013-10-24 09:31:14 i Allmänt

Det blenna sjukvårdv inge penicillin än utan trotts att jag sa att läkarna brukar skriva ut penicillin även fast dom inte fått svar men denna doktor sa att ingenting görs förrän vi fått svar på proverna så nu blir det att måsta gå med denna värk fram tills dess och det kommer att va ett HELVETE!!!
 
Sköterskan som gjorde det var nonchalant och hon var inte heller försiktig när hon tog odlingen tog pinnen och tryckte hårt mot såret. När hon sedan skulle lägga om sa jag hur vi brukar lägga om men hon svarade " Jag har ju fått utbildning för det här så jag vett nog bäst om det" Jag tänkte jaja vist men du har inte fått prova på hur det är att ha det så här men jag lyckades hålla igen munnen.När hon sedan skulle sätta fast den tog hon helt annat material än det vi brukar ha och hon använde enormt med tejp.
 
Efter det tog jag taxi hem och när morsan kom hem så la hon om såret på nytt för det värkte enormt och jag fattar inte varför folk inte lyssnar på vad patienten säger!!
 
Nu idag kommer jag ta det väldigt lugnt och inte göra så mycket har varit vaken sen 01:24 så jag är VÄLDIGT trött men det är ingen ide att försöka lägga sej för det gör nästan mer ont att ligga än om jag sitter upp utan ryggstöd så det kommer vara en tuff dag.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Måste se över!!

Publicerad 2013-10-23 09:23:18 i Allmänt

Vi pratade med sjukan nu på morgon om att få en tid hos sköterska för i morse så skulle vi lägga om såret och det ser för bedrövligt ut det är länge sedan det såg ut så här och det kan vara så att det är infekterad och då behöver jag penicillin.Jag har ju haft mycket mera ont nu under en tid och nu vet jag då varför och jag är lite orolig för det buktar ut från såret och vi är rädd att det är någon av skruvarna som håller på att komma ut.
 
Jag blir så ledsen , nedstämd över min situation jag har ju nästan ingen högerarm som fungerar kan knappt greppa saker.Igår så när jag skulle ta upp min telefon åkte den i backen och när jag tog upp den och vänder på den så får jag se att hela skärmen är spräckt och man kan nästan inte se någoting ser ut som ett tusenbitar pussel.
 
Problemet är att jag inte kan lämna in den på lagning än för jag måste ta med telefonen när jag ska upp på sjukan och försöka visa bilderna som vi har tagit av såret så därför kan jag inte lämna in den.Jag väntar ju på att min Iphone ska komma tillbaka från lagning så jag hoppas att den kommer idag så jag har någon telefon att kunna ringa med.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Full fart

Publicerad 2013-10-22 11:32:01 i Allmänt

Nu är det full fart på mormor igen  för i förrgår hade en av mina mostrar hade ju tagit bort alla mattor så hon inte ska snava och tagit fram ett mindre bord som hon ställt vid hennes fåtölj. Igår när min morbror kom till henne så hade hon lagt tillbaka mattorna och ställt undan bordet och det var full fart som vanligt.
 
Det blir ändå som morsan ordnade igår att hemtjänsten kommer hem till henne morgon middag och kväll bara för att se hur det är och om hon behöver hjälp med någonting och det känn skönt för oss att veta så vi inte behöver va med om samma sak som nu hände.
 
Jag är ju van att va sjuk och dålig och inte kan görs så mycket men mormor som brukar va "mer igång än vad jag är tyckte det var väldigt jobbigt att inte kunna göra saker och ting som hon allt jämnt klarar i vanliga fall men det är väl det att jag vant mej med detta sedan jag blev sjuk 1999.
 
Nu är jag 21 år och blev sjuk när jag nyss fyllda 7 så 2/3 av mitt liv har jag haft många långa tider på sjukhus och många operationer för unika sjukdomar så det är nog därför jag vant mej vid det.
 
Nu har jag gått över tre år utan att få hjälp med min smärta utan alla pratar om att man ska invänta läkarkonferens som ALDRIG BLIR AV .Därför har k på bästa sätt komma på något som hjälper mot min smärta och igår när vi var på Apoteket köpte vi som ett plåster  som man kan sätta på rygg eller nacke om man har ont och det lindrar då en hel del även om den inte tar bort smärtan helt men den gör den då mer dräglig iaf.
 
Jag hoppas på detta och jag tycker det är bedrövligt i Svensk sjukvård att man ska som patient ska måsta vara sin egna doktor och ta reda på vad som hjälper och inte hjälper man har det ju nog jobbigt som det är!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Detta håller inte

Publicerad 2013-10-21 08:10:56 i Allmänt

Detta håller inte nu ska vi försöka få in mormor på något boende eller byta till en handikappanpassad lägenhet och vi ska även ordna så hemkänsten kommer hem till henne några gånger per dag . Hon ramlade ju i förrgår och nu igår ramlade hon två gånger men en av gångerna tryckte hon då på trygghetslarmet som kom och hjälpte henne upp, Den andra gången så var en av mina mostrar och hennes man där och kunde hjälpa henne upp. Nu under morgonen ska morsan ringa till Vindelns kommun och prata med dom om snabb hjälp till mormor för det känns otryckt för oss att hon håller på och ramlar hela tiden och hon betyder EXTREMT MYCKET FÖR OSS!!
 
Tänk alla dom gånger genom åren vi fått bo hos henne när vi ska till eller från ett sjukbesök i Umeå eftersom det är för tufft för mej att åka ner och upp igen samma dag.Man är ALLTID välkommen hos mormor och hon har alltid något gått i frysen som snabbt går att ta och tina upp för att äta.
 
Hon är en av dom personer som ligger mej varmast om hjärtat och jag vill verkligen inte att det händer henne något för då bryter jag ihop!!
 
Nu ska vi försöka ordna det på bästa sätt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Ringa eller att inte ringa?

Publicerad 2013-10-20 08:40:11 i Allmänt

Ja det är frågan man får ställa sej idag om man försöker nå 112 för jag brukar ju ringa till mormor på morgonen men igår svarade hon inte den tid jag brukar ringa åt henne. När  det gått ett tag provar jag igen men inget svar och då blev jag orolig att det skulle ha hänt henne något. Jag vet ju att hon har haft stora problem med sin telefon.Jag visste även att min moster skulle till henne idag så jag ringde till henne och hon svarade att hon redan var på väg dit.Efter ett tag ringer hon och vill prata med mamma och då får vi reda på att hon inte tog sej in hos mormor att dörren va låst men hon hörde henne där inne  att hon inte fick upp låset.Då pratade min moster och mamma med varan vad dom skulle göra och mamma ringde 112 för att få hjälp med att ta sej in och eventuellt behövde en ambulans men det svar hon fick var att sådana saker hjälper dom inte till med även om det är en det ligger en sjuk person innanför dörren och så la hon bara på luren. Då pratade min moster med vice värden och hon kunde ju öppna dörren och då ligger mormor i hallen på golvet och tog sej inte upp hon sa "bena håller inte" när hon väl fått hjälp att ta sej upp
 
Jag är tacksam idag att en annan moster är med mormor idag så hon inte behöver va ensam när hon är så svag på bena så hon inte ramlar igen.
 
Idag ska vi göra det vi tänkte redan igår att skriva till försäkringskassan om min aktivitetsersättning som har upphört.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Det rör på sej !!!!

Publicerad 2013-10-17 09:52:19 i Allmänt

Nu idag ringde en man från ortopedtekniska som berättade att det var på gång det här med dynan och vi nu väntar på en kallelse dit och det skulle ske snart.
 
Jag hoppas att det kommer bli bra för så här orkar jag bara inte ha det kan inte sitta ligga eller stå längre än någon minut innan jag måste röra på mej.Det är inte heller lätt att kunna sova när det gör så ont och att jag måste upp minst 10-15 gånger på den lilla tiden jag sover typ från 22:30 - 02:00 så ni fattar om jag är helt rådlös och slut på.
 
Nu hoppas jag på detta så jag kan få tillbaka krafterna och börja kunna gå upp i vikt för det är något som jag verkligen vill för har man inte energin så orkar man ju heller inte av att göra saker.Det är inte kul att bara gå här hemma heller det jag gör är att gå mellan tv och datorn . Jag vill helst inte va ute så mycket dels för att när jag mår så här är jag inte så rolig att umgås med och dels för att jag har så jobbigt att gå i trappen för det gör så ONT!!!
 
Tack alla ni som bryr er och läser min blogg det betyder mycket för mej och gör mej motiverad att fortsätta att skriva här!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Ringning

Publicerad 2013-10-16 08:59:49 i Allmänt

Nu har jag fått nog på att ingenting görs så nu ska jag försöka ringa runt för att försöka snabba på allting så jag kan få någon hjälp!!
 
Det är väldigt jobbig när läkarna inte lyssnar och inte försöker göra något för att hjälpa mej.
 
Jag har nu pratat först med ortopedtekniska om dynan och dom har hänvisat mej till hjälpmedelscentralen eftersom ortopedtekniska inte gör sådana saker. Även fast det var ett dåligt besked så vet jag då iaf och dom ska återkomma till mej under dagen så det rör då på sej.
 
Jag har även pratat med dietisten om att jag behöver akut hjälp med maten eftersom jag vet hur viktigt det är att jag får i mej allt men när det gör så fruktansvärt ont så är det helt omöjligt att göra. Hon ska prata med en doktor om hur dom ska kunna hjälpa mej för hon förstår om jag inte kan få i mej allt när det gör så ont och hon ska göra allt hon kan för att jag ska få hjälp med detta.
 
Nu hoppas jag på en lösning.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Nattvandring

Publicerad 2013-10-15 08:58:03 i Allmänt

Det har inte blivit mycket sömn för mej i natt som vanligt och det börjar bli väldigt jobbigt att inte kunna få sova som andra människor pga värken.
 
Jag ringde igår till smärtlinjen för att kunna få hjälp men dom kunde inte hjälpa mej via telefon utan att jag ska skriva ett brev åt dom först med all information som dom kan behöva veta och sedan om dom kan hjälpa mej så hör dom av sig till mej.
 
Om dom nu kan hjälpa mej så vore det fantaskigt för nu börjar det vara väldigt tufft att orka med för nu är det så illa att jag vissa dagar inte ens far ut en gång per dag eftersom det gör så ont att röra på mej.
 
Jag ber om ursäkt om jag gnäller men det är en väldig jobbig tid nu och jag vet inte hur jag ska göra för att få hjälp när ingen läkare lyssnar på vad man säger.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Ringa smärtlinjen !!!!

Publicerad 2013-10-14 08:41:28 i Allmänt

Igår så ringde det när vi var på Ica och det var farmor som undrade om vi ville följa med och äåta med henne men även min bror Jimmy och mina Brorsbarn Joel och Isabella? Det var ju självklart så vi åkte på restaurang Trean och satt och åt och pratade med dom och det var väldigt roligt!!
 
Idag sitter jag och förbureder mej ska ringa till Smärtlinjen för att kunna få tips råd och hjälp med min smärta.Jag har spelat in ett medelande där jag berättat kort om mina besvär och vad jag vill ha hjälp med och jag har lämnat mitt nummer och dom kommer ringa nu under dagen.
 
Det jag skulle vilja ha hjälp med är att få någon form av information över min smärta och ifall det går att lindra den på något sätt. Jag läste även att dom kan hjälpa en genom att ordna så jag kan få träffa läkare som är specialister på smärta och hjälpa en att ta sej till rätt sort behandling.
 
Jag hoppas att det kan ge något för jag är så himla less på att gå och vänta på ingenting och för läkarna är det ju inga problem men det är ju det för mej som måste ha smärta dygnet runt varje dag per år.
 
Nu hoppas jag på de så håll tummarna!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Kanske en lösning?

Publicerad 2013-10-12 15:26:34 i Allmänt

Jag har ju i flera dagar haft en smärta som varit över 1000% och jag har knappt kunnat sova något eftersom det gjort så ont. Nú kanske jag hittat en lösning som är att jag googlade på nervsmärtor och hittade en sida som heter http://smärtlinjen.net/ 
 
Där kan man få hjälp med alla sorters smärta där ibland nervsmärtor som jag har och jag gjorde mej till medlem där och nu kan man skriva till dom för att man ska få tips hjälp eller stöd men även komma i kontakt med andra som är i en liknande situation.
 
Nu hoppas jag att jag kan få någon hjälp för att vänta på en läkarkonferens som man gått och väntat på snar i tre år utan att det har blivit av!!!
 
Det är bedrövligt hur svensk sjukvård är och hur dom behandlare eller snarare INTE behandlar patienter som är sjuka! Läkarna behöver ju inte lida eller ha ont av att ingenting görs som patienterna får ha det utan dom får ju sin lön iaf även om dom inte har gjort rätt för den.
 
Nu måste jag lägga mej igen.
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Stolt!!

Publicerad 2013-10-10 12:39:38 i Allmänt

Jag känner mej lite stolt över mej själv igår så orkade jag med att fara till skolan och jag var där i över 2 och en halv timma vilket inte är så mycket för andra men för mej är det väldigt länge eftersom jag oftast brukar måsta gå efter 1 timma.
 
Det tar mycket på krafterna och på kvällen hade jag väldigt ont i ryggen och jag har inte sovit sen 00: 15 så idag blir det ingen skola för mej.
 
Jag har varit nu på morgonen på apoteket och hämtat ut medicin så jag ska klara mej ett tag och nu är jag hemma och försöker att ta det väldigt lugnt läsa tidningar och senare kanske (men bara kanske) om jag orkar med så åka ut för att handla.
 
Nu blir det vila som gäller.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

något man bör tänka på

Publicerad 2013-10-07 08:12:41 i Allmänt

Egentligen så vet ni som vet ni inte vet hur bra ni som är friska och som kan röra på er utan besvär och kan göra allt ni vill utan problem.Man lär sej inte uppskatta saker och ting förrän man fått prova på hur det är och efter man fått prova på det hur det är att inte kunna göra det.
 
Jag har ju varit drabbad av mycket och en av dessa saker är att i operationsområdet där jag hade min hjärntumör finns det fortfarande Ärrbildningar efter operationen som gör att det trycker på olika nerver och som gjort att jag fick en cysta i ryggmärgskanalen från ingenstans till akut operationsläge på mindre än tre månader.
Cystan har gjort så att jag inte har någon form av känsel i höger armen inte heller nästan någon styrka och jag har väldigt svårt att kunna bära eller greppa kring saker och tappar nästan allting.
 
Det är väldigt svårt för mej att veta hur hårt jag håller i något och jag känner ju ingenting så jag får passa mej från att bränna mej. En gång när ví var på skolan och höll på att göra egna stearinljus så berättade jag om att jag inte hade någon känsel och det var några som inte trodde på mej utan sa att jag ljög då sa jag till dom om jag nu ljuger och så borde jag väl känna av det här och så doppade jag ner två fingrar i det kokande stearinen och rörde runt då fick dom svar på tal.
 
Jag har även väldigt svårt att lyfta armarna över huvudet för då skär det i ryggen så när jag är på någon affär så styr jag kundvagnen för det fungerar som en rullator och om jag ska ha något från en hylla som är över axelhöjd så om jag ser en personal och ser jag ingen så frågar jag en förbipasserande kund om hjälp.
 
Så jag tycker man ska uppskatta saker och ting om man är frisk för det är inte kul att vara sjuk eller om man har en funktionsnedsättning.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Roligt att se!!!!

Publicerad 2013-10-05 13:17:33 i Allmänt

Det har varit en väldigt tuff natt har knappt sovit någonting har måsta upp och röra på mej hela tiden och måsta göra det om och om igen så det har inte blivit mycket sömn för min del. Jag gjorde som ja brukar gå in i tv-rummet stäng åt dörren och ha låg volym för jag vill ju inte att morsan eller grannar ska behöva lida över att jag inte kan sova.
 
Nu när jag skulle skriva här på bloggen så tittade jag på historiken över hur många som besökt bloggen den senaste tiden och jag vet ju när man träffat någon på byn som säger att dom följer min blogg och det tycker jag är kul men aldrig trodde jag när jag kollade på historiken att under en dag hade hela 74 stycken varit inne och läst det jag skrivit.
 
Det gläder mej att så många läser det jag skrivit och det ger mej motivation att fortsätta kämpa och att fortsätta skriva här på bloggen.
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Vansinnigt

Publicerad 2013-10-04 12:10:55 i Allmänt

Jag tycker det är vansinnigt inom Svensksjukvård att en läkare har rätt att välja patienter dom ska behandla man ska ju ha rätt till samma vård var man än bor i Sverige och inte att en läkare väljer ut sina patienter och dom väljer oftast dom "lättaste" patienterna medan andra patienter (som jag) som får gå år ut och år in utan att få någon hjälp!!
 
Det är bedrövligt att det är på det viset läkarna får ju sina löner varje månad även om dom nu inte " jobbat" med svårare patienter men patienterna får gå hela tiden med smärta men inte får dom någon lön för det!
 
Om man nu är sjukskriven så ska man ju skicka in till försäkringskassan en massa papper och läkarintyg men läkarintygen är väldigt svårt att få för jag har varit med om så många gånger att läkare sagt " ni ska få era pengar jag gör det senare man kan ju gå tillbaka i tiden så det blir inga problem" Där har dom fel för om man nu är sjukskriven och inte får någon lön och läkaren inte skriver ut intygen så hamnar man i knipa när det gäller ekonomin.T
 
Från att man ha fått intyget så är handläggningstiden en månad och det dröjer ytterligare innan pengarna betalas ut så det blir ju flera månader man blir utan pengar och man kan ju inte betala hyra/räkningar, mat med mera så därför är det hur viktigt som helst att läkarna gör sina jobb för man kan ju inte leva enbart på vatten.
 
Det är bedrövligt att det är på detta viset men läkarna kommer  nog inte att jobba som dom borde för dom får ju sin lön varje månad i vilket fall som helst så det drabbar ju inte dom.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Rätt lag VANN!!!

Publicerad 2013-10-03 10:36:03 i Allmänt

Igår så var det en HÄRLIG hockeymatch som spelades igår där RÄTT LAG VANN!!! Jag behöver nog inte säga mer för alla som känner mej vet vilket hockeylag som jag menar :)
 
Idag kommer jag att ta det väldigt lugnt har varit vaken sedan 01:40 pga värken för när det gör så ont går det bara inte att ligga kvar i sängen för jag får nästan mer ont om jag ligger kvar än om jag kliver upp.Man blir så trött av att måsta vakna och måste kliva upp så jag är väldigt vimsig i huvudet så om ni möter mej och är lite "borta" beror det.
 
Nu ska jag gå och vila ett tag.
 
Tack för titten välkommen åter!!!
 
Sampe
 

Förstående

Publicerad 2013-10-01 08:58:48 i Allmänt

Igår var vi i Lycksele för att träffa sitt teamet angående att man ska göra en dyna som är anpassad efter min rygg. Det var ett väldigt bra möte dom lyssnade på vad jag hade att säga och undersökte vad som kan tänkas vara bäst för min rygg.
 
Jag fick även en bekräftelse om det jag länge sagt men ingen lyssnat på att när jag äter så blir det ett enormt tryck och att jag får mer ont när jag äter.
 
Det är ingen som varit så förstående och dom kan mycket väl förstå varför jag har så ont eftersom jag är stelopererad så utsätts kroppen för ett extra tryck.Ingen som jag tidigare pratat med har ju inte lyssnat på vad jag har att säga och hävdat att det inte alls berodde på det utan det beror på viljan,
 
Nu blev det bestämt att jag ska få fara ner till Umeå på ortopedtekniska och göra en avgjutning av min rygg som man därefter har som form när man ska göra dynan och prova olika material för den ska vara så mjuk som möjligt men ändå ge stöd.
 
Jag hoppas att det här kan bli bra och att min värk minskar för det skulle va guldvärt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela