sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Summering

Publicerad 2014-12-31 09:23:04 i Allmänt

Nu är det ju inte många timmar kvar av detta året och även om det varit ett VÄLDIGT JOBBIGT år när det gäller smärtan så är jag glad över några saker. En av dom sakerna är att sedan jag började få all min näring via blodet så har jag lyckas gå upp 10 kilo så även fast det har varit ENORMT JOBBIG att vara kopplad i stolpen mer än 70% av dygnet så har det varit värt det.
 
Den andra saken jag kommer på är att jag fått träffa en läkare som vill hjälpa mej kunna hitta en ortoped som ska kunna hjälpa mej med att plocka bort skruvarna för även om varje operation är en risk och man aldrig i förväg vet att det blir bra så är jag villig att prova för det blir då inte bättre av att inte prova att göra något och därför känns det bra att veta att det är någon som kämpar och strider för mej.
 
Nu vill jag be om ursäkt för att jag skrivit mest negativa saker här på bloggen men det har INTE varit så lätt med en smärta som gjort mej galen och jag knappt kunnat sova så då blir man ju väldigt lätt på dåligt humör och då blir det ju extra jobbigt så ursäkta för allt gnäll.
 
Jag hoppas nu att nästa år kommer bli bra och jag får operera bort skruvarna för det är dom som orsakar min smärta så om dom plockas bort hoppas jag att min smärta minskar så jag kan börja leva ett mer normalt liv igen.
 
Tack för i år hoppas ni fortsätter läsa även nästa år!!
Välkommen åter!!
Sampe

Något att se fram till!

Publicerad 2014-12-30 10:55:00 i Allmänt

Nu idag så ska jag och mamma fara och träffa Stina Fjell och hennes mamma Ingrid söm vi brukar göra några gånger per år och det är ALLTID lika trevligt att få träffa dom.
 
Jag kommer att göra en ändring när det gäller det här med näringen i blodet för jag brukar ju koppla droppet när vi kommer hem istället och då går jag längre tid i morgon så jag får ju i mej samma mängd men det blir bara lite förskjutet men det gör ingenting.
 
När det gällde att åka ner till mormor för att fira nyår så åker vi nog i morgon för vi har saker att hämta ut på apoteket all näringen som jag måste ha med mej för att vi ska kunna stanna där och nu har vi hämtat det men det blir ändå att vi far imorgon för jag vill verkligen träffa Stina och hennes mamma Ingrid.
 
Vi kommer att börja packa redan nu för då är det större chans att vi inte glömmer något.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Vad ska jag göra??

Publicerad 2014-12-29 09:42:27 i Allmänt

Jag har ju länge vetat att jag har nervsmärtor och under detta år har det blivit värre med det så nu till den grad att jag inte kan sitta ner längre än några sekunder åt gången. Nu  försöker jag hitta olika lösningar allt jag bara kan komma på som ska kunna hjälpa så jag kan sitta ner längre stunder.
 
Det blir inte så lätt men vi ska fara ner till mormor och fira nyår för jag är ju hedersmedlem i Vindelrevyn och den 1/1 2015 ska vi få gå på premiär av Vindelns Nyårsrevy och det kommer bli kämpigt att jag ska orka sitta så länge så därför ´försöker jag hitta något som gör att det inte ska göra så ont så jag kan sitta hela föreställningen.
 
I övrigt idag kommer jag nog bara att ta det lugnt för det är inte lätt att vara ute bland folk när jag har så ont både för min del men även för andra för det är inte lätt att försöka va trevlig när man knappt står ut med sej själv.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Vilken pärs!!

Publicerad 2014-12-27 09:03:03 i Allmänt

Ja det blev en enorm pärs igår innan vi tagit oss hem för jag hade VÄLDIGT ONT redan innan resan och det blev bara värre och värre så vi fick stanna flera gånger för det gjorde så ont i ryggen.
 
Det gick inte så lätt att kunna ta mej upp för trapporna hemma och jag blir vansinnig över att jag inte fixar att bära upp saker för trappen för jag vill kunna hjälpa till men det går ju inte när det gör så ONT HELA tiden.
 
När jag tagit mej upp så var jag totalt slut på så jag gjorde inget annat än att ta det lugnt och försöka härda ut smärtan för man orkar inte göra saker när det gör nog ont.
 
Nu i natt har jag nästan inte sovit alls så jag kommer inte att göra så mycket idag så jag vet inte hur dagen ser ut.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Är det inte likt så säg??

Publicerad 2014-12-25 10:31:53 i Allmänt

Ja då var denna julen slut och det var roligt men det var samtidigt jobbigt med mycket smärta men det är det värt.
 
Det blev extra stort skratt när jag plockade fram den så kallade "inhopparen" och det blev rätt så lika inte så säg??

Jag tog min mjukisoverall och satt på sockar och stoppade in en massa tidningspapper i bena och i mitten som mage använde jag en stor kudde sedan vid axlarna en galge och till ansiktet har jag en pinne med en hård kartong som jag klistrat fast på kartongen sedan för att inhoppare ska kunna hålla sej uppe hängde jag den på droppställning så då var det inga bekymmer med det hehe.
 
Idag kommer vi också få besök av andra släktingar som inte var här igår så det lär bli fullt upp. I morgon så bär det av hem igen så det gäller för mej att inte göra så mycket så jag orkar med imorgon.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Dagens stora bekymmer!!

Publicerad 2014-12-24 11:12:38 i Allmänt

Igår åkte vi ju ner till mormor och det var väldigt dåligt väder så vi tog det väldigt sakta så det tog mycket längre tid innan vi var framme.
 
Nu idag kommer det ju att komma några släktingar fast vi blir mindre än vanligt men det blir nog bra ändå.Det stora bekymmer jag har är ju att jag har så svårt att kunna ha på mej kläder som sitter åt för då får jag FRUKTANSVÄRT ONT.
 
Jag tror att jag hittat en form av lösning men det blir inte så lätt men det går ju bra att jag går undan ett tag för att vila ryggen så dt löser väl sej.
 
God jul på er alla hoppas ni får en trevlig jul!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Vissa saker lösta

Publicerad 2014-12-23 09:43:50 i Allmänt

Det gick rätt bra hos tandläkaren igår i alla fall i munnen det blev inge bra i nacken och ryggen och började mår sjukt illa men det beror inte på magsjuka utan jag mår alltid illa när jag har ont i nacken men som tur finns det ju medicin att ta.
 
Nu sitter vi i bilen på väg ner till mormor och det är väldigt dåligt väder att köra och mamma sa´"det är ju inge roligt att behöva köra i sådant väder" men jag erbjöd ju mamma att jag kunde köra men plötsligt skullé det bli så roligt att köra..
 
Jag tyckte då det var en bra ide men maamma håller inte riktigt med om det undra varför hehe??
 
Det blir till att ta det lugnt ner men vi får ju stanna ibland för att det gör så ont i ryggen.
 
Vi får väl se hu det går.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Ordna inför fären

Publicerad 2014-12-22 08:45:46 i Allmänt

Idag ska vi packa allt det som vi ska ha med nu under julen och det är massor av saker som behövs när det gäller att få näringen via blodet. Våran packning består 65% av sjukvårdsmatreal och ni kan inte tro hur mycket det är för det ser ut som vi ska flytta så pass mycket är endast det.
 
Det är även mycket som vi ska ordna inför färden som vi måste ha med för att vi ska kunna fara så jag har ringt till dom olika ställena och ordnat så vi bara behöver hämta så det är då löst.
 
Vi tänker packa i stort sett allt som vi kan så att imorgon ska vi kunna åka redan på morgonen då jag har minst värk. Jag fick reda på att en av mina kusiner kommer att åka tidigare eftersom han också ska fira jul med sin flickvän í deras nya lägenhet och hennes föräldrar kommer också vara där. När jag fick reda på det så sa jag att det inte skulle bli av om han inte hade en inhoppare så jag skulle ordna en inhoppare åt honom och jag tycker jag lyckats rätt bra jag lägger ut en bild på julafton så kan ni se vilken inhoppare det blev.
 
Nu har jag lite att stå i.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Måste ha en bättre lösning!!!!

Publicerad 2014-12-21 08:16:41 i Allmänt

Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mej till med värken för det är så svårt att ens kunna sitta ner alls så det är mer som ett straff att måsta sitta ner.Det är även väldigt svårt att hitta på något att göra när värken begränsar mej från att kunna göra saker och ting.
 
Nu har jag pratat in ett meddelande till tandläkaren för jag var där i torsdags efter att en lagning gått sönder för fjärde gången och nu har lagningen gått sönder för femte gången!!
Det är  så jobbigt när jag måste gå till tandläkaren när jag har så svårt att kunna sitta ner så nu vill jag att dom ska använda ett bättre lagningsmatreal så jag ska slippa att det händer igen.
Om dom vill får dom några titanskruvar att smälta och laga så att det sitter.
 
Idag ska jag försöka ta mej ut även fast det är svårt men jag behöver få se någonting annat ett tag och prata med lite folk och försöka tänka på annat.
 
Jag har även läst på nätet om nervsmärta och jag har hittat flera olika saker som stämmer in på min smärta och många kallar det för " helvetessmärta" eftersom det gör så ONT hela tiden och man har så svårt att kunna sitta eller att kunna röra på sej så jag vet att det finns flera personer  så då är det inte bara jag som är galen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Väga för eller emot

Publicerad 2014-12-19 08:33:19 i Allmänt

Jag har ju fått näringen via blodet och det fungerar ju men det är ju väldigt bökigt att dels blanda ihop men också för att jag blir så låst eftersom jag måste dra med mej en stolpe så fort jag går och jag kan aldrig bara fara ut mitt upp i allt eftersom det är ända sättet för mej att få i mej näringen.
 
Nu igår var jag hos dietisten och vi pratade och hon sa ju att man kan ju inte leva på näringen via blodet resten av livet och eftersom ortopeden inte ville operera mej så medans jag väntar på att hitta någon annan så har jag pratat med en kvinna på Kirurgen om att sätta in en ny sond som går längre ner i tarmen som dom syr fast så den inte kommer upp igen.
 
Även om det inte är ett roligt beslut så måste jag försöka hitta på någon lösning för som det är nu går det inte för så fort jag sprutar in något i den sond jag har på magen gör det FRUKTANSVÄRT ONT!!!!
Jag har gemfört det med att det gör mindre ont att sticka in kniven och vrida om än att jag ska spruta in något i sonden.
 
Det kan ju vara bra även för att om jag hittar någon som opererar mej så kan det ju tänkas att jag kommer ju att ha väldigt ont i ryggen så då kan det vara lättare att äta med den som går på ett annat ställe ´än just i såret.
 
Jag hoppas jag tar rätt beslut.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Det gick bra!!!!

Publicerad 2014-12-17 10:27:56 i Allmänt

Vi brukar ju säga "om man är nog intresserad av något fixar man det" och dej gjorde jag för efter att ha pratat med en support på mina vårdkontakter så lyckades jag beställa efter bilderna av ryggen som jag ville ha ut på en cd.
 
Jag fick även ett meddelande att dom skulle lägga över det till en handläggare och ordna det så förhoppningsvis kommer det att komma hem till mej snart hoppas jag.
 
Det skulle vara så skönt om det gick så nu får jag vänta och se det får väl bli som en slags julklapp.
 
Jag vet inte om jag kommer att fara ut idag nog för att det finns saker jag skulle behöva göra men jag får se om jag får mer ork senare för nu gör det för ont tyvärr.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Nya problem!!

Publicerad 2014-12-16 12:05:04 i Allmänt

Jag skulle ringa till ortopeden för att be dom lämna ett meddelande till ortopedläkaren att jag skulle vilja ha ut mina röntgenbilder av ryggen på en cd. Det blev problem för sköterskan jag pratade med sa att man ska inte gå den vägen utan via nätet via minavårdkontakter och beställa bilderna där men det går inte att göra från den sidan eftersom mitt vårddistrikt inte har den tjänsten.
 
Nu har jag det problemet att det inte går att göra så nu har jag kört fast regält !!
 
Det måste ju kunna gå på något annat sätt att kunna ordna det för annars går det inte.
 
Senare idag ska jag ringa till Neuro centrum i Sävar och be dom prata med den läkare som är JÄTTE BRA hur vi ska gå vidare??
 
Snacka om att det inte är så lätt att kunna ta sej fram inom vården ens med telefon och att det ska vara så svårt för att man ska få hjälp!!
 
Tack fför titten välkommen åter!!
Sampe

Nån som förstår

Publicerad 2014-12-15 12:04:46 i Allmänt

Jag har ju länge känt att jag skulle vilja prata med någon som haft en liknande situation som jag har haft men jag har aldrig lyckats att finna någon. Tills nu efter att ha sett på Västerbottensnytt om en tjej som fick kämpa i tio år innan hon fick hjälp av en doktor som tog bort den skruv som satt fel.
 
 Jag lyckades hitta henne på Facebook och skrev till henne om att jag har nästan exakt så som hon hade och hur man fått kämpa i vården för att man ska få den hjälp man har rätt till. Hon skrev ett svar och bad mej begära ut röntgenbilderna på en cd och skicka den till henne så ska hon visa den för sin läkare som hjälp henne.
 
Det visade sej också att vi har haft samma doktor som opererat oss och som fått lov att operera om flera gånger eftersom det aldrig blev bra och han har i stort sett gjort samma misstag på henne som på mej.
 
Att få prata med någon som faktiskt vet hur ont man har det och vet vilken olidlig smärta det är som kan ge tips vad som kan hjälpa mot smärtan DET BETYDER OERHÖRT MYCKET för man måste ha upplevt det för att kunna förstå hur det är.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Försöker men det är svårt!!!

Publicerad 2014-12-14 10:58:18 i Allmänt

Nu är vi hemma igen och resan igår var väldigt jobbig vi fick stanna ett antal gånger för att jag skulle få röra på mej för sitter jag i samma ställning för länge får jag ännu mer ont i ryggen.
 
Idag ska mamma fara till Hemavan och ha prov med dom som ska ta snöskoterkortet.Hon åker iväg och under tiden får jag tack och lov vara hemma och ta det EXTREMT LUGNT för annars får jag mer värk och det vill jag inte!!
Jag åker inte ut idag för värken är för jobbig efter resan igår så det orkar jag bara inte.
 
Jag har länge tänkt att flytta över min blogg till en annan sida för jag inte nöjd med min sida för det är så svåra redigeringsprogram som jag inte ens förstår så därför har jag hittat en sida men jag flyttar inte över bloggen än på ett tag för jag vill hinna lära mej dom olika funktionerna på den andra sidan.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Hur ska detta gå??

Publicerad 2014-12-13 10:11:12 i Allmänt

Idag är det ingen bra dag jag har inte sovit på hela natten för jag har haft sådan smärta i ryggen.
 
Nu på morgonen så har jag inte gjort någonting annat än att ligga i soffan för det gör för ONT för att jag ens ska orka göra något.
 
Idag ska vi fira min moster som fyller år så nästan hela släkten kommer för att vi ska fira henne. Det är ju roligt att få göra det men jag funderar hur jag ska orka stå ut med smärtan och att man ska försöka vara trevlig mot alla när jag har så ont att jag inte ens klarar av mej själv.
 
Jag kommer nog att ligga på sängen nästan hela tiden både för min men även andras skull.
 
När vi har firat klart så måste vi hem så vi åker ikväll hem för morsan ska jobba i morgon och jag vet ju hur jobbig resan brukar va så det kommer inte bli så kul men måste man så måste man.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Dåligt men också positivt

Publicerad 2014-12-12 08:05:45 i Allmänt

Igår var vi ju först för att träffa läkaren från smärtteamet och jag sa att jag inte är beredd att sänka medicineringen så länge jag har kvar skruvarna och vi kom överens om att så länge jag plågas av skruvarna så sänker vi inte medicineringen men om det skulle bli operation var jag villig till att sänka medicinen.
 
När vi sedan träffade ortopeden så fick vi både ett jobbigt besked och en positivt besked.Det jobbiga beskedet var att han inte vill operera mej eftersom han vågar inte för han vet inte om det blir bra och jag blir bättre av det eller inte.Det var då bättre han sa det för då kan jag fortsätta leta någon annan som gör det.
 
Det som var mycket positivt var att han kanske kunde se vart felet sitter för det kan vara så att en av skruvarna går rakt in i en disk!!!!Om det är på det viset så skulle det mycket väl förklara varför det gör so ont!!
 
Nu ska jag leta någon annan läkare som kanske vill operera mej för jag ger mej inte förrän det är gjort för jag vill kunna få ha ett vettigt liv som alla andra!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Nu är det dags!!!

Publicerad 2014-12-11 08:38:10 i Allmänt

Igår så ringde dom från det så kallade smärtteamet och dom hade fått ett brev om att jag ville ha en läkarkonferens för att få en bättre samordning på min situation och dom undrade om vi kunde träffas innan vi ska träffa ortopeden för att prata om medicineringen.
Jag har hela tiden tyckt det har varit konstigt för dom har hela tiden vela att sänka medicineringen utan att jag skulle få något annat i ställe och jag har hela tiden frågat hur min smärta skulle kunna bli bättre av det för det kan ju bara bli värre för jag har provat på det så många gånger förut.
 
Vi kommer att träffa en läkare från smärtteamet innan vi ska till ortopeden så vi får väl se hur det går om det blir någon förbättring.
 
Nu är det dags det jag gått och väntat på i fyra års tid att få ett möte med ortopeden för att jag vill operera ut skruvarna. Tidigare har läkaren sagt nej men nu har jag flera anledningar till varför jag ska opereras och flera andra läkare som håller med mej. Om han inte vill operera mej så har en annan läkare lovat mej hjälpa mej hitta någon som är villig att göra det.
 
Vi får se hur det går håll tummarna!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Nu är det nära!!

Publicerad 2014-12-10 11:27:26 i Allmänt

Igår var vi till Vilhelmina för att jag skulle ha teorilektion för körkortet och det var väldigt kämpigt. Jag var där hela tiden och tur va det för det var endast två lektioner sedan får man använda materialet och läsa själv sedan fler man ta körlektioner.
 
Nu är vi nere till mammas chef på jullunch innan vi fortsätter till MormorDeluxHotell.
 
Jag kan knappt tro att det är sant att jag ska få träffa ortopeden för jag har kämpat för och längtat till I flera års tid.
Det är som en dröm och jag tror nästan inte att det blir av innan vi är på plats. Om han nu inte vill operera mej så kommer jag leta vidare tills jag hittar någon som kan göra det.
 
Vi får väl se hur det slutar men jag är så glad att det rör på sej så håll tummarna!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Tufft men roligt!!

Publicerad 2014-12-09 10:24:40 i Allmänt

Igår var vi till Vilhelmina för teorilektion och vi skulle börja en timma tidigare så vi var där klockan 16:00 och höll på till 18:30. Det gick väldigt bra på lektionen för vi fick 10 frågor och jag var den som fick rätt 9 av 10 och det hade ingen av dom andra och det som var det mest roliga det var ju första lektion för mej men dom har hållit på länge med detta så därför tycker jag att jag gjorde det bra.
 
Nu i natt så har jag sovit dåligt och det märks att jag inte brukar vara ute länge på kvällar för jag var totalt färdig i ryggen när vi kom hem och jag hal väldigt ont i kroppen.
 
Det kommer nog att vara lika idag då jag ska göra om det men det är värt det för det skulle vara världens seger för mej om jag lyckades.
 
I morgon ska vi åka ner till mammas chef på jullunch innan vi fortsätter och sover över hos mormor inför dagen därpå då vi ska träffa ortopeden. Jag har gjort en lång lista över vad vi måste ha med och vi kommer att förbereda all packning som vi ska ha med redan ikväll för vi åker redan på morgonen så då hinner vi inte.
 
Så nu är det bara två dagar kvar för min så kallade Julafton.
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe
 

En förändring

Publicerad 2014-12-08 09:32:34 i Allmänt

Jag ska ju idag åka till Vilhelmina till körskolan och det var ju tänkt jag skulle köra och sedan ha teorilektion men jag har gjort en ändring så jag kommer endast att fara på teorilektionen för jag får så ont i kroppen om jag ska göra båda.
 
Det blir likadant i morgon sedan på Onsdag åker vi ner och då ska vi åka först hem mammas chef på jullunch och sedan fortsätter vi till mormor och vi sover över där innan vi ska träffa ortopeden.
 
Nyss läste jag på nätet att det är väldigt vanligt med att man får mer värk efter att dom opererat in skruvar i ryggen än vad man hade innan så jag hoppas detta är lösningen på mina problem.
 
Jag hoppas i framtiden att forskarna kan komma på någonting annat som dom kan använda när dom opererar in för att räta till ryggen eller sätter in istället för skruvar om man bryter något ben och behöver opereras som patienten inte behöver lida efteråt.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 

Nerräkning!!

Publicerad 2014-12-07 12:30:01 i Allmänt

Nu börjar min nerräkning nu är det endast 5dagar innan jag får träffa ortopeden och jag tycker att dagarna gå EXTREMT LÅNGSAMT men som tur är det inte långt kvar nu tills det blir av.
 
Det finns ingen som inte har fått prova på detta som NÅGONSIN förstå hur jobbigt det är att ALDRIG vara smärtfri och att man endast får sova högst 3 timmar per natt.Det är som att ha en brinnande kniv som kör in i mej så fort jag rör på mej och som gör att jag ALDRIG kan planera in något roligt i förväg eftersom jag inte vet hur pass ont jag har just då.
 
Jag tror och hoppas att när skruvarna är borta så kommer min värk att bli mycket lättare kanske inte helt borta men MYCKET MINDRE än vad det är nu så jag kan börja planera in att kunna göra saker.
 
Dagarna går EXTREMT LÅNGSAMT när man väntar på någonting så jag försöker att hitta på saker att göra för att fördriva tiden.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Det gick fort

Publicerad 2014-12-05 08:44:40 i Allmänt

Ibland blir man väldigt förvånad över snabbt det går vissa saker inom teknologin: Jag hade beställt efter ett abonnemang till mobilen men jag hade beställt fel storlek på SIM-kortet men mitt gamla hade redan spärrats och jag lyckades ta det nya SIM-kortet och stoppa in det i en antik telefon som knappt håller ihop och tappar strömen fort 
 
Nu på morgonen så startade jag en chatt med supporten och på mindre än 1,30 minuter var felet åtgärdat så snacka om att få snabb och bra service!
Jag beställde ett rätt SIM-kort så har jag tur kommer det redan idag annars kommer det på måndag men det spelar inte så stor roll nu när jag kan ringa igen.
 
Idag kommer jag inte att vilja fara ut och jag ska fortsätta det här med min test att inte ta en av mina mediciner för även om det gjorde lika ont igår får man pröva i några dagar innan jag kan utvärdera hur det fungerar.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Testar att göra ett försök

Publicerad 2014-12-04 10:52:32 i Allmänt

Jag har länge funderat på att försöka trappa ner på vissa mediciner men det är ju så svårt när det gör så ont hela tiden men jag ska ändå testa att pröva att låta bli att ta av en medicin eftersom jag funderar på om den bidrar till att jag får mer ont och om det nu visar sej fungera så ska jag sluta helt att ta den om det kan underlätta värken.
 
Idag ska jag leta på nätet efter några kläder som jag kan ha på mej utan att det gör allt för ont och det blir inte det lättaste.Jag ska även se om någon form av sittavlastande dyna som inte tar åt på dom punkter där det gör som mest ont.
 
Sedan efter 12:00 ska jag ringa till trafikskolan i Vilhelmina och fråga exakt vilka sidor det var som jag skulle läsa och gjort dom uppgifter som jag ska ha gjort till teorilektionen på Måndag.
Jag kommer enbart att läsa teori just nu eftersom jag får så ont av att köra så om jag opererat ut skruvarna så efter en tid kommer det nog gå mycket bättre att köra när det inte gör lika ont och då kan jag ta tag i körningen.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 
 
 

Ständigt denna väntan

Publicerad 2014-12-03 08:45:14 i Allmänt

Jag går ju och väntar och väntar och hoppas att dagarna kunde gå fortare tills jag ska få åka ner för att träffa ortopeden för tiden känns så långsamt när man verkligen väntar på någonting.
Det är inte mycket mer jag kan göra annat än att vänta för jag har suttit under en lång tid (mer än 1 år)och skrivit upp saker till varför jag ska få operera ut skruvarna och listan blir bara längre och längre.
 
Att jag velat ha bort skruvarna redan från att dom sattes in men ingen har hört på mej men när jag nu inte ens kan äta via sonden på magen för det gör för ont i ryggen det är då fler och fler läkare hållit med mej om att skruvarna borde plockas ut.
 
Om nu detta blir av tror jag att min värk kommer att minska AVSEVÄRT MYCKET kanske rent av försvinna men jag nöjer mej med att värken minskar för jag vill kunna göra saker som alla andra utan att få så ont hela tiden.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 
 
 

En egen annan nedräkning

Publicerad 2014-12-01 08:47:11 i Allmänt

Nu är det ju första December och många framförallt barn har börjat räkna ner till julafton men jag har min egen nedräkningskalender och det är inte mot julafton utan det är tills jag ÄNTLIGEN ska få träffa ortopeden.
Jag vet ju att den super bra läkaren från Sävar kommer att vara med då och strida för att ortopeden ska operera ut skruvarna ur ryggen och om det inte finns någon i Umeå som är villig att göra det har han sagt att vi ska åka ner till Uppsala för att få hjälp där.
 
Om skruvarna skulle opereras ut så skulle jag få tillbaka orken igen så det inte gör så FRUKTANSVÄRT ONT dygnet runt.Jag har velat plocka ut dom i fyra års tid men ingen har lyssnat på mej och jag fått gå nu i snart 1 års tid och få all min näring via blodet eftersom skruvarna gör att jag inte kan få i mej näringen på annat sätt.
 
Ingen kan någonsin förstå hur påfrestande det är att bara gå dag ut och dag in med en ENORM SMÄRTA och nästan aldrig få sova och det ända man gör om dagarna är att man bara går mellan datorn och tv och måste hela tiden dra en ställning efter sej  så det kanske inte är så underligt att man deppar rätt ofta.
 
Jag ser ändå en ljusning i tunneln så därför har jag en egen räkna ner kalender så jag har min egna julafton den 11/12 klockan 11:20.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela