sampes

Jag är en kille som har fått kämpa här i livet mot min sjukdomar som jag fått vara med om men jag ger aldrig upp. Jag försöker att hjälpa andra som har det svårt så om ni har frågor inom vården så kanske jag kan hjälpa er med era problem så ställ en massa frågor jag svarar alltid på era frågor och inget är för dumt att fråga mej om jag är öppen för alla. Det kan bli rätt jobbigt men det är så mitt liv har varit sedan jag började va sjuk 1999 och jag har fått vara med om en hel del i vården. Jag försöker se de positiva i saker och ting men ibland är det väldigt svårt. Tack vare Stina Fjell som kom med iden att jag skulle jobba med att föreläsa för både barn och ungdomar men också i vården där jag ska berätta om hur jobbigt de kan vara att vara sjuk inte bara fysiskt utan också mycke jobbigt psykiskt.

Föreningar

Publicerad 2013-12-30 12:17:52 i Allmänt

Jag letar olika föreningar som man kan vara med i och en förening. Jag skriver även till vårat försäkringsbolag ifall jag har rätt till ersättning pga att jag haft såret på ryggen över tre år och ingen gjort något åt det och all denna smärta som jag har genomlidit.
 
Eftersom såret gjort så jag inte orkar med att göra saker pga all värk och inte fått sova och jag har ju inte kunnat va på Folkhögskolan i Storuman för det gjort så ont! Därför har det varit svårt att orka med det när man knappt orkar med att ta sej ut på affären och sedan hem igen för då har man på tok  för ont .
När vi är på affären så kan det verka va så att jag är otrevlig som inte stannar kvar och stå och prata med folk men det beror på att jag orkar bara va ute en kort stund därför måste jag utnyttja tiden så gott det går .
 
Så ser ni mej på affären och jag inte stannar och pratar så mycket beror det på detta.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

20 år av saknad

Publicerad 2013-12-28 13:39:25 i Allmänt

Idag känns det extra tungt för idag är det 20 år sedan min pappa dog och fast jag bara var två år när han dog så har jag två minnen av honom ena gången ligger han på kökssoffan och lossas sova och jag ställer mej upp och hoppar på hans mage. Det andra minnet jag har av honom är när vi ska till att äta hemma så tar han fram en ketchupflaska som var av glas och ställde den på bordet och den sprack så det flöt ut ketchup som jag b´örjade kladda med.
 
Eftersom jag inte fick lära känna honom mer så har mamma jämnt berättat om honom och svarat om jag hade några frågor. Många har sagt till mej att jhag är lik min pappa både till utsendet men även personliga drag och att jag är lik honom på det sätt att om jag får ett problem om något går sönder eller så löser jag det på ett eller annat sätt.
 
Vi åkte ner till graven idag i tron om att jag skulle orka med att gå till hans grav men jag fick vända efter halva vägen och jag blir så ledsen över att inte ens det fixar jag som det är nu med ryggen.Jag bad mamma hälsa och be om ursäkt att jag inte kom dit men hon svarade "han om någon skulle ha förståelse för det för han hade ju själv smärtor från ryggen så han visste hur jobbigt det är att inte kunna göra saker för att det gör för ont"
 
Nu är jag hemma igen efter att vi varit och handlat på Ica och nu tar jag det väldigt lugnt för att inte gå genom smärttröskeln för gör jag det är hela denna dagen förstörd.
 
Tack för titten välkommen åter!
 
Sampe
   

Provtagning

Publicerad 2013-12-27 09:16:57 i Allmänt

Idag ska jag upp på sjukan för provtagning och det känns inge roligt för jag har inte sovit nästan något i natt och har extremt ont så det blir jobbigt att behöva ta sej dit när det gör så ont så fort jag rör på mej.
Jag vet inte hur proverna visar men det känns då inge vidare om det är efterverkningar av all bilfärd eller om det är något annat vet jag då inte men en sak vet jag då att det gör EXTREMT ONT!!!
 
När vi är klara där om allt går bra så åker vi nog och handlar medans vi ändå är ute för jag vill inte behöva gå flera gånger i trapporna för det tar knäcken på mej.
 
Ursäkta att jag klagar men det känns väldigt jobbigt just nu men det är bara att försöka bita ihop.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Tog på krafterna

Publicerad 2013-12-26 14:14:29 i Allmänt

Det tog verkligen på krafterna att åka ner till mormor för att fira jul och jag har haft väldigt ont i ryggen efter bilfärden men det var det värt.
 
Tidigare så hade en av mina mostrar åkt ner tidigare och städat hela lägenheten,bytt gardiner och bakat inför julen så mormor inte skulle behöva tänka på det.
Vi åkte ner så vi var där ungefär vid 12:00  då hämtade mina mostrar mormor och det märktes att hon var rörd över vad hennes barn och barnbarn gjort för henne.
 
När alla hade kommit var vi 14 stycken och vi satt först och fikade innan det var dags för kalle anka fast även om tvn var på tror jag inte någon var särskillt intresserad att se för det var ett himmla kacklande så man hörde då aldrig tvn.
Efter att de var slut åt vi middag innan det var dags för julklapparna men det var endast vi,min moster och kusin och mormor som hade paket dom andra hade redan öppnat sina hemma. Sedan på kvällen skjusade vi ner mormor till boendet och dom andra åkte hem.
 
Vi sov ju över en natt i mormors lägenhet det gjorde även en av mina mostrar och hennes karl och vi åkte tidigt nästa morgon för att kunna ta det lugnt efter vägen för det var glashalt ute. När vi kom till Storuman så åkte vi upp på sjukstugan för att jag skulle ta stygnen vid sevekån.
 
Det har tagit enormt mycket på krafterna och jag har haft extremt ont nu i natt och hela denna dag men det va så kul att det gick att kunna genomföra.
 
Tack för titten välkommen åter!
 

DET BLIR JUL!!!!

Publicerad 2013-12-23 13:18:00 i Allmänt

Nu blir det som planerat att vi ska få åka ner till mormor och fira jul med hela släkten och det känns så underbart att det blir så för jag hade blivit förkrossad om vi skulle måsta fira jul på sjukstugan. Det hängde på att dom var rädd att jag fått infektion i sevekå men dom tog prover och dom visade då ingenting och jag hade inte heller feber så därför fick vi lov att fara.
 
Vi kommer att åka först i morgon för vi har ju varit inom sjukvården på olika avdelningar totalt 6 veckor så det är en hel del saker vi måste bära upp och packa om så det känns skönt att få sova en natt i min egna säng innan man far igen.
 
Det blir bara en natt som vi kommer att va borta för jag ska upp på sjukan den 25/12 då ska de tas nya prover och då ska dom även ta stygnen från sevekån  
Nu har jag fått en order av morsan och sjuksystrarna på sjukan att nu under julen så ska jag ta det så lugnt jag bara kan och inte göra så mycket som tar energi och köra med andra istället om det är något jag vill ha.
 
God jul till er alla er som läser min blogg det är roligt att så många läser det jag skriver det betyder mycket för mej!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
 
Sampe
 
 

Jobbig färd!!!

Publicerad 2013-12-21 12:25:17 i Allmänt

Det blev en EXTREMTjobbig färd igår vi åkte från sjukhuset till Ica kvantum och handlade efter det blev det Mediamakt och handlade lite julklappar. Efter det åkte vi till mormor på korttidsboendet för att se hur det var med henne och hur det såg ut där.Vi stannade inte nå länge eftersom vi skulle åka hem och läggas in på sjukstugan i Storuman.
 
Det var en EXTREM färd och det gjorde fruktansvärt ont i ryggen och när vi väl kom hit var jag totalt ut slut på och var som ett enda slakt kunde knappt röra på mej för det gjorde så fruktansvärt ont.Jag har inte kunnat sova sedan 23:30 så jag är väldigt slut på men vi ska ändå att ta oss ut idag så jag får göra något annat ett tag för det har varit en väldig tuff period för mej.
 
Kan inte skriva mer det gör för ont.....
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe

En Stor skillnad

Publicerad 2013-12-20 09:34:57 i Allmänt

Igår så kom det en läkare från kirurgen för att undersöka knappen så jag började med att sakta dra ut min knapp och han hade med sej en mätsticka som vi stack ner i hålet och det visade sej att jag hade en för lång knapp jag hade en som var 3cm lång när jag i själva verket behöver en som är knappt 2cm lång. Sedan for han iväg för att hämta en knapp i rätt storlek men det blev en sköterska som fick fara och hämta den och jag bytte den själv ut den och det är stor skillnad gemfört med den andra och det gör inte lika ont när jag sprutar in någonting där.
 
När klockan blev tre skulle jag ju äntliggen få träffa det så kallade smärtteamet och få träffa den så kallade doktorn Sven-Olov Edwinsson som ska hetas bestämma men som man aldrig har fått träffa. Vi fick först träffa en sköterska innan en kvinnlig läkare kom in och hälsade höll sej på säkerhetsavstånd eftersom hon var så förkyld och vi väntade och väntade på Sven-Olov Edwinsson  komma MEN som ALDRIG kom så vi fick prata med henne och vi gjorde en del förnedringar på mina mediciner. Jag tycker det är väldigt jobbigt och jag tycker det är väldigt fult gjort av honom att inte dyka upp för det här blir den 5 gången som han aldrig kommer på möten där det är sagt han ska vara med.
 
Nu idag ska ortopeden komma förbi och jag ska prata med dom om dom kan ta bort skruvarna i ryggen för jag tror dom gör mer skada än nytta. Om det är möjligt så kommer jag verkliggen att kämpa trotts att det gör ont att gå upp i vikt för att så fort som möjligt kunna genomföra detta.
 
Som det är planerat nu ska jag nog få åka hem idag och då kommer jag att va uppe på sjukstugan igen så det är ett steg åt rätt riktning.
 
Tack för titten
Sampe

Ont som bara den!!!

Publicerad 2013-12-19 13:18:54 i Allmänt

Jag skulle ju igår göra en skiktröntgen och spruta in en mindre mängd kontrastmedel och jag skulle ligga på rygg när dom skulle genomföra undersökningen. Det blev ändå väldigt kämpigt för det gick endast att spruta in 20 milliliter för det gjorde för ont för att kunna få in mer men undersökningen kunde genomföras iaf. 
 
Vi fick inte direkt veta provsvaret men vi förstod på läkaren att hon tyckte att jag skulle ha en kortare knapp eftersom jag är så mager. När det var gjort så skulle vi måsta tillbaka dit för att göra en till röntgenbild av magen igen för då hade kontrastmedlet hunnit längre in i magen.
 
När det var gjort var det till att rusa till ortopedtekniska och där gjorde dom en gipsavgjutning av min rygg för att dom sedan ska kunna göra en dyna som är anpassad efter den. När det var avklarat hade jag väldigt ont men det kändes ändå nödvändigt men så ringer dom från avdelningen och säger att vi ska måsta på röntgen igen.När vi kom upp därifrån så var det en kurator som ville prata med mej och när hon hade gått var jag total slut på!!
 
Nu idag så var jag klockan 8 och gjorde en platt röntgen av ryggen som ortopeden ville ha för att kolla skruvarna dom ska komma förbi senare idag men jag vet aldrig när. Nyss träffade jag en kirurg som undersökte knappen och väntar nu på att få hit en knapp som är betydligt kortare  en hel cmså den inte ska ta mot skruvarna som den andra gjorde och jag ska även börja äta Losec för magen .
 
Tro det eller ej så ska jag få träffa smärtteamet nu idag klockan tre och jag hoppas verkligen att det blir av så nu ska jag lägga mej och vila innan jag ska träffa dom.
 
Om allt går enligt planerna ska jag få åka hem imorgon och hur det blir sedan får vi väl se.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Vad tänker dom med??

Publicerad 2013-12-18 08:17:22 i Allmänt

Ja det kan man fråga sej för när man kommer hit för att jag inte kan få i mej näringen via sonden på magen hur tror dom då att jag skulle kunna få i mej 1 ½ liter kontrastmedel inför en magnetkameraundersökning? Jag brukar även måsta sövas eftersom jag inte kan svälja så har jag väldigt svårt att ligga stilla och dom tyckte eftersom jag skulle ligga på mage att jag kunde ha en hink under mej och låta saliven rinna MEN HUR TREVLIG ÄR DET!!
 
Jag vägrade så då undrade dom om jag kunde göra en skiktröntgen för den tar ju bara ungefär tio minuter att göra men då var problemet med kontrastmedlet hur jag ska få i mej det men då sa dom att det blir en mindre mängd och sköterskan ska nu gå och kolla hur mycket det är och om det är en mängd som jag kanske klarar av så måste jag pressa i mej den fast det gör så ont.
 
Vi ska även nu idag till ortopedtekniska för att göra en avgjutning av min rygg och senare kunna göre en extra mjuk ryggdyna så jag kan vila ryggen när jag sitter upp eftersom skoliosen gör att det bara är vissa delar av ryggen som tar i då jag lutar mej tillbaka.
Jag hoppas verkligen på detta för det skulle underlätta min vardag oerhört mycket!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Mycket att göra

Publicerad 2013-12-15 09:52:18 i Allmänt

Idag har vi mycket att göra inför imorgon så vi försöker organisera upp vad vi ska göra och i vilken ordning vi ska göra det.Vi vet ju inte hur länge vi kommer att va där och det är ju en hel del som ska med men vi försöker ändå ta så lite som möjligt.Vi kommer att göra så att i stort sett allt är packat så det bara är till att åka imorgon så tidigt som möjligt.
 
Det känns så skönt att det börjar röra på sej för även om det ser bättre ut så har det aldrig någonsin gjort så ont därifrån så det skulle vara bra om dom kan hitta vad felet är och kanske hittar en lösning.
 
Nu måste jag lägga mej får så ont i ryggen av att sitta upp kan endast sitta nån minut eller två innan jag måste lägga mej eller upp och röra på mej.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Leka stuntman

Publicerad 2013-12-14 11:30:00 i Allmänt

I gårkväll så skulle jag gå för att sätta i strömkabeln till datorn men när jag ska gå tillbaka så fastnar jag i kabeln och åkte i backen med ryggen före. Det kan jag säga att det gjorde väldigt ont och jag har knappt sovit något alls för det värkt från ryggen.
 
 Jag känner mej mör i kroppen och har väldigt ont men jag ska iaf försöka ta mej ut idag för att få fokusera på annat än att sitta här och tänka på all smärta.
 
Vi har en hel del att göra idag förbureda allt som vi ska ha med till Umeå för även om vi inte vet hur länge vi kommer att vara där så det gäller att ta med sej ifall det skulle bli en längre tid.Ni kan aldrig ana hur mycket som vi måste ha med när vi ska ut och resa och det är tur att vi har en kombi så vi får plats med alla sakerna.
 
Det är mycket man ska tänka på och den som inte provat på hur det är att vara sjuk vet egentliggen inte hur bra dom har det.
 
Man måste vara frisk för att orka vara sjuk!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

lucia

Publicerad 2013-12-13 09:27:40 i Allmänt

Ja nu är det lucia men på sjukhusen är det nästan lucia jämnt för här springer det ju folk i vita skjortor hela tiden.Nä skämt och sidor så nu på morgonen har det varit ute i matsalen glögg och nybakade lussebullar och personalen går med glitter i håret.
 
Jag minns i sexan när vi skulle ha luciatåg då var det ju stora svimmar dagen vi var 23stycken som var med men det blev 34 gånger som folk svimmade en efter en och det kan inte bero på att det skulle vara för ljusen som vissa säger tog allt syre men det är ju märkligt för när både tomtar och stjärngossar ramlade ihop som inte ens hade ljus då måste det ju va något annat det beror på.
 
Nu idag kommer det inte att hända så mycket utan det är mest att ta de lugnt som vanligt.Jag får se om jag åker ut något idag i sådana fall blir det på eftermiddagen för morsan är på jobbet och där har dom mellan 11-13 där man kan komma på  Luciafika så titta gärna in där.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 
 

Satan i gatan!!

Publicerad 2013-12-12 09:47:37 i Allmänt

Ja det kan man verkligen säga för igår provade jag ringa till mormor som jag alltid brukar på morgon men hon svarade inte och jag provade senare men inget svar då heller. När klockan var 10:45 ringer min moster och säger om jag vet om den tråkiga nyheten? Nej vaddå ? på morgonen hade mormor tänkt hämta tidningen och ramlat utomhus och en granne hade sett henne och han gick först och tryckte på trygghetslarmet sedan tog han en snöbjörn och lyckades dra mormor till bron där väntade dom på hemkänsten. Hon fick hjälp upp och bytte kläder men sedan åkte hon med ambulans till Umeå till akuten där skulle min moster vara med henne.
 
Jag fick senare reda på att hon hade brutit höger armen och hon är inlagd på ortopeden tills det är ordnat med kommunen hur dom ska kunna lösa det hemma eller om hon ska få vara på något sörvisboende.
 
Det ska då alltid va något och om hon är kvar där tills vi ska ner så kan vi åka och besöka henne för vi kommer att va i samma hus som henne så det är bara att ta hissen.Vi får väl ta ett rullstolsrace hon och jag för att hålla humöret uppe.
Mormor är en av dom personer som betyder mest för mej och jag vill verkligen inte att det ska behöva hända henne något för hon är GULD värd!! 
 
Tack för titten välkommen åter
Sampe

Så här bli det

Publicerad 2013-12-11 10:59:27 i Allmänt

Nu när jag ska ner till Umeå hade vi ju hoppats på att kunna sova hos mormor natten innan jag ska vara på sjukhuset men det blir inte så eftersom jag har pumpen. Vi kommer att åka ner redan på söndagen och åka till sjukhuset och installera oss och jag ska kunna resten av dagen ta det lugnt efter färden så jag är någorlunda bra tills måndag.
 
Det var härifrån dom hade ringt till Umeå för att höra hur det gick att ordna och hur jag ska ta mej ner dit och jag får ju bårbil om jag vill men då åker jag hellre våran bil eftersom jag knappt ligga på rygg för det gör för ont. I våran bil så har jag ju en stötdämpande som jag sitter på och på ryggen har jag kuddar så det är hellre de att föredra.
 
På måndagen börjar allt så det är bara att kämpa på här tills dess.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Går det att lösa?

Publicerad 2013-12-09 10:47:26 i Allmänt

Nu sitter jag och väntar på att läkaren ska gå rond och jag har en del frågor till henne om hur det går att lösa när jag ska ner till Umeå.Eftersom jag inte orkar med att åka ner överdagen och direkt börja med allting på samma dag undrar vi om hur det går att lösa för vi skulle vilja sova över hos mormor natten innan och sedan därefter åka till sjukhuset? 
 
Om det inte går att jag kan få sova över där så måste dom ordna en annan transport antingen med en ambulans/bårbil med extrem mjuk madrass eller så får dom skicka mej med helikopter.
 
När vi annars brukar köra så måste vi stanna minst var tredje mil så jag får röra på mej och som det är nu så blir det ett helsike att behöva åka så långt när vägarna är så dåliga för varje gupp eller grop gör fruktansvärt ont.
 
På något sätt kommer jag väl ner iaf frågan är bara hur men det löser sej.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe
 

Ännu bättre!!!!

Publicerad 2013-12-08 11:29:20 i Allmänt

Vi fick reda på igår kväll att det har blivit en ändring angående läkarkonferensen som inte blev av nu när jag ska ner den 16/12 ska jag ner till Umeå och läggas in på Gastroenheten för att få hjälp med maten men även för att träffa ALLA specialisterna från olika avdelningar och få hjälp!!!
 
Det är ju ännu bättre för att enbart ha en läkarkonferens som man bara träffar en gång nån timma och sedan åker hem kärnar ju som ingenting till för nu istället kommer jag ju att få träffa alla under ett par dagar så man hinner ta itu med alla mina besvär!!
 
Att få veta det gör att jag svävar på moln nu vet jag då att jag kommer få hjälp och det är så mycket lättare att stå ut när jag vet att jag kommer få hjälp. Det enda jag tycker är dåligt är att det tagit sådan tid att jag fått gå i tre års tid med enorm smärta.
 
Nu hoppas jag på det bästa.
 
Tack för titten och välkommen åter!!
Sampe

Positivt besked!!

Publicerad 2013-12-06 09:50:06 i Allmänt

Nu under morgonen så kom arbetsterapeuten förbi och jag fick ett glädjande besked att hon pratat med Ortopedtekniska i Umeå om det här med dynan och han lovade att jag ska få komma dit nu innan jul!!
Det ger mej mer motivation och på sätt och vis lättare för mej att orka stå ut när man vet att snart får man hjälp.
 
I natt har det inte blivit så mycket att sova så man känner sej lite trög eller snarare trögare i huvudet idag men som tur är ska jag få fara ut en timma idag så det känns väldigt skönt att få se någonting annat än att bara vara på avdelningen.
 
Jag vet inte när det blir men det kan bli efter lunch så jag ser verkligen fram mot det!!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Jobiggt värre värst

Publicerad 2013-12-05 14:12:06 i Allmänt

Det har varit en djävulsk natt med ENORMT mycket smärta från såret så jag har inte kunnat sova någonting alls utan jag har bara vridit och vänt på mej i sängen men även måsta kliva upp röra på mej för det gör för ont.
 
Denna morgonen har varit väldigt kämpigt med MASSA värk så jag rör mej nästan inte alls på mej om det inte är ett måste.
 
Jag känner mej deppig pga  smärtan som håller på att ta knäcken på mej och det är extremt svårt att orka med!!
 
Sjuksköterskorna  ska prata med läkare om hur jag mår och om det går att öka smärtstillningen och  om jag ska fortsätta äta penicillin.
 
Jag hoppas dom kan snabbt ge mej något besked för nu är det värre än värst orkar knappt röra på mej så det är väldigt jobbigt för mej att palla med psykiskt just nu.
 
Nu kan jag inte skriva mer får för ont.
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe
 
 

Tuff start

Publicerad 2013-12-04 14:02:00 i Allmänt

Det har varit en väldigt jobbig natt med lite sömn och myc!ket smärta men jag ringde aldrig för att få bedövning i såret eftersom jag endast får bedövning högst 4ggr per dag och det måste gå minst fem timmar innan jag kan få det igen.
 
 Jag började dagen 07:30 med att gå till tandläkaren för jag har ju en tand som dom lagat gång på gång men som aldrig hållit. Dietisten hade frågat mej om det verkligen var nödvändigt att gå eftersom det tar ju energi att vara hos tandläkaren ? Jag sa att det är ett måste även om jag inte gillar det men när man har sådan värk går det bara inte att låta bli. Det var då tur att jag gick dit för dom behövde göra en rotfyllning och jag som annars brukar neka bedövning tog det för det var enda mot nerven och det tog en timma och en kvart innan det var lagat och om jag nu väljer att ta bedövning då är det illa
 
En sak som jag tyckt varit mest ha varit jobbigt med att ligga här och det är dom här dementa patienterna som är här och springer i korridorerna och jag kan förstå att personalen har svårt att hålla reda på dom men när dom hela tiden kutar in på salen hela tiden och man måste leda dom här ifrån.
 
Igår var det väldigt jobbigt för jag hade redan från morgonen haft väldigt ont och det blev väldigt jobbigt när man inte fick vara ifred och det blev extra jobbigt eftersom man fick så kallat "besök" 14 gånger. Det blev ju inte bättre när man ska leda dom ut ur rummet och dom dunkar en i ryggen direkt mot såret och jag vet ju att det inte var med flit eller att dom vill va dumma men det gjorde fruktanvärt ont!!
 
Jag pratade med personalen om detta och dom förstår att det måste va väldigt jobbigt och jag har ju nog som det är själv så dom försöker verkligen att göra det dom kan för att hjälpa mej med detta.
 
Nu kan jag inte skriva mer får på tok för ont.
 
Tack för titten välkommen åter!
Sampe

Ändrat schema

Publicerad 2013-12-03 13:43:00 i Allmänt

Igår så testade jag ju på bedövningen ett par gånger och det fungerar och dämpar smärtan lite och gör det mer drägligt från att ha smärta 10 av 10 kan den dra ner till 7 av 10 så även om den inte tar bort all smärta så är det väldigt bra och det gör det då lite mer drägligare iaf.
 
Igår kom dietisten in och vi pratade lite och vi gjorde en förnedring när det gäller maten jag får i blodet och det är att jag får en starkare sort och därför ska jag fram till Fredag inte göra några stopp för att åka ut en stund utan det blir till att va här hela tiden. Det är för att vi ska se hur kroppen klarar av det för sedan kanske jag bara behöver äta det här nattetid och får va fri på dagarna.
 
Tack o lov att jag har datorn så jag har någonting att göra för att kunna få tiden till att gå för även om jag har tv på rummet så har man ju endast 1an 2an och 4 så det är inte så mycket att se på dagarna..
 
Vi svenskar tror ju att vi har så bra vård men när man väl blir sjuk får man se hur det egentligen är långa väntetider och man måste kriga sej fram genom vården för att få den hjälp man har rätt till. Jag läste på nätet att Sverige är sämst i norden när det gäller sjukvård långa väntetider och dåligt bemötande. Det är som jag alltid har sagt att vissa ena kanske klarar läkar,sjuksköterske eller undersköterskeexamen men vissa ena passar inte att behandla patienter medan andra som kanske passar att jobba inom vården med patienter men inte klarar examen inte får jobb och det är fel det ska vara rätt man på rätt plats!
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Prova på

Publicerad 2013-12-02 13:48:38 i Allmänt

Det har varit en väldigt jobbig helg och jag har haft det extremt jobbigt i helgen med enorm smärta och det har knappt gått att sova mycket värre än vanligt. Jag lyckades då härda ut iaf och nu idag så fick jag träffa en annan doktor och vi pratade om vad vi ska göra åt såret. Vi pratade och vi ska nu prova en sak och det är att vi ska försöka lokalbedöva såret genom att man tar en kompress med ett starkt bedövningsmedel och lägger den direkt på såret och låter den va kvar där i cirka 10 minuter innan man plockar bort den och lägger om som vanligt.
 
Jag har nu testat det en gång och det lindrar smärtan så nu ska vi testa det ett par gånger om dagen och om detta nu inte fungerar och jag känner att detta inte går att stå ut med så har dom pratat med Medicin i Lycksele och jag är alltid välkommen att åka dit men färden dit är ju jobbig så jag försöker klara mej så läge som möjligt.
 
Nu hoppas jag på att detta kommer att fungera för nog för att jag haft mycket smärta genom åren så är detta det värsta jag varit med om så jag håller tummarna.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Något bättre

Publicerad 2013-12-01 15:38:25 i Allmänt

I natten som var lite bättre än förra jag fick sova från 22:30 till 01:15 så det blev ju lite bättre men det värker mer idag men jag försöker då härda ut iaf. Jag fick reda på att det är samma doktor som ska gå rond hela nästa vecka men sköterskan som jobbar imorgon ska prata med någon annan läkare som ska bedöma vad vi ska göra och fortsatta behandling.
 
Idag är det ju 1/12 och nu på morgon såg vi julkalendern och det kan faktiskt va något att se för vissa år tycker jag inte de lönt att se men man vet ju aldrig.
 
Tidigare så var vi ute till affärer för att handla vi var aldrig ute på torget för att se snö lyktorna som dom håller på bygga för det är ju inge roligt om man ska va där och frysa.Jag minns när vi var med och tävlade med snölycktorna hur vi redan innan röstat i klassen hur vi skulle bygga men det slutade hela tiden med att det var mest föräldrarna som byggde så man undrar ju vem som hade mest roligt vi eller föräldrarna?
 
Nu måste jag sluta skriva det värker på tok för mycket och det här inlägget började jag skriva 07:00 och är färdig först nu eftersom jag bara kan sitta nån minut nu och då därför tar det så lång tid.
 
Tack för titten välkommen åter!!
Sampe

Om

Min profilbild

samuel ingesson kallas även Sampe

Jag har sedan 1999 varit sjuk och har därför startat denna blogg för på så sätt kanske kunna hjälpa andra att orka fortsätta kämpa även om det inte alltid är så lätt.Jag har genomgått 58 operationer sedan 1999 så jag vet hur rädd man kan va för sjukvården och fått vara med om en hel del och mött många personer under åren och jag har hjälp dom. Om det är någon som har en fråga om antingen mej eller om sjukvården så svarar jag gärna på frågor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela